Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Leven de VVD

1.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 56 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juli 2015 10:17
    SNS reaal verpatst voor 1euro!

    SNS Reaal verkoopt zijn verzekeringstak aan de Chinese verzekeraar Anbang. De partijen zijn het eens over de prijs en ook toezichthouder De Nederlandsche Bank heeft geen bezwaar. De Chinese toezichthouder moet nog wel akkoord gaan met de deal.

    Anbang betaalt slechts 1 euro voor alle aandelen; een symbolisch bedrag. In februari werd nog gedacht dat de verkoop 150 miljoen euro zou opbrengen.

    Wel moeten de Chinezen 85 miljoen euro meebetalen aan een belastingvordering en steken ze 1,35 miljard euro in Vivat, waarin alle verzekeringsmerken van SNS Reaal zijn gebundeld. Dat zijn onder meer Reaal, Zwitserleven en Route Mobiel. De kapitaalinjectie is 350 tot 580 miljoen euro groter dan eerder werd afgesproken.

    Quitte

    Minister Dijsselbloem van Financiën vindt niet dat de verkoop voor 1 euro tevergeefs is en benadrukt dat de Chinese verzekeraar wel een aanzienlijk bedrag investeert. "Het wordt een gezond bedrijf", aldus Dijsselbloem. Hij sluit niet uit dat de Nederlandse staat quitte draait. "We kunnen quitte spelen, maar zeker weet ik dat niet."

    Twee jaar geleden werd SNS Reaal genationaliseerd, om te voorkomen dat de onderneming failliet zou gaan. Vivat is de verzekeringstak van SNS die nu dus verkocht wordt. De SNS Bank blijft voorlopig van de overheid.

    Mysterie

    Er is in Nederland weinig bekend over het mysterieuze Anbang. Hun bod is het enige bod dat de overheid voor Reaal heeft gekregen. Maar het aanbod is erg welkom: Reaal lijdt nog steeds verliezen, en heeft weinig financiële buffers.

    "Ook in China is Anbang een mysterie voor verzekeringsanalisten", zegt NOS-correspondent Marieke de Vries. "Machtige staatsbedrijven hebben aandelen in Anbang, hoewel niet helemaal duidelijk is of de Chinese overheid ook directe bemoeienis heeft met het bedrijf."

    100 miljard

    Tien jaar geleden begon Anbang met een bescheiden startkapitaal. Inmiddels is de verzekeraar naar eigen zeggen al meer dan honderd miljard euro waard.

    Naast andere verzekeringsmaatschappijen neemt Anbang financiële instellingen en banken over, zoals het Belgische Delta Lloyd. En onlangs kocht Anbang het Amerikaanse Waldorf-Astoria hotel in New York voor bijna 2 miljard dollar.
  2. [verwijderd] 13 juli 2015 10:28
    Rutte: in kern lever ik verkiezingsbelofte in

    BRUSSEL -
    Premier Mark Rutte erkent dat hij zich niet aan zijn verkiezingsbelofte houdt als het reddingsprogramma voor Griekenland doorgaat. Hij had beloofd dat er geen geld meer naar de Grieken zou gaan. „In de kern lever ik mijn verkiezingsbelofte in”, zei Rutte maandag na een speciale eurotop in Brussel waar de noodlijdende Grieken onderhandelingen over een pakket maatregelen van ruim 80 miljard euro zijn beloofd.

    www.telegraaf.nl/binnenland/24262101/...

    Liegen is standaard, beloftes zijn niets waard, hier stemmen Nederlanders op.
  3. forum rang 7 ffff 13 juli 2015 11:26
    Jojo,

    Lekker blijven zeuren in plaats van erkennen dat men uit een gigantische puinhoop die de Grieken ervan gemaakt hebben, diezelfde referendumstemmers met hun uitgelaten stemming nog geen week later met de neus op de feiten heeft gedrukt.

    Een heel goed akkoord! Natuurlijk gaat er geld naar de Grieken, maar als je de voorwaarden leest: Zoals de Guardian vanmorgen schrijft: de Europeanen hebben de failliete Grieken mores geleerd! Realiteit tegenover sinterklaasverhaaltjes a la Roemer....

    Als je schulden maakt moet je bezuinigen en harder werken. lees : Hogere pensioenleeftijd en NIET naar sinterklaaspolitici luisteren waar jij zo graag naar luistert.

    Als het geld echt op is.....moetden ze wel buigen.

    Oh ja, Jojo, WIE had wie nu eigenlijki bij de kloten afgelopen weekend?

    Ik hoor je er niet meer over, maar ik ben blij dat Europa echt beseft dat men voortdurend de tering naar de nering moet zetten in plaaats van democratisch zieltjes ( stemmen) winnen en dan de schulden maar laten oplopen.

    Mooie dag voor Europa, mooie dag op de beurs en de 450 van de AEX ligt GELUKKIG al weer echt achter ons.

    Lang leve het liberale gedachtengoed!

    Peter
  4. punta cana 13 juli 2015 11:42
    Eurozone wordt alleen bepaald door Frankrijk en Duitsland.
    De rest van de Europese politici zijn makke schapen, in een geldverslindende Europese gedachte.
    Brexit wordt een groter probleem voor Europa dan Griekenland.
  5. [verwijderd] 13 juli 2015 11:46
    85 miljard naar de Grieken komt dat uit de lucht vallen? Wat ben je toch goedgelovig, Garanties van de Grieken hoe kun je het geloven, zal wel iets liberaals zijn die goedgelovigheid, verklaard eigenlijk ook de vele gedane leugens van Mark Rutte en VVD liberalen nemen het voor zoete koek.
    Straks ook niet blijven doorzeuren dat je zoveel belasting moet betalen, want ze komen die 85 miljard wel gedeeltelijk bijn ook jou halen.
    Grieken met garantie bij de ballen, hoe kun je het geloven.Haha...
  6. [verwijderd] 13 juli 2015 13:16
    quote:

    ffff schreef op 13 juli 2015 11:26:

    Een heel goed akkoord! Natuurlijk gaat er geld naar de Grieken, maar als je de voorwaarden leest: Zoals de Guardian vanmorgen schrijft: de Europeanen hebben de failliete Grieken mores geleerd! Realiteit tegenover sinterklaasverhaaltjes a la Roemer....

    Als je schulden maakt moet je bezuinigen en harder werken. lees : Hogere pensioenleeftijd en NIET naar sinterklaaspolitici luisteren waar jij zo graag naar luistert.
    Er gaat geld (ons belastinggeld) via "de Grieken" naar de schuldeisers.
    Prioriteit heeft het aanpakken en zwaar bestraffen van de belastingontduiking en corruptie, niet het verder uitknijpen van de "gewone" Griekse burger. De tweedeling in de westerse maatschappij wordt steeds groter.
  7. forum rang 7 ffff 13 juli 2015 18:02
    Spaepen,

    Er zijn vele prioriteiten voor de Griekse regering. Maar wat ik het allerbelangrijkst vind is hetgeen dit weekend gebeurde: Tsipras slikte een program dat bij het referendum nog maar een week geleden met veel poeha werd afgewezen.

    En zo kun je alleen constateren en vaststellen dat referendums echte flauwe kul zijn, weggegooid geld, als je de boekhouding er niet bij neemt. Natuurlijk wil geen mens lagere uitkering. Logisch, dat je daarmee de kiezers achter je krijgt. Maar...je lost het probleem van de schulden en het aankomende faillisement van Griekenland daar niet mee op.

    En DIE les hebben de Grieken dit weekend kunnen leren: Jullie krijgen nog wel geld als je....aan een resem strenge voorwaarden voldoet die ze in het Referendum resoluut afwezen.

    KortoM; De betaler bepaalt en zo hoort het ook!

    Europa eist onder andere 50 miljard aan garanties. Toe maar. Zoiets eis je bij een faillisement of dreigend faillisement en ze zullen nu wel moeten slikken, want anders komt er over een paar weken geen verminderde salarisuitkering of pensioenuitkering.

    Het heeft wel lang geduurd, voordat ze het echt snapten, maar eindelijk!

    Peter
  8. forum rang 10 voda 13 juli 2015 18:09
    Peter, verstand komt met de jaren, zegt men wel. Wederom bedankt voor je posts! Ik blijf er van genieten.
  9. [verwijderd] 14 juli 2015 08:12
    quote:

    voda schreef op 13 juli 2015 18:09:

    Peter, verstand komt met de jaren, zegt men wel. Wederom bedankt voor je posts! Ik blijf er van genieten.
    Daar heb je gelijk in Voda, waar heb je dat gelezen? Nu hoop ik wel dat je gezond oud wordt, zodat jij dat ook nog gaat meemaken.
    Maar vergis je niet ouder worden is niet bij iedereen hetzelfde, bij sommige al heel vroeg gooit Altzheimer roet in het eten en bereikt men geen wijsheid.
    Ik zou zeggen als goede raad, minder knippen/plakken en méér lezen.
  10. [verwijderd] 14 juli 2015 08:23
    quote:

    ffff schreef op 13 juli 2015 11:26:

    Jojo,

    Realiteit tegenover sinterklaasverhaaltjes a la Roemer....

    Als je schulden maakt moet je bezuinigen en harder werken. lees : Hogere pensioenleeftijd en NIET naar sinterklaaspolitici luisteren waar jij zo graag naar luistert.

    Lang leve het liberale gedachtengoed!

    Peter
    Weer zo'n liberale verdraaiing van de ware werkelijkheid, iedereen die het volgt weet toch inmiddels wel wie de ware sinterklaaspolitici richting Europa zijn, VVD PVDA en D66.

    Hier een nadenkertje een geheugenopfrissing.

    Grescue: Poepbang VVD schuilt achter laffe smoes
    poepbangevvder.gif Neoliberale linkse coalitiepartijen als PvdA en D66 stonden vanmorgen te dringen bij de ANP Kwoot-O-Lizer om te kirren hoe gewéldig ze het vinden dat de Griekse democratie is doodgeknuppeld door Brussel en dat de geldkraan richting het afvoerputje van de euro eindelijk weer opengedraaid wordt. PVV en SP waren op hun beurt snel & fel tegen, en Gristelijk Rechts acteerde een kritische houding om straks toch maar weer een krabbel te zetten bij het kruisje op de acceptgyros. Maar de VVD hield zich urenlang muisstil. Want MinPres Mark heeft vanmorgen een grote en peperdure verkiezingsbelofte harder laten vallen dan Tsipras deed met het OXI van zijn eigen volk. Geen cent meer naar de Grieken, had hij keihard beloofd. FAAL. Daarom dus geen woord op VVD.nl. Doodsbange stilte op @VVD. Geen boer-met-kiespijn-quote van een zichzelf verbijtende Halbe Zijlstra. Het duurde tot laat in de middag voor de Verkiezingsbelofte Vernielende Demagogen supervoorzichtig reageerden. Kamerlid Harbers mompelde heel zachtjes tegen ANP, in de hoop dat niemand het zou merken: "De VVD heeft nog heel veel vragen over de uitkomsten van de eurotop. We wachten de brief van het kabinet af. We zullen ons oordeel laten afhangen van de vraag of dit programma daadwerkelijk nodig is om de stabiliteit van de euro te waarborgen." Maar wat betekent dat nou echt? Laat ons even de electorale doodsangst duiden:

    www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07...

    PVV en SP waren op hun beurt snel & fel tegen.

    Jawel de SP was, is en blijft fel tegen de bodemloze EU europut, het zijn echt jouw liberalen die ons belastinggeld met bakken de grenzen over rijden, echte ware sinterklazen zijn jouw liberalen, maar goed daar kom je wel achter als de blauwe envelop langskomt.
    Er is onderandere al volop sprake koerswinst expliciet te gaan belasten.
  11. forum rang 7 ffff 14 juli 2015 14:50
    maar goed daar kom je wel achter als de blauwe envelop langskomt.

    Jojo,

    Het blijft " gezellig" met jou!!!! Die blauwe envelop komt al 30 jaren niet meer langs omdat ik tot de Nederbelgen behoorde. Je weet wel: Die groep die met afgrijzen de maatregelen van Den Uyl op zich af zag komen, naar België vertrokken om vloek, vloek, vloek na enkele jaren vast te stellen dat Nederland zijn belastingregime had aangepast. Zeg maar: Precies hetzelfde als wat Hollande in Frankrijk afgelopen jaar deed.

    Maar België van 1985 is allang niet meer het België van 2013. Wat kan een land in 28 jaar de belastingdruk opschroeven, ondanks alle verkeerde opsommingen van poster Ben. Het werd ieder jaar meer en meer. Kortom: Weer opschuiven.

    Die " blauwe envelop " is inmiddels op de vloerrmat gevallen in dat stukje mooie Nederland van 1815 / 1890, dat zich dan toch definitief afscheidde in 1890 bij het overlijden van Willem III.

    Ennuh Jojo: het zal je niet verbazen, want ik doe mijn huiswerk: het was een vet schot in de roos.

    Wel jammer dat Tsipras met success heeft voorkomen dat de 50 miljard die de Grieken als garantie moeten afgeven voor al die miljarden die ze van de rest van Europa krijgen NIET beheerd worden in Luxemburg, maar in Athene. Ze zijn dus die 50 miljard als pure onderpand dus eigenlijk kwijt als ze die 80 miljard niet terugbetalen te zijner tijd. Maar het beheer daarvan is niet in Luxemburg: de knuffels van Juncker aan Tsipras hebben Tsipras toch niet overtuigd.

    Maar voor de rest Jojo! Het gaat prima zo: De betaler bepaalt , ook in heel Europa, en betaalt niet meer dan nodig is. Kortom: Onderpand afgeven ondanks alle geleuter momenteel over " belediging" van Griekse volk.

    Peter
  12. forum rang 7 handyman6 14 juli 2015 16:47
    Haha..geef je op een briefje dat er over ,pakembeet,3 jaar weer niks is gedaan,ja ,beloftes dat doen ze graag...3 jaar geleden wilden (Duitse?)teams belastingsdeskundigen naar Griekenland afreizen om ze te leren innen:hoefde niet,gingen ze zelf doen:NOT!
    Inmiddels is nu de 84 miljard in de tas ,de regering over 3 jaar vermoedelijk naar Pleitos,en het land heeft dringend Pakket 4 nodig,anders Failitos,snap je.
    Nee hoor:de betaler=wij betaalt en de ontvanger=zij bepaalt.Maak je tav de Grieken geen ilusies.Gaat immers al 100 jaar zo....
    GrH6
  13. [verwijderd] 14 juli 2015 18:55
    quote:

    ffff schreef op 14 juli 2015 14:50:

    maar goed daar kom je wel achter als de blauwe envelop langskomt.

    Jojo,

    Het blijft " gezellig" met jou!!!! Die blauwe envelop komt al 30 jaren niet meer langs omdat ik tot de Nederbelgen behoorde. Je weet wel: Die groep die met afgrijzen de maatregelen van Den Uyl op zich af zag komen, naar België vertrokken om vloek, vloek, vloek na enkele jaren vast te stellen dat Nederland zijn belastingregime had aangepast. Zeg maar: Precies hetzelfde als wat Hollande in Frankrijk afgelopen jaar deed.
    Peter
    Vreemde bewering in 1985 weggaan vanwege den Uyl die zijn kabinet van 1973 tot 1977 had, overigens een van de weinige die zijn begroting prima op orde had.
    1985 dan moet je toch echt bij van Agt en de VVD zijn, maar goed eens temeer bewijs en blijk je de geschiedenis niet meer te weten, verdraai je de boel en verkoop je kletskoek.
    Wel komisch iedere keer.
  14. forum rang 10 voda 14 juli 2015 19:46
    quote:

    geniet schreef op 14 juli 2015 08:12:

    [...]

    Daar heb je gelijk in Voda, waar heb je dat gelezen? Nu hoop ik wel dat je gezond oud wordt, zodat jij dat ook nog gaat meemaken.
    Maar vergis je niet ouder worden is niet bij iedereen hetzelfde, bij sommige al heel vroeg gooit Altzheimer roet in het eten en bereikt men geen wijsheid.
    Ik zou zeggen als goede raad, minder knippen/plakken en méér lezen.
    Minder knippen/plakken? Je moet eens weten hoeveel personen juist hier blij mee zijn! Mijn geschiedenis spreekt boekdelen!

    Overigens, ik lees de berichten goed, anders weet ik immers niet waar ze te plaatsen, toch? :-)

    BTW, die grammofoonplaat is nu echt wel aan vervanging toe!

    Kom op zeg. Verzin eens wat nieuws, of zit dat er niet meer in die vergrijsde hersencellen?
  15. forum rang 7 ffff 15 juli 2015 11:28
    Jojo,

    Jij leest niet goed! Ik heb het , overigens duidelijk, over de belastingdruk onder Den Uyl. Eigenlijk onderstreep jij dat ook met je bewering dat tijdens de kabinetsperioden van Den Uyl " zijn begroting prima in orde was". Dank je de drommel: Hij verhoogde de ene na de andere belasting en was de directe aanleiding dat veel ondernemers Nederland vaarwel zegden en de grens over trokken. Begrotingen in orde door excessieve belastingdruk is niet zo'n kunst.

    Dus " die begroting in evenwicht" van jou, dat zal wel kloppen.

    Maar, Jojo, zo hebben andere politici, zoals de liberale Verhofstadt weer heel andere trucs om begrotingen in evenwicht te krijgen: Verkoop massaal voor vele miljarden staatseigendommen. Kun je ook beweren dat je geen begrotingstekort hebt, terwijl je eigenlijk het gezamenlijke volksbezit aan het verpatsen bent en dus eigenlijk voor een stuk " op de pof " leeft. Alleen verdomd weinig kiezers die dat interesseert en degene kiest die eigenlijk " verkwanselt"

    Dat desastreuze beleid ( te hoge belasting druk of staatseigendommen verkopen ) werkt enkele jaren leuk en aardig en pas na enkele jaren beseft men dat het een heel slecht beleid was.

    Dus worden die maatregelen LATER weer gedeeltelijk teruggedraaid,maar neemt niet weg dat ze aanvankelijk door super-socialist Den Uyl en 45 jaar later door een Hollande werden ingevoerd.....om ze later weer af te voeren.

    Peter
  16. [verwijderd] 15 juli 2015 12:02
    quote:

    ffff schreef op 15 juli 2015 11:28:

    Jojo,

    Jij leest niet goed! Ik heb het , overigens duidelijk, over de belastingdruk onder Den Uyl. Eigenlijk onderstreep jij dat ook met je bewering dat tijdens de kabinetsperioden van Den Uyl " zijn begroting prima in orde was". Dank je de drommel: Hij verhoogde de ene na de andere belasting en was de directe aanleiding dat veel ondernemers Nederland vaarwel zegden en de grens over trokken. Begrotingen in orde door excessieve belastingdruk is niet zo'n kunst.

    Dus " die begroting in evenwicht" van jou, dat zal wel kloppen.

    Maar, Jojo, zo hebben andere politici, zoals de liberale Verhofstadt weer heel andere trucs om begrotingen in evenwicht te krijgen: Verkoop massaal voor vele miljarden staatseigendommen. Kun je ook beweren dat je geen begrotingstekort hebt, terwijl je eigenlijk het gezamenlijke volksbezit aan het verpatsen bent en dus eigenlijk voor een stuk " op de pof " leeft. Alleen verdomd weinig kiezers die dat interesseert en degene kiest die eigenlijk " verkwanselt"

    Dat desastreuze beleid ( te hoge belasting druk of staatseigendommen verkopen ) werkt enkele jaren leuk en aardig en pas na enkele jaren beseft men dat het een heel slecht beleid was.

    Dus worden die maatregelen LATER weer gedeeltelijk teruggedraaid,maar neemt niet weg dat ze aanvankelijk door super-socialist Den Uyl en 45 jaar later door een Hollande werden ingevoerd.....om ze later weer af te voeren.

    Peter
    Je bent de meester in de kletskoek, je kan geen enkele belastingmaatregel gedaan door den UYL opnoemen waarom ineens het kapitaal ging vluchten, geen één.
  17. forum rang 7 ffff 15 juli 2015 12:14
    Jojo,

    Jij bent, overigens net als Ben, een meester in het wegmoffelen van feiten. Toentertijd stonden media, zowel in Nederland als in Belgie bol van de artikelen over de komst van al die Nederbelgen. Uiteraard deden al die Nederlandse ondernemers dat niet zomaar. Integendeel !

    Ik heb vele, vele jaren een groot artikel uit De Standaard in België bewaard waarin , in een weekendbijlage, nu eens opgesomd stond waarom in godsnaam al die ondernemende Hollanders die kasten van villa's in Schoten, Brasschaat, Schilde etc neerzetten en er kwamen wonen. Wat hen naar Vlaanderen dreef. Enkel en alleen fiscale redenen en echt niet voor Vlaamse frieten of Jupiler.

    Gewoon om de Belgische lezer het eens uit te leggen. JAREN heb ik dat uitgebreide artikel bewaard, maar enkele jaren geleden bij een opruiming dan toch maar weggedaan.

    Mensen, en zeker vele ondernemers, verhuizen niet zomaar en in zo grote getalen.

    Alleen mensen zoals jij en Ben kunnen dat dan 30 jaar later bagataliseren met kreten als kletskoek en duizuigerij, maar dat geeft eerder jouw schrijnend gebrek aan kennis weer en vooral het wegmoffelen van de reden waarom men vertrok, want dat komt niet van pas bij nieuwe voorstellen om de belasting maar weer eens te verhogen.

    Peter
1.112 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 56 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.309
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.092
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.040
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.619
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.334
AFC Ajax 537 7.026
Affimed NV 2 5.778
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.897
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.390
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.317
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.488
AMG 965 126.586
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.201
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.771
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.186
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.312
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.770
ASML 1.762 77.625
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 340
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.800
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
    3. Consumenten- en producentenprijzen april (VK)
    4. Heijmans - Beleggersdag
    5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    6. Bestaande woningverkopen april (VS)
    7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
    8. Federal Reserve notulen (VS) volitaliteit verwacht
    9. Nvidia Q1-cijfers
    10. Snowflake Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht