Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ArcelorMittal LU1598757687

Laatste koers (eur)

24,050
  • Verschill

    +0,300 +1,26%
  • Volume

    345.278 Gem. (3M) 2,5M
  • Bied

    24,010  
  • Laat

    24,020  
+ Toevoegen aan watchlist

Week 19, week van de cijfers.

673 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gold-finder 9 mei 2014 19:36
    quote:

    snuf13 schreef op 9 mei 2014 18:24:

    Niet alleen naar de slachtbank maar hij wordt geïntroduceerd bij KPN.... Imtech en al die lanterfanters!!:))))
    Geen cent meer in dit aandeel alleennnnnnnnnnnnnn SHORTS, SHORTS, SHORTS......

    Hopelijk volgende week eindelijk eens onder de 11 euro want dat wordt tijd!!!!!
    Volgens mij is je punt nu wel duidelijk...

    Veel short plezier.
  2. [verwijderd] 9 mei 2014 19:49
    Ze hebben ons hier woensdag en donderdag mooi bij de veter gehad en het zou mij niet verbazen dat ze gisteren in de VS al wat voorkennis hadden want het koersverloop daar was niet geweldig en zie op de Nyse doen ze het vandaag nog eens dunnetjes over.
    Ik wacht wel op betere tijden want ik heb geen zin om alsmaar tegen verliezen aan te kijken want dan stap ik met mijn cash wel in een ander fonds waar meer potentieel in zit op korte termijn.
    Grt. Sjaak
  3. forum rang 6 ttroo 9 mei 2014 19:50
    Ik heb de verwachte EBITDA 2014 naar aanleiding van de vanochtend bekend gemaakte 1e kwartaalcijfers verlaagd naar $7,34 mrd. Dit is lager dan de handhaving van Mittal ($8,0 miljard), maar ik zie het niet, zowel niet in de extra hoeveelheid verkocht staal als een hogere staalprijs. Al met al kom ik nu op een kleine jaarwinst van $300 miljoen, oftewel rond de $0.16 a $0.17 per aandeel. Ik zie de nettoschuld positie eind dit jaar komen op $16.6 miljard en blijft daarmee iets hoger dan de nettoschuld positie eind 2013. Het is uiteindelijk iets beter, want in de $16,6 miljard zit dus de aflossing van de perpetuals. Met andere woorden in een heel jaar kan Mittal slechts de perpetuals aflossen. Het gaat dus tergend langzam. Ik denk dat de verklaring van de flink negatieve valutaverschillen zit in de flinke daling van de Oekrainse munt (iets met 30% op kwartaal basis) en van de Russische munt (iets lager dan 10% op kwartaal basis). De overige valuta zijn aardig in lijn met elkaar geweest. De Braziliaanse Reaal is sterker geworden, maar waarschijnlijk niet voldoende om de flinke dalingen in de Oekrainse en Russische munt op te vangen. Aangezien Mittal geen verdere verklaring geeft voor de flink negatieve valutaverschillen is dit dus aan mijn kant een speculatie. Eind volgend kwartaal maak ik de scenario´s voor 2016. Het is jammer, maar helaas. Mittal moet nog verder door de pijn heen.
  4. forum rang 6 ttroo 9 mei 2014 19:52
    Mijn vandaag aangekochte K+S heb ik weer verkocht, Ik sta per saldo bijna quitte met de vandaag aangekochte Mittal stukken. Want die staan alweer een stuk lager.
  5. forum rang 4 ischav2 9 mei 2014 19:55
    De cijfers waren kwa operationele winst o.k. Alleen de schuld liep op. Heb gisteren een portie aangeschaft, helaas kijk ik dus ook tegen een papieren verlies aan. Ben ook niet blij met de afkalvende koers maar de boekwaarde van het bedrijf ligt vele euro's hoger en zal bij een verder aantrekkende economie in de VS en Europa op termijn worden benaderd.
    Bij Aperam heb je gezien hoe hard het kan gaan. Mittal is ook afhankelijk van de ijzererts prijs en die staat laag.
    China is een belangrijke factor, waarbij ik mijn hoop heb gevestigd op de aangekondigde stimulering van de huizenmarkt in China. Ik heb geduld en verwacht dat binnen 8 jaar de koers aanmerkelijk hoger zal staan.
    Mocht de koers weer zakken naar 10,50 koop ik bij.
  6. [verwijderd] 9 mei 2014 20:12
    quote:

    accelerator schreef op 9 mei 2014 17:57:

    [...]

    Ik ben geen daytrader en speculant. Ik beleg al vele jaren en heb slechts met een aandeel een zeperd behaald. En deze werd aangeraden door vele analisten op dat moment. Ik laat me niet leiden door beurscorrecties, maar alleen door de kwaliteit van het bedrijf (management, balans, etc). Verder kijk ik naar de ontwikkeling van de economie en de relatie daarmee met het product wat ze maken. Dit heeft mij gisteren doen besluiten om 4.000 stuks Arcelor aan te schaffen. Dat betekent dat ik vandaag met een flink verlies zit ten opzichte van gisteren. Dit heb ik zo vaak meegemaakt, maar in de tijd ( soms duurde het kort en soms wat langer) heb ik mooie resultaten geboekt. En ik durf te stellen dat Arcelor op niet al te lange termijn ook gaat stijgen. De economische omstandigheden verbeteren in de VS en nu ook in Europa. Dit zal de vraag naar staal doen stijgen. Komt helemaal goed. Binnen twee jaar staat de koers op minimaal 15 euro.
    Zo ben ik ook loop al heel wat jaren mee en klaag zeker niet. In tegen stelling doe ik wel eens een daytrade zoals bij aperam. Ben ook wel eens de fout in gegaan bij bijvoorbeeld SNS... Te lax dacht dat ik niks meer had maar dat was niet zo, doe sinds die tijd dan ook niet meer aan die goedkopen aandelen..
    Ik heb vertrouwen in dit aandeel en heb er dan ook gisteren een paar gekocht. Ik kijk niet naar het tijd stip waarop ik ze koop maar naar het bedrijf als ik ze wil hebben maakt mij die 20 of 40 cent niks uit dat is dan eenmaal zo. Nu gingen we down maar we gaan zeker weer de andere kant op gezien we uit het dal aan klimmen zijn.. Dit zal niet in 1 keer gaan maar het gaat gebeuren daar twijfel ik niet aan en zit er dan zeker bij. Fijn weekend Gr klaas
  7. forum rang 4 Subtropical 9 mei 2014 20:39
    Ik ben er klaar mee, waardeloze cijfers en altijd weer eenzelfde negatieve verassing. Dus alles gedumpt vanmiddag. Ook mede omdat de grafiek er niet best uit ziet, de rechter schouder is dus nog niet af en kan dus net zo breed worden in theorie als de linker, tja en dan is het inmiddels al december.
  8. forum rang 6 ttroo 9 mei 2014 20:41
    Om ff bij te komen van deze (flinke dalings)dag heb ik met mijn vriendin een vakantie naar Turkije geboekt voor mid juni (8 dagen). Dus eind mei lang weekend naar Berlijn, daarna naar Turkije. Wat Mittal betreft is het wachten tot 1 augustus en in de tussentijd moeten we natuurlijk wel ons vermaken.
    Heerlijk veel reacties in dit weekdraadje, met natuurlijk de kwartaalcijfers van vandaag als klapper. Goed om te zien en te lezen. Goed weekend allen.
  9. Cash Is King! 9 mei 2014 21:06
    quote:

    Karel Pieter schreef op 9 mei 2014 18:38:

    In de US is die alvast begonnen richting de 11 te gaan om vervolgens naar de 10 te gaan, Mittal heeft te veel schulden en het ziet er gewoon niet goed uit, zou me niet verbazen als ze onaangekondig met een emmissie ofzo komen, ja dat kan allemaal met Mittal. Heb gewoon spijt dat ik in deze fonds geloofde ipv andere gezonde fondsen..
    Een emissie jij hebt blijkbaar geen kennis van zaken waaruit die schulden bestaan. Ga nog maar even het jaarverslag lezen, vooral het stukje waarin wordt uitgelegd waar de schulden zoal uit bestaan.
  10. [verwijderd] 9 mei 2014 21:42
    Mittal vandaag een tikje gehad, dan is het makkelijk om nu gekke koersen te roepen als 7 euro.

    Als de AEX niet te gek doet, dan staat Mittal volgende week gewoon weer tussen 11,75 en 12,00 euro.

  11. forum rang 7 rene l 9 mei 2014 22:28
    Gisteren werd het vreugdevuur vol overgave nog ontstoken op het forum.
    We zouden vandaag een Aperammetje krijgen, helaas werd het een ramp.
    Ik ben in ieder geval weer een dikke illusie armer.
    Tja, wanneer de eurofie op het hoogtepunt is, vul de rest zelf maar in...

    Mijn viel het flink tegen dat er zoals we al lang gewend zijn we wederom op een verlies getrakteerd werden, wie is de hoofdschuldige, de dure euro, de goedkope erts, of krijgt het weer gewoon weer de schuld?

    Het is de laatste tijd schering en inslag wanneer bedrijven met cijfermateriaal komen, ze worden ongekend getackeld.
    Ik ben de laatste tijden bij meerdere fondsen ook snoeihard onaangenaam verrast.
    Het voelt net als wanneer je je auto enigszins opgelapt bij de schadeherstelplaats op komt halen.
    Je rijd opgewekt de uitrit uit en wordt vervolgens bij de eerste beste kruising vol in de flank geraakt door de een of andere onverlaat die er snel ongezien als een haas vandoor gaat.

    Ik richt me maar weer op het volgende kwartaal, hopelijk niet tegen beter weten in.
    Gelukkig gaat de tijd wanneer je ouder wordt voor mijn gevoel steeds sneller.

    Ik zucht maar even diep en neem er maar één.

    www.youtube.com/watch?v=VdQY7BusJNU

  12. [verwijderd] 9 mei 2014 23:05
    quote:

    sappas schreef op 9 mei 2014 22:24:

    [...]
    Zie:
    www.interactivebrokers.com/en/index.p...
    Deze zijn beschikbaar.

    Zie ook:
    shortsell.nl/universes/Nederland
    Hier staat MT niet bij.

    Groetjes,

    Sappas
    Bedankt voor de moeite sappas, ben er niet echt veel wijzer van geworden maar je intentie was in elk geval goed.

    groet izo
  13. [verwijderd] 9 mei 2014 23:11
    quote:

    Izo schreef op 9 mei 2014 22:12:

    Kan iemand een linkje sturen over de openstaande shortpositie van mittal?

    Bedankt.

    Groet izo.
    Hier ook nog een link. Overigens aantal shorts al maanden rond de 34 M. Kijken of dit gaat veranderen, alhoewel ik me soms afvraag hoe snel/vaak deze site wordt bijgewerkt.

    www.macroaxis.com/invest/ratio/MT--Nu...

    Was de daling vandaag overigens niet wat erg overdreven? Die ertsprijzen bv hangen al lang boven de koers, op zich niets nieuws.
    Bij AM wordt flink geinvesteerd in Europa en Noord Amerika, waar een afgelopen koude winter hun parten heeft gespeeld. Wordt hard gewerkt aan schuldreductie, toch positief? Tempo wat laag, maar geduld is een schone zaak.
    Volgende week weer up, eerst wat exdiv. opstrijken

  14. snuf13 9 mei 2014 23:28
    Blijven geloven is belangrijk.....
    Maandag in ieder geval ex dividend dus -20 cent.
    Dan hebben we 11,30 in het vizier......
    Met een beetje slappe troep staan we onder de 11 en dat is mooi voor de shorts:)))
  15. gerrit 69 9 mei 2014 23:31
    quote:

    rene l schreef op 9 mei 2014 22:28:

    Gisteren werd het vreugdevuur vol overgave nog ontstoken op het forum.
    We zouden vandaag een Aperammetje krijgen, helaas werd het een ramp.
    Ik ben in ieder geval weer een dikke illusie armer.
    Tja, wanneer de eurofie op het hoogtepunt is, vul de rest zelf maar in...

    Mijn viel het flink tegen dat er zoals we al lang gewend zijn we wederom op een verlies getrakteerd werden, wie is de hoofdschuldige, de dure euro, de goedkope erts, of krijgt het weer gewoon weer de schuld?

    Het is de laatste tijd schering en inslag wanneer bedrijven met cijfermateriaal komen, ze worden ongekend getackeld.
    Ik ben de laatste tijden bij meerdere fondsen ook snoeihard onaangenaam verrast.
    Het voelt net als wanneer je je auto enigszins opgelapt bij de schadeherstelplaats op komt halen.
    Je rijd opgewekt de uitrit uit en wordt vervolgens bij de eerste beste kruising vol in de flank geraakt door de een of andere onverlaat die er snel ongezien als een haas vandoor gaat.

    Ik richt me maar weer op het volgende kwartaal, hopelijk niet tegen beter weten in.
    Gelukkig gaat de tijd wanneer je ouder wordt voor mijn gevoel steeds sneller.

    Ik zucht maar even diep en neem er maar één.

    www.youtube.com/watch?v=VdQY7BusJNU

    Zo is het maar net Rene, dus neem ik er ook maar één
    Zelf zit ik al 5 jaar te rotzooien in AMG en eindelijk werd mijn geduld gisteren een beetje beloond.
    Natuurlijk had ik voor ArcelorMittal een beter 1e kwartaal resultaat verwacht, mede aangespoord door Aperam, maar blijkbaar kun je deze bedrijven eigenlijk niet goed meer vergelijken.
    Toch ben ik van mening, dat het lange termijn plaatje ook voor ArcelorMittal gaat verbeteren, maar het vergt wel het nodige geduld en uithoudingsvermogen.
    In principe heeft iedere lange termijn belegger deze kwaliteit en het nodige relativeringsvermogen om de zaken in een breder perspectief te bekijken.
    Prettig weekend iedereen.

    Hierbij de bijgewerkte daggrafiek van AM en Aperam

    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/MT-gr...

    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/PAM-g...

    Gerrit
  16. [verwijderd] 9 mei 2014 23:52
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/MT-gr...

    As ik naar deze grafiek kijk dan zie ik dat een uitbraak naar de 13 binnenkort aanstaande is.

    Niks is zeker maar als ik mijn analytische inzicht op dit grafiek loslaat gaan we heel binnenkort richting de 13
    knallen.

    Hopelijk volgende week nog.
    Fijne weekend allen.
    Ik blijf erin geloven.

    Groet izo
  17. [verwijderd] 10 mei 2014
    quote:

    snuf13 schreef op 9 mei 2014 23:28:

    Blijven geloven is belangrijk.....
    Maandag in ieder geval ex dividend dus -20 cent.
    Dan hebben we 11,30 in het vizier......
    Met een beetje slappe troep staan we onder de 11 en dat is mooi voor de shorts:)))
    Met 11,30 in het vizier en wat extra verkoopdruk zou de koers richting de 11,20 kunnen gaan (en word het fonds ineens heeeel koopwaardig).
673 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht