Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Simac Terug naar discussie overzicht

Simal Beheer ziet af van 95% gestanddoeningsvoorwaarde bij bod op Simac

127 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 november 2013 17:30
    Al 3 dagen achter elkaar heeft Simal minder dan 1000 aandelen via de beurs weten te bemachtigen: woensdag 227, gisteren 800 en vandaag hooguit een stuk of 700. In dit tempo gaat Simac pas in 2024 van de beurs af! :-)
    Een verhoging van het bod is nu nog een kwestie van tijd, ze kunnen niet anders. Dit gaan we winnen.
  2. [verwijderd] 24 november 2013 15:57
    quote:

    Overvloedgolf schreef op 20 november 2013 16:15:

    Interessant aan het FD-artikel is ook nog dat er in staat dat de minderheidsaandeelhouders die naar het OM gestapt zijn zeggen bijna 4% van de aandelen in handen te hebben. Dat betekent dat Simal het sowieso wel heel erg moeilijk gaat krijgen om de beursnotering te beëindigen, want daarvoor hebben ze 95% van de aandelen nodig. De kans op een verhoging van het bod is nu toch echt aanzienlijk toegenomen denk ik!
    En die 4% is alleen nog maar van de groep die naar het OM is gestapt.
    Veel minderheidsaandeelhouders, waaronder ik me ook reken, hadden soortgelijke gedachten omtrent de handelswijze van SIMAL.
    Die staan volledig achter het initiatief. Je kunt dus rustig die 4% verdubbelen. Eric v Schagen komt zo nooit aan een percentage van 95%. Moet er echt een significant beter bod komen.
  3. Pastoor001 25 november 2013 09:30
    Dat de meeste aandeelhouders tevreden zijn met het bod wil ik wel geloven, want daar hoort Simal bij. Maar sedert de groep van 4 % haar actie wereldkundig heeft gemaakt, zijn er bijna geen aandelen aangeboden. Iedereen wacht dus nu af, in ieder geval tot de BAVA van 16 december. We hebben immers al 3 euro. Ik denk dat Simal met een knock outbod moet komen willen ze de benodigde 5 % krijgen. Dat zal deze ronde dus niet gebeuren.
  4. [verwijderd] 30 november 2013 10:18
    Op www.dft.nl staat sinds gisteravond een Premium-artikel over dat Erik van Schagen fel van leer trekt tegen de 'aandeelhoudersrevolte' die een groep aandeelhouders ontketent heeft. Iemand zin om daar geld aan te verspillen en dat hier te plaatsen? Het feit dat hij aandacht aan ons geeft maakt misschien dat andere partijen interesse in Simac gaan krijgen. In ieder geval voert hij een verloren strijd en zijn dit de laatste stuiptrekkingen van een wanhopige egoïstische zakenman die zijn plannetje in rook op ziet gaan. Leve de aandeelhoudersrevolte! Hij had mijn aandelen voor 3,50 euro kunnen krijgen, nu maak ik er 4 euro van. :-)
  5. Pastoor001 4 december 2013 22:38
    Verhoging van het bod zal er niet komen, want dan komt de conversiekoers voor de preferente aandelen in het geding (en daarmee de geloofwaardigheid, die nu juist ter discussie staat). Daarmee zou Simal in haar eigen voet schieten. De serie persberichten van SIMAL op de website van SIMAC geven de treurige toekomst van deze actie van de familie weer: Het gaat weer niet lukken, om het bedrijf van de beurs te halen.
  6. [verwijderd] 5 december 2013 00:48
    Meneer Pastoor, ze kunnen het bod toch ook NA de aandeelhoudersvergadering verhogen? Ik denk niet dat ze nu nog terugkrabbelen, ze zullen nog wel even hoog van de toren blijven blazen maar iedereen kan inderdaad elke dag zien dat het ze echt niet gaat lukken voor 3 euro (vandaag hebben ze 351 aandelen verworven...). Maar als ze beursgenoteerd blijven dan blijven ze altijd gelazer met lastige aandeelhouders houden, en daar willen ze nu juist vanaf. Bovendien gaan ze af als een gieter als het nu weer mislukt. Dus zullen ze met een hoger bod gaan komen is mijn mening, ze zullen wel moeten.
  7. Pastoor001 5 december 2013 09:51
    Inderdaad, helemaal mee eens, ze zullen wel moeten. Maar wanneer?....En tegen welke prijs. Het vorige bod is al weer een paar jaar geleden. De aandeelhouders zijn overigens alleen maar lastig omdat ze een veel hogere prijs willen dan Simal bereid is te betalen. Na de AVA zal het cluster rond de advocaat groter worden. Als dat meer dan 5 % vormt, wordt het een niet te nemen horde voor SIMAL's plannen. Dan wordt het een kwestie van onderhandelen, in plaats van aftasten. Praat ik niet eens over het risico van een onderzoek door de Ondernemingskamer. Als je iets heel graag wilt hebben, betaal je de hoofdprijs. Dus rustig afwachten. We verdienen er alleen maar geld mee.
  8. forum rang 10 voda 13 december 2013 16:34
    ´Aandeelhoudersrevolte Simac wint momentum´

    Gepubliceerd op 13 dec 2013 om 07:21 | Views: 2.356

    AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders die ontevreden zijn over het overnamebod dat bestuursvoorzitter Eric van Schagen van Simac op zijn eigen bedrijf heeft gelanceerd, zien hun rangen langzaam maar zeker aanzwellen. Ze hopen 10 procent van de uitstaande stukken te verzamelen. Dat meldde De Telegraaf vrijdag.

    De aandeelhouders beschikken op dit moment over 1.059.602 gewone aandelen in Simac, goed voor 7,3 procent van het gewone geplaatste aandelenkapitaal, aldus twee van hun vertegenwoordigers tegen de krant. Ze zoeken 10 procent om naar de Ondernemingskamer te kunnen stappen, en die om een enquête te vragen naar de correctheid en de prijs van de overname.
  9. Pastoor001 17 december 2013 10:00
    Ja. RvC was niet bereid om dieper op de beoordeling van het bod van € 3 in te gaan. Zij verscholen zich achter de opinie van NIBC, terwijl vanuit de zaal behoorlijk beargumenteerd werd dat het bedrijf veel meer waard moest zijn. De kleine aandeelhouder wordt uitgerookt. Mr. Bos riep op de minderheidsaandeelhouders op zich te verzamelen om de 10 % te halen om naar de Ondernemingskamer te stappen.
  10. forum rang 10 voda 17 december 2013 16:59
    Aandeelhouders Simac akkoord met stempunten

    Gepubliceerd op 17 dec 2013 om 12:07 | Views: 1.654

    AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van Simac hebben maandag tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van de onderneming ingestemd met beide stempunten. Dat zei financieel directeur Michael van Kasteren dinsdag tegen AFN.

    Het voorstel tot conversie van preferente aandelen A en preferente aandelen B naar gewone aandelen met een conversieprijs van 3,00 euro per gewoon aandeel werd goedgekeurd. Ook het voorstel tot wijziging van de statuten in verband met de conversie werd geaccepteerd.

    Van Kasteren kon desgevraagd de stemverhoudingen niet openbaren. Wel gaf hij aan dat er bij beide punten sprake was van tegenstemmers. Simac zal de concrete details binnen 15 dagen na de vergadering openbaren.
  11. fiathy500 17 december 2013 21:27
    Als oud werknemer lang geaarzeld om mee te doen aan de aandeelhouders revolte.
    In SIMAC tijd loyaal geweest,en met salaris opties gekocht om de boel te redden ,toen dat gevraagd werd.
    In de 12 jaar dat ik de SIMAC aandelen heb,zijn ze nooit boven de 3,50 euro
    uitgekomen,dus rendement 0
    Nu zie ik ze nog verder verwateren,door het spelletje van SIMAL (lees Eric van Schagen)
    Dit keer moet ik toch dwarsliggen naar mijn oud werkgever.
  12. Pastoor001 18 december 2013 10:42
    Laten we dus ons allemaal aanmelden bij mr. Bos. De krachten verzamelen en zo een juridische vuist maken. Als de koers daardoor verdubbeld of zelfs verdrievoudigd, is het de moeite waard. Het bod verhogen doet SIMAL om voor de hand liggende redenen toch niet uit vrije wil. De rechter zal dan wel uitmaken of de RvC en SIMAL onder een hoedje spelen.
  13. pwpf 18 december 2013 13:24
    quote:

    voda schreef op 17 december 2013 16:59:

    Aandeelhouders Simac akkoord met stempunten

    Gepubliceerd op 17 dec 2013 om 12:07 | Views: 1.654

    AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van Simac hebben maandag tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van de onderneming ingestemd met beide stempunten. Dat zei financieel directeur Michael van Kasteren dinsdag tegen AFN.

    Het voorstel tot conversie van preferente aandelen A en preferente aandelen B naar gewone aandelen met een conversieprijs van 3,00 euro per gewoon aandeel werd goedgekeurd. Ook het voorstel tot wijziging van de statuten in verband met de conversie werd geaccepteerd.

    Van Kasteren kon desgevraagd de stemverhoudingen niet openbaren. Wel gaf hij aan dat er bij beide punten sprake was van tegenstemmers. Simac zal de concrete details binnen 15 dagen na de vergadering openbaren.

    Zo brengt Simac dus "goed" nieuws .....??

    Er was uiteindelijk slechts 1 aandeelhouder die de voorstellen tot conversie van Prefs en de statutenwijzing erdoor drukte, en dat was uiteraard dhr. Eric van Schagen (o.a. via de door hem gecontroleerde B.V. Simal Beheer). De overige aandeelhouders waren bijna allemaal tegen die voorstellen.

    De motivatie voor de conversie was duidelijk "gezocht"; al jaren was deze financieringsbehoefte middels Preferente aandelen al niet meer actueel. Al jaren hebben de minderheidsaandeelhouders gepleit voor het aflossen van deze verkapte lening (6% rente), waardoor het bedrijfsresultaat jaarlijks aanzienlijk zou toenemen.
    Zware argumenten werden hiertegen ingezet, zoals stabiliteit, continuïteit en solvabiliteit van de onderneming.
    Nu dient deze "herstructurering" van het eigen vermogen slechts tot verwatering van het aandeel van de minderheidsaandeelhouders en wel met 24%.

    Zelfs de VEB heeft zich hier, staande de vergadering, fel tegen verzet en uitgesproken dat deze conversie een groot nadeel opleverde voor de minderheidsaandeelhouder.
  14. Pastoor001 18 december 2013 18:26
    Als je aanmeldt bij de heer Bos, dan krijg je binnenkort te horen wat het gaat kosten en of ze de 10 % gehaald hebben. Dus nog geheel vrijblijvend. Maar al kost het wat, wat maakt dat uit. Gedeelde smart is halve smart maar gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Alleen gezamenlijk kunnen we wat uitmaken. Overigens is het slechts een verzoek aan de Ondernemingskamer en geen proces. Volgens mij betaalt het bedrijf de kosten van het onderzoek bij zo'n verzoek.
127 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.434
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.928
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.441
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.344
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.461
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.337
AMG 965 125.811
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.137
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.639
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.695
ASML 1.762 77.013
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.654
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht