Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 320 321 322 323 324 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2015 19:41


    slimbeleggen.net/goldman-sachs-gronds...

    Het plan van Goldman Sachs om de grondstoffenmarkt over te nemen, lijkt te lukken
    overzicht
    27 maart 2015
    geen reacties
    Beurs, Commodities

    Floyd Goldman Sachs

    Goldman Sachs is een bank apart in deze wereld. Goldman Sachs heeft overal een serieuze lepel in de pap te brokken en nu is het zelfs de grootste bank op de grondstoffenmarkt. En dat is geen toeval.

    Recent verkocht JP Morgan zijn grondstoffen business aan Mercuria Energy Group voor een bijzonder lage prijs. Door deze verkoop springt Goldman Sachs over JP Morgan als grootste grondstoffen handelaar op Wall Street.

    Sinds de financiële crisis is er een nieuwe wetgeving die banken verbiedt om ook grondstoffen handel te bezitten. Alle grote Amerikaanse banken hebben een apart grondstoffen divisie en een voor een verkopen ze deze, zoals JP Morgan – maar Goldman Sachs niet. En daar lijkt een strategie achter te zitten.

    In theorie moeten de banken ten laatste in 2017 hun grondstoffen business van de hand doen. Om niet in de problemen te komen, verkopen de meeste banken deze divisies nu al … behalve Goldman Sachs.
    Goldman Sachs is iedereen weer te slim af

    Doordat deze banken deze divisies moeten verkopen, worden ze gedwongen dit te verkopen aan een lage prijs. De onderhandelaars van de vragende partij weet dit en dat kan de prijs serieus drukken. Maar waarom verkopen Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley en JP Morgan hun grondstoffen divisies en Goldman Sachs niet?

    Omdat de Federal Reserve recent instemde om de deadline te verschuiven van 2017 naar 2019. Goldman Sachs kan op die manier gebruik maken van de goedkope prijzen op de markt om grondstoffen business op te kopen en er de komende jaren nog munt uit te slaan.

    Op deze manier overtreed de bank geen enkele wet, het wacht gewoon tot het allerlaatste moment om de grondstoffen handel van de hand te doen en ondertussen blijft het als grootste handelaar heersen over de grondstoffenmarkt.
  2. [verwijderd] 3 april 2015 17:36

    www.hollandgold.nl/nieuws/teleurstell...

    als de schrijver nu rekening hield met de gesloten markt in goud (maar niet in dollars), dan zegt dat niets voor het moment dat de markt weer opent; goud kan mogelijk als reactie in dollars omhoog en per saldo in euro's gelijk blijven.

    Er valt amper voordeel te behalen op de -papieren- koersdaling in euro's, wellicht alleen op particulier vlak.
  3. pautje 5 april 2015 21:49
    Een short squeeze op goud en zilver behoort absoluut tot de mogelijkheden zometeen.
    Goede cocktail op dit moment.
    Goud reageerde negatief op goede banencijfers.
    Erg veel short contracten op het moment, vooral zilver.
    Weet niet of dit banencijfer invloed heeft op rente verhoging in juni-september.
    Trend is aan het omslaan in U.S.A, hoge dollar.
    Valuta oorlog kan zomaar een QE4 uitlokken.
    Dat wereldwijd bijdrukken wordt een keer ergens afgerekend, waar en wanneer is mij onbekend.
    Fijne week!
  4. forum rang 7 hirshi 6 april 2015 23:53
    Traditional 3-box reversal chart:

    Gold on P&F: double top breakout on 6th april 2015 (high $ 1.224,50)

    Preliminary bullish price objective (rev) $ 1.310,-

    Groet.
  5. forum rang 10 voda 8 april 2015 18:51
    Gaat goud crashen? (Adv)

    DINSDAG 7 APRIL 2015, 09:06 uur | 1059 keer gelezen

    Goud wint langzamerhand steeds meer aan populariteit en de interesse van beleggers is niet zo vreemd: de prijs van het goudkleurige edelmetaal stijgt al meer dan een decennium. Toch is er in de laatste 2 jaren een klein dipje ontstaan. Is dit een voorbode voor een crash, of juist een mooi koopmoment?

    In de goudgids van SlimBeleggen wordt uitgebreid ingegaan op dit vraagstuk. Maar ook voor beginnende beleggers is deze gids een must-read.


    Wat is goud precies en waarom is het voor beleggers interessant om goud te kopen? En hoe speel je precies in op de goudprijs? Lees dit en nog veel meer in de ultieme goudgids voor beleggers.

    De goudgids van Slim Beleggen is dé handleiding voor goudbeleggers en gaat onder andere in op de verschillende manieren waarop goud kan worden aangekocht, goudmijnaandelen, goudderivaten en allerlei handige tips.

    Zie de goudgids in de PDF bijlage
  6. forum rang 7 hirshi 8 april 2015 19:03
    Hans,

    Ik lees:

    Goud biedt in de eindfase van ons huidige geldsysteem een anker voor
    koopkracht en een veilige haven voor uw vermogen. Beleggers doen er
    goed aan om een deel van het huidige vermogen te verschuiven naar goud
    en goudgerelateerde beleggingen, waarbij het globale percentage tussen
    10 en 20 procent mag variëren ten opzichte van uw vastgoed, obligaties,
    aandelen en cash.


    Eigenlijk een advies om 80-90% van je vermogen NIET te beleggen in goud en goudgerelateerde beleggingen.

    Te riskant??

    Groet.
  7. forum rang 10 voda 8 april 2015 19:09
    quote:

    hirshi schreef op 8 april 2015 19:03:

    Hans,

    Ik lees:

    Goud biedt in de eindfase van ons huidige geldsysteem een anker voor
    koopkracht en een veilige haven voor uw vermogen. Beleggers doen er
    goed aan om een deel van het huidige vermogen te verschuiven naar goud
    en goudgerelateerde beleggingen, waarbij het globale percentage tussen
    10 en 20 procent mag variëren ten opzichte van uw vastgoed, obligaties,
    aandelen en cash.


    Eigenlijk een advies om 80-90% van je vermogen NIET te beleggen in goud en goudgerelateerde beleggingen.

    Te riskant??

    Groet.
    Lijkt mij meer op een "gezonde" spreiding...
  8. forum rang 7 hirshi 8 april 2015 19:22
    quote:

    voda schreef op 8 april 2015 19:09:

    [...]
    Lijkt mij meer op een "gezonde" spreiding...
    Mij ook.

    Eerder dan een veilige haven.

    Groet.
  9. [verwijderd] 15 april 2015 21:28
    Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die zeer slechte ervaringen hebben met H.Haller (webshop in Duitsland)? Ik kreeg pas vandaag, na 2,5 maand, 300 van mijn 600 bestelde ounce munten. De rest heb ik nog steeds niet ontvangen. Veel loze beloften (gaat echt vandaag op de post, nee wordt echt morgen verzonden, sorry ik was 2 weken ziek, morgen gaat het echt op de post). Communiceert verder nooit uit zich zelf over de status, je moet altijd zelf 10 mailtjes sturen voordat je 1 korte reactive terug krijgt.....Dat is dus ééns en nooit meer.

    Dan een andere vraag. Ik kwam laatst www.goudoverzicht.nl tegen als (nieuwe) vergelijker van goud en zilver (en platina etc). Ziet er erg mooi en compleet uit, alleen is het jammer dat ze de prijzen maar elke 30 minuten updaten. Bij heftige koersschommelinen zou ik liever zien dat prijzen snelle geüpdate worden.

    gr
    Harrie
  10. forum rang 9 josti5 15 april 2015 21:38
    Ik kijk altijd bij Holland Gold, daar wordt de prijs iedere minuut ververst.
    En natuurlijk bij mijn broker Alex Pro: realtime.
    Met H. Haller geen ervaring...
    Wel goede ervaringen met Holland Gold en Zilverbaartje (Heerlen), maar de laatste zie ik weinig meer op internet.
  11. [verwijderd] 16 april 2015 14:24
    Hedgefondsen verdubbelen Goud posities

    Hedfondsen en speculanten hebben hun long posities in goud verdubbeld. De goudprijs worstelt momenteel met het niveau van $1200 per troy ounce. Afgelopen maand bewoog goud zich tussen de bandbreedte van $1150 en $1214.

    Dit jaar lag het hoogste punt voor de goudprijs op $1302 op 22 januari. De dag ervoor maakte de ECB bekend dat het 1,1 triljoen Euro aan stimuleringsmaatregelen gaat invoeren. Op het moment van schrijven staat goud boven de $1200 op $1206 per troy ounce.

    Vanaf het dieptepunt van dit jaar, dat dateert uit 17 maart 2015 met een koers van $1149, is de goudprijs met 5% gestegen. De relatief sterke Amerikaanse Dollar in combinatie met de mogelijke renteverhoging van de FED later dit jaar, speelt de goudprijs parten. De wisselkoers van de Euro/Dollar beweegt tussen de 1,05 en de 1,10 en staat momenteel op 1,0656. Goud is dit jaar in Euro’s met ruim 15% gestegen. Gisteren maakte de ECB bekend dat de rente in Europa niet zal worden aangepast en op 0,05% blijft staan.

    Hedgefondsen hebben in een periode van acht aaneengesloten weken hun short posities op goud zien toenemen. De posities bereikten niveaus die het laatst gezien zijn in december van 2013. Volgens de laatste cijfers van het Commodity Futures Trading Commission (CFTC) hebben hedgefondsen hun long posities verdubbelt en tegelijkertijd hun short posities afgebouwd binnen een periode van twee weken.

    De netto long posities namen met 43% toe in een week tijd. Een stijging die vergelijkbaar is met de positiewijziging de week ervoor. Hedgefondsen hebben momenteel een long positie op goud van 6,5 miljoen ounces. In medio maart van dit jaar kwamen de long posities uit op 3,1 miljoen ounces. De prijs van goud is sinds september 2011 in een dalende trend terecht gekomen die inmiddels ruim 3,5 jaar duurt. Een uitbraak boven de $1220 lijkt momenteel nodig om de trend te keren.
  12. forum rang 10 voda 16 april 2015 19:51
    Mooi werk!

    Duikers vestigen record met vinden miljoenenschat

    Een duikteam heeft voor 47 miljoen euro aan zilveren munten opgedoken uit het Britse schip SS City of Cairo, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door een Duitse onderzeeër werd getorpedeerd. De 'zilverschat' werd gevonden op zo'n 3000 kilometer ten westen van Afrika, op een diepte van meer dan 5 kilometer. De berging van een schat op die diepte betekende gelijk een 'wereldrecord'.

    Bergingsbedrijf Deep Ocean Projects (DOS) vond het stoomschip in 2011 en borg de vele tonnen aan zilveren Indiase roepees al in september 2013, maar mocht het nieuws nu pas van de Britse regering naar buiten brengen. Het zilver is omgesmolten door de Britse regering, het gespecialiseerde bedrijf uit Mauritius kreeg een deel van de miljoenenopbrengst die door verschillende media op 47 miljoen euro wordt geschat.

    Duitse torpedo's
    De SS City of Cairo was in 1942 op weg van Bombay naar Engeland. Een deel van de lading bestond uit 100 ton aan zilveren munten, bedoeld voor de Britse regering om de oorlog tegen de nazi's te financieren. Rond half negen 's avonds ontdekte een Duitse U-boot het stoomschip. Een torpedo raakte de Britse boot.

    De 296 mensen aan boord (waarvan 136 passagiers) verlieten zo snel als ze konden de SS City of Cairo. Tien minuten na de eerste inslag werd een tweede torpedo afgevuurd door de Duitsers, waarna het schip snel zonk. Zes van de opvarenden vonden daarbij de dood.

    De anderen gingen in meerdere reddinsgboten op weg naar vaste land. Nog eens 98 mensen overleden tijdens die toch, voordat de boten op verschillende plekken werden gespot door andere schepen en de mensen gered.

    Wrak
    De schat leek voor altijd verdwenen, tot DOS in 2011 het in tweeën gebroken wrak van de SS spotte in de Atlantische Oceaan, op zo'n 800 kilometer ten zuiden van het eiland Sint-Helena en zo'n 3000 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust. Het wrak lag bedolven onder het slib, soms wel metersdik. Daarbij lag het 5150 meter diep.

    Op zo'n diepte was nog nooit een schat geborgen. Het maakte de operatie extra moeilijk, aldus DOS. Het was er kouder dan de duikers gewend waren, het was er moeilijker ademhalen, de stroming was er sterk en ook het gebruikte materiaal moest worden aangepast aan de extreme omstandigheden. Toch slaagde het bergingsteam, geleid door de Britten, erin om eind september de laatste gevonden munten boven te halen.

    Zie link voor foto's en video.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 april 2015 21:00
    vr 17 apr 2015, 18:01
    Vete over schat in diepvrieskip houdt aan
    door Daphne van Dijk
    AMSTERDAM -

    De dramatische Turkse familievete over de bruidsschat die verstopt zat in een diepvrieskip, blijft voorlopig doorgaan. De kort gedingrechter in Amsterdam heeft bepaald dat het hoger beroep eerst moet worden afgewacht.

    De moeder werd vorig jaar veroordeeld tot teruggave van de gouden sieraden aan haar dochter, maar weigert de bruidsschat te retourneren. Ze houdt vol de gouden armbanden, oorbellen en kettingen van haar dochter niet te hebben en ging in hoger beroep.

    Dochter stapte twee weken geleden naar de voorzieningerechter om via een kort geding haar goud met spoed terug te krijgen en wilde een dwangsom voor elke dag dat haar moeder niet met de bruidsschat over de brug kwam. Maar de kort gedingrechter heeft nu geoordeeld dat beide familieleden eerst het hoger beroep moeten afwachten waar meer onderzoek wordt gedaan naar de feiten.

    In 2008 werd de bruidsschat ter waarde van 25.000 euro met veel ceremonie door de ouders van de bruidegom aan de bruid overhandigd. Zij was even daarvoor in het huwelijk getreden met haar neef die zij uit Turkije naar Nederland had gehaald. Het kersverse paar trok in bij haar ouders in Amsterdam Nieuw-West. De bruidsschat werd verstopt in een kip in de diepvrieskist in de garage. Het leek iedereen de beste verstopplek voor mogelijke inbrekers. Alleen bij speciale gelegenheden als de ramadan of het Offerfeest werd het goud uit de kip gehaald en bij de dochter omgehangen.

    Maar binnen de familie bleken grote spanningen te zijn; in 2009 verliet het kersverse bruidspaar halsoverkop de woning, de bruidsschat in de diepvrieskip achterlatend.
  14. forum rang 10 voda 18 april 2015 14:46
    India hikes import tariff value on Gold to USD 388 per 10 grams

    The Ministry of Finance showed that the government has further raised the import tariff value on gold to ISD 388 per 10 grams. The import tariff value of gold was USD 385 per 10 grams a fortnight ago.

    For silver the new import tariff value has been fixed at USD 524 per kilogram, lowered from USD 543 per kg earlier. The import tariff value is the base price at which customs duty is determined to prevent under-invoicing. It is revised on a fortnightly basis taking into account global prices.

    Source : Commodity Online
  15. forum rang 10 voda 18 april 2015 14:47
    Gold bugs back as USD 1200 an ounce reclaimed

    Gold futures finished higher in New York overnight to reclaim the USD 1,200 an ounce level.

    US economic reports came in weaker than expected, which helped weaken the US dollar, making gold more appealing to investors. Gold for June delivery added 0.7% to settle at USD 1,201.30 an ounce on the Comex.

    Source : Proactive Investors
8.779 Posts
Pagina: «« 1 ... 320 321 322 323 324 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.432
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.926
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.430
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.340
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.445
Allfunds Group 3 1.210
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.337
AMG 965 125.811
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.137
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.637
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.694
ASML 1.762 77.008
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.653
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht