Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

ACCSYS TECHNOLOGIES PLC Terug naar discussie overzicht

Nieuws

837 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 februari 2014 21:10
    Dames en Heren, zoals al te vaak is het stilletjes als het goed gaat ... Uiteindelijk een goed sein dat het nu héél stil is, maar op een forum mag kommer en kwel niet de motivatie zijn om in actie te komen want daarmee schieten we niets op ...
  2. [verwijderd] 12 februari 2014 07:22
    Doet pijn als je uitgestapt bent op 0,17 cent. Had deze stijging graag meegemaakt. Vindt de stijging wel verdacht rustig gaan. Het nieuws of de cijfers moeten wel erg goed zijn om dit vast te houden. Een stijging in aanloop naar cijfer kan ook hard afgestraft worden. Veel wijsheid en geluk ik wacht . Het nieuws aangaande de licentie met solvay resulteerde ook niet in een koersexplosie. Dus bij echt goed nieuws is er nog voldoende ruimte om in te stappen. Overigens had accsys ingeruild voor Tesla en die gaan ook lekker.

  3. Piet Damdijk 12 februari 2014 08:30
    Beste Vlinderkiller. Ik ben enige weken met 1/3 van de aandelen uitgestapt en verwachte een dipje naar 0,14, waarbij ik weer wilde instappen op een ritje naar de 0,21. Gelukkig eergisteren ivm de verwachtte resultaten in deze week op 0,1825 wederom ingekocht. Saved by the bell. Maar ik begrijp je keuze volkomen kijkende naar de koersvallen die altijd volgden op eerdere koersexplosies. De vraag is inderdaad. Wanneer en met welke koers de volgende koersval intreedt. Mijn gevoel zegt echter dat dit ook kan meevallen kijkende naar de licentie met Solvay en de daarbij behorende productiegroei.
  4. alida1 12 februari 2014 08:34

    Interim Management Statement

    Accsys, de milieu-wetenschap en technologie bedrijf waarvan de primaire focus ligt op de productie en technologie in licentie geven van Accoya (R) hout en Tricoya (R) hout elementen, geeft vandaag een tussentijdse verklaring. Belangrijkste hoogtepunten zijn:

    - Sterke prestatie, in lijn met de marktverwachtingen, met een totale omzet stijgt met 71% naar EUR23.0m voor de negen maanden eindigend op december 2013 (2012: EUR13.4m);

    - Aanhoudende groei van de vraag met Accoya (R) hout omzet stijgt met 74% naar EUR20.2m voor de negen maanden eindigend op december 2013 (2012: EUR11.6m). Exclusief de verkoop aan Medite, Accoya (R) omzet steeg met 58% naar EUR18.4m (2012: EUR11.6m);

    - Totaal Accoya (R) volume december 2013 verkocht in de eerste negen maanden steeg met 89% ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar;

    - Winstgevendheid Arnhem fabriek blijft verbeteren en verdere prijsverhogingen worden doorgevoerd;
    - Accoya licentieovereenkomst met Solvay formeel is goedgekeurd;
    - Belangrijke mijlpaal ontmoeting met Accsys leveren van de Process Design pakket aan Solvay;
    - Totaal van 57 Accoya (R) distributeur en agentuurovereenkomsten nu in de plaats die het grootste deel van Europa, Australië, Canada, Chili, China, India, Mexico, Marokko, Nieuw-Zeeland, delen van Zuid-Oost-Azië en de Verenigde Staten, en

    - Sterke balans met kassaldo van EUR14.4m op 31 december 2013 (september 2013: EUR16.9m).

    Trading update

    In de periode Accsys aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt om de doelstellingen van:

    Accoya-licentieovereenkomst met Solvay formeel goedgekeurd

    In december vorig jaar Accsys aangekondigd dat haar Accoya (R) licentieovereenkomst ('de licentie-overeenkomst') met de Belgische chemiegroep Solvay werd goedgekeurd door beide partijen en is volledig effectief, resulterend in een nieuwe mate van samenwerking tussen de twee bedrijven.

    De licentieovereenkomst verleent Solvay exclusieve rechten voor een minimale periode van 15 jaar, verlengbaar overeengekomen voorwaarden, te produceren en te Accoya (R) te verkopen binnen de Raad van Europa van deze oorspronkelijke plant. De in licentie gegeven grondgebied omvat 47 staten in de Raad van Europa, met uitzondering van België, Ierland, Luxemburg, Nederland en het Verenigd Koninkrijk die zijn voorbehouden aan Accsys. De licentieovereenkomst geeft ook Solvay de mogelijkheid om extra Accoya (R) productie-installaties te bouwen in Europa, met de eerste fabriek (de 'fabriek') met een totale capaciteit van c. 63.000 m3 afgewerkte Accoya (R) uitgang, naar verwachting operationeel zijn in de loop van 2016.

    In ruil daarvoor zal Accsys een reeks betalingen licentie, die reeds zijn begonnen en zal tijdens de gefaseerde bouw van de fabriek worden gemaakt, en met de betaling van royalty's per volume van Accoya (R) daarna geproduceerd ontvangen.

    De twee bedrijven hebben ook ondertekend een wijziging van de licentieovereenkomst die nu ook de mogelijkheid van Solvay bouw van de fabriek in Arnhem op het land Accsys momenteel eigenaar, grenzend aan de bestaande productiefaciliteit van het Bedrijf en gefaseerd. Solvay nu de herziening van de twee opties voor de optimale locatie plant, hetzij Arnhem, Nederland of Freiburg, Duitsland.

    De beslissing over de plant en de locatie zal worden gemaakt door Solvay in de komende maanden.

    Naast de twee bedrijven zijn overeengekomen om de beste manieren om gecoördineerde operationele en onderhoudsdiensten te verlenen aan zowel planten, en om de beste vorm van samenwerking tussen de twee bedrijven de toekomst beoordelen onderzoeken.

    Naar aanleiding van de licentie-overeenkomst gestand wordt gedaan, hebben Accsys en Solvay een overgangsfase waarin Accsys blijft Accoya distributeurs te verkopen in Solvay regio tijdens het werk om de relaties aan Solvay overdragen ingevoerd.

    Accoya verkoop en productie

    Opbrengsten uit de verkoop van Accoya (R) steeg met 74% tot EUR20.2m in de negen maanden tot december 2013 in vergelijking met dezelfde periode van negen maanden in het voorgaande jaar. Binnen deze verkoop aan Accoya (R) klanten (met uitzondering van de verkoop aan Medite) steeg met 58% tot EUR18.4m. De verkoop van Accoya aan Medite hervat aan het einde van het vorige boekjaar dat volgt op een periode waarin Medite had opgebouwd beginvoorraad niveaus, wat resulteert in een omzet van EUR1.9m (2012: nihil).

    Deze toenemende vraag naar Accoya (R) blijft te zien in alle regio's en is te danken aan zowel oude als nieuwe distributeurs. We blijven het voordeel van onze aanzienlijke investeringen in verkoop en marketing in de afgelopen jaren, zie bijvoorbeeld de gerichtheid van architectonische publiek. In dit opzicht zijn we blij dat het nieuwe kalenderjaar zeer positief is begonnen en we verwachten dat de trend van de omzetgroei te blijven.

    In november vorig jaar gemeld dat de Arnhemse fabriek was winstgevend bij een EBITDA-niveau. Dit heeft voortgezet en de bruto marges zullen naar verwachting verder verbeteren als we profiteren van de schaalvoordelen samen met prijsverhogingen die worden in het eerste deel van 2014 worden uitgevoerd.

    Tricoya Technologies Limited

    Tricoya Technologies Ltd ('TTL'), de joint venture INEOS en Accsys, blijft de vooruitgang op alle gebieden waaronder engineering, productontwikkeling, marketing en business development te maken.

    De evaluatie markt van Medite Tricoya (R) blijft positief met toenemende acceptatie van het product te zijn. TTL ondertekend zijn eerste Tricoya (R) licentieovereenkomst met Medite in juli 2013, die afhankelijk is van Medite het verkrijgen van goedkeuring van haar Raad van Bestuur.

    Intellectuele Eigendom

    In de periode werd een Accoya (R) proces octrooi verleend in Australië. Accsys 'wereldwijd patent portefeuille zal naar verwachting blijven groeien als internationale octrooiaanvragen gaan hun nationale en regionale fasen, en verdere toepassingen worden ingediend in zowel kern-en acetylering enabling technologies. Het aantal octrooiaanvragen families wordt daarom naar verwachting toenemen, waardoor de diepte en reikwijdte van IP van het bedrijf.

    TTL zal naar verwachting blijven een aanzienlijke intellectuele eigendom dat de bescherming van haar bedrijf heeft momenteel door een combinatie van geregistreerde en niet-geregistreerde rechten, verder consolideren van zijn patent bedrijven voor producten en processen zullen versterken ontwikkelen.

  5. alida1 12 februari 2014 08:35
    Financiële resultaten

    Totale opbrengst voor de negen maanden eindigend op 31 december 2013 steeg met 71% tot EUR23.0m (2012: EUR13.4m). Totale omzet inbegrepen EUR1.9m van de verkoop van Accoya aan Medite om hen in staat te Medite Tricoya (R) produceren en licentie-inkomsten van 0,5 miljoen euro.

    Het kassaldo per 31 december 2013 van EUR14.4m betekent een daling van EUR2.5m sinds 30 september 2013 en een daling van EUR6.1m sinds 31 maart 2013. De vermindering opgenomen een uitgaande kasstroom uit operationele activiteiten (voor mutaties in het werkkapitaal) van EUR3.1m voor de negen maanden eindigend op 31 december 2013, een daling 47% ten opzichte van de overeenkomstige periode van negen maanden in het jaar voordien. Een toename van het werkkapitaal in het kwartaal eindigend op 31 december 2013, grotendeels toe te schrijven aan de timing van grondstof zendingen, zal naar verwachting gedeeltelijk te keren in de komende maanden, zodat het kassaldo aan het einde van het boekjaar zal naar verwachting ongeveer EUR13m zijn.

    Diamond Wood

    In augustus 2013 namen we de beslissing om onze licentie-overeenkomst met Diamond Wood als gevolg van Diamond Wood's niet voldoen aan hun contractuele verplichtingen te beëindigen. Diamond Wood vervolgens een kennisgeving van arbitrage uitdagende onze positie geserveerd. Wij zijn blij met de mogelijkheid om de geldigheid van onze opzegging te bevestigen en zijn zeer overtuigd dat de arbitrage in ons voordeel zal worden opgelost. Hoewel verdere details van de arbitrage zijn onderworpen aan vertrouwelijkheid, zal Accsys een verdere update te geven zodra de zaak is gesloten.

    Ends

    wie waagt zich aan een beoordeling.

    .

    .

    .

  6. [verwijderd] 12 februari 2014 08:54
    Laatste dagen dus duidelijk weer een gevalletje voorkennis. Handen aan de knoppen voor diegene die nog hebben.al het nieuws ligt nu op tafel. De markt zal vandaag bepalen wat het waard is.
  7. [verwijderd] 12 februari 2014 09:00
    wijziging van de licentieovereenkomst .???? Hier moesten ze minder lang over nadenken. Impact moeilijk in te schatten maar naar 21 mnd onderhandelen nu al een wijziging is vreemd
  8. [verwijderd] 12 februari 2014 09:06
    Positief dat de cash-outflow steeds minder is.
    Door de verdere omzetgroei in combinatie met de prijsverhogingen begin 2014 zijn doorgevoerd gaat dit proces steeds sneller!
    Hoop het komende half jaar wel op meer nieuws over licenties. Deze takt slurpt nog steeds het werkkapitaal weg en drukt het resultaat nog stevig. Alleen een licentie met Solvay veranderd daar niks aan.
  9. [verwijderd] 12 februari 2014 09:32
    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-120214-115/...

    Ook goed om te lezen! Het zou super zijn als Accsys vanaf komend boekjaar door de goede prestaties vanuit Arnhem zelfstandig minimaal break-even draait en vanuit de rest van de wereld licentiebetalingen kan ontvangen om het resultaat op te krikken! Laat maar komen nu die deals!
  10. Buts 12 februari 2014 10:22
    'Accsys boven verwachting'

    Gepubliceerd op 12 feb 2014 om 09:22 | Views: 301
    Artikel

    Accsys Technologies 09:59

    EUR 0,24 +0,03 (+13,10%)
    •'Accsys boven verwachting'
    •Omzet Accsys groeit stevig verder

    Accsys 09:59

    EUR 0,24 +0,03 (+14,29%)
    •'Accsys boven verwachting'
    •Omzet Accsys groeit stevig verder

    AMSTERDAM (AFN) - Accsys realiseerde over de eerste 9 maanden van het jaar een omzet die iets boven de verwachting uitkwam. Dat concluderen analisten van SNS Securities woensdag in een reactie op het handelsbericht van de onderneming.

    Waar SNS rekende op 22,5 miljoen euro rapporteerde Accsys 23 miljoen euro. De bank wijst er daarbij op dat de omzet van Accoya met meer dan 50 procent aandikte en de volumes voor Medite verder toenamen. Ook noemt SNS de kaspositie die Accsys voorziet voor het einde van het huidige boekjaar (circa 13 miljoen euro) ,,voldoende tot het moment dat de onderneming een positieve kasstroom genereert''.

    SNS hanteert een buy-advies op Accsys, dat woensdag omstreeks 9.20 uur ruim 14 procent hoger staat op 0,24 euro
  11. ch@rter 12 februari 2014 10:36
    Gefeliciteerd voor de beleggers met geduld!
    Ik had ze op de plank moeten laten liggen voor .14
    Had nooit verwacht dat ze uberhaupt het koersdoel .22 van sns zouden gaan halen.
    Wel dus, Damn!
  12. Da Freeze 12 februari 2014 10:36
    Het is voor het eerst sinds lange tijd dat mijn Accsys aandelen een keer stevig in de plus staan. Jaren geleden had ik al een pluk op 22 cent gekocht...
  13. Buts 12 februari 2014 10:41
    quote:

    ch@rter schreef op 12 februari 2014 10:36:

    Gefeliciteerd voor de beleggers met geduld!
    Ik had ze op de plank moeten laten liggen voor .14
    Had nooit verwacht dat ze uberhaupt het koersdoel .22 van sns zouden gaan halen.
    Wel dus, Damn!
    Hallo ch@rter,
    Ik heb ze sinds kort gekocht puur op de berichten van de laatste tijd, dus weer een keer geluk met een aandeel buiten And en ageas. Af en toe heb je wel eens mazzel met een aandeel. succes verder.
    Heb ze 23 dec gekocht, dus ben blij.
  14. [verwijderd] 12 februari 2014 11:06
    quote:

    ch@rter schreef op 12 februari 2014 10:36:

    Gefeliciteerd voor de beleggers met geduld!
    Ik had ze op de plank moeten laten liggen voor .14
    Had nooit verwacht dat ze uberhaupt het koersdoel .22 van sns zouden gaan halen.
    Wel dus, Damn!
    Sluit me geheel aan! Zo zie je maar! ;- ) Geduld en vertrouwen wordt beloont. Ik had het niet...
  15. [verwijderd] 12 februari 2014 15:20
    Inderdaad felicitaties voor de zittende aandeelhouders. Doet zeer vandaag want had een aardig plukje.
    Aan de andere kant wordt er een steeds betere belegger van . heb inmiddels stalen zenuwen
    Echter er zijn nog steeds structurele verbeteringen nodig richting de toekomst. Persoonlijk denk ik dat we de 0',20 nog opzoeken voor eind mrt. Alle nieuws is verwerkt.
    Wordt vervolgd
  16. alida1 12 februari 2014 15:32
    quote:

    KarelKees schreef op 12 februari 2014 14:46:

    haha (grimas) .. het lijkt wel of de forum nestors samen aan de zijlijn stonden.
    ik heb er toch vanmorgen maar 100k verkocht op 24.75 ook al wat verkocht op 23.25 maar helaas ook wat op 17. het ging wel erg hard de laatste dagen maar ik sta nog steeds niet langs de zijlijn.

837 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.460
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.955
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.488
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.546
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.871
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht