Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ASML Holding NL0010273215

Laatste koers (eur)

847,700
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    326.342 Gem. (3M) 551,5K
  • Bied

    865,000  
  • Laat

    865,000  
+ Toevoegen aan watchlist

ASML in 2015

2.899 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 145 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Levy 3 mei 2015 16:26
    quote:

    techshares schreef op 3 mei 2015 11:26:

    ASML vrijdag op de Nasdaq +1,24%. Sentiment daar goed, hopelijk slaat dat deze week over naar de AEX. Zit ook in de 100 euro calls mei, dus mag wel omhoog gaan :-)

    www.nasdaq.com/symbol/asml/real-time

    AEX op Wall Street

    Redactie ABM Financial News - 1 mei 2015, 22:08
    Fondsen overwegend licht hoger.

    AEX fondsen met een notering op Wall Street zijn vrijdag overwegend hoger gesloten dan in Amsterdam met ArcelorMittal als uitschieter.

    Aegon (0,4%)
    ArcelorMittal (1,1%)
    ASML (-0,1%)
    ING Groep (0,4%)
    Philips (0,1%)
    Reed Elsevier (0,1%)
    Royal Dutch Shell (-0,1%)
    Unilever (-0,3%)

    Op basis van bovenstaande koersuitslagen zou de AEX niet op 487,85 punten, maar op 488,01 punten zijn gesloten.
  2. Spreidstand 3 mei 2015 19:29
    Wat denken we van dit nieuws? Ik denk positief voor ASML, want concurrent komt niet aan de bak bij EUV omdat ASML de techniek zelf in huis heeft.

    5ONDERNEMEN
    Amerikaanse chipmachinefabrikant schrapt EUV-banen

    Bert van Dijk, FD
    Vandaag, 16:19
    Update: vandaag, 19:11
    EUV-machine
    EUV-machine ASML

    KLA-Tencor, een van de grootste chipmachinefabrikanten ter wereld, gaat ongeveer 600 banen schrappen (10% van het totale personeelsbestand), vooral als gevolg van een zwakke vraag naar een geavanceerd meetapparaat dat kan worden gebruikt bij de volgende generatie EUV-chipmachines van ASML. Dat maakte het bedrijf afgelopen week bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

    De chipmachinefabrikant maakt meet- en inspectie-apparatuur die chipfabrikanten nodig hebben om silicium schijven en zogenoemde maskers te inspecteren op microscopische defecten. Het bedrijf ziet nu echter nog nauwelijks vraag naar zijn meetapparatuur voor EUV-machines. EUV staat voor Extreme Ultraviolet, waarmee chipmachines nog krachtiger en energiezuinige chips kunnen maken.

    Geen animo

    Volgens KLA-Tencor-bestuursvoorzitter Rick Wallace moet zijn bedrijf nauw samenwerken met klanten om er zeker van te zijn dat er bij hen vraag is naar de producten van zijn bedrijf. Dat is volgens hem juist bij EUV belangrijk omdat er veel onzekerheid bestaat over het moment waarop dat type machine grootschalig wordt ingezet en omdat de ontwikkeling van onderdelen voor EUV heel veel geld kost. ASML sloot daarom jaren geleden een groot co-investeringsprogramma met Intel, Samsung en TSMC om EUV-machines te ontwikkelen. KLA-Tencor hoopte op een soortgelijk co-investeringsprogramma voor een nieuw peperduur inspectie apparaat voor de EUV-systemen, maar daarvoor bestaat geen animo. ‘Tot nu toe hebben we geen grote belangstelling gezien van klanten om een bijdrage te leveren’, aldus Wallace.

    Volgens hem kan dat twee dingen betekenen. ‘Of de chipfabrikanten denken het apparaat van KLA-Tencor niet nodig te hebben omdat ze iets anders hebben gevonden, óf er is nog geen zicht op grootschalige chipproductie met EUV-machines, aldus Wallace. 'Het duurt zeker nog lang voordat we als sector het antwoord op die vraag weten.'

    ASML heeft oplossing ontwikkeld

    ASML laat in reactie weten een oplossing te hebben ontwikkeld die kan worden gebruikt met bestaande metrologie-systemen. Het gaat om een verwijderbaar vliesje dat het EUV-masker beschermt tegen stof. Omdat dat vliesje kan worden verwijderd, kunnen bestaande metrologie-systemen gebruikt worden en hoeft de industrie niet te wachten tot er een speciaal en duur EUV-detectieapparaat beschikbaar is. Zo'n verwijderbare vliesje is door ASML gepresenteerd op de speciale SPIE Lithography conferentie in San Jose in februari van dit jaar. 'Tot grote vreugde van de halfgeleiderindustrie die nu niet langer hoeft te vrezen dat er geen inspectieapparaat gereed zal zijn om het masker te inspecteren', aldus een woordvoerder van ASML.

    EUV-doorbraak

    De aankondiging van KLA-Tencor over EUV staat in schril contrast met de aankondiging van ASML nog geen twee weken geleden over een doorbraak voor zijn EUV-technologie. ASML kondigde aan 15 EUV-systemen te gaan leveren aan een niet nader genoemde Amerikaanse chipmachinefabrikant. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om Intel. Dit Amerikaanse chipbedrijf nam in 2012 voor €2,5 mrd een belang van 15% in ASML juist om de EUV-techniek te ontwikkelen.
    Hoewel het Veldhovense bedrijf niets zei over de timing van de leveringen, de voorwaarden en de prijs steeg het aandeel op de dag van de aankondiging met meer dan 10%. EUV moet een belangrijke toekomstige groeipijler worden onder het concern.
    Lichtbron

    ASML is al ongeveer 15 jaar bezig met EUV en de technologie slokt inmiddels de helft van het r&d-budget op. Toch worden de machines nog steeds niet grootschalig ingezet in de chipproductie. Door technische uitdagingen met de lichtbron duurt het langer dan gedacht om de hypermoderne machines betrouwbaar en krachtig genoeg te krijgen.
  3. Selenga 4 mei 2015 11:53
    Er komt maar geen einde aan verkopers in dit fonds. voor mijn part kunnen we nog enkele proncenten dalen en de verkopers definitief eruit gooien. en daarnaa richting naar 110 - 120
  4. Spreidstand 4 mei 2015 12:26
    inderdaad, centengeneuzel. Toch zit er 1,5% verschil tussen de hoogste en laagste koers tot nu toe vandaag. Helaas wel trend naar beneden. Naar boven zet niet door. Nieuws van het orderfront zou welkom zijn...
  5. Selenga 4 mei 2015 14:09
    koersdoelen van analisten hebben geen enkele effect in deze dagen. je ziet nog steeds aarzeling vanwege Brexit en Grexit
  6. [verwijderd] 4 mei 2015 14:30
    quote:

    Selenga schreef op 4 mei 2015 14:09:

    koersdoelen van analisten hebben geen enkele effect in deze dagen. je ziet nog steeds aarzeling vanwege Brexit en Grexit
    Brexit kan pas over enige tijd en dat komt er toch niet van en Grexit kan altijd maar zet nooit door en verder is dat toch niet van al te veel invloed op ASML want binnenkort horen we weer van nieuw verkochte apparaten en tegen een hogere prijs dan die lullige 98 miljoen.
  7. [verwijderd] 4 mei 2015 15:20
    Ik krijg er het 'heen en weer' van, gelukkig wel op de top het grootste deel van mijn mei opties gedumpt met een klein verlies, kijken of ik het restantje deze week nog leuk kwijt kan...
  8. [verwijderd] 4 mei 2015 20:04
    Het is gewoon even een korte adempauze wat betreft de koers van ASML. Maar wat eigenlijk wel voor iedereen duidelijk is, ziet de toekomst er voor ASML (heel) zonnig uit. Dus. . . . . . .The only way is up. Het is de vraag alleen wanneer.
    Het wachten is inderdaad op verkooporders aan Samsung en TSMC (die hadden er al 2 besteld. . .geloof ik) e.d. Ze kunnen immers niet achterblijven bij Intel.
  9. Anneleen 5 mei 2015 09:03
    En nu is het wachten op de plotselingen doorbraak naar boven.
    Want die komt!
    We zitten er vol in met aandelen!!
2.899 Posts
Pagina: «« 1 ... 51 52 53 54 55 ... 145 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht