Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 300 301 302 303 304 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 januari 2015 16:59
    The 15 lowest cost producers of precious and industrial metals

    This past week, copper prices fell to levels not seen since 2009, on speculation that cheaper energy costs will encourage mining companies to increase production. In addition to concerns about increased production, there are fears about China's potential impact on the copper market.

    Much of China's copper stock is used as collateral in trade and rising concerns about how Corporationorate bond defaults are upsetting the market.

    Given the increased likelihood of lower copper prices in the near-term, let's check to see which companies are the lowest-cost producers of copper and who's best-positioned to succeed in an environment of lower copper prices.

    The lowest cost copper producers are:

    1. Southern Copper Corporation

    2. First Quantum Minerals Limited

    3. Imperial Metals Corporationoration

    4. Freeport-McMoRan Inc

    5. China Gold Intl Res Corporation Limited

    Precious metals had a rough 2014 before bouncing back a bit this month.

    Let's next look at silver; silver prices peaked around mid-2014 and declined until the end of the year.

    The lowest cost silver producers are:

    1. SilverCorporation Metals Inc

    2. Silver Wheaton Corporation

    3. Mandalay Resources Corporation

    4. Fortuna Silver Mines Inc

    5. Endeavour Silver Corporation

    Finally, let's look at gold. Gold peaked early in 2014, then declined for about eight months before bottoming out in November.

    The lowest cost gold producers are:

    1. Dundee Precious Metals Inc

    2. New Gold Inc

    3. Silver Wheaton Corporation

    4. Sandstorm Gold Limited

    5. OceanaGold Corporationoration

    Source - www.benzinga.com
  2. [verwijderd] 21 januari 2015 18:56
    quote:

    voda schreef op 20 januari 2015 20:24:

    [...]
    Wat was jouw gemiddelde inkoopprijs Voda ?
    Geen flauw idee, dit valt wel te berkenen, maar nooit gedaan.

    Dacht je al vrij lang goud/zilver inkocht.
    Ja, al meer dan 20 jaar. Vanaf 1995 hou ik het bij in excel, wat ik daarvoor kocht is wel genoteerd, maar zonder aankoopprijs en/of datum.
    Ook een tijdje volgehouden, al begon ik pas in 2011.
    Maar als je 1 of 2 keer iets verkocht hebt en van de opbrengsten een ander product of metaal, of zelfs bij andere koers teruggekocht, is het al geheel onoverzichtelijk wat je gemiddeld betaalde.
    Ik heb geen idee meer. Het groeide het snelst onder de €20/oz zou ik zeggen. Maar ook veel onder €16/oz. Echter onder €13/oz weinig groei meer gehad, rekeningen, rekeningen... Nu zelfs lichte krimp. Extra pijnlijk als metalen laag staan. Maar met het verkoen van je stukken die wat verzamelwaarde vergaard hadden, en terugkopen van iets courants kun je wat fiat aan je zilvervloot onttrekken zonder dat die hoger op het water komt te liggen. Maarja, met gezonder gebalanceerd huishoudboekje zou je gewoon meer ounces terugkopen. Dat is het leukste.
    Mijn eenste aankoop fysiek is nog steeds de duurste en vooral slechtste. Bij een vage kleine firma 3x1kg baren gekocht voor ruim €1000/kg. Jaja, volle BTW. Wist ik veel... Uiteindelijk verkocht voor ~555/kg meen ik, maar voor bijna hetzelfde bedrag wel kilmunten teruggekocht die inmiddels allemaal met iets verzamelwaarde weggingen. Die baartjes die ik niet meer heb zijn dus al (groei)munten geworden, en minder duur dan oorspronkelijk betaald.
  3. forum rang 4 Willempie3 21 januari 2015 19:30
    Eurogoud heeft vandaag exact de helft van de daling van All-time high in 2012 naar low eind 2013 goedgemaakt.

    All time high op 1 oktober 2012 was 1386 Euro.
    Low 31 december 2013 was 866 Euro.
    Vandaag was de top 1126 Euro, wat precies op 260 Euro van allebei de punten ligt.
    Zorgen de ECB en Syriza voor een doorbraak van de 1126 ?
    Of gaan we nu weer omlaag ?
    We gaan het zien.

    W3.
  4. [verwijderd] 21 januari 2015 20:28
    bedenk: Zwitserland heeft miljarden euro's die ze nog wel eens kunnen gebruiken om hun goudvoorraad alsnog op te krikken.

    beurs.com/2015/01/21/loskoppeling-zwi...

    Loskoppeling Zwitserse Frank startschot voor run op goud?
    21/01/2015

    Richard de Feber
    swiss-gold-franc

    Volgens “goud en zilver expert” Mike Maloney zal de ontkoppeling van de Zwitserse frank van de euro geen goed doen voor zowel de Zwitsers noch voor de wereldeconomie.

    Drie jaar lang werden Zwitserse exporteurs in feite gesubsidieerd door de koppeling van hun munt aan de Euro. Doordat deze munt niet verder kon stijgen waarde ten opzichte van de euro, waren de Zwitserse producten voor het buitenland ook niet duurder geworden. De gehele Zwitserse economie is hieraan gewend geraakt en heeft zich hierop ingesteld. Maar ineens, zomaar vanuit het niets is valt deze subsidie plotseling weg waardoor de verhoudingen ineens scheef zijn gaan staan op verschillende gebieden.

    Zwitserse producten worden ineens een stuk duurder voor het buiteland, en andersom, producten in het buiteland worden voor de Zwitsers ineens heel goedkoop. Hierdoor zal het handelsoverschot van Zwitserland kunnen wegvallen met op termijn grote gevolgen.

    Zwitsers gaan ineens massaal de grens over naar Duitsland om daar hun boodschappen te halen. Zwitsers krijgen plotseling veel meer euro’s voor hun Zwitserse franken.

    Mike vergeleek de situatie met de Thaise baht (THB), dat jaren lang gekoppeld was aan de Amerikaanse dollar (USD). De Thaise overheid besloot de koppeling in 1997 los te laten waardoor de waarde van deze munt zonk als een baksteen. Over de hele wereld moest men de gevolgen onder ogen zien. De Filipijnse peso, de Indonesische roepi, de Maleisische ringgit en de zuid Koreaanse won verloren gigantisch terrein ten opzichte van de Amerikaanse dollar in een jaar tijd. Een jaar na deze ontkoppeling kon Rusland niet meer aan zijn verplichtingen voldoen en ging op default. Enkele hedge funds gingen op rood en zonder ingrijpen van de Fed zouden credit cards niet meer werken. U weet wat daar de gevolgen van zijn.

    Echter, de Zwitserse frank is een iets belangrijkere munt dan de Thaise baht. De gevolgen voor zowel de wereldeconomie als voor de Zwitsers zouden nog wel eens groter kunnen zijn dan men nu voor mogelijk houdt. Volgens Mike kunnen de gevolgen voor de Zwitserse economie op termijn desastreus zijn. Denk hierbij aan export en de Zwitserse aandelenmarkt (SSMI).

    Het rommelt de afgelopen dagen. Griekse banken zitten in grote problemen onder andere door een bank run die in het land gaande is. Grondstoffen zijn spot goedkoop, olie in het bijzonder. Er woedt een (valuta) crisis in Rusland, maar ook vele andere landen zijn getroffen door het plotselinge wegvallen van oliebaten. Dit komt natuurlijk niet door de loskoppeling van de Zwitserse frank, maar ernaast gelegd, zo zegt Mike Maloney, is het behoorlijk onstuimig op de financiële markten. Morgen zal Mario Draghi wellicht een verse dopingspuit gaan inzetten om Europa van het deflationaire pad af te houden. De Denen houden hun hart vast. Ook hier staat de overheid op scherp om te voorkomen dat de Deense munt ongecontroleerd de hoogte in zal schieten.

    De valutaoorlog wordt steeds grimmiger waarbij de stap van de Zwitsers erg opvallend is die zonder enige hint en zonder samenspraak met het IMF zelf maar heeft besloten haar eigen koers te gaan varen zo vlak voor de set van Mario Draghi.

    Niemand hoopt het, maar de schokgolven in de financiële wereld zullen voortdurend terugkeren en steeds heftiger worden. Natuurlijk zijn er enkele brandslangen uitgerold, maar er zijn altijd onvoorspelbare factoren waarop voorbereiden onmogelijk is, zoals een plotselinge loskoppeling van een munt. En ook daar geldt de regel van de dominostenen. Het één lokt het ander uit.

    Goud heeft intussen gereageerd op de onstuimige gebeurtenissen en passeerde vandaag zelfs de kaap van 1.300,00 “zeer sterke” Amerikaanse dollars. Met morgen Mario op het podium lijkt het met de goudprijs niet meer fout te kunnen gaan. Niemand zit te wachten op een economische chaos, maar helaas zullen we er ons toch doorheen moeten wurmen. Ietwat fysiek edelmetaal in de portfolio zou de ruige rit een stuk aangenamer kunnen maken. Doe uw voordeel nu het nog kan.

    Zie voor meer info: hiddensecretsofmoney.com
  5. forum rang 10 voda 21 januari 2015 20:52
    @ Peerke/Skater, en of anderen,

    Ik kan hier wel een gemiddelde aankoopprijs (in euro's), neerzetten, er was geen criteria genoemd door Peerke.

    Ook heb ik vanaf 1995 alles vastgelegd, per munt, geen staafjes, zelfs het gehalte van de munt etc., eigenschappen, land, datum aankoop, etc, en vooral omrekening gewicht naar "puur", d.w.z. 999/1000 gehalte.

    Mijn totale "voorraad" zal ik natuurlijk niet kenbaar maken.

    Toch zal ik één tipje van de sluier oplichten, en dat is de gemiddelde aankoopprijs in euro, 1 gram goud, 999/1000.

    Dat getal is 36,94 euro.

    Ja, dat is lager dan de huidige euro goudprijs in euro natuurlijk.

    Ik hoor al die goudberen al lachen, meer dan 20 jaar beleggen in goud, en een verlies!

    Tja, mag natuurlijk.

    De reden daarvoor is simpel. Ik beleg/spaar(de) dus al die tijd, tot voor kort, speciale proof beleggingsmunten.

    Een leuk voorbeeld, het 10 euro Australie tientje uit 2006 (oplage 3500 stuks), diversen gekocht voor 154.95, je kan je zo kwijt voor 380 euro (goudwaarde 6.72 gram bruto, netto 6.05 gram, nu dus ongeveer 217 euro).

    De 400 euro Salvador Dali munt uit Spanje (2009), oplage 3000 stuks wereldwijd, aanschaf 999 euro. 27 gram puur goud. Verkoopprijs (zelf opzoeken) :-)

    Om maar een paar voorbeelden te noemen. De lijst is te lang.

    Groet,

    Hans
  6. [verwijderd] 21 januari 2015 21:08
    quote:

    voda schreef op 21 januari 2015 20:52:

    Ja, dat is lager dan de huidige euro goudprijs in euro natuurlijk.

    Ik hoor al die goudberen al lachen, meer dan 20 jaar beleggen in goud, en een verlies!

    Het is me duidelijk Voda, je hebt e.e.a. niet over de balk gegooid.

    Sparen bij een bank zou voor jou nu beter zijn geweest.

    Van de andere kant geniet je (hoe weet ik niet) van je bezit.
    Dat heeft een bepaalde waarde voor jou blijkbaar.

    Of je ooit je pensioen mee kunt betalen is slechts koffiedik kijken.
    Mvg Peerke
  7. [verwijderd] 21 januari 2015 22:00
    quote:

    TA-Phoenix schreef op 21 januari 2015 21:08:

    [...]
    Het is me duidelijk Voda, je hebt e.e.a. niet over de balk gegooid.

    Sparen bij een bank zou voor jou nu beter zijn geweest.

    Van de andere kant geniet je (hoe weet ik niet) van je bezit.
    Dat heeft een bepaalde waarde voor jou blijkbaar.

    Of je ooit je pensioen mee kunt betalen is slechts koffiedik kijken.
    Mvg Peerke
    Als hij niet te oud wordt zal het wel lukken,zeker?
  8. [verwijderd] 21 januari 2015 22:18
    er zijn mensen die helemaal niets opzij leggen voor later...Voda heeft tenminste íets!

    Verder weet ik redelijk hoe pensioenen in elkaar steken...er blijft heel erg veel ad strijkstok hangen. Eigen initiatief kan ik tenminste wel waarderen...beter zelf pogen er iets van te maken dan het een ander laten verknallen (of willen jullie beweren dat al die pensioenfondsen zo geweldig presteren?)
  9. forum rang 10 voda 21 januari 2015 22:30
    quote:

    invoorentegenspoed schreef op 21 januari 2015 22:18:

    er zijn mensen die helemaal niets opzij leggen voor later...Voda heeft tenminste íets!

    Verder weet ik redelijk hoe pensioenen in elkaar steken...er blijft heel erg veel ad strijkstok hangen. Eigen initiatief kan ik tenminste wel waarderen...beter zelf pogen er iets van te maken dan het een ander laten verknallen (of willen jullie beweren dat al die pensioenfondsen zo geweldig presteren?)
    IVET,

    Jij begrijpt het helemaal.

    Ik heb duidelijk gemaakt, dat ik door omstandigheden, amper een pensioen opgebouwd hebt. Dat is mijn eigen keuze geweest (kon toen).
    Zelf geprobeerd te sparen d.m.v. die verdoemde woekerpolissen (wat pas acheraf bleek)! Alles weggedaan, met zwaar verlies, gelukkig goud/zilver als "back-up"
    Wat een wijs besluit toen!!!

  10. Belegde boterham 21 januari 2015 22:34
    Dag Voda, wij zitten ook al enkele jaren te dubben om wat edelmetaal aan te schaffen, mijn vraag is nu of jij dit fysiek bewaart/bezit?

    Dat is eigenlijk mijn bezwaar om t niet te bezitten.
  11. forum rang 10 voda 21 januari 2015 22:43
    quote:

    Belegde boterham schreef op 21 januari 2015 22:34:

    Dag Voda, wij zitten ook al enkele jaren te dubben om wat edelmetaal aan te schaffen, mijn vraag is nu of jij dit fysiek bewaart/bezit?

    Dat is eigenlijk mijn bezwaar om t niet te bezitten.

    Hallo Belegde Boterham,

    Ik heb fysiek goud/zilver. Wat andere hier hebben, moet je op hun woord geloven, maar kijk nog nog eens naar de titel draad, en lees eens terug!

    Vele tips voor fysiek aakopen!
  12. pautje 22 januari 2015 07:56
    Kon wel eens een pittige dag worden.
    denk dat goud 1260 gaat testen en zilver 17500.
    denk dat duitse inmenging bij ecb zorgt voor minimaal pakket qe.
    alles naar beneden denk ik en euro schiet omhoog,
    fijne dag!
  13. pautje 22 januari 2015 09:15
    Gister 1284 steun getest, vandaag ook al 2 keer.
    Valluiken open of 3x is scheepsrecht?
  14. [verwijderd] 22 januari 2015 14:22
    quote:

    Belegde boterham schreef op 21 januari 2015 22:55:

    Thnx Voda, zijn nogal wat pages....

    Maar zit al even in de pijplijn bij ons en ik denk er nog over, zal eens wat pagina's openen
    zie fysiek goud niet als belegging, want in dat opzicht heb ik niets met goud (dan heeft zilver als grondstof veel meer waarde).

    Je betaalt geen premie opstalverzekering omdat je weet dat het gebouw in vlammen op gaat, maar je wilt je er toch voor indekken. De premie ben je kwijt terwijl je niet hoopt op het nodig hebben van zo'n verzekering.
    Zo kan je ook naar goud kijken(verzekeringspremie betaal je slechts één keer en gaat nooit 100% verloren).

    Ik zou ook niet overdrijven, ook omdat er meer mogelijkheden zijn om je geld in te investeren.
    Ik hecht geloof aan een big reset, maar hoe deze er precies uit gaat zien weet ik niet. Kans dat ze dat zo zacht mogelijk zullen proberen is groot en dat vnl spaargelden en pensioenen ingezet gaan worden. Daar kan ook nog best de nodige tijd overheen gaan en zal effectiever worden als de economie, maar ook de demografie zich beter schikt naar omstandigheden.

    Je hebt zelfs goud en zilver dat tevens wettig betaalmiddel is zodat je nooit 0,00 ervoor terug krijgt.
  15. forum rang 10 voda 22 januari 2015 15:56
    Impact op goud

    Welke impact heeft het besluit van Draghi op de goudkoers? Nico Pantelis van Slim Beleggen zegt hierover: ‘Draghi voldeed aan de verwachtingen, alhoewel deze iets afweken van de eerdere geruchten. Goud en de euro reageerden direct op de beslissing. Goud schoot 10 dollar hoger, terwijl de euro een uppercut tot 1,15 dollar incasseerde. Uiteraard wordt het nieuws momenteel verwerkt door de markten en zullen we in de komende dagen het echte Draghi-effect zien.’

    (ingekort)

    www.belegger.nl/nieuws/2660457/must-r...
  16. forum rang 6 Fred 62 22 januari 2015 17:24
    Is het piramidespel weer opnieuw gestart?

    Rustig wachten maar totdat het topje bereikt is.
  17. forum rang 10 voda 22 januari 2015 18:06
    quote:

    josti5 schreef op 22 januari 2015 18:02:

    Kijk dat zilver weer eens, vandaag -:)
    Ja, je blijft blij met deze draad hé? :-)
8.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 300 301 302 303 304 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.425
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.395
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.073
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.772
Alfen 12 16.419
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.326
AMG 965 125.764
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.134
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.619
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.992
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht