Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Exact Terug naar discussie overzicht

Mooie cijfers Exact

201 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 effegenoeg 12 februari 2014 09:26

    Nieuws
    Agenda
    Adviezen
    Tostrams



    STOCKWATCH 'Voortgang strategie Exact bevredigend'

    STOCKWATCH 'Voortgang strategie Exact bevredigend'
    AMSTERDAM (AFN) - Exact heeft sterke vierdekwartaalcijfers gepresenteerd, concludeerde SNS Securities woensdag. Het effectenhuis vindt het ,,veel te vroeg om vast te stellen dat de cloud-strategie van het softwarebedrijf werkt, maar de vooruitgang tot dusver is bevredigend''. Beleggers waren het daarmee eens en zetten het aandeel circa 5 procent hoger.

    De online omzet bij cloud solutions steeg met 44,7 procent tot 5,7 miljoen euro. Exact zette het product in de markt in de VS (acht betalende klanten) en het Verenigd Koninkrijk (55 betalende klanten) en werkt aan de marktintroductie in Duitsland.

    Exact stelde dat business solutions ,,het diepste van het dal'' achter de rug heeft en dat er signalen van herstel zijn. SNS, dat een koopadvies hanteert, vindt dat ,,bemoedigend''.

    Om 9.20 uur noteerde Exact 4,6 procent hoger op 24,76 euro.


    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
    12-02-2014 09:20:50

    Exact
  2. Kahoona1962 12 februari 2014 12:55
    Mooie cijfers inderdaad ... mooi dividend !!! ... en een mooie outlook ... een overname moet hiermee dichterbij komen zou je zeggen.
  3. forum rang 6 effegenoeg 12 februari 2014 14:21
    KEPLER VERHOOGT ADVIES EXACT VAN REDUCE NAAR HOLD

    KEPLER VERHOOGT ADVIES EXACT VAN REDUCE NAAR HOLD


    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
    12-02-2014 13:57:35

    Exact
  4. forum rang 6 effegenoeg 12 februari 2014 14:22
    quote:

    effegenoeg schreef op 12 februari 2014 14:21:

    KEPLER VERHOOGT ADVIES EXACT VAN REDUCE NAAR HOLD

    KEPLER VERHOOGT ADVIES EXACT VAN REDUCE NAAR HOLD


    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
    12-02-2014 13:57:35

    Exact
    Als de grootste doemdenker een dergelijk advies geeft........
  5. forum rang 10 voda 12 februari 2014 16:02
    Exact rekent op Cloud voor verdere groei

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Exact Holding nv (EXACT.AE) moet zijn groei de komende jaren vooral halen uit de uitbouw van software uit de cloud. De ambities van de softwareontwikkelaar uit Delft leunen dan ook sterk op het succes van het online product.

    De omzet van Cloud Solutions, waarbij klanten standaardsoftware van Exact kunnen afnemen van een online platform, steeg in 2013 met 40,3% tot EUR20,7 miljoen, zo bleek woensdag uit de jaarcijfers van het softwarebedrijf. Het aantal betalende klanten voor Exact Online nam nog sterker toe, met 49,8% tot 145.852.

    De totale jaaromzet van EUR213,2 miljoen leert dat veruit het grootste deel van de inkomsten nog afkomstig is van de meer traditionele activiteiten van het bedrijf. Maar met verwachte groeipercentages van 30% tot 50% per jaar gaat Cloud Solutions een steeds belangrijkere rol spelen, zegt chief executive Erik van der Meijden. Het onderdeel zal dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan de langetermijn doelstelling van 4-7% omzetgroei per jaar, stelt hij.

    Het afgelopen kwartaal werd Cloud Solutions geintroduceerd in de VS en het Verenigd Koninkrijk. In het eerste kwartaal volgt Duitsland en later in het jaar ook Frankrijk. Belangrijk is dat klanten open staan voor software via een cloud en natuurlijk dat er een stabiele internetverbinding is, legt Van der Meijden uit. Dat is in bijvoorbeeld de Benelux, de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland het geval, en daarom koos Exact deze gebieden om het online product als eerste te introduceren.

    Bij de huidige investeringsplannen zal Cloud uiterlijk in 2016 break-even moeten draaien, zegt chief financial officer (CFO) Onno Krap. Indien Exact echter besluit meer landen te betreden dan nu wordt aangenomen, kan dat wijzigen. Dan moet er meer geinvesteerd worden en dat zal gevolgen hebben voor de winst, legt hij uit.

    De economische tegenwind zorgde de afgelopen jaren voor moeilijke marktomstandigheden en terughoudendheid om te investeren in IT, gaf Exact herhaaldelijk aan. De crisis heeft Cloud Solutions echter ook in de kaart gespeeld, zegt Van der Meijden. Klanten gingen op zoek naar nieuwe en flexibele manieren om de kosten te verlagen, en maakten daarom de overstap naar cloudsoftware, stelt hij.

    Bij de andere divisies van het bedrijf is de groei een stuk ingetogener: hier wordt gemikt op lage enkelcijferige groeipercentages. Bij Specialized Solutions wordt bovendien gekeken naar de strategische opties voor de verschillende onderdelen.

    Voor Longview is Exact tot de conclusie gekomen dat er geen sterke strategische connectie is met de rest van het bedrijf. "Longview staat op zichzelf en heeft een eigen strategie. Het levert een sterke omzetbijdrage, maar heeft geen fit met de rest van Exact", zegt de CEO.

    Bij de evaluering van onderdelen kijkt het bedrijf naast fit echter ook naar wat een onderdeel op andere vlakken kan bijdragen. Zo zorgt Longview voor inkomsten die kunnen worden gebruikt voor R&D voor bijvoorbeeld Cloud en kan het van tactisch nut zijn bij de uitrol van producten van andere divisie. Een verkoop van Longview is momenteel dan ook niet aan de orde, aldus Krap.

    Exact beschikte eind 2013 over een kaspositie van EUR64 miljoen. Naast dividenduitkering, investeringen en andere operationele uitgaven heeft Exact geen specifiek doel voor het geld. "We zijn niet actief op zoek naar eventuele overnames, maar sluiten onze ogen ook niet voor interessante kandidaten in met name Cloud", zegt Krap.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  6. forum rang 6 effegenoeg 2 maart 2014 15:01
    quote:

    Borgerss schreef op 2 maart 2014 14:07:

    Exact vanaf maart in de Midkap?!
    Als failliete bedrijven als post nl en Imtech in de aex kunnen staan.........
    Maar goed,heb al eerder de debiel samenstelling aangekaart elders.
  7. forum rang 10 voda 7 mei 2014 16:37
    'Wisselvallig kwartaal voor Exact'

    WOENSDAG 7 MEI 2014, 09:22 uur | 92 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Exact heeft een wisselvallig kwartaal achter de rug. Dat stelde Rabobank woensdag naar aanleiding van de resultaten die het softwarebedrijf eerder op de dag naar buiten bracht.

    Exact rapporteerde een omzet van 52,2 miljoen euro, die “in lijn” was met de 52 miljoen euro waarop de bank rekende. De autonome groei van 1,8 procent bij Exact als geheel was echter lager dan de 2,4 procent die Rabo voorzag.

    Het onderdeel Cloud Solutions kende een omzetgroei van 45 procent, waar Rabo uitging van een plus van 40 procent. Specialized Solutions zag de omzet met 0,6 procent dalen en deed het ook beter dan verwacht. Rabo noemde de omzetdaling van 3,7 procent bij Business Solutions “enigszins teleurstellend”, omdat de bank rekening hield met een daling van 2 procent.

    Wisselvallig

    “Al met al een wisselvallig seizoen met een goede prestatie bij Cloud Solutions, een verbeterend klimaat voor Specialized Solutions en een enigszins teleurstellend kwartaal voor Business Solutions”, aldus Rabo. De bank heeft een koopadvies en een koersdoel van 31,50 euro voor Exact.

    Exact handhaafde de verwachting dat het bedrijfsresultaat dit jaar gelijk zal zijn aan het resultaat in 2013. Volgens ING moet het bedrijf nog 2,1 miljoen euro binnenhalen om in de pas te lopen met vorig jaar. De bank noemt de verwachting een uitdaging voor Exact, vooral omdat de resultaten van Business Solutions “teleurstellend” waren. ING hanteert een koopadvies en een koersdoel van 29 euro.

    Exact noteerde om 9.30 uur 2,1 procent lager op 25,76 euro.
  8. forum rang 10 voda 1 juli 2014 16:26
    Exact verkoopt onderdeel Longview

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Softwareconcern Exact nv (EXACT.AE) heeft Longview Solutions verkocht aan Marlin Equity Partners, omdat het onderdeel niet langer past bij de strategie van het bedrijf.

    Exact kocht het Canadese Longview in 2007. Het onderdeel levert een platform voor corporate performance management en fiscale data management.

    "Aan het begin van dit jaar hebben we een strategische evaluatie van de vijf business units van Specialized Solutions aangekondigd. Op basis van onze beoordeling van de activiteiten van Longview, hebben we geconcludeerd dat er geen strategische match is", zegt CEO Erik van der Meijden van Exact dinsdag in het persbericht.

    Exact maakt geen verkoopbedrag bekend. Het bedrijf zal begin augustus met de publicatie van de halfjaarresultaten bekend maken wat met de opbrengst zal worden gedaan.

    Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 1 juli 2014 16:27
    Mogelijk extra dividend na verkoop Exact-onderdeel - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Cheuvreux denkt dat Exact (EXACT.AE) zou kunnen besluiten de opbrengst van de verkoop van bedrijfsonderdeel Longview aan aandeelhouders uit te keren. Gezien de netto schuldpositie van EUR60 miljoen eind 2013 zou dat kunnen, stelt de analist. Omdat het onderdeel strategische fit miste, verwelkomt Kepler de verkoop, vervolgt hij. Het aandeel blijft afhankelijk van het succes van Exact Online, en dan vooral de uitrol buiten de Benelux. Het kan echter tot 2015 duren voordat betekenisvolle resultaten zich aandienen. Het advies blijft hold met een koersdoel van EUR26. Dinsdag omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel 1,9% hoger op EUR26,48, terwijl de Midkap met 0,4% stijgt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  10. [verwijderd] 10 juli 2014 15:35
    Mooi bedrijf dit, had al wat aandelen en net nog wat bijgekocht. Een daling van 5% lijkt me wat overdreven. Heeft er iemand een reden om dit bedrijf niet te kopen?
  11. [verwijderd] 10 juli 2014 16:47
    Ik denk er net zo over. Mooi dividendrendement, een mooie toekomst/groei voor cloud-oplossingen en gezien de overnames in ICT-land wordt Exact na de verkoop van Longview alleen maar een interessantere overnamekandidaat!
  12. forum rang 6 effegenoeg 10 juli 2014 16:52
    quote:

    Borgerss schreef op 10 juli 2014 16:47:

    Ik denk er net zo over. Mooi dividendrendement, een mooie toekomst/groei voor cloud-oplossingen en gezien de overnames in ICT-land wordt Exact na de verkoop van Longview alleen maar een interessantere overnamekandidaat!
    Zit er anderhalf jaar in en een kanshebber in overnameland.
    Maar nog liever lekker op eigen benen blijven.
    Zoek maar weer es een ander bedrijf dat zijn aandeelhouders beloond met een mooi dividend.
  13. [verwijderd] 11 juli 2014 13:24
    Lekker hoor, volume is 10x zo hoog, aandeel staat 42% hoger. Zie dat er een overnamebod zou moeten komen, verkopen op deze prijs of aanhouden?
  14. [verwijderd] 11 juli 2014 13:26
    quote:

    Casimirk schreef op 11 juli 2014 13:24:

    Lekker hoor, volume is 10x zo hoog, aandeel staat 25% hoger. Zie dat er een overnamebod zou moeten komen, verkopen op deze prijs of aanhouden?
    cashen.
    mooi rendement pakken en voor zekerheid gaan.
    er is nog geen officieel bod dus pakken wat je pakken kan ;)
201 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.313
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.929
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 254
Accsys Technologies 22 9.071
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 169
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.930
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.643
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.928
ageas 5.843 109.799
Agfa-Gevaert 13 1.906
Ahold 3.536 74.072
Air France - KLM 1.024 34.435
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.792
Alfen 13 17.749
Allfunds Group 3 1.247
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.781
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.745
AMG 965 127.417
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.528
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.261
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 329
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.925
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 273
arGEN-X 15 9.219
Aroundtown SA 1 196
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.834
ASML 1.762 78.626
ASR Nederland 18 4.198
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.864
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 50
Azerion 7 2.711

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht