Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Fondsen/Trackers maandelijks beleggen

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2015 12:37
    Net een beleggingsaccount aangemaakt bij de ING. (Heb ik hier goed aangedaan?)
    Binck spreekt me meer aan (FundCoach), maar je betaald daar sowieso 60 euro servicekosten per jaar. (Die 60 euro betaal je als het goed is pas bij een vermogen van €40.000*0,15%=€60, correct me if i'm wrong.) Heb ik iets fout berekend en is Binck alsnog goedkoper? Als mijn berekening klopt is het toch redelijk moeilijk om een fatsoenlijk rendement te behalen als student-belegger.

    ING heeft daarin tegen relatief lage servicekosten.

    Wat zijn nou goede trackers en fondsen om in te beleggen. Kom er niet helemaal uit. Veel fondsen kan ik op morningstar.nl ook helemaal niet terug vinden.
    Ik wil maandelijks beleggen met 25 euro, geleidelijk omhoog te gaan naar 100 euro per maand.

    Advies is welkom :)
  2. Eventus docebit 25 januari 2015 13:34
    Allereerst: goed dat je erover denkt om geld opzij te zetten. Goed ook dat je al naar de kosten hebt gekeken. Denk ook aan de kosten per transactie en inleg- en uitstapkosten die je hebt bij sommige fondsen. Die kunnen je rendement ook aardig vernietigen. Werp ook even een blik op www.degiro.nl/vragen/document-center.... en dan met name de lijstjes met tarieven. Ik zal niet het advies geven om met de Giro in zee te gaan, dat is een beslissing die je zelf moet nemen.

    Advies 1: Zoek 'The intelligent investor' van Benjamin Graham op, met het voorwoord van Jason Zweig. Lees het. Leer ervan. Het lijkt soms achterhaald, vooral omdat er veel mensen zijn die zeggen dat tegenwoordig alles anders is. De principes die hij uitlegt zijn zéker niet achterhaald.

    Advies 2: €25 per maand is weinig. Je wordt daar beperkt doordat je alleen kan beleggen in trackers die minder dan €25 per aandeel kosten. Of dat de beste zijn is de vraag. Kijk dus of je niet een aantal maanden geld opzij kunt zetten, al is het op een spaarrekening, zodat je elke paar maanden een bedrag kunt investeren.

    Advies 3: je noemt jezelf student-belegger. Dat veronderstelt een zekere mate van intelligentie, anders was je geen student geweest (hoop ik). Lees je in, leer over beleggen, leer je eigen beslissingen te nemen. Houd met alles wat wordt aangeboden in de gaten dat de aanbieder verwacht er geld mee te verdienen. Als je niet snapt hoe hij z'n geld verdient: wegwezen.

    Advies 4: laat je niet verleiden door 'shorts' 'putjes' 'calls' 'ritjes' e.d. Ze zijn leuk zo lang ze goed uitpakken, maar een keer pech en je bent je volledige rendement, je volledige kapitaal of nog veel meer kwijt. Met beleggen kun je niet alles voorzien. Een stunt als de Zwitserse centrale bank uithaalde kan niemand voorzien. Wat een veilig "ritje" leek kan ineens een doodklap worden.

    Advies 5: have fun… Als je geen plezier meer hebt, dan doe je iets verkeerd. Zoek uit wat en hou daarmee op.
  3. forum rang 6 marique 25 januari 2015 18:21
    quote:

    Funstic schreef op 25 januari 2015 12:37:

    Wat zijn nou goede trackers en fondsen om in te beleggen. Kom er niet helemaal uit.
    Neem een kijkje op het IEX forum Beleggingsfondsen.
    Daar kun je terecht met vragen en krijg je goede raad van forumgenoten.

  4. [verwijderd] 28 januari 2015 19:19
    Bedankt voor jullie antwoorden.

    Ik denk dat ik in zee ga met ING Zelf Vermogensopbouw - je betaalt daar geen transactiekosten, dus kleine bedragen per maand is dan geen probleem - (16 euro per jaar en goedkope beheerkosten etc). Nu heeft ING niet zo heel erg veel trackers in het assortiment, met ISIN nummers zijn bepaalde trackers ook niet op morningstar te vinden, hoe vind ik nou goede trackers? Iemand wat advies die zelf ook bij ING Vermogensopbouw zit?

    Ik ga het Beleggingsfondsen ook zeker even doornemen nu. :)
  5. forum rang 6 marique 28 januari 2015 20:02
    Ik tel 124 trackers bij ING. Weet alleen niet of ze allemaal via Zelf Vermogensopbouw beschikbaar zijn.
    Niemand kan je vertellen wat goede trackers zijn. Wat goed is hangt af van wat je zelf als doel stelt.

    Een advies voor starters in het algemeen is, begin voorzichtig met een eenvoudig en te begrijpen fonds/tracker. Blijf ver weg van allerlei exotische producten waar je totaal geen verstand van hebt.

    Ik houd niet van raadgevingen, want je moet je eigen keuzes maken en van je eigen goede en foute beslissingen leren. Niemand kan je daarbij helpen. Wel succes gewenst.

  6. [verwijderd] 28 januari 2015 20:14
    Hier een linkje naar de PDF met mijn huidige portefuille. Is er iemand die mij enkele tips kan geven.
    Ik heb het zo breed mogelijk gedaan, wereldwijd, EU etc. Ook hoge en lage risico's en deze naar eigen inzicht verdeeld. Ik hoor graag een (niet aansprakelijk te stellen, haha) advies mbt. tot toevoegingen of eventueel fondsen die er beter uit kunnen.

    www.dropbox.com/s/rsqbv6850e6l5o9/Por...
  7. [verwijderd] 28 januari 2015 20:26

    Fun, die MSCI World heb ik ook, maar dat is dan wel een betere. Jij hebt dus een foute nl de Euro Hedged. Volgens mij moet je gewoon die dollarkoers meepakken dus de Dollarversie nemen.

    Voor de rest it looks like a big puinhoop!

    Groet, Jonas

  8. [verwijderd] 28 januari 2015 20:28
    Hmm, puinhoop. Kun je me dan wat advies geven, en waarom het een puinhoop is?

    - De ING heeft de dollarversie niet in het assortiment zitten, helaas.
  9. forum rang 7 hirshi 28 januari 2015 20:42
    10% mixfund in een mixed bag.
    Met de functie van benchmark wel aardig gevonden.

    Allocatie is wel helder, maar Funstic, op basis waarvan heb je je keuzes van de verschillende fondsen gemaakt? Op basis van rendement uit het verleden?

    Groet.
  10. [verwijderd] 28 januari 2015 20:44
    Ik heb inderdaad gekeken of ze hun benchmarks in het verleden steeds hebben kunnen realiseren, naar de risicofactor die ING aangeeft en bij enkele heb ik ook gekeken waar in ze aandelen hebben.

    En bedankt voor je reactie :)
  11. forum rang 7 hirshi 28 januari 2015 20:53
    Graag gedaan.

    Je kunt je porto mooi na een periode evalueren. Dan is het interessant om te bezien of het totaalresultaat beter is dan het resultaat van het mixfund, zo niet, dan zou je de samenstelling eventueel kunnen aanpassen al naar gelang je verwachtingen.

    Dat is wat ik zou doen.

    Groet.
  12. [verwijderd] 28 januari 2015 22:40
    Waarom vind ik deze:
    BGZD-Vanguard US 500 Stock Index Fund
    Aandelenfondsen: Verenigde Staten F 28,61% - 0,06% PDF
    Toevoegen
    Details
    Laatste koers € 137,026
    Koersdatum 27-01-2015 13:50
    ISIN IE00BFPM9V94
    Dividendbeleid Niet uitkerend
    Rendement (ytd) 28,61%

    niet op morningstar?

    Edit (Ander fonds, maar deze ook gevonden)
    IE00BFPM9N11 (Via google)

    Maar dan is hij soms niet beschikbaar op morningstar en als ie dan via de geladen pagina in m'n portefuille staat heeft ie geen rating en koers etc..
  13. [verwijderd] 28 januari 2015 22:56
    Het ISIN nummer in de zoekbalk vinden deed ie al niet. Dan dit op jouw link:

    www.dropbox.com/s/ssf5lxcvkpm0jn8/Sch...

    Soms doet hij het wel en verschijnt ie zo in de portefeuille, volkomen nutteloos dus eigenlijk haha (onderste is het fonds in kwestie)

    www.dropbox.com/s/a69wnjtuyog97xf/Sch...

    Edit:
    Hup www.morningstar.nl/nl/funds/snapshot/...
    Moet zijn: BGZD-Vanguard Emerging Markets Index Fd
    Aandelenfondsen: opkomende markten G 11,08% - 0,22%
    Laatste koers € 121,503
    Koersdatum 27-01-2015 13:50
    ISIN IE00BFPM9J74
  14. [verwijderd] 28 januari 2015 22:59

    Fun. ING niet doen. Als ze niet eens MSCI-world in de dollar hebben. Bovendien zijn ze geregeld uit de lucht.

    Je kan zoeken wat je wilt, maar

    "Een advies voor starters in het algemeen is, begin voorzichtig met een eenvoudig en te begrijpen fonds/tracker. Blijf ver weg van allerlei exotische producten waar je totaal geen verstand van hebt.

    Ik houd niet van raadgevingen, want je moet je eigen keuzes maken en van je eigen goede en foute beslissingen leren. Niemand kan je daarbij helpen. Wel succes gewenst".

    Deze was van Marique. Het komt er dus op neer dat je je EIGEN VERSTAND moet gebruiken en NIET LUI moet zijn. Bij een World EFT is het eigenlijk nog het meest simpel, maar bij de rest zal je toch periodiek moeten kijken of je niet moet bijstellen. Hirsch geeft een mogelijke aanpak.

    Voorts geen overdreven rendementsverwachtingen. Denk eerder aan over de eerste jaren gemiddeld 6% dan ca 15% of hoger. Bedenk al die trackrecords van fondsen, aandelen hebben ook een beperkte houdbaarheid. Elke ervaren belegger weet dat.

    Neemt niet weg de nodige lijstjes voor jezelf opstellen kan nuttig zijn, maar je kan dat hier her en der zo vinden. Kijk eens op IEXprof en enige draadjes in die richting. Opnieuw het wiel uitvinden, kost inspanning en die kan je betr gebruiken voor het verdere denken.

    Groet, Jonas

  15. [verwijderd] 28 januari 2015 23:01
    ING is voor mij de beste optie. Welke moet ik dan gaan doen? Ik kan bij ING (goedkoop, gratis transacties) gemakkelijk elke maand inleggen en ik vind de portefeuilleverdeling hartstikke makkelijk.

    Ik verwacht sowieso niets, maar alles hoger dan 1,6% is mooi meegenomen :)

    Welke gelijkwaardige broker adviseer je mij dan?
  16. [verwijderd] 28 januari 2015 23:14

    Ik adviseer niets en meld hooguit wat ik zelf doe en wat mijn ervaring is. Dat is juist mijn punt op herhaling van Marique: zelf denken en doen.

    Hier op de site kan je je duizenden opmerkingen lezen over brokers lezen.
    Dus waarom vragen? Kan je niet zoeken? Je bent toch niet van de verwende studentengeneratie van niet opletten en weinig doen en maar alles verwachten aangereikt te krijgen op een gouden schaaltje?

    Begeef je gewoon in discussies en speel niet de bedelaar!

    Groet, Jonas
  17. Hallo! 29 januari 2015 09:21
    quote:

    Funstic schreef op 28 januari 2015 20:14:

    Ik heb het zo breed mogelijk gedaan, wereldwijd, EU etc. Ook hoge en lage risico's en deze naar eigen inzicht verdeeld.
    Op het oog lijkt het een rustige portefeuille, d.w.z. de volatiliteit is laag en de opbrengst is hoog, gezien het risico. De fondsen die je hebt uitgezocht, hebben een relatief lage standaard deviatie.

    Een portefeuille bestaande uit 23% obligaties, 65% aandelen en 12% vastgoed is uiterst risicovol. Alles wat is verwerkt in het programma is gebaseerd op het verleden en in de toekomst zal blijken dat het risico groot is en de opbrengst laag.

    Als je deze portefeuille analyseert in Morningstar, dan zal blijken dat je voor een groot deel bent belegd in cyclische sectoren en te weinig is defensieve sectoren. Jouw gewenste portefeuille is zwaar overwogen in financials.

    Zelf kan ik geen goede strategiefondsen meer vinden in de beleggingsfondsen en tracker sector. Elke fondsmanager heeft verwachtingen en deelt zijn/haar portefeuille daar naar in. De laatste paar weken heb ik diverse portefeuilles geanalyseerd en soms schrik ik me wezenloos. Zo zijn er diverse wereldwijd beleggende fondsen die slechts in enkele sectoren zijn belegd.

    Ik heb mijn portefeuille ingedeeld in regiofondsen en sectorfondsen. Als ik weer een portefeuille moet samenstellen, dan zal die uitsluitend uit sectorfondsen bestaan. In het beleggingsfondsen forum heb ik een draadje hierover gemaakt.

    Wat kosten betreft, kent ING wel degelijk kosten. Een fonds kent een biedkoers en een laatkoers. De trackers in de ING ZelfVermogensopbouw brengen soms een spread in rekening. De Think trackers brengen ongevraagd 0,2% in rekening. Je handelt dus niet tegen IW, maar als je koopt betaal je betaal IW +0,2% en als verkoopt krijg je IW -0,2%. Je ziet dat niet op je afschrift. Op je afschrift staat de koers en dat de transactie gratis is. ING brengt geen kosten in rekening, maar de aanbieder wel, ook al staat er in de EBI dat er geen instap- of uitstapvergoeding in rekening wordt gebracht.
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.561
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.767
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.641
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.412
AMG 965 126.265
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.291
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.235
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.695
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht