Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

uniQure Terug naar discussie overzicht

Wat is de waarde van uniQure?

7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Prof. Dollar 4 december 2013 13:53
    quote:

    Antoni schreef op 4 december 2013 11:07:

    www.bostonglobe.com/business/2013/12/...
    Mooi artikel met verschillende vooruitblikken. Dank voor het delen!

    Enkele citaten:
    "Dubin said there could be another 35 to 40 offerings next year if many of the biomedical companies that already have registered with the Securities and Exchange Commission to become publicly traded companies move forward. Dozens of these have registered confidentially, under a new law that allows them to gauge the interest of big investors before disclosing their plans."

    Dat klopt. Enkele IPO's zijn uitgesteld... eerder las ik ergens dat men na goedkeuring van de SEC nog twee jaar de tijd heeft om de IPO toch te maken.

    "“We have three shifts, but we just don’t change out employees,” said Daniel B. Dubin, vice chairman of Leerink Swann, the Boston health care investment bank that has taken more biotechs public than any other US underwriter this year. “We hope 2014 is just as active as 2013.”"

    Leerink Swann is een van de begeleiders van de IPO van uniQure.

    "Kolchinsky also said companies with the best ideas for new medicines or medical devices will always be able to find capital. Whether these ideas ever become successful products is always uncertain, he said, but that is the nature of investing in an industry that requires big risks to gain big rewards."

    "“Ten years from now, I’ll be laughing at some of the things I’m funding now,” Kolchinsky predicted. With the most intriguing biotech startups, he said, “I’m saying, ‘I can’t see how this isn’t going to work. But I’ll pay for a seat at the table to see how this fails.’ ”"

    Mooie slotwoorden.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 16:04
    Hang deze tekst maar boven je bed:

    “Ten years from now, I’ll be laughing at some of the things I’m funding now,” Kolchinsky predicted. With the most intriguing biotech startups, he said, “I’m saying, ‘I can’t see how this isn’t going to work. But I’ll pay for a seat at the table to see how this fails.’ ”"

    Ik schat dat slechts ca 5% van de biotech startups een financieel succes wordt, de rest gaat failliet of wordt een soort Pharming.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 16:10
    quote:

    Prof. Dollar schreef op 4 december 2013 15:09:

    Deze maand al 5 nieuwe vacatures bij uniQure:
    uniqure.has-jobs.com/
    Gestaagd bouwt men verder. Nu de pipeline nog. ;-)
    Als bedrijven te veel geld in kas hebben, dan rijzen onmiddellijk de kosten de pan uit.
  4. stylo 4 december 2013 17:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 5 december 2012 15:03:

    [...]

    Wil ik deze aandelen hebben.....????

    Nee, natuurlijk niet, ik zit in Galapagos.
    . Toch heel attent dat je ons wijst op de gevaren. En nu weer naar het galapagos forum .
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 17:31
    quote:

    stylo schreef op 4 december 2013 17:21:

    [...]. Toch heel attent dat je ons wijst op de gevaren. En nu weer naar het galapagos forum .
    Galapagos heeft 90% kans op succes en UniQure misschien 10%.

    Galapagos is bijna winstgevend en heeft enorme kansen met tal van middelen, terwijl UniQure een geldvretend monster is met minimale kansen op winst.

    Weet iemand trouwens hoeveel aandelen en C.V.'s er nu uitstaan en wat de totale marketcap is?
  6. stylo 4 december 2013 17:58
    Denk ook dat Galapagos een goede belegging is met kansen te over,maar ze zijn ook ooit begonnen met allleen verwachting.De toekomst gaat uitmaken of UniQure aan mijn verwachting gaat voldoen. (Ik denk van wel maar garanties zijn er niet)
  7. [verwijderd] 4 december 2013 20:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 december 2013 12:50:

    [...]

    Vergelijken met Amgen....!!!! LOL

    Ik schat de kans op 90% dat UniQure op dezelfde manier eindigt als Pharming, nl. geheel blut en met een of meer middelen die wel een beetje werken, maar die niemand wil hebben of kan betalen.

    Ondertussen is er wel iets vreemds aan de hand met UniQure, want UniQure hoeft zich blijkbaar niet meer aan beursregels te houden en publiceert geen fiancieele verslagen of omzetgegevens meer, geeft onbeperkt nieuwe aandelen uit en de koers op de NPEX wordt omhoog gemanipuleerd om zodoende meer geld te krijgen voor de nieuwe aandelen.
    Je zou bijna denken dat dit de reden is voor de overstap naar de NPEX.

    Als ik aandeelhouder was dit kaartenhuis, dan zou ik 's nachts niet goed slapen.

    Apart dat je al een bedrijf wilt volgen dat slechts 10% meer kans maakt dan Pharming...ieder zijn meug.

    Als BV gelden er andere regels en nu met de voorgenomen IPO wordt de financiele verslaggeving weer conform de Nasdaq-eisen opgezet (IFRS). Door de omzetting van BV naar NV is even tijd nodig dit in orde te maken.

    NPEX bood voor bestaande aandeelhouders na Euronext een handelsmogelijkheid voor bestaande aandeelhouders; in 1e instantie 1x per kwartaal, maar door groeiende belangstelling werd de frequentie opgevoerd naar 1x per maand (mede door de goedkeuring van Glybera, dat niet zozeer de cashcow van UniQure wordt, maar het -proof of concept- voor alles dat in het kielzog van Glybera kan volgen...zo bewees o.a. de samenwerking/deal met Chiesi) .

    Het zou, inhakende op jouw opmerking inzake manipulatie op NPEX, een koud kunstje zijn geweest om de aandelen naar veel hogere koersen te dirigeren en profs waarmee deals werden gemaakt, betaalden op basis van een realistische bedrijfsmatige inschatting een hogere koers voor de aandelen dan waarvoor ze op NPEX werden verhandeld...doorgaans krijgt zo'n partij een korting op de beurskoers, maar nu was het precies omgekeerd!
    De handel op NPEX is stilgelegd om meerdere redenen, maar één van de belangrijkste is wel dat de illiquide, besloten en complexe handel op NPEX totaal irrelevant is als waardering in vergelijk met een beurs als de Nasdaq.

    UniQure is geen Amgen, maar een illustratie waarom biotech een interessante speculatie kan zijn; idd kleine kans op groot succes, maar als dat succes daar dan wel is, dan zijn de rendementen zeer hoog. Het is de sport van de meeste mensen hier om kansen op hoog rendement (en uiteraard met hoog risico) te ontwaren.
    Ik heb eerder mensen gekend met een grote selectie van biotechs...het kon zomaar 90% verlies zijn, maar ook 300-500% winst! De kunst is om meer winnaars dan verliezers te selecteren, waardoor je niet op gemiddeld minder dan 10% uitkomt aan winnaars, maar eerder 30-40% aan winnaars (die daarmee de verlieslatende meer dan voldoende compenseren).

    Het is echter niet voor iedere belegger weggelegd, ook omdat biotech één van de meest complexe takken van sport is qua wetenschap, nog los van de slagingspercentages.
    Met deze opmerking; "Als ik aandeelhouder was dit kaartenhuis, dan zou ik 's nachts niet goed slapen." , kan ik je van harte adviseren om in defensieve fondsen te beleggen.

    De kans dat je onze roze brillen moet trotseren is dan ook veel kleiner en zorgt voor een betere nachtrust voor ons allemaal.
  8. Partner 4 december 2013 21:30
    Ik had het niet beter kunnen verwoorden.... heb zelf weinig kennis van de materie maar volg het forum al sinds de vrije val van het aandeel AMT. Als belegger ben ik door schade en schande wijs geworden maar maak nog genoeg fouten. Er wordt op dit forum redelijk objectief informatie gegeven en de sky is beslist niet de limit. Ben zelf bezitter van certificaten en heb een aardige sprong gemaakt van ca. 0,63 naar de huidige koers. De zwarte ridder zou er goed aan doen deel te nemen aan de discussies op een wat meer genuanceerde manier en de dingen die, ook in het verleden, gezegd zijn te onderbouwen. Niet iedere belegger is hetzelfde en als je denk dat je met Galapagos beter af bent motiveer dat dan en spreek uit dat je een langere termijn belegger bent want met Uniqure had je al een aardige rit kunnen maken, dat geldt ook voor mij maar ik heb er vertrouwen in de het mooiste nog moet komen....
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 21:30
    Ik vind het een hele vreemde zaak dat men binnen een jaar nadat men van de beurs gegaan is, alweer praat over een nieuwe beursgang.
    Tot mijn stomme verbazing hoor ik nu dat ook de NPEX-notering alweer is stopgezet, nota bene met allerlei vreemde smoezen.

    Er worden hier rare spelletjes gespeeld en de paar overgebleven kleine aandeelhouders vinden dit alles blijkbaar heel normaal.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 22:05
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 4 december 2013 20:37:

    [...]
    De kans dat je onze roze brillen moet trotseren is dan ook veel kleiner en zorgt voor een betere nachtrust voor ons allemaal.
    Ik ben gek op roze b(r)illen....
  11. Partner 4 december 2013 22:14
    Je had beter een positie kunnen hebben dan had je e.e.a. wel gevolgd op NPEX en ook tot je stomme verbazing de gemiddelde maandelijkse stijging van 20% meegekregen...... maar er is nog hoop, Prosensa ging ook van start met 13 euro die snel verdubbelde maar dan moet je ook wel op tijd weer uitstappen...
  12. [verwijderd] 4 december 2013 22:16
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 december 2013 21:30:

    Ik vind het een hele vreemde zaak dat men binnen een jaar nadat men van de beurs gegaan is, alweer praat over een nieuwe beursgang.
    Tot mijn stomme verbazing hoor ik nu dat ook de NPEX-notering alweer is stopgezet, nota bene met allerlei vreemde smoezen.

    Er worden hier rare spelletjes gespeeld en de paar overgebleven kleine aandeelhouders vinden dit alles blijkbaar heel normaal.
    als je je eens meer echt verdiept in dit bedrijf dan verbaast het je een stuk minder.

    De reden waarom UniQure binnen zo'n korte termijn weer naar de beurs gaat, is dezelfde reden als waarom het van de beurs werd gehaald...hoge risico's werken 2 kanten op en in het geval van UniQure ook eens positief.

    In het lab waren interessante ontwikkelingen gaande, waardoor grootaandeelhouders (wellicht met de benodigde kennis, ervaring en geld) besloten het over te nemen. Zonder die overname zou alles versplinterd worden (patenten in de grabbelton etc.) en met de verdeelde restanten zou amper nog eer te behalen zijn.
    Dat was niet zonder risico, want er moest geld aan toegevoegd worden met onbekende tijdslijn.
    Als grote meevaller werd Glybera alsnog goedgekeurd...voor wie zich echt in UniQure verdiept en in een normaal gesprek gaat met mensen die het (kunnen) weten, die hoeven geen 'smoezen' of 'rare spelletjes' te interpreteren.
    Glybera moet je maar als prototype zien; Glybera gaat niet zomaar alles terugverdienen, maar wat in het verlengde van Glybera kan liggen wel.

    Je lijkt het gewoon niet te (willen) snappen met elke opmerking die je maakt met een teneur van 'vreemde smoezen' en 'rare spelletjes'.
    Je manier van schrijven maakt niet dat je een kritische belegger bent die normale vragen stelt, maar een slecht geïnformeerde, vooringenomen en weinig tactvolle speculant.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 22:26
    quote:

    Partner schreef op 4 december 2013 22:14:

    Je had beter een positie kunnen hebben dan had je e.e.a. wel gevolgd op NPEX en ook tot je stomme verbazing de gemiddelde maandelijkse stijging van 20% meegekregen...... maar er is nog hoop, Prosensa ging ook van start met 13 euro die snel verdubbelde maar dan moet je ook wel op tijd weer uitstappen...
    Prosensa ben ik short gegaan op ca 30 USD; hoogmoed komt voor de val.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 22:28
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 4 december 2013 22:16:

    [...]
    als je je eens meer echt verdiept in dit bedrijf dan verbaast het je een stuk minder.
    De reden waarom UniQure binnen zo'n korte termijn weer naar de beurs gaat, is dezelfde reden als waarom het van de beurs werd gehaald...hoge risico's werken 2 kanten op en in het geval van UniQure ook eens positief.

    In het lab waren interessante ontwikkelingen gaande, waardoor grootaandeelhouders (wellicht met de benodigde kennis, ervaring en geld) besloten het over te nemen. Zonder die overname zou alles versplinterd worden (patenten in de grabbelton etc.) en met de verdeelde restanten zou amper nog eer te behalen zijn.
    Dat was niet zonder risico, want er moest geld aan toegevoegd worden met onbekende tijdslijn.
    Als grote meevaller werd Glybera alsnog goedgekeurd...voor wie zich echt in UniQure verdiept en in een normaal gesprek gaat met mensen die het (kunnen) weten, die hoeven geen 'smoezen' of 'rare spelletjes' te interpreteren.
    Glybera moet je maar als prototype zien; Glybera gaat niet zomaar alles terugverdienen, maar wat in het verlengde van Glybera kan liggen wel.

    Je lijkt het gewoon niet te (willen) snappen met elke opmerking die je maakt met een teneur van 'vreemde smoezen' en 'rare spelletjes'.
    Je manier van schrijven maakt niet dat je een kritische belegger bent die normale vragen stelt, maar een slecht geïnformeerde, vooringenomen en weinig tactvolle speculant.
    Je lijkt wel een advocaat: Je kunt recht praten wat krom is.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 22:35
    Biotech IPOs have gone from hot to cold.

    Biotechnology stocks were among the most sought-after initial public offerings this year, with 38 through mid-November. That's the most to go public since 2000, according to Credit Suisse. But all five biotech offerings planned for the week of Nov. 18 were postponed. And a biotech debut on Tuesday priced at the low end of expectations.

    Why the sudden freeze?

    The failure of an experimental drug in September scared investors and started a sell-off of newly public biotech companies. That clobbering of new biotechs has pushed their gains below those of the Standard & Poor's 500 index.

    That's a problem for new biotechs because one of the draws of investing in such risky companies is beating the broader market, especially since many don't generate revenues, let alone profits.

    Recently delayed biotech IPOs include Celladon Corp., which is developing therapies to treat heart disease, and Trevena Inc., which is developing treatments for heart failure.

    "We've postponed due to market conditions, we haven't pulled the IPO," said Fredrik Wiklund, Celladon's vice president for corporate development and investor relations. He declined to talk in more detail about the IPO, citing the quiet period before trading.

    Trevena said in an emailed statement that it postponed its offering because of "current market conditions." It said it wants to "ensure full value" for its technology for its owners.

    The trouble for biotech IPOs started on Sept. 20, when it was announced that a potential treatment for Duchenne muscular dystrophy failed in a late-stage study. The treatment was developed by Dutch company Prosensa Holding N.V. which went public on June 28 at $13 a share and closed as high as $33.28 on Aug. 1.

    Prosensa plunged after the September news. Its stock is down 80 percent since then and closed Monday at $4.78.

    GlaxoSmithKline, which is working with Prosensa, said it would examine the study's results more before deciding its next move.

    Prosensa's woes spooked biotech investors by reminding them that disaster can strike, said Francis Gaskins, who runs IPOdesktop, which advises investors on offerings. And because it can take a long time for drugs and treatments to move from the lab to the marketplace, biotech IPOs are "going to be in the doghouse a while longer."

    "The window of excitement for that sector is closed," Gaskins said.

    There are other signs that biotech IPOs have been struggling. Newly public companies have a lock-up period that prevents insiders from selling their shares, often for around six months. Credit Suisse analyst Ravi Mehrotra noted that 11 biotechs that have had their lockups expire had risen 57 percent on average before the expiration. Those same companies were down 11 percent after their lockups expired.

    And even though many of those companies are still above their IPO price, 31 of them are down 20 percent or more from their peak.

    On Tuesday, an IPO for biotech Xencor priced at the low end of expectations. The company, which develops treatments for severe autoimmune and allergic diseases, and cancer, said it raised nearly $70 million by selling 12.7 million shares for $5.50 each. In November, the company said it planned to sell five million shares for $14 to $16 each, which would have raised $80 million at the high end.
  16. [verwijderd] 4 december 2013 22:41
    quote:

    Partner schreef op 4 december 2013 22:14:

    Je had beter een positie kunnen hebben dan had je e.e.a. wel gevolgd op NPEX en ook tot je stomme verbazing de gemiddelde maandelijkse stijging van 20% meegekregen...... maar er is nog hoop, Prosensa ging ook van start met 13 euro die snel verdubbelde maar dan moet je ook wel op tijd weer uitstappen...
    uitstappen was bijna ondoenlijk op het moment dat een vervelend bericht kwam (je had hoogstens kunnen 'aanvoelen' dat de sterkste stijging achter de rug was);

    finance.yahoo.com/echarts?s=RNA+Inter...

    ...daarom van belang een plan te trekken. (Deels) winstnemen kan een plan zijn, een koersdoel, een berekening, TA, FA,...en dat allemaal m.b.v. voortschrijdend inzicht.

    Als de IPO daar is zal ik een deel verzilveren als mijn koersdoel wordt gehaald. Welk deel ik verzilver en met hoeveel aandelen ik blijf zitten is afhankelijk van dat moment. Zou ik nog steeds koper willen zijn? is het aandeel voor mijn gevoel over-, dan wel ondergewaardeerd? Zijn de vooruitzichten goed of onzeker? Hoe is het beurssentiment?

    Het kan veel rustgevender zijn als je met je winst doorspeelt i.p.v. met alles wat je hebt. So far so good, maar dat kan zo omslaan of doorschieten naar groter succes.
    Ik heb geen glazen bol, maar maak kansberekeningen/overwegingen waar ik naar handel. Als ik heb verkocht en daarna een stijging van 100% mis van wat ik redelijkerwijs niet had kunnen weten, dan ken ik geen spijt.

    Prosensa maakt duidelijk dat de IPO zelf een succes kan zijn, maar het vervolg niet...zo kan het ook UniQure gebeuren en ik zal me t.z.t. beraden of de kansen eerder aan de bovenkant zitten, dan wel aan de onderkant.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 december 2013 22:48
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 december 2013 22:26:

    [...]
    Prosensa ben ik short gegaan op ca 30 USD; hoogmoed komt voor de val.
    Ik ben short gegaan bij Prosensa zonder enige kennis van het bedrijf of hun producten, dus uitsluitend op basis van de belachelijke overdrijving in de koers.
7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.275
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.055
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.717
Aedifica 2 844
Aegon 3.257 320.409
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.802
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.900
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.396
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.526
Allfunds Group 3 1.239
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.564
AMG 965 126.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.205
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.786
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.193
Aroundtown SA 1 189
Arrowhead Research 5 9.316
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.789
ASML 1.762 77.871
ASR Nederland 18 4.165
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.818
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.683

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht