Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,242
  • Verschill

    +0,023 +1,89%
  • Volume

    2.044.944 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    1,228  
  • Laat

    1,243  
+ Toevoegen aan watchlist

POSTNL april 2015

381 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Witte Raaf 27 april 2015 17:09
    quote:

    ballie2 schreef op 27 april 2015 13:45:

    Aandeeltjes weer binnen, op naar de Q1 cijfers.
    Na vandaag nog 6 handelsdagen!
  2. [verwijderd] 28 april 2015 12:18
    toch bijzonder (natuurlijk door het bod), slechte resultaten en geen grote daling van de koers. Als dat bod er niet geweest was,..........
  3. ballie2 28 april 2015 12:47
    FNV: PostNL moet kiezen of delen

    UTRECHT -
    De FNV wil dat PostNL zelfstandige pakketbezorgers in vaste dienst neemt, of hun de mogelijkheid geeft ook voor andere aanbieders te werken. Dat staat in een brief die de vakbond het bezorgbedrijf heeft gestuurd.
    PostNL laat pakketten bezorgen door zzp'ers. Volgens FNV Transport en Logistiek is dat een schijnconstructie, bedoeld om flink te besparen op de loonkosten. „De zogenaamd zelfstandige ondernemers werken alleen voor PostNL en kunnen niet onderhandelen over hun tarief, dat te laag is”, aldus bestuurder Reinier Stroo.
    De vakbond wil dat PostNL binnen drie jaar kiest of deelt. Of het postbedrijf neemt de bezorgers in dienst, zodat zij onder de cao komen te vallen, of het gaat werken met echte zelfstandigen, die voor meerdere opdrachtgevers mogen werken en vrij kunnen onderhandelen over hun tarieven. Wel moet er een minimumtarief komen, vindt FNV.

    www.telegraaf.nl/dft/ondernemen/23978...
  4. gerrit 69 28 april 2015 23:10
    quote:

    Witte Raaf schreef op 28 april 2015 22:53:

    Gaan we weer naar de 4 euro 40 toe?????
    Het volume van vandaag valt ook tegen.
    Het valt allemaal wel mee.
    Het aandeel PostNL vertoont toch een mooie uptrend.
    De koers kan op de chart vrij gemakkelijk naar de € 5,00 stijgen, ondanks alle strubbelingen met de zzp-ers die de pakket dienst verzorgen,
    Hierbij de daggrafiek die er positief uit ziet.

    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/TPG-g...
  5. Erik9400 29 april 2015 10:01
    Man.....laat DHL bedrijf kopen dan kunnen ze ook deze pakjes bezorgen...

    Het is wachten op iets om koers te bewegen maar dit schiet niet echt op
  6. Peett 30 april 2015 12:52

    AMSTERDAM (Dow Jones)--PostNL (PNL.AE) is eenvoudig in staat om geplande uitrol van postbezorging 'tot aan de deur' in het Verenigd Koninkrijk zelf te financieren als de overname van TNT Express (TNTE.AE) door FedEx is afgerond, meldt Jefferies donderdag, na de bekendmaking dat PostNL's investeringnspartner LDC zich heeft teruggetrokken. Naar schatting van Jefferies zal PostNL eind 2016 een netto cash positie van EUR300 miljoen bereiken met een verkoop van het 15%-belang in TNT. De investering die nodig is voor het uitrollen van postbezorging tot aan de deur betreft circa EUR80 miljoen en zou toegang tot 40% van de huishoudens in het Verenigd Koninkrijk geven. Omstreeks 12.35 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR4,55. (EPR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  7. ballie2 30 april 2015 13:47
    quote:

    Peett schreef op 30 april 2015 12:52:


    AMSTERDAM (Dow Jones)--PostNL (PNL.AE) is eenvoudig in staat om geplande uitrol van postbezorging 'tot aan de deur' in het Verenigd Koninkrijk zelf te financieren als de overname van TNT Express (TNTE.AE) door FedEx is afgerond, meldt Jefferies donderdag, na de bekendmaking dat PostNL's investeringnspartner LDC zich heeft teruggetrokken. Naar schatting van Jefferies zal PostNL eind 2016 een netto cash positie van EUR300 miljoen bereiken met een verkoop van het 15%-belang in TNT. De investering die nodig is voor het uitrollen van postbezorging tot aan de deur betreft circa EUR80 miljoen en zou toegang tot 40% van de huishoudens in het Verenigd Koninkrijk geven. Omstreeks 12.35 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR4,55. (EPR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
    Royal Mail stijgt bijna 6% op dit bericht.
  8. forum rang 10 voda 30 april 2015 15:59
    PostNL 1,3% hoger ondanks uiteenvallen joint venture - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ondanks de terugtrekking van de Britse joint venture partner LDC blijft PostNL (PNL.AE) op de Amsterdamse beurs in de plus noteren. Kepler Cheuvreux analist Andre Mulder meldt aan Dow Jones dat de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk vooralsnog weinig kans hadden om sterk bij te dragen aan de winstgevendheid van het concern. De internationale activiteiten genereren weliswaar 40% van de omzet, maar leveren slechts 2% van de operationele winst op. "Ook al zou je erin slagen het op wat groter niveau te brengen, dan haal je de 5% niet eens". Het is wel een tegenslag, omdat het management zich recent ook positief had uitgelaten over de joint venture, benadrukt Mulder, die erop wijst dat PostNL een speelbal is van de politieke ontwikkelingen. De tegenslag in Engeland betekent verder niet meteen dat PostNL de handdoek in de ring gooit in Italie en Duitsland, aldus Mulder. "Mededingingsautoriteiten moeten twee belangen tegen elkaar afwegen. Enerzijds het belang van de nationale postbezorger en aan de andere kant toch de concurrentie een beetje binnenlaten. Dat maakt de planning wat betreft de internationale activiteiten verrekte moeilijk voor PostNL". Met de tegenslag voor de grootste concurrent van Royal Mail is de Britse postbezorger, die 5,3% hoger staat op GBP4,68, het meest verhandelbare aandeel op de FTSE 100 index. (EPR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  9. Peett 30 april 2015 16:18

    (Tweede update van eerder gepubliceerd bericht 'Britse partner PostNL trekt zich terug' om aanvullende informatie toe te voegen.)


    Door Ellen Proper

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ondanks het uiteenvallen van de Britse joint venture, opgericht om de Britse postmarkt te veroveren, blijft PostNL (PNL.AE) op de Amsterdamse beurs op winst noteren.

    De Britse private equity-firma LDC heeft zich teruggetrokken als partner van PostNL, wat de geplande uitrol van postbezorging 'tot aan de deur' in het Verenigd Koninkrijk aanzienlijk bemoeilijkt voor het Nederlandse postbedrijf.

    Kepler Cheuvreux analist Andre Mulder geeft voor het 1,3% hoger staande PostNL aandeel op de beurs als verklaring aan Dow Jones dat de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk vooralsnog weinig kans hadden om sterk bij te dragen aan de winstgevendheid van het concern.

    De internationale activiteiten genereren weliswaar 40% van de omzet, maar leveren slechts 2% van de operationele winst op. "Ook al zou je erin slagen het op wat hoger niveau te brengen, dan haal je de 5% niet eens", zegt Mulder.

    Het is wel een tegenslag, omdat het management zich recent ook positief had uitgelaten over de joint venture, benadrukt de Kepler analist, die erop wijst dat PostNL een speelbal is van de politieke ontwikkelingen. De tegenslag in Engeland betekent volgens hem verder niet meteen dat PostNL de handdoek in de ring gooit in de overige landen waar het actief is, zoals Italie en Duitsland. "Mededingingsautoriteiten moeten twee belangen tegen elkaar afwegen. Enerzijds het belang van de nationale postbezorger en aan de andere kant toch de concurrentie een beetje binnenlaten. Dat maakt de planning wat betreft de internationale activiteiten verrekte moeilijk voor PostNL."

    Met de tegenslag voor de grootste concurrent van Royal Mail is de Britse postbezorger, die 5,3% hoger staat op GBP4,68, het meest verhandelbare aandeel op de FTSE 100 index.

    Een terugtrekking van LDC betekent echter niet per definitie dat de concurrentie voor Royal Mail van het toneel is verdwenen. PostNL is eenvoudig in staat om geplande uitrol van postbezorging 'tot aan de deur' in het Verenigd Koninkrijk zelf te financieren als de overname van TNT Express (TNTE.AE) door FedEx is afgerond, meldt Jefferies donderdag, na de bekendmaking dat PostNL's investeringspartner LDC zich heeft teruggetrokken. Naar schatting van Jefferies zal PostNL eind 2016 een netto cash positie van EUR300 miljoen bereiken met een verkoop van het 15%-belang in TNT. De investering die nodig is voor het uitrollen van postbezorging tot aan de deur betreft circa EUR80 miljoen en zou toegang tot 40% van de huishoudens in het Verenigd Koninkrijk geven.

    Vanwege aanhoudende veranderingen in de dynamiek van de postmarkt en de complexiteit van regelgeving wil LDC niet langer investeren in de implementatie van end-to-end-bezorging van PostNL. Het postconcern wil het hele posttraject voor zijn rekening gaan nemen, van het ophalen van het product tot het afleveren bij de eindgebruiker.

    De joint venture werd aangekondigd in december 2013, met een belang van 40% voor PostNL en 60% voor LDC.

    Door tijdverlies in verband met regelgeving van de Britse toezichthouder Ofcom was de joint venture niet meer aantrekkelijk voor LDC, zegt een woordvoerder van PostNL donderdag tegen Dow Jones. "Door regelgevingskwesties was er onzekerheid ontstaan bij de joint venture partners en ook onrust onder klanten".

    De Britse concurrent Royal Mail en PostNL hadden om een oordeel van de Britse mededingingsautoriteit gevraagd in hun toenemende strijd om marktaandeel in de grote steden van het Verenigd Koninkrijk, met de opkomst van PostNL in de markt voor postbezorging tot aan de deur. Eind 2014 publiceerde de autoriteit "een uiterst complex rapport", aldus de PostNL woordvoerder, waarop de private-equity-partner zich nu teruggetrokken heeft.

    Uit het in begin december 2014 verschenen rapport bleek dat Ofcom heeft verzuimd de regels voor PostNL gelijk te schakelen met de regels voor het Britse postconcern. Royal Mail had in juni in een klacht opgeroepen tot die gelijke behandeling.

    Royal Mail is verplicht om zes dagen in de week tegen een uniforme prijs post te bezorgen in het Verenigd Koninkrijk, en meent dat deze activiteiten onder druk komen door de concurrentie van bedrijven zoals PostNL's Britse dochter Whistle, dat een tweede positie inneemt in het land.

    Het Britse postconcern drong erop aan dat concurrenten ook zouden worden verplicht om op ieder adres tegen dezelfde prijs post te bezorgen. Ofcom oordeelde echter dat de concurrentie in de end-to-end markt niet sterk genoeg ontwikkeld is om een bedreiging te vormen voor de activiteiten van Royal Mail.

    Volgens Deutsche Bank zouden de expansieplannen van de PostNL-dochter in het Verenigd Koninkrijk de Britse postbezorger meer dan GBP200 miljoen aan omzet kunnen kosten in 2017-18.

    Met het oordeel van Ofcom leek de eerste uitkomst van de lopende mededingingszaken over de Britse postmarkt in het voordeel van het Nederlandse postconcern uit te vallen. Maar tegelijkertijd werden voorstellen ingediend met betrekking tot de prijs die Royal Mail mag hanteren voor de tot aan de deur bezorging van post dat verzameld en gesorteerd wordt door andere postconcerns, zoals Whistle. Goldman Sachs stelt hierover dat dit het ingewikkelder kan maken voor concurrenten om zich alleen op de meest gunstige gebieden te richten.

    Daarbij meldde de Britse mededingingsautoriteit met een breder onderzoek te komen naar factoren die het vermogen van Royal Mail aantasten om te voldoen aan de postbezorgingsverplichtingen.

    PostNL zegt donderdag alternatieve scenario's te zullen analyseren voor end-to-end-bezorging en blijft toegewijd aan het verder ontwikkelen van deze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. In de tussentijd wordt de uitrol van de end-to-end-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk wel gestaakt.

    PostNL besloot eind 2013 in een aantal steden in het Verenigd Koninkrijk tot aan de deur te bezorgen, nadat het bedrijf eerder de bezorging tot aan de deur nog overliet aan Royal Mail.

    Door afnemende volumes bij de postbezorging in Nederland moet het concern alternatieve markten betreden, waaronder de pakkettenmarkt, om toekomstige groei te waarborgen.


    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    April 30, 2015 10:14 ET (14:14 GMT)
  10. [verwijderd] 30 april 2015 16:27
    Op lange termijn zou het misschien wel gunstig zijn. Ten tijde van het aangaan van de joint venture had PostNL niet de mogelijkheid om op zichzelf de Britse markt te betreden. Nu ze na de verkoop van TNT die mogelijkheid wel hebben, hadden ze heel die joint venture eigenlijk niet nodig gehad.
  11. forum rang 6 Tordan 30 april 2015 19:48
    quote:

    Peett schreef op 30 april 2015 16:37:

    Royal mail zou postnl kunnen overnemen?
    Postnl is geen overnamekandidaat en is dat ook nooit geweest. Kijk maar eens naar de regelgevingen in de verschillende landen.het is één en al onduidelijkheid.Partijen hebben de handen al vol in hun eigen land.Tel daar de zelfstandigen kwestie bij op en je hebt zo een verkoopgolf in dit aandeel.De berichten van de laatste dagen zullen PNL bij een zwakkere beurs zeker gaan raken.Ook de outlook bij het 1e kwartaal ben ik nog niet zo gerust op.Alleen een hoger bod op TNT kan de koers richting de 5 duwen, maar dat zie ik niet gebeuren.
381 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht