Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Daytraders Terug naar discussie overzicht

Daytraders?? Ik vraag het me af..!!

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 november 2003 23:15
    Hi Sandoval,

    Ik ben ooit begonnen deze postings te plaatsen in de KK. Het werd daar al snel een koppensnellersbende.

    Ik ben toen overgestapt naar het DT forum, omdat ik me daarmee het meest associeerde. Blader eens flink terug en je ziet het hele verhaal.

    Misschien is het wat off-topic, maar met hokjesgeest kom je er volgens mij niet.

    Indien het hier een KK bende wordt, ben ik weg.

    Voor mij is de fun om berichten te plaatsen waarmee wat verdiend kan worden door de KT trader. Kan een uur zijn, maar ook een dag of een week.

    Dat was / is de strekking van mijn verhaal...

    Vr. groet,

    CT
  2. [verwijderd] 12 november 2003 23:15
    Hi Sandoval,

    Ik ben ooit begonnen deze postings te plaatsen in de KK. Het werd daar al snel een koppensnellersbende.

    Ik ben toen overgestapt naar het DT forum, omdat ik me daarmee het meest associeerde. Blader eens flink terug en je ziet het hele verhaal.

    Misschien is het wat off-topic, maar met hokjesgeest kom je er volgens mij niet.

    Indien het hier een KK bende wordt, ben ik weg.

    Voor mij is de fun om berichten te plaatsen waarmee wat verdiend kan worden door de KT trader. Kan een uur zijn, maar ook een dag of een week.

    Dat was / is de strekking van mijn verhaal...

    Vr. groet,

    CT
  3. [verwijderd] 12 november 2003 23:29
    Hi Sandoval,

    Je schreef:
    "Maak jij van te voren een soort van kosten/opbrengsten calculatie? Of handel je naar vaste winst/verlies marges?"

    Op basis van onderzoek (veel experimenten met historische koersen) is voor mij vast komen staan dat een bewegende stop (loss) beter is dan een vaste stop. Zie ook de serie van 12 die ik een tijd geleden heb geplaatst.

    Ik hanteer derhalve een systeem met bewegende stop (trailing stop). De omvang van de positie wordt bepaald door:

    - spreiding
    - rating van het signaal
    - volatilitiet
    - bijkomende subjectieve factoren

    Behoudens uitzonderlijke gevallen zal ik nooit meer dan 10% van mijn poen in een fonds steken. De rating van de signalen is zeer belangrijk. Ook is de volatiliteit van belang. Indien je X Euro in Unilever steekt, loop je minder risico dan hetzelfde bedrag in ASML.

    Dus is mijn exposure in ASML vaak kleiner dan UN.

    Daarnaast spelen factoren als sentiment, FA etc. nog een rol, maar die is ondergeschikt.

    Ik zal dus meer geld steken in minder volatiele fondsen (en omgekeerd). Het gaat mij om het effect op de totale vermogenspositie.

    Vr. groet,

    CT
  4. [verwijderd] 13 november 2003 00:03
    Interessant, laat je je computer je orders uitvoeren.
    Ik kan begrijpen dat het soms teveel is om allemaal bij te houden?

    Ik zit namelijk te denken aan 1 van de geautomatiseerde programma's, heb je daar ervaring mee?

    groet S
  5. [verwijderd] 13 november 2003 00:27
    Hoi S,

    Begin met je goede bedoelingen dan eerst eens met mij uit te leggen wat de definitie is van een daytrader.

    Vraag 1
    Zijn de doelstellingen wezenlijk anders dan die van een "standaard" belegger. Ik krijg de indruk namelijk dat de essentie niet verschilt, maar dat de instrumenten die je gebruikt om rendement te behalen en risico in te perken misschien wat anders zijn. Uiteraard verschilt ook de investeringshorizon, maar volgens mij blijft het principe toch gewoon hetzelfde.

    Vraag 2
    Waardeer jij een persoon die zich volgens jouw definitie daytrader mag noemen anders dan een "gewone" belegger ? Ik stel deze vraag omdat je de indruk wekt een daytrader verheven te achten boven het gewone gepeupel. Dit kan echter net zo makkelijk een misinterpretatie van mij zijn.

    Vraag 3
    Wat voor discussies wil je hier zoal aanwakkeren, kun je een voorbeeld geven ?

    Groet,
    Frank

    P.S. Ik ben geen daytrader, wel een actieve belegger, streep mij dus maar weg.
  6. [verwijderd] 13 november 2003 13:35
    Hi Frank,

    1. Klopt de essentie is hetzelfde, we willen allemaal rijk worden.
    Althans voor mij is het ook me leven. Op me achterhoofd staat bijna "made on wallstreet", vraag me toch af waar ik verwekt ben.
    Ja intrumenten dat is dus een wezelijk verschil. Een daytrader zit alleen in het level 2 boek, paar grafieken, laatst verhandelde koersen, maar daar blijft het bij. Investeringshorizon? Die hebben we niet, we investeren niet, we handelen alleen.

    2. Ik waardeer iedereen die na de afgelopen jaren nog in de markt zit.
    Er zijn teveel mensen gesneuveld. Zal mij verder weinig uitmaken of iemand daytrade of voor 10 jaar investeerd. Ik verhef een daytrader niet boven andere beleggers, countertrend dacht ook dat ik zoiets bedoelde. Als er dus meer mensen zijn die dat gevoel hebben, mijn excuses.

    2. Wat voor dicussie? Nou deze discussie: die we nu hebben. Gewoon praten over daytraders, dit is toch een daytrade forum. Laat het dan over daytraders gaan. Zoals ik al zei: ooit ben ik hier door een daytrader op weg geholpen en nu wil ik iets terug doen voor de mensen die er in geinteresseerd zijn.

    Groet S
  7. [verwijderd] 13 november 2003 19:10
    Hi Sandoval,

    Ik gebruik zelfgemaakte spullen en kan geen oordeel geven over commerciële software, omdat ik er nooit mee gewerkt heb.

    Korte beschijving van de spullenboel:

    Koersen via Activeplus. Middels DDE haalt een programma elke minuut koersen op van de fondsen die ik belangrijk vind. De minuutdata wordt opgeslagen in een database, waardoor ik met de historische koersen kan testen. Als ik bijvoorbeeld weer eens iets bedacht of gewijzigd heb, wordt het stevig aan de tand gevoeld.

    Verder berekent het programma steunen en weerstanden en bij het bereiken ervan wordt een signaal gegeven. Die signalen zijn dus realtime (max. ca. 1 minuut vertraagd). Ook kan ik zien waar de koers zich ten opzicht van de berekende steun of weerstand ligt, zodat je een signaal ziet "aankomen".

    Ik zit zeker niet de hele dag de koersen te volgen, maar reageer in hoofdzaak op de signalen. Ik kan de signalen ook buiten de deur volgen via internet, uiteraard via een gesloten systeem.

    Zodra een positie is ingenomen kan ik het invoeren in een "tracker" programma, dat de koers volgt en het bereiken van een stop signaleert. Uiteraard zijn de stopniveaus in te stellen. De tracker werkt met een trailing stop.

    Het signaalsysteem is overigens voor indices anders afgeregeld dan bij aandelen. De signalen van de indices zijn geoptimaliseerd om intraday omkeringen te signaleren.

    Dan heb ik nog een versie van het programma, dat met end-of-day data werkt en waarmee ik tevens allerlei grafieken en indicatoren kan tonen. Dit is voorzien van een scanfunctie, waarmee de door mij gekozen fondsen en indices worden doorlopen en bijzonderheden worden gemeld.

    De dagelijkse postings zijn daarop gebaseerd.

    In het hele zaakje is meer dan twee manjaren gestoken:-)

    Vr. groet,

    CT
  8. [verwijderd] 14 november 2003 01:13
    Hi S,

    Dank voor je heldere en bondige antwoorden.

    M.b.t. investeren en handelen. Handelen is toch gewoon investeren en desinvesteren, waarbij de doelstelling is om een positief verschil tussen beide als saldo over te houden ? Ik doelde dus uitsluitend op de tijdspanne die tussen investerings- en desinvesteringsmoment zit.

    Groet,
    Frank
  9. [verwijderd] 14 november 2003 22:19
    Mooi spul countertrend, hoe lang bent je er eigenlijk al mee aan het handelen? Ik neem aan een poosje, dat houdt dus in dat het ook daadwerkelijk werkt.

    Petje af, er zijn weinig mensen die zelf een systeem kunnen maken dat ook daadwerkelijk werkt. << Dit neem ik uiteraard aan.

    Groet
  10. [verwijderd] 15 november 2003 23:00
    Hoi F,

    "Handelen is toch gewoon investeren en desinvesteren, waarbij de doelstelling is om een positief verschil tussen beide als saldo over te houden ? Ik doelde dus uitsluitend op de tijdspanne die tussen investerings- en desinvesteringsmoment zit."

    Puur bedrijfseconomisch gezien heb je gelijk. Dat houdt dan ook in dat investeren in theorie een uitvloeisen is van handel. Dit met betrekking op de handel op de beurs.
    Op de beurs staat beleggen gelijk aan investeren in (bedrijfs)kapitaal. Tot doel hiermee divident te verkrijgen.

    Dus handel>investeren>beleggen, en op het einde loopt de vergelijking spaak. Daytraders beleggen niet. Er worden geen aandelen gesetteld, daardoor hebben we in praktijk de aandelen niet in handen. Voorop gesteld dat je niet over night vast houdt.
    Dus niet beleggen is ook niet investeren.

    Dus voor een daytrader is handelen niet investeren. Technisch gezien.

    Het is een beetje een vaag begrip handelen op de beurs, zelfde als het begrip daytrader.

    Groet S, neem me niet kwalijk als er fouten instaan, beetje haastig geschreven.
  11. [verwijderd] 16 november 2003
    Hi Sandoval,

    In december 2001 sprong ik dansend door mijn hut, omdat ik toen een bepaald fenomeen had ontdekt, dat heel vaak bleek te kloppen.

    Vervolgens begon ik het toe te passen en in het voorjaar van 2002 draaide het als een trein. Ik scoorde ongeveer 2 goed ten opzichte van 1 fout. Het saldo op de beleggingsrekening(en) ging het eerste halfjaar over de kop, dus dat was mooi.

    Toen kwam de tweede helft van 2002. Ik hield er onvoldoende rekening mee, dat bij markten met een sterk momentum de steunen/weerstanden te vaak gebroken worden. Het resultaat was, dat ik de tweede helft van 2002 moest inleveren, omdat ik te vaak fout zat. Ik zag dat additionele indicatoren en berekeningen nodig zijn om niet te vroeg contrair te gaan. Ik zit echter zo in elkaar, dat ik me niet laat beetnemen. Ik bleef dus programmeren, leren, aanpassen en testen. Ik was echter een beetje vijand van mezelf geworden, omdat ik het systeem door de tegenslagen niet meer volledig vertrouwde en nogal voorzichtig was geworden.

    Inmiddels is het systeem verder verbeterd en dat is terug te zien in de resultaten. Jammergenoeg is het koersverloop de laatste tijd nogal vlak, waardoor er weinig signalen zijn en er minder verdiend wordt.

    Verder veel andere bemoeienissen, waardoor weinig tijd overblijft voor de schermpjes. Ook daardoor worden er kansen gemist.

    Vr. groet,

    CT
  12. Hobby51 18 november 2003 16:33
    Hallo CT,

    Sinds kort volg ik dit forum met belangstelling. Zelf heb ik aan een familielid gevraagd om een programma voor online-koersinformatie. Het liefst een display daarvan onder in de taakbalk oid. zodat ik op een normale wijze mijn overige werkzaamheden kan uitvoeren.
    Het kan zijn dat hier al software voor bestaat, maar dat is op dit moment niet van belang.
    Mijn vraag.
    Ken jij een url waar de actuele aex-koersen gevonden kunnen worden ?
    Bij voorbaat dank en groeten,
    N.P.
  13. [verwijderd] 18 november 2003 18:50
    Hi Nico,

    Er zijn diverse websites, waar koersinfo te vinden is, zoals bijvoorbeeld hier op IEX. De koersen zijn vertraagd, de eis van de beurs is minimaal 15 minuten.

    Indien je realtime info zoekt, zul je een abonnement moeten afsluiten nij een koersleverancier. IEX heeft ook real-time koersen, tegen zeer schappelijke tarieven.

    Overigens zijn indices wel (bijna) realtime te vinden.
    Bijvoorbeeld:

    AEX:
    www.aex.nl/scripts/marktinfo/koersaex...

    Nasdaq/DJIA:
    dynamic.nasdaq.com/graphs/home_ma.gif

    Ik zou er overigens gek van worden als ik koersen over mijn scherm zag lopen terwijl ik aan het werk ben...

    Veel succes!

    Vr. groet,

    CT
  14. [verwijderd] 19 november 2003 14:32
    Zes zeer goede redenen om Ahold te verkopen.

    1. De dollar zal blijven dalen in de toekomst. Zelfs de ING Bank gelooft niet meer dan schulden met schulden kunnen worden blijven gevuld. De VS leent per 2500 miljard. Dit kan niet worden betaald uit de groei van het Bruto Nationaal Produkt want die zou dan met 7,1% moeten stijgen om dit bij te houden. De totale schuld is nu 35000 miljard. Als de rente ook nog een gaat stijgen (nu om kapitaal aan te kunnen trekken) moet het BNP nog meer stijgen. Kortom de dollar blijft voorlopig dalen en de euro staat niet voor niets historisch hoog (geen vetrouwen in de toekomst vd dollar). De winst per aandeel Ahold neemt hierdoor af en dit is een winst die sowieso onder druk komt te staan de komende jaren.

    2. Er moet verkocht worden terwijl er geen kopersmarkt is te vinden niet in America, tekenend is dat nu ze in Polen wat hebben verkocht er nog eens geen bedrag wordt genoemd.......... en Tsjechie, Spanje en Zuid Amerika zijn ze nog lang niet kwijt. Spanje wordt wel genoemd als mogelijke opbrengst maar dat is iets heel anders dan de verkoop ervan. Al deze bedrijven zijn veel te duur gekocht, vanuit een verkeerd motief namelijk het ego en de ambitie van de organisatie in een kopersmarkt. Iedere verkoop zal leiden tot een boekverlies (of ze blijven met die bedrijven zitten).

    3. Door de verkoop van bedrijven buiten de VS neemt de dollarafhankelijkheid extra toe.

    4. De prijzenoorlog wordt in Nederland gewonnen door de Superunie en het middensegment (is vandaag in de krant te lezen) en kost 10 miljoen omzet per week. Dit betekent voor AH ongeveer 2,5 miljoen per week ofwel meer dan 100 miljoen op jaarbasis. Weg winst!!

    5. De verwatering van de aandelen na de emissie ligt grofweg rond de 40%. Oftewel je mag extra geld bij betalen (5 euro per aandeel ongeveer) en dan mag je de winst delen met 40% extra aandelen. Gek genoeg daalt de koers niet. Het zal blijken dat de koers tot de uitgifte wordt gesteund door het uitgiftesyndicaat (banken) tot ongeveer een week na de emissie. Daarna stort de koers in. Nu geloven beleggers de leugen nog en hoe langer de leugen wordt opgehouden, hoe langer dit geloofd wordt.

    6 Vanmorgen stond dit bericht op IEX:
    Onvoorwaardelijke capitulatie – de particuliere belegger gooit de handdoek in de ring. Dat blijkt uit de uitslag van de maandelijkse IEX.nl Bull/Bear Enquête onder Nederlandse beleggers, die IEX.nl – de grootste financiële website van Nederland – gisteren hield.
    Liefst 58% van de particulieren is (zeer) negatief over zowel de toekomst van de beurs als de economie op korte termijn. Nog nooit scoorde de enquête naar het beurssentiment zo slecht.
    Dit zal leiden tot een extra slecht beurssentiment. De eindejaarsrally zal een rally naar beneden worden.

  15. [verwijderd] 26 november 2003 16:59
    Hoi SandovaL en andere (day)traders,

    Pas vandaag heb ik deze daytraders forum ontdekt terwijl ik al heel lang op de iex komt, maar al die tijd in de koffiekamer blijven steken.

    Ik reageer op je posting niet om me direct aan te melden dat ik een daytrader ben, maar dat ik het interessanter vind om me in deze forum te mengen omdat ik me sinds kort weer met de markt bezig ben, en wel in de vorm van daytraden. Vanaf 1999 heb ik veel in opties gehandeld, veel geleerd, maar zeker sinds anderhalf jaar niet meer. Toen ik begreep hoe futures percies werkt ben ik daar verder mee aan de slag gegaan (naar mijn mening veel simpeler dan opties). Ik ben sindsdien af en aan futures gaan handelen om het voor me zelf uit te proberen zeg maar.

    Ik ben ook een heel poos er tussen uit geweest om me te concentreren op mijn handelssysteem. Met handelssysteem doel ik niet alleen het mechanische deel (software) maar ook het risk management en meer nog het psychologische deel. Ik ben zeker het laatste halfjaar meer met het psychologische deel van het traden bezig geweest, omdat ik vind (na x aantal jaren met opties) dat dit deel het meest belangrijkste is.
    Sinds begin oktober ben ik dus voorzichtig weer begonnen, alleen futures eurostoxx50, met slechts 1 contract om mijn algehele systeem uit te testen. Ik ga niet overnight en per dag maak ik gemiddeld 2 tot 6 transacties (roundturn). Mijn streven is eerst per dag 10 punten netto te pakken. Als daar een zekere consistentie in zit dan ga ik mijn contractvolume verhogen.

    Goed om te horen dat je hier bent om o.a. andere traders te helpen.
    De postings van Countertrent kan ik ook heel goed waarderen. Daar kunnen vast ook andere traders heel veel aan hebben.

    Happy trading!
    Duca

  16. [verwijderd] 4 december 2003 18:36
    Goededag allemaal,

    Ik ben nieuw hier en eigelijk ook nieuw in de wereld van beleggen. ik wil het beleggen erg graag leren en vooral het daytraden, aangezien jullie erg veel verstand ervan hebben wil ik jullie graag om wat tips vragen, waar moet ik beginnen?? welke boeken zijn echte 'must haves', of intressante internet sites, welke software kan ik het beste gebruiken en zou een echte cursus/opleiding een goede optie zijn??

    Alvast bedankt voor al jullie medewerking,

    Paco
  17. [verwijderd] 7 december 2003 16:58
    Als beginnende belegger zou ik niet meteen beginnen te daytraden. Maar dat is je eigen keus.

    Als eerste is het natuurlijk belangrijk op welke manier je het wilt gaan doen. Met aandelen opties of futures. Daar zul je dus boeken over moeten lezen, die volop te vinden zijn in de bibliotheek en op bv. bol.com. Ook kun je op het internet veel informatie vinden. (Ik heb de info getypt op www.youngrich.com)

    Verder kan ik je adviseren om eerst met niet al te grote bedragen te werken, en niet alles in één keer in te zetten. (dat is trouwens ook voor een ervaren belegger té risicovol)

    Misschien kun je eerst beter niet beginnen met daytraden, maar eerst ervaring opbouwens over beleggen in het algemeen. Dat is ook al moeilijk genoeg.

    Succes!
  18. [verwijderd] 7 december 2003 17:26
    Hoi Sandoval,

    Ik heb dezelfde cursus gedaan en je zegt dat bij "zijn" systeem je maar 4 a 5 keer kon handelen. Ik zit met hetzelfde probleem.
    Is het nu zo dat je een eigen systeem ontwikkeld hebt of gebruik je nog veel dingen uit de cursus maar pas je die anders toe?

    Ik heb nu een paar trades gedaan en die gingen erg goed maar vind ook dat we erg weinig ruimte krijgen. Het is nu nog geen fulltime baan maar ben wel van plan om dat er van te maken.

    Groeten Jesse.
  19. [verwijderd] 23 december 2003 11:39
    Voor het eerst dat ik dit forum zie.
    Als je kijkt naar het aantal fora en chatrooms die er in het nederlands zijn, zou je inderdaad denken dat er weinig nederlandse daytraders zijn.
    Dit is echter niet het geval, ik weet dat er een aanzienlijk aantal daghandelaren aktief zijn....vraag me echter af waar ze op het net uithangen.

    Zelf handel ik de S&P future (emini). Gemiddeld pak ik per week 15 punten.
    Hoeveel centen dat is? Da's niet zo interessant naar mijn mening, daar het geld gewoon een afgeleide is van het aantal contracten dat je handelt.

    Neem zo'n 6 tot 15 trades per dag.

    Voor swing trades heb ik een 2de account (waar ik dus wel overnight positie in aanhoud), maar dit gebeurt misschien eens in de maand.
  20. [verwijderd] 23 december 2003 12:19
    Hi Paco,

    Om te kunnen daytraden hoef je in mijn optiek geen snars van beleggen te weten.
    Sterker nog: als je nog nooit belegd hebt is dat volgens mij een voordeel als je gaat daytraden. Dan hoef je in ieder geval al die fouten die je geleerd hebt niet af te leren.

    Daytraden is een business zoals iedere andere. In plaats van aandelen, futures, etc. had je net zo goed auto's of dames-slipjes kunnen verhandelen.

    Zoals een auto handelaar iets van de auto-markt moet afweten, moet een daghandelaar charts kunnen lezen.
    Maar daar ben je er nog niet mee.
    Belangrijker nog dan charts lezen is risco-management:
    -Volgens welke criteria zet ik een trade op?
    -Hoeveel risico ben ik bereid te nemen op de trade?
    -Volgens welke criteria neem ik een trade af?

    Stel voor jezelf regels op, en houd je hier ook aan. De regels zullen je op de lange termijn redden.
    Dat is denk ik nog het belangrijkste om succesvol te daytraden.

    Er zijn talloze software paketten om uit te kiezen en ik heb er meer uitgeprobeerd dan me lief is.
    Als je zowel VS als Europa wilt handelen is de combinatie MyTrack (datafeed) en Investor R/T (charting software) een goede combinatie. Dit kost je ongeveer 150 dollar per maand.
    Als je alleen VS wilt handelen is QCharts een prima oplossing (90 dollar p/m)

    De 'must haves' qua boeken zijn wat mij betreft:
    - "Technical Analysis of the Futures Markets" van John Murphy
    - "Trading in the Zone" van Mark Douglas

    Het eerste boek is een prima begin punt om charts te leren. Het tweede boek gaat over de mentale aspecten van handelen en is een boek dat geen enkele trader naar mijn mening mag overslaan.

    Veel succes, en een winstgevend 2004 toegewenst.

    GJ
46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.533
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.148
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.614
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.404
AMG 965 126.173
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.706
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.147
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.184
ASR Nederland 18 4.128
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht