Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Imtech Terug naar discussie overzicht

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1386 1387 1388 1389 1390 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2015 18:45
    Olie onder de 50 dollar,
    Uwti, in een maand tijd bijna gehalveerd, nu 1,80.....
    De fantasie begint weer op gang te komen.....

    Nb. Ondanks de megavoorraden, de vraag naar olie neemt toe
  2. [verwijderd] 22 juli 2015 19:52
    @olie: gaat uiteraard weer een keer omhoog en om daar te blijven, de vraag is alleen wanneer; zal wel langer duren dan we denken en haast zeker niet zo snel omhoog dan omlaag (bij gelijkblijvende macro-economie/geopolitiek).

    In het kader van gokkie-gokkie op de cijfers heb ik een putje gekocht in de volgende technologie-bedrijven: Xilinx, Texas Instruments, Qualcomm (kortlopend). Vanuit de gedachte dat alles de laatste tijd wordt afgestraft, ook al worden redelijke resultaten gepresenteerd en ook al is de koers afgestraft. Nasdaq op zich staat daarbij erg hoog. Cijfers komen vanavond.

    Tractor Supply Company heeft juist een plus-rally achter de rug, maar gelet op de koersontwikkeling, de doelen en de prestaties zie ik met de cijfers vanavond nog een extra sprong (hopelijk 10%). Ik heb de aandelen zelf geprobeerd voor een korte rit. Go with the flow. Lukt het (helemaal) niet dan neem ik waarschijnlijk meteen met verlies afscheid. Duidelijk een speculatieve actie.
  3. [verwijderd] 23 juli 2015 08:29
    Het voorgaande ziet er vrij neutraal uit nabeurs. Weinig hevige mutaties. Tractor Supply zal hoop ik op meer volume toch een mooie stijging moeten kunnen laten zien....

    Outokumpu (tip van Schaaij op een koers die enkele euro's hoger stond) nettokwartaal-verlies 60 mio en koers rond de 4 euro. Kijken wat ermee gebeurt. Fundamenteel weet ik niets van het bedrijf. Sector staat wel al jaren onder druk.

    BESI is ook interessant. Geen sterke verhalen vandaag. Als de koers sterk zou dalen, misschien iets voor long. Ik houd de indruk dat het een sterk draaiend en goed geleid bedrijf is, koersdoelen zijn hoog, overname ooit een keer zou ook kunnen.
  4. [verwijderd] 23 juli 2015 10:02
    Even de timing van Schaaij op Outokumpu nagekeken, toch echt half maart in op jaar hoog, de dubbele koers van nu: www.iexprofs.nl/Column/Beurs-vandaag/...

    Maakt niet uit verder, mits je op tijd bent uitgestapt, of als vanaf nu een meer dan 100% stijging volgt op niet te lange termijn. Graag hoor ik echter Schaaij's commentaar hierop in Harry's mooie zondagochtendshow. Gokje: Harry zal er niet naar vragen, Geert zal niks zeggen. Maar dat het boeven waren, wisten we al. Valse voorstelling van zaken is wat anders dan een verkeerde beleggingstip.
  5. [verwijderd] 23 juli 2015 18:56
    grote plannen voor olie-industrie
    WENEN (AFN) -
    De Iraanse regering heeft ambitieuze plannen voor de olie- en gasindustrie in het land na het opheffen van de westerse sancties. De komende vijf jaar mikt Teheran op projecten op energiegebied met een waarde van 185 miljard dollar (169 miljard euro), zo liet de Iraanse minister van Industrie, Mijnbouw en Handel donderdag weten op een conferentie in Wenen.
    Volgens de Iraanse overheid gaat het om bijna vijftig olie- en gasprojecten die Teheran tot en met 2020 zou willen ondertekenen. Later dit jaar zal meer bekend worden gemaakt over welke projecten het gaat. Iran behoort tot de grootste olieproducenten van het Midden-Oosten, maar vanwege de handelssancties is de export van olie van het land sterk gedaald.
    Verschillende grote oliemaatschappijen waaronder Shell en BP hebben al aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn in Iran. Teheran heeft grote westerse olieconcerns uitgenodigd om zaken te komen doen.
  6. [verwijderd] 23 juli 2015 20:27
    quote:

    moonlightjorgo schreef op 23 juli 2015 20:02:

    Zit te twijfelen of ik vandaag wat uwti zal inslaan.
    Wat denken jullie verstandig of oliedom ??
    kan wel eens snel richting de bodem van 44 gaan
  7. [verwijderd] 23 juli 2015 20:45
    quote:

    moonlightjorgo schreef op 23 juli 2015 20:02:

    Zit te twijfelen of ik vandaag wat uwti zal inslaan.
    Wat denken jullie verstandig of oliedom ??
    Ik zelf doe het nu nog niet.
    T lijkt wel n vallend mes momenteel......

  8. [verwijderd] 23 juli 2015 22:16
    quote:

    moonlightjorgo schreef op 23 juli 2015 20:56:

    bedankt voor jullie reacties, ik blijf er nog even af heb ik besloten
    Als jij nou eens opzoekt wat IRAN nu produceert als % van het wereld totaal en wanneer de sancties gelift worden kan ik er wel iets meer over zeggen.
    Wanneer de sancties opgeheven zullen zijn zal de prijs van Iraanse olie naar China stijgen en er meer export tegen voor Iran betere prijzen naar de Western hemisphere plaats vinden. Er zijn altijd ergens communicerende vaten (barrels) die een bufferend effect zullen hebben.
    Ik blijf bij mijn mening dat WTI onder de 45/50$ niet sustainable zal zijn, met US shale oil productiekosten boven die waarde.
    Mocht je willen instappen zou ik het zeker gestaffeld doen en wat geduld hebben.
  9. [verwijderd] 23 juli 2015 22:45
    Olieprijs sluit lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, vanwege tekenen dat het wereldwijde overaanbod niet binnen afzienbare tijd zal dalen.

    De prijs voor een vat ruwe olie sloot reeds woensdag voor het eerst sinds begin april onder $50 per vat, nadat uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de olievoorraden in de VS onverwacht zijn gestegen. Dit voedde de zorgen in de markt over de hoge productie van de Organisatie van olie-exporterende landen, de Opec, en de slecht beperkte groei van de wereldwijde vraag.

    De Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) meldde woensdag dat de wekelijkse olievoorraden in de VS onverwacht zijn gestegen met 2,5 miljoen vaten. De organisatie meldde tevens dat de voorraden ruwe olie in Cushing, Oklahoma vorige week zijn gestegen met 0,8 miljoen vaten.

    Volgens Thomas Pugh, analist bij Capital Economics, leidt het rapport tot verdere neerwaartse druk op de olieprijs. "We verwachten dat ook het komend jaar sprake zal zijn van een zwaar overaanbod, waardoor de prijzen onder druk zullen blijven staan."

    Ondertussen blijft de wereldwijde olieproductie robuust. Consultancy Energy Aspects schat dat de wereldwijde voorraden in juni zijn gestegen met 0,69 miljoen vaten per dag, tot 95,08 miljoen vaten per dag.

    "Door het verhogen van de productie tot zijn hoogste niveau in drie jaar zorgt de Opec ervoor dat de markt ruimschoots is voorzien van olie", stellen analisten van Commerzbank., eraan toevoegend dat zij niet voorzien dat de organisatie op de korte termijn zijn productie zal wijzigen.

    De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,71 lager op $48,45.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com
  10. [verwijderd] 24 juli 2015 08:33
    Goedemorgen,

    Over de olie ga ik niks meer zeggen, wat een ellende zeg..

    Vwb Besi, ze geven een verlaging van omzet in Q3. Waarom zou dit dan toch een goed instap moment zijn? Is dit een leuk aandeel (met dividend) om echt voor de langere termijn in porto te hebben of swingt het daarvoor toch teveel?

    Dank alvast!

    Bart
  11. [verwijderd] 24 juli 2015 10:07
    quote:

    Bart- schreef op 24 juli 2015 08:33:

    Goedemorgen,

    Over de olie ga ik niks meer zeggen, wat een ellende zeg..

    Vwb Besi, ze geven een verlaging van omzet in Q3. Waarom zou dit dan toch een goed instap moment zijn? Is dit een leuk aandeel (met dividend) om echt voor de langere termijn in porto te hebben of swingt het daarvoor toch teveel?

    Dank alvast!

    Bart
    Kan beide: voor korte termijn en voor lange. Dividend biedt back-up voor als het met de koers niet lekker loopt.

    Ik lees: Despite such uncertainty, we anticipate generating strong levels of profits and cash flow in H2-15 in an environment less favorable than 2014. (de onzekerheid verwijst naar de orderintake)

    Ik lees verder:
    Outlook
    Based on its June 30, 2015 backlog and feedback from customers, Besi forecasts for Q3-15 that:
    ? Revenue will decrease by approximately 15-20% vs. the € 104.3 million reported in Q2-15.
    ? Gross margins will range between 45-47% vs. the 47.9% realized in Q2-15.
    ? Operating expenses will decrease by approximately 10% vs. the € 32.0 million reported in Q2-15.

    Kijkend naar het hele sterke Q3 2014 zie ik ook daar een seizoensteruggang van 10% tov Q2 2014 (de teruggang zal dit jaar 5-10%-punt hoger zijn, passend bij een mindere markt). Verder zie ik daar een gross margin van ongeveer 45%, die zal in Q3 2015 eerder nog wat hoger zijn.

    Koers komt nu af van zeg € 28 (rekening houdend met uitgekeerd dividend), dus eerder al 10% omlaag en gisteren nog eens 15%.

    Ik heb het dus gisteren geprobeerd met een eerste koop in de 24 en een tweede in de 23. Gewoon de aandelen zelf. Afgezien van slechte beurzen, als alles omlaag gaat, geen probleem. ASML zag ik intussen ook goed presteren met een koers op hoog niveau en bij ASMI staat de koers volgens mij al helemaal in top. Apple draait ook bepaald niet slecht. SanDisk zorgde gisteren voor een positieve verrassing (misschien wil het Micron nu overnemen?).

    Verder los hiervan: mooie cijfers in de VS gisteren: zie Visa, Starbucks en vooral Amazon, die alle toch al hoog gewaardeerd waren.
  12. [verwijderd] 24 juli 2015 14:03
    quote:

    margefreek schreef op 23 juli 2015 22:16:

    [...]
    Als jij nou eens opzoekt wat IRAN nu produceert als % van het wereld totaal en wanneer de sancties gelift worden kan ik er wel iets meer over zeggen.
    Wanneer de sancties opgeheven zullen zijn zal de prijs van Iraanse olie naar China stijgen en er meer export tegen voor Iran betere prijzen naar de Western hemisphere plaats vinden. Er zijn altijd ergens communicerende vaten (barrels) die een bufferend effect zullen hebben.
    Ik blijf bij mijn mening dat WTI onder de 45/50$ niet sustainable zal zijn, met US shale oil productiekosten boven die waarde.
    Mocht je willen instappen zou ik het zeker gestaffeld doen en wat geduld hebben.
    Zou dit geen opmaat kunnen zijn voor een nog lagere olieprijs, Iran zal toch weer marktaandeel moeten veroveren.....dmv dump?
  13. [verwijderd] 24 juli 2015 20:09
    quote:

    Willem64 schreef op 24 juli 2015 13:38:

    Iemand nog in USG, gezien het jobreport USA gister...is USG (KW 29,71----Intrens. 5,89) niet overgewaardeerd?
    31-7 kwartaalcijfers. De hoge verwachtingen plegen bij de cijfers niet te worden waargemaakt, ondanks de groei in de uitzendsector. Niettemin heb ik een gekochte call en wat turbo's long die licht positief staan. Ontwikkelingen volgende week eerst maar afwachten. Hopelijk breit men de dalingen in de VS vanavond nog wat recht en kunnen we volgende week stabiliseren. Het aandeel USG deed het vandaag relatief goed, gelet op het sentiment en meestal reageert het juist onberekenbaar fel.

    Volgende maand al naar gelang de trend wellicht een idee om (weer) in DPA te stappen, beperkt vanwege de geringe volumes. Bij trendvolging zou het toch zeker boven 2 euro moeten noteren (om te beginnen), maar graag zal men ook eens wat mooier zwarts onder de streep moeten presenteren.
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1386 1387 1388 1389 1390 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.388
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.393
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.067
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.760
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.405
Allfunds Group 3 1.209
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.762
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.288
AMG 965 125.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.130
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.613
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.278
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.973
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.675

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht