Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.465 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 274 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 januari 2015 21:43
    Olieprijs sluit licht hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is donderdag hoger gesloten en wist daarmee op te krabbelen nadat eerder op de dag nog het laagste niveau sinds 2009 werd bereikt waarbij de prijs per vat onder de $44 daalde.

    De maartfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 8 dollarcent hoger op $44,53.

    Grootste zorg voor beleggers blijven de torenhoge voorraden en dus worden de markten gedomineerd door verkopers, met speculanten die inzetten op een verdere daling van de olieprijzen.

    "Iedereen die ik spreek die al lang handelaar is, zit momenteel short want het is overduidelijk dat we veel teveel olie hebben", zegt Mark Waggoner, vermogensbeheerder bij Excel Futures.

    Sinds de opkomst van de technologie om naar schaliegas en olie te boren, heeft in de Verenigde Staten een heuse 'boom' plaatsgevonden, waardoor de voorraden gas en olie in de VS inmiddels torenhoog zijn opgelopen. En ondanks de dalende olieprijzen stijgt de productie in de VS nog steeds: vorige week alleen al lag die 15% hoger dan een jaar eerder.

    Daarnaast wordt ook nog steeds een boel olie geimporteerd, omdat dit momenteel zo goedkoop is. Toch verwachten analisten wel dat de Amerikaanse olieproductie de komende tijd af zal nemen.

    Volgens analist Norbert Rucker van Julius Baer daalt het boren naar schalie-olie in de VS "snel" en zal dit kunnen leiden tot herstel van de olieprijzen tot wat hij "de nieuwe norm" noemt van zo'n $65 per vat.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  2. forum rang 10 voda 30 januari 2015 19:46
    Brentoil bodemstampers actief

    NICO BAKKER | VRIJDAG 30 JANUARI 2015, 12:39 uur | 1259 keer gelezen

    Vanaf medio 2014 staat de olieprijs flink in de belangstelling dankzij de forse koersdaling. Waar de koers lange tijd stabiel bewoog tussen 100-110 dollar, is de prijs de afgelopen maanden gezakt naar niveaus onder de 50. Mijn marktlens indiceert dat de daling veel te snel is gegaan, en dat een flinke herstelbeweging op de loer ligt. Maar juich niet te vroeg, de beukende beren laten zich niet makkelijk verjagen. Ik zal voor u het technisch landschap duiden en aangeven tot hoe ver de olieprijs kan herstellen als de bodemstampers klaar zijn.

    Vanaf het moment dat de koers onder de gemiddeldelijn zakte in juli 2014, heersen de verkopende partijen op de weekgrafiek. Er zijn in deze periode drie downswings op rij afgerond, hetgeen de dominante positie van de beren onderstreept. Mijn Dashboard kondigde de downswings keurig aan, niet wetende uiteraard dat de daling zo rap en fors zou zijn. Wel is de koers dermate hard afgestraft, dat een stevige herstelbeweging op de loer ligt. Zo stond de RSI lange tijd op OS-terrein en is de afstand tot de gemiddeldelijn de afgelopen maanden flink gegroeid.

    De afgelopen weken droogde de neerwaartse druk flink op. Onlangs is namelijk een bodem gevormd op 45,19, is de -9 swing afgerond en is de RSI teruggekeerd uit OS-gebied. Deze week is bovendien een witte candle in de maak, hetgeen bijdraagt aan het bodemvormingsproces. Om de komende weken een flinke herstelbeweging te kunnen starten, zal een duidelijke witte candle moeten worden gevormd en de swingteller op +1 moeten springen. In dat geval is een herstelbeweging richting de Fibo zone op 70,00-90,00 goed mogelijk; vanaf de huidige koers een beweging van 40 tot 80%. Zakt de koers echter onder de groene Steunlijn op 45,19, dan wordt de katapult nog strakker gezet en wordt de verwachte herstelbeweging uitgesteld.

    Tweetrapsraket voor offensieve spelers
    De grafiek ligt er uitdagend, maar aantrekkelijk bij voor offensieve spelers. Zij kunnen reeds wat koopposities overwegen, en deze flink uitbreiden als komende week de swingteller met een witte candle op +1 springt. Een verwacht herstel tot aan de Fibo-zone op 70-90 met afgerond 45,00 als cruciaal kantelpunt, levert een aantrekkelijke risk-reward ratio op voor actieve beleggers die overwegen de rebound mee te spelen. Wel jammer dat bij een rebound de prijzen aan de benzinepomp zullen stijgen. Dat maar goed maken met wat Turbo transacties…

    Voor grafiek, zie link:

    www.belegger.nl/column/2660848/brento...
  3. forum rang 10 voda 30 januari 2015 21:09
    Olieprijs stijgt 8%

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is vrijdag hoger gesloten en steeg vooral in de laatste paar minuten van de handel fors. De oliefutures herstelden na het verschijnen van een teleurstellende groeiraming over de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal.

    De maartfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange $3,71, of ruim 8%, hoger op $48,24. Op weekbasis was sprake van en stijging van 5,8%. In januari verloor de oliefuture 9,4%.

    Volgens analisten was het herstel van de olieprijs vrijdag vooral technisch door short-covering met een markt die herstelde na de daling tot onder de $44 op donderdag. Er is dan ook weinig basis voor een sterk herstel van de olieprijzen, die sinds de zomer met ruim 50% zijn gedaald.

    "De tegenwinden voor de olieprijzen houden aan", zegt Citigroup analist Tim Evans. "Optimisten zien de prijsontwikkeling vrijdag misschien als een goed teken ondanks het slechte nieuws dat de markt in kwam maar we blijven op de korte termijn neerwaartse risico's zien."

    Vrijdag werd bekend dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal met 2,6% is gegroeid, waar een groei van 3,2% was verwacht. Europese inflatiedata waren bijzonder zwak.

    "De markt voert een verloren gevecht", aldus Andy Lebow, vermogensbeheerder bij Jefferies. "En het wordt moeilijk om de komende maanden tot een duurzaam herstel te komen."

    Ondertussen maken steeds meer grote oliebedrijven bekend dat ze gaan snijden in hun investeringen. Vrijdag deed Chevron dat, een dag eerder maakte Shell dit bekend.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 30 januari 2015 22:11
    Olieprijzen maken sprong omhoog

    VRIJDAG 30 JANUARI 2015, 21:45 uur | 644 keer gelezen

    NEW YORK (AFN) - De prijzen van ruwe olie maakten vrijdag tegen het einde van de Amerikaanse beurshandel een opmerkelijke sprong. Zowel de prijs van Amerikaanse olie als die van Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging met rond de 7 procent omhoog.
    Analisten wezen volgens zakenkrant The Wall Street Journal onder meer naar een bericht van Baker Hughes, een grote dienstverlener aan de olie- en gasindustrie. Die liet weten dat het aantal boorinstallaties in de Verenigde Staten de afgelopen week met 7 procent is afgenomen tot het laagste niveau in drie jaar.

    De afname is volgens marktkenners opnieuw een teken dat de forse daling van de energieprijzen de toekomstige olieproductie zal drukken. De recente prijsdalingen zijn het gevolg van een overaanbod aan olie op de markt.

    Daarnaast zou de olierally veroorzaakt worden doordat veel handelaren die gespeculeerd hebben op verdere prijsdalingen, aan het einde van de maand hun zogenoemde shortposities moeten afdekken door oliecontracten te kopen. Ook dat kan een prijsopdrijvend effect hebben.

  5. forum rang 10 voda 1 februari 2015 14:35
    Grote staking in olie-industrie VS

    ZONDAG 1 FEBRUARI 2015, 13:41 uur | 879 keer gelezen

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Werknemers in de olie-industrie in de Verenigde Staten zijn zondag begonnen met een grote staking, na het uitblijven van een akkoord over een nieuwe cao. Het is de grootste actie in de Amerikaanse oliesector sinds 1980.
    Werknemers bij negen faciliteiten hebben het werk neergelegd. De vakbond United Steelworkers had tot actie opgeroepen nadat vijf voorstellen door Shell namens de oliebedrijven waren verworpen. De bond vertegenwoordigt werknemers bij meer dan tweehonderd olieraffinaderijen, terminals, pijpleidingen en chemiefabrieken in de VS.

    De onderhandelingen over een nieuwe cao begonnen op 21 januari. De bond eist onder meer een hoger loon en sterkere regelgeving om vermoeidheid van werknemers te voorkomen.

    Verstoringen

    Bij een landelijke staking door oliewerkers in de VS in 1980 werd drie maanden het werk neergelegd. Als het tot een algemene staking door werknemers van United Steelworkers komt, kan dat tot verstoringen van wel 64 procent van de Amerikaanse brandstofproductie leiden.

    De actie vindt plaats bij faciliteiten in de Amerikaanse staten Californië, Texas, Kentucky en Washington. De staking treft ook de raffinaderij Deer Park van Shell in Texas. Shell gaf aan de onderhandelingen zo snel mogelijk weer te willen hervatten. Het olieconcern onderhandelt namens grote bedrijven als ExxonMobil, Chevron, Marathon Petroleum en LyondellBasell.

    De onderhandelingen over een hoger loon vinden plaats op een moment waarop de olieprijzen zijn gedaald tot de laagste niveaus in zes jaar.

  6. Cézan 1 februari 2015 14:40
    fyi..

    Summary
    •While no one can call the bottom, I find it hard to believe that energy prices are going to fall much more at this point.
    •The Vanguard Energy ETF is one of the best ways to buy into the energy sector while prices are low.
    •Economic fundamentals are likely to drive petroleum prices higher over the long term. Put simply, growing populations need fuel.
    •Vanguard's Energy ETF holds a diversified set of energy companies, which helps investors avoid the idiosyncratic risk of individual oil-and-gas stocks.

    seekingalpha.com/article/2859486-why-...

    kga deze etf eens volgen.

    Czn.


  7. forum rang 10 voda 1 februari 2015 14:47
    Oil prices post surprise recovery of 8% on Friday

    Oil prices suddenly spiked more than 8 percent on Friday, in the biggest one day price move for the volatile commodity in nearly three years.

    The sharp rise came in the final 45 minutes of the trading day, with the West Texas Intermediate benchmark rising just over USD 3.71 to USD 48.24 a barrel and the global Brent benchmark climbed USD 3.86 or 7.9% to USD 52.99 a barrel on the ICE Futures Europe exchange, posting its largest percentage gain since April 2009.

    The sudden move up could be explained by various factors, including reports that the Islamic State terrorist group was advancing in an offensive near Iraq’s northern oil fields and largest weekly drop in rig count in USA.

    ISIS militants have attacked Kirkuk in northern Iraq, an effort that might be an earnest attempt to capture the key oil rich city causig disruption in supply chain

    Simaltaneously Baker Hughes service company reported that US’s rig count had dropped by 94 or 7% in Week05, the largest weekly drop since the late 1980s. That leaves 1,223 rigs in operation, the lowest number in three years and it is estimated another 300 rigs could be decommissioned in the next few months as service contracts expire.

    Before Friday’s rally, US and global oil benchmarks were down nearly 60% in the last seven months, as surging production from the US, Iraq and Libya overwhelmed tepid demand amid slowing global economic growth and as OPEC kept output steady in a bid to defend its market share.

    Surprisingly, oil price rally came against a backdrop of otherwise bearish supply and demand fundamentals and macroeconomic indicators on Friday, including a continued widening gap between production and consumption for oil from the OPEC and a weaker than expected reading on fourth quarter US economic growth.

    Indeed, many analysts believe oil prices have further to fall as global production continues to outpace demand through the first half of this year.

    Source - Strategic Research Institute
  8. Sacman 1 februari 2015 15:22
    a big strike in the us....that was the reason for fridays rise...it will rise further when this strike will be longer.
  9. forum rang 10 voda 1 februari 2015 15:23
    Oil price to hit a long-term equilibrium of USD 90 a barrel - Shell CEO

    Mr Ben van Beurden, CEO of Royal Dutch Shell, said that “Oil prices should reach a long-term equilibrium of USD 90 per barrel.”

    He said that it was impossible to predict when prices would return to those levels and said oil prices were poised to remain volatile in the mid-term.

    Source - Reuters
  10. forum rang 10 voda 2 februari 2015 16:17
    Grootste olierally sinds 2012

    MAANDAG 2 FEBRUARI 2015, 15:33 uur | 3596 keer gelezen

    Speculanten die hebben ingezet op een verdere daling van de olieprijzen hebben de afgelopen dagen de grootste rally in olie in 31 maanden gemist. Dit gebeurde nadat vorige week het aantal boorinstallaties in de Verenigde Staten is gedaald naar het laagste punt in 3 jaar. Beleggers lijken te hopen dat dit zal zorgen voor een lagere olieproductie.

    De shortposities in U.S. crude futures stegen eind januari nog naar het hoogste niveau in 5 jaar, weet Reuters te melden op basis van data van de U.S. Commodity Futures Trading Commission. Degene met shortposities misten daarmee wat Bloomberg noemt 'de grootste olierally sinds 2012'.

    Afgelopen vrijdag stegen de olieprijzen al met zo’n 7 procent. Volgens experts was dit onder andere te danken aan het aantal boorinstallaties dat in de Verenigde Staten daalde tot het laagste niveau in 3 jaar. Vandaag stegen de olieprijzen opnieuw. Brentolie stond ’s middags zo’n 3 procent hoger en Amerikaanse olie ongeveer 2 procent.

    Oplevingen

    ‘De olieproductie zou gelijk moeten blijven of moeten dalen tegen mei of juni, tenzij er een substantieel herstel van de olieprijzen plaatsvindt’, zegt James Williams, econoom bij WTRG Economics (energieresearchbureau) tegenover Bloombeg.

    Ook John Kilduff, partner bij hedgefonds Again Capital, zegt hierover: ‘Er wordt momenteel een basis gelegd voor een veel lagere productie die in 1 à 2 jaar verwacht kan worden. De markt zal hierdoor van tijd tot tijd wat opleven.’

    Door Barbara van Cooten

  11. forum rang 10 voda 3 februari 2015 16:06
    Olieprijs zet stijging voort

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijzen gaan dinsdag verder omhoog door speculatie dat een scherpe verlaging van de booractiviteiten de balans tussen vraag en aanbod op de oliemarkt zal herstellen.

    De prijs van een vat Amerikaanse West Texas Intermediate gaan dinsdag ruim 3% omhoog tot $51,10 en de Europese Brent dikt 2,9% aan tot $56,34 per vat. Beide graadmeters hebben de laatste drie sessies meer dan 11% gewonnen nadat vorige week uit data bleek dat de activiteit op Amerikaanse boorplatformen in drie jaar niet zo laag is geweest.

    Gareth Lewis-Davies, analist bij BNP Paribas, stelt dat beleggers zich aangemoedigd voelen door de cijfers over de Amerikaanse boorplatformen, wat er op wijst dat de productie gaat afnemen.

    Omdat er echter een vertraging van zo'n negen maanden zit tussen het gebruik van de boorplatformen en een dalende productie is de rally op de oliemarkt wellicht niet houdbaar, vervolgt hij. "Investeerders proberen in te stappen voordat de fysieke balans herstelt uit angst de boot te missen."

    RBC Capital Markets is van mening dat de prijzen weer omlaag kunnen gaan zolang er geen bewijs is dat een daling van het aanbod van niet-Opec-landen vorm krijgt. De Opec weigert vooralsnog de productie te verlagen in een poging marktaandeel te winnen op concurrenten.

    Door Eric Yep; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com


  12. forum rang 10 voda 3 februari 2015 16:34
    BP: olieprijs wellicht langere tijd laag

    DINSDAG 3 FEBRUARI 2015, 08:41 uur | 2674 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - BP heeft in het vierde kwartaal, evenals andere grote olieconcerns, last gehad van de fors gedaalde olieprijzen. De Britse rivaal van Shell stelde dinsdag bij de presentatie van de kwartaal- en jaarresultaten dat de prijzen wellicht voor langere tijd laag blijven en dat het bedrijf aan die realiteit zal worden aangepast.
    BP schreef in het vierde kwartaal 3,6 miljard dollar (3,2 miljard euro) af op met name zijn olie- en gaswinningsactiviteiten. Mede daardoor leed het concern een nettoverlies van 4,4 miljard dollar in vergelijking met een nettowinst van ruim 1 miljard dollar een jaar eerder. Aandeelhouders kunnen, ondanks het forse verlies, rekenen op een dividend van 10 cent per aandeel.

    Bestuursvoorzitter Bob Dudley zei in een interview met Bloomberg TV dat de situatie op de oliemarkt hem doet denken aan 1986. Destijds daalde de olieprijs van 30 dollar naar 10 dollar per vat om pas te herstellen nadat Irak in 1990 Koeweit binnenviel. Volgens Dudley kan de prijs wellicht de komende drie jaar onder 60 dollar per vat blijven. “Het zal lang duren voordat we terug zijn bij 100 dollar per vat”, aldus de topman.

    Timing

    BP verlaagde ook zijn investeringsbudget voor dit jaar tot circa 20 miljard dollar. Eerder wilde het bedrijf 24 tot 26 miljard dollar spenderen. Vorige week maakte Shell bekend voor 15 miljard dollar aan projecten af te blazen dan wel op de lange baan te schuiven.

    Dit jaar zal de productie van olie en gas hoger uitvallen dan de ruim 2,1 miljoen vaten per dag in 2014. BP tekende daarbij wel aan dat de daadwerkelijke productie afhankelijk is van onder meer de timing van projecten, desinvesteringen en wijzigingen in OPEC-quota. Bij de raffinagetak voorziet BP verdere margedruk als gevolg van de lagere olieprijzen, terwijl de marges bij petrochemische activiteiten zullen verbeteren.

  13. forum rang 10 voda 3 februari 2015 19:18
    Brent Oil
    Nico P.R. Bakker, 3 februari 2015
    Daggrafiek Brent Oil
    Weekgrafiek Brent Oil
    “Herstel gestart..

    Vanaf de groene lijn op 47,57 is onlangs een flinke herstelbeweging in de downtrend gestart. Er zijn enkele forse witte candles gevormd en de swingteller staat op +3. Wel staat de RSI als spanningsmeter flink op OB-terrein. Thans is er ruimte voor herstel naar de 61,8% Fibo-grens op krap 57,00, daarboven komt de sleepkabel op ruim 60,00 in beeld. Pas als dat niveau wordt doorbroken, komt er een einde aan de downtrend en start er weer een uptrend. Bij topvorming onder 60,00 neemt de neerwaartse druk daarentegen flink toe. Voor nu de reboundbeweging gadeslaan.
    Reboundspelers overwegen aan de koopkant in actie te komen. Trendvolgers wachten op een doorbraak van de 55 SMA lijn, dan start immers pas een uptrend.

    Weekgrafiek Brent Oil

    Vanaf juli 2014 bepaalden de verkopende partijen het beeld op de weekchart. De candles kleurden gitzwart en er werden drie downswings op rij geproduceerd. Wel gingen de beren met dermate veel geweld te werk dat de afstand tot de gemiddeldelijn aanzienlijk is geworden. Vanaf de steungrens op 45,19 is dan ook een herstelbeweging in de downtrend gestart om het gat met de 55 SMA te verkleinen. Deze week springt ook de swingteller op +1, hetgeen goed is voor een Support signaal (het signaal voor een opleving in de downtrend). Een rappe herstelbeweging tot 70-90 is goed mogelijk. Maar eens bekijken tot hoe ver de stieren reiken.
    Shortspelers sluiten hun posities. Offensieve spelers kunnen overwegen de reboundbeweging mee te spelen.

    Voor grafieken, zie link:

    www.bnpparibasmarkets.nl/MediaLibrary...
  14. Cézan 3 februari 2015 20:58
    quote:

    Cézan schreef op 1 februari 2015 14:40:

    fyi..

    Summary
    •While no one can call the bottom, I find it hard to believe that energy prices are going to fall much more at this point.
    •The Vanguard Energy ETF is one of the best ways to buy into the energy sector while prices are low.
    •Economic fundamentals are likely to drive petroleum prices higher over the long term. Put simply, growing populations need fuel.
    •Vanguard's Energy ETF holds a diversified set of energy companies, which helps investors avoid the idiosyncratic risk of individual oil-and-gas stocks.

    seekingalpha.com/article/2859486-why-...

    kga deze etf eens volgen.

    Czn.

    Blijkt maar wederom, hoe goed de beschouwingen van Seeking Alpha zijn.
    In 2 dagen tijd is deze ETF 5.69% gestegen.

    www.wallstreet-online.de/rohstoffe/oe...
  15. forum rang 10 voda 3 februari 2015 21:23
    Olieprijs sluit op hoogste niveau dit jaar, boven $50

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is dinsdag gesloten op het hoogste niveau van 2015 en boven de $50 per vat. De dollar verzwakte en de markt hoopt dat de voorraden af zullen nemen, nu er minder olie wordt geproduceerd vanwege seizoensonderhoud bij raffinaderijen en een staking van Amerikaans raffinage personeel.

    De maartfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange uiteindelijk $3,48, of 7%, hoger op $53,05.

    Met de recente forse stijging is er wat respijt voor beleggers na een aanhoudende sell-off die zijn sporen heeft nagelaten op de financiele markten en in bedrijfscijfers.

    Toch blijven marktvolgers voorzichtig en zijn zij niet overtuigd dat de bodem is bereikt. Sinds de zomer verloren de olieprijzen meer dan de helft van hun waarde, vooral onder druk van de torenhoge voorraden tegenover een zwakke vraag. Door de flinke daling van de olieprijzen, zijn energiebedrijven genoodzaakt om hun investeringen terug te schroeven. BP kondigde dinsdag aan dit jaar zo'n $4-6 miljard minder te investeren. Eerder meldden Shell en Chevron ook in de kosten te zullen snijden.

    De rally van dinsdag, waarbij de olieprijs zelfs even met zo'n 9% steeg, werd ingegeven door een staking van raffinage medewerkers in de Verenigde Staten en de verwachting dat dit zal leiden tot het stopzetten van de productie van brandstoffen.

    "Het is een behoorlijk grote beweging", vindt ook vermogensbeheerder Bob Yawger van Mizuho Securities USA. "Er zijn ontwikkelingen waardoor de markt gestimuleerd wordt." Hij noemt niet alleen de staking maar ook de plannen van grote olieconcerns om in 2015 minder te investeren.

    Hoewel er momenteel wordt gestaakt bij raffinaderijen, sluiten die meestal traditioneel de deuren in februari en maart de deuren vanwege seizoensonderhoud, waardoor de prijzen vaak stijgen. Maar de wereldwijde voorraden zijn nog altijd torenhoog, waarschuwen analisten.

    Ondertussen hebben vermogensbeheerders, inclusief hedgefondsen, ingezet op een dalende olieprijs in januari, en worden er nu wat winsten genomen, hetgeen ook bijdraagt aan een hogere olieprijs, denkt Andy Lebow van Jefferies.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  16. forum rang 10 voda 4 februari 2015 16:34
    Opmars olieprijs voorlopig ten einde

    WOENSDAG 4 FEBRUARI 2015, 14:13 uur | 3494 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - De olieprijzen daalden woensdag na in de vier voorgaande handelsdagen de sterkste opmars sinds 2009 te hebben gerealiseerd. De daling werd volgens handelaren ingegeven door speculatie op een verdere toename van de voorraden in de VS, waarover later op de dag cijfers worden bekendgemaakt.

    De prijs van een vat Amerikaanse olie stond aan het eind van de ochtend bijna 4 procent lager, om daarna weer wat op te lopen. Rond 14.00 uur was de prijs 2,3 procent lager op 51,82 dollar. Brentolie werd 1,8 procent goedkoper op 56,86 dollar.

    De prijzen liepen in de afgelopen dagen met circa 20 procent op door een combinatie van factoren, waaronder verlaagde investeringsbudgetten bij energieconcerns en een staking bij een aantal Amerikaanse raffinaderijen. “De prijsstijging was overdreven. Het aanbod is nog altijd veel groter dan de vraag”, aldus de voornaamste grondstoffenanalist van Commerzbank.
  17. forum rang 10 voda 4 februari 2015 16:40
    Amerikaanse olievoorraden stijgen harder dan verwacht

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olievoorraden in de Verenigde Staten zijn vorige week harder gestegen dan verwacht, blijkt woensdagmiddag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    De voorraden ruwe olie zijn in de week eindigend op 30 januari met 6,333 miljoen vaten gestegen tot 413,06 miljoen, terwijl vooraf werd gerekend op een stijging met 3,7 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen onverwacht met zo'n 2,335 miljoen vaten tot 240,67 miljoen, waar een daling met 300.000 vaten werd voorzien.

    Ook de voorraden stookolie en diesel namen onverwacht toe: met 1,788 miljoen vaten tot 134,475 miljoen. Hier was een afname met 2,2 miljoen verwacht.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen nam toe tot 89,9%, van 88,0%, waar vooraf werd gerekend op een niveau van 87%.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  18. forum rang 10 voda 4 februari 2015 20:43
    Rosneft snijdt in investeringen

    WOENSDAG 4 FEBRUARI 2015, 20:33 uur | 1 keer gelezen

    MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De Russische oliemaatschappij Rosneft gaat, in lijn met branchegenoten, dit jaar flink snijden in zijn investeringen. Dat zei topman Igor Sechin van Rosneft woensdag.

    Rosneft zal zijn investeringen in 2015 met 10 procent terugbrengen, aldus de topman zonder er een concreet cijfer aan te verbinden. Het concern bracht zijn investeringen de afgelopen anderhalf jaar ook al flink terug. Rosneft houdt in de begroting voor 2015 rekening met een gemiddelde olieprijs van 50 dollar per vat, zei Sechin.
5.465 Posts
Pagina: «« 1 ... 96 97 98 99 100 ... 274 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.539
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.616
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.405
AMG 965 126.191
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.707
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.148
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.193
ASR Nederland 18 4.129
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht