Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.468 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 274 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 maart 2015 22:25
    Olieprijs sluit lager, terwijl gestegen olievoorraden overhand nemen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, terwijl de sterk gestegen Amerikaanse olievoorraden donderdag impact uitoefenden, nadat deze woensdag overheerst werden door uitspraken van de Saudi-Arabische minister van olie.

    De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,5% lager op $50,76.

    De olieprijs steeg woensdag fors op de opmerkingen van de Saudische minister van Olie Ali al-Naimi, maar de markt realiseert zich nu dat zijn woorden "niets fundamenteel onthullends bevatten," en heeft zich sindsdien "verslikt in de relevantere Amerikaanse toename van de olievoorraad", zei Matthew Parry, analist bij het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

    Tyler Richey, een analist voor 7:00's Report, dat dagelijks marktcommentaar biedt, meldde dat de winstrally op woensdag "niet per se tot stand kwam vanwege de verschillende, licht optimistische OPEC berichten, maar eerder omdat de markt te overkocht was".

    "De 'korte olie' handel blijft het meest overheersend in de markt en tot we wat balans in posities gaan zien kun je ervan uitgaan dat de futures volatiel blijven", zei Richey, die toevoegt: "Echter, kijkend naar de middellange termijn, blijven de fundamenten wijzen op lagere prijzen, aangezien het mondiale aanbod hoog is en de vraag laag."

    Prijzen zullen voor nu waarschijnlijk in de range van $48 en $52,50 blijven, voorspelt Richey.

    De olieprijs eindigde woensdag hoger, ondanks een toename in de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden, nadat een prijsverhoging door Saoedi Arabie en uitspraken van de minister van olie van het land wezen op een versterking van de vraag naar olie.

    Saoedi Arabie had de prijzen voor zijn olie aan consumenten in de Verenigde Staten, Europa en Azie verhoogd voor april, terwijl de minister van olie van Saoedi Arabie, Ali al-Naimi, gedurende een toespraak in Berlijn op woensdag uitsprak dat "de vraag geleidelijk toeneemt, de wereldwijde economische groei meer robuust lijkt en de olieprijs stabiliseert".

    De olievoorraden in de Verenigde Staten bleven op een recordhoog niveau en zijn vorige week harder gestegen dan verwacht, bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration. De voorraden ruwe olie zijn in de week, eindigend op 27 februari, met 10,3 miljoen vaten gestegen tot 444,374 miljoen, terwijl vooraf werd gerekend op een stijging met 4,6 miljoen vaten.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 6 maart 2015 21:46
    Olieprijs sluit lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse oliefutures balanceerden vrijdag tussen lichte winsten en verliezen, maar het beter dan verwacht Amerikaans banenrapport deed de dollar stijgen, waardoor de olieprijs onder druk kwam te staan en dientengevolge lager sloot.

    Uit de data van het Amerikaans ministerie van arbeid bleek dat de werkgelegenheid in de VS in februari harder is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg met 295.000, waar gerekend werd op 240.000 nieuwe banen. De werkloosheid daalde naar 5,5%, versus 5,7% een maand eerder.

    Hoewel sterke banencijfers normalerwijs op enthousiasme kunnen rekenen, aangezien een groei van de werkgelegenheid duidt op een toename van het woon-werk-verkeer, kwam de markt onder druk te staan door een stijging van de dollar na publicatie van de data. De olie en dollar bewegen vaak omgekeerd evenredig van elkaar, aangezien een sterkere dollar de olieprijs verhoogt voor kopers met andere valuta.

    "Omdat de banendata sterk waren stijgt de dollar en dat leidt tot tegenwind voor de olieprijs", aldus Phil Flynn van Price Futures Group. "Enerzijds duiden de cijfers op een groei in de vraag naar energie. Anderzijds maakt de sterkere dollar olie duurder."

    Brent-crude kreeg daarentegen een boost door de zorgen over het aanhoudend geweld in Libie en de impact ervan op de olievelden van het land, waarvan er 11 zijn gesloten sinds woensdag.

    De olieprijs is de afgelopen weken gestabiliseerd, waarbij beleggers de focus richten op de afname van het aantal operationele booreilanden als indicatie voor de omvang van een uiteindelijke daling van de productie. Analisten waarschuwen echter dat een daling van het aantal operationele booreilanden zich niet direct zal vertalen in een daling van de Amerikaanse output, die momenteel draait op een meerjarige recordniveau van 9,3 miljoen vaten per dag.

    "Ondanks een sterke daling van het aantal booreilanden noteert de productie nog steeds op recordhoogte, waardoor de volatiliteit wordt verergerd", aldus Mark Keenan van Societe Generale.

    De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $1,15 lager op $49,61.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 9 maart 2015 16:43
    Brent herstelt tot $80, om daarna verder te dalen - Market Comment

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De koers voor een vat Brent-olie kan binnen enkele weken tot een maanden herstellen naar hooguit iets meer dan $80, om na deze lagere top de ingezette daling gedurende een termijn van 12 tot 18 maanden te hervatten, aldus technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Commercial Banking. Van den Akker ziet momenteel een focus op herstel, nu de koers recent boven de 16-jarige trendlijn van $52 per vat is gesloten. Eerder daalde de prijs van Brent-olie van een top op $116 van juni 2014 tot een dieptepunt van $45 op 19 januari van dit jaar. Voor de korte termijn zit de koers nog gevangen in een proces van bodemvorming, waarbij de prijs de komende dagen kan terugzakken pot het 50-daags gemiddelde van $55 of de horizontale steun op $54, nadat de weerstand van $62,90 te sterk bleek. Een doorbraak boven dat weerstandsniveau is een koopsignaal, stelt Van den Akker. Het koersdoel ligt op maximaal $80,60, met de eerste weerstand op $70 en het dalend exponentieel 200-daags gemiddelde op $77,80. Als dat herstel is afgerond kan Brent zich dus opmaken voor een vervolgfase van de vorig jaar ingezette koersdaling. Daarbij zijn volgens Van den Akker twee niveaus cruciaal: de genoemde 16-jarige trendlijn van $52 en de horizontale steun voor de lange termijn van $39. Als deze laatste ook wordt doorbroken, kan Brent de lagere regionen van $20 per vat opzoeken. Een vat Brent kost maandag rond 11.35 uur $59,33. (ANS)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 9 maart 2015 20:15
    Olieprijs sluit hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, nadat uit data bleek dat de voorraden ruwe olie in een belangrijke opslag-hub in de VS vorige week minder zijn gestegen dan verwacht.

    Data-dienstverlener Genscape Inc. meldde maandag dat de olievoorraden in Cushing, Oklahoma vorige week op weekbasis zijn gestegen met 1,7 miljoen vaten. Dit was echter minder dan verwacht, waardoor handelaren voorzien dat de hub bijna zijn maximale capaciteit heeft bereikt.

    De afgelopen weken stabiliseerde de oliefutures, waarbij beleggers de dalende booractiviteiten in de VS interpreteerden als een signaal dat het wereldwijde overaanbod weldra zal verminderen. Analisten waarschuwden er echter voor dat de marktfundamentals nog steeds 'bearish' zijn, waarbij de Amerikaanse productie nog steeds op recordniveau's noteert en enkele van de grootste producenten in het Midden-Oosten hun output stabiel houden, ondanks de lage olieprijs.

    "Zeer hoge voorraadniveau's zijn misschien wel de belangrijkste reden om voorzichtig te blijven over de olieprijzen", aldus analisten van Bank of America Merrill Lynch, eraan toevoegend in het derde kwartaal van 2015 een wereldwijde voorraad te voorzien van 180 miljoen vaten olie. Hoewel de bank zijn verwachtingen voor de olieprijs vanwege sterke februari-cijfers opwaardeerde, gaf de bank tevens aan te verwachten dat de prijs weer zal dalen.

    Bank of America Merrill Lynch voorziet voor WTI eind tweede kwartaal een prijs van $41 per vat en voor Brent een prijs van $48 per vat.

    Abdalla Salem el-Badri, de secretaris generaal van de Organisatie van olie exporterende landen (Opec) meldde zondag dat de lagere olieprijs de Amerikaanse schalie-industrie zal schaden. Hij meldde tevens dat een wereldwijde inperking in investeringen tot tekorten kan leiden, waadoor de olieprijs mogelijk zal stijgen.

    Andere topfunctionarissen meldden tijdens de Middle East Oil and Gas conferentie in Bahrein door te blijven produceren ondanks de lagere olieprijs. De Opec besloot in november de olie-output te handhaven, ondanks de dalende prijzen, in een poging zijn marktaandeel te behouden ten opzichte van andere opkomende olieproducenten.

    Vorige week daalde het aantal operationele booreilanden in de VS met 64 tot 922, de dertiende opeenvolgende week waarin sprake was van een daling, zo bleek uit cijfers van Baker Hughes Inc. De markt interpreteert de data als een bevestiging van de naderende afname van de Amerikaanse output.

    Goldman Sachs meldde echter dat Amerikaanse olieproducenten al voorbereidingen treffen om hun activiteiten later dit jaar op te voeren, onder andere middels het bouwen van een pijplijn langs onafgewerkte putten, waarvan de productie opgestart kan worden zodra de olieprijs gunstiger is.

    De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $0,39 hoger op $50,00.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

    Olieprijs sluit hoger
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, nadat uit data bleek dat de voorraden ruwe olie in een belangrijke opslag-hub in de VS vorige week minder zijn gestegen dan verwacht.

    Data-dienstverlener Genscape Inc. meldde maandag dat de olievoorraden in Cushing, Oklahoma vorige week op weekbasis zijn gestegen met 1,7 miljoen vaten. Dit was echter minder dan verwacht, waardoor handelaren voorzien dat de hub bijna zijn maximale capaciteit heeft bereikt.

    De afgelopen weken stabiliseerde de oliefutures, waarbij beleggers de dalende booractiviteiten in de VS interpreteerden als een signaal dat het wereldwijde overaanbod weldra zal verminderen. Analisten waarschuwden er echter voor dat de marktfundamentals nog steeds 'bearish' zijn, waarbij de Amerikaanse productie nog steeds op recordniveau's noteert en enkele van de grootste producenten in het Midden-Oosten hun output stabiel houden, ondanks de lage olieprijs.

    "Zeer hoge voorraadniveau's zijn misschien wel de belangrijkste reden om voorzichtig te blijven over de olieprijzen", aldus analisten van Bank of America Merrill Lynch, eraan toevoegend in het derde kwartaal van 2015 een wereldwijde voorraad te voorzien van 180 miljoen vaten olie. Hoewel de bank zijn verwachtingen voor de olieprijs vanwege sterke februari-cijfers opwaardeerde, gaf de bank tevens aan te verwachten dat de prijs weer zal dalen.

    Bank of America Merrill Lynch voorziet voor WTI eind tweede kwartaal een prijs van $41 per vat en voor Brent een prijs van $48 per vat.

    Abdalla Salem el-Badri, de secretaris generaal van de Organisatie van olie exporterende landen (Opec) meldde zondag dat de lagere olieprijs de Amerikaanse schalie-industrie zal schaden. Hij meldde tevens dat een wereldwijde inperking in investeringen tot tekorten kan leiden, waadoor de olieprijs mogelijk zal stijgen.

    Andere topfunctionarissen meldden tijdens de Middle East Oil and Gas conferentie in Bahrein door te blijven produceren ondanks de lagere olieprijs. De Opec besloot in november de olie-output te handhaven, ondanks de dalende prijzen, in een poging zijn marktaandeel te behouden ten opzichte van andere opkomende olieproducenten.

    Vorige week daalde het aantal operationele booreilanden in de VS met 64 tot 922, de dertiende opeenvolgende week waarin sprake was van een daling, zo bleek uit cijfers van Baker Hughes Inc. De markt interpreteert de data als een bevestiging van de naderende afname van de Amerikaanse output.

    Goldman Sachs meldde echter dat Amerikaanse olieproducenten al voorbereidingen treffen om hun activiteiten later dit jaar op te voeren, onder andere middels het bouwen van een pijplijn langs onafgewerkte putten, waarvan de productie opgestart kan worden zodra de olieprijs gunstiger is.

    De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $0,39 hoger op $50,00.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 10 maart 2015 20:28
    Olieprijs sluit lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is dinsdag gedaald, onder druk van de sterke dollar en voorafgaand aan het wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport dat woensdag verschijnt en waaruit waarschijnlijk een verdere stijging van de voorraden in de Verenigde Staten zal blijken.

    De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange $1,71, of 3,4%, lager op $48,29.

    Woensdag om 15.30 uur verschijnt het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA). Vooraf wordt verwacht dat de voorraden vorige week met bijna 5 miljoen vaten zijn gestegen, na een stijging met ruim 10 miljoen in de week daarvoor.

    "De huidige focus op de ontwikkelingen op de binnenlandse oliemarkt in de VS bereikt zijn kookpunt", aldus Tudor, Pickering Holt & Co. Volgens analisten van de investeringsbank willen klanten vooral weten "wanneer de voorraden hun piek bereiken."

    De groeiende voorraden kunnen de olieprijzen in de eerste helft van dit jaar nog verder laten dalen, verwachten de analisten, gevolgd door een stijging tot $80 per vat tegen het eerste kwartaal van 2016, mits de productie in de VS afneemt.

    De EIA verwacht echter niet dat dit laatste gebeurt. Uit zijn maandrapport, dat dinsdag verscheen, blijkt dat de organisatie er van uit gaat dat de productie in de VS dit jaar gemiddeld uitkomt op 9,3 miljoen vaten per dag en in 2016 oploopt tot 9,5 miljoen vaten per dag.

    Verder verwacht de EIA dat de prijs voor een vat dit jaar gemiddeld uitkomt op $52,12, waar men vorige maand nog uitging van $55,02.

    Naast de zorgen over de torenhoge Amerikaanse olievoorraden, zette de sterke dollar dinsdag ook druk op de olieprijzen. De green back steeg flink in waarde ten opzichte van andere grote valuta. De euro noteerde dinsdag ten opzichte van de dollar even onder de $1,07 en bleef vervolgens rond dat niveau hangen.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  6. WijHetVolk 11 maart 2015 10:58
    quote:

    WijHetVolk schreef op 25 februari 2015 16:09:

    [...]

    Mijn verwachting: Olieprijs blijft voor de aankomende 12 tot 18 maanden schommelen rond de 49 dollar.

    Na alle berichten van up, down, sideways, whateverway nog steeds rond de 49.
    Nog minimaal 50 weken te gaan. :-))
  7. forum rang 10 voda 11 maart 2015 15:37
    Olievoorraden VS blijven stijgen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olievoorraden in de Verenigde Staten blijven op een recordhoog niveau en zijn ook vorige week verder opgelopen, blijkt woensdagmiddag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration. Uitgezonderd de eerste week van januari, zijn de olievoorraden in de VS dit jaar alleen maar verder gestegen.

    De voorraden ruwe olie zijn in de week eindigend op 6 maart met ruim 4,5 miljoen vaten gestegen tot 448,886 miljoen. De stijging is daarmee iets minder sterk dan verwacht omdat vooraf was gerekend op een toename met 4,8 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden daalden veel minder dan verwacht, met 187.000 vaten, waar een daling van 1,7 miljoen vaten was voorzien. Het totaal kwam uit op 239,873 miljoen.

    De voorraden stookolie en diesel stegen tot een totaal van 1125,503 miljoen. De stijging van ruim 2,5 miljoen vaten was onverwacht, want er was een daling met 2,3 miljoen voorzien.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg onverwacht, naar 87,8%, van 86,6% een week eerder en boven de 86,2% waar vooraf op was gerekend.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

  8. forum rang 10 voda 11 maart 2015 17:13
    Olieproductie Rusland blijft lang onveranderd

    WOENSDAG 11 MAART 2015, 17:10 uur | 1 keer gelezen

    MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Rusland zal zijn olieproductie tot 2035 op het huidige niveau houden, ondanks de sterk gedaalde olieprijzen. Dat heeft de Russische energieminister Alexander Novak woensdag gezegd.

    De gemiddelde productie blijft onveranderd op circa 10,5 miljoen vaten (van 159 liter) per dag, aldus Novak. In januari bedroeg de olieproductie 10,7 miljoen vaten, het hoogste niveau sinds de val van de Sovjetunie. Rusland behoort met Saudi-Arabië en de Verenigde Staten tot de grootste olieproducenten van de wereld.

    De Russische economie heeft flink te lijden onder de lagere olieprijzen en de westerse sancties tegen het land. De economie krimpt dit jaar naar verwachting van de overheid met 3 procent.
  9. forum rang 10 voda 11 maart 2015 20:49
    Olieprijs sluit licht lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is woensdag licht lager gesloten, waarbij de prijs kort voor het slot van de handel nog wat op wist te klimmen. Opnieuw kwam de grootste druk van de torenhoge voorraden in de Verenigde Staten, die vorige week verder zijn opgelopen.

    De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 12 dollarcent, of 0,3%, lager op $48,17.

    Volgens analist Tyler Richey van 7:00's Report suggereert die beweging in het laatste uur "dat de markt overkocht blijft door short beleggingen, die voor volatiliteit zorgen." Hij verwacht dat de korte termijn trend wel op een dalende olieprijs duidt.

    Ondertussen blijven de olievoorraden in de VS op een recordhoog niveau en zijn ze ook vorige week verder opgelopen, zo bleek woensdagmiddag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration. Uitgezonderd de eerste week van januari, zijn de olievoorraden in de VS dit jaar alleen maar verder gestegen.

    De voorraden ruwe olie stegen in de week eindigend op 6 maart met ruim 4,5 miljoen vaten tot 448,886 miljoen. Gemeten op maandbasis staan de voorraden nu op het niveau dat voor het laatst in 1930 werd gezien.

    "Er is veel olie. Dat was het thema, dat blijft het thema en ik verwacht niet dat hier spoedig verandering in komt", aldus analist Kyle Cooper van IAF Advisors in Houston. "Als je momenteel 'bullish' hebt ingezet en dus denkt dat de olieprijs omhoog gaat, moet je je zorgen gaan maken."

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  10. forum rang 10 voda 12 maart 2015 20:59
    Olieprijs sluit op laagste niveau in 6 weken

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is donderdag gesloten op het laagste niveau in zes weken, onder druk van de aanhoudende zorgen over de hoge Amerikaanse olievoorraden.

    De aprilfuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange $1,12, of 2,3%, lager op $47,05.

    Nadat woensdag al bekend werd dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week verder zijn opgelopen, maakte onderzoeksbureau Genscape donderdag bekend dat de voorraden bij Nymex-hub Cushing in het Amerikaanse Oklahoma vorige week met 2,2 miljoen vaten zijn gestegen.

    "Wij zijn van mening dat er op de korte termijn meer neerwaarts dan opwaarts risico is voor de olieprijzen", vinden analisten van Societe Generale, die de groeiende voorraden als grootste impact voor de olieprijs zien.

    Brent-olie sloot donderdag ook lager, maar het verlies was minder groot dan bij de Amerikaanse benchmark. Recent werd het verschil in de prijs voor een vat Nymex en die voor een vat Brent groter omdat laatstgenoemde kon profiteren van geopolitieke problemen zoals de verstoring van de olieproductie in bepaalde landen.

    "Brent moest een geopolitieke risicopremie inprijzen, met een toename van de militaire activiteit in Irak en de Libische olievelden waar nog steeds een onderbreking van de olieproductie dreigt", aldus energiefirma Ritterbusch & Associates.

    Brent sloot donderdag 0,8% lager maar bleef boven de $57 per vat.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  11. [verwijderd] 13 maart 2015 08:26
    Nog steeds rond de $47 per vat, vandaag geen terugverende upswing.

    RDS Shell zal op de korte termijn moeten waarschuwen, de druk binnen het bedrijf is bij iedereen voelbaar(inside the outside)

    Ik ventileer hier maar mijn gedachte, het RDS-hoekje is te vriendelijk en te droomachtig("6% dividend zeker")...het is gewoon aandoenlijk eigenlijk!

    RDS gaat verlagen, uitstel is geen afstel meer, het gaat gebeuren.....
  12. [verwijderd] 13 maart 2015 13:11
    $45,90
    In een lijn strak naarbeneden, dit gaat knellen bij bepaalde instellingen, RDS gaat link worden, het is een gewoon normaal bedrijf hoor! staan zeker niet boven de wet, laat staan boven de olieprijs.....
  13. forum rang 10 voda 13 maart 2015 15:36
    IEA: herstel olieprijs is nog steeds kwetsbaar

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Internationaal Energieagentschap (IEA) heeft vrijdag gewaarschuwd dat het herstel van de olieprijs kwetsbaar blijft, gezien de hoge olievoorraden en het opveren van de productie in de Verenigde Staten.

    "Achter een facade van stabiliteit, is de herbalancering die is veroorzaakt door het instorten van de prijzen, nog steeds gaande, dus het is te optimistisch om te denken dat dit soepel verloopt."

    Het agentschap noemt de afname in het aantal actieve Amerikaanse boorplatforms als grootste drijfveer voor het herstel van de olieprijs naar zo'n $60 per vat. Inmiddels zijn zowel Brent als Nymex echter weer wat weggezakt in de afgelopen dagen.

    Vorige maand sprak het IEA in zijn rapport uit te verwachten dat de lagere productie in de VS bij zou dragen aan het herstel van de olieprijs. Maar in het rapport van vrijdag meldt de waakhond dat de Amerikaanse olieproductie in februari juist is gestegen, met 115.000 vaten per dag.

    Door Benoit Faucon; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  14. forum rang 10 voda 13 maart 2015 16:54
    'China en India vullen oliereserves aan'

    VRIJDAG 13 MAART 2015, 10:53 uur | 762 keer gelezen

    PARIJS (AFN) - China en India grijpen de relatief lage prijs van olie aan om hun strategische voorraden dit jaar aan te vullen. Dat meldde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) vrijdag. Het agentschap stelt dat de noodvoorraad van miljoenen vaten de markt van vraag en aanbod ,,in potentie" zal stimuleren.

    In november onthulde China details over de oliereserves. Het land meldde destijds dat het 91 miljoen vaten achter de hand hield. India had tot zover nog geen strategische reserves, maar heeft naar verluidt voor dit jaar 338 miljoen dollar gereserveerd om een voorraad op te bouwen. Dat komt neer op 6,5 tot 7 miljoen vaten. Het land opende onlangs de eerste opslagtanks met een capaciteit van 10 miljoen vaten. Later dit jaar moeten nog twee faciliteiten worden opgeleverd.

    De voorraden van India en China halen het overigens niet bij de Verenigde Staten, met 696 miljoen vaten van 159 liter de houder van de grootste olievoorraad ter wereld.

    Stabilisatie

    Na de forse prijsdaling van de afgelopen maanden lijkt de prijsontwikkeling van olie de laatste weken te stabiliseren. Volgens het IEA is dat slechts een tijdelijke beweging, omdat het aanbod nog ver boven de vraag ligt.

    Daarbij toont de productie geen teken van vertraging, vooral in de VS. Het IEA merkt daarbij op dat Amerika tegen de grenzen van zijn opslagcapaciteit aanloopt. Het zal echter nog zeker tot in de tweede helft van het jaar duren voordat de productie in de VS enigszins naar beneden wordt geschroefd, meent het agentschap.
  15. [verwijderd] 13 maart 2015 17:12
    De prijs tussen vraag en aanbod wat eigenlijk de echte prijs hoort te zijn is nog niet bereikt, Daarvoor zijn de huidige prijzen zelfs nog te hoog. Dit geeft aan hoeveel speculatie lucht er altijd in de olieprijs heeft gezeten. Maar als dat met olie het geval is, waar ziet er dan nog meer zoveel lucht in ? Misschien de beurzen of de huizenprijzen wie zal het zeggen.
  16. [verwijderd] 13 maart 2015 17:25
    kan nog 1 pak vanaf. dat hele grondstoffen verhaal is aan het instorten. daar moet je niet in zitten. je kan beter helemaal nergens in zitten tussen().
5.468 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 274 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.296
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.632
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.013
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.568
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.213
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.771
ageas 5.843 109.781
Agfa-Gevaert 13 1.886
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.373
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.743
Allfunds Group 3 1.226
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.770
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.435
AMG 965 126.371
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.525
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.734
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.164
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.296
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.737
ASML 1.762 77.344
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.704
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 15 mei

    1. ABN Amro Q1-cijfers
    2. InPost Q1-cijfers
    3. Allianz Q1-cijfers
    4. Commerzbank Q1-cijfers
    5. RWE Q1-cijfers
    6. Thyssenkrupp halfjaarcijfers
    7. ASMI €2,75 ex-dividend
    8. NL economische groei Q1 (voorlopig)
    9. NL consumentenuitgaven maart
    10. NL internationale handel maart
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht