Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Imtech Terug naar discussie overzicht

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 392 393 394 395 396 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 juni 2014 09:34
    quote:

    BartDelft schreef op 21 juni 2014 08:35:

    Ze hadden minder verlies dan de analysten verwacht hadden volgens mij..
    klopt, Chen is de toko aan t draaien en het enthousiasme loopt er op vooruit, zelf heb ik goed gescored op BBRY, maar dat was op de 1e move van 6 naar 8,50 , sindsdien ben ik er uit, heb het nog wel voor wat korte swing ritjes opgepakt, maar ben geen houder meer - ik wil nu echt zien of BBRY weer profitable kan worden, minder verlies is beter, maar nog altijd niet goed.

    Chen heeft er wel voor gezorgd dat BBRY voor de belegger van de ondergang gered is, althans tot nu toe en dat verdiend een enorme pluim.

    Apple ben ik gewoon nog altijd goed Positief op , ik denk laatste kwartaal 2014 naar 100 , wellicht zelfs 115 , voor nu hoop ik het nog extra te kunnen opladen @ 87

    overweeg Apple puts op 90 te Verkopen en met de ontvangen Premie Apple calls op 95 te Kopen, dan hoef ik verder geen extra cash voor de stock neer te tellen en zit of Long op 90 of op 95 - ik heb namelijk nog altijd een redelijke Positie in Apple aangehouden, wel beduidend minder dan eerst, maar ik was compleet overweight op de stock.

    kan ik mijn Cash gebruiken om extra Lenovo op te rapen, ik hoop dat die nog corrigeert naar 9,75
    Lenovo is een veel hoger risico, maar ik denk wel veel meer potentie qua koerswinst.

    Nutreco heb al mijn opties gedaan, zowel de 32 als de 30 puts aangekocht,
    heb nu ruimte om 7.500 stuks te Kopen , indien ik dat wens met een max risico van 9.000 euro , lukt het mij om ze op 30 gemiddeld te kopen heb ik 0 risico voor 0 premie, want die heb ik dan terug en kan ik 4 @ 5 maand gratis meespelen, moet dan wel 225k investeren en kan ik al doende gratis handelen.

    dus mij maakt het niet uit, zou mooi zijn als Nutreco eerst dipte, maar ook al gebeurt dat niet en de stock gaat swingen, scoor ik op volatiliteit en kan alsnog Kopen, ik verlies enkel als de stock 5 maand plat gaat op 32 euro, dan verdampt mijn betaalde premie door time value en vanwege dat de volatiliteit nog lager gaat, dus de premie keldert.

    goed opties is een apart vak als je er niet mee gewerkt hebt en je hebt interesse lees er veel over en probeer het eerst klein

    vooral voor de LT beleggers die waarde vaste aandelen in portfolio hebben is het een kans tegen die aandelen kortlopende calls te verkopen, dat geeft je extra premie als inkom en wordt je gecalled , dan heb je die aandelen wel te leveren, maar als je dat out of the money hebt gedaan , verkoop je op extra prijs plus premie

    vb: je hebt Shell Long op 30 euro, je verkoopt een DEC 2014 call op 35, je vangt 1 euro , ben je afgeroepen omdat Shell bij expiratie @ 35 noteert, heb je je Shell verkocht voor 35 + 1 = 36 euro
    staat Shell op 32,50 , loopt je verkochte call waardeloos af en schrijf je 1 euro op, je nieuwe instapprijs is nu 30 - 1 = 29 euro en je doet het opnieuw voor het daarop volgende kwartaal.

    je moet wel even zeker maken bij je Broker dat je aandelen mag leveren, zowel als ontvangen, anders moet je de transactie terug draaien, dat geeft je wel dezelfde winst, maar betekend wel extra Kosten en die kunnen enorm verschillen van Broker , Bank of market maker.
    Opties zijn niet goedkoop, maar zoals bij alles hoe groter het aantal hoe goedkoper de kosten.

    fijn weekend en wat was CRica goed.

    Wies
  2. [verwijderd] 21 juni 2014 12:46
    Misschien dat de CEO BBRY toch heeft weten om te draaien. Maar om uiteindelijk winst te maken is er nog heel wat nodig. Misschien dat ze nog iets kunnen met het beveiligingssyteem wat ze hebben ontwikkeld voor in auto's. Ik dacht dat ze daar ook best goed in waren?

    Wies, mocht je even niks te doen hebben, je hebt ooit voor mij gekeken naar de grafiek van KNDI. Zou je dit misschien ook kunnen doen voor Quicklogic? Volgens mij vindt niemand dit echt een interessant bedrijf / aandeel, maar ik heb er wel een aardig gevoel bij. Ze zijn alleen de laatste tijd zo hard gestegen, dat een kleine correctie naar mijn idee niet gek is. Kan jij me misschien iets zinnigs vertellen op basis van de graph? Alleen als je tijd hebt hoor..!

    Bart
  3. [verwijderd] 21 juni 2014 15:43

    Hi Bart,

    heb voor je gekeken, ik ken dat aandeel niet, dus ik kan je enkel t technische plaatje geven

    ziet er bijzonder goed uit
    op 27 dec 2010 noteerde het een high van 6,40 , is toen in een downmove geraakt en heeft een mega bodemvorming gedaan, chart-technisch één van de mooiste " saucer formation " (schotel ) dit kan jaren duren , in October 2013 is het aandeel beginnen te moven en heeft een mooie beweging laten zien naar 5,30 tot Maart 2014, toen heeft het aandeel gecorrigeerd op massa long liquidatie neem ik aan en heeft 30% van de move terug gegeven, dat heeft het er nu weer bijgezet, dat is een zeer sterk signaal, er is goede potentie dat het de high van Dec 2010 @ 6,40 $ weer gaat opzoeken, deze is buy on dips en dient in ieder geval van de longzijde benaderd te worden, geen short sell aandeel.

    nadeel: market cap is klein 300 mio $ en de dagelijkse volumes zijn Okayish, maar niet groot 700k gemiddeld , verder weinig info te vinden

    wellicht zijn er op SA artikelen te vinden, ik zou die zeker eens lezen vooraleer in te stappen, voor mij een te kleine mkt cap en onbekend is voor deze dan ook onbemind.

    maar ziet er zonder twijfel technisch sterk uit, fundamenteel zou ik t niet weten.

    succes W

    PS: één vd beste boeken beschikbaar over chart formaties en theorie op technisch gebied, er zijn er velen , is de Elliott Wave Theory , verplicht leesvoer voor alle Traders bij Investment Huizen.
    leest goed , denk enkel in t Engels beschikbaar , maar aangezien jij op TU Delft zit zal het qua metriek uitleg en grafieken geen probleem geven.
  4. pieren 22 juni 2014 00:23
    Wies, ik heb ook een vraag. Ik heb je af en toe over bmps zien schrijven. Ik zie dat het aandeel rare bokkensprongen maakt en volledig uit lijn staat met de right. Het verschil schijnt zelfs 50% te zijn. Wat zie jij? (Ik kan het nu niet nagaan, zit in een huisje zonder internet (vakantie) en op mijn telefoon vind ik zo snel weinig info).
    Lijkt me heel interessant om de right te kopen en short te gaan (dmv puts kopen of calls verkopen, denk dat sec short gaan niet mag)
  5. [verwijderd] 22 juni 2014 07:29

    Banca, super speculatief , maar ik denk dat ze het wellicht gaan redden, de rights issue is enorm ten opzichte van hun markt waarde, maar er zijn toch takers, de discount ligt rond de 35%

    het aandeel is onbestuurbaar, het swingt de pan uit

    ik heb het tijden geleden op een tip gekocht aan 17 eurocent, ik dacht JP ook, we konden toen vrij snel 30% maken en ik heb die toen genomen

    toen kwamen de geruchten dat de claim die Banca in de maak heeft tegen een groep Banken, oa Deutsche Bank voor verkeerde adviezen op derivaten handel , misschien wel een grond heeft, toen is iedere grote speculant op deze aardkloot in t aandeel gekropen van Tokio tot NY , er waren dagen van meer dan 1 miljard aandelen omzet, zelfs voor een super penny stock toch vrij exceptioneel.

    er is zoveel sindsdien gebeurt, een reverse-split, geld ophalen, rights issue ... maar ze hebben een reddingsboei gevonden, vraag is , is die voor de korte termijn of de ommekeer ?

    ik kan geen optie markt vinden voor Banca, zal maandag bij een broker navraag doen en je laten weten, dus jouw idee zou kunnen werken, maar is er optie handel of zijn er market makers die een handel willen neer zetten, ik weet t niet.

    kijk een ieder die Banca destijds op t equivalent van 17 eurocent heeft gekocht, heeft scoringskansen gehad en zat ook, nu is het super roulette, als ik er nog in zou zitten zou ik met alles mee doen.
    denk dat ze het verdorie wellicht nog gaan overleven, nou die kans was 12 maand geleden 3%

    succes W
  6. [verwijderd] 22 juni 2014 09:52

    Er lijkt iets gaande bij Solaraandelen. In de laatste minuten van afgelopen vrijdag werden oa HSOL en Yingli op hoge omzetten behoorlijk hoger gezet. Misschien iets om in de gaten te houden, het lijkt op voorkennis.
  7. [verwijderd] 22 juni 2014 10:21
    Ik verwacht dat zeker een aantal van onderstaande aandelen zo ter sprake komen bij Harry door Geert Schaaij:

    -AMG
    -BAM
    - Corbion
    -Exact
    -Galapagos
    -Nutreco

    Ik zit ook in al deze aandelen en hoop morgen en komende beursdagen mee te liften :-)
  8. Henker 22 juni 2014 10:38
    quote:

    profitmaker schreef op 22 juni 2014 10:21:

    Ik verwacht dat zeker een aantal van onderstaande aandelen zo ter sprake komen bij Harry door Geert Schaaij:

    -AMG
    -BAM
    - Corbion
    -Exact
    -Galapagos
    -Nutreco

    Ik zit ook in al deze aandelen en hoop morgen en komende beursdagen mee te liften :-)

    Geert is niet vernoemd als gast, en op de site staat hij ook niet vermeld. Neem aan dat hij dan niet aanwezig is.
  9. [verwijderd] 22 juni 2014 10:59
    quote:

    Henker schreef op 22 juni 2014 10:38:

    [...]

    Geert is niet vernoemd als gast, en op de site staat hij ook niet vermeld. Neem aan dat hij dan niet aanwezig is.
    Business Class


    wel op zijn eigen site..

    Geert Schaaij is regelmatig te gast bij Harry Mens in zijn programma Business Class. Dit programma wordt iedere zondagochtend uitgezonden vanaf 10:30 op RTL 7. Hier zal hij zijn visie op de wereld om ons heen en op diverse beursgenoteerde bedrijven de revue laten passeren. Hierbij zal hij, zoals u van hem gewend bent, geen blad voor de mond nemen. De eerstvolgende data waarin Geert Schaaij te zien zal zijn, staan hierna vermeld:

    - 29 september 2013
    - 20 oktober 2013
    - 17 november 2013
    - 22 december 2013
    - 19 januari 2014
    - 16 februari 2014
    - 16 maart 2014
    - 20 april 2014
    - 18 mei 2014
    - 22 juni 2014

  10. pieren 22 juni 2014 11:14
    quote:

    wiesje 9333 schreef op 22 juni 2014 07:29:

    Banca, super speculatief , maar ik denk dat ze het wellicht gaan redden, de rights issue is enorm ten opzichte van hun markt waarde, maar er zijn toch takers, de discount ligt rond de 35%

    het aandeel is onbestuurbaar, het swingt de pan uit

    ik heb het tijden geleden op een tip gekocht aan 17 eurocent, ik dacht JP ook, we konden toen vrij snel 30% maken en ik heb die toen genomen

    toen kwamen de geruchten dat de claim die Banca in de maak heeft tegen een groep Banken, oa Deutsche Bank voor verkeerde adviezen op derivaten handel , misschien wel een grond heeft, toen is iedere grote speculant op deze aardkloot in t aandeel gekropen van Tokio tot NY , er waren dagen van meer dan 1 miljard aandelen omzet, zelfs voor een super penny stock toch vrij exceptioneel.

    er is zoveel sindsdien gebeurt, een reverse-split, geld ophalen, rights issue ... maar ze hebben een reddingsboei gevonden, vraag is , is die voor de korte termijn of de ommekeer ?

    ik kan geen optie markt vinden voor Banca, zal maandag bij een broker navraag doen en je laten weten, dus jouw idee zou kunnen werken, maar is er optie handel of zijn er market makers die een handel willen neer zetten, ik weet t niet.

    kijk een ieder die Banca destijds op t equivalent van 17 eurocent heeft gekocht, heeft scoringskansen gehad en zat ook, nu is het super roulette, als ik er nog in zou zitten zou ik met alles mee doen.
    denk dat ze het verdorie wellicht nog gaan overleven, nou die kans was 12 maand geleden 3%

    succes W

    Heel veel dank weer Wies, ik lees dat claim handel tot afgelopen vrijdag was, dus daar kunnen we niet meer aan mee doen.
    de aandelen handelden (via de claim) op 1.50, terwijl ze in werkelijkheid op 2 euro stonden. Volume was echter onbeduidend en bijzonder wijde bied-laat spread (1.40 om 2 las ik), totaal onvergelijkbaar met maanden geleden.
    Ik haalde mijn info hiervan: valueandopportunity.com/2014/06/16/banca-monte-dei-paschi-siena-bmps-another-deeply-discounted-rights-issue-italo-style/
  11. [verwijderd] 22 juni 2014 13:32
    quote:

    wiesje 9333 schreef op 21 juni 2014 15:43:

    Hi Bart,

    heb voor je gekeken, ik ken dat aandeel niet, dus ik kan je enkel t technische plaatje geven

    ziet er bijzonder goed uit
    op 27 dec 2010 noteerde het een high van 6,40 , is toen in een downmove geraakt en heeft een mega bodemvorming gedaan, chart-technisch één van de mooiste " saucer formation " (schotel ) dit kan jaren duren , in October 2013 is het aandeel beginnen te moven en heeft een mooie beweging laten zien naar 5,30 tot Maart 2014, toen heeft het aandeel gecorrigeerd op massa long liquidatie neem ik aan en heeft 30% van de move terug gegeven, dat heeft het er nu weer bijgezet, dat is een zeer sterk signaal, er is goede potentie dat het de high van Dec 2010 @ 6,40 $ weer gaat opzoeken, deze is buy on dips en dient in ieder geval van de longzijde benaderd te worden, geen short sell aandeel.

    nadeel: market cap is klein 300 mio $ en de dagelijkse volumes zijn Okayish, maar niet groot 700k gemiddeld , verder weinig info te vinden

    wellicht zijn er op SA artikelen te vinden, ik zou die zeker eens lezen vooraleer in te stappen, voor mij een te kleine mkt cap en onbekend is voor deze dan ook onbemind.

    maar ziet er zonder twijfel technisch sterk uit, fundamenteel zou ik t niet weten.

    succes W

    PS: één vd beste boeken beschikbaar over chart formaties en theorie op technisch gebied, er zijn er velen , is de Elliott Wave Theory , verplicht leesvoer voor alle Traders bij Investment Huizen.
    leest goed , denk enkel in t Engels beschikbaar , maar aangezien jij op TU Delft zit zal het qua metriek uitleg en grafieken geen probleem geven.
    Heel veel dank Wies! Erg uitgebreid! Voor mij is het technische plaatje (nog) niet weggelegd. Ik overweeg zeker om dat boek eens aan te schaffen. Technisch ziet het er dus sterk uit. Nu kan ik zelf verder het fundamentele deel uitzoeken. Voor zover ik weet staan ze er financieel niet al te best voor, maar staan ze wel op het punt om dit om te draaien. Met hun technologie op het gebied van sensoren voor (vooral) wearables hebben ze kans op een doorbraak. Ook zitten hun sensoren in de tablets van android, voor zover ik kan achterhalen. Het voordeel van hun sensoren is dat ze erg energiezuinig zijn.

    Artikelen op SA heb ik aardig doorgespit en ook daar zijn de commentaren erg nuttig. Ik moet er nog iets dieper in om een goede keus te maken. Ik hoop eigenlijk stiekem dat ze nog één keer onder de 5 duiken. Maar of dat gaat lukken... Ik zag ook inderdaad dat het volume vrij laag is. Betekend dat eigenlijk dat er weinig interesse is, en dat het makkelijk te manipuleren valt, mocht je met grote aantallen willen investeren?

    Nogmaals bedankt voor de hulp!

    Bart

  12. Henker 22 juni 2014 22:03
    Profitmaker is geertje nog aanbod gekomen? Ik heb de uitzending niet af kunnen kijken.
  13. [verwijderd] 23 juni 2014 09:29
    Mannen, ik hoor graag jullie mening over Transocean. Las hierover in de Effect, staat genoteerd op de Amerikaanse beurs CH0048265513. Stond in 2008 op 156 USD en momenteel 45 maar lijkt in een opgaande trend te zitten. Is dit een leuk aandeel voor de lange termijn (denk aan twee jaar)?
  14. [verwijderd] 23 juni 2014 09:30

    @ Pieren, Banca MPS - er zijn thans geen noteringen, er zijn wel opties beschikbaar, maar nu geen quotes - ook is het aandeel thans niet ge-quote, er is blijkbaar nogal wat confusie, ik begrijp dat het aandeel thans limit-down staat, ik wist trouwens niet dat er een limiet was

    mvg W
  15. [verwijderd] 23 juni 2014 09:40
    @wies, met Thrombogenics hadden de shorters het toch echt wat beter gezien dan jij... Wat een afstraffing weer ... ongelooflijk! Van 23 naar ruim 15 euro inmiddels !! ik heb er 2300 opgepikt op een koers net onder de 15,50
  16. [verwijderd] 23 juni 2014 09:44
    quote:

    profitmaker schreef op 23 juni 2014 09:40:

    @wies, met Thrombogenics hadden de shorters het toch echt wat beter gezien dan jij... Wat een afstraffing weer ... ongelooflijk! Van 23 naar ruim 15 euro inmiddels !! ik heb er 2300 opgepikt op een koers net onder de 15,50
    Niemand scoort 100%. Met 80% score doe je t al super,en dan die negatieve 20% zo snel mogelijk afkappen.
  17. [verwijderd] 23 juni 2014 09:47

    Gezien de zeer forse daling bij Thrombogenics en daarnaast het hoge percentage short verwacht ik toch dat op de huidige koersniveau's toch wat teruggekocht gaat worden aangezien bedrijf uiteraard nog steeds een overnamekandidaat is... Ik ben vanmorgen in range tussen 15,475 en 15,49 verder ingestapt waar ik nog 1000 stukjes op veel hogere koers heb helaas.. Ik koop dus bij op de verwachting van short covering de komende dagen.

    Thrombogenics
    Totale netto shortpositie op 23 juni 2014: 15,17%(inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen).
    Bekende shortposities die onder de 0.5% vallen hebben geen meldingsplicht meer. Het is dus niet bekend of deze posities na de slotmelding nog bestaan en welke omvang ze hebben. In onderstaande grafiek worden ze toch weergegeven. Klik hier om deze posities te verbergen.
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 392 393 394 395 396 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.313
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.927
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 254
Accsys Technologies 22 9.071
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 169
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.930
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.641
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.927
ageas 5.843 109.799
Agfa-Gevaert 13 1.906
Ahold 3.536 74.072
Air France - KLM 1.024 34.435
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.792
Alfen 13 17.748
Allfunds Group 3 1.247
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.781
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.745
AMG 965 127.410
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.528
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.261
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 329
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.923
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 273
arGEN-X 15 9.216
Aroundtown SA 1 196
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.833
ASML 1.762 78.620
ASR Nederland 18 4.198
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.864
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 50
Azerion 7 2.711

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht