Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fugro NL00150003E1

Laatste koers (eur)

23,420
  • Verschill

    +0,080 +0,34%
  • Volume

    200.205 Gem. (3M) 391,1K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

DE METHODE OM DE SHORTERS FUGRO TERUG TE FLUITEN !!

59 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. hap 6 november 2014 18:21
    quote:

    Wilbar schreef op 6 november 2014 18:15:

    [...]

    Maar als je geld naar de bank brengt en het op een rekening zet dan wordt het door de bank vervolgens ook aan anderen uitgeleend. Als tegenprestatie krijg je ook een vergoeding in de vorm van rente. Dat is hun verdienmodel.
    Elke euro die je op een bankrekening zet wordt tig-voudig door de bank uitgeleend aan anderen. En dat heeft in het recente verleden banken in de problemen gebracht, weet je nog ?
    Tegenwoordig is het uitlenen van aandelen ook een verdienmodel. Daar mag natuurlijk heel best op tegen zijn; als het een bank betreft heb je de keuze om dan niet bij zo'n bank te bankieren.

    Na het uitlenen van geld krijg je meestal dezelfde hoeveelheid geld terug, na het uitlenen van aandelen meestal niet (uitgedrukt in geld).
  2. [verwijderd] 6 november 2014 18:23
    En als je 100.000 aandelen hebt ...
    Je zet niks op 40 euro.....

    En ze hebben jouw aandelen zoals badboy zegt gebruikt of verhuurd..

    En je denkt ik wil morgen de 100.000 aandelen verkopen..
    Helaas ze zijn verhuurd...
    klopt iets niet in het verhaal...

  3. forum rang 8 Wilbar 6 november 2014 18:34
    quote:

    steelfighter72 schreef op 6 november 2014 18:20:

    [...]

    Hey Willy, ben jij nou het shorten aan het verdedigen??? Dat is gewoon het kapotmaken van bedrijven en de gemeenschap over de rug van anderen, dikke punt klojo. Als je zo gek bent op daling ga naar Holland casino, daar verlies je op den duur altijd
    Nee hoor, ik verdedig zeker niet short-selling. Maar ik probeer genuanceerd naar het fenomeen short-selling te kijken en mee te wegen in mijn beleggingsbeslissingen.
    Veel (amateur) beleggers denken dat short-selling gericht is op het kapot maken van bedrijven, of dat dat het gevolg is. Ik zie het als een (legale) manier om geld met geld te verdienen. Je ziet nooit substantiële short-selling bij bedrijven die goed geleid worden door een bestuur dat tijdig anticipeert of veranderende marktomstandigheden en daarover tijdig en goed communiceert.
    Substantiële short-selling zie je wel vaak bij bedrijven met een vlek(je) op het blazoen.
  4. forum rang 8 Wilbar 6 november 2014 18:37
    quote:

    Tatan schreef op 6 november 2014 18:23:

    En als je 100.000 aandelen hebt ...
    Je zet niks op 40 euro.....

    En ze hebben jouw aandelen zoals badboy zegt gebruikt of verhuurd..

    En je denkt ik wil morgen de 100.000 aandelen verkopen..
    Helaas ze zijn verhuurd...
    klopt iets niet in het verhaal...

    Als jij echt denkt dat je aandelen die je in porto hebt niet zou kunnen verkopen omdat de bank ze heeft uitgeleend dan bewijst dat dat je er echt niets van snapt hoe het werkt. Dat klopt er dus niet in je verhaal.
    De terugleverplicht is altijd waterdicht geregeld in de overeenkomst tussen de uitlener en de lener.
  5. [verwijderd] 6 november 2014 19:19
    quote:

    Wilbar schreef op 6 november 2014 18:37:

    [...]

    Als jij echt denkt dat je aandelen die je in porto hebt niet zou kunnen verkopen omdat de bank ze heeft uitgeleend dan bewijst dat dat je er echt niets van snapt hoe het werkt. Dat klopt er dus niet in je verhaal.
    De terugleverplicht is altijd waterdicht geregeld in de overeenkomst tussen de uitlener en de lener.

    Nee dat dacht ik niet...zou niet best zijn...Als ze geen aandelen kunnen verkopen..

    Dan maakt het toch niet uit of je op 40 euro staat...
    Het is toch goed geregeld...
    Ik bedoel als ze aandelen niet kunnen verkopen omdat ze in de verkoop staan op 40 euro...???
    lees het verhaal even in het begin dan snap je misschien wat ik bedoel..

  6. [verwijderd] 6 november 2014 20:22
    Illegale naakt kortsluiting en voorraad manipulatie zijn twee van diepe, donkere geheimen van Wall Street. Deze praktijken zijn geweest rond voor decennia en hebben geresulteerd in biljoenen dollars van het Amerikaanse publiek wordt leeggezogen door Wall Street. In het proces, zijn veel opkomende bedrijven failliet gezet. Dit verslag zal uitleggen de omvang van dit probleem, hoe het gebeurt, waarom het is bedekt en hoe kort verkopers aanval een bedrijf. Het zal ook tonen hoe alle van de deelnemers; de kort hedge funds, de eerste makelaars en de Depository Trust Clearing Corp (DTCC) — onredelijke winst terwijl de fleecing van de kleine Amerikaanse investeerder blijft onverminderd maken.

    Waarom is dit belangrijk? Dit probleem is van invloed op het beleggend publiek. Of geïnvesteerd rechtstreeks in de beurs of in beleggingsfondsen, IRAs, pensionering of pensioen plan dat voorraad houden — het raakt de meerderheid van de Amerikanen.

    De deelnemers aan deze fraude, die, wanneer volledig blootgesteld, zal Enron eruit kinderspel, zeer succesvol bij het handhaven van een sluier van geheimhouding en impenetrability geweest. Congres en de SEC hebben onbewust (?) hielp de kast deur gesloten houden. Het publiek zelden weet wanneer haar zak zoals onverklaarbare druppels in voorraad prijs krijgen omhoog chalked "markt" is worden opgenomen wanneer ze zijn vaak manipulaties van de markt.

    De voorraden vaakst gericht zijn die van opkomende bedrijven die ging naar de beurs start-up kapitaal aan te trekken. Kleine bedrijven de overgrote meerderheid van innovatieve nieuwe ideeën en producten op de markt brengt en maakt de meerderheid van de nieuwe banen in de Verenigde Staten. Het is geschat dat meer dan 1000 van die opkomende bedrijven faillissement hebben gestoken of hun voorraad om centen gedreven hadden door roofzuchtige korte verkopers.

    Het is belangrijk te begrijpen dat een voorraad korte verkoop niet een investering in Amerikaanse onderneming is. Een korte verkoper maakt geld wanneer de aandelenkoers naar beneden gaat en dat geld vandaan uitsluitend beleggers die aandelen van het bedrijf hebt gekocht. Een succesvolle korte manipulatie neemt geld uit investeringen in Amerikaanse onderneming en het om te voeden van Wall Street onverzadigbare hebzucht afleidt — het bedrijf dat werd aangevallen is slechter aan toe zijn en het beleggerspubliek wordt verstrekt heeft verloren geld. Vaak deze winst wordt doorgeschakeld als u wilt-offshore belastingparadijzen en geen belastingen worden betaald. Deze nationale schande is een parasiet op de grootste kapitaalmarkt in de wereld.

    Een onlogisch woordenlijst — de effecten industrie heeft zijn eigen jargon, wetten en praktijken die mogelijk uit te leggen. De meeste van deze concepten zijn de oprichting van de industrie en, terwijl ze als praktijken die zorgen voor een ordelijke markt worden gepromoot, ze worden ook uitgebuit als manipulatieve tools. Deze woordenlijst is beperkt tot naakte korte misbruik, of vervalsing van voorraad als het juister is bedoeld.
  7. [verwijderd] 6 november 2014 20:23


    Makelaar Dealer of Prime Broker — de grote effectenmakelaars die duidelijk hun eigen transacties, dat wil zeggen ze bewegen transacted aandelen tussen hun klanten rechtstreeks, of met de DTC. Kleine makelaars zal duidelijk via een clearing house — ook bekend als een makelaar makelaar.

    Hedge Funds, Hedge funds zijn echt niet-gereglementeerde beleggingstegoeden voor rijke beleggers. Ze hebben exponentieel gegroeid in de afgelopen tien jaar en nu nummer meer dan 10.000 en beheren van meer dan een biljoen dollar. Ze niet registreren bij de SEC, zijn vrijwel niet-gereglementeerde en vaak buitenlandse woonplaats heeft, maar zij mogen worden marktmakers met toegang tot alle van de naakte kortsluiting mazen. Ze werken vaak geheimzinnig en zowel. De eerste makelaars tegemoet te komen aan de hedge funds en naar verluidt ontvangen acht tot tien miljard dollar per jaar in vergoedingen en kosten met betrekking tot materieel te lenen aan de kort hedge funds.

    Market Maker — Een makelaar, makelaar dealer of hedge funds die een markt in een voorraad maakt. Om een market maker, moeten zij altijd beschikbaar om te kopen en verkopen aandelen. Market makers krijgen bepaalde vegen vrijstellingen van SEC regels waarbij naakt kortsluiting.

    Korte verkoper — Een individu, hedge funds, makelaar of instelling die voorraad korte verkoopt. De groep van korte verkopers wordt aangeduid als "de shorts."

    De Securities and Exchange Commission — de SEC is de federale handhaving bureau dat toezicht houdt op de effectenmarkten. Het beheer van de top-niveau is een vijf-persoon Raad van gouverneurs die zijn presidentiële aangestelden. Drie van de gouverneurs zijn meestal uit de effecten industrie, met inbegrip van de Voorzitter. De SEC aangenomen verordening SHO in januari 2005 in een poging om in te tomen naakte korte misbruik.

    Depository Trust Clearing Corp — Meestal bekend als het DTCC, beursgenoteerd dit bedrijf is eigendom van de eerste makelaars en het wordt gewist, maakt en houdt de meeste voorraad in dit land. Het heeft vier dochterondernemingen, waaronder de DTC en de NCSS. De werking van dit bedrijf wordt later in detail beschreven.

    Korte verkoop — Verkopen een voorraad korte is een manier om een winst te maken, terwijl de voorraad prijs daalt. Bijvoorbeeld: als investeerder S wil verkopen Kortom, hij een aandeel van de rekening van de belegger L. investeerder S onmiddellijk die share op de open markt leent verkoopt, zodat de belegger S nu heeft het geld van de verkoop in zijn account en investeerder L een schuldige Kwitantie voor het aandeel van de investeerder S. heeft Wanneer de voorraad prijs daalt, investeerder S neemt deel van het geld van zijn account en koopt een aandeel, genaamd "over", keert hij terug naar investeerder L's rekening. Investeerder S boeken een winst en investeerder L heeft zijn aandeel terug.

    Dit relatief eenvoudige proces is volkomen legaal — tot nu toe. De belegger het meest waarschijnlijke aandeel leningen weten niet eens het aandeel links zijn rekening, aangezien het alle elektronische en bij de voornaamste makelaar of DTC optreedt niveau. Indien aandelen in een marge-account zijn, kunnen ze worden uitgeleend aan een korte zonder toestemming of medeweten van de eigenaar van de rekening. Als de aandelen in een Cashaccount, IRA account zijn of beperkte aandelen die zij niet geacht worden zijn te zijn te leen tenzij er uitdrukkelijke toestemming is van de eigenaar van de account.

    Openbaar korte — Wanneer de share is geleend of een geschikt aandeel heeft bevindt dat kan worden geleend, het is een openbaar korte. Shorts zijn naakte of bekendgemaakt, maar in werkelijkheid, onthuld sommige shorts zijn echt naakt shorts als gevolg van frauduleuze voorraad leningen.

  8. Eventus docebit 6 november 2014 20:30
    Right, een zinvolle bijdrage tegen short-aanvallen is dus niet om je paar aandelen voor €20 in een verkoop-order te zetten. Zinvoller is om niet meteen "DE SHORTERS KOMEN, DUMP AL JE AANDELEN NU HET NOG KAN!!!!" te gaan gillen...
  9. [verwijderd] 6 november 2014 20:36

    verhaal van hier tot tokio..
    Dus met shortselling...
    Dan heb je dus media, bashers, etc etc...
    Mega zwendel met aandelen op een zeer geraffineerde manier...
    Zo inderdaad zijn er veel stukken geschreven over de handel en wandel van mega fondsen/./
    Maakt allemaal niet uit de aandelen markten zijn al jaren een wassen neus..
    Zie het voorbeeld van Herbalife...
    Het is niet meer wat of hoe of winst of verlies of koerswinstverhouding..

    Het is gewoon wie heeft het meeste geld en dat is alles die WINT DE JACKPOT...

  10. [verwijderd] 6 november 2014 20:37
    Naakte korte — Dit is een uitvinding van de effecten-industrie dat is een licentie voor vervalste shares maken. In de context van dit document, een share is gemaakt met het effect van de verhoging van het aantal aandelen die op de markt buiten de uitgegeven door de vennootschap, nummer wordt beschouwd als vals. Dit is niet een juridische conclusie, aangezien sommige aandelen die we vervalste overwegen juridische gebaseerd op hedendaagse regels. De vermeende rechtvaardiging voor naakt kortsluiting is te verzekeren van een ordelijke en vlotte markt, maar al te vaak wordt gebruikt voor het maken van een vrijwel onbeperkt aanbod van vervalste aandelen, die tot wijdverbreide voorraad manipulatie leidt — de spil van deze massale fraude.

  11. [verwijderd] 6 november 2014 20:39
    Terugkerend naar ons voorbeeld, alles is hetzelfde met uitzondering van het deel over het aandeel van de account van iemand anders de lenen: er is geen geleende deel — in plaats daarvan een nieuwe transactie is gemaakt door de makelaar dealer of de DTC. Zonder een geleend aandeel achter de korte verkoop is een naakte korte echt een vervalste aandeel.

  12. [verwijderd] 6 november 2014 20:44
    Je merkt wel dat het zeer leuk handelen is short gaan..
    Bedrijf heeft al slecht nieuws...
    En dan dit slechte nieuws 10 keer uit vergroten..
    En dan strooien met aandelen ,,
    Een zeer beproefde methode..
    Eigenlijk een makkie...
    Goed nieuws kan roet eten gooien...
    Vandaag zeer mooi voorbeeld...
    Goldman Sachs...
    Genoeg over short boeken zijn er over geschreven,..,.
    miljarden en miljarden zijn er verdwenen.,,,
    Klopt ook wel ..
    Bouwcorporaties in Nederland met hun spelletjes..
    Noem ze maar op...
  13. [verwijderd] 6 november 2014 20:47
    quote:

    BadBoy1 schreef op 6 november 2014 09:11:

    VANDAAG DURF IK EEN KOERS VAN BOVEN DE 12 EURO MET EEN MINIMALE OMZET VAN 10 MLN. STUKS TE VOORSPELLEN !!
    Je had wel gelijk om 9.11 BadBoy.. ongelooflijk.
  14. [verwijderd] 7 november 2014 14:55
    Dit wordt straks wat...
    Wat moeten de shorters...
    Die moeten straks een gok wagen en paniek veroorzaken..
    Die wachten op slecht nieuws uit de USA ...
    En dan een mega dump om iedereen mee te krijgen....
    dan zullen ze diep moeten dumpen om de angst er in te krijgen...

    12,55 is niet genoeg....
    werd hard weer omhoog geschopt...
    Eind van de dag zullen ze hem wel moeten lager zetten anders worden ze hopeloos uit geknepen...
    Het zal maar een slot worden van 15 euro of hoger...
    Krijgen de beleggers maandag nog meer moed...
    Als alle shorters samen werken dan gaat dit sluiten rond de 10,50//....

    Het gevecht gaat beginnen.....
    slot rond de 14 euro .....
    of slot rond de 10,50////

    Denk je 10,50 dat kan toch niet...
    Het zijn wel SHORTERS...
    Die moeten>>>

    dus een gevecht op leven en dood vanmiddag in dit theater...
  15. forum rang 4 efreddy 7 november 2014 16:56
    quote:

    steelfighter72 schreef op 6 november 2014 11:01:

    Uitlenen van aandelen de normaalste zaak???? Jaaaaaaa dan moet de eigenaar daarvoor premie ontvangen en niet de broker!!!! Dit is gewoon achterbakse gedoe, achter de rug van je klanten zijn aandelen uitlenen aan derden en zo zijn investering om de zeep helpen. En die boevenstreken flikken alle banken en brokers uit zonder de belegger daarvan op de hoogte te stellen. Het is altijd beter dat er geinvesteerd wordt in en bedrijf zodat er mensen aan het werk zijn en belastingen worden betaald dan andersom, bedrijf failliet, mensen aan de bedelstaf n de belastingcentjes opraken
    Klopt dat de eigenaar daarvoor een vergoeding zou moeten ontvangen en voor het uitlenen van Amerikaanse aandelen heb ik ook toestemming verleent en krijg ik ook een vergoeding.
    Bovendien zie ik ook welke en hoeveel aandelen ervan zijn uitgeleend.
    Hier zou ik inderdaad van de normaalste zaak kunnen spreken,datzelfde kun je helemaal niet zeggen over wat het uitlenen van Nederlandse aandelen betreft.

    Voor Nederlandse aandelen is deze toestemming nooit gevraagd,krijg je ook geen vergoeding (wel de dooddoener dat je lagere kosten hebt ) en weet je van toeten nog
    blazen welke en hoeveel aandelen je precies hebt uitgeleend.

    Waarom kan dergelijke transparantie wel in Amerikaanse aandelen maar niet in Nederlandse?
59 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht