Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Esperite (voorheen Cryo Save) Terug naar discussie overzicht

NEWS : CHANGE OF DATE OF ANNUAL GENERAL MEETING

65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vitavita 18 juni 2015 09:08
    Hoi Techforfun,

    Het is goed om te beleggen. Beleggen zou een plezierig activiteit moeten zijn.
    Als ik je berichten lees, dan denk ik dat je het "beleggen" geen eerlijke kans geeft.
    Eerst zou je aan de zijlijn mee kunnen lopen, je broker heeft daar een "droogzwem"-optie voor, dan ga je langzamerhand verdiepen aan wat er bij beleggen aan te pas komt. Zoals, het verleden van een bedrijf doorspitten, onderscheid maken tussen nieuws en non-issues, doorzien van woordspelletjes van collega/concu-beleggers. Dan kun je vergissingen/missers meemaken zonder echte consequenties.
    Op een bepaald moment voel je je steviger worden, en dan zou je kunnen overwegen deel te nemen aan het beleggerscircuit uiteraard met kleine bedragen. Of na een periode van volgen maakt je duidelijk dat beleggen niet je ding is.
    Voorop moet staan: rustig, op gezonde afstand je verdiende euro's ergens in stoppen, wellicht in beleggen.
  2. BigBoy68 18 juni 2015 13:04
    @VitaVita, jammer dat we niet even kennisgemaakt hebben....
    Wat betreft de AvA, ik heb bewust geen aantekeningen gemaakt om de AvA te kunnen volgen. De combi engels en de technische termen was al moeilijk genoeg voor mij om te kunnen volgen. Heb uiteraard heel kort Frederic Amar een handje gegeven en gesproken, daarnaast met Gert-Jan van de Marel gesproken.

    Ik was en ben van mening dat de tak van sport waarin Esperite zich begeeft zich nu pas aan het ontginnen is. Ik denk dat, als de juiste markten opengaan, zoals bijv. Frankrijk en Duitsland, en/of betreden mogen/kunnen worden dat de 'sky inderdaad de limit' is en dat het gesprek over de beeldvorming van de aantallen gewoon waarheid moet kunnen worden. Ik refereer naar Het gesprek tussen de vertegenwoordiger van de VEB en Gert-Jan van de Marel en Amar.

    Daarnaast viel mij de sheet op van de pijplijn, dat er naast de 2 genoemde producten Tranquility52 en product x (ben de naam kwijt) er nog minimaal 1 of 2 producten in de pijpleiding zaten, deze heeft Amara niet genoemd maar stonden wel degelijk op het overzicht.

    Puur op gevoel: ik denk dat Amara precies weet wat er de komende 18 maanden gaat gebeuren en waar hij heen wil maar absoluut het achterste van zijn tong niet kon laten zien. (uiteraard logisch) Zodra de eerste cijfers van de producten bekend zijn weten we of we een goudmijn in porto hebben of niet.

    Waar ik verder nog wel erg nieuwsgierig naar ben is, is Inkaryo.
    Ik kan niet beoordelen of het overzicht wat hij toonde, de 2 cirkels met het uitlezen (ik noem het even zo) van de chromosomen, nu wel of niet zo bijzonder is. Kan iemand die aanwezig was op de AvA dat verder toelichten?

    Dus samengevat: ik denk dat Esperite op zeker een goudmijn wordt voor de aandeelhouder. (persoonlijke mening)

    Mocht ik nog aanvullingen hebben zal ik die alsnog toevoegen.
  3. TheAdmiral 18 juni 2015 15:40
    In het algemeen ben ik geïnteresseerd in bedrijven die een transformatie doormaken, de noodzaak zien zich aan te passen aan de eisen van deze tijd, actief op zoek gaan naar nieuwe markten etc. Om die reden heb ik enige tijd terug een beperkt pakketje aandelen Esperite gekocht en besloten ook maar eens naar de AVA te gaan om te kijken of dat gevoel dat er daar iets moois aan het ontstaan is klopt.
    Wat mij betreft was de belangrijkste boodschap dat de nieuwe, medio vorig jaar opgerichte divisie Genoma de komende jaren een belangrijke rol gaat vervullen als aanjager van de omzet. Kijk je bijvoorbeeld in het 2014 Financial Summary naar de verkoopprijzen en geprognosticeerde Sales aantallen voor bijvoorbeeld Tranquility en Serenity dan zou dat voor 2016 al gauw enkele tientallen miljoenen extra omzet kunnen opleveren. En dan hebben we ook nog Verity, Reality , more tests to come. Ook de recente overname van die US start-up , Inkaryo Inc. (gespecialiseerd in bioinformatics for genetic diagnostics and molecular cytogenetic tests) tegen een redelijke prijs, naar ik begrepen heb, lijkt een goede zet in verdere productontwikkeling om voorop te blijven lopen in deze business.
    Mijn eigen technische kennis op dit gebied is onvoldoende om op specifieke vragen in te gaan, dus trek verder vooral uw eigen conclusies, bekijk ook op hun website onder recent publications hun 2014 Annual Summary ( waarin dus ook wat prognoses voor 2015 en daarna). Maar ik hield er absoluut een zeer positief gevoel aan over. Ze zijn lekker bezig (van een in het verleden toch wel enigszins ‘slapend’ bedrijf, zoals Frederic Amar dat zei, naar een veel dynamischer onderneming); ze, besteden nu meteen al veel aandacht aan de marketing & sales van nieuwe tests alsmede aan hun kennisplatform om een leidende rol te (blijven) spelen. Kortom, ik ben benieuwd of we de komende maanden meer bewijs van de in gang gezette ontwikkelingen gaan zien. Zou zo maar kunnen..
  4. forum rang 8 aextracker 18 juni 2015 21:38
    Een paar B's voor de sportieve bezoekers van de AvA om hun persoonlijke bevindingen en lezingen alhier te delen.

    Thx & AB's.

    Tracker
  5. forum rang 8 aextracker 18 juni 2015 21:41
    quote:

    Vitavita schreef op 17 juni 2015 23:14:

    ...spits afbijten...

    Circa 25 aandeelhouders hebben de moeite genomen naar Schiphol te gaan om het bestuur van Esperite rekenschap af te laten leggen over het gevoerde beleid. Vergeleken met vorig jaar laat het aantal aanwezigen de toegenomen belangstelling voor Esperite zien.
    Tevens positief was de aanwezigheid van journalisten.

    Allereerst werd het Jaarverslag besproken. Het Verslag, dat je kunt vinden op de site van Esperite.
    De remuneration policy, options enz. zijn besproken.

    Daarna volgde een uitgebreide presentatie van Frederic Amar.

    Uiteraard liet hij zien dat zijn gepresenteerde strategie van AGM 2014 volledig is gehaald.

    Cryo Save/The Cell Factory
    In het kader van effectiviteitsverbetering werd aangehaald de verplaatsing (een groot deel) van de activiteiten van Niel (Belgie) naar Geneve (Switserland), waarbij de kosten gehalveerd worden, en de output hoger is.
    Verder gaf Frederic aandacht aan de (verbeterde) Natality-kit
    Hij stipte het zogenoemde Galaxy-project aan, met de verschillende fasen.
    In totaal lopen er 10 projecten, waarvan er in 2015 nog nieuwsberichten te verwachten zijn.

    Genoma
    Uiteraard werd Genoma volop in de spotlights gezet, de verschillende bekende tests zijn besproken. Verschillende afnemermarktintroducties zullen plaatsvinden.
    Een overzicht van te verwachten prijsdalingen werd getoond, dus dit is reeds ingecalculeerd. De prijsdaling van Serenity is minder groot, dan die van Tranquility. En dan nog zijn deze tests lucratief.
    Interessant was de mededeling van de aanstaande bekendmaking van een nieuw kankerscreeningtest met 100% op specificity and sensitivity.

    InKaryo
    Achtergrond en te verwachten voordelen van deze acquisitie werden genoemd.

    Met een plezierige borrel, waarbij alle bestuursleden beschikbaar waren voor vragen, werd de nuttige algemene vergadering van aandeelhouders afgesloten.

    …wijzig of voeg toe…

    VitaVita,

    Thx 4 verslag.
    Ik herken de ervaring van vorg jaar qua "transparantie en benadering Amar & vd maarel vn de materie";

    Weloverwogen sprekend\formulerend, verifieerbare feiten meldend en professioneel benaderbaar voor de geinteresseerde bezoekers.

    Zo krijg ik altijd keurig netjes antwoord op mijn vragen per e-mail aan Esperite en\of Amar direct.

    Met welke vragen kwam de VEB door de bocht ?

    Tracker
  6. Vitavita 18 juni 2015 21:54
    @ aextracker

    VEB-vragen, onder meer de volgende:

    - Vraag over het recht uitbreiding van kapitaal met 20%, voorgaande jaren (15%) zou dit lager geweest zijn.

    - Achtergrond van wisseling van accountant: bestuur gaf aan, dat er sowieso een wisseling moest plaatsvinden, en dat de kosten van EY bij de biedingen lager zou zijn geweest.

    - De forse koersstijging vanaf februari 2015.

    - Nieuw optieplan/pool.
  7. Forni 19 juni 2015 08:35
    quote:

    techforfun111 schreef op 18 juni 2015 23:11:

    De AvA heeft geen indruk gemaakt op beleggers en op de koers. Is dit inmiddels al in de koers verwerkt van afgelopen maanden ?
    Beste techforfun111, gezien je post denk ik dat je termijnvisie voor het beleggen in dit aandeel te kort is. Een AVA met 30 bezoekers zal geen grote koersuitslagen geven. Dus geen snelle winst op korte termijn. Ik denk dat je toch echt tot de halfjaarresultaten eind augustus moet wachten, om een grotere beweging in de koers te zien. Dit is tenslotte een update hoe het echt met het bedrijf gaat. Ik heb er in elk geval vertrouwen in. Succes!!
    Ron
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juni 2015 08:42
    quote:

    Forni schreef op 19 juni 2015 08:35:

    [...]
    Beste techforfun111, gezien je post denk ik dat je termijnvisie voor het beleggen in dit aandeel te kort is. Een AVA met 30 bezoekers zal geen grote koersuitslagen geven. Dus geen snelle winst op korte termijn. Ik denk dat je toch echt tot de halfjaarresultaten eind augustus moet wachten, om een grotere beweging in de koers te zien. Dit is tenslotte een update hoe het echt met het bedrijf gaat. Ik heb er in elk geval vertrouwen in. Succes!!
    Ron
    30 bezoekers...??? Ik denk 10 maximaal.
  9. forum rang 8 aextracker 21 juni 2015 09:20
    LS,

    In deze metaforische discussie raad ik aan "het denken" aan een paard over te laten.
    Een paard heeft nl. een groter hoofd en begrijpt boodschappen.
    De boodschap die je een paard doorgeeft komt middels geluid, beweging en\of verbale signalen aan, het paard zet dat om in gedrag.

    Bij middeleeuwse geharnaste sjekelzoekers lukt dat niet; Ofschoon ridders op paarden acteerden waren ze meestal kansloos bij de jonkvrouw.
    Paarden werden vnl. door ridders bereden om in tournooien voor vermaak te zorgen. dat wil de ridder alhier maar niet lukken.

    Esperite zit in een serieuze turnaround, waar Amar < 1 jaar waarmaakt wat hij zegt.
    In jaar 2 zal blijken of de omzetgroei op tafel komt die hij verwacht en uitspraka eerder dit jaar. Zo dat gebeurd, kan de koers richting Euro 5 - 7 bandbreedte. Het aantal aandelen is nl. laag (< 10 Mln) en winst op een laag aantal uitstaand aandelen is bingo.
    De 2e notering aan de franse beurs is een gunstige. Slimme zet van Amar. Frankrijk heeft nl. een veel gunstiger fiscaal & investeringsklimaat voor bio-tech's.
    Elders al op een draadje uitgelegd uit welke feiten dat blijkt.

    Degene die erin geloofd bestijgt het paradepaardje Esperite.
    Degene die het niet ziet zitten kan zijn inflatoire Renminbi's inwisselen voor sjekels en een stake in een Bulgaarse bank.

    Tracker
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juni 2015 09:48
    Die Franse notering was inderdaad een slimme zet, want daardoor is de recente 'Franse shuffle' ontstaan; Fransozen zijn immers gek op biotech en shuffelen.
    Ook bij Pharming is er een Franse shuffle geweest.

    Dankzij deze shuffle zijn de NL-aandeelhouders (vooral de oudjes) op de verkeerde poot gezet, want zij denken nu dat de recente (shuffel)koersstijging iets met het bedrijf zelf te maken heeft.

    Ik voorspel een MILJOENENVERLIES in het 1e halfjaar en dat de Fransozen hun aandeeltjes gaan lozen.
  11. forum rang 8 aextracker 21 juni 2015 10:52
    quote:

    GasGas schreef op 19 juni 2015 09:32:

    Doe dat nou niet, denken is niet goed voor je
    Gas gas,

    In goed engels; Briljant stupidity !
    Los van denken , gaat DZR nu ook nog voorspellen......

    Het sprookje van de ridder begon als volgt;
    Er was eens een paard dat dacht dat ie in een glazen bol keek.
    Het bleek echter een spiegel , die reflecteerde wat hij zelf onderging.
    Een investering in een bodemloze put, waar water verdween als chinese stenen voor de zon.
    Sprak gisteren een ex-pat uit Shanghai , die "de real estate bubble" aan den lijve onderging en voor de collapse terug keerde naar huis.

    Tracker
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juni 2015 10:58
    quote:

    aextracker schreef op 21 juni 2015 10:52:

    [...]Gas gas,
    In goed engels; Briljant stupidity !
    Los van denken , gaat DZR nu ook nog voorspellen......
    Het sprookje van de ridder begon als volgt;
    Er was eens een paard dat dacht dat ie in een glazen bol keek.
    Het bleek echter een spiegel , die reflecteerde wat hij zelf onderging.
    Een investering in een bodemloze put, waar water verdween als chinese stenen voor de zon.
    Sprak gisteren een ex-pat uit Shanghai , die "de real estate bubble" aan den lijve onderging en voor de collapse terug keerde naar huis.
    Tracker
    Tracker,
    hoe gaat het met je grote favoriet (sinds mensenheugenis) Tie Holding....??
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juni 2015 11:12
    Het grootste nieuws van de AVA is dat het zoontje van Amar een zeer goed betaalde baan heeft gekregen bij Esperite.
    Voor de rest was er totaal geen nieuws van enig belang.
  14. forum rang 8 aextracker 21 juni 2015 11:31
    Oh je was toch stiekem op de AvA ?
    En Amar Jr. vertelde ook nog zijn salaris aan je (want dat staat nl. niet in Esperites annual report)

    Tja DZR.
    Als je de waarde van de Kardan-sjekel koppelt aan de Kardan renimbi o.b.v. de "opglopte chinese real estate bubble". Sjekels en renimbi's geinvesteerd in een Bulgaarse bank. Vermenigvuldig die waarde met de vluchtigheidsfactor van water en je krijgt al snel het aantal aandelen van kardan ( > 100 Mln) in beeld.
    Neem bijv. bij jouw favo-aandeel Kardan de > 100 Mln uitstaande aandelen en oblies bij elkaar vs. de 9.7 Mln aandelen van Esperite.
    Tel uit wie er sneller een K\W bereikt op basis van meetbare groeiindicatoren , welke tot waarderingsgrondslagen leidt. Doe dit nou gewoon eens , i.p.v. op fantasie gebaseerde onzin verkondigen alhier en draadjes frustreren.
    Vergeet bij kardan niet de Euro 750 K cash die de failliet verkaarde 18% aandeelhouder door Kardan toegeschoven kreeg naast de geconverteerde lening. Volgens goed joods sjekelgebruik een methode om "je handen te wassen in gewijd water" en echte vriendschap te bestendigen.

    Lees de input opnieuw over Amar en de telecom software start up en je begrijpt wat de rol van Amar Jr. is en waar diens input en genen toe gaan leiden ; Euro 5 - 7 binnen no time ( de voormalige waardering sec. o.b.v. cord blood storage van Cryo-Save).

    Arrest my case !

    Tracker
65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.439
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.928
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.454
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.345
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.498
Allfunds Group 3 1.214
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.344
AMG 965 125.813
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.139
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.642
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.281
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.695
ASML 1.762 77.022
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.656
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht