Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Binck Terug naar discussie overzicht

Overname Binck

616 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 31 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 november 2013 15:43
    Er ging gewoon rond 15,06 uur even een grote order doorheen van 100.000 stuks. Daardoor schrok iedereen wakker en sprong prompt op het aandeel uit angst om de boot te missen.
    We zullen zien of er verder nog iets gebeurd vandaag, maar ik gok dat er niet veel meer aan de hand was en dus tegen het einde van de dag de koers weer langzaam terug zal zakken.
    Niet zo slim om zo'n grote order er in één keer doorheen te jagen. Tenzij je natuurlijk de reactie wilde uitlokken die wij zojuist gezien hebben.
  2. forum rang 4 tmaster 8 november 2013 15:59
    Ik denk dat Pictet Asset Management hun short belang in Binck voor een gedeelte (0,50%) heeft gesloten.
    0,50% van de uitstaande aandelen (73 miljoen totaal), zo'n 350.000 stuks dus..
    Komt redelijk overeen met de stijging rond 15:00
  3. mickey1399 11 november 2013 19:15
    Vrijdagmiddag om 15:30 vloog Binck omhoog naar bijna +6%, nu weten we waarom.
    Dit ruikt naar handel met voorkennis, AFM zitten jullie te slapen
  4. [verwijderd] 12 november 2013 00:13
    quote:

    mickey1399 schreef op 11 november 2013 19:15:

    Vrijdagmiddag om 15:30 vloog Binck omhoog naar bijna +6%, nu weten we waarom.
    Dit ruikt naar handel met voorkennis, AFM zitten jullie te slapen
    Ze doen hier al jaren niks tegen...tuurlijk wisten vrijdagmiddag een aantal mensen hiervan. Gefeliciteerd de mensen die vrijdag al het nieuws doorgesluisd kregen. Viel enorm op dat toen onverwachte stijging er was. Maar daar let AFM niet echt op blijkbaar. Zou wel moeten. Helaas weten wij particulieren dit nooit van te voren maar zijn het insiders.
  5. [verwijderd] 12 november 2013 10:18
    quote:

    mickey1399 schreef op 11 november 2013 19:15:

    Vrijdagmiddag om 15:30 vloog Binck omhoog naar bijna +6%, nu weten we waarom.
    Dit ruikt naar handel met voorkennis, AFM zitten jullie te slapen
    Of een Amerikaanse partij besloot bij opening van de handel in NY een grote partij aandelen (terug) te kopen. Complotten kun je overal zien.
  6. [verwijderd] 12 november 2013 11:47
    BinckBank overname SNS Fundcoach goed getimed - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De overname van SNS Fundcoach door BinckBank (BINCK.AE) betekent een verbreding van het aanbod van beleggingsfondsen bij de vermogensbeheertak Alex, stelt analist Albert Ploegh van ING. Hij denkt dat BinckBank beter gepositioneerd is dan SNS Bank om deze 'supermarkt van beleggingsfondsen' te beheren. De overname lijkt goed getimed, kort voor de afschaffing van 'kickback fees': vanaf begin volgend jaar zien particuliere beleggers de echte distributiekosten van hun beleggingsfonds en gaan dan misschien 'shoppen' naar een goedkopere aanbieder. Ploegh verwacht dat Binck een beperkte overnamesom heeft bepaald. SNS Fundcoach telt 30.000 klanten met circa EUR4 miljoen per jaar aan terugkerende inkomsten uit provisies. Met de overname stijgt het beheerde vermogen aan beleggingsfondsen met EUR600 miljoen tot EUR1 miljard, of 2% van de totale Nederlandse markt van EUR47 miljard. ING heeft een buy-advies en koersdoel van EUR8,40. Het aandeel BinckBank noteert dinsdag rond 10.15 uur 1,1% hoger op EUR7,74.

  7. pardon 20 juni 2014 17:05
    Waar blijft het gerucht dat Binck word overgenomen,nu er werkelijk iets aan de hand is zwijgen die Engelse kranten in alle talen.
    Ik heb nooit iets gehoord van een boete toen ze vorige keer het gerucht de wereld in slingerde dat Binck overgenomen zou worden.
  8. [verwijderd] 20 juni 2014 19:21
    quote:

    Buffalo(Buff) schreef op 12 november 2013 00:13:

    [...]

    Ze doen hier al jaren niks tegen...tuurlijk wisten vrijdagmiddag een aantal mensen hiervan. Gefeliciteerd de mensen die vrijdag al het nieuws doorgesluisd kregen. Viel enorm op dat toen onverwachte stijging er was. Maar daar let AFM niet echt op blijkbaar. Zou wel moeten. Helaas weten wij particulieren dit nooit van te voren maar zijn het insiders.
    En wederom vrijdagje waarop Binck in de middag zonder reden omhoog knalt. Ook al in 2013 gezien. Dus zal wel weer voorkennis zijn. Jammer dat wij particulieren pas alles achteraf horen.
  9. [verwijderd] 21 juni 2014 10:09
    Tsja, hele rare.

    Bij mij zijn 7 van 23 geschreven calls JUN 9 assigned.
    Ik zag hem door 9 gaan, en vond dat best.
    Bij die € 9.23 zat ik al aan een pilsje.
    Zo'n overshoot zonder afname is me nog nooit gebeurd.

    De lieden die exercizen kunnen toch diezelfde middag nog
    hun € 9.23 verzilveren?

    Neem aan dat het maandag weer op 8.8 staat.
    Misschien dat iemand ongedekt calls geschreven had.
    En toen een beetje gecornered werd?

    mvg Boudewijn
  10. Ruud88 21 juni 2014 19:16
    Ben benieuwd wat de koers maandag en de rest van de week doet. Misschien maandag toch nieuws? Was deze week de laatste dagen behoorlijk hoog volume.
  11. forum rang 4 egeltjemetstekel 21 juni 2014 23:27
    uit de financiele telegraaf van zaterdagochtend:

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22765...

    za 21 jun 2014, 06:00
    Na vertrek ABN Amro en RBS uit de markt
    BinckBank begint met turbo's
    door Theo Besteman en Johan Wiering
    AMSTERDAM -
    BinckBank stapt in turbo's. De genoteerde broker bevestigt deze stap en komt met de hefboomproducten op het moment dat ABN Amro en RBS uit de turbo's gaan. ,,Onder de zeer ervaren beleggers is dit product populair'', verklaart BinckBank. ,,Daar is dit ook voor bedoeld.''
    BinckBank noemt geen investeringsbedrag. Inmiddels bestaat de transactieomzet van BinckBank voor 17,5% uit turbo's. ,,Juist als andere partijen uit de markt gaan, is het voor ons interessant om ermee te beginnen en de continuïteit van dit product te waarborgen'', aldus de woordvoerster.
    Turbo’s bieden de mogelijkheid om zowel op koersstijgingen (long) als -dalingen (short) van onder meer aandelen, indices, valuta’s en grondstoffen in te spelen. Bovendien hoeft slechts een stukje van de onderliggende waarde te worden ingelegd, waardoor koersbewegingen met een hefboom versneld doorwerken.
    Turbo-godfather
    BinckBank neemt geen onderdelen over van RBS of ABN Amro, de laatste bank zoekt nog een koper, maar ontwikkelt ze zelf. Dat gebeurt bij BinckBank onder de leiding van voormalig ABN Amro- en RBS-ontwikkelaar Jean Paul van Oudheusden, die ook wel de turbo-godfather wordt genoemd. Hij stapte zomer 2013 over naar BinckBank.
    Een van de argumenten van ABN Amro om te stoppen waren de hoge ontwikkelkosten. ,,Wij hebben een minder uitgebreide structuur, die is daarmee vrij goedkoop. Dat biedt ons mogelijkheden in deze markt'', aldus BinckBank. ,,Het product is voor beleggers lineair, erg transparant, je kunt zonder rekenmachine de kosten snel zien en het product is liquide, altijd direct verhandelbaar.''
    De spread voor de producten maakt BinckBank niet bekend, ,,maar die is heel competitief'', aldus de woordvoerster.
    Market maker
    UBS wordt de market maker van de broker voor dit product en hefboomproducten worden via CATS, het Citigroup Automated Trading System verhandeld.
    BinckBank zegt net als bij andere producten rond de eigen hefboomproducten veel aan opleiding en begeleiding van klanten te gaan doen. In 2013 ging €8,1 miljard in turbo's om, het eerste kwartaal geëxtrapoleerd betekent dat voor dit jaar €10,3 miljard aan verhandelde hefboomproducten.
  12. mickey1399 22 juni 2014 10:03
    De beursgang van Euronext was eigenlijk maar matig, aan de onderkant van de bandbreedte. Ook de aandelen beschikbaar voor 't eigen personeel zijn helemaal niet afgenomen. Kijken we nu naar Binck daar zien we een heel ander plaatje. Er zijn steeds meer partijen die met TOM verder gaan. Er is een NL20 index gestart als alternatief voor de AEX en ABNAMRO-RBS stopt met Turbo's en Binck gaat daar mee verder. Introductie Fundcoach. Ook Alex doet het heel goed, introductie van US opties, forse stijging beheerd vermogen etc.... Binck timmert aan de weg en daar verwacht ik komende jaren veel van.
  13. viermeiden 23 juni 2014 08:29
    Beste Binckers,

    onderstaan artikel is ' oud' maar de inhoud actueel. Is eerder geplaatst maar op dit moment extra interessant!

    De kwartaalwinst van BinckBank voldoet keurig aan de verwachting. Reden dat de koers ruim 5 procent stijgt is dat het bedrijf belooft meer geld aan de aandeelhouders uit te keren.

    Tijden veranderen. Werd online broker BinckBank vroeger als groeiaandeel bejubeld, door de toegenomen concurrentie kan het beleggers vooral blij maken met hoge winstuitkeringen.

    Van een structureel stevige winstgroei is bij Binck al jaren geen sprake. Naast de prijzenslag in brokerland, verloor het de laatste tijd veel inkomsten door zaken als het turbo-verbod en de afschaffing van de distributievergoeding (‘kick-back').

    Binck moet uit een ander vaatje tappen en een nieuw verdienmodel opstarten. Expansie over de grens biedt nog altijd kansen maar gaat langzamer dan gedacht.

    In het tweede kwartaal brengt het intussen in samenwerking met de Zwitserse bank UBS eigen ontwikkelde hefboomproducten in de markt.

    Ook is het beleggingsfondsenplatform Binck Fundcoach geïntroduceerd. Succesvol is verder de tak Alex vermogensbeheer.

    Uitkering ‘overtollig' kapitaal
    Binck is een sterk gekapitaliseerde bank. Het zogeheten Tier-1 vermogen bedraagt 200 miljoen euro, wat volgens de bank ruim voldoende is de bedrijfsrisico's af te dekken en groei te kunnen financieren.

    Ook voldoet het daarmee ruim aan de zogeheten leverage ratio, eigen vermogen gedeeld door balanstotaal, die bij Binck op ruim 6 procent uitkomt. De eis hiervoor is volgens Basel III voor niet-systeembanken als Binck nu nog 3 procent, wat mogelijk naar 4 procent verhoogd wordt.

    Al het kapitaal boven die grens van 200 miljoen euro zal Binck daarom aan de aandeelhouders teruggeven in de vorm van extra dividenden of inkoop eigen aandelen.

    Bij de bepaling van het surplus wordt eerst het reguliere dividend, zijnde de helft van de gecorrigeerde nettowinst, van het eigen vermogen afgehaald.

    Per eind maart bedraagt het surplus 7,5 miljoen euro, iets meer dan een dubbeltje per aandeel. Dit bedrag wordt gereserveerd en zal met ingang van volgend jaar worden uitgekeerd.

    Resultaten eerste kwartaal
    Binck heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van meer activiteit van beleggers. Zo lag het aantal transacties in Nederland 26 procent hoger dan vorig jaar en voor geheel Binck 20 procent meer. De provisie-inkomsten uit transacties stegen met 24 procent naar 34,7 miljoen euro.

    Omgeslagen per transactie namen de inkomsten toe van 9,94 euro naar 10,14 euro. Dat betekent dat klanten vooral wat kleinere opdrachten hebben uitgevoerd en/of Binck de grote duurdere orders naar de concurrent heeft zien verhuizen.

    viermeiden
616 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 31 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.341
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.902
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.363
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.054
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.312
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.321
Allfunds Group 3 1.193
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.258
AMG 965 125.721
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.112
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.601
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.270
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.678
ASML 1.762 76.920
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht