Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.459 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 december 2014 16:26
    Oil prices to stay around USD 60 for next 5 years - Economist

    Mr Andy Xie, an economist, said CNBC that oil prices will stay around $60 a barrel for the next five years as China’s economy cools down.

    Mr Xie said that oil prices had risen so high because of China’s boom, the former Morgan Stanley and IMF senior economist said in a 'Squawk Box' interview. China is now transitioning from a 15 year super cycle that built up a massive industrial machine and the economy must cool down to digest overinvestment, which will drag down commodity prices.

    He said that “When China goes into normal situation, I think that the oil price will become normal, too, so USD 60 would be the normal price for the next five years or so.”

    Mr Xie predicted the oil price plunge to USD 60 in September as China’s energy demand tapered off. He said oil price declines are trailing the slide in coal but he expects the gap to narrow.

    He said that “Coal is down 60%, so eventually I expect oil to come down 60%, too.”

    The price of US crude oil has fallen about 43% from its high of USD 107.73 in June.

    Source - CNBC
  2. forum rang 10 voda 14 december 2014 16:36
    OPEC: olieprijs zal spoedig weer stijgen

    ZONDAG 14 DECEMBER 2014, 13:22 uur | 2815 keer gelezen

    WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) verwacht dat de olieprijzen spoedig zullen stijgen, hand in hand met de economische cyclus. Dat stelde het oliekartel zondag.

    OPEC besloot vorige maand zijn productieniveau van 30 miljoen vaten per dag te handhaven omdat de groep niet zeker was of een verlaging van 1 à 1,5 miljoen vaten zou leiden tot een prijsstijging.

    Vooral door de forse productiegroei in de VS, gepaard met een dalende vraag vanwege de trage economische groei, is de olieprijs in de afgelopen maanden fors gedaald. El-Badri merkte op dat de VS er niet in zal slagen volledig in zijn eigen behoefte te voorzien omdat de reserves in het land na 2020 uitgeput raken. De VS kunnen vooral dankzij de 'schalierevolutie' inmiddels aan 90 procent van de binnenlandse vraag voldoen.

    Marktdynamiek

    Energieminister Suhail Al-Mazrouei van OPEC-lid Verenigde Arabische Emiraten stelde dat het kartel zelfs niet aan zijn productieniveau zal toornen als de olieprijs dalen tot 40 dollar per vat. OPEC zal volgens hem ten minste een kwartaal wachten voordat een volgende vergadering wordt ingelast. “We richten ons beleid niet op een bepaald prijspeil maar op de marktdynamiek van vraag en aanbod. OPEC blijft van mening dat de markt zal stabiliseren”.

    Vrijdag daalde de prijs van Brentolie, de maatstaf voor meer dan de helft van 's werelds oliehandel, met 3 procent tot 61,85 dollar. Sinds het OPEC-besluit op 27 november is de prijs met 20 procent gedaald.
  3. pcrs7 14 december 2014 22:09
    Je hoort nu inderdaad de gekste prijzen 30-40 dollar. Ik denk dat net als bij de 2007-8 crisis de bounce wel eens heel fel kan zijn. Iedereen weet toch dat ze uiteindelijk de geldpersen ook in de VS wel weer aanzetten om het overheidsapparaat te vergroten. Die oorlogen moeten toch ook gefinancierd blijven.
  4. forum rang 10 voda 15 december 2014 21:32
    Olieprijs zakt onder $56, blijft op laagste niveau in ruim 5 jaar

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is maandag verder weggezakt. Ondanks een opleving tijdens een groot deel van de Europese handel, staken de zorgen over de overvloed aan olie toch weer de kop op en zakten de olieprijzen opnieuw weg tot de laagste niveaus in jaren.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange $1,90 lager op $55,91. Brent-olie voor februari zakte onder de $61 per vat.

    "De beweging van olie bleek een zeer kort herstel en de prijzen gingen al snel weer omlaag en daardoor werden ook de meeste winsten op de aandelenmarkten teniet gedaan", aldus analist Jasper Lawler van CMC Markets.

    Sinds een piek in juni zijn de olieprijzen inmiddels met ruim 45% gedaald. Met een toenemende productie in de Verenigde Staten maar ook Libie en een matige vraag, is een overvloed aan olie in de markt ontstaan en tot nu toe wil de Organisatie van olie-exporterende landen, de Opec, er niet aan om zijn productieplafond van 30 miljoen vaten per dag te verlagen, ondanks dat de oliegroep zelf verwacht dat de vraag volgend jaar onder dat productieplafond uitkomt.

    Het hoofd van de Opec, Abdalla Salem el-Badri, liet zondag weten dat er geen ondergrens is voor de olieprijs waarop de Opec zal ingrijpen, wat impliceert dat de organisatie kan leven met nog lagere prijzen.

    "De verkopers bepalen nog steeds de markt en het lijkt er niet op dat we de bodem al hebben bereikt", aldus analist Gene McGillian van Tradition Energy.

    Tijdens een groot deel van de Europese handel konden de oliefutures maandag profiteren van het nieuws dat twee olieterminals in Libie zijn gesloten vanwege een gewapend conflict. Vanaf de twee hubs worden gezamenlijk zo'n 560.000 per dag verscheept, ongeveer de helft van de export uit Libie. Echter, zo stellen marktkenners, de sluiting moet wel een tijd aanhouden wil het een blijvend stuwend effect op de olieprijzen hebben.

    Belangrijke data voor de olieprijs zijn deze week een aantal inkoopmanagersindexen en het rentebesluit van de Federal Reserve. Met de macropublicaties hoopt de markt meer inzicht te krijgen in de kracht van de wereldeconomie en daarmee dus de vraag naar olie in 2015.

    "De markt zal willen beoordelen of we de bodem hebben bereikt", denkt analist Tamas Varga van PVM. "Ik denk dat we nog wat verder kunnen zakken maar we zijn dicht bij een bodem."

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  5. [verwijderd] 15 december 2014 21:37
    Olie op 55 dollar, brent olie onder 60$ , merkwaardig genoeg merken we in Belgie en Nederland niet veel van die daling. olie prijs zakt van 110$ naar 55$ , terwijl officiele prijs in Belgie van 1,55 naar 1,27 is gezakt ... diefstal
  6. forum rang 10 voda 16 december 2014 16:15
    Rusland handhaaft olieproductie in 2015

    DOHA (Dow Jones)--Moskou gaat de olieproductie in 2015 niet verlagen maar handhaven op het huidige niveau, zegt de Russische minister van energie Alexander Novak dinsdag, aanhakend bij de Organisatie van olie-exporterende landen (Opec), die stelt deat oliemarkt zich vanzelf zal stabiliseren.

    "We zijn van plan om het productievolume van 2014 te handhaven, zonder toename of afname", aldus Novak.

    Als gevolg van de lagere olieprijs zouden Russische oliebedrijven wel investeringsprojecten kunnen heroverwegen, zegt de minister.

    "De olieproductie zou vanzelf kunnen dalen vanwege de lage prijzen en omdat olieconcerns besluiten om projecten voor een tijdje te bevriezen", aldus de minister. "Dat kunnen we niet uitsluiten."

    Novak zei een aantal olieministers van Opec-lidstaten gesproken te hebben, voorafgaand aan de recente vergadering van het kartel eind november. Rusland is zelf geen lid van de organisatie. De Opec besloot voriger maand het collectieve productieplafond niet te verlagen.

    "Alle deelnemers van de vergadering waren het eens dat de situatie, in termen van vraag en aanbod, door de markt zelf opgelost zal worden", aldus Novak. "Ook wij waren het daarmee eens."

    - Door Asa Fitch en Summer Said; Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  7. forum rang 10 voda 16 december 2014 16:16
    Brent-olieprijs daalt onder $60 per vat

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs blijft dalen na zwakke macro-economische publicaties uit de eurozone en China. De prijs voor Brent-olie uit de Noordzee daalde dinsdag voor het eerst sinds mei 2009 onder $60.

    Sinds de piekniveau's van juni is de olieprijs met bijna 50% gedaald, tot niveaus die niet meer gezien zijn sinds het dieptepunt van de wereldwijde economische recessie. Aangedreven door zwakke vraag en een gestegen aanbod, vooral uit de Verenigde Staten, heeft de daling van de olieprijs een sneeuwbaleffect op financiele markten wereldwijd.

    Dinsdag omstreeks 11.20 uur noteert Brent-olie 2,6% lager op $59,59. De januarifuture voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange noteert 3,1% lager op $54,24.

    De aandelenbeurzen veerden dinsdagochtend iets op na aanvankelijke verliezen. Uit cijfers van onderzoeksbureau Markit Economics bleek dat de private sector van Duitsland in december in het zwakste tempo in 18 maanden is gegroeid. De index voor de industrie steeg naar 51,2 van 49,5 een maand eerder en de inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde naar 51,4 van 52,1.

    De aandelenbeurs kreeg later in de ochtend een steun in de rug van een sterke ZEW-index, die wijst op een sterk verbeterd economisch vertrouwen onder Duitse analisten.

    Eerder bleek uit een voorlopige raming van HSBC dat de economische activiteit in de Chinese industrie in december naar zijn laagste niveau in zeven maanden is gezakt.

    "Er zit nog een hoop paniek in de markt en de meest recente data uit China en Europa veranderen dit beeld niet", aldus Thina Saltvedt van Nordea Bank. "De onzekerheid blijft regeren totdat de Organisatie van olie exporterende landen (Opec) met een duidelijk signaal naar buiten komt."

    De organisatie liet maandag doorschemeren vooralsnog geen spoedvergadering bijeen te roepen, tenzij er iets drastisch gebeurt op de oliemarkt", zei olieminister Suhail Al Mazrouei van de Verenigde Arabische Emiraten.

    In de laatste drie maanden daalde de Brent-olieprijs met 40%, een daling die slechts drie keer eerder werd gezien in de afgelopen 24 jaar, volgens Morgan Stanley.

    - Door Georgi Kantchev; Vertaal en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 16 december 2014 16:32
    ‘Olieprijs in 2015 terug naar $100’

    DINSDAG 16 DECEMBER 2014, 13:51 uur | 8211 keer gelezen

    De kans dat de OPEC alsnog ingrijpende maatregelen neemt door de productie te verlagen is erg klein. Toch hoeven beleggers zich geen zorgen te maken. ‘De lage olieprijs heeft alles te maken met de grote voorraden en niet met de vraag naar olie. Deze kan in 2015 weer aantrekken en zo de olieprijs weer doen stijgen.’

    Dat stelt Amrita Sen, chef olie-analist bij Energy Aspects, in een interview met CNBC.

    De analist verwacht niet dat de vraag naar olie in hetzelfde tempo zal groeien als de afgelopen jaren. Amrita Sen verwacht echter wel een groei van rond de 0,9 miljoen vaten per dag.

    Zorgen onterecht

    Volgens de analist zijn de zorgen over een eventueel nog lagere olieprijs in de komende jaren onterecht. ‘Mensen hebben het over een olieprijs van 40 à 50 dollar per vat voor de komende jaren. Maar ik denk dat de markt echt verrast kan worden wat dat betreft’, aldus Sen.

    De olie-analist ziet de olieprijs rond 2016 weer aantrekken naar 80 tot 90 dollar. ‘Misschien zelfs wel tot 100 dollar per vat.’ Hoewel Sen dit in principe voorziet voor 2016, sluit ze niet uit dat deze niveaus ook in het laatste kwartaal van 2015 al bereikt kunnen worden.

    Door Barbara van Cooten

    www.belegger.nl/nieuws/2659132/oliepr...
  9. forum rang 10 voda 16 december 2014 21:06
    ?????

    Rosneft ontkent rol in vrije val roebel

    DINSDAG 16 DECEMBER 2014, 20:54 uur | 171 keer gelezen

    MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De enorme obligatielening die de Russische oliegigant Rosneft vorige week in de markt zette, heeft niet de val van de roebel ingeleid. Dat zei bestuursvoorzitter Igor Sechin dinsdag. Voormalige minister van Financiën Alexei Kudrin zou maandag middels een tweet de suggestie hebben gewekt dat de twee zaken wel met elkaar te maken hebben.

    Sechin, een vertrouweling van Vladimir Poetin, noemde de aantijging van Kudrin een provocatie en stelde dat de belanghebbende partijen en provocateurs “aangepakt” moeten worden. Rosneft plaatste een lening van 625 miljard roebel (7,3 miljard euro) en gebruikte de opbrengst om dollars te kopen waarmee schulden aan westerse banken werden afgelost.

    De roebel staat al dagen onder druk en verloor dinsdag ruim 5 procent ten opzichte van de dollar. Aanvankelijk bedroeg dat verlies 19 procent ondanks een renteverhoging van 10 naar 17 procent door de Russische centrale bank.

  10. forum rang 10 voda 17 december 2014 16:13
    'Omzet OPEC daalt 36 procent in 2015'

    WOENSDAG 17 DECEMBER 2014, 15:33 uur | 1133 keer gelezen

    WASHINGTON (AFN) - De leden van de Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) zullen de omzet uit de export van olie zien dalen van circa 700 miljard dollar dit jaar tot 446 miljard dollar in 2015. Dat stelt het Amerikaanse energiebureau IEA in een woensdag gepresenteerd rapport.
    De verwachte omzet voor dit jaar betekent een daling van 14 procent ten opzichte van 2013 en het laagste niveau sinds 2010. De prognoses stoelen voornamelijk op een lagere export en de fors gedaalde olieprijzen. Brentolie kost volgend jaar gemiddeld 68 dollar per vat, verwacht EIA, tegen 100 dollar dit jaar en 109 dollar in 2013.

    In de becijferde omzetdaling van ruim 36 procent is de export van Iran buiten beschouwing gelaten, omdat de sancties tegen het land het nagenoeg onmogelijk maken om gedegen inzicht te krijgen in de inkomsten.

    De zwakkere broeders binnen OPEC, met name Venezuela, Irak en Ecuador, zullen het hardst worden geraakt door een langdurige periode van lage olieprijzen. “Deze landen kampten in 2013 al met begrotingstekorten en hebben kleinere staatsinvesteringsfondsen dan andere leden”, aldus EIA. Van de OPEC-omzet van 821 miljard dollar in 2013 kwam 274 miljard dollar op naam van Saudi-Arabië. Irak, dat door de strijd tegen IS moeite heeft om zijn productie op peil te brengen, was dat jaar nog goed voor 86 miljard dollar.

  11. forum rang 10 voda 17 december 2014 16:22
    Olieprijzen drukken inflatie in eurogebied

    WOENSDAG 17 DECEMBER 2014, 11:08 uur | 1367 keer gelezen

    LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in november gedaald naar 0,3 procent. In oktober steeg het gemiddelde prijspeil nog met 0,4 procent. Vooral de dalende olieprijzen hadden een drukkend effect op de geldontwaarding. Dat meldde statistiekbureau Eurostat woensdag op basis van definitieve cijfers.

    Door de dalende olieprijzen waren consumenten vorige maand minder geld kwijt aan autobrandstoffen en stookkosten. Ook de prijzen van telecomdiensten waren lager dan een jaar eerder. Daarentegen hadden hogere huren en horecaprijzen een opdrijvend effect op de inflatie in de eurolanden.

    De inflatie is afgelopen maand weer verder verwijderd geraakt van het niveau net onder de 2 procent waar de Europese Centrale Bank (ECB) naar streeft. Algemeen wordt aangenomen dat de ECB binnen afzienbare tijd met extra maatregelen komt om de geldontwaarding en economische groei te stimuleren.

    Finland

    Van de eurolanden kende Finland in november met 1,1 procent de sterkste inflatie, gevolgd door Letland met 0,9 procent. In Spanje en Griekenland lagen de consumentenprijzen respectievelijk 0,5 en 1,2 procent lager dan in november 2013.

    Het definitieve inflatiecijfer komt overeen met een eerdere schatting van Eurostat. Ook voldoet het aan de gemiddelde verwachting van economen. De inflatie in de gehele Europese Unie vlakte vorige maand af van 0,5 naar 0,4 procent.

    Reactie plaatsen Share on facebookShare on twitterShare on nujijShare on emailShare on printCookies staan uit
    Meer nieuws
  12. forum rang 10 voda 17 december 2014 16:23
    ‘Lage olieprijs is beperkt probleem voor Shell’

    WOENSDAG 17 DECEMBER 2014, 10:53 uur | 2140 keer gelezen

    De prijs van brentolie is inmiddels onder de 60 dollar per vat gezakt en kan op korte termijn mogelijk verder dalen. Tegen 2015 zal de vraag naar olie echter weer aantrekken. Analist Jos Versteeg, van Theodoor Gilissen, noemt de tijdelijk lage olieprijs daarom slechts een beperkt probleem voor Shell.

    Jos Versteeg gaat voor 2015 uit van een olieprijs van 65 tot 85 dollar per vat. Op de langere termijn voorziet de aandelenanalist weer een prijs richting de 90 tot 100 dollar per vat, ‘een niveau waarop Shell prima rendeert', zo meldt de analist vandaag in een rapport over Royal Dutch Shell.

    Shell is prima in staat om de huidige moeilijke periode van lagere olieprijzen te weerstaan, zegt Versteeg. Zo noemt hij de balans van het bedrijf zeer sterk en onderstreept hij het feit dat Shell eerder al heeft besloten meer op de kasstroom te sturen en is begonnen met het opschonen van de balans door de verkoop van minder renderende velden.

    Dividend niet in gevaar

    Ook het 'aantrekkelijke' dividend lijkt volgens Versteeg niet in gevaar. ‘Wij rekenen in ons waarderingsmodel met een olieprijs van 70 dollar per vat voor 2015. Pas in 2017 gaan we weer uit van een olieprijs van 100 dollar per vat.’ Deze verlaging heeft een beperkt effect op het koersdoel dat Theodoor Gilissen heeft voor Shell, dat is verlaagd van 31 euro naar 29 euro met een Aanbevolen-advies.

    Voor 2015 gaat de Theodoor Gilissen-analist uit van een stabilisatie van het dividend in dollars, maar een stijgend dividend in euro’s dankzij de sterkere dollar (het dividend wordt in Amerikaanse dollars aangekondigd en vervolgens omgerekend naar euro’s).

    ‘Het hoge dividendrendement legt een bodem onder de koers van Shell, dat prima in staat is het dividend uit te blijven keren vanwege de sterke balans. Daarnaast heeft het concern een ijzersterk trackrecord, waarbij het dividend in de afgelopen 70 jaar nooit is verlaagd. In de afgelopen 20 jaar is het dividend met gemiddeld 5 procent verhoogd.’

    Door Barbara van Cooten

    www.belegger.nl/theodoor-gilissen/265...
  13. forum rang 7 hirshi 17 december 2014 16:27
    Hans,

    Bericht van 11.08 uur.

    Ik begrijp dat je werkt en dan oud nieuws gaat zoeken, maar probeer toch wat verder te zoeken voor je knip-en-plak werk.

    Is toch niet zo moeilijk!

    Groet.
  14. forum rang 10 voda 17 december 2014 16:27
    Rusland schroeft olieproductie niet terug

    WOENSDAG 17 DECEMBER 2014, 08:10 uur | 3643 keer gelezen

    DOHA (AFN/BLOOMBERG) - Rusland zal zijn olieproductie volgend jaar niet verlagen, ondanks de sterk dalende olieprijzen. Dat heeft de Russische energieminister Alexander Novak gezegd op een conferentie in Doha.

    Volgens de minister zal de productie volgend jaar vergelijkbaar zijn met de 10,6 miljoen vaten die het land dit jaar dagelijks produceert. Rusland houdt met zijn beleid gelijke tred met de OPEC. Het oliekartel meldde eerder al dat de productie van olie niet wordt teruggeschroefd.

    ,,De prijs van olie zal vanzelf stabiliseren", zo oordeelde Novak. ,,Mogelijk zullen oliemaatschappijen investeringen heroverwegen, maar tot nu toe zijn er nog geen aanpassingen gedaan."

    Sancties

    Als gevolg van de sterk dalende olieprijs en de westerse sancties staat de Russische roebel zwaar onder druk. Ook de drastische renteverhoging van de Russische centrale bank leek geen einde te maken aan de vrije val van de munt en de daarmee samenhangende vlucht van kapitaal uit Rusland. Wel lijkt de waardedaling voorlopig haar dieptepunt te hebben bereikt.

    De munt krabbelde woensdag voor de opening van de Europese beurzen iets op. Voor 1 dollar moet nu circa 68 roebel worden neergeteld. Op het dieptepunt een dag eerder was dit nog ruim 80 roebel.

  15. forum rang 7 hirshi 17 december 2014 16:28
    Hans,

    Bericht van 08.10 uur.

    Ik begrijp dat je werkt en dan oud nieuws gaat zoeken, maar probeer toch wat verder te zoeken voor je knip-en-plak werk.

    Is toch niet zo moeilijk!

    Groet.
  16. forum rang 10 voda 17 december 2014 16:45
    Amerikaanse olievoorraden dalen minder dan verwacht

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week minder hard gedaald dan verwacht, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    De voorraden ruwe olie namen in de week tot 12 december met ruim 0,847 miljoen vaten af, terwijl vooraf werd gerekend op een afname met 1,9 miljoen vaten. Het totaal aantal kwam uit op 379,942 miljoen vaten. In de voorgaande week was er sprake van een toename van de olievoorraden met 1,45 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 5,25 miljoen vaten, waar een stijging met 2,0 miljoen vaten werd voorzien. Het totaal kwam vorige week uit op 222,014 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel kwamen uit op 121,544 miljoen vaten: een daling met 0,207 miljoen vaten. Er werd vooraf een stijging met 1,0 miljoen vaten voorzien.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen nam ten opzichte van een week eerder af tot 93,5%, van 95,4% in de week ervoor. Er werd gerekend op een capaciteitsbenutting van 95,3%.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


5.459 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.432
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.925
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.422
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.339
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.444
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.337
AMG 965 125.809
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.137
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.637
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.694
ASML 1.762 77.007
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht