Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Daytraders Terug naar discussie overzicht

Maandag 8 december - Weer erop of eronder?

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 december 2003 20:51
    Ik vrees dat ik er voor maandag weinig richting in zie. De AEX is afgeketst op 340 en vooral techfondsen als ASML en Philips waren vrijdag zwak. Ik vond het prima, want het verliep volgens plan.

    Maar om nu meteen te denken aan een uitverkoop? Daarvoor is er nog onvoldoende zwakte zichtbaar. Ook al zakt ASML ruim 4%, een slot onder 14.30 tot 14.10 is pas echt een voorbode van een trendbreuk. Soortgelijke verhalen voor Philips en collega's.

    Dus kijk ik de komende week de kat weer uit de boom.

    Er is maar een signaal dat echt vermeldenswaard is. Ahold maakt - technisch gezien - een heel goede kans om te stijgen. Vrijdag bodemde het vier cent onder de prognose en veerde daarna krachtig op. Ik plaats echter wel de kanttekening dat ik geen idee heb wat het effect van de claimemissie zal zijn. Het is in elk geval de moeite waard om maandag te volgen.

    O, ja. Op het gevaar af voor gek verklaard te worden: Voor de liefhebbers van pennypuin geeft RT Company (staat nog in mijn database als Newconomy) een koopsignaal met een cumulatieve score van 5. Het mag nog wel wat erger worden, maar ik denk dat ik de komende week er weer even op ga letten. Ik zal er nooit veel insteken, maar ik ga een geintje ook niet uit de weg:-)

    Ik wens jullie weer een goede week!

    Vr. groet,

    CT

  2. jos_t 7 december 2003 21:24
    Countertrend,

    Ik kan je betoog wel volgen, maar je geeft aan dat asml terug kan zakken naar 14,10-14,30. Omdat je spreekt van 4% bedoel je volgens mij 15,10-15,30. Klopt dit???

    Zelf ben ik op 3 december weer voor een gedeelte uit asml gestapt op 16,49, was blij met de behaalde koerswinst van 10%. Maar de volgende dag baalde ik een omdat asml doorging tot dik boven de 17 euro's. Maar ja, volgens de tien (twaalf) geboden, moet je regelmatig je winst pakken.....

    Ik zat er aan te denken om asml terug te kopen, gezien de verwachte opening van asml op 15,51 ga ik ervan uit dat morgen een low voor asml rond de 15,25-15,30 zal liggen. Ik wacht morgen een gedeelte van de dag af en stap denk ik in de loop van de middag in op de genoemde koers van asml. Als het erop lijkt dat geen bodem/weerstand wordt gevonden, stel ik mijn aankoop maar een dagje uit...

    Gr,

  3. [verwijderd] 7 december 2003 21:24
    Voor morgen verwacht ik een daling, vanwege het lagere slot van Amerika. De AEX fondsen zijn in Amerika ook lager gesloten dan in A'dam. Opening AEX morgen 333?
  4. [verwijderd] 7 december 2003 21:35
    Dat zegt naar mijn smaak allemaal weinig. Vooral de laatste tijd wordt de S&P future tijdens de ochtend flink omhoog gekocht (door belanghebbenden) en kun je niet zeggen dat het slot vrijdag een indicatie geeft voor de opening maandag.

    Met dank aan het steuncomite...

    Vr. groet,

    CT
  5. [verwijderd] 7 december 2003 21:43
    Hi Jos,

    "Ik kan je betoog wel volgen, maar je geeft aan dat asml terug kan zakken naar 14,10-14,30. Omdat je spreekt van 4% bedoel je volgens mij 15,10-15,30. Klopt dit???"
    Ik had het over de daling vrijdag (slot), t.o.v. donderdag (slot).

    "Zelf ben ik op 3 december weer voor een gedeelte uit asml gestapt op 16,49, was blij met de behaalde koerswinst van 10%. Maar de volgende dag baalde ik een omdat asml doorging tot dik boven de 17 euro's. Maar ja, volgens de tien (twaalf) geboden, moet je regelmatig je winst pakken....."
    Is toch mooi? Wie het onderste uit de kan wil...

    "Ik zat er aan te denken om asml terug te kopen, gezien de verwachte opening van asml op 15,51 ga ik ervan uit dat morgen een low voor asml rond de 15,25-15,30 zal liggen. Ik wacht morgen een gedeelte van de dag af en stap denk ik in de loop van de middag in op de genoemde koers van asml. Als het erop lijkt dat geen bodem/weerstand wordt gevonden, stel ik mijn aankoop maar een dagje uit..."
    Opmerking: Met "terugkopen" bedoelt een trader het sluiten van een shortpositie. Je bedoelt "opnieuw kopen", neem ik aan.

    Waar baseer je die 15.25 op?
    Als je uitgaat van ca. 50% retracement kan ik me er wel iets bij voorstellen. Mijn software ziet op dit moment een volgende steun op die 14 Euro & change. Ik doe niks zolang dat niet geraakt wordt...

    Vr. groet,

    CT
  6. jos_t 7 december 2003 21:58
    Countertrend,

    Ik bedoel inderdaag terug kopen. Ik heb een full-time job en die het beleggen erbij, waarbij het me af en toe overdag lukt om de beurs echt te volgen, maar meestal komt het erop neer om 's avonds/weekend een koop/verkoop voor de volgende dag uit te zetten. Ik hoop dat het me lukt morgen en overmorgen event tijd voor de aex te hebben.
    Daarom beperk ik me maar tot het kopen en verkopen van aandelen en waag me niet aan calls en puts.
    De genoemde koers van 15,25-15,30, had ik berekend aan de hand van de verwachte opening en de combinatie van een percentage op deze openingskoers, icm het sentiment.

    Gr,

    Jos
  7. [verwijderd] 7 december 2003 22:11
    Ik zal me als nieuweling hier eerst even voorstellen. Ik ben Geert, ik ben 17 jaar, geen daytrader maar wel actief belegger en heb al enkele maanden in de koffiekamer gepost. Ik handel voornamelijk in opties. Hier lijkt het me veel leuker. Veel meer to the point, echt over de beurs en serieuze reacties.

    Ik heb calls DSM dec geschreven. Wat verwachten jullie wat DSM de komende twee weken gaat doen? Misschien belangrijke punten die je uit je software kunt halen?

    Ik zoek zelf ook nog goede software die me kan helpen bij het handelen. Het moet niet te ingewikkeld zijn, maar wel goed werken. Heeft iemand misschien nog een tip?
  8. [verwijderd] 7 december 2003 22:35
    Hi Geert,

    Je schrijft: "Hier lijkt het me veel leuker. Veel meer to the point, echt over de beurs en serieuze reacties."
    Dat is een mooi compliment voor dit forum, waarvoor dank. Ik doe mijn best dat zo te houden, maar ik ben geen moderator van dit forum:-)

    "Ik heb calls DSM dec geschreven. Wat verwachten jullie wat DSM de komende twee weken gaat doen? Misschien belangrijke punten die je uit je software kunt halen?"
    Je zag in de KK al mijn reactie over de kans op aanwijzing. Wat DSM gaat doen vind ik erg wazig. De overall score is laag en dat duidt op verzwakking, maar er zit amper beweging in en daar kan ik weinig mee. Voor geschreven opties is dat prima, want die varen wel bij stilstand:-)

    "Ik zoek zelf ook nog goede software die me kan helpen bij het handelen. Het moet niet te ingewikkeld zijn, maar wel goed werken. Heeft iemand misschien nog een tip?"
    Er zijn talloze pakketten te koop/huur. Het hangt er maar vanaf wat he verwacht. Er worden meestal gouden bergen beloofd, maar dan...
    Als het zo simpel was, zou er geld worden verdiend als water:-)

    Ik heb het vaker gezegd: Lees, lees en lees.

    Een beetje arrogant misschien, maar lees in elk geval mijn berichten:-)

    (Kijk maar eens terug in de tijd om te oordelen)

    Vr. groet,

    CT
  9. [verwijderd] 7 december 2003 22:53
    Countertrend, in een ander draadje schreef je dit:

    ---

    Ik gebruik zelfgemaakte spullen en kan geen oordeel geven over commerciële software, omdat ik er nooit mee gewerkt heb.

    Korte beschijving van de spullenboel:

    Koersen via Activeplus. Middels DDE haalt een programma elke minuut koersen op van de fondsen die ik belangrijk vind. De minuutdata wordt opgeslagen in een database, waardoor ik met de historische koersen kan testen. Als ik bijvoorbeeld weer eens iets bedacht of gewijzigd heb, wordt het stevig aan de tand gevoeld.

    Verder berekent het programma steunen en weerstanden en bij het bereiken ervan wordt een signaal gegeven. Die signalen zijn dus realtime (max. ca. 1 minuut vertraagd). Ook kan ik zien waar de koers zich ten opzicht van de berekende steun of weerstand ligt, zodat je een signaal ziet "aankomen".

    Ik zit zeker niet de hele dag de koersen te volgen, maar reageer in hoofdzaak op de signalen. Ik kan de signalen ook buiten de deur volgen via internet, uiteraard via een gesloten systeem.

    Zodra een positie is ingenomen kan ik het invoeren in een "tracker" programma, dat de koers volgt en het bereiken van een stop signaleert. Uiteraard zijn de stopniveaus in te stellen. De tracker werkt met een trailing stop.

    Het signaalsysteem is overigens voor indices anders afgeregeld dan bij aandelen. De signalen van de indices zijn geoptimaliseerd om intraday omkeringen te signaleren.

    Dan heb ik nog een versie van het programma, dat met end-of-day data werkt en waarmee ik tevens allerlei grafieken en indicatoren kan tonen. Dit is voorzien van een scanfunctie, waarmee de door mij gekozen fondsen en indices worden doorlopen en bijzonderheden worden gemeld.

    De dagelijkse postings zijn daarop gebaseerd.

    In het hele zaakje is meer dan twee manjaren gestoken:-)

    ---

    Dit lijkt mij een zeer interessant programma. Uit de tekst begrijp ik dat je het zelf hebt ontwikkeld. Zelf ben ik ook op zoek naar een programma als deze. Ik heb alleen niet de capaciteiten om het zelf te ontwikkelen.

    Kun je misschien software aanraden dat op een zelfde manier werkt?
    Mag ik vragen waarom je het zelf hebt ontwikkeld?
  10. [verwijderd] 7 december 2003 23:12
    Hi Optietrader,

    Je schreef:
    "Kun je misschien software aanraden dat op een zelfde manier werkt? "
    Die is er niet:-)

    "Mag ik vragen waarom je het zelf hebt ontwikkeld? "
    Om er geld mee te verdienen.

    Ik leg het in het kort uit.

    Ik zit zo in elkaar dat ik maling heb aan hetgeen anderen al hebben uitgevonden. Niet dat alles slecht is, maar ik ga zo mijn eigen weg. Alleen dat schept kansen om nieuwe dingen uit te vinden en in 2001 vond ik bepaalde dingen uit, die hun waarde steeds bewijzen.

    Ik post op dit forum enkele prognoses om de zaak vast te leggen en om niet het verwijt te krijgen achteraf dingen geconstrueerd te hebben. Menigeen doet er inmiddels zijn voordeel mee en dat is mooi.

    Het zal duidelijk zijn dat ik er zelf mee handel.

    De pro's verslaan, dat is voor mij de lol:-)

    Vr. groet,

    CT
10 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.539
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.616
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.405
AMG 965 126.192
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.707
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.148
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.199
ASR Nederland 18 4.129
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht