Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Maak je borst maar nat! Dit komt eraan

48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 januari 2014 13:24

    Uit Trouw. Ook weer leuk. Wordt je gedwongen door allerlei instanties zaken per computer te doen. Wie regelt de bescherming?
    Schone taak voor de IEX om een anti programma te ontwikkelen dat we dan kunnen downloaden. Eventueel tegen betaling, want dat moet dan maar.

    "Nieuw onder de virussen: het gijzelvirus

    Nienke Schipper - 23/01/14, 11:53

    © Cryptolocker. Cryptolocker

    Malware, spyware, trojan horses. Allemaal programma's die door boeven worden bedacht om je computer flink te laten ontsporen. En nu hebben ze nog wat beters bedacht: niet alleen iemands computer laten ontsporen, maar hem ook nog eens 300 euro afhandig te maken. Ze noemen het ransomware, of wel: gijzelsoftware. .

    Antivirusfabrikanten zitten flink in de maag met het nieuwe virus Cryptolocker. Voorkomen lijkt vooralsnog lastig en genezen al helemaal. Het werkt als een trojan horse, dat inderdaad zoals de naam al doet vermoeden, meestal via een emailattachement ongemerkt je systeem binnensluipt, en dan opeens zijn werk gaat doen. De niets vermoedende computergebruiker ziet opeens een rood scherm met de melding: we hebben al je bestanden gegijzeld en nu mag je 300 euro in bitcoins overmaken op een anonieme bankrekening. En wel binnen 72 uur, want anders wissen we alles. 'Poof, it's gone.'

    Cryptolocker wist niet alleen de bestanden op je eigen harde schijf, maar ook de bestanden waar je via een netwerk toegang toe hebt. Dus ook de gedeelde bestanden van collega's, externe harde schijven, ed. Het virus installeert zichzelf, codeert je bestanden en stuurt daarna een unieke sleutel naar de ontwerpers van het virus. In de melding die op het scherm verschijnt is te lezen dat het slim is om niet zelf te proberen om de code te kraken, omdat anders die unieke sleutel zal worden vernietigd. Daarmee onderscheidt het virus zich van andere virussen die gebruik maken van encryptie, want die maken doorgaans alleen gebruik van een gedeelde sleutel.

    In een officiële waarschuwing van de afdeling Cyber Crime van het National Crime Agency in Groot Brittannië is te lezen dat het virus inmiddels naar enkele tientallen miljoenen gebruikers kan zijn gestuurd, maar dat het zich vooral lijkt te richten op het midden- en kleinbedrijf.

    De complexiteit van het virus en de operatie erachter suggereert meer dan een simpele huiskamerhacker met indrukwekkende coderingskennis. Het is een indicatie van een snel groeiende onderwereld met professionele cybercriminelen. Stephen Doherty van Symantec antivirus software zegt op de site Pcadvisor: "De operatie is zo grootschalig en complex, iets van deze omvang duidt op georganiseerde misdaad. De distributie van dit virus ligt veel hoger dan wat we meestal zien met trojan horses. Er worden dagelijks veel machines besmet en dan moet het geld ook nog worden weggesluisd. Dan heb je een goed georganiseerd team nodig".

    Hoewel het virus nog niet in Nederland is gesignaleerd, is dat waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. Bij de zuiderburen is het virus inmiddels al wel opgedoken. Om je te beschermen tegen Cryptolocker heb je een goed en vooral geactualiseerd anti-virusprogramma nodig. De meeste professionele antivirus software kunnen het virus verwijderen, maar alleen als de bestanden nog niet zijn gegijzeld. Daarbij is het belangrijk regelmatig een back-up te maken van je bestanden. Doe dit op een externe harde schijf en bewaar die los van de computer.

    Mocht je toch geïnfecteerd raken dan resten je twee keuzes: alle bestanden opgeven of het losgeld betalen. Maar net als bij een gijzelsituatie in het echte leven is er geen garantie dat je daarna wel je bestanden terug krijgt".

    Groet, Jonas

  2. JZ 23 januari 2014 13:37
    quote:

    jonas schreef op 23 januari 2014 13:24:

    want anders wissen we alles. 'Poof, it's gone.'

    Backup in de cloud.
    Laat maar wissen. Opstartschijf erin, formatteren, herinstalleren systeem, cloudfiles terughalen. Klaar.
    Duurt even, maar dan heb je ook wat.
  3. mjmj 23 januari 2014 13:40
    What types of computers does CryptoLocker target?
    CryptoLocker targets computers running versions of Windows. Mac computers are not affected.

    (bron internet, voor wat het waard is!)
  4. nobahamas 23 januari 2014 13:42
    blogs.avg.com/news-threats/protecting...
    “By having an installed, active and up-to-date antivirus program on their PC, users can minimize the risk of infection,” said Yuval.

    “Nevertheless, users should be wary of opening attachments from unsolicited emails even from well known organisations, such as government bodies.”

    Dus geen onbekende bijlages openen
  5. [verwijderd] 23 januari 2014 15:27

    JZ even een vraagje: hoe zet ik zaken in die cloud. Overigens heb ik ook al geen opstartschijf bijgeleverd gekregen bij mijn recent aangeschafte Asuscomputer.

    Noba volgens mij zijn die anti virusprogramma's nu niet bepaald waterdicht. Zo hebben ze nog steeds geen vat op dat bericht van zgn het Corps Landelijke Politie met of je even E 100 wilt overmaken vanwege overtreding van alles en nog wat.

    Groet, Jonas
  6. A_A 23 januari 2014 15:31
    @ jonas: account aanmaken bij Dropbox ==> mappen aanmaken, je belangrijkste foto's van je schatjepatatjes daar in zetten en voila, je werkt in de cloud
  7. JZ 23 januari 2014 15:39
    quote:

    jonas schreef op 23 januari 2014 15:27:

    JZ even een vraagje: hoe zet ik zaken in die cloud. Overigens heb ik ook al geen opstartschijf bijgeleverd gekregen bij mijn recent aangeschafte Asuscomputer.

    Ik werk uitsluitend met Apple. Eenmalig aanmelden voor de cloud, waarna alles vanzelf gaat. Je kunt ook een apart abootje afsluiten bij bijv. dropbox, maar dan moet je de cloud zelf inrichten. Bij Apple 'verdwijnt' de indeling van je compu in de cloud; maakt het terughalen simpeler en je hebt daarna dezelfde indeling terug.
    Als je geen opstartschijf hebt, heb je een extra uitdaging. Koop dan ook geen zooi.
  8. forum rang 5 DurianCS 23 januari 2014 15:57
    quote:

    basberg schreef op 23 januari 2014 15:53:

    vraag me nog altijd af wie er nog onbekende bijlages in mail openen
    Het gros van de mensen kan zich daar niets bij voorstellen, maar als ik de berichtgeving volg dan schrik ik toch steeds weer. Soms worden trojan e-mails verstuurd vanaf het adres van bekenden. Dan nog steeds ziet het er verdacht uit (voor mij), maar de kans dat mensen klikken neemt wel toe.
  9. basberg 23 januari 2014 16:05
    zip rar of wat dan ook voor files moet je toch gewoon afblijven in je email gebeurt er niks of is het verkeerde nieuwsgierigheid
  10. mjmj 23 januari 2014 16:08
    quote:

    JZ schreef op 23 januari 2014 15:39:

    [...]
    IBij Apple 'verdwijnt' de indeling van je compu in de cloud; maakt het terughalen simpeler en je hebt daarna dezelfde indeling terug.
    Bij mijn weten kan je geen office documenten op icloud opslaan.
  11. JZ 23 januari 2014 16:16
    Backups van je niet-systeem files worden in de cloud gezet; dus ook office files.
    Daarnaast werk ik met het apple office pakket. Leest alle ms office extensions (en vaak andersom niet). Een Word-file geopend en bewerkt in Pages gaat wel degelijk de cloud in.
  12. [verwijderd] 23 januari 2014 17:05

    Ik zal eens kijken naar dat Dropbox en bedankt voor de tip A_A. Als ik het dan ook nog een beetje begrijp, komt het prima in orde.

    JZ is blijkbaar salesman bij Apple. Die Asus van mij lijkt me ook niet verkeerd. Alleen dat Windows 9.1 krijg ik af en toe een sik van.

    Groet, Jonas
  13. [verwijderd] 23 januari 2014 17:11
    Je zult Windows 8.1 bedoelen. Heb sinds twee maanden nieuwe computer. Voor 't eerst zelf de onderdelen uitgezocht en zelf gebouwd. Heb Windows 7 gekocht.
  14. basberg 23 januari 2014 17:36
    is toch vreemd dat ik nog nooit iemand die begon met mac (apple) terug heb zien gaan naar windows
  15. whammy 23 januari 2014 18:01
    what to hack!
    de NSA is waiting

    zelfs een encryptie is niet veilig

    Doordat uw bestanden centraal online op een computer staan, zijn ze ook eventueel te lezen en bewerken door anderen. Dat kan handig zijn als u bepaalde bestanden snel wilt delen.

    Vanzelfsprekend kan niet zomaar iedereen bij uw bestanden. Uw opslagruimte is beveiligd met een gebruikersnaam en een wachtwoord en u kunt zelf precies aangeven wie welke bestanden mag inzien en eventueel bewerken.

  16. whammy 23 januari 2014 18:10
    quote:

    jonas schreef op 23 januari 2014 13:24:

    Uit Trouw. Ook weer leuk. Wordt je gedwongen door allerlei instanties zaken per computer te doen. Wie regelt de bescherming?
    Schone taak voor de IEX om een anti programma te ontwikkelen dat we dan kunnen downloaden. Eventueel tegen betaling, want dat moet dan maar.

    "Nieuw onder de virussen: het gijzelvirus

    Nienke Schipper - 23/01/14, 11:53

    © Cryptolocker. Cryptolocker

    Malware, spyware, trojan horses. Allemaal programma's die door boeven worden bedacht om je computer flink te laten ontsporen. En nu hebben ze nog wat beters bedacht: niet alleen iemands computer laten ontsporen, maar hem ook nog eens 300 euro afhandig te maken. Ze noemen het ransomware, of wel: gijzelsoftware. .

    Antivirusfabrikanten zitten flink in de maag met het nieuwe virus Cryptolocker. Voorkomen lijkt vooralsnog lastig en genezen al helemaal. Het werkt als een trojan horse, dat inderdaad zoals de naam al doet vermoeden, meestal via een emailattachement ongemerkt je systeem binnensluipt, en dan opeens zijn werk gaat doen. De niets vermoedende computergebruiker ziet opeens een rood scherm met de melding: we hebben al je bestanden gegijzeld en nu mag je 300 euro in bitcoins overmaken op een anonieme bankrekening. En wel binnen 72 uur, want anders wissen we alles. 'Poof, it's gone.'

    Cryptolocker wist niet alleen de bestanden op je eigen harde schijf, maar ook de bestanden waar je via een netwerk toegang toe hebt. Dus ook de gedeelde bestanden van collega's, externe harde schijven, ed. Het virus installeert zichzelf, codeert je bestanden en stuurt daarna een unieke sleutel naar de ontwerpers van het virus. In de melding die op het scherm verschijnt is te lezen dat het slim is om niet zelf te proberen om de code te kraken, omdat anders die unieke sleutel zal worden vernietigd. Daarmee onderscheidt het virus zich van andere virussen die gebruik maken van encryptie, want die maken doorgaans alleen gebruik van een gedeelde sleutel.

    In een officiële waarschuwing van de afdeling Cyber Crime van het National Crime Agency in Groot Brittannië is te lezen dat het virus inmiddels naar enkele tientallen miljoenen gebruikers kan zijn gestuurd, maar dat het zich vooral lijkt te richten op het midden- en kleinbedrijf.

    De complexiteit van het virus en de operatie erachter suggereert meer dan een simpele huiskamerhacker met indrukwekkende coderingskennis. Het is een indicatie van een snel groeiende onderwereld met professionele cybercriminelen. Stephen Doherty van Symantec antivirus software zegt op de site Pcadvisor: "De operatie is zo grootschalig en complex, iets van deze omvang duidt op georganiseerde misdaad. De distributie van dit virus ligt veel hoger dan wat we meestal zien met trojan horses. Er worden dagelijks veel machines besmet en dan moet het geld ook nog worden weggesluisd. Dan heb je een goed georganiseerd team nodig".

    Hoewel het virus nog niet in Nederland is gesignaleerd, is dat waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. Bij de zuiderburen is het virus inmiddels al wel opgedoken. Om je te beschermen tegen Cryptolocker heb je een goed en vooral geactualiseerd anti-virusprogramma nodig. De meeste professionele antivirus software kunnen het virus verwijderen, maar alleen als de bestanden nog niet zijn gegijzeld. Daarbij is het belangrijk regelmatig een back-up te maken van je bestanden. Doe dit op een externe harde schijf en bewaar die los van de computer.

    Mocht je toch geïnfecteerd raken dan resten je twee keuzes: alle bestanden opgeven of het losgeld betalen. Maar net als bij een gijzelsituatie in het echte leven is er geen garantie dat je daarna wel je bestanden terug krijgt".

    Groet, Jonas

    ab

    advies, gebruik een oude pc waar alleen wat sites opgezocht kunnen worden en verder geen belang hebben

  17. mjmj 23 januari 2014 18:21
    quote:

    JZ schreef op 23 januari 2014 16:16:

    Backups van je niet-systeem files worden in de cloud gezet; dus ook office files.
    Daarnaast werk ik met het apple office pakket. Leest alle ms office extensions (en vaak andersom niet). Een Word-file geopend en bewerkt in Pages gaat wel degelijk de cloud in.
    Icloud maakt selectieve back-ups, althans bij mij, van: contacten, mail, agenda, idd pages/numbers/keynote.
    Maar niet van andere files, althans niet dat ik weet.
  18. [verwijderd] 23 januari 2014 18:21

    Whammy over jouw advies. Dan kan je toch geen video's e.d. downloaden. Ik had Windows XP, maar daar vervalt dan de ondersteuning bij. Was er wel tevreden mee, want eigenlijk wil ik me niet druk maken over die PC en dat soort zaken.

    Toch ergelijk dit soort criminele PC-grappen en ik denk inderdaad dat het beter is maar wat op die cloud te zetten. Het zit trouwens geraffineerd in elkaar met die internetcriminelen. Dat fakepolitiebericht werd ik niet warm of koud van, maar met kinderen een huisnetwerkje was het toch wat anders geweest. Zij met hun PC ook geblokkeerd en is papa crimineel ofzo?

    Groet, Jonas
  19. mjmj 23 januari 2014 18:32
    Op windows pc's kan je met een programma (ik weet niet meer welke) partioneren, dus op je harde schijf twee partities maken. Dat kan mss een oplossing zijn: een partitie voor risicovolle operaties, andere partitie voor safe opslag.
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.329
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.271
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.255
AMG 965 125.699
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.267
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.904
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht