Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Duitse bunds draad

239 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 april 2014 20:10
    Bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag lager gesloten. Gedurende de ochtendhandel hielden de leningen nog stand, maar in de middag, toen positieve macro-berichten en bedrijfscijfers uit Amerika aandelenkoersen omhoog stuwden, gaven de staatsobligaties terrein prijs.

    Aan de aanbodzijde verkocht Frankrijk voor een bedrag van EUR1,482 miljard aan inflatie geindexeerd obligaties. De doelstelling voor het resultaat van de veiling was van te voren vastgesteld op EUR1 miljard tot EUR1,5 miljard. Er werden in totaal drie obligaties met verschillende looptijden geveild.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag 27 basispunten lager op 144,09. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 22 april 2014 19:43
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag lager gesloten, na de verkoopgolf die bij de vorige handelssessie op donderdag plaatsvond. De bunds werden vrijdag en maandag niet verhandeld.

    Richard Adcock, technisch strateeg bij UBS, wijst erop dat het neerwaartse risico aanblijft. Steun is er op het niveau van 143,65, terwijl factoren die een forsere verkoopgolf kunnen aanwakkeren tot een koersdaling naar een niveau van 142,49 kunnen leiden, of zelfs naar 141,64.

    De bundfuture voor juni eindigde dinsdag 39 basispunten lager op 143,70. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 23 april 2014 18:26
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten, in tegengestelde richting van de lagere Europese aandelenmarkten, waarbij tegenvallende macro-data zwaarder op het sentiment wogen dan positie eurozone data.

    Hoewel de voorlopige inkoopmanagersindex van HSBC Holdings voor de Chinese industrie in april ten opzichte van een maand eerder is gestegen tot 48,3, versus 48,0 eind maart, wijst het cijfers nog steeds op een krimp in activiteit in de Chinese industriesector.

    De economische activiteit binnen de industrie en dienstensector in Duitsland is in april op maandbasis gegroeid. De samengestelde index steeg tot 56,3, van 54,3 in maart.

    Tevens bleek uit cijfers van onderzoeksbureau Markit Economics dat de industrie in de dienstensector in de eurozone in april is gegroeid. De samengestelde index steeg naar 54,0, van 53,1 in maart.

    Daarnaast ging de aandacht woensdag uit naar de terugkeer van Portugal op de internationale geldmarkten. Het Zuid-Europese land plaatste woensdag voor het eerst sinds april 2011, toen het aan het infuus van de trojka kwam te liggen, succesvol een obligatie van maximaal EUR750 miljoen.

    Spanje veilt donderdag drie leningen met een looptijd tot respectievelijk april 2017, april 2019 en april 2024 en hoopt daarmee in totaal EUR4,5-5,5 miljard op te halen.

    Italie veilt donderdag een lening met een looptijd tot april 2016. Het streefbedrag voor deze lening is EUR3,0-3,5 miljard. Met twee leningen, met looptijden tot achtereenvolgens september 2024 en september 2026, hoopt Rome nog eens EUR750 miljoen tot EUR1,5 miljard op te halen.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 30 basispunten hoger op 144,00. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  4. pieren 23 april 2014 18:28
    Ha die voda, wat is de bedoeling van deze draad? Shorters van de bund kunnen hier uithuilen? Ik ben er zelf een ..;)
  5. forum rang 10 voda 24 april 2014 19:01
    Duitse bunds sluiten licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag licht lager gesloten. Daarmee leverde het Duitse benchmark-papier rond het slot in, nadat het papier tijdens de middag juist flink was opgelopen.

    Eerder op de dag stonden de bunds nog lager, maar toegenomen spanningen in Oekraine stuwden het papier tijdens de middag op.

    Diverse media berichtten donderdagmiddag dat ten minste vijf pro-Russische activisten zijn gedood bij confrontaties met het Oekraiense leger. In een eerste reactie waarschuwde de Russische president Poetin voor mogelijke consequenties in het geval de confrontaties tegen de pro-Russische deel van de bevolking in het oosten van Oekraine voortduren.

    Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie in april onverwacht is toegenomen. De index kwam uit op 111,2 versus 110,5 in maart. Economen rekenden op een ongewijzigd indexniveau.

    Italie heeft donderdag met een lening die afloopt in april 2016 EUR3,5 miljard opgehaald. Met twee leningen met een looptijd tot september 2024 en september 2026 haalde Rome achtereenvolgens EUR975 miljoen en EUR525 miljoen op.

    Spanje haalde met een drietal leningen in totaal EUR5,565 miljard op. De leningen hebben een looptijd tot respectievelijk april 2017, april 2019 en april 2024.

    Vrijdag staan er geen veilingen op de agenda.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag 8 basispunten lager op 143,92. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 25 april 2014 18:59
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten, waarbij beleggers kozen voor de als 'veilig' beschouwde investeringen vanwege de dreigende escalatie van het conflict tussen Oekraine en Rusland.

    Tijdens de middaghandel wist het Duitse benchmarkpapier zich ver boven de 144,00 punten te handhaven, ondanks sterke data over het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten.

    "Nu we de strenge winter in de VS eindelijk achter ons lijken te gaan laten [en de impact ervan op de Amerikaanse economie] zitten we met de 'vlucht naar veilig kapitaal' die wordt aangewakkerd door Oekraine", aldus David Coard, vermogensbeheerder bij Williams Capital Group.

    Het conflict zet ondertussen flinke druk op de toch al zwakke Russische economie. De crisis zorgt voor een kapitaaluitstroom uit Rusland en dit is volgens marktvolgers gunstig voor bunds en Amerikaanse Treasury-leningen.

    Er vonden vrijdag geen veilingen plaats en ook maandag worden geen staatsleningen in de markt geplaatst.

    De bundfuture voor juni eindigde vrijdag 55 basispunten hoger op 144,47. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 28 april 2014 19:01
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag licht lager gesloten. Hoewel er weinig macro-economische impulsen waren, zorgden beter dan verwachte huizencijfers uit de VS voor druk op het Duitse benchmarkpapier en andere als 'veilig' beschouwde waardepapieren zoals Amerikaanse Treasury's.

    De zorgen over het conflict tussen Oekraine en Rusland, die voor het weekend nog hevig waren, leken maandag afgenomen.

    "Tot nu toe is er geen echte escalatie dus de vlucht naar veiligheid is maandag wat minder", volgens Thomas Roth, handelaar bij Mitsubishi UFJ Securities in New York.

    Toch houden marktvolgers de situatie nauwlettend in de gaten want een verdere escalatie van het conflict kan beleggers weer richting veilige havens als bunds en Treasury's bewegen.

    Er werden maandag geen obligaties geveild. Dinsdag plaatst Italie tussen de EUR2,75 miljard en EUR3,5 miljard aan leningen in de markt met respectievelijke looptijden tot mei 2019, november 2019 en september 2024. Het Verenigd Koninkrijk mikt op maximaal GBP3,5 miljard met een tienjarige gilt.

    De bundfuture voor juni eindigde maandag 20 basispunten lager op 144,27. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 29 april 2014 18:49
    Duitse bunds sluiten vrijwel vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag vrijwel vlak gesloten. Daarmee maakte het Duitse benchmark papier verliezen van eerder op de dag grotendeels goed.

    De behoefte aan 'veilige' beleggingen als bunds en Treasury leningen was dinsdag een stuk minder dan een dag eerder en dus zakten de obligatiemarkten gedurende de ochtend weg. Aan het begin van de middag wisten de markten op te krabbelen, ook omdat Duitse inflatiecijfers en een lezing over het Amerikaanse consumentenvertrouwen tegen vielen.

    Italie haalde dinsdag EUR8,78 miljard op met de uitgifte van twee vijfjarige leningen en e e n tienjarige obligatie. De financieringskosten op leningen met looptijden tot mei 2019 en september 2024 daalden tot nieuwe laagterecords sinds de oprichting van de eurozone. Op een lening tot november 2019 liep het rendement licht op.

    "De vooruitzichten voor Italiaanse schulden zijn beter en een eventuele kredietverhoging kan niet worden uitgesloten", volgens Annalisa Piazza, econoom bij Newedge. "De schuld/BBP ratio kan in het komende jaar wellicht stabiliseren, ook omdat de vooruitzichten voor de economie gunstiger zijn."

    Het Verenigd Koninkrijk haalde GBP3,5 miljard op met de uitgifte van een gilt die loopt tot september 2024. De yield kwam uit op 2,817%.

    Woensdag veilt Frankrijk tienjarige leningen met een coupon van 2,25% en schuldpapier dat in 2030 afloopt met een coupon van 2,50%. Parijs mikt op een bedrag van tussen de EUR7-8 miljard.

    De bundfuture voor juni eindigde dinsdag 2 basispunten lager op 144,25. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 30 april 2014 19:13
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten, waarmee verliezen van eerder op de dag gedurende de tweede helft van de handelsdag werden goedgemaakt.

    De markt voor staatspapier bewoog daarmee in tegengestelde richting van de Europese aandelenmarkten, waarbij het sentiment werd gedrukt door tegenvallende kwartaalresultaten van bedrijven als BNP Paribas, Standard Life en Air France-KLM.

    Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de inflatie in de eurozone in april is aangetrokken, maar minder dan verwacht. Op jaarbasis kwam de inflatie in april uit op 0,7% versus 0,5% in maart.

    Dientengevolge blijft de Europese Centrale Bank (ECB) onder druk staan om in te grijpen.

    Tevens werd bekend dat de Duitse detailhandelsverkopen in maart conform de verwachting zijn afgenomen met 0,7% ten opzichte van een maand eerder. In februari was nog sprake van een toename met 1,3%. Op jaarbasis was sprake van een afname met 1,9%, versus een stijging met 2,0% in februari.

    Het aantal werklozen in Duitsland is in april gedaald met 25.000, maar het werkloosheidspercentage is met 6,7% blijven hangen op het niveau van een maand eerder.

    Donderdag zijn de financiele markten in Europa gesloten vanwege de Dag van de Arbeid. Wall Street is echter open.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 32 basispunten hoger op 144,57. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  10. forum rang 10 voda 2 mei 2014 18:18
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten, vanwege de oplopende spanningen rond Oekraine.

    De spanningen in Oekraine leidden vrijdag tot volatiliteit op de markt voor staatspapier. Waar de bunds rond het middaguur hoger noteerden, leverde het staatspapier zijn winsten gedurende de tweede helft van de handelsdag in reactie op een positief Amerikaans banenrapport, om vervolgens de winsten weer te zien verdampen vanwege de oplopende spanningen in Oekraine.

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel sprak vrijdag met Barack Obama over de kwestie, terwijl de Russische president Poetin meldde geen vreedzame oplossing meer te zien voor de crisis. Daarnaast riep Moskou op tot een spoedvergadering van de Veiligheidsraad om "de ernstige escalatie van geweld in de Oekraine te bespreken", op het moment dat Kiev acties uitvoerde in de regio Slavjansk in een poging de pro-Russische separatisten onder controle te krijgen.

    Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek vrijdag dat het aantal banen in maart is gestegen met 288.000, de hoogste toename sinds januari 2012. Gerekend werd op een toename met 215 banen. Het werkloosheidspercentage kwam uit op 6,3%, versus 6,7% in maart.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het werkloosheidspercentage in maart met een niveau van 11,8% gelijkt is gebleven ten opzichte van een maand eerder.

    De inkoopmanagersindex voor de industriesector in de landen van de eurozone is in april gestegen tot 53,4, van 53,0 in maart. De Duitse inkoopmanagersindex voor de industriele productie noteerde in april op 54,1 tegen 53,7 een maand eerder.

    Maandag staan in Europa geen veilingen op de agenda. Spanje en Ierland maken de details bekend van veilingen die beide landen hebben gepland op 8 mei.

    De bundfuture voor juni eindigde vrijdag 26 basispunten hoger op 144,80. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 5 mei 2014 19:45
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag lager gesloten, nadat een positief Amerikaans macrocijfer de als veilig beschouwde leningen deed dalen.

    De obligaties noteerden een groot deel van de handelsdag hoger ten opzichte van het slot van vrijdag, maar verloren snel terrein in reactie op een sterke indicator over de activiteit in de Amerikaanse dienstensector in april. Het Institute for Supply Management maakte bekend dat de index voor de dienstensector is gestegen naar 55,2 van 53,1 in maart, wat boven de verwachting van 54,0 was.

    Volgens marktkenners was dit de hoogste waarde sinds afgelopen augustus en wees dit erop dat de activiteit buiten de industriele sector blijft herstellen na een strenge winter. Onderliggend was het rapport ook solide. Indices voor de zakelijke activiteit en voor de nieuwe orders stegen tot recordniveaus van de afgelopen acht maanden.

    Alleen de werkgelegenheidsindex daalde, maar gezien de sterke recente cijfers over de werkgelegenheid in de dienstensector, in combinatie met de volatiliteit van werkgelegenheidsindicatoren, is het niet duidelijk of deze daling ook wijst op zwakke omstandigheden in de toekomst.

    De bundfuture voor juni eindigde maandag 13 basispunten lager op 144,67. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  12. forum rang 10 voda 6 mei 2014 18:05
    Duitse bunds sluiten vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag vrijwel vlak gesloten na een volatiele handelssessie waarbij het benchmarkpapier een groot deel van de dag lager stond.

    Gedurende de ochtend zakten de obligatiemarkten weg na het verschijnen van sterke PMI data uit de eurozone en Duitsland. Hoewel de inkoopmanagersindex die de Duitse dienstensector weergeeft iets minder steeg dan verwacht en die voor de eurozone conform de verwachting uitkwam, waren de indices voor april wel sterker dan een maand eerder. Dit suggereert dat het economisch herstel in de regio verder aan kracht wint.

    Halverwege de middag zijn de bunds weer opgelopen en daarmee is het grootste deel van de verliezen goedgemaakt. In tegenovergestelde richting zijn de aandelenmarkten dinsdagmiddag weggezakt. De Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling, de Oeso, kwam met economische outlook waarin het de groeiverwachting voor de wereldeconomie verlaagde en de Europese Centrale Bank (ECB) opriep tot actie om de lage inflatie te bestrijden.

    Veel marktkenners verwachten echter niet dat de ECB bij zijn aanstaande rentebesluit op donderdag verdere verruimingsmaatregelen aan zal kondigen.

    Het eurozone-noodfonds ESM haalde dinsdag EUR1,456 miljard op met driemaandspapier, waarbij de yield uitkwam op 0,149% en de bid-to-cover ratio op 2,8.

    Oostenrijk plaatste leningen met respectievelijke looptijden tot oktober 2018 en mei 2034 in de markt en haalde EUR1 miljard op. De financieringskosten op beide leningen daalden naar respectievelijk 0,618% (van 0,736%) en 2,416% (van 2,779%).

    Woensdag plaatst Duitsland een nieuwe vijfjarige leningen in de markt. Berlijn mikt met de uitgifte op maximaal EUR5 miljard.

    Het Verenigd Koninkrijk veilt voor GBP1,2 miljard aan gilts die in 2044 aflopen.

    De bundfuture voor juni eindigde dinsdag 1 basispunten hoger op 144,67. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  13. forum rang 10 voda 7 mei 2014 18:27
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag lager gesloten, na berichten dat de Russische president Vladimir Poetin bereid is om over een oplossing te spreken voor de Oekraine-crisis met het hoofd van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

    "Ik weet dat U uw eigen ideeen en voorstellen heeft over een mogelijke oplossing voor de situatie in Oekraine, maar laten we proberen de situatie te analyseren en te zoeken naar manieren om uit deze crisis te komen", zei Poetin in de aanloop naar de gesprekken met OVSE-hoofd Didier Burkhalter.

    Er was relatief weinig macro-nieuws in Europa. De fabrieksorders zijn in Duitsland in maart op maandbasis onverwacht gedaald. Ten opzichte van een maand eerder namen de orders met 2,8% af, waar een stijging met 0,2% werd voorzien.

    Daarnaast was er gedurende de tweede helft van de handelsdag aandacht voor de eerste getuigenis van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen voor het Congres. Hoewel de bestuurster aangaf te voorzien dat de Amerikaanse economie in de loop van dit jaar verder op stoom zal komen viel de economische groei in de eerste drie maanden van 2014 tegen. Wat het soepele monetaire beleid van de centrale bank betreft zei Yellen: "Gezien de aanzienlijke zwakte die we toch blijven zien binnen de arbeidsmarkt en de aanhoudend lage inflatie onder de doelstelling van 2%, blijft een hoge mate van monetaire accommodatie gerechtvaardigd."

    Donderdag staat er in Spanje een veiling op de agenda waarmee Madrid EUR4,5-5,5 miljard hoopt op te halen. De veiling betreft een drietal leningen met een looptijd tot respectievelijk april 2017, april 2019 en april 2024.

    Italie wil met een lening met een looptijd tot april 2016 EUR3,0-3,5 miljard ophalen en met twee leningen met looptijden tot achtereenvolgens september 2014 en september 2016 EUR750 miljoen tot EUR1,5 miljard ophalen.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 12 basispunten lager op 144,55. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  14. forum rang 10 voda 8 mei 2014 18:19
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten, nadat ECB-president Mario Draghi in een toelichting op het rentebesluit zei dat de centrale bank volgende maand klaar staat actie te ondernemen tegen de lage inflatie in de regio.

    "We voelen ons comfortabel om volgende keer [begin juni] te handelen", aldus Draghi, hoewel hij niet specificeerde wat de ECB eventueel gaat doen. Tijdens de beleidsvergadering van donderdag zijn wel "alle beschikbare beleidsinstrumenten besproken", stelde hij.

    Veel analisten vermoeden dat de ECB de depositorente omlaag zal schroeven of onconventionele maatregelen zal inzetten. Of Draghi al direct zal overgaan tot het opkopen van staatsobligaties, ofwel kwantitatieve verruiming, valt echter nog te bezien. Sommige economen zeggen dat de kans daarop klein is aangezien het een netelige politieke kwestie is in de monetaire unie.

    Donderdag handhaafde de ECB zijn belangrijkste rentetarief op het historisch lage niveau van 0,25%. Vooraf gingen marktvolgers er al van uit dat er geen wijzigingen zouden zijn, ondanks de lage inflatie.

    Na de uitspraken van Draghi schoten de bundfutures snel meer dan 30 basispunten omhoog en maakten daarmee de verliezen van eerder op de dag meer dan goed.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag uiteindelijk 34 basispunten hoger op 144,89. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com


  15. forum rang 10 voda 9 mei 2014 20:01
    Duitse staatsobligaties sluiten licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse staatsobligaties zijn vrijdag licht lager gesloten, ondanks dat de bunds steun konden verlenen aan teleurstellende data uit Europa's grootste economie.

    Cijfers over maart toonden een afnemende export, terwijl het handelsoverschot lager uitkwam dan verwacht.

    De import over de maand viel ook terug: 0,9%. In februari was daar nog sprake van een lichte stijging met 0,4%. Beide cijfers impliceren een terugval in de vraag naar goederen en diensten. De cijfers worden toegevoegd aan een serie van zwakke economische indicatoren over de maand maart.

    De bundfuture voor juni eindigde vrijdag 11 basispunten lager op 144,78. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Amerikaanse staatsleningen dalen eveneens op vrijdag, terwijl beleggers winsten nemen, en daarmee eerdere winsten voor de staatsobligaties teniet doen.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  16. forum rang 10 voda 12 mei 2014 19:09
    Duitse bunds sluiten vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag vrijwel vlak gesloten, ondanks de aanhoudende spanningen in Oekraine, na het referendum zondag over de afscheiding van Oost-Oekraine.

    Pro-Russische separatisten claimden maandag in Donetsk en Loehansk de overwinning omdat een meerderheid van de bevolking zou hebben gekozen voor onafhankelijkheid. Kiev claimt echter dat het referendum en de uitslag onrechtmatig zijn. Rusland zei maandag de uitkomst van het referendum te respecteren.

    De ministers van buitenlandse zaken van de Europese Unie verklaarden de uitkomst van de verkiezingen onwettig en meldden verdere sancties tegen Rusland te overwegen in het geval Moskou zich mengt in de presidentsverkiezingen op 25 mei.

    Maandag stonden er in Europa geen veilingen op de agenda. De macro-economische agenda was ook leeg.

    Dinsdag veilt Nederland staatspapier met een looptijd tot juli 2024 en hoopt daarmee EUR2-3 miljard op te halen.

    In Italie staan een drietal veilingen op de agenda. Met een lening met een looptijd tot mei 2017 hoopt Rome EUR3,5-4 miljard op te halen. Een streefbedrag van EUR1,75-2,25 miljard staat voor de veiling van een lening met een looptijd tot mei 2012. Tot slot hoopt de Italiaanse staat EUR0,5-1,0 miljard op te halen met twee leningen met een looptijd tot respectievelijk augustus 2034 en februari 2037.

    Berlijn wil met een lening die afloopt in april 2018 EUR1,0 miljard ophalen.

    De bundfuture voor juni eindigde maandag 1 basispunt lager op 144,77. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  17. forum rang 10 voda 13 mei 2014 18:17
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag gedurende de dag opgelopen na een kleine dip tijdens de ochtendhandel.

    De Duitse ZEW-index, die het vertrouwen van financieel analisten meet, kwam voor mei slechter uit dan verwacht als het gaan om de verwachtingen voor de komende maanden. Wel waren de ondervraagden positiever over de huidige economische omstandigheden.

    De tegenvallende data zetten de bunds hoger en het Duitse benchmarkpapier wist verder te stijgen toen er berichten de markt in kwamen dat de Bundesbank er open voor staat dat de Europese Centrale Bank in juni met aanzienlijke stimuleringsmaatregelen zal komen wanneer de inflatieverwachtingen voor 2016 lager uitkomen dan voorzien. De Bundesbank zou daarbij open staan voor negatieve deposito-rentes, volgens een bron.

    De Nederlandse Staat haalde dinsdag EUR2,4 miljard op met de heropening van een tienjarige obligatie. De gemiddelde yield voor de lening met een coupon van 2% kwam uit op 1,783%.

    Italie heeft dinsdag EUR7,25 miljard opgehaald met de veiling van een viertal leningen, waarvan e e n nieuwe uitgifte met een looptijd tot 2017. De financieringskosten op de drie heropende leningen tot respectievelijk 2021, 2034 en 2037 daalden ten opzichte van de vorige veiling van soortgelijk papier.

    Duitsland haalde dinsdag EUR845 miljoen op met aan inflatie gekoppelde obligaties met een looptijd tot 2018.

    Woensdag veilt Berlijn voor EUR5 miljard aan nieuwe tweejarige leningen.

    De bundfuture voor juni eindigde dinsdag 54 basispunten hoger op 145,31. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  18. forum rang 10 voda 14 mei 2014 18:55
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten, vooral ondersteund door speculatie dat de Duitse Bundesbank open staat voor extra stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) bij het rentebesluit van juni.

    De Duitse centrale bank is bereid additionele steun door de ECB volgende maand te steunen, waaronder een negatieve depositorente en een inkoop van herverpakte bankkredieten, als dat nodig is om te voorkomen dat de inflatie te laag blijft, meldde The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

    ECB-president Mario Draghi zei bij de vorige rentevergadering al dat meer monetaire versoepeling tot de mogelijkheden behoort. Steun daarvoor van de Duitse centrale bank, die zich jarenlang heeft verzet tegen dergelijke noodmaatregelen, is daarbij echter cruciaal en die lijkt er nu dus te zijn.

    Woensdag voegde ECB-bestuurder Peter Praet daar in een interview met Die Zeit aan toe dat 'er een aantal dingen' wordt voorbereid. "Negatieve depositorentes zijn een mogelijk deel van een combinatie van maatregelen", aldus de hoofdeconoom van de centrale bank in de Duitse krant.

    Ook zei Praet niet te verwachten dat de ECB een grote obligatie-inkoop zal lanceren die gevormd is naar het voorbeeld van de Federal Reserve. "Ik denk dat dit alleen zal gebeuren wanneer de economie en de inflatie in de eurozone als geheel veel slechter zijn dan we verwachten", zei hij.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 53 basispunten hoger op 145,84. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com


  19. forum rang 10 voda 15 mei 2014 18:06
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag opnieuw hoger gesloten, vooral vanwege tegenvallende groeicijfers uit de eurozone en een verder dalende inflatie. Speculatie over aanvullende maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) nam daardoor verder toe.

    Uit een voorlopige raming van Eurostat bleek dat de economie van de eurozone in het eerste kwartaal minder hard is gegroeid dan verwacht. De economie groeide ten opzichte van een verslagperiode eerder met 0,2%, waar een groei van 0,4% werd verwacht.

    Daarnaast zakte de inflatie in het eurogebied - een belangrijk aandachtspunt voor de markten vanwege mogelijke ingrepen van de ECB - in april verder weg. Op maandbasis was sprake van een inflatie van 0,2%, tegen 0,9% in maart.

    De economische data deden de hoop toenemen dat de ECB binnenkort met maatregelen komt om deflatie te voorkomen. Bij het vorige rentebesluit liet ECB-president Mario Draghi al doorschemeren dat de centrale bank mogelijk in juni met stimuleringsmaatregelen komt, hoewel hij geen verdere details gaf.

    Vice-president van de ECB Vitor Constancio gaf daarnaast donderdag in een toespraak opnieuw aan dat de centrale bank open staat om verdere monetaire verruiming door te voeren. En woensdag zei ECB-bestuurder Peter Praet al in een interview met Die Zeit al dat 'er een aantal dingen' wordt voorbereid. "Negatieve depositorentes zijn een mogelijk deel van een combinatie van maatregelen", zei de hoofdeconoom van de ECB.

    "Doordat de lage inflatie aanhoudt en omdat de hoge eurokoers een belangrijke zorg is, geloven veel mensen dat de ECB alle reden heeft om volgende maand met stimuleringsmaatregelen te komen", zegt Ishaq Siddiqi, strateeg bij ETX Capital.

    "Het feit dat de eurozone niet is gegroeid in het afgelopen kwartaal doet de zorgen in de markt toenemen dat het herstel te zwak en kwetsbaar is zonder de hulp van vrijgevige centrale banken", vervolgt hij.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag 81 basispunten hoger op 146,65. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  20. Mathijs80 15 mei 2014 19:59
    Bunds de lucht in (rentes omlaag), de periferie de andere kant op (rentes omhoog). Geruchten over met terugwerkende kracht heffen van belasting op capital gains over Griekse obligaties deed de rente aldaar ook weinig goeds.
239 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.479
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.108
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.354
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.570
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.379
AMG 965 125.892
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.677
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.083
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.682
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht