Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,265
  • Verschill

    +0,001 +0,08%
  • Volume

    2.469.382 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    1,260  
  • Laat

    1,275  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL Maart => op naar de 4 euro

1.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 63 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 maart 2014 10:54
    quote:

    Bosporus schreef op 25 maart 2014 10:48:

    Helemaal mee eens Martijn. Als LT belegger heb ik geen baat bij een overname. Gewoon de doelstellingen halen tot 2017 (met een prachtig dividend) en ik ben een gevierde man.

    Eindelijk weer eens een positief dagje voor PostNL. Het deed de afgelopen weken gewoon pijn aan de ogen hoe het aandeel door het putje werd gespoeld. Zwaar overtrokken reactie van de markt, zoals JP Morgan al aangaf.
    Mooi, dan moeten we nu de rest van de PostNL beleggers hiervan nog zien te overtuigen.

    Lijkt in mijn ogen een kwestie van tijd... maar als de koers nu ook weer snel boven de 3.35 euro zou belanden dan denk ik dat dit de bevestiging zou zijn van waar ik afgelopen dagen al op hoopte - dat met het naderen van de 3 euro het ergste leed nu wel snel geleden zou moeten zijn.

    Ofschoon ik zeker niet had verwacht dat het zo snel zou gaan!

    ;-)
  2. [verwijderd] 25 maart 2014 10:58
    quote:

    Martijn van M schreef op 25 maart 2014 10:49:

    De vraag dient zich nu aan:

    Gaat de 3.35 euro nu een weerstand worden?

    (Nadat deze 2 weken terug nog een steun leek te worden; daarna ligt er rond 3.50 euro een grotere weerstand te wachten)
    Ik heb in ieder geval net een deel verkocht. Wil eerst nu kijken naar het vervolg.
  3. herbie bell 25 maart 2014 11:00
    quote:

    MrMarshall schreef op 25 maart 2014 10:19:

    [...]
    Maarreh on topic: zie jij synergieen tussen BPost en PNL? Is Bpost een 'goed' bedrijf in vgl met PNL?
    Ik weet niet voldoende van beide bedrijven om hier een zinnig antwoord op te geven. Bpost heeft hier wel een betere naam gekregen de laatste jaren. Efficiëntie is het nieuwe toverwoord en het bedrijf is zeker van een ouwbollig vakbondsbastion geevolueerd naar een moderner bedrijf waar kostenbesparing (aantal postkantoren gehalveerd, werknemersaantal van 44000 naar 25000) hoog in het vaandel staat, ook veel investeringen in automatisatie, IT enz.. Dus ook zeker koopwaardig, is net de Bel20 ingedoken (in tegenstelling tot postnl die uit AEX verdwenen is).
  4. MrMarshall 25 maart 2014 11:09
    quote:

    Martijn van M schreef op 25 maart 2014 10:24:

    [...]

    Vergeet het maar gerust, BPost is alleen in België actief... en BPost en PostNL zijn dus geen echte concurrenten van een elkaar (omdat ze dus in verschillende landen actief zijn).

    Er is dus nauwelijks een marge voordeel uit een fusie te behalen, dus dit zou dus eigenlijk alleen maar geld kosten... en dat is dus niet echt waar PostNL op zit te wachten; bovendien staat PostNL min of meer bekend als wellicht de grootste innovator in de Postmarkt, terwijl BPost pas net naar de beurs is gebracht om innovaties mogelijk te maken.
    Je trekt te snel conclusies Martijn.

    Uitschakelen van concurrentie is slechts 1 overweging voor een fusie. Uiteondelijk gaat het om waardevreatie door samengaan.

    Vergroten markt icm kostenbesparingen kunnen ook reden zijn. Fusie met Bpost zou win-win voor beiden kunnen zijn. Beide bedrijven ong even groot, marktleiders op hun thuismarkten in vgl bare buurlanden.

    Let wel, tis pure speculatie en het maakt mij verder niet uit. Maar ik vind het scenario waarschijnlijker en zinniger dan n vijandige overname door deutsche post of royal mail.
  5. [verwijderd] 25 maart 2014 11:14
    quote:

    Beur schreef op 25 maart 2014 10:58:

    [...]Ik heb in ieder geval net een deel verkocht. Wil eerst nu kijken naar het vervolg.
    Ik ook hoor, ik heb er 2 porties uitgekieperd... stijgt ie nu verder dan vind ik het prima; gaat ie toch weer dalen heb ik weer volop slagkracht om in de zone 3.00-3.20 euro weer opnieuw mijn momentjes uit te zoeken om toe te slaan.

    Nu vooral blij dat ik gisteren vlak voor het sluiten nog even een portie bijkocht, en dat dit een dag later meteen fors is beloond!

    En wellicht dat we de bodem van 2014 gisteren toch al weer definitief hebben gezien!???

    :-)

  6. herbie bell 25 maart 2014 11:24
    quote:

    Martijn van M schreef op 25 maart 2014 11:14:

    [...]

    Ik ook hoor, ik heb er 2 porties uitgekieperd... stijgt ie nu verder dan vind ik het prima; gaat ie toch weer dalen heb ik weer volop slagkracht om in de zone 3.00-3.20 euro weer opnieuw mijn momentjes uit te zoeken om toe te slaan.

    Nu vooral blij dat ik gisteren vlak voor het sluiten nog even een portie bijkocht, en dat dit een dag later meteen fors is beloond!

    En wellicht dat we de bodem van 2014 gisteren toch al weer definitief hebben gezien!???

    :-)

    Martijn, ik versta je toch helemaal niet meer. Jij die zo sterk in postnl gelooft verkoopt nu ??? Waarom zou het terug naar 3.0 - 3.2 moeten gaan?
  7. [verwijderd] 25 maart 2014 11:27
    quote:

    MrMarshall schreef op 25 maart 2014 11:12:

    @Martijn: zie ook beschrijving hierboven door onze zuiderbuur herbie bel 11:00 over BPost.
    Volgens mij is BPost qua technologie & innovatie toch echt het zwakkere broertje van PostNL.

    Echter, een belangrijk verschil is natuurlijk wel dat PostNL afgelopen jaren een pensioenprobleem had... en bij BPost spelen de pensioenen nauwelijks een rol op de balans.

    Bij BPost vind je al belegger wel meer stabiliteit, maar niet echt veel fantasie t.a.v. de toekomst; want volgens mij wil BPost gewoon een stabiel hoog dividend aandeel blijven... terwijl PostNL nog in de fase zit dat de lage rente dit pas over een paar jaar mogelijk maakt.

    Vandaar dus de lage koers van PostNL, en de relatief hoge koers van BPost.

    Volgens mij werd BPost vooral op aandringen van een grootaandeelhouder vorig jaar naar de beursgebracht - want die konden daardoor flink cashen na een investering van ongeveer 5 jaar terug geloof ik. Volgens mij heeft BPost genoeg geld om verder te gaan met innoveren, maar het lijkt me geheel onwaarschijnlijk dat ze dit zouden willen gaan gebruiken om het gat op de balans van PostNL te dichten... wat bij een fusie of overname toch echt noodzakelijk zou zijn.

    Kortom, ik zie nauwelijks mogelijkheden voor BPost om iets te ondernemen t.a.v. een vergaande samenwerking met PostNL; omdat daarmee het risico-profiel van BPost een flink stuk groter zou worden.

  8. MrMarshall 25 maart 2014 11:28
    Voor alle TA gelovigen, lijnentrekkers, zelfbenoemde analisten, patroonherkenners die snel geld dachten te kunnen verdienen/besparen (maar nu op de blaren zitten danwel haren uit t hoofd trekken)

    www.z24.nl/columnisten/pas-op-belegge...

    Dus: vergeet TA, het kost je handenvol geld: gem. Half procentpunt per maand.
  9. pieter1 25 maart 2014 11:34
    Onderstaand zegt genoeg over de verschillen met Bpost

    www.mt.nl/332/82507/business/zo-kan-h...

    ZO KAN HET OOK, POSTNL: BPOST STEEDS WINSTGEVENDER
    19 nov 2013 | Tjibbe Hoekstra
    Bpost
    Het Belgische bpost is in 10 jaar tijd getransformeerd tot een totaal ander bedrijf. Goed voorbeeld voor PostNL?
    Het Nederlandse PostNL staat voor grote uitdagingen, zo schreven we eerder. De markt voor fysieke post zit door de toenemende digitalisering in een onomkeerbare lijn naar beneden, dus zoekt het Nederlandse postbedrijf het in nieuwe groeimarkten, die raken aan het bezorgen van de post. Bij onze zuiderburen gaat het er net iets anders aan toe, daar bewijst PostNL's Belgische evenknie bpos dat postbedrijven ook in andere markten toekomst hebben.

    15 PROCENT OMZET BUITEN DE POSTSECTOR
    Zo gaat bpost bijvoorbeeld de standen van de water- en elektriciteitsmeters opnemen, namens verzekeraars schade bij mensen thuis vaststellen, en financiële producten verkopen. Vorig jaar haalde het nationale postbedrijf van België al 15 procent van zijn inkomsten buiten de postsector. ‘De posterijen zijn het enige bedrijf dat elke werkdag langsgaat bij elk huis in het land. Van dat unieke gegeven willen we optimaal gebruikmaken’, legt een woordvoerder van bpost uit.

    WINSTGEVENDHEID VERBETERD
    Momenteel test bpost een nieuwe dienst uit, waarbij de postbode aanbelt bij klanten van het bedrijf Buy Way, dat consumentenkredieten verkoopt. De postbode bezorgt het contract en vraagt de klant dat direct persoonlijk te ondertekenen.Tussen 2003 en 2012 bracht bpost zijn personeelsbestand terug van zo’n 40.000 naar 26.000 fte, zonder massale stakingen of onrust onder het personeel. Ter vergelijking: PostNL bracht tussen 2003 en 2012 zijn personeelsbestand terug van 80.613 werknemers (44.238 fte) naar 66.411 werknemers (33.284 fte).Tegelijkertijd wist het bedrijf elk jaar zijn winstgevendheid te verbeteren. In de eerste helft van 2013 bedroeg het bedrijfsresultaat 282 miljoen euro op een omzet van ruim 1,2 miljard. Voor PostNL was dat respectievelijk 110 miljoen op ruim 2 miljard euro.

    GEEN VOORBEELD VOOR POSTNL
    Voor PostNL-ceo Herna Verhagen is bpost echter geen voorbeeld, zegt ze. ‘Wij geloven dat je datgene moet doen, waar je goed in bent. Bij ons is dat uiteindelijk logistiek. Ik zie veel meer groeikansen in datgene waarin je een basis hebt en waarvan je zeker weet dat je dat goed kunt dan in onderwerpen die ver liggen van je dagelijkse business. Warehousing is voor ons nieuw. Dat moet je dus ook goed organiseren, maar uiteindelijk is het wel een voorbereidend proces op iets van A naar B brengen.’

  10. MrMarshall 25 maart 2014 11:39
    quote:

    Martijn van M schreef op 25 maart 2014 11:27:

    [...]

    Volgens mij is BPost qua technologie & innovatie toch echt het zwakkere broertje van PostNL.

    Echter, een belangrijk verschil is natuurlijk wel dat PostNL afgelopen jaren een pensioenprobleem had... en bij BPost spelen de pensioenen nauwelijks een rol op de balans.

    Bij BPost vind je al belegger wel meer stabiliteit, maar niet echt veel fantasie t.a.v. de toekomst; want volgens mij wil BPost gewoon een stabiel hoog dividend aandeel blijven... terwijl PostNL nog in de fase zit dat de lage rente dit pas over een paar jaar mogelijk maakt.

    Vandaar dus de lage koers van PostNL, en de relatief hoge koers van BPost.

    Volgens mij werd BPost vooral op aandringen van een grootaandeelhouder vorig jaar naar de beursgebracht - want die konden daardoor flink cashen na een investering van ongeveer 5 jaar terug geloof ik. Volgens mij heeft BPost genoeg geld om verder te gaan met innoveren, maar het lijkt me geheel onwaarschijnlijk dat ze dit zouden willen gaan gebruiken om het gat op de balans van PostNL te dichten... wat bij een fusie of overname toch echt noodzakelijk zou zijn.

    Kortom, ik zie nauwelijks mogelijkheden voor BPost om iets te ondernemen t.a.v. een vergaande samenwerking met PostNL; omdat daarmee het risico-profiel van BPost een flink stuk groter zou worden.

    Precies jouw argumenten tegen zie ik als argumenten voor:

    BPost zou kunnen profiteren vd kennis van PostNL op gebied van innovatie en efficiencyverbetering.

    Daarentegen is BPost financieel gezonder, en is al stabiel dividendbedrijf en is dus al waar PostNL hoopt te zijn over paar jaar.

    In een combi Bpost/PostNL zouden beide bedrijven hun middellange doelstelling in 1 klap bereiken: financieel stabiel EN voorbereid op de toekomst.

    Let wel: of onze argumenten voors of tegens zijn, moet blijken uit sommetjes die we allebei nog niet maakten.

    Zou dat graag voor ze doen (tegen schappelijk) uurtarief.

    Denk overigens dat toezichthouders en politiek in Belgie en NL enthousiast zouden kunnen zijn/worden, want straalt uit 'samen sterker' tegen grote boze buurlanden VK en Duitsland en daarmee nog grotere concurrent van Royal Mail en Deutsche Post
  11. [verwijderd] 25 maart 2014 11:40
    quote:

    herbie bel schreef op 25 maart 2014 11:24:

    [...]

    Martijn, ik versta je toch helemaal niet meer. Jij die zo sterk in postnl gelooft verkoopt nu ??? Waarom zou het terug naar 3.0 - 3.2 moeten gaan?
    Ik zeg niet dat dit gaat gebeuren, maar ik houd er wel rekening; o.a. omdat ik niet uitsluit dat er nu rond 3.35 euro een weerstand zou kunnen ontstaan.

    Bovendien, als je belegt is het natuurlijk wel belangrijk om ook rekening te houden met tegenvallers t.a.v. de koers.

    Ik had afgelopen weken mijn investering in PostNL verdubbeld, dus dit is voor mij een mooi moment geweest om opnieuw wat winst te nemen (nadat ik gisteren vlak voor sluiting nog een portie bijkocht).

    Gisteren bereikte de koers immers het laagste punt van het jaar, maar eerlijk gezegd... ik ben eigenlijk ook wel een beetje verbaasd over de koersreactie, want JP Morgan heeft afgelopen jaren toch echt geen sterk track-record gehad t.a.v. PostNL - want tot mei vorig jaar waren ze achterafgezien veel te optimistisch (want in 2012 hadden ze koersdoelen voor PostNL in de bandbreedte 5.20-6.70 euro).

    Kortom, ik denk dat het gewicht van het advies van JP Morgan vandaag zwaar word overschat... maar mocht de koers nu weer snel boven de 3.35 euro belanden dan sluit ik toch niet uit dat er in aanloop naar de Q1 cijfers meer herstel zou kunnen volgen (ofschoon de kans inmiddels erg klein lijkt dat mijn koersdoel van 4.30 euro voor de Q1 cijfers nog wordt gehaald).

    Mijn devies is nu: rustig afwachten wat er nu verder gaat gebeuren... en hopen dat de AEX de weg omhoog voor eind april gaat vinden.
  12. [verwijderd] 25 maart 2014 11:54
    quote:

    MrMarshall schreef op 25 maart 2014 11:39:

    [...]
    Precies jouw argumenten tegen zie ik als argumenten voor:

    BPost zou kunnen profiteren vd kennis van PostNL op gebied van innovatie en efficiencyverbetering.

    Daarentegen is BPost financieel gezonder, en is al stabiel dividendbedrijf en is dus al waar PostNL hoopt te zijn over paar jaar.

    In een combi Bpost/PostNL zouden beide bedrijven hun middellange doelstelling in 1 klap bereiken: financieel stabiel EN voorbereid op de toekomst.

    Let wel: of onze argumenten voors of tegens zijn, moet blijken uit sommetjes die we allebei nog niet maakten.

    Zou dat graag voor ze doen (tegen schappelijk) uurtarief.

    Denk overigens dat toezichthouders en politiek in Belgie en NL enthousiast zouden kunnen zijn/worden, want straalt uit 'samen sterker' tegen grote boze buurlanden VK en Duitsland en daarmee nog grotere concurrent van Royal Mail en Deutsche Post
    Klinkt mijn niet erg realistisch in de oren, want in je rethoriek sta je bijvoorbeeld niet stil bij het feit... dat fusies altijd ook veel geld kosten, en ik geloof daarom niet dat een fusie tussen BPost en PostNL gunstig zou uitpakken in het voordeel van de belegger in BPost.

    De Nederlandse politiek zou inderdaad t.a.v. zo'n fusie niet dwars gaan liggen, maar de belegger in BPost denk ik wel... want BPost zou bijvoorbeeld PostNL ook echt niet kunnen kopen, en t.a.v. een fusie zou het financiële risico voor BPost zeer waarschijnlijk veel te groot zijn.

    PS. Let's get real:

    Ook bij de beursintroductie van BPost vorig jaar is er volgens mij nooit door iemand gespeculeerd dat BPost zou kunnen fuseren met PostNL... dus mijn voorstel is: laten we hier vandaag ook maar gauw over ophouden, want nogmaals... er is nauwelijks sprake van concurrentiewerking tussen BPost en PostNL dus een fusie zou beide bedrijven nauwelijks marge-voordeel opleveren.

    Kortom: een prachtig luchtkasteel, waar denk ik alleen de PostNL belegger van zou profiteren.
  13. herbie bell 25 maart 2014 11:59
    nu alleen maar hopen dat hij standhoud rond de 3.3 vandaag. Vrees dat er redelijk wat winstnemingen zitten aan te komen..
  14. [verwijderd] 25 maart 2014 12:01
    quote:

    MrMarshall schreef op 25 maart 2014 11:43:

    [...]
    Dank Pieter1!

    Overigens: wat Verhagen zegt neem ik inhoudelijk niet voor 'waar' aan. Zij kan niet anders dan dit zeggen als CEO van PostNL.
    Verhagen weet natuurlijk wel waar ze over praat (in dit verhaal van november 2013), dus ik denk dat je de verschillen tussen BPost en PostNL flink onderschat.

    BPost innoveert vooral buiten haar kernactiviteiten, terwijl PostNL dus vooral innoveert binnen haar kernactiviteiten.

    "GEEN VOORBEELD VOOR POSTNL

    Voor PostNL-ceo Herna Verhagen is bpost echter geen voorbeeld, zegt ze. ‘Wij geloven dat je datgene moet doen, waar je goed in bent. Bij ons is dat uiteindelijk logistiek. Ik zie veel meer groeikansen in datgene waarin je een basis hebt en waarvan je zeker weet dat je dat goed kunt dan in onderwerpen die ver liggen van je dagelijkse business. Warehousing is voor ons nieuw. Dat moet je dus ook goed organiseren, maar uiteindelijk is het wel een voorbereidend proces op iets van A naar B brengen.’"


    www.mt.nl/332/82507/business/zo-kan-h...
1.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 63 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht