Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Philips Koninklijke NL0000009538

Laatste koers (eur)

25,040
  • Verschill

    +0,020 +0,08%
  • Volume

    2.875.416 Gem. (3M) 2,3M
  • Bied

    25,000  
  • Laat

    25,050  
+ Toevoegen aan watchlist

PB

2.109 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 december 2014 09:14
    quote:

    Vidoque schreef op 17 december 2014 08:12:

    Mooie overname voor Philips en zo even betaald uit de achterzak...we gaan naar 25 plus...
    LED afstoten is niet goed voor het aandeel. Ze stoten een pracht van een goudmijn af en kopen uiterst riskante bedrijfjes op. Tot nu toe is de ellende uit healthcare vnm voortgekomen uit dubieuze handelingen door stropdas dragers, maar wacht maar tot er een paar Amerikanen eerder de pijp uit gaan door nalatigheid bij onderhoud en/of productie van 1 of ander medisch apparaat. Dan kunnen we pas echt "lachen".
  2. forum rang 10 voda 17 december 2014 16:07
    Philips tast diep in de buidel voor overname Volcano

    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Philips neemt Volcano over voor $18 per aandeel' om meer informatie, commentaar CEO, reactie analist en actuele koers toe te voegen)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) neemt voor circa EUR800 miljoen het Amerikaanse medische technologiebedrijf Volcano Corp over, waarmee het Nederlandse techconcern zijn positie op de mondiale markt voor medische beeldtechnologie verder wil versterken.

    "Dit is een fantastische overname", zegt chief executive Frans van Houten, "waarmee Philips sneller kan groeien, klanten een completer aanbod kan doen en de productportfolio wordt aangevuld. "De combinatie van twee marktleiders zal nieuwe terugkerende inkomstenbronnen creeren en de omzetgroei voor Philips in de markt voor beeldgestuurde therapieen verhogen", stelt hij.

    Philips biedt $18 per aandeel Volcano, dat een notering heeft aan de Nasdaq. Dat is een premie van zo'n 57% op de slotkoers van gisteren en dat is niet mals, vinden verschillende analisten.

    "Hoewel deze transactie de aanwezigheid van Philips verstevigt in beeldtherapieen, een segment met bovengemiddelde groei en margepotentieel, wordt een hoge prijs betaald", zegt Kepler in een reactie, wijzend op de hoge transactiemultiples. De ondernemingswaarde van $1,2 miljard bedraagt circa drie keer de jaaromzet, en dat is volgens Jefferies duur, ook omdat het bedrijf operationeel rode cijfers schrijft.

    Van Houten spreekt echter van een goede prijs, die tot stand is gekomen na een uitvoerige bestudering van het bedrijf. Bovendien stond de koers eerder dit jaar een stuk hoger, benadrukt hij.

    Op de vraag of angst voor een biedingsstrijd gerechtvaardigd is, gaat hij tijdens een telefonische toelichting niet specifiek in. "Dit is ons bod. Hier zal het bij blijven", geeft Van Houten wel aan, die er vertouwen in zegt te hebben dat aandeelhouders het bod zullen accepteren.

    Volcano ontwikkelt catheters die zijn uitgerust met ultrageluidtechnologie om de binnenkant van bloedvaten in beeld te brengen, en cardiologen en radiologen helpen te navigeren door het bloedvatenstelsel. Een aanvulling op de bestaande technologie van Philips, die vooral gericht is op het bloedvatenstelsel van buitenaf in kaart brengen.

    Volcano's productportfolio is dan ook 'zeer complementair' aan die van Philips, waarmee een kans wordt gecreëerd om de omzetgroei voor de beeldgeleide therapieen te versnellen richting een hoog enkelcijferig percentage in 2017, aldus Van Houten.

    Philips verwacht dat de overname vanaf 2017 ook zal bijdragen aan de winst van het bedrijf. Het nu nog operationeel verlieslatende Volcano, dat een jaaromzet genereert van ongeveer $400 miljoen, moet de imaging-activiteiten van Philips tegen die tijd helpen aan een operationele Ebita-marge van 20%.

    Omzetsynergieen, kostensynergieen en technologiesynergieen moeten daaraan bijdragen, aldus de CEO. De overheadkosten kunnen omlaag, bijvoorbeeld omdat de kosten voor de beursnotering van Volcano verdwijnen, het inkopen kan efficienter en er zijn schaalvoordelen te behalen, legt hij uit, zonder de financiele voordelen te kwantificeren.

    De overname van Volcano is de grootste van Philips in ongeveer zeven jaar. Toen nam het concern het eveneens Amerikaanse Respironics over voor bijna $5 miljard.

    "M&A behoort tot het arsenaal om HealthTech verder te laten groeien", zegt Van Houten, verwijzend naar 'het nieuwe Philips', dat na de afsplitsing van de lichtdivisie vooral een medisch technologiebedrijf wordt. De acquisitie van Volcano kan dan ook goed de eerste zijn van een reeks overnames, maar Philips zal op dat vlak voorzichtig te werk gaan, vervolgt hij.

    Naast een breder productaanbod zorgt Volcano ook voor een ander verdienmodel. Waar Philips' inkomsten nu nog voornamelijk bestaan uit grote, eenmalige betalingen voor bijvoorbeeld dure medische scanners, wordt bij Volcano geld verdiend uit voortdurend terugkomende orders, aangezien de catheters vanwege hygiene en strikte steriliteit maar e e n keer worden gebruikt, legt een woordvoerder uit.

    De overname wordt gefinancierd uit bestaande kasmiddelen en nieuw schulden. Hoeveel schuld er wordt uitgegeven, kan Van Houten nog niet zeggen.

    Op de beurs staat Philips woensdag in de min. Rond 12.30 uur koerst het aandeel 2,7% lager op EUR22,46, terwijl de AEX 0,9% daalt.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  3. forum rang 10 voda 17 december 2014 16:10
    Gewaagde zet Philips in medische beeldtechnologie - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Philips (PHIA.AE) zet met de overname van Volcano een gewaagde stap in de medische beeldtechnologie, vindt Kepler Cheuvreux. Het productaanbod van het Amerikaanse bedrijf is zeer complemtair aan de portefeuille van Philips en er ontstaan omzetsynergieen, zegt de analist. "Hoewel deze transactie de aanwezigheid verstevigt van Philips in beeldtherapieen, een segment met bovengemiddelde groei en margepotentieel, wordt een hoge prijs betaald", zegt de analist. Daardoor is de uitvoering van de overname van sleutelbelang voor het creeren van waarde voor de aandeelhouders, vervolgt hij. Kepler heeft voor Philips een hold-advies met een koersdoel van EUR26. Woensdag omstreeks 9.35 uur noteert het aandeel 3% lager op EUR22,40, terwijl de AEX met 1% daalt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 17 december 2014 16:10
    Dure strategische overname voor Philips - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De overname van het Amerikaanse Volcano door Philips (PHIA.AE) is strategisch zinvol maar er hangt een flink prijskaartje aan, vinden analisten van Rabobank. De acquisitie versnelt de strategie om leidend te worden in het integreren van verschillende beeldtechnologieen en de portefeuille van Volcano is een rijke aanvulling op die Philips, zeggen de analisten. Het is echter een dure transactie, die de winst per aandeel en het rendement op geinvesteerd kapitaal op de korte termijn doet verwateren. Rabo heeft voor Philips een buy-advies met een koersdoel van EUR29. Woensdag omstreeks 9.25 uur noteert het aandeel 2,7% lager op EUR22,46, terwijl de AEX met 1% daalt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 18 december 2014 16:25
    'Philips blijft waken over Lumileds'

    DONDERDAG 18 DECEMBER 2014, 07:05 uur | 2700 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Philips blijft voorlopig waken over Lumileds, de dochter die het deze zomer in de etalage zette. Hoewel een meerderheid van de aandelen in het Amerikaanse bedrijfsonderdeel te koop staat, houdt de technologieonderneming een substantieel belang. Ook stelt Philips scherpe eisen aan de nieuwe eigenaar, zo bevestigen bronnen donderdag tegenover Het Financieele Dagblad (FD).

    In juli maakte Philips zijn voornemen bekend om Lumileds af te stoten. Het bedrijf wil een medische technologiespecialist worden. Ondanks die ambitie wil Philips volgens betrokkenen voorlopig een belang houden van 40 tot 60 procent in Lumileds. Bovendien eist Philips dat Lumileds ook na een deal stevig gekapitaliseerd blijft. Het heeft daarom een plafond opgeworpen voor de hoeveelheid schuld waarmee de overname gefinancierd mag worden.

    Er zijn volgens betrokkenen vier indicatieve biedingen binnengekomen op Lumileds, aldus de ingewijden van het FD. Naast een combinatie van de private-equityhuizen CVC en KKR, worden ook de investeringsmaatschappijen Apollo, Carlyle en Bain genoemd. Strategische kopers mogen niet meedoen. Eind januari moeten belangstellenden een bindend bod hebben uitgebracht.

  6. forum rang 10 voda 19 december 2014 15:40
    Philips gaat energiezuinige lampen leveren voor straatverlichting Madrid

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) gaat LED verlichting leveren voor de Spaanse hoofdstad Madrid die zijn volledige straatverlichting gaat vernieuwen.

    Philips levert 225.000 energie efficiente lampen. Volgens het concern besparen deze lampen 44% aan energie en daarmee worden de kosten voor de vervanging opgevangen.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 25 december 2014 16:14
    Philips verhoogt schadeclaim tegen Funai

    DONDERDAG 25 DECEMBER 2014, 09:20 uur | 1352 keer gelezen

    TOKIO (AFN) - Philips eist een schadevergoeding van 189,6 miljoen euro van het Japanse bedrijf Funai Electric. Dat maakte Funai donderdag bekend. In een eerder stadium had Philips al 171,8 miljoen euro schadevergoeding geëist.

    Het Nederlandse elektronicaconcern wil de schade verhalen die ontstond doordat de beoogde verkoop van de divisie Lifestyle Entertainment door Philips aan Funai vorig jaar mislukte.

    Philips sloot begin vorig jaar een deal met Funai, waardoor de audio- en videotak aan het Japanse bedrijf zou worden uitbesteed. Later brak het Nederlandse bedrijf de onderhandelingen af, omdat Funai zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden. Inmiddels is de tak verkocht aan het Amerikaanse Gibson Brands.

    Funai gaf donderdag wederom aan de hoogte van de claim en de eisen van Philips te verwerpen. Het Japanse bedrijf diende eerder al zelf een tegenclaim in van 312,3 miljoen euro. Die eis werd nogmaals bevestigd door het bedrijf.

  8. forum rang 10 voda 7 januari 2015 16:12
    Philips mag nieuwe bevallingsmonitor in VS op de markt brengen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) heeft van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) toestemming gekregen een nieuwe medische monitor op de markt te brengen die tijdens de bevalling de hartslag van moeder en kind in de gaten houdt.

    Het gaat om een draadloos apparaat, zodat de moeders meer bewegingsvrijheid hebben, aldus Philips.

    "Deze nieuwe draadloze technologie vergroot het vertrouwen van de arts en geeft vrouwen meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid tijdens de bevalling, wat zeer gunstig kan zijn voor de vrouw en het kind ", aldus Mike Mancuso, CEO van Philips Healthcare's Patient Care and Monitoring Solutions.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 12 januari 2015 16:08
    PGGM neemt administratie Philips Pensioenfonds over

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Pensioenuitvoerder PGGM gaat vanaf 2016 de administratie van de pensioenen en bestuurs- en beleidsadvisering verzorgen voor Philips Pensioenfonds, melden de organisaties maandag.

    PGGM neemt de pensioenadministratie over van Aon Hewitt (AON), nu het tienjarige contract met die partij eind dit jaar afloopt. Het vermogensbeheer, dat door Philips Pensioenfonds al is uitbesteed aan de internationale reus Blackrock (BLK), maakt geen deel uit van het contract.

    PGGM, dat met PFZW een van de grootste pensioenfondsen van het land beheert, met ruim 2,6 miljoen deelnemers, kan door zijn schaalgrootte een product leveren dat de gewenste kwaliteit heeft tegen een interessante prijs, zegt een woordvoerder tegen Dow Jones. "Kosten worden steeds belangrijker voor pensioenfondsen", aldus Maurice Wilbrink van PGGM.

    Philips Pensioenfonds wil nog geen cijfers over eventuele lagere administratiekosten voor deelnemers geven, erop wijzend dat het contract pas in 2016 start. "Die cijfers, die we ook verplicht zijn aan onze deelnemers te melden in het jaarverslag, zullen we later communiceren", zegt een woordvoerder.

    Door de uitbreiding met het pensioenfonds van Philips stijgt het aantal deelnemers, waarvoor PGGM de administratie verzorgt, met ruim 100.000.

    Daarbij gaat PGGM ook bestuurs- en beleidsadvisering leveren, bijvoorbeeld over het jaarlijkse besluit over de pensioenpremie, vervolgt Wilbrink van PGGM. "Pensioenfondsen moeten aan alle mogelijke regels voldoen en er is heel veel kennis waar ze over moeten beschikken. Er moet jaarlijks ontzettend veel worden voorbereid, zoals het jaarlijkse besluit over wat een verantwoorde premie is in het nieuwe jaar. Daarbij kunnen wij onze kennis inzetten, bijvoorbeeld over de actuariele kant."

    Het Philips Pensioenfonds staat in de markt als innovatief bekend, stelt PGGM in zijn persbericht, wat een mooie combinatie oplevert met de kennis en ervaring van PGGM. Zo heeft het fonds gekozen voor een bestuursvorm met intern toezicht, een zogenaamd 'One Tier Board' naar Angelsaksisch model. Daarmee heeft het fonds actief ingespeeld op de wens van toezichthouder De Nederlandsche Bank om de kwaliteit van bestuur bij pensioenfondsen te verbeteren. Deze nieuwe bestuursvorm "biedt ook een uitdaging aan onze organisatie op het gebied van pensioenbeheer", merkt Wilbrink op.

    PGGM ziet de overeenkomst als een belangrijke stap in haar multiclient-strategie in de Nederlandse pensioenmarkt. De pensioenuitvoerder heeft naast zijn grootste klant PFZW ook een aantal kleinere klanten met een vergelijkbare omvang als het Philips-fonds, zoals het Pensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf, het Pensioenfonds voor Particuliere Beveiliging, en het Pensioenfonds voor Architectenbureaus, met respectievelijk 130.000, 40.000 en ruim 46.000 actieve deelnemers en gepensioneerden.

    Het Philips Pensioenfonds baarde in 2007 opzien door een grote fraudezaak met Bouwfonds, onder andere rond de bouw in 2006 van de Symphony-kantoortoren aan de Amsterdamse Zuidas. Het fonds heeft inmiddels vrijwel al zijn vastgoedpanden verkocht.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  10. forum rang 10 voda 13 januari 2015 16:09
    Philips verlaagt winstverwachting 2014 door grotere impact sluiting fabriek

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Philips nv (PHIA.AE) verwacht dat de impact van een tijdelijke sluiting van zijn scannerfabriek in Cleveland op de operationele winst groter zal zijn dan eerder werd aangenomen.

    Omdat het herstel van de productie van de fabriek tegenviel verwacht het bedrijf dat de operationele winst (EBITA) EUR225 miljoen lager uit zal komen over heel 2014. Eerder rekende het concern nog op een negatief effect van EUR180 miljoen.

    Philips rekent nu op een aangepaste EBITA van ongeveer EUR735 miljoen in het vierde kwartaal van 2014 en een gerapporteerd EBITA resultaat van EUR255 miljoen. Bij presentatie van de derdekwartaalcijfers melde het concern te verwachten dat de EBITA in het tweede halfjaar licht lager zou zijn dan een jaar eerder. In het derde kwartaal bedroeg de aangepaste EBITA EUR536 miljoen. In het vierde kwartaal van 2013 kwam de aangepaste EBITA uit op EUR915 miljoen.

    De onderneming maakt de bedrijfsresultaten bekend op 27 januari.

    - Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 13 januari 2015 16:10
    Winstwaarschuwing voor Philips - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Philips (PHIA.AE) meldde dinsdag een aangepaste Ebita over het vierde kwartaal te voorzien van circa EUR735 miljoen versus een maandagavond gepubliceerde consensus van EUR795 miljoen. "Dus dit is een winstwaarschuwing", oordelen analisten van Jefferies. Ze spreken van een zeer rommelig kwartaal voor het Nederlandse techbedrijf, met opnieuw veel eenmalige lasten en andermaal een vertraging van de leveringen uit de heropgestarte scannerfabriek in Cleveland. "Er zullen voor ongeveer EUR500 miljoen aan 'niet-terugkerende' lasten in het vierde kwartaal zitten, wat illustreert waarom we geen buy-advies hebben ondanks een op het oog aantrekkelijk opsplitsingsverhaal", zeggen de analisten. "Philips blijft een onregelmatige stroom van verliezen, lasten, operationele problemen en algemene onvoorspelbaarheid leveren. Er zit waarschijnlijk een goed bedrijf in Philips begraven, maar het is compleet onduidelijk wanneer (of misschien indien) het slechte nieuws ophoudt", aldus Jefferies. Het advies luidt hold met een koersdoel van EUR22. Dinsdag omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel 3% lager op EUR23,07, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  12. forum rang 10 voda 13 januari 2015 16:10
    Markt verliest vertrouwen in doelstellingen Philips - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Philips (PHIA.AE) meldde dinsdag een aangepaste Ebita over het vierde kwartaal te voorzien van circa EUR735 miljoen. Daarmee presteert het concern zwakker dan de al voorzichtige ramingen in de markt, die lagen op circa EUR795 miljoen, zegt Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux. Hij verwacht dat de trager dan verwachte herstart van de scannerfabriek in Cleveland ook de resultaten in het eerste kwartaal van 2015 zal raken. Kijkend naar de ramingen voor 2016 ziet de analist dat de markt het vertrouwen in de doelen van Philips heeft verloren. Het bedrijf mikt op een omzetgroei van 4-6% en een Ebita-marge van 11-12%, waar de consensus ligt op 3,1% en 10,9% respectievelijk, aldus Olofsen. In afwachting van de volledige kwartaalresultaten op 27 januari houdt Kepler het hold-advies met een koersdoel van EUR26. Dinsdag omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 2,8% lager op EUR23,11, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  13. forum rang 10 voda 13 januari 2015 16:11
    2014 een teleurstellend jaar voor Philips - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Vanwege de problemen in Cleveland, valutaire tegenwind, een afkoeling in opkomende markten, hogere reorganisatielasten en een grote juridische voorziening wordt 2014 een teleurstellend jaar, zeggen analisten van Rabobank. Maar na dit zwakke jaar voorspellen ze een materieel herstel van de winst in 2015. Ze zien vijf factoren die de gerapporteerde Ebita tot EUR2,4 miljard moeten verhogen van de EUR1,3 miljard in 2014: gunstigere wisselkoersen, herstel van de fabriek in Cleveland, meer besparingen, lagere herstuctureringslasten en lagere juridische voorzieningen. Daarnaast is de splitsing van het bedrijf een beslissende stap om aandeelhouderswaarde te ontsluiten en wordt Philips door de simpelere structuur een veel makkelijkere overnamekandidaat. De conglomeraatskorting kan daardoor veranderen in een M&A-premie, zeggen de analisten. Het advies luidt buy met een koersdoel van EUR29. Dinsdag omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 2,9% lager op EUR23,10, terwijl de AEX met 0,3% daalt. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  14. [verwijderd] 14 januari 2015 08:40
    Topman Frans van Houten wilde van Philips (Koninklijke Philips Electronics NV:23,55) een concern maken met voorspelbare financiële resultaten. Na vier jaar moet nu worden vastgesteld dat daar weinig van terecht is gekomen.

    Philips verraste dinsdag wederom met een winstwaarschuwing. De winst in het vierde kwartaal van vorig jaar is naar verwachting uitgekomen op €?735?mln tegen €?825?mln een jaar eerder. Analisten gingen in doorsnee uit van een resultaat van €?795?mln.

    Onheilstijding

    De onheilstijding is pijnlijk voor een concern dat op het punt staat om opgesplitst te worden in een Healthtech-onderneming en een apart lichtbedrijf. Ze leidt de aandacht af van de bedrijfstop, die bezig is om het meest verstrekkende besluit uit de geschiedenis van Philips uit te voeren.

    Het is moeilijk om precies vast te stellen hoeveel winstwaarschuwingen Philips heeft gegeven onder het vierjarige bewind van Van Houten, maar het zijn er in ieder geval drie. Daarnaast publiceerde het concern zeker drie keer cijfers die beleggers zwaar teleurstelden, waardoor de beurskoers telkens met circa 5% daalde.

    Surprise Show

    Een terugkerend probleem is dat er bij Philips altijd weer verrassingen opduiken. 'Het lijkt soms wel een Surprise Show', zei een analist dinsdag die niet bij naam genoemd wilde worden.

    De problemen zijn bovendien divers. Toen Van Houten aantrad kreeg hij te maken met een teleurstellend presterende lichttak. Later werd de divisie Healthcare, de belangrijkste winstmaker binnen Philips, het grootste zorgenkind.

    Vooral het afgelopen jaar is het misgegaan. Bij de presentatie van de jaarcijfers durfde Van Houten nog de voorspelling aan dat Philips in 2014 winstgevender zou zijn dan in het voorgaande jaar. Maar in april trok hij deze prognose alweer in.

    Cleveland

    Economische tegenwind speelde daarin een belangrijke rol, maar later in het jaar bleek dat een andere affaire Philips nog meer parten speelde: de tijdelijke stillegging van een fabriek voor CT-scanners in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio. In januari schatte Philips in dat deze ingreep, noodzakelijk om gebrekkige kwaliteitsprocessen in de vestiging op orde brengen, €?60?mln tot €?70?mln aan winst zou kosten.

    Naarmate het jaar vorderde, werd de schadepost steeds groter. Nu gaat Philips ervan uit dat de problemen in Cleveland de winst in het afgelopen jaar met €?225?mln hebben verlaagd. Van Houten schatte de voortgang bij de afwikkeling van de problemen telkens te rooskleurig in. Analisten gaan er nu vanuit dat de fabriek pas aan het einde van het tweede kwartaal weer volledig operationeel zal zijn, anderhalf jaar na de tijdelijke stillegging dus.

    Affaires

    Ook een probleem is dat Philips zich van affaire naar affaire lijkt te slepen. Dinsdag dook er iets nieuws op: het bedrijf liet weten dat het €?200?mln opzij legt voor een juridische kwestie. Details kon Philips niet geven, maar het bedrag belooft niet veel goeds.

    Begin oktober vorig jaar werd Philips al door een Amerikaanse juryrechtbank veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van $?467?mln vanwege het schenden van patenten van het vrij onbekende bedrijf Masimo. Eind 2012 werden aandeelhouders opgeschrikt door een boete van meer dan €?500?mln, opgelegd door de Europese Commissie vanwege betrokkenheid bij een beeldbuizenkartel.

    Toekomst

    En dan nu weer de zoveelste tegenvaller in Cleveland. Sinds de aangekondigde splitsing van Philips, eind september, predikt Van Houten een glorieuze toekomst van Philips Healthtech, de combinatie van de consumer lifestyle-divisie en de divisie die medische systemen produceert.

    Philips Healthtech is het nieuwe Philips waarvan de aandelen op de beurs blijven staan. Het is ook het bedrijf dat Van Houten zelf blijft aanvoeren. Met een succesvolle afhandeling van de malheur in Cleveland had het nieuwe Philips krachtig uit de startblokken kunnen komen. Nu komt het struikelend en wel op gang.

  15. forum rang 10 voda 14 januari 2015 11:54
    Nieuwe topman voor Philips Duitsland

    WOENSDAG 14 JANUARI 2015, 11:41 uur | 164 keer gelezen

    HAMBURG (AFN) - Philips heeft Peter Vullinghs aangesteld als nieuwe topman van het concern in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat maakte het elektronicaconcern woensdag bekend.

    Vullinghs, die eerder al diverse managementfuncties binnen Philips bekleedde onder meer in Azië en Rusland, begint op 1 februari aan zijn nieuwe job. De Nederlander is de opvolger van Carla Kriwet die elders binnen Philips aan de slag gaat. Vullinghs begon zijn carrière bij Philips in 1996.
  16. forum rang 10 voda 15 januari 2015 16:09
    Philips slaat handen ineen met Indica Labs

    DONDERDAG 15 JANUARI 2015, 15:36 uur | 272 keer gelezen

    BEST (AFN) - Philips gaat samen met het Amerikaanse Indica Labs werken aan verdere verbeteringen op het gebied van onderzoek naar kanker. Dat meldde de producent van medische apparatuur donderdag.

    De samenwerking met Indica Labs moet leiden tot een verbetering van de digitale mogelijkheden op het gebied van pathologie. Onderzoekers moeten daarbij in staat worden gesteld meer informatie te halen uit weefsels dan nu mogelijk is met het gebruik van een conventionele microscoop.
  17. forum rang 10 voda 23 januari 2015 15:49
    Topoverleg over toekomst Philips Emmen

    VRIJDAG 23 JANUARI 2015, 15:07 uur | 405 keer gelezen

    ASSEN (AFN) - De komende maanden wordt op hoog niveau overleg gevoerd over de toekomst van de armaturenfabriek van Philips in Emmen. Dat maakte de provincie Drenthe vrijdag bekend. Onlangs gaf Philips aan de fabriek eind 2016 te zullen sluiten. Daardoor verliezen 140 vaste medewerkers en 100 uitzendkrachten hun baan.

    Op initiatief van de commissaris van de Koning in Drenthe, Jacques Tichelaar, vond vrijdag een eerste overleg plaats tussen betrokken partijen waaronder de top van Philips. Afgesproken is dat een speciale werkgroep nagaat of er toch nog toekomst is voor Philips in Emmen en op welke wijze er zoveel mogelijk werkgelegenheid kan worden behouden voor de regio.

    Over drie maanden moeten de uitkomsten van het overleg duidelijk worden. Naast de provincie en Philips schuiven ook werkgeversorganisatie VNO/NCW, de gemeente Emmen en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken aan bij het overleg.

    ,,Werknemers hebben het recht op duidelijkheid over hun toekomst", zo sprak Tichelaar na afloop van het overleg tegen personeelsleden van Philips Emmen. Die hielden een demonstratie op het plein voor het provinciehuis in Assen. Ook Hans de Jong, topman van Philips Benelux, sprak de demonstranten toe. Volgens hem voelt Philips een zware verantwoordelijkheid voor het personeel in Emmen.
  18. forum rang 10 voda 29 januari 2015 15:14
    Philips verlengt biedingstermijn voor overname Volcano

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Philips nv (PHIA.AE) verlengt de biedingstermijn op alle aandelen van het Amerikaanse medische technologiebedrijf Volcano Corp (VOLC) tot 5 februari, zo maakt het Nederlandse bedrijf donderdag bekend.

    De termijn wordt verlengd, omdat niet alle goedkeuringen onder niet-Amerikaanse wetgeving over mededinging of fair trade zijn verkregen, licht Philips toe. Na gisteren, toen de termijn oorspronkelijk zou sluiten, was 92,1% van de stukken aangemeld onder het bod.

    Philips biedt $18 per aandeel Volcano, dat een notering heeft aan de Nasdaq. Dat is een premie van zo'n 57% op de slotkoers van de dag voordat de overname werd aangekondigd op 17 december. De ondernemingswaarde bedraagt daarmee circa $1,2 miljard.

    Philips wil met de overname zijn positie op de mondiale markt voor medische beeldtechnologie verder versterken. Volcano ontwikkelt catheters die zijn uitgerust met ultrageluidtechnologie, om de binnenkant van bloedvaten in beeld te brengen en is een aanvulling op de bestaande technologie van Philips, die er vooral op gericht is het bloedvatenstelsel van buitenaf in kaart brengen.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  19. forum rang 10 voda 29 januari 2015 16:46
    Philips stoot productie oled ook af

    DONDERDAG 29 JANUARI 2015, 16:39 uur | 1 keer gelezen

    EINDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Philips zoekt een koper voor zijn fabrikant van organische led-lampen (oled). Dat bevestigde het bedrijf donderdag na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad.

    De verkoop van de zijtak van Philips Lighting staat los van de eerder aangekondigde verkoop van de producenten van lichtcomponenten Lumileds en Automotive Lighting. De stap past in de verzelfstandiging van Philips Lighting, dat zich vooral op gehele verlichtingssystemen zal richten. Philips ging niet in op de resultaten of de waarde van het onderdeel.
2.109 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Doorbraak in apneu-affaire: kunnen beleggers Philips nu weer vertrouwen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht