Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ArcelorMittal LU1598757687

Laatste koers (eur)

23,500
  • Verschill

    +0,140 +0,60%
  • Volume

    1.723.789 Gem. (3M) 2,7M
  • Bied

    23,490  
  • Laat

    23,500  
+ Toevoegen aan watchlist

Arcelor Mittal Juni 2015

898 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Alex_25 7 juni 2015 13:15
    quote:

    Djith schreef op 5 juni 2015 09:10:

    MT naar 7.5 .. AEX naar 430.
    Alles bearish op weekgrafiek.
    Als je hier zeker van bent zou ik zeker short gaan zitten.
    Als je nog geen positie hebt, zou je bijvoorbeeld een out of the money optie kunnen kopen voor december 2016 op 15 euro voor 30 cent.

    Vervolgens schrijf je een optie voor juni/juli/augustus of andere maand afhankelijk van termijn waarin jij verwacht dat de koers naar de klote gaat. Bijvoorbeeld Augustus 2015 8,40 voor 1,50.

    Dan zijn er m.i. 4 scenario's
    Max winst: optie loopt waardeloos af, is 400% rendement in 3 maanden en je zou nog vaker kunnen schrijven.
    Winst: Als de koers van Arcelor daalt, maar boven de expiratieprijs blijft dan kun je de optie terugkopen en dat verschil in je zak steken.
    Break even: Als de koers gelijk blijft zal de expiratie ook rond de 1,50 liggen dus terugkopen en je transactiekosten verliezen.
    Verlies: Koers stijgt, waardoor je de optie met verlies terug moet kopen. Of je koopt de aandelen voor 8,40 en houd de premie in je zak waardoor je effectief ingestapt bent voor de huidige koers van 9,89.

    In 3 van de 4 scenario's is er dus een positieve uitkomst. Positief is dan gedefinieerd als winst danwel geen verlies.

    Dus als je overtuigd bent van een daling van Arcelor zou ik vooral deze strategie (aangepast naar eigen inzicht) aanraden ;-)

  2. forum rang 7 mvliex 1 7 juni 2015 14:32
    Met een put zit je goed
    ;-))

    Bij Goldman Sachs ontdekte men dat bepaalde aandelen tussen mei en augustus vaak het schip ingaan. De analisten van de zakenbank schuiven tien Amerikaanse fondsen naar voren die veelal verlies lijden. Wij vonden tien Nederlandse tegenhangers.

    www.beleggersbelangen.nl/opinie/exper...
  3. Alex_25 7 juni 2015 18:18
    Een put is wel leuk, maar je profiteert alleen als de koers omlaag gaat.
    Als je een out of the money optie koopt en daar vervolgens op de korte termijn op schrijft pak je de zomer dip mee en vervolgens kun je gewoon weer winst nemen op je gekochte call.

    Dus als je echt gelooft in het zomer effect zou je in de lente een aantal lange calls moeten kopen van bedrijven met potentie. Vervolgens hierop in de zomermaanden heel strak op de koers of eronder schrijven. En na de zomer gewoon weer verder stijgen met je call.
  4. forum rang 4 Bernardo 7 juni 2015 20:12
    quote:

    rene l schreef op 6 juni 2015 10:21:

    [...]

    Hij komt op IEX vooral in de beginperiode over als een over het paard getild ventje die denkt dat hij de hele wereld aan kan.

    Een leuke anekdote, zelf ben ik vorig jaar op een zaterdag naar de Dag van de Belegger in Maarsbergen geweest waar o.a. hij ook een presentatie hield.
    Ik had een gratis toegangskaartje gekregen van dezelfde persoon die mij recent ook een vrijkaartje gegeven had voor Grip op je Vermogen.
    Je komt dan binnen onder een alias en niemand kent je, best wel prettig.

    Bij aankomst bleek ik als eerste ingedeeld te zijn bij de sessie van hem, ik schoof aan in de zaal en kwam naast een vrouw te zitten van ongeveer mijn leeftijd, ik hoop niet dat ik haar hiermee beledig, we stelden elkaar voor en ze wees vervolgens naar Selwyn en zei: Ik ben zijn moeder.

    Het was een doodnormale vrouw die best wel bezorgd is over haar 25-jarige zoon die Bestens richting onze gevaarlijke hoofdstad vertrokken is om daar wat te gaan studeren en het ultieme Marktgevoel te krijgen.
    Ze maakte zich gewoon grote zorgen over dat hij met foute vrienden om zou gaan en in zeven grachten tegelijk zou springen, en dan is het maar goed dat de Riddergracht niet bestaat omdat hij anders zeker in een zwart gat terecht gekomen zou zijn.

    Zijn presentatie was best wel helder, hij is gedreven en kiest zeker niet de standaard weg zoals vele beursgoeroes die naar elkaar kijken.
    Hij volgt dagelijks het nieuws op de voet, is daar gewoon de hele dag mee bezig, en gaat gericht op zoek naar bedrijven die van deze trends kunnen profiteren.

    De tweede sessie die ik volgde was slaapverwekkend, eindeloos theoretisch geleuter over lijntjes, het was niet Nico Bakker, en ik deed de oogjes regelmatig even dicht.

    Na afloop was er nog een paneldiscussie waar iederéén zijn visie mocht geven en ik hunkerde naar de beloofde bitterballen en keek uit naar de tap.
    Nog wat rondgelopen en de nodige aparte mensen gezien, ik meende ook nog een Schichtige Langpoot er wereldvreemd en wars van enige communicatie zien rond te lopen die zich een wichelroede belegger waant te zijn en sterretjes ziet.

    Vervolgens kwam ik aan bij de tap en gezien ik de zelfrijdende Bob was deze dag bestelde ik maar een lekker glas Coca-Cola en kwam toevallig naast Selwyn en Turbo Jim te staan.
    Leuke gasten, zelf heb ik door de jaren heen een goede kijk op mensen gekregen.
    Selwyn komt zelfverzekerd over, is echter absoluut niet arrogant, hij is ook niet echt commercieel, wel komt hij op mij over als integer en gewoon betrouwbaar.
    Zijn moeder schoof ook nog even aan met het papieren blad van haar zoon.
    Het leest lekker weg, ze vertelde dat pa er ook bij geholpen had en dat zij er de nodige spelvoudten uitgehaald had voordat het richting de drukker ging.

    Na nog een glas Cola gedronken te hebben waren de schalen met attributen ook leeg en dit was voor mij het moment om huiswaarts te keren en ik liep rustig richting mijn Slopel die ik zo ver mogelijk uit het zicht achteraf op het parkeerterrein geparkeerd had.
    Tja, er stonden de nodige luxe bakken, waarschijnlijk van mensen die goed geboerd hebben met hun beleggingen.

    Ik wil geen promotie voor hem maken, toch kun je bij hem beleggen tegen relatief lage kosten, het lijkt mij ook zeker geen figuur die er op uit is om iemand te bedonderen omdat hij transparant werkt.

    Wie schrijft die blijft, en dit verhaal is als compensatie voor wat gratis biertjes en bitterballen, alleen Selwyn zal het snappen.

    leuk geschreven , maar wat doet hij wat we niet heel simpel zelf kunnen? Niks! Gewoon en broekie die snel geld wil verdienen
  5. [verwijderd] 7 juni 2015 21:16
    quote:

    Woodygoes schreef op 7 juni 2015 11:47:

    Arcelor genoemd in Business Class als aandeel met groeipotentie?
    Vanuit de bankenwereld een positief advies is eigenlijk een negatief advies.

    Simpel gezien... de banken willen van hun stukken af en zoeken een afzetmarkt en stimuleren die. Wat doen ze? Positief advies geven .. om de vraag te creeeren zodoende ze zelf uit kunnen stappen.
    Klaar.
  6. forum rang 7 rene l 8 juni 2015 12:06
    Vandaag is het blijkbaar blue monday voor Mittal, nu de grootste daler op de Aisniks.
    Het was ook een oververhit weekend, de Grieken zijn allesbepalend en het volk krijgt Ouzo voorgeschoteld aangelengd met rioolwater.

    Het gaat prima in ons vroeger zo aangename land, de Nederlandse Apparatenfabriek gaat productiekrachten saneren, prima voor de werkgelegenheid.
    Ooit waren ze de uitvinder van de bakelieten deurkruk die de leukste in huis was en iederéén keer op keer een hand gaf.
    Het is wachten op het moment dat dit stukje Hollands Glorie in het vizier komt van een Belchinees.

    Ons land wordt subtiel leeggeroofd het geld raakt op en m'n vrouw kwam net overstuur thuis omdat wat donkere Afrikanen op de markt haar van haar schoudertas wilden beroven.
    Gelukkig kreeg ze hulp van wat marktlieden, de hermandad was onzichtbaar.

    Bedankt regering voor dit alles, onze veiligheid is in het geding, oogjes dicht en snaveltjes toe en maar blijven doneren en halen totdat ons land verheven is tot de smeltkroes van Europa en we door onze centen heen zijn.
    De verantwoordelijken vertrekken t.z.t. richting Brussel om daar onder strikte beveiliging rond te schurken in het hoge pluche.
    Hun deert het geen ene ruk, deze gasten zijn nog dommer dan dom.

    De Aisniks moet uitzieken en op zoek naar een bodem, de kartonnen bodem van Mario de pizzabakker, de pion van G. Zak die Europa aan het gas wil leggen, de opdrachtgever is de FBI.
    Mooier kan ik het vandaag niet maken, wel maak ik mij grote zorgen over de toekomst van ons land.
    Beursgenoteerde multinationals worden gemangeld door al dit pappen en nathouden en het is maar goed dat er geen policus aan het roer staat bij Mittal.
    Anders zou de toko al lang failliet zijn.

    www.youtube.com/watch?v=-Kobdb37Cwc

  7. toontjeavanti 8 juni 2015 18:17
    ONDEN (AFN) - De vooruitzichten voor de Europese staalindustrie zullen voor heel 2015 stabiel blijven. Dat schrijft kredietbeoordelaar Moody's in een maandag gepubliceerd rapport.
    Volgens Moody's is er wel sprake van een opwaartse trend sinds het einde van 2014, mede door betere groeivooruitzichten. Maar dit is niet voldoende om de stabiele verwachting te wijzigen. Zo staan door de lagere prijzen de marges onder druk, vooral voor bedrijven die veel handelen met de Verenigde Staten.
    Moody's herhaalde zijn verwachting over de capaciteitsbenutting, die dit jaar tussen 75 en 80 procent zal liggen. Voor het hele jaar verwacht Moody's dat de vraag naar staal met 1 tot 1,5 procent groeit, door bijvoorbeeld de groeiende vraag in de Europese auto-industrie en de bouwsector.
  8. [verwijderd] 8 juni 2015 21:38
    Beste forumleden,
    Zal de algehele wereldwijde correctie dan binnenkort gaan plaatsvinden? Het moet er toch een keer van gaan komen want de ene naar de andere top kan gewoon niet door blijven gaan... Ik denk erover na om al mijn posities te verzilveren vol in short stap op o.a. mittal. Hoe denken jullie hierover?
  9. forum rang 4 Bernardo 8 juni 2015 22:37
    quote:

    Djith schreef op 8 juni 2015 21:28:

    Heel mooie daling op AEX... te mooi...
    morgen dan maar weer eens de bovenkant opzoeken :) heeft Arcelor ook zo,n mooi kanaal?
  10. [verwijderd] 8 juni 2015 23:05
    quote:

    easymon(k)ey schreef op 8 juni 2015 21:38:

    Beste forumleden,
    Zal de algehele wereldwijde correctie dan binnenkort gaan plaatsvinden? Het moet er toch een keer van gaan komen want de ene naar de andere top kan gewoon niet door blijven gaan... Ik denk erover na om al mijn posities te verzilveren vol in short stap op o.a. mittal. Hoe denken jullie hierover?
    Zolang de rente zo laag staat en de ecb met geld blijft gooien, kan ik me niet voorstellen dat alles naar beneden blijft gaan.

    Binnenkort weer "positief" nieuws en we schieten weer omhoog.
  11. forum rang 7 mvliex 1 8 juni 2015 23:11
    quote:

    easymon(k)ey schreef op 8 juni 2015 21:38:

    Beste forumleden,
    Zal de algehele wereldwijde correctie dan binnenkort gaan plaatsvinden? Het moet er toch een keer van gaan komen want de ene naar de andere top kan gewoon niet door blijven gaan... Ik denk erover na om al mijn posities te verzilveren vol in short stap op o.a. mittal. Hoe denken jullie hierover?
    Bekende apenkool onder een nieuw, de zoveelste, alias!
    ;-))
  12. forum rang 7 rene l 9 juni 2015 10:04
    Goede morgen, Mittal blijft redelijk hangen de afgelopen weken.
    Hopelijk is de bodem zo rond de 9,50 harder dan die van de pizzabakker.
    De oranje stropdassen zeiden het zo'n anderhalve maand terug al bij een Aisniks zo rond de 505, heb Grip op je Vermogen en ga vol in aandelen.
    TINA, FIFA en TTIP, het is allemaal nog crimineler dan zwarte muntendrop van Klene.
    Een vrijhandelsverdrag door de slavendrijvers uit de VS.
    We krijgen straks chloorkippen op het menu en ingeblikte groenten van HAK met een scheutje Roundup.
    Kasteelheren en slaven, de geschiedenis herhaalt zich altijd.
    Ik heb het vandaag maar eens niet over de Grieken, Oboema maakt zich er hard voor om de Russen nog meer te saneren, SISI krijgt steeds meer voet aan vaste wal en komen met scheepsladingen tegelijk over.
    Metaalmoeheid door de lage olieprijs, scheepsbouwer IHC saneert ook, ooit had je daar vastigheid, tegenwoordig heb je steeds meer een baan voor een klein deel van je leven.
    Voor de mensen die nog wat cash langs de zijlijn hebben staan heb ik nog wel een serieuze geheime tip voor de komende periode.
    Kijk eens naar aandelen die dit jaar een flinke wegtrekker hebben laten zien, zoek een putoptie december dit jaar uit met een uitoefenprijs van zo'n 10% onder de huidige koers, schrijf deze puts en steek de centen in je zak en pak zo'n 5-10% voor de rest van dit jaar.
    Volgens mij kun je je er geen buil aan vallen, spreid wel en schrijf gedoseerd, zet nooit in op één paard maar verdeel het over de toppers van de renstal, het is tenslotte meer dan op een bankrekening.
  13. forum rang 7 mvliex 1 9 juni 2015 10:08
    TOP WORLD: Griekenland en kredietverstrekkers overwegen verlenging bailout tot maart


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De internationale schuldeisers van Griekenland hebben een verlenging van het bailout programma voorgesteld tot eind maart 2016, maar onenigheid over de voorwaarden aan de steun en wat er na het aflopen van het programma moet gebeuren, dreigen het plan te ondermijnen, melden drie personen bekend met de situatie.

    De bijdrage van de eurozone aan het bailoutprogramma van EUR245 miljard loopt eind juni af, waardoor de vraag de kop opsteekt over de wijze waarop Athene daarna zijn schulden zal betalen en in de eurozone kan blijven.

    Om ervoor te zorgen dat Griekenland niet zonder geld komt te zitten tot eind maart zou Athene toegang krijgen tot de EUR10,9 miljard, die onder het oude reddingsplan was gereserveerd voor de herkapitalisatie van zwakke banken, melden de personen bekend met de situatie.

    "Dit zou betekenen dat Griekenland volledig gefinancierd zou zijn tot maart 2016", aldus e e n persoon, die verwijst naar een bijeenkomst vorige week tussen de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, de Griekse premier ,Alexis Tsipras, en Eurogroep voorzitter, Jeroen Dijsselbloem.

    Tijdens de bijeenkomst boden Juncker en Dijsselbloem de verlenging en extra financiele middelen aan, in ruil voor Griekse beleidsrevisies, pensioenverlagingen en lastenverzwaringen, aldus de bronnen. Tsipras wees het plan echter af en noemde het "onacceptabel".

    Het uitblijven van overeenstemming over de voorwaarden voor de nieuwe steun dreigt de deal die woensdag werd voorgesteld te ondermijnen, stelt e e n van de personen. "Elke extra dag van kapitaaluitstroom [bij Griekse banken] betekent dat er minder geld kan worden opgenomen uit het herkapitalisatiefonds om schulden af te lossen, omdat dit moet worden gebruikt om banken te stabiliseren", aldus de bron.

    Een andere factor die een deal tegenhoudt is wat er zou gebeuren na maart. E e n van de betrokken personen stelt dat Griekenland heeft benadrukt geen derde bailout programma te willen, waarbij de kredietverleners bepalen hoe het geld na maart besteed dient te worden.

    - Door Gabriele Steinhauser; Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com
    (END) Dow Jones Newswires
    June 09, 2015 04:00 ET (08:00 GMT)
898 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 juni

    1. Fabrieksorders april (Dui)
    2. Besi beleggersdag
    3. Detailhandelsverkopen april (EU)
    4. Fastned jaarvergadering
    5. Europese Centrale Bank (ECB) rentebesluit volitaliteit verwacht
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Handelsbalans april (VS)
    8. ECB rentebesluit: toelichting Lagarde
  2. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht