Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Nieuws 2015

8.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 254 255 256 257 258 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2015 09:26
    Yep. Is nu toch te laat om nog te verkopen nu.

    Wie nog denkt aan bijkopen, best wachten tot begin juli, als Griekenland-gedoe opgelost raakt.
  2. forum rang 6 limomilo 16 juni 2015 09:44
    Gelukkig een derde verkocht op 5,89 maar met de rest nu op quitte beland, ik denk dat ik inderdaad maar wacht met bijkopen als het Griekse drama voorbij is. De Grieken houden ons gewoon in de tang. De politiek had deze knoop allang moeten doorhakken. Harde heelmeesters !
  3. [verwijderd] 16 juni 2015 09:49
    Ik ben akkoord dat het algemeen beurs sentiment momenteel niet positief is... maar als de beurs algemeen -1,5% gaat doet MDX -3% of meer ... dit gaat nu al dagen door.

    "Een correctie" op 2 weken tijd van 15 à 20% op een gezond hoog potentieel biotech bedrijf en niemand die weet waar de bodem ligt... Voor mij blijft het vrij onduidelijk waarom er zo "massaal" aan lage prijzen "een groot aanbod" blijft bestaan...
  4. [verwijderd] 16 juni 2015 10:24
    Heel vreemd eigenlijk . Op 4,99 is de shortpartij volledig uitgestapt . Ze hadden dus megawinst kunnen hebben als ze waren blijven zitten . Na uitstappen van short gaat normaal de koers de lucht in . Zo niet bij MDX . Er lijken vreemde krachten aan de gang .

    Gelukkig zijn de meeste (zoals ik hier lees) net op tijd uitgestapt en kan het verdere bashen beginnen .

    Ik weet niet of de beurswijsheid op dit moment op gaat , maar je moet kopen als het bloed door de straten vloeit .

    We staan inmiddels al ver onder de koers van voor de goedkeuring van Cologuard . Deze wordt dus volledig op 0 beoordeeld op dit moment .
  5. [verwijderd] 16 juni 2015 11:46
    Is volgens mij het "capitulatiemoment". Geen volume gehad tijdens de market-upswing, de 600 k dag was gewoon 2 big boys die aan een vooraf afgesproken prijs een groot pakket hebben verkocht & angekocht, vandaar toen geen prijsstijging.
    Fundamenteel is er echter niets veranderd, de groei van ConfirmMDX is niet zo groot als vooraf gedacht/gehoopt, maar zal imho toch groien tov 2014.

    Enige punt is dat er door analisten ook gedacht werd dat 2016 al het jaar zou worden dat break even kon gehaald worden.

    Is dat nog mogelijk ? Blijf denken van wel, maar dat moet Q2 cijfers duidelijk maken.

    Geinteresseerde kopers wachten nog af, markt in correctiefase.
    ls Griekenlandcrisis op een deftige manier opgelost raakt, wordt H2 2015 normaal weer start van uptrend van markten.

    EXAS royalties worden substantieel vanaf Q4 2015, en in 2016 zulen ze normaliter exploderen.

    Blijkbaar was de verwachting dat de LCD met MediCare voor een directe boost van verkoopscijfers zou zorgen, na Q1 is duidelijk dat het toch wat trager zal zijn dan verwacht.

    In mijn opinie zal Q4 2015 & 2016 de ColoGuards veel beter presteren dan de analisten die MDXH volgen voor mogelijk houden momenteel. Maar zij houden op dit moment niet echt rekening hiermee, de focus blijft dit jaar op ConfirmMDx.

    Na PasCual- interims blijf ik overtuigd van een publicatie van bijkomende LCD's, en wordt het MediCare potentieel pas echt opengesteld : kan dan inderdaad nog een kwartaaltje duren vooraleer dat effect echt zichtbaar zal worden, maar in 2016 zou dat toch zeker wel al het geval moeten zijn.

    Het sentiment voor MDXH is nu inderdaad zeer negatief. Eerste echte steun is de 4€ grens nu.

    Prijs nu is dezelfde als 1 jaar geleden, toen er :

    1) Nog geen LCD was met MediCare
    2) Nog geen goedkeuring & lancering van ColoGuard was, die toch ongelooflijk succesvol te noemen is na de 2 kwartalen en updates die we al kennen
    3) De PPV met therapeutische waarde nog niet bewezen was
    4) Nog niet geweten was of de openstaande facturen van "unrecognised" revenue al dan niet zouden kunnen geind worden.
    5) het sales-team nog kleiner was

    Wat is dus anders ?:

    -MDXH was lieveling van de beurs in 2014
    - ConfirmMDX verkoopsprognoses waren veel te hoog, men verwachtte veel te veel een directe impact van de LCD MediCare op de ConfirmMDx-cijfers. In plaats van een explosie van verkoopscijfers Confirm die verwacht werd, kwamen er zelfs 2 kwartalen naéén waarin de verkoopscijfers dalen.
    IR van MDXH trekt op niets, anders hadden ze veel genuanceerder de situatie & redenen uitgelegd waarom dit het geval was.
    Nu bestaat zelfs twijfel of de minimum-guidance van MDXH management van 15000 stuks kan gehaald worden.

    Huidige situatie :
    -analisten weten niet meer wat ze dit jaar & volgend jaar van ConfirmMDx kunnen verwachten, en twijfelen blijkbaar of inderdaad seasonality de verklaring van de laatste 2 kwartalen is.

    Ik geloof alvast dat dit inderdaad het geval is :
    - Buiten verkoopsaantallen is er bij mijn weten nog geen nieuwe of grote concurrent bijgekomen.
    - Alle andere fundamentele nieuws is positief te noemen. Het enige tegenvallende is dat dit minder snel vertaald wordt naar verkoopsaantallen dan voorzien.
    - Verkoopsteam wordt sneller uitgebreid dan eerst gepland, als de vraag kleiner zou zijn zou MDXH die een conservatief management doen deze beslissing niet nemen volgens mij.
  6. [verwijderd] 16 juni 2015 11:47

    Ofwel geloof je in seasonality-gegeven dat zwaarder meespeelt dan ingeschat, ofwel niet.
    Q1 2014 tov Q1 2015 : aantallen Confirms + 17%
    Als je dat extrapoleert voor cijfers 2015 tov 2014 krijg je nog altijd 14157 verkochte Confirm's.
    Maar dan was er in Q1 ook de extreem strenge winter die zijn rol heeft gespeeld, er waren veel verschillende biotechs die dit aangehaald hebben. Dus zonder die winterse omstandigheden zou er toch een stukje meer gehaald zijn.
    Als er inderdaad door logistieke problemen vertraging van verzending van stalen is opgetreden, zouden deze toch "overgeheveld" moeten worden naar Q2, dat zou dan toch een extraatje op Q2 verkopen moeten geven dit jaar tov Q2 vorig jaar.

    Want wat is er nodig om de minimumguidance van management te halen qua aantallen Confirm's ?

    12100 ( aantal 2014 ) + 24% = 15000 ( min. guidance )

    Als "winters" effect een verschil van 7% uitmaakt, zitten we nog altijd op schema voor minstens de min. guidance. Dan zijn er ong. een 161 testen die naar Q2 zijn overgeheveld.

    Q2 2014 was 3000 tests :
    Scenario 1 : groei blijft trager dan MDXH verwachting en winters effect was een halve drogreden
    - groei van 17% aantallen Confirm zou dan 3510 stuks opleveren
    Scenario 2 : winters effect heeft echt een serieuze impact gehad, en groei blijft op koers om minimumverwachting te halen dit jaar
    - groei van 24% zou 3720 stuks opleveren + dan de 161 "overgehevelde" tests, dan kom je uit op 3881 stuks

    Moet nog komen in H2 2017 :
    - interim-resultaten Pascual : kan misschien niet direct een grote impact op cijfers hebben, maar negatief kan het toch zeker niet zijn me dunkt.
    Effect Q3 misschien nog klein, maar zou Q4 toch al groter moeten zijn

    - Roll-out van Confirm versie 2.0 met therapeutische waarde gaat in H2 2015 gebeuren : ook daar enkel maar up-potentieel bij aanwezig.

    - Nieuwe LCD's die dit jaar moeten aangekondigd worden : de laatste 2 jaar 6 à 7 nieuwe overeenkomsten, ze zijn bezig met Medi-Cal ( 6 miljoen verzekerden ) & leger. We hebben er nu in H1 2015 geen nieuwe announcements over gehad, mijn inschatting is dat interim-results Pascual afgewacht worden vooraleer te finaliseren : ook hier enkel up-potentieel aanwezig

    Dus wachten er nu velen op wat Q2 qua aantallen zal opleveren. Dit moet een duidelijker richting aangeven & ook bewijzen dat er geen down-spiraal qua aantallen Confirm's aan de hand is.

    Blijft de grote vraag : hoe kan het dat de groei van Confirm's na afsluiten van LCD met MediCare niet voor meer groei heeft gezorgd ? Heb ik mij al bijna zot op zitten denken, enige verklaring die ik kan geven hiervoor is deze hypothese:

    - In 2013 & 2014 heeft MDXH aan alle MediCare patiënten tests verkocht zonder deze te factureren, vandaar dus de 7,9 M$ openstaande facturen hiervoor in 2014. De omzet was niet "recognised", maar de aantallen die MDXH opgeeft zijn deze van alle verkochte Confirm's ( recognised & unrecognised ). In deze hypothese was de hele "pool" van MediCare verzekerden van 55 Miljoen mensen waar MDXH dus uit viste om aantallen te halen.

    - In nov 2014 ging de LCD van kracht, maar ook de maatregel dat MediCare enkel terugbetaald wordt aan de urologen die ingeschreven & getraind zijn in de Registry. Dit betekent de facto dat de pool van MediCare verzekerden dus tijdelijk veel beperkter opengesteld werd & wordt voor ConfirmMDX in Q4 2014, in Q1 & Q2 van 2015. Dat gecombineerd met seasonality geeft dan inderdaad 2 aflopende kwartalen verkoopscijfers Confirm na elkaar. In die optiek kan ik zelfs begrijpen dat Jan Groen met de strenge winter nog zo positief was over zijn aantallen van Q1.

    -In deze hypothese zijn dan ook de Pascual interim resultaten van wezenlijk belang : indien positief wordt de registry opengesteld voor alle urologen die MediCare patienten over de vloer krijgen, en wordt de MediCare pool van verzekerden opnieuw groter en kunnen de verkoopsaantallen daaruit volgend weer beginnen stijgen. Tov vorig jaar is er dan enkel de "beperking" als uroloog om zich in de Registry te laten opnemen, maar wat wel duidelijk is gecommuniceerd door MDXH is dat de administratieve vereisten om dan in de Registry opgenomen te worden niet veeleisend zijn voor de uroloog.

    - Het complete MediCare potentieel en een zekere verkoopsexplosie ( al dan niet met enige vertragingsfactor ) komt dus pas na de volledige beëindiging van een (succesvolle ) Pascual-studie, waarna geen registry opname + volledige terugbetaling een dubbel boost-effect hebben. Dit staat gepland voor H1 2017.

    - Als deze hypothese klopt, en dat wordt oa ondersteund door de enorme stijging van "recognised" rev./test, vind ik wel dat de huidige daling en onzekerheid voor een groot deel op conto van het management mag geschreven worden.
    Ze zouden dit dan zeer goed moeten uitleggen aan analisten/investeerders door heldere IR te voeren. Dat dit niet gebeurt is, is wel duidelijk : zelfs Jan De Kerpel van KBC ging uit van 20000 stuks dit jaar, en rond de 30000 stuks voor 2017 met ongeveer break even point al bereikt.

    Management wist dit overduidelijk wel, aangezien ze zelf een guidance van 15000 à 17000 stuks hadden gegeven. Hun grote fout was weer om niet uit te leggen WAAROM dat de groei ConfirmMDX in 2015 & 2016 nog niet zou exploderen, maar vooral dat de "recognised" rev./ test hierdoor enorm ging stijgen.
    Door dit na te laten werden er in nov 2014 dus onrealistische verwachtingen geschapen die wel een serieuze koersstijging van 3,6 op 4 nov naar 5,8 in februari tot gevolg hadden.
    Dan volgden de koude douches in Q4 2014 & Q1 2015 op gebied van aantallen.
    Alle andere nieuws dat uitkwam kon & kan daar niets aan veranderen. Men verwachtte explosie van aantallen, en kreeg zelfs 2 dalingen.

    Nu wacht iedereen op Q2 om te zien waar het met aantallen naartoe kan gaan.
    Zelfs met 3500 à 3800 stuks zal de omzet dan tussen de 5 à 6M$ moeten uitkomen als we MDXH management mogen geloven dat inning van oude facturen 2014 nog aantrekt tov Q1.

    Blijkbaar was er dan 1 grote jongen die ook op deze hypothese was uitgekomen, en dus wist dat hij nog solden zou krijgen om te kopen, vandaar het maandenlange spelletje met de koers.

    Als mijn hypothese waar is, is er dan wel niets aan de hand buiten het feit dat Confirm's gewoon aan een goed tempo doorgroeien. Ook qua omzetten zitten we dan goed, alle MediCare's worden nu wel recognised, en belangrijker is dat er het geld voor binnenkomt, na Q1 weten we dat MediCare een zeer correcte betaler is.

    Zelfs met mindere groei Confirm , wat is er mogelijk in 2016 ?
    Onze "ace in the pack" is ColoGuard : momenteel wordt dit eigenlijk bijna volledig genegeerd door de analisten die MDXH volgen, KBC rekent daar maar 60M € voor. Ook voor volgend jaar heeft hij nog bijna geen royalties ingecalculeerd.
    Van 1,5M $ per kwartaal zijn we nu eigenlijk al nagenoeg verzekerd als de huidige groei van ColoGuard zelfs wat zou vertragen.
    Maar in mijn simulaties moet er niet veel gebeuren om daar ruim boven de 2M$ per kwartaal voor binnen te rijven in 2016.
  7. [verwijderd] 16 juni 2015 11:51
    quote:

    Kampie schreef op 16 juni 2015 11:26:

    Zullen we nu op € 4,20 de bodem hebben gezien van dit pracht aandeel? Ik mag het hopen,maar meer dan hoop is het niet.
    Ik vrees dat we al een paar "bodems" zijn gepasseerd ondertussen... € 4,60 / € 4,50 / € 4,40 / € 4,20 ... momenteel niet veel MDX nieuws te rapen en het is duidelijk dat dit aandeel extra gevoelig is aan het huidige negatieve beursklimaat.

    Donderdag is D-Day voor Griekenland... ofwel vinden ze een akkoord (eerder kleine kans) ofwel is er geen akkoord en zal de beurs nog een tijdje verder zakken... De druk zit in ieder geval serieus op de ketel... alle beurzen zijn dankzij de Griekse impasse in vrije val... een onderhandelingssituatie die momenteel enkel in het voordeel speelt van Griekenland. De vraag is eigenlijk simpel, kiest de EU, ECB , IFM voor een gedrocht van een overeenkomst (en opent ze daarmee ook de doos van Pandora naar Spanje, Portugal, Ierland...) of houdt ze het been stijf en laat ze de Beurs verder in onzekerheid. Sowieso eind juni worden "de prijzen" definitief uitgedeeld...

    Zonder duidelijk "tegengas" (positief nieuws) van MDX kunnen we momenteel alle kanten op en ik vrees bij slecht nieuws uit Griekenland enkel naar beneden... Het wordt tijd dat MDX eens een serieuze troefkaart op tafel smijt en daarmee de interesse van de gefrustreerde beursbelegger kan wekken... Aandeel staat "in theorie" veel te goedkoop alleen is dat op deze moment zonder MDX nieuws een zeer relatief gegeven...

  8. [verwijderd] 16 juni 2015 11:56
    quote:

    Topkoop schreef op 16 juni 2015 09:57:

    voor de zoveelste keer geschoren door een allegaartje dat zich hier zit rijk te rekenen op een forum.
    Ter info : toen ik eind mei begin juni waarschuwde voor algemene beurscorrectie, en in die dat het geval was ook serieus effect op MDXH werd dat als onmogelijk geacht.
    Zie al mijn posts maar na.
    Had zelf wel niet op zo een grote drop gerekend, maar heb nooit ontkend dat ik het onmogelijk achtte.

    Heb ook te vroeg uitgebreid, maar is nu zo. Voor zekerheden & garanties moet je koelkasten kopen, niet in aandelen beleggen.

    Wachten tot Pascual & Q2, en nu in de eerste plaats tot de correctie is gestopt.
    Ik blijf toch denken dat er wel weer 1 of andere oplossing voor Griekenland zal worden gevonden, nu dat de particuliere investeerders volop panikeren en verkopen is meestal het einde van de correctie nabij. Maar kan nog effe naar beneden ook tot daar klaarheid in geschept is.

    Als je voor de LT belegt, zijn er nog solden tot Q2 resultaten. Ikzelf nog steeds van plan om in juli, op voorwaarde dat Griekenland is opgelost, nog uit te breiden.
  9. Cu Chulainn 16 juni 2015 12:35
    MDX is 1 van de weinigen die dik in het groen staan.

    Het enige nieuws wat ik kan vinden is een koersdoel verhoging van Exact.

    JMP Securities maintains its rating on EXACT Sciences Corporation (NASDAQ:EXAS).The analysts at the brokerage house have a current rating of Market Outperform on the counter. In a recent information released to the investors, JMP Securities raises the new price target from $27 per share to $31 per share
  10. [verwijderd] 16 juni 2015 12:45
    quote:

    Cu Chulainn schreef op 16 juni 2015 12:35:

    MDX is 1 van de weinigen die dik in het groen staan.
    ...na een correctie van een dikke 10% de voorbije dagen is dit relatief.
    Niettegenstaande hoop ik dat we dit kunnen vasthouden... als we even verder dromen kunnen we misschien hopen op een kantelmoment ?

    Niettegenstaande blijft de komende dagen het Griekse spook nog steeds boven de beurs (en MDX) hangen....
  11. [verwijderd] 16 juni 2015 13:01
    quote:

    Cu Chulainn schreef op 16 juni 2015 12:35:

    MDX is 1 van de weinigen die dik in het groen staan.

    Het enige nieuws wat ik kan vinden is een koersdoel verhoging van Exact.

    JMP Securities maintains its rating on EXACT Sciences Corporation (NASDAQ:EXAS).The analysts at the brokerage house have a current rating of Market Outperform on the counter. In a recent information released to the investors, JMP Securities raises the new price target from $27 per share to $31 per share
    verschillende biotechs hebben ineens een "recovery" : GLPG van beneden 42 naar 47; argen-x, Esperite, zelfs thrombogenics.

    Volgens de technische analisten is het dalingspotentieel nu nog maar beperkt :
    aex : tussen 450 & 460; dax naar lage 10000, bel 20 max 6%.

    Maar zal toch wel nodig blijven om het Griekse spook te verjagen in de komende 2 weken. Hopelijk is er nu een soort consolidaiefase die optreedt.

    Als Griekse crisis goed opgelost raakt, en rentes niet echt de pan uitswingen, is de kans vrij groot dat vanaf augustus het geld weer naar aandelen begint te stromen.

    Opvallend is wel om te zien hoe de beurskoers het sentiment beinvloed : op 5 begin juni was het vertrouwen zeer groot, nu op 4,2 was er niets meer goed aan MDXH. Meestal ligt de waarheid in het midden.

    Blijf toch denken dat er nog een paar moeilijke weken aankomen. Zolang we boven de 4 blijven tot wanneer de correctie achter de rug is, betekent de huidige opleving wel dat we dan bij goed nieuws weer snel kunnen stijgen.
    En niet vergeten : qua aantallen scoort MDXH ondermaats, maar qua omzet scoren ze veel beter dan verwacht.

  12. Niks is wat het lijkt 16 juni 2015 15:52
    Koers liep even te hard op,. We waren 4,49 aan de laatkant dus weer 5000 bestens aan de markt en weer 4,40. Met name de constant terugkerende bestens verkooporders tussen de 5.000 en 50.000 stuks zijn zeer opvallend en ongebruikelijk.
    Grote kans dat we te maken hebben met een technisch herstelletje dat bij 4,50 of iets hoger weer zal stokken.
  13. forum rang 4 K. Wiebes 16 juni 2015 19:00
    quote:

    hoebeet schreef op 5 juni 2015 22:05:

    Het is dat ik het onappetijtelijke gevoel heb dat er 'n overnamebod komt, twee dagen nadat ik heb verkocht; anders had ik vandaag de hele sodeju ingeleverd en m'n Gala-positie nog wat uitgebreid.
    En een ezel stoot zich...

    Vanochtend dan tóch maar de knoop doorgehakt en een - vooralsnog - gouden
    wissel doorgevoerd: de helft eruit en geruild voor Gala's.

    Wellicht dat er de komende dagen een (gedeeltelijk) retourtje plaatsvindt.
8.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 254 255 256 257 258 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht