Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Weg met die werklozen

46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Ed Verbeek 25 april 2015 08:35
    Het aantal werklozen is sinds 2008 tot nu toe gestegen van 3% naar 7%
    (zie bijv. www.nrcq.nl/2015/01/22/tien-jaar-werk... )

    Maar waarom zetten we die werklozen niet gewoon verplicht als vrijwilliger aan het werk op straffe van boetes en (als ze geen geld hebben) taakstraffen?
    Opsluiten in de gevangenis is niet slim, want dat kost alleen maar geld
    (baten/lasten)

    Hier het goede voorbeeld: www.joop.nl/economie/detail/artikel/3...
  2. forum rang 5 Ed Verbeek 25 april 2015 10:08
    quote:

    Borja schreef op 25 april 2015 09:59:

    [...]
    Waardeloos onderwerp en een waardeloos voorbeeld.

    Probeer de ironische kant ervan te bekijken, dan wordt één en ander wel duidelijk denk ik.
    :-)
  3. [verwijderd] 25 april 2015 10:23
    Uit het niets worden de werkelozen aangevallen.
    En het voorbeeld vind ik sumier omdat het niet het hele verhaal weergeeft.

    Ik had niet in de gaten dat het ironisch bedoeld was, maar zal m'n best doen dat te begrijpen.
  4. forum rang 5 Ed Verbeek 25 april 2015 10:48
    't valt binnen de serie "Weg met [niet-productieven, andersdenkenden, eldersgeborenen, slachtoffers van het systeem en andere losers]"

    En allemaal erg schadelijk voor de economie!
    (Kosten / Baten)
  5. forum rang 6 haas 25 april 2015 11:32
    Alle 60+ vrouwen/mannen gaan breien/haken van kledingstukken: voor arme mensen in arme landen ?
  6. [verwijderd] 25 april 2015 11:39
    Het draadje was beter geweest als de kop was ..

    Wao de vakantie plek van de vele niets mankerende ruifeters .
    { op echt mankeerde mensen na dan }

    Wanneer beginnen ze pvd niet eens aan een super strenge eerlijke rechtvaardige verplichte herkeuring van alle WAO`ers .
    Ik ben er heilig van overtuigd dat het merendeel direct aan de slag kan .
  7. [verwijderd] 25 april 2015 11:45
    willen jullie meer of minder werkelozen. ?
    minder!, minder!, minder!
    goed zo, dan gaan de socialistische partij of groen links dat voor jullie regelen.
    zeker niet dat marginale clubje p.v.d.a. waarvan de voorziter niet gemaakt is maar gebreeën en aan de letter .a. even veel betekenis toegekend wordt als de w in de a.n.w.b..
    even ter herinnering :
    " wim kok: 'het afschudden van ideologische veren is voor een politieke partij als de onze niet alleen een probleem, het is in bepaalde opzichten ook een bevrijdende ervaring."
    (uit de volkskrant van 12 dec. 1995)
    nu, probeer die afgeschudde ideologische veren er maar weer aan te plakken, lukt dus nimmer meer.
    even een stukje uit katern opinie en debat in de nrc / het handelsblad vandaag door jan kuitenbrouwer.
    ontspannende literatuur voor het weekend ,ter overdenking.

    "De overlevingsstrategie van de publieke omroep is om steeds minder publiek te worden. De volgende stap is al in voorbereiding, bleek afgelopen week uit uitgelekte beleidsplannen: nog meer focus op marktaandeel, nog meer centralisering. De oude omroepverenigingen zitten in een double bind: als ze niet meegaan met het NPO-beleid worden zij gemarginaliseerd, als zij wel meegaan marginaliseren zij zichzelf.
    Neem de VARA. Geen publieke omroep die de rode loper zo gretig uitrolt voor nieuwrechtse politici. Pim Fortuyn, Geert Wilders, Rita Verdonk, Joost Eerdmans, Mat Herben, Dion Graus, Fleur Agema, Hero Brinkman, Marco Pastors, Joram van Klaveren, allemaal graag geziene gasten in VARA-programma’s. En afgelopen week viel de omroep van de rode haan opnieuw in de prijzen om als eerste het belangwekkende gedachtengoed van VNL in de Nederlandse huiskamer te brengen. Van de spreiding van kennis, macht en inkomen naar crimefighting, marktwerking en nationale trots.
    Niet alleen nieuw-rechts, ook Bram Eiergebak zelf heeft veel te danken aan de VARA, vooral aan Pauw & Witteman. Ze kregen maar geen genoeg van hem. Dat hij met Desi Bouterse danste, Willem Holleeder faciliteerde en zich, als er tijd overbleef, toelegde op fraude en oplichting – het was kennelijk geen bezwaar. Bang voor lastige vragen hoefde hij ook niet te zijn. Pauw ging nog met hem in zee voor een talkshow, die het scherm nooit bereikte.
    Anderzijds: het valt niet mee om programmamaker bij de Publieke Omroep te zijn. Volgens de buitenwereld ben je stiekem links, elitair, en politiek correct, volgens je eigen journalistieke geweten wil je maatschappelijk relevant zijn en volgens je eigen baas doe je te weinig voor de kijkcijfers. Nodig een nieuwrechtse avonturier aan tafel en je hebt in één klap een alibi voor vijf beschuldigingen. Je hebt rechts, je hebt volks, je hebt incorrect, je hebt maatschappelijk relevant en je hebt puike kijkcijfers.
    Tegen mensen die zich afvragen of je wel als platform voor dat soort propaganda wil dienen, zeg je dat het ‘nu eenmaal nieuws’ is, waar een gewetensvol journalist niet om heen kan. Terwijl het ‘nieuws’ van Bram Eiergebaks benoeming tot lijsttrekker van VNL zich in één zin laat samenvatten. Elke minuut meer die je er aandacht aan besteedt is amusement, show, goeie televisie. En voor het onderwerp gratis airtime.
    De VARA haalde een aantal jaren geleden met enig aplomb het voorvoegsel ‘on’ weg bij ‘verschillig’. Achteraf was het misschien meer een schuldbekentenis dan een geloofsartikel. Maar dat het bestuur van de NPO steeds meer zijn schouders ophaalt over de ideële signatuur van de oude omroepverenigingen, is niet verwonderlijk.
    ‘De kogel kwam van links.’ Als het de bedoeling was om de ‘media-elite’ met die frase een schuldgevoel aan te wrijven dat alleen kan worden gecompenseerd door boze outsiders spreektijd te geven, dan zou het een geniale zet geweest zijn. Dat is namelijk precies wat we zien sinds 6 mei 2002. Er hoeft maar ergens een neofascistische buschauffeur op te staan en de persen worden stopgezet. Het is het oude liedje: in Nederland is iets of verboden, of verplicht. Iets ertussenin - het mag, maar het hoeft niet - daar houden we niet van.
    Terwijl de kolommen en studiodeuren wijd open gezet werden voor rechts-conservatieve toeteraars, bleven zij intussen gewoon klagen dat hun ‘geluid’ niet ‘vertegenwoordigd’ was, en begonnen, deels gesubsidieerd, hun eigen kanalen. Geen Stijl, Powned, WNL, Opinio, Jalta, om degenen te noemen die langer dan een maand overeind bleven. Een wemeling van rechtse politieke avonturiers, een woekering van rechtse toeterpodia, plús een standing invitation van de mainstream media – als iemand nog één keer aankomt met dat jengelverhaal dat de Nederlandse media een linkse samenzwering zijn, ga ik slaan.
    Een wemeling van rechtse politieke avonturiers, woekering van rechtse toeterpodia, plús een standing invitation van de mainstream media."

    wordt m.i. dringend tijd dat karl marx van de mestvaalt weer teruggebracht wordt in het intellectuele debat.
    gelukkig laten al een hoop denkers zoals b.v. george packer met
    zelfverrijking is de norm geworden en thomas piketty met zijn pleidooi voor progressieve vermogensbelasting, een stem horen.
    nu nog de koffiesociëteit van en voor beleggers.
  8. [verwijderd] 25 april 2015 12:14
    quote:

    roanna smits schreef op 25 april 2015 11:39:

    Het draadje was beter geweest als de kop was ..

    Wao de vakantie plek van de vele niets mankerende ruifeters .
    { op echt mankeerde mensen na dan }

    Wanneer beginnen ze pvd niet eens aan een super strenge eerlijke rechtvaardige verplichte herkeuring van alle WAO`ers .
    Ik ben er heilig van overtuigd dat het merendeel direct aan de slag kan .

    Herkeuring schiet je geen fluit mee op.
    Het kost de maatschappij een hoop geld om iemand van de WAO in de bijstand te krijgen.

    Nieuwe gevallen gewoon direct in de bijstand en de WAO "dood laten bloeden".

  9. De laatste dagen. 25 april 2015 13:26
    Eerst maar eens immigratie stop en grenscontrole's.
    En dan kan men beter de WAO afschaffen en dat door laten vloeien naar de WWB, de bijstand. Ook WW afschaffen die flauwekul, gewoon ook laten doorvloeien naar de WWB.
    Al die wetjes zoals WW en WAO en WIA zorgen alleen maar voor bureaucratie, gewoon simpel en eenvoudig houden en wanneer iemand niet werkt om wat voor reden ook geef die persoon bijstand, en daar bij de Sociale dienst kijkt men wel hoe en wat. En natuurlijk als iemand echt ziek is dan houd het op .
    Ook minder buitenlanders hier laten werken zoals Polen etc, Nederland moet voor de inwoners van Nederland zijn en niet voor anderen die het werk wegkapen en zorgen voor loondruk omdat ze vaak voor lagere lonen mogen werken.
    Daarnaast moet men nu eens zorgen dat iemand na 3 contracten nog een 4e en 5 e mag hebben, wilde men al jaren geleden maar zoals we allemaal gewend zijn gebeurd er totaal niks en is men meer bezig met Brussel en word Nederland zelf in de kou gezet en worden de werkzaamheden hier niet uitgevoerd.
  10. forum rang 5 Ed Verbeek 25 april 2015 15:33
    quote:

    le sobriquet schreef op 25 april 2015 11:45:

    "De overlevingsstrategie van de publieke omroep is om steeds minder publiek te worden. De volgende stap is al in voorbereiding, bleek afgelopen week uit uitgelekte beleidsplannen: nog meer focus op marktaandeel, nog meer centralisering. De oude omroepverenigingen zitten in een double bind: als ze niet meegaan met het NPO-beleid worden zij gemarginaliseerd, als zij wel meegaan marginaliseren zij zichzelf.
    Neem de VARA. Geen publieke omroep die de rode loper zo gretig uitrolt voor nieuwrechtse politici. Pim Fortuyn, Geert Wilders, Rita Verdonk, Joost Eerdmans, Mat Herben, Dion Graus, Fleur Agema, Hero Brinkman, Marco Pastors, Joram van Klaveren, allemaal graag geziene gasten in VARA-programma’s. En afgelopen week viel de omroep van de rode haan opnieuw in de prijzen om als eerste het belangwekkende gedachtengoed van VNL in de Nederlandse huiskamer te brengen. Van de spreiding van kennis, macht en inkomen naar crimefighting, marktwerking en nationale trots.
    Niet alleen nieuw-rechts, ook Bram Eiergebak zelf heeft veel te danken aan de VARA, vooral aan Pauw & Witteman. Ze kregen maar geen genoeg van hem. Dat hij met Desi Bouterse danste, Willem Holleeder faciliteerde en zich, als er tijd overbleef, toelegde op fraude en oplichting – het was kennelijk geen bezwaar. Bang voor lastige vragen hoefde hij ook niet te zijn. Pauw ging nog met hem in zee voor een talkshow, die het scherm nooit bereikte.
    Anderzijds: het valt niet mee om programmamaker bij de Publieke Omroep te zijn. Volgens de buitenwereld ben je stiekem links, elitair, en politiek correct, volgens je eigen journalistieke geweten wil je maatschappelijk relevant zijn en volgens je eigen baas doe je te weinig voor de kijkcijfers. Nodig een nieuwrechtse avonturier aan tafel en je hebt in één klap een alibi voor vijf beschuldigingen. Je hebt rechts, je hebt volks, je hebt incorrect, je hebt maatschappelijk relevant en je hebt puike kijkcijfers.
    Tegen mensen die zich afvragen of je wel als platform voor dat soort propaganda wil dienen, zeg je dat het ‘nu eenmaal nieuws’ is, waar een gewetensvol journalist niet om heen kan. Terwijl het ‘nieuws’ van Bram Eiergebaks benoeming tot lijsttrekker van VNL zich in één zin laat samenvatten. Elke minuut meer die je er aandacht aan besteedt is amusement, show, goeie televisie. En voor het onderwerp gratis airtime. [...]
    Terwijl de kolommen en studiodeuren wijd open gezet werden voor rechts-conservatieve toeteraars, bleven zij intussen gewoon klagen dat hun ‘geluid’ niet ‘vertegenwoordigd’ was, en begonnen, deels gesubsidieerd, hun eigen kanalen. Geen Stijl, Powned, WNL, Opinio, Jalta, om degenen te noemen die langer dan een maand overeind bleven. Een wemeling van rechtse politieke avonturiers, een woekering van rechtse toeterpodia, plús een standing invitation van de mainstream media – als iemand nog één keer aankomt met dat jengelverhaal dat de Nederlandse media een linkse samenzwering zijn, ga ik slaan."

    Verfrissend tegengeluid in deze tijd van dictatuur van het kapitaal.
    We hoeven er Marx niet eens bij te halen.
    Het wordt gewoon tijd dat we die rijken gewoon weer eens een poepie laten ruiken,
    tijd om aan ons eigenbelang te denken
    Weg met de moreel verheven praatjes.
    We - de armste 51% van de bevolking - zijn in de meerderheid
    dus dat moeten we gewoon maar eens duidelijk maken.

    De laatste 40 jaar was het motto: pluk jan modaal en daaronder
    Vanaf nu wordt het: pluk de rijken.
  11. forum rang 7 ffff 25 april 2015 16:45
    Ed,

    Je bent te laat!

    Die rijken zijn.....tientallen jaren geleden, allang met hun geld naar het buitenland vertrokken. Het heeft TWEE generaties geduurd voordat " de politiek" dat wilde aanpakken. Simpelweg omdat de sinterklaaspolitici geld tekort kwamen doordat de belastingdruk al ieder jaar verhoogd was gedurende de laatste veertig jaar.

    Men, dus die politici wilden maar niet beseffen dat ze zelf met hun belastingdruk de allerbelangrijkste oorzaak en reden waren voor die kapitaalsvlucht/uitwijking.

    Maar sinds een paar jaar is " men" erachter en verfoeit Zwitserland en de andere belastingparadijzen, de banken die dat allemaal faciliteren. Kortom men heeft een zondebok gevonden, democratisch dik in de minderheid, dus democratisch , denken ze, goed aan te pakken.

    Alleen lijkt het net of ze ( de politici, de media) maar niet willen beseffen dat de wereld groter is dan Europa en dat wat, zonder overdrijving een halve eeuw geperfectioneerd is, zonder al te veel moeite te verplaatsen is.

    Vandaag het bericht dat MOGELIJK HSBC, toch een van de grootste banken in deze wereld , overweegt te vertrekken uit het allergrootste financiële centrum van Europa, dus uit Londen!

    En denk je nu echt , dat die mannen daar bij HSBC niet een afweging, een rekensom, hebben gemaakt?

    Democratisch de sinterklaas uithangen heft al vijftig jaar goed gewerkt, zolang....de rijken maar konden schuiven.

    En het zal in de toekomst geen millimeter anders zijn!

    Of heeft Hollande met zijn verkiezingsbelofte van 75 procent belasting, dat hem zoveel kiezers opleverde, jou niks geleerd? Die belofte was fantastisch voor de grote verkiezingsmassa en werd Hollande verkozen, maar de gevolgen desastreus. Ennuh....heeft hij het maar weer rap ingetrokken, toen hij pas goed de gevolgen besefte.

    Het leuke van geld is....dat je overal op deze aardbol welkom bent! Kun je van vluchtelingen al of niet economische of politieke vluchtelingen , niet zeggen.

    Peter

  12. [verwijderd] 25 april 2015 16:54
    quote:

    roanna smits schreef op 25 april 2015 11:39:

    Het draadje was beter geweest als de kop was ..

    Wao de vakantie plek van de vele niets mankerende ruifeters .
    { op echt mankeerde mensen na dan }

    Wanneer beginnen ze pvd niet eens aan een super strenge eerlijke rechtvaardige verplichte herkeuring van alle WAO`ers .
    Ik ben er heilig van overtuigd dat het merendeel direct aan de slag kan .

    U leest geen krant of enig ander nieuws?
    Dat moet wel, afgelopen 10 jaar zijn het aantal WAOers teruggelopen van 650.000 naar 330.000 door herkeuring en strengere toelatingskeuring.
  13. Brievenbus 25 april 2015 16:55
    quote:

    geniet schreef op 25 april 2015 16:54:

    [...]

    U leest geen krant of enig ander nieuws?
    Dat moet wel, afgelopen 10 jaar zijn het aantal WAOers teruggelopen van 650.000 naar 330.000 door herkeuring en strengere toelatingskeuring.

    Dat sluit op zich nog niet uit dat Roanna toch gelijk heeft.
  14. Brievenbus 25 april 2015 16:58
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 25 april 2015 15:33:

    [...]

    We - de armste 51% van de bevolking - zijn in de meerderheid
    dus dat moeten we gewoon maar eens duidelijk maken.

    De laatste 40 jaar was het motto: pluk jan modaal en daaronder
    Vanaf nu wordt het: pluk de rijken.
    Ed, waarom zorg je er niet gewoon voor dat je op eigen kracht bij die verfoeide 3% komt?
    Da's toch beter dan dommig op een forumpje oproepen tot revolutie en opstand?
  15. forum rang 7 ffff 25 april 2015 16:59
    Dank voor je hartelijke wensen, Ed!

    Maar ik had zo graag een wat meer inhoudelijke reactie gelezen.

    Ik post een te verwachten gevolg op jouw uitroep: " Pluk de rijken.." Dat zei Hollande ook, drie jaar geleden en hij zou die rijken ook wel even hun poepie laten ruiken, precies zoals jij schrijft.

    Maarruh..... ik denk dat de Franse rijken de Heer Hollande even zijn poepie hebben laten ruiken. Opvallend hoe druk Hollande was met allemaal zaken die niet zo economisch gerelateerd waren zoals Charly Hebdo, de Armeniërs gisteren in Jerevan. Gewoon de aandacht afleiden van wat er werkelijk gaande is.

    Peter
  16. forum rang 5 Ed Verbeek 25 april 2015 17:02
    quote:

    Brievenbus schreef op 25 april 2015 16:55:

    [...]

    Dat sluit op zich nog niet uit dat Roanna toch gelijk heeft.
    Ja, dus...?

    Tijd voor een nieuw draadje: "Weg met die WAO'ers"!
  17. forum rang 5 Ed Verbeek 25 april 2015 17:07
    quote:

    Brievenbus schreef op 25 april 2015 16:58:

    [...]
    waarom zorg je er niet gewoon voor dat je op eigen kracht bij die verfoeide 3% komt?
    Hmm, ja dat zou ook een aardige zijn: "Geen gezeik, allemaal rijk!"
    Allemaal in de top 3%!
    :-))
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.455
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.944
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.539
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.860
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.667
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.702
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.669
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht