Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Duitse bunds draad

239 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 mei 2014 18:15
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag lager gesloten, nadat de future donderdag behoorlijk opliep door de aanhoudende onzekerheid over het economisch herstel in de muntunie.

    Donderdag naderde de bundfuture zijn recordhoogte, terwijl ook in de VS de lange rente naar een zesmaandsdieptepunt trok, onder de 2,50%. Marktkenners stellen dat zolang de Amerikaanse lange rente laag blijft de dollar geen opwaarts potentieel laat zien, hetgeen weer negatief kan uitpakken voor de euro en yen. Het record voor de future dateert van mei 2013 en stond toen op 147,20.

    Technisch zijn de vooruitzichten voor de future overigens verzwakt. Het is niet waarschijnlijk dat het zijn hoogtepunt noch zijn kortetermijnweerstand doorbreekt.

    Met name sterke huizenbouwcijfers uit de VS leidden vrijdag gedurende de tweede helft van de handelsdag tot druk op de prijs van het staatspapier. Uit cijfers van het Amerikaans ministerie van handel bleek dat de woningbouw in de VS in april sterk boven verwachting is toegenomen. In april steeg de woningbouw met 13,2% tot 1,07 miljoen, de bouwvergunningen stegen met 8,0% tot 1,08 miljoen. Voor de woningbouw werd op maandbasis een stijging van 3,1% verwacht, terwijl geraadpleegde economen ervan uit gingen dat het aantal bouwvergunningen op maandbasis met 1,6% zou oplopen.

    Het vertrouwen in de Amerikaanse economie bleek daarentegen in mei afgenomen. De index die het vertrouwen meet kwam uit op 81,1, tegen een verwachting van 84,3. Eind april lag het niveau op 84,1.

    Maandag staat er in Brussel een veiling gepland met als streefbedrag EUR1,5-2 miljard. Het betreft een tweetal leningen met een looptijd tot respectievelijk september 2019 en juni 2024.

    Spanje maakt maandag het doelvolume bekend van een veiling die gepland staat op 22 mei.

    De bundfuture voor juni eindigde vrijdag 32 basispunten lager op 146,33. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 19 mei 2014 19:43
    Duitse bunds sluiten licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag licht lager gesloten, nadat Bundesbank-president Jens Weidmann maandag meldde dat het "kortzichtig" zou zijn om het monetair beleid slechts te richten op de koers van de euro.

    Functionarissen van de centrale bank maken zich zorgen over de hoge waarde van de euro, waardoor de inflatie verzwakt.

    Tijdens een Bundesbank-conferentie zei Weidmann dat de toenemende kracht van de euro waarschijnlijk het gevolg is van een toename in internationale investeringen in de eurozone.

    Daarnaast sprak Weidmann de verwachting uit dat de Duitse economie in het tweede kwartaal trager zal groeien. Daarbij spelen de risico's in groeilanden en Oost-Europa een rol. "In de komende maanden zal de economische opleving hoofdzakelijk gedreven worden door de binnenlandse groei", aldus de centrale bankier. Maar, zo waarschuwde hij: "er zijn potentiele externe verstoringen die recent aanzienlijk zijn toegenomen vanwege de economische risico's in een aantal groeilanden en de geopolitieke onzekerheid in Oost-Europa."

    Berlijn stelt dinsdag de coupon vast voor een lening met een looptijd tot mei 2024.

    Finland veilt maandag een tweetal leningen met een looptijd tot respectievelijk april 2024 en juli 2042 en hoopt daarmee in totaal EUR1,5 miljard op te halen.

    Het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) wil dinsdag EUR1,5 miljard ophalen met de veiling van zesmaandspapier.

    De bundfuture voor juni eindigde maandag 6 basispunten lager op 146,27. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 20 mei 2014 19:54
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag lager gesloten. Met een gebrek aan impulsen was er weinig richtinggevend nieuws voor het benchmarkpapier.

    Bunds openden dinsdag lager maar wisten enigszins te herstellen na de publicatie van tegenvallende data over de Duitse producentenprijzen. Die daalden in april onverwacht, waar een stabiel niveau was verwacht.

    Gedurende de middag zakten de bunds weg bij een verder lege macrokalender. Bovendien lijkt het effect van de mogelijkheid dat de Europese Centrale Bank (ECB) volgende maand gaat ingrijpen met extra stimuleringsmaatregelen om de lage inflatie te bestrijden, uitgewerkt. Vorige week stegen de obligatiemarkten juist nog sterk op de hoop dat de ECB eindelijk in gaat grijpen om deflatie in de eurozone tegen te gaan.

    Bovendien, zo stelt Thomas Roth, executive director van de obligatiehandel bij Mitsubishi UFJ Securities (USA) in New York, "obligatiemarkten lijken wat gas terug te nemen nadat ze een volle maand zo flink zijn gestegen."

    Duitsland plaatst woensdag voor maximaal EUR5 miljard aan nieuwe tienjarige leningen in de markt.

    De bundfuture voor juni eindigde dinsdag 18 basispunten lager op 146,09. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 21 mei 2014 18:57
    Duitse bunds sluiten lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag lager gesloten, in navolging van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Bank of England. Duitsland plaatste een nieuwe tienjarige lening in de markt waarvoor de belangstelling tegenviel.

    Uit de notulen van de Bank of England bleek woensdag dat meer leden van het Monetary Policy Committee (MPC) open staan voor een renteverhoging die eerder zal plaatsvinden dat de huidige tijdspanne van eind eerste kwartaal 2015 of het begin van het tweede kwartaal van volgend jaar.

    Een andere centrale bank, de Federal Reserve, komt woensdagavond met notulen van zijn meest recente beleidsvergadering. "Waarschijnlijk krijgen we sterkere signalen over wat de Fed van plan is in het proces om het monetaire beleid te normaliseren", verwacht John Canavan, obligatie-analist bij Stone & McCarthy.

    Duitsland veilde woensdagochtend voor EUR5 miljard aan nieuwe tienjarige leningen. Berlijn haalde EUR3,772 miljard op en de yield kwam uit op 1,41%, de laagste in een jaar tijd. Maar juist die lage yield maakte de veiling minder aantrekkelijk. Berlijn ontving voor ruim EUR4,2 miljard aan biedingen, waarmee de uitgifte volgens marktkenners in principe "technisch ongedekt" bleef.

    "De yields op tienjarige bunds noteren momenteel op de laagste niveaus sinds het tweede kwartaal van 2013 en toen zat de eurozone nog in een complete recessie", verklaart econoom Annalisa Piazza van Newedge de tegenvallende belangstelling voor de Duitse veiling.

    Donderdag is het de beurt aan Spanje, dat mikt op tussen de EUR2,5 miljard en EUR3,5 miljard met een tweetal leningen met respectievelijke looptijden tot april 2019 en april 2024 en coupons van 2,75% en 3,80%.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 24 basispunten lager op 145,85. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  5. forum rang 10 voda 22 mei 2014 19:49
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag hoger gesloten. Matige economische data uit de eurozone deden de speculatie groeien dat de Europese Centrale Bank (ECB) binnenkort met aanvullende monetaire steunmaatregelen komt, en dat ondersteunde de vraag naar Duitse papieren.

    De samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone daalde in mei naar 53,9 van 54,0, wat duidt op een lichte afkoeling van de economische groei in de muntunie. Samen met de gevaarlijk lage inflatie in de eurozone zorgde dat voor toenemende speculatie dat de ECB bij de beleidsvergadering van juni actie gaat ondernemen.

    Bij het laatste Europese rentebesluit eerder deze maand zei ECB-president Mario Draghi al dat meer monetaire versoepeling tot de mogelijkheden behoort, zonder in te gaan op details. Andere hooggeplaatste centrale bankiers hebben sindsdien een vergelijkbaar verhaal laten horen.

    Indien de ECB overgaat tot het opkopen van obligaties, denken strategen van UBS dat de centrale bank per maand circa EUR35 miljard kan uitgeven aan verschillende soorten papieren, waaronder staatsleningen en door activa gedekte effecten (asset backed securities, of ABS).

    Hoewel UBS niet verwacht dat de ECB zich al zal wagen aan dergelijke vormen van kwantitatieve verruiming, is de Zwitserse bank van mening dat de markten het wel al in toenemende mate aan het inprijzen zijn. Indien het toch gebeurt, zal het grootste deel op gaan aan staatsleningen, zeggen de strategen.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag 25 basispunten hoger op 146,10. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  6. forum rang 10 voda 23 mei 2014 19:10
    Duitse bunds sluiten vlak

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Europese staatsobligaties zijn vrijdag vlak gesloten, na tegenvallende macro-data, waarbij de aandacht van de markt uitging naar de Europese verkiezingen en de presidentsverkiezingen in Oekraine komend weekeinde.

    Ierland en Tsjechie maakten vrijdag de gang naar de stembus voor de Europese parlementsverkiezingen, nadat het Verenigd Koninkrijk en Nederland een dag eerder stemden. Gedurende het weekeinde zullen de overige 24 lidstaten van de Europese Unie (EU) hun stem uitbrengen.

    Daarnaast kijkt de markt uit naar de presidentsverkiezingen in Oekraine op zondag.

    Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het vertrouwen van ondernemers in Duitsland, de grootste economie van de eurozone, in mei is afgenomen. De Ifo-sentimentindex kwam uit op 110,4, van 111,2 in april. Economen hadden gerekend op een indexniveau van 111.

    Daarnaast bleek uit cijfers van het nationale statistiekbureau Destatis dat de economie in Duitsland in het eerste kwartaal conform een eerdere raming is gegroeid. Op kwartaalbasis groeide de Duitse economie met 0,8%. Op jaarbasis was sprake van een groei met 2,3%.

    Maandag staan er geen veilingen op de agenda.

    Hongarije maakt de details bekend van een veiling die gepland staat voor 30 mei en Italie publiceert de details van een veiling op 29 mei.

    De bundfuture voor juni eindigde vrijdag 1 basispunten lager op 146,09. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 26 mei 2014 17:55
    Duitse bunds vlak gesloten

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn maandag vlak gesloten, na een handelsdag die in het teken stond van de presidentsverkiezingen in Oekraine, de Europese parlementsverkiezingen en Duitse macro-data.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen in juni ongewijzigd is ten opzichte van een maand eerder. De index, die vooruitblikt op het vertrouwen van consumenten in de grootste economie van de eurozone, bleef stabiel op 8,5.

    Daarnaast stond de handelsdag in het teken van de Europese verkiezingen afgelopen weekeinde, waarbij anti-EU en ultra-rechtse partijen sterk presteerden. Een kwart van de stemmen ging daarbij naar het ultra-rechtse Front National. Ook in het Verenigd Koninkrijk Griekenland en Denemarken realiseerden de ultra-rechtse partijen sterke winsten.

    Europese markten putten maandag hoop uit de overwinning van Petro Poroshenko in de presidentsverkiezingen in Oekraine zondag. Poroshenko meldt een terugkeer naar vrede na te streven en beeindiging van de chaos in het Oosten van het land.

    De Nederlandse staat veilt dinsdag staatspapier met een looptijd tot januari 2019. Het streefbedrag is EUR1,5-2,5 miljard.

    Italie veilt dinsdag een lening met een looptijd tot april 2016, waarmee Rome EUR2,5-3,0 miljard wil ophalen, en een lening die afloopt in september 2018, waarmee de Italiaanse staat EUR0,5-1 miljard wil ophalen.

    De bundfuture voor juni eindigde maandag vlak op 146,09. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    - Door Patrick Buis, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 28 mei 2014 18:15
    Duitse bunds sluiten hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten, voornamelijk vanwege tegenvallende cijfers over de Duitse arbeidsmarkt.

    De werkloosheid in Duitsland, de grootste economie van de eurozone, steeg in mei onverwacht met bijna 24.000 personen, waar de markt rekende op een daling met 15.000. Het voor seizoensinvloeden aangepaste werkloosheidspercentage bleef evenwel stabiel op 6,7%.

    Een tegenvaller, maar geen reden voor alarmbellen, zegt Thomas Harjes, econoom bij Barclays. "Deze neerwaartse verrassing is waarschijnlijk veroorzaakt door enkele tijdelijke factoren, zoals de timing van de Paasdagen, die in april vielen en voor een vertraging hebben gezorgd in de registratie van werklozen."

    Een matige veiling van EUR2 miljard aan 30-jarige Duitse staatspapieren, die op weinig interesse van beleggers kon rekenen, kon geen deuk slaan in de bunds. Analisten hadden al een magere vraag verwacht vanwege de lage rente op de leningen.

    Italiaanse en Spaanse leningen zetten de stijging van de afgelopen dagen door, volgend op de geruststellende uitslagen van de Europese parlementsverkiezingen. RBS denkt bovendien dat de stijgingen nog niet ten einde zijn, omdat beleggers op zoek zijn naar investeringen met meer rendement dan bijvoorbeeld Duitse of Nederlandse staatsleningen.

    Momenteel is de spread tussen Italiaanse en Spaanse leningen enerzijds en Duitse papieren anderzijds 163 en 152 basispunten respectievelijk. Maar RBS denkt dat dat verschil terug kan lopen naar circa 100 basispunten.

    De ogen blijven ondertussen gericht op het rentebesluit van de ECB, dat volgende donderdag komt. Beleggers lijken op het moment terughoudend met het innemen van grote posities vanwege de onzekerheid over de stappen die de centrale bank zal nemen.

    "Speculanten bewegen zich naar de zijlijn in aanloop naar de ECB-vergadering, vanwege de grote onzekerheid over het grote aandachtspunt van volgende week", zegt Marc Chandler, strateeg bij Brown Brothers Harriman.

    Na het rentebesluit van 8 mei zei ECB-president Mario Draghi al dat de ECB zich comfortabel voelt om de volgende keer - op 5 juni - te handelen. Hij trad daarbij echter niet in detail over welke maatregelen er precies genomen kunnen worden.

    De ECB kan zowel conventionele als onconventionele maatregelen nemen tegen de lage inflatie, zei bestuurder Yves Mersch van de ECB zei woensdag tegen media in Tokio.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 64 basispunten hoger op 147,04. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 28 mei 2014 18:20
    Dit was de laatste bijlage van mij aan deze draad. Totaal geen respons, en geen views meer. Jammer.
  10. Mathijs80 14 juni 2014 23:11
    quote:

    voda schreef op 28 mei 2014 18:20:

    Dit was de laatste bijlage van mij aan deze draad. Totaal geen respons, en geen views meer. Jammer.
    Tja, spijtig... Bedankt voor de poging Voda!
  11. forum rang 10 voda 23 januari 2015 18:06
    Duitse bunds naar nieuw record, yields omlaag

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag op een nieuw record gesloten, profiterend van de aankondiging van de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder dat de centrale bank in maart een kwantitatief verruimingsprogramma start met een maandelijkse waarde van EUR60 miljard. Yields gingen juist flink omlaag.

    "De markten zijn heel erg blij", met de aankondiging van de ECB, aldus Kit Juckes. "De ECB heeft de verwachtingen overtroffen met de belangrijkste aspecten van zijn uitgebreide obligatie-opkoopprogramma, inclusief de omvang en het 'open einde'-karakter", meent de macrostrateeg van Societe Generale.

    Met de rally op de Europese obligatiemarkten daalt het rendement. De benchmark-yield op een tienjarige bund noteerde vrijdag 0,32%, met een recordlaag niveau van 0,30% eerder op de dag, terwijl het Nederlandse equivalent ook daalde tot een nieuw dieptepunt van 0,38%, om vervolgens iets daarboven te sluiten op 0,40%.

    In de periferie van de eurozone was het beeld vrijdag niet anders, met rendementen op tienjarige Italiaanse en Spaanse leningen die daalden tot nieuwe recordlage niveaus van respectievelijk 1,39% en 1,24%. Rond het slot zijn de yields weer opgelopen tot respectievelijk 1,50% en 1,35%.

    De yield op dertigjarige Duitse leningen daalde vrijdagochtend even tot 1,00%, maar krabbelde vervolgens weer op tot 1,06%. Dat is wel 9 basispunten lager dan een dag eerder en ruim onder de 1,30% waarop de yield stond voor de aankondiging van de ECB.

    Vrijdag was het op veiling-gebied rustig. Volgende week veilen onder andere Nederland, Duitsland en Italie een aantal leningen.

    De bundfuture voor maart eindigde 99 basispunten hoger op 158,73. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  12. Mathijs80 24 januari 2015 15:29
    quote:

    voda schreef op 23 januari 2015 18:06:

    Duitse bunds naar nieuw record, yields omlaag

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag op een nieuw record gesloten, profiterend van de aankondiging van de Europese Centrale Bank (ECB) een dag eerder dat de centrale bank in maart een kwantitatief verruimingsprogramma start met een maandelijkse waarde van EUR60 miljard. Yields gingen juist flink omlaag.

    "De markten zijn heel erg blij", met de aankondiging van de ECB, aldus Kit Juckes. "De ECB heeft de verwachtingen overtroffen met de belangrijkste aspecten van zijn uitgebreide obligatie-opkoopprogramma, inclusief de omvang en het 'open einde'-karakter", meent de macrostrateeg van Societe Generale.

    Met de rally op de Europese obligatiemarkten daalt het rendement. De benchmark-yield op een tienjarige bund noteerde vrijdag 0,32%, met een recordlaag niveau van 0,30% eerder op de dag, terwijl het Nederlandse equivalent ook daalde tot een nieuw dieptepunt van 0,38%, om vervolgens iets daarboven te sluiten op 0,40%.

    In de periferie van de eurozone was het beeld vrijdag niet anders, met rendementen op tienjarige Italiaanse en Spaanse leningen die daalden tot nieuwe recordlage niveaus van respectievelijk 1,39% en 1,24%. Rond het slot zijn de yields weer opgelopen tot respectievelijk 1,50% en 1,35%.

    De yield op dertigjarige Duitse leningen daalde vrijdagochtend even tot 1,00%, maar krabbelde vervolgens weer op tot 1,06%. Dat is wel 9 basispunten lager dan een dag eerder en ruim onder de 1,30% waarop de yield stond voor de aankondiging van de ECB.

    Vrijdag was het op veiling-gebied rustig. Volgende week veilen onder andere Nederland, Duitsland en Italie een aantal leningen.

    De bundfuture voor maart eindigde 99 basispunten hoger op 158,73. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com



    En donderdag 15 basispunten op en neer intraday. Ongekend!
    Voor de niet-kenners; dat soort bewegingen zie je zelden in een markt zoals de bund.

    Deze kon je inderdaad niet laten liggen, bedankt Voda.
  13. forum rang 10 voda 30 januari 2015 18:43
    Duitse bunds sluiten hoger, yield naar recordlaag niveau

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn vrijdag hoger gesloten, waarbij beleggers de zogenoemde veilige havens opzochten, na de publicatie van tegenvallende macrodata en door de aanhoudende onrust omtrent Griekenland, waardoor de yield op Griekse staatsleningen opnieuw flink steeg, terwijl het Duitse equivalent juist daalde tot een recordlaag niveau.

    Vrijdagochtend werd bekend dat de consumentenprijzen in de eurozone in januari harder zijn gedaald dan verwacht, waardoor deflatie steeds dichterbij komt. Donderdag gebeurde al hetzelfde met de Duitse inflatie, waardoor een QE-programma, dat de Europese Centrale Bank vorige week aankondigde, steeds meer gerechtvaardigd is. Dit is gunstig voor de obligatiemarkten.

    Tijdens de middaghandel verscheen niet alleen een teleurstellend groeicijfer vanuit de Verenigde Staten, maar kwam vanuit Athene het bericht dat Griekenland niet van plan is om samen te werken met de trojka van internationale kredietverstrekkers en geen verlenging van zijn bailout zal vragen. Daardoor steeg het rendement op Griekse tienjarige staatsleningen met 80 basispunten tot 11,054%. De yield op Duitse tienjarige bunds daalde juist: tot een nieuw recordlaag niveau van 0,27%.

    Handelaar Tom di Galoma van ED & F Man Capital Markets wijst erop dat beleggers momenteel geen risico willen lopen. "Er is geen reden om obligaties te verkopen, tenzij een belegger verwacht dat het Amerikaanse banenrapport volgende week heel erg sterk uitkomt."

    Obligatiebeleggers trekken steeds meer naar Amerikaanse staatsleningen, omdat het rendement daarop nog hoger ligt dan in Europa. Op de tienjarige Treasury noteert de yield vrijdag 1,67%.

    De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 67 basispunten hoger op 159,39. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  14. forum rang 10 voda 5 maart 2015 20:34
    Duitse bunds sluiten hoger met op handen zijnde obligatie-opkopen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag in de middaghandel herstelt om uiteindelijk hoger te sluiten, waarbij yields sterk daalden, nadat bekend werd dat de Europese Centrale Bank maandag zijn obligatie-opkoopprogramma zal lanceren, waaronder ook yields met negatieve yield worden opgekocht.

    De yields op Duitse bonds en Britse gilts daalden donderdag scherp nadat ECB-voorzitter Draghi de details van het $60 miljard per maand bedragende QE-programma uiteenzette. De centrale bank zal schuldpapier opkopen, waarbij het limiet is ingezet op een negatieve yield van -0,2%.

    "Een aanzienlijk deel van de Europese obligatiemarkt bevindt zich in negatief-yield terrein, en het betekent dat de ECB er voor openstaat om die schuld op te kopen", zei Richard Perry, marktanalist bij Hantec Marjets.

    In veel kernlanden van de eurozone, zoals Nederland, Duitsland en Oostenrijk noteert de yield op tweejarige leningen al op ruim -0,10%.

    De tienjarige yield op het Duitse papier daalde op dit nieuws naar 0,321% van 0,427% , terwijl de yield op het Britse equivalent naar 1,84% daalde.

    Onder het programma worden alleen obligaties opgekocht die een zogenaamde 'investment grade' hebben, dus geen junk bonds.

    "We hebben de intentie om dit tot en met september 2016 te blijven doen", aldus de ECB-president. "Het programma wordt sowieso uitgevoerd totdat we een duurzame aanpassing in de ontwikkeling van de inflatie zien die consistent is met het doel om een inflatie van onder, maar dicht bij de 2% te bereiken op de middellange termijn", herhaalde hij. Hiermee heeft het QE-programma een waarde van tenminste EUR1,14 biljoen.

    Door het matige economisch herstel en een inflatie die ver verwijderd is van de doelstelling van de ECB, kondigde de ECB in januari aan de geldkraan verder open te zetten. In februari daalden de consumentenprijzen in de eurozone voor de derde maand op rij, hoewel de prijsdaling op maandbasis van 0,3% wel minder hevig was dan in januari.

    QE is aanvullend op de andere opkoopprogramma's die vorig jaar werden opgezet en waarmee de ECB asset backed securities (ABS) en covered bonds opkoopt. Daarnaast worden sinds september vorig jaar periodiek doelgerichte herfinancieringsoperaties, of TLTRO's, uitgevoerd.

    De bundfuture voor maart eindigde donderdag 22 basispunten hogerop 158,99. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  15. forum rang 10 voda 10 maart 2015 18:23
    Het gaat rap nu....

    Duitse bunds sluiten hoger, yields verder omlaag

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag fors hoger gesloten, terwijl yields verder zijn gedaald. De risico-aversie was hoog, met zorgen over Griekenland en de speculatie over een renteverhoging door de Federal Reserve, maar de obligatiemarkten krijgen sowieso een extra steun in de rug nadat de Europese Centrale bank (ECB) maandag is gestart met de opkoop van staats- en bedrijfsobligaties voor een bedrag van EUR60 miljard per maand.

    Het rendement op tienjarig Duits benchmarkpapier is dinsdag 8 basispunten gedaald tot een nieuw dieptepunt van 0,19%. Nog nooit stond de yield zo laag. Dit geldt ook voor het Nederlandse equivalent, dat met 7 basispunten daalde tot 0,28%.

    Ook in de periferie van de muntunie daalden de yields: die op Spaans tienjarige obligaties met 4 basispunten tot 1,25%, terwijl de Italiaanse variant 6 basispunten zakte tot 1,22%. Dit is net boven eerder bereikte recordlage standen.

    De yield op Grieks staatspapier steeg dinsdag op de hernieuwde zorgen over de financieringsproblemen van het land. Voor het eerst kwam het rendement weer boven de 10%.

    Duitsland veilde dinsdag voor een bedrag van EUR1,872 miljard aan nieuwe, aan inflatie gekoppelde, leningen die in april 2026 aflopen. Een bedrag van EUR128 werd achter gehouden voor de secundaire markt. Het rendement kwam uit op -0,89%.

    De Nederlandse Staat haalde EUR2,7 miljard op met de uitgifte van een lening van drie jaar, waarbij beleggers geld toelegden, want de yield kwam negatief uit op -0,129%.

    Woensdag veilt Berlijn voor EUR5 miljard aan zero coupon leningen met een looptijd tot en met maart 2017. Ook Zweden, Noorwegen, Zwitserland en Tsjechie plaatsen leningen in de markt.

    De bundfuture voor juni eindigde dinsdag 105 basispunten hoger op 158,33. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  16. forum rang 10 voda 11 maart 2015 18:15
    Duitse bunds sluiten hoger, yields verder omlaag

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn dinsdag na een volatiele handelsdag hoger gesloten, waarbij de yields op veel leningen uit de eurozone verder daalden.

    Na een hogere opening was er aan het eind van de ochtend sprake van een kleine dip, waarna de obligaties tijdens de middag de weg omhoog weer wisten te vinden. De afgelopen dagen was sprake van een rally op de obligatiemarkten, nadat de Europese Centrale Bank (ECB) maandag startte met de maandelijkse opkoop van obligaties uit de publieke en private sector van de eurozone. Daardoor is het rendement op staatsleningen in de afgelopen dagen verder gedaald.

    De benchmark-yield op tienjarige bunds is woensdag gezakt tot een nieuw recordlaag niveau van 0,17%, de Nederlandse variant daalde naar 0,25%, ook de laagste stand ooit.

    Ondertussen zijn de benchmark-yields op tienjarige Spaanse en Italiaanse staatsleningen woensdag gedaald tot nieuwe dieptepunten van respectievelijk 1,17% en 1,13%.

    De financieringskosten op Griekse staatsleningen liepen wel verder op, terwijl de gesprekken over het hervormingsprogramma dat Athene moet uitvoeren in ruil voor financiering, startten. De yield op tienjarige Griekse staatsleningen steeg volgens data van Tradeweb met 38 basispunten tot 10,56%, terwijl die op het tweejarige equivalent met 1,8 procentpunt opliep tot 17,67%.

    Duitsland haalde woensdag EUR4,09 miljard op met een zero coupon lening met een looptijd tot maart 2017. De yield daalde verder, tot -0,24% en dit is een nieuw dieptepunt voor het rendement op tweejarige leningen. De negatieve yield betekent dat beleggers geld toeleggen om hun kapitaal bij Duitsland te stallen.

    Donderdag veilen Spanje en Italie leningen, voor beleggers mogelijk extra interessant om te zien in welke mate deze obligaties in trek zijn nu het QE-opkoopprogramma van de ECB is begonnen.

    Madrid mikt op EUR4-5 miljard met leningen met respectievelijke looptijden tot januari 2020, januari 2022 en april 2025. Rome wil tussen de EUR5,75-7,25 miljard ophalen met de uitgifte van leningen die aflopen in januari 2018, april 2022 en september 2046.

    Ierland veilt donderdag voor EUR1 miljard aan langlopende leningen met een looptijd tot februari 2045.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 31 basispunten hoger op 158,64. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  17. forum rang 10 voda 1 april 2015 19:21
    Duitse bunds sluiten hoger, tienjaars-yield naar nieuw dieptepunt

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn woensdag hoger gesloten. Met name het banenrapport over de Amerikaanse private sector viel tegen en dus zochten beleggers de zogenoemde veilige havens op.

    "De obligatiemarkt lijkt gelijk te krijgen dat de Fed wacht tot september met een renteverhoging", concludeert obligatiehandelaar Charles Comiskey van Bank of Nova Scotia. "De zorg is dat het banenrapport van vrijdag ook tegenvalt waardoor de duurzaamheid van de groei van de Amerikaanse economie in twijfel wordt getrokken. En daardoor wordt een renteverhoging door de Fed uitgesteld. Als het banenrapport van vrijdag sterk is, dan lopen de yields weer op, omdat dan een renteverhoging in juni weer op tafel komt."

    Woensdag stonden yields onder druk. Op Duitse tienjarige bunds zakte het rendement naar een nieuw dieptepunt van 0,13%. Rond het slot stond de yield op 0,14%. Op het Nederlandse equivalent kwam er ook een nieuw dieptepunt op de borden van 0,23%. Rond het slot was de yield weer opgelopen tot 0,26%. Ook het rendement op Spaanse en Italiaanse tienjarige obligatieleningen daalde woensdag.

    Op basis van de ultralage Duitse yield, zeggen analisten van Commerzbank dat het beter is om long te gaan op de beleggingen.

    Duitsland veilde woensdag voor ongeveer EUR3,4 miljard aan Bobl-leningen met een looptijd tot april 2020. De yield kwam uit op -0,10%, tegen -0,08% bij de vorige veiling van hetzelfde papier. Dat betekent dat beleggers dus geld toeleggen om hun geld in de Duitse schatkist te stallen. De bid-to-cover ratio viel tegen met 1,6 tegen 2,0 bij de vorige uitgifte van soortgelijk papier. Dit waarschijnlijk vanwege het negatieve rendement.

    Donderdag veilt Frankrijk EUR7-8 miljard aan leningen met looptijden tot mei 2025, april 2026 en mei 2045.

    De bundfuture voor juni eindigde woensdag 18 basispunten hoger op 158,94. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  18. forum rang 10 voda 9 april 2015 19:18
    Rendement op Duitse bunds bereikt nieuw dieptepunt

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het rendement op Duitse staatsleningen is donderdag gedaald tot een nieuw dieptepunt. Tussentijds daalde de effectieve rente op 10-jarige bunds tot 0,14%, het laagste niveau ooit.

    Analisten schrijven dit vooral toe aan het verruimingsprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). De Duitse yieldcurve is momenteel negatief tot september 2022. De eerste leningen met een positief rendement zijn de obligaties die aflossen in februari 2023. Deze papieren hebben een effectief rendement van 0,005%.

    Door de uiterst lage rente op 10-jarige Duitse staatsleningen duurt met momenteel meer dan 300 jaar om je geld te verdubbelen, grapt Deutsche Asset & Wealth Management donderdag in een rapport.

    Nederland kan zich binnenkort bij de club landen voegen die 5-jarige obligaties tegen een negatieve rente kunnen uitgeven, zoals eerder al lukte bij de veiling van 3-jarige leningen. Duitsland en Finland horen al bij dat selecte groepje.

    Aanstaande dinsdag zal het ministerie van financien EUR2 miljard tot EUR3 miljard proberen op te halen met een 5-jarige obligatie. Momenteel renderen Nederlandse papieren met die looptijd -0,087% volgens data van Tradeweb.

    "Gezien de obligatieaankopen van de ECB is de kans groot op een negatieve yield bij de veiling volgende week", zegt een analist.

    Een overheid geld betalen om je geld te lenen lijkt onlogisch, maar Russ Koesterich, hoofdstrateeg bij BlackRock, ziet diverse redenen waarom steeds meer Europese landen geld toe krijgen als ze lenen. Obligatiebeleggers vinden negatieve yields acceptabel als ze deflatie verwachten, zegt hij. Ook zetten ze misschien in op een verdere daling van de rendementen en stijging van de prijzen van obligaties.

    Wat de reden ook is, de dalende rentes in Europa zullen Amerikaanse Treasuries alleen maar aantrekkelijker maken, wat ook daar de rendementen zal drukken. "De laatste zes jaar is er nonstop gespeculeerd over hoe laag de renteniveaus kunnen gaan. De meesten van ons namen aan dat er een ondergrens zou zijn. Het blijkt dat we verkeerd zaten", aldus Koesterich.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag 4 basispunten hoger op 159,12. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  19. forum rang 10 voda 7 mei 2015 20:26
    Uitverkoop bunds bereikt bodem na volatiele handel

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds zijn donderdag licht hersteld na een aantal dagen van forse verliezen. Toch was het, met een beweging in een bandbreedte van 152,00 punten donderdagochtend en 154,00 punten rond het slot, en een marktrente op tienjarige Duitse leningen van 0,80% in de ochtendhandel en 0,59% rond het slot, een zeer volatiele dag.

    De daling naar 152,00 werd donderdagochtend nog ingegeven door uitspraken van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen een dag eerder, toen ze waarschuwde voor de flink hoge aandelenkoersen en stijgende yields wanneer de Fed de rente voor het eerst verhoogt.

    Uiteindelijk leek de bodem aan het eind van de ochtend bereikt en wisten de bunds gedurende de middag de weg omhoog te vinden, volgens marktvolgers simpelweg omdat beleggers even toe waren aan een adempauze voorafgaand aan het zo belangrijke Amerikaanse banenrapport vrijdag.

    Belangrijkste richtpunt voor de Britse obligaties waren donderdag de parlementsverkiezingen, waarvan de officiele uitslag vrijdag wordt verwacht.

    Spanje veilde donderdag voor EUR4,464 miljard aan leningen met looptijden tot 2017, 2019 en 2025. Op de tienjarige lening kwamen de financieringskosten uit op 1,893%, het hoogste niveau in zes maanden.

    Een soortgelijke trend was waarneembaar bij een veiling van Franse staatsleningen. Parijs plaatste obligaties met looptijden tot 2023, 2025 en 2027 in de markt en op de tienjarige lening kwam het rendement uit op 0,98%, een yield die sinds november niet meer voor kwam. In totaal werd EUR8,498 miljard opgehaald, waar EUR8,5 miljard was beoogd.

    De bundfuture voor juni eindigde donderdag 7 basispunten hoger op 154,00. De Duitse bundfuture is een termijncontract op Duitse staatsleningen.


    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

239 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.479
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.108
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.354
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.571
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.379
AMG 965 125.892
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.677
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.083
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.682
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht