Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fugro NL00150003E1

Laatste koers (eur)

23,420
  • Verschill

    +0,080 +0,34%
  • Volume

    200.205 Gem. (3M) 391,1K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

FUGRO - november 2014

8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 116 117 118 119 120 ... 415 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 november 2014 13:57
    Selwyn Duijvestijn ?@SDuijvestijn · 53 min.53 minuten geleden
    Nu #Boskalis een belang in #Fugro heeft genomen en #Nabeurs melding deed, moet #Fugro maandag vanaf de opening verder kunnen herstellen.

  2. [verwijderd] 8 november 2014 14:04
    Nederland krijgt op relatief korte termijn te maken met fors koudere temperaturen. Volgens Franse-, Duitse- en Amerikaanse meteorologische diensten is er vanaf het begin van volgende week sprake van een toenemende opbouw van hoge druk op het Noordelijk halfrond. De deskundigen spreken van uitzonderlijke condities die 'zeer snel' verlopen. Ecologen melden reeds grote concentraties eenden die van het noorden naar het zuiden migreren.

    Goed voor olie/gas. Freeze
  3. forum rang 4 Dicall69 8 november 2014 14:07
    quote:

    HaringMetAppelmoes schreef op 8 november 2014 13:16:

    Mensen, laat je niet gek maken.

    Doe jezelf een plezier en koop bij een forse stijging ook goedkope puts om je posities te hedgen. Dat ga ik ook doen. Het kost misschien een paar euro, maar als het toch weer naar beneden gaat (wat ik zeker niet verwacht) dan heb je in ieder geval een hedge en slaap je ook wat rustiger.

    Prettig weekend allen.
    Dat is gewoon wenselijk denken ik heb nogmaals geen positie, maar mijn gedachte is na dit fenomenale nieuws (Boskalis helpt Fugro enorm door het nemen van een aanzienlijk belang) dat de koers komende maandag bij beursopening omhoog spuit !!!
    Daarbij moet ik wel vermelden dat Boskalis vanuit hun visie een klapper heeft gemaakt met mogelijkheden te over op een relatief zorgeloze koers.
  4. forum rang 7 mvliex 1 8 november 2014 15:42
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 8 november 2014 13:48:

    Ik hoop niet: eerste 5 minuten even up, shorters plagen, en stops pakken, zal wel zuur zijn als het na 5 minuten wel mag dalen, of echte daling pas dinsdag als de grote profs komen, en maandag beetje dalen a 7 %.
    Donderdag hadden we ook longers plagen aan begin, even 1.7% up, dan minnen en daarna de knal up, want 8 stond wel dichter bij als de 12 werd er beweerd.

    Liever stijgen dan dalen maar met beide kan je geld verdienen. Zoals gebruikelijk in tijd verspreid ingekocht en nu ook in delen weer verkopen. Winst is binnen en daalt het dan weer goedkoper terugkopen. Spreiden, in verschillende aandelen en opties maar ook in tijd!
  5. [verwijderd] 8 november 2014 16:14
    Marshall Wace heeft een short positie en geen long positie.

    De reden dat sommige mensen denken dat er een long positie is, is omdat het normale 3%+ register van de AFM ook een melding maakte van Marshall Wace in Fugro.

    Maar als je goed kijkt zie je dat in tegenstelling tot andere meldingen er short positie staat en bij de andere normale meldingen long.

    Dt de melding ook in het normale register kwam en niet alleen in het short register was omdat ze toen voor het eerst boven de 3% uit kwamen, maar die melding geld dus ook voor short posities.

    Inmiddels zijn vanmorgen de updates per slot donderdag 6 november bekend en daaruit blijkt dat Marshall Wace zijn positie donderdag al iets heeft verkleind van 3.99% na woensdag naar 3.28%.
    Mogelijk dat hun programma ook de koopkracht heeft gedetecteerd van de partij die voor Boskalis de inkopen heeft gedaan want die zijn ook donderdag actief geweest want alleen vrijdag, daar was vrijdag te weinig volume voor en ze doen ook nooit al het volume.
    Ook AQR heeft het shortbelang iets minder groot gemaakt van 2.09 naar 1.95.

    Dit zijn de 2 grootsten en verder zijn er nog meerdere belangen boven de 0.5% waarbij melding verplicht is zodra ze er weer onder zakken dus die zitten ook nog short en verder nog wat meldingen van onder de 0.5% en die kunnen dus inmiddels ook afgebouwd zijn.

    Ik denk dat het afbouwen van MW afgelopen vrijdag dan ook nog wel plaats gevonden heeft al leek na de opening de beweging omlaag ook wel weer een aardige short actie na die gap opening omhoog en ik vond het dan ook een sterk teken dat de koers toch weer hoger ging met goed volume maar dat was dus allemaal Boskalis.

    Het mooie van dat Boskalis heeft gekocht is dat die aandelen niet meer terug op de markt komen waar een andere investeerder wel weer als winstnemer wat hoger gedeeltelijk of geheel te verwachten is.

    Dus het vrij verhandelbare aantal aandelen Fugro neemt flink af en uit het restant moeten de shorters dus hun aandelen gaan terug kopen.

    Voor de mensen die nog bekend zijn met hoe Boskalis ooit Smit Int kocht en later ook Dockwise...., ik geloof er dus echt niet in dat de intentie van Boskalis uiteindelijk niet zal zijn om heel Fugro te kopen, dat kan nog wel een hele tijd gaan duren en dat kan ook jaren zijn maar deze kans was dan ook wel enorm.

    Ik kan mij voorstellen dat het bestuur van Fugro niet zit te wachten op een partij als Boskalis want die willen natuurlijk ook zeggenschap en meepraten en daar houden zittende bestuurders niet van.

    Dat Boskalis met dit persbericht is gekomen in de vorm en met de tekst zoals het gebeurt is sterkt mij alleen maar in het idee dat ze het belang juist nog wel verder gaan uitbreiden de komende dagen.

    Ze hadden anders toch moeten melden dat ze een belang hadden opgebouwd per 2 dagen terug vanaf 3% en dan was de speculatie toch al aan de haal gegaan met de koers. Dus nu meteen melden dat je 14.8% hebt en niet de intentie van een bod is alleen maar om juist de koers niet te veel te laten stijgen op de melding van het belang om zelf nog verder uit te breiden.
    We zullen dit laatste anders snel genoeg weten want zodra het belang 15%+ gaat moet er opnieuw gemeld worden maar dat hoeft pas weer 2 dagen nadat dit ook gebeurt is en daarom verwacht ik ook dat minimaal maandag en ook dinsdag de inkopen gewoon nog door zullen gaan, mits de koers natuurlijk niet te gek omhoog gaat al zal denk ik 20 euro ook geen probleem zijn voor Boskalis en die koers verwacht ik dan ook op zijn laatst dinsdag te zien.

    We zullen het de komende week zien en dan komen ook alle nieuwe meldingen van long en short want naast dat de shorters dus al iets terug gekocht hebben moeten ook de aandelen die boskalis allemaal gekocht heeft ook ergens vandaag komen.
  6. forum rang 7 mvliex 1 8 november 2014 16:29
    quote:

    Peter€€€ schreef op 8 november 2014 13:14:

    Gaat mij erom dat de stijging niet is veroorzaakt door het coveren maar door het inslaan van Boskalis. De shorters worden blijkbaar nog niet zenuwachtig op deze koers. We weten allemaal dat Fugro in een moeilijke markt zit en de vooruitzichten zijn niet denderend.

    Ik gun iedereen zijn/ haar winst natuurlijk maar laten we de boel wel een beetje relativeren.

    Maandag maar wat aandeeltjes Boskalis inslaan.
    Een woordvoerder van Boskalis liet weten dat Fugro voorafgaand aan de publicatie van het persbericht is ingelicht over het belang in het bedrijf. Hij wilde geen financiële details geven, maar zei wel dat de meeste aandelen Fugro vrijdag werden gekocht.

    Donderdag +31%
    Vrijdag +6%
  7. sremmal1 8 november 2014 16:32
    He Sterretje, je hebt je aandelen dus gewoon aan Boskalis verkocht. Moet je toch goed doen. Zit buurvrouw Toos nog long?
    Ach, we plagen je maar, daar kun je toch wel tegen?

    Ik denk dat je wel wat wat wit rond de neus ziet...short positie?
  8. hvb 8 november 2014 16:48
    Leest allen goed de postings van ROMEO en HaringMetAppelmoes van vandaag/gisteren, want daar staan alle zinvolle inhoudelijke zaken in die van belang zijn om te weten voor maandag.

    Slechts met 1 puntje ben ik het niet helemaal eens met HaringMetAppelmoes... ik dek mijn positie niet af met putopties. Boskalis regelt mijn virtuele putoptie. Zij zullen ongetwijfeld bij blijven kopen in het (vrij onwaarschijnlijke) geval dat de koers weer lager gaat.

    Ik blijf lekker zitten toekijken, en zal niet handelen. Ik zit in Fugro voor de lange termijn, en verkoop alleen als de koers hoger staat dan de LT waarde. En die m.i. ligt veel hoger dan de komende dagen bereikt kan worden (mijn gemiddelde aankoopkoers ligt overigens rond de 24 euro).

    Ik verwacht maandag wel spektakel, en ga daar als toeschouwer van genieten... waarschijnlijk zijn er nog circa 10 miljoen aandelen geshort, en de shorters zijn zich terdege bewust van hun probleem bij een free float van minder dan 20 miljoen aandelen (en waarschijnlijk veel minder met de kleinere niet-meldingsplichtige belangen meegerekend). Terugkopen wordt moeilijk voor de shorters, en uitstellen daarvan lijkt zinloos wegens de virtuele putoptie die Boskalis heet.
  9. sremmal1 8 november 2014 17:05
    Mee eens hvb.
    Ik denk dat de shorters blij mogen zijn als ze onder 18 euro nog wat kunnen terugkopen.
    Wanneer de paniek toeslaat, zeker als de banken hun margin calls gaan uitvaardigen, krijgen we gekke sprongen.
    Mijn mening is dat we snel (binnen een paar weken) rond de 30 euro staan, daarbij gesteund door de -door jou zo mooi benoemde- Boskalis-put.
  10. forum rang 10 rationeel 8 november 2014 17:05
    quote:

    Eventus docebit schreef op 8 november 2014 16:35:

    Boskalis was wel lekker eigenwijs: ik zie in de 'gerelateerde berichten' nog staan "Fugro verliest laatste koopadvies" :-)
    Dat is er eentje om in te lijsten:)
  11. [verwijderd] 8 november 2014 17:05
    tja, ondanks de sterk stijgende koers, heb ik gisteren winst genomen en mijn calls met 250% winst verkocht. Dit is een percentage winst , dat ik maar weinig keren behaald heb sinds ik in 2003 beleg. Is wellicht veel te vroeg, maar de verleiding werd te groot. Ik had ze op de low notabene voor de lange termijn gekocht.
  12. [verwijderd] 8 november 2014 17:10
    "Ik ben dezelfde mening toegedaan.
    Het belang is inmiddels verworven.
    Voorts is de situatie van het bedrijf ten opzichte van zijn aandeelhouders nog steeds in memorabele staat,in die zin dat er geen dividend zal worden uitbetaald en de vooruitzichten slecht zijn.
    In de openingskoers verwacht een volatiele dag met uitslagen tot een €
    In mijn beleving zal Boskalis negatief de dag ingaan."
  13. [verwijderd] 8 november 2014 17:13
    Het BK effect op donderdag en vrijdag samen op de koers van Fugro is ongeveer plus 15%. Zonder BK aankopen zou de koers ook enigszins hersteld zijn naar ongeveer 12 euro. De analyse is gemaakt naar analogie van het gedrag van PGS en GGC. Er zit m. i. nu dus al 2 euro relatieve lucht in. Eerder kwam ik uit op een bedrag van 8 a 12 miljoen dat BK te veel heeft betaald. Anders bekeken kom ik uit op een bedrag van ongeveer 25 miljoen. Have a nice day.
  14. hhvdblom 8 november 2014 17:17
    quote:

    rationeel schreef op 8 november 2014 17:05:

    [...]

    Dat is er eentje om in te lijsten:)
    Denk niet dat Boskalis dat als "Advies" beschouwd heeft. Deze adviezen sloegen nergens op. De echte waarde van Fugro is veel hoger. Vandaar dat het bestuur ook met een gerust hart aandelen goedkoop konden inslaan. Boskalis weet ook wat de echte waarde is van Fugro en heeft zijn aankoop van aandelen daarop gebaseerd. Durk heeft bij mij ook afgedaan na zijn onzin over Fugro. De waarde van het aandeel was door het geklooi van de shorters gewoon niet meer goed te bepalen door beleggings adviseurs. Erger is dat deze beleggings adviseurs meegingen met wat de shorters aanrichten volgens het principe "de markt heeft altijd gelijk" en daardoor het versterkten.

    Als de bestuurders al aangeven dat er geen claim emissie komt is het debiel om dit toch maar te blijven ventileren en daardoor de druk op het aandeel te blijven houden. GS was wat slimmer als onze eigen beleggings adviseurs die hebben gewoon ALLEMAAL lopen klooien schijterig geworden denk ik na het Imtech debacle.
  15. UglyDuck 8 november 2014 17:17
    Weet je wat lucht is? De eieren die je vanochtend naar binnen genuttigd hebt.

    Er is een koper die bereid is te kopen tegen huidige prijzen. Hoezo lucht.
    Wat voor Popie jopie conclusie is dat.

    Gewoon accepteren gast. Je hebt een zet gemaakt. Iemand anders heeft je gechecked. Maandag volgt checkmate. Gewoon accepteren, dan doet het minder pijn.

  16. [verwijderd] 8 november 2014 17:17
    Als een bedrijf wat belang in een ander bedrijf neemt, stijgt de koers tientalen procenten, waarom doen dan niet alle andere bedrijven ook zo? Alle problemen van Fugro zijn dus opgelost?!
  17. sremmal1 8 november 2014 17:17
    Sterretje, het heeft geen zin je berichten voortdurend te herhalen; je kunt beter maandag zo snel mogelijk je short positie afdekken. Wit als Persil...
8.297 Posts
Pagina: «« 1 ... 116 117 118 119 120 ... 415 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht