Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Imtech Terug naar discussie overzicht

Imtech weekdraadje van 3 t/m 7 november 2014 (waar ligt de bodem?)

1.709 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 86 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 november 2014 23:12
    quote:

    Bjaap schreef op 3 november 2014 22:55:

    [...]

    Ik verkoop hier goedkope waterbedden dat schijnt werkelijk heerlijk te slapen,dus voor de prijs van 5 aandelen kan die er één zo afhalen,geen probleem.
    Nee dank je.
    Ik heb 1 keer een waterbed gehad en dat was eens en nooit meer.
    Je zegt "schijnt". Kan ik hieruit afleiden dat je zelf ook niet in een waterbed slaapt en je dus een product verkoopt waar je zelf niet achter staat?

  2. [verwijderd] 3 november 2014 23:18
    nog even over verliesneming e.d.

    De belangrijkste beginselen van het goed koopmansgebruik zijn het realiteitsbeginsel, het voorzichtigheidsbeginsel en het eenvoudsbeginsel.

    Het voorzichtigheidsbeginsel houdt in dat je kosten al moet nemen wanneer ze in het vooruitzicht zijn en opbrengsten pas moet meerekenen wanneer je zeker weet dat je ze binnen hebt

    Oftewel als je 2 jaar geleden een aandeel Imtech hebt gekocht voor 20 euro, dan kan je wel denken dat dat nu nog steeds (na de RS) 20x500 = 10.000 euro waard is. En dat je omdat je nog niet verkocht hebt, dus ook geen verlies hebt. Maar het voorbeeld spreekt denk ik voor zichzelf.
  3. [verwijderd] 3 november 2014 23:26
    Ik snap niet dat er mensen zijn die blijkbaar zonder stop loss ( excuseer de blasfemie) werken. Dat had een heleboel leed kunnen voorkomen.

  4. Eventus docebit 3 november 2014 23:27
    quote:

    gluup schreef op 3 november 2014 22:35:

    [...]

    Dat geld alleen voor elementair deeltjes. Schrödinger gebruikte "de kat" juist om aan te tonen hoe raar QM zou zijn in de grote-dingen-wereld, omdat hij zelf moeite had de theorie te aanvaarden.
    Nee, het geldt echt niet alleen voor elementaire deeltjes. Het komt in de kwantummechanica wel vaker voor dat iemand zegt "Ha ha, stel je voor dat..." En dat het dan toch blijkt te kloppen. Denk maar aan de EPR-paradox.

    Maar goed, het gaat hier over koersen :-)
  5. [verwijderd] 3 november 2014 23:30
    Kijk daarvoor dient nu de stortkoker, waar men graag de stukjes aanbied op een uiterst handig uitstapmomentje.
    Want er kan altijd weer 99,99% vanaf.
  6. [verwijderd] 3 november 2014 23:32
    quote:

    Straddleman schreef op 3 november 2014 23:26:

    Ik snap niet dat er mensen zijn die blijkbaar zonder stop loss ( excuseer de blasfemie) werken. Dat had een heleboel leed kunnen voorkomen.

    Of de FAQ lezen dat had al het leed kunnen voorkomen.
  7. [verwijderd] 3 november 2014 23:32
    quote:

    Eventus docebit schreef op 3 november 2014 23:27:

    [...]
    Nee, het geldt echt niet alleen voor elementaire deeltjes. Het komt in de kwantummechanica wel vaker voor dat iemand zegt "Ha ha, stel je voor dat..." En dat het dan toch blijkt te kloppen. Denk maar aan de EPR-paradox.

    Maar goed, het gaat hier over koersen :-)
    De kat is een gedachtenexperiment. Probeer het in het echt maar eens:

    - 1 wat vindt de kat ervan?
    - 2 begint het al te stinken ?
  8. pieren 3 november 2014 23:35
    quote:

    kleinbier schreef op 3 november 2014 22:29:

    Heb nooit een uitspraak gedaan over de koers omlaag, wel over de koers omhoog. Een koersniveau van 6 € bij de jaarwisseling heb ik niet uitgesloten.

    Maar belangrijker, ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom jullie je zo blij maken. Zijn de aandeelhouders opnieuw bij de neus genomen of moet het bedrijf omvallen dan wel worden overgenomen?

    Bij de Tour de France wordt ook altijd over 'virtueel' gesproken. Dom van me maar nooit begrepen dat als iemand na de eerste dag in het geel rijdt, hij al gewonnen heeft,
    Hoi kleinbier, hij heeft nog niet gewonnen, maar de virtuele stand is toch echt waardevoller (en zegt veel meer over verwachte klassement einde van de etappe) dan de stand van gisteren of vanmorgen.
    Verlies of winst heb je ongeacht of je koopt of verkoopt.
  9. Eventus docebit 3 november 2014 23:40
    quote:

    gluup schreef op 3 november 2014 23:32:

    [...]

    De kat is een gedachtenexperiment. Probeer het in het echt maar eens:

    - 1 wat vindt de kat ervan?
    - 2 begint het al te stinken ?
    Het is niet voor niks dat de doos hermetisch van de buitenwereld afgesloten moet zijn. Een eventuele rottende kat ruik je pas als je de doos opendoet...
  10. [verwijderd] 3 november 2014 23:41
    quote:

    frankyman schreef op 3 november 2014 23:29:

    en wat gaan we morgen doen :)? down of up?
    99,99% kans op down.

    T is wel een wilde gok, dat dan weer wel. Ik steek graag eens een vinger uit.
  11. [verwijderd] 3 november 2014 23:43
    quote:

    gluup schreef op 3 november 2014 23:32:

    [...]

    De kat is een gedachtenexperiment. Probeer het in het echt maar eens:

    - 1 wat vindt de kat ervan?
    - 2 begint het al te stinken ?
    Kwantum mechanica is echt heel weird.

    www.youtube.com/watch?v=zKdoE1vX7k4

    Het is de waarnemer die zijn eigen werkelijkheid creëert.
    bv maakt een omvallende boom geluid als er in de weide omtrek niemand is om het waar te nemen?

  12. Mojo 3 november 2014 23:44
    Bron: Het roze krantje

    Ook nu geldt Imtech nog als zeer speculatieve belegging


    maandag 3 november 2014, 20:28

    Aandeelhouders van Imtech bijeen in mei dit jaar in Rotterdam bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Imtech. De banken maken nu de facto de dienst uit bij het bedrijf. Foto: Michel de Groot
    Aandeelhouders van Imtech bijeen in mei dit jaar in Rotterdam bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Imtech. De banken maken nu de facto de dienst uit bij het bedrijf. Foto: Michel de Groot (Michel de Groot)

    Een boekhoudfraude, twee claimemissies, een omgekeerde aandelensplitsing en de verkoop van de winstgevende ICT-divisie. Aandeelhouders van Imtech hebben nogal wat op hun bord gekregen. Nu het stof is neergedaald, wat hebben beleggers nog aan het bedrijf?

    Eén ding is duidelijk: beleggen in Imtech is niet voor angsthazen. 'Imtech staat niet meer met de rug tegen de muur', zegt analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. 'Maar het zicht is een stuk troebeler dan bij andere ondernemingen. Het aandeel is zeer speculatief.'

    Beurskoers

    Na de boekhoudfraude en de opeenstapeling van tegenvallers is het beleggersvertrouwen in de beurslieveling van weleer volledig geërodeerd. Ook nu de beurskoers enigszins is gestabiliseerd, is er relatief weinig voor nodig om de onderneming weer aan de rand van de afgrond te brengen. En de lijst van mogelijke tegenvallers is groot. Komen er nog meer lijken uit de kast? Hoe verlopen de reorganisaties, zoals die bij de Duitse dochter? Krijgt de onderneming een miljoenenclaim aan de broek van beleggersvereniging Deminor? 'Als er nieuwe problemen opduiken, dan is het hek van de dam', zegt analist Edwin de Jong van SNS Securities. 'Dan begint het hele circus opnieuw.'

    Banken

    ING, Rabobank, Commerzbank en ABN Amro bezitten 47% van Imtech

    Imago

    ‘Het orderboek is redelijk op peil gebleven’
    Op de beurs heeft Imtech (Royal Imtech N.V.:) daardoor inmiddels een marktkapitalisatie van €500 mln, minder dan de €600 mln die vorige maand met de claimemissie werd opgehaald. Maar dankzij de kapitaalronde en een tijdelijke vrijwaring van de bankconvenanten zit Imtech financieel gezien in ieder geval tot 2016 in rustig vaarwater. Nu is het dus zaak de operationele resultaten weer op de rails te krijgen.

    Imagoschade

    Grote vraag daarbij is of imagoschade door de recente perikelen daarbij een blok aan het been van het bedrijf zullen zijn. Analist Van Beek denkt van niet. 'Anders dan je op basis van de verhalen uit de media zou verwachten, is het orderboek redelijk op peil gebleven. Het product- en dienstenpakket ligt goed in de markt en qua uitvoering van het werk heeft het bedrijf nog altijd een goede naam. Dat ziet er goed uit. Nu moet het management gaan bewijzen dat een ebitda-marge van 4% tot 6% haalbaar is. Nadeel is dat markt tegenzit: er zijn nauwelijks bedrijven die nu nieuwe kantoren bouwen.'

    De terugkeer naar winstgevendheid is nu de absolute prioriteit bij het bedrijf, dat met de vrije kasstroom de schuld van zo'n €360 mln maar zeer langzaam zal kunnen aflossen. Voor de aandeelhouder betekent dat dat er tot 2016 of 2017 geen nettowinst zal overblijven. Dividend is voorlopig uitgesloten.

    Banken

    Een andere factor die de koers drukt, is het 47%-belang van ING, Rabobank, Commerzbank en ABN Amro. De banken hebben beloofd hun aandelen zeker zes maanden vast te houden, maar zijn er normaalgesproken niet op uit voor lange tijd aandeelhouder te blijven. 'De banken hebben zulke grote belangen, die kunnen ze niet in de markt kwijt', aldus Van Beek. 'Maar het feit dat die stukken wel boven de markt hangen, dempt het koersherstel.'

    Tot die tijd maken de banken de dienst uit bij Imtech. Hun 47%-belang is een de facto meerderheid op aandeelhoudersvergaderingen, waar nooit 100% van de aandeelhouders aanwezig is. Als de operationele resultaten tegenvallen, kunnen de banken dus beslissen tot een verdere uitverkoop of een opsplitsing van het bedrijf. Analist Edwin de Jong schat dat het bankenbelang en het risico op nieuwe tegenvallers de koers van Imtech met €1 drukken.

    De Jong hoogde zijn advies voor Imtech vorige week tot 'houden'. Hij is daarmee de meest optimistische stem uit het analistengilde. 'Ik denk niet dat er nog veel mensen in Imtech zitten. Maar dit is zeker niet het moment om te verkopen. Je moet nu een paar kwartalen aankijken hoe het operationeel gaat lopen. Dat geldt ook voor mensen die nu niet in Imtech zitten. In die paar kwartalen wordt de kans dat er nieuwe lijken uit de kast vallen ook steeds kleiner
  13. [verwijderd] 3 november 2014 23:46
    quote:

    Eventus docebit schreef op 3 november 2014 23:40:

    [...]
    Het is niet voor niks dat de doos hermetisch van de buitenwereld afgesloten moet zijn. Een eventuele rottende kat ruik je pas als je de doos opendoet...
    Ja, dat is ook waarneming tenslotte ;-) Ik wordt altijd helemaal gek als ik er over probeer na te denken, en dan zeggen de experts: ja maar Quantum-mechanica is ook contra-intuitief, dus stop daar maar mee. En dan denk ik ja maar.... de basis van exacte vakken was toch logica, oorzaak gevolg e.d.... ?

    Maar ja ik ben niet de enige, gelukkig is de beurshandel een stuk simpeler hahaha.
  14. frankyman 3 november 2014 23:50
    quote:

    giefmoney schreef op 3 november 2014 23:41:

    [...]

    99,99% kans op down.

    T is wel een wilde gok, dat dan weer wel. Ik steek graag eens een vinger uit.
    Mijn idee ook, even kijken of er meer mensen dit idee delen :)
  15. Eventus docebit 3 november 2014 23:51
    On, het lijkt toch best op elkaar :-) Kans, verwachtingswaarde, contra-intuïtieve gevolgen... Meest verwarrende aan beurshandel is nog de massapsychologie die erbij komt kijken.
  16. [verwijderd] 3 november 2014 23:52
    quote:

    frankyman schreef op 3 november 2014 23:50:

    [...]

    Mijn idee ook, even kijken of er meer mensen dit idee delen :)
    ja, down, ik gok 6%
  17. [verwijderd] 3 november 2014 23:53
    quote:

    ff_relativeren schreef op 3 november 2014 22:59:

    @ Bjaap, dan moet je er wel bij vermelden onder welke omstandigheden het waterbed-voor-5-aandelen-aanbod vervalt. Beurskoersen veranderen door de flitshandel tig keer per minuut.

    Ik neem even aan dat je een minimale waarde wil verbinden naast een uiterlijke datum en tijdstip. Mogelijk ook een uitsluiting van onvoorziene omstandigheden zoals slecht nieuws of afwaarderingen van analisten-adviezen, etc etc.

    Haha,ja inderdaad aanbod vervalt na 18Nov.
    Daar staat weer tegen over,een ieder mag kiezen een 1 of een twee pers.
    Afhalen in Nederland/AMS
  18. [verwijderd] 3 november 2014 23:54
    quote:

    Eventus docebit schreef op 3 november 2014 23:51:

    On, het lijkt toch best op elkaar :-) Kans, verwachtingswaarde, contra-intuïtieve gevolgen... Meest verwarrende aan beurshandel is nog de massapsychologie die erbij komt kijken.
    En de van toepassing zijnde latijnse spreekwoorden, niet te vergeten. De tijd zal het leren.
1.709 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 86 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.294
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.602
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.001
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.557
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.181
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.781
Agfa-Gevaert 13 1.869
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.370
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.697
Allfunds Group 3 1.224
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.769
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.420
AMG 965 126.335
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.728
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.156
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.295
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.736
ASML 1.762 77.307
ASR Nederland 18 4.138
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht