Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Imtech Terug naar discussie overzicht

Imtech weekdraadje van 17 t/m 17 augustus 2015 (Het allerlaatste weekdraadje, imtechexit)

715 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2015 15:05
    Leuk stukje geschiedenis uit de tijd van Teun Teeuwisse:

    Een woordvoerder van Imtech en een medewerker van het peperdure, door Imtech ingehuurde communicatiebureau Hill+Knowlton suggereren off the record dat de analisten zich voor het karretje van hedgefondsen hebben laten spannen.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24380...

    Toen kregen de shorters ook al de schuld. De werkelijkheid was vele malen gekker: Het moord en brand schreeuwende Imtech was zelf heeeeeel erg schuldig.
  2. pff 17 augustus 2015 15:14
    quote:

    Gluup schreef op 17 augustus 2015 15:05:

    Leuk stukje geschiedenis uit de tijd van Teun Teeuwisse:

    Een woordvoerder van Imtech en een medewerker van het peperdure, door Imtech ingehuurde communicatiebureau Hill+Knowlton suggereren off the record dat de analisten zich voor het karretje van hedgefondsen hebben laten spannen.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24380...

    Toen kregen de shorters ook al de schuld. De werkelijkheid was vele malen gekker: Het moord en brand schreeuwende Imtech was zelf heeeeeel erg schuldig.

    Dat kan wel zijn, maar met al die shorters op je dak is het niet eenvoudig om voor een omzwaai te zorgen. Alles draait om vertrouwen. Als je ziet hoeveel er aan verdiend is en hoeveel Imtech van de banken wilde hebben...

  3. forum rang 6 Chiddix 17 augustus 2015 15:21
    quote:

    Beur schreef op 17 augustus 2015 12:30:

    [...]
    :
    "Shorten mag inderdaad goed zijn om bubbles te voorkomen. En als de koers te hoog opgelopen is van een bedrijf dat verder gezond is, kan het een prima mechanisme zijn.
    Het wordt echter link bij enigszins aangetaste bedrijven. Wanneer er eenmaal een grens overschreden is, is er nauwelijks een weg meer terug"
    Na 28 Juli kwam de shortbrigade in beweging. Men gokte op faillissement en dat had men goed ingeschat. In het geval van Imtech, hebben de shorters 0,0% invloed gehad op het besluit tot faillissement.
    Men heeft wel optimaal geprofiteerd. De winst die men opgestreken heeft, moet ergens vandaan komen. En dat zal zijn, van aandeelhouders? kleine en grote?
    De een zijn brood , is de ander zijn dood(fig).
  4. [verwijderd] 17 augustus 2015 15:28

    Ik begrijp niet AFM hier goedjkeuring aan geeft..
    Geen handel omdat Imtech me PB gaat komen...
    Hebben ze heel weekend voor gehad.. en bovendien kan het niet zo lang duren..
    Ik ben benieuwd waar ze mee komen. dat onderdelen verkocht zouden worden wisten we al..
    Daar hoegf je geen handel voor stil te ztetten...

    Het is sowieso vreemd dat gehandeld wordt in aandeel van een bedrijf welk reeds failliet is verklaard. Immers reeds bekend dat na verkoop van onderdelen nog steed sschuld.
  5. Labyrinth 17 augustus 2015 15:39
    Gluup, gelukkig zijn we het met elkaar eens, Het moord en brand schreeuwende Imtech was zelf heeeeeel erg schuldig.
    Elke trader op de beurs maakt zijn keuze.. en natuurlijk is het voor de gedupeerden het wel erg sneu om het bericht in de telegraaf te lezen ivm de hedgefondsen .
  6. forum rang 6 Chiddix 17 augustus 2015 15:59
    quote:

    60€ schreef op 17 augustus 2015 15:28:

    Immers reeds bekend dat na verkoop van onderdelen nog steed sschuld.

    Maar er zijn altijd beleggers die denken , dat dit niet zo is. Nu behoef je daar niet de handel voor stil te zetten , lijkt mij.
  7. Labyrinth 17 augustus 2015 16:07
    Positief geluidje : wat nou als het faillissement teruggedraaid wordt??? Technisch is dat mogelijk dunkt mij.
  8. zakhooi 17 augustus 2015 16:12
    quote:

    Labyrinth schreef op 17 augustus 2015 16:07:

    Positief geluidje : wat nou als het faillissement teruggedraaid wordt??? Technisch is dat mogelijk dunkt mij.
    denk jezelf...!!!!???? Ook in de Efteling geweest gister.?
    1,3 miljard schuld, wie wil dat oplossen.
  9. forum rang 10 voda 17 augustus 2015 16:18
    Egeria wil Imtech Traffic & Infra kopen

    Gepubliceerd op 17 aug 2015 om 16:09 | Views: 312

    AMSTERDAM (AFN) - RCPT Beheer, een onderdeel van investeringsmaatschappij Egeria, wil de divisie Traffic & Infra (T&I) overnemen van het noodlijdende installatiebedrijf Imtech. Dat staat in een document dat RCPT maandag indiende bij toezichthouder ACM.

    T&I, dat zijn hoofdkantoor in Amersfoort heeft, is een van de grootste onderdelen van het gefailleerde Imtech in Nederland, waar het bedrijf in totaal meer dan 4000 werknemers telt.
  10. Labyrinth 17 augustus 2015 16:19
    Effect zou kunnen zijn als de overheid en de banken en de grote bouwbedrijven cq bv HAL helpen aan de doorstart:
    werknemens gered, koers weer omhoog, bedrijf daardoor meer waarde .

    Bijzonder blijft het dat de banken wel meegefinancierd hebben en aandeelhouders zijn geworden terwijl er blijkbaar nog zoveel "lijken"in de kast zaten.
  11. forum rang 6 Chiddix 17 augustus 2015 16:20
    De rechtbank in Rotterdam heeft Imtech vorige week failliet verklaard. De belangstelling is groot , om wat mee te pikken uit het faillissement. Tegen bodemprijzen wil iedereen wel wat kopen.
  12. Labyrinth 17 augustus 2015 16:25
    Zakhooi, blijkbaar is er werk genoeg anders stonden er nu geen bedrijven op om als een haas, heel goedkoop, onderdelen uit de failliete boedel op te kopen. Dat het bij Imtech om fraude en een slechte boekhouding gaat weet iedereen maar waar de bank bij de particulier cq starters allerlei garanties wil hebben blijft dit toch een wonderlijk verhaal, een beetje Eftelingachtig zeg maar. En dat de AFM niet eerder ingegrepen heeft is mij een raadsel!!!!!!!
  13. [verwijderd] 17 augustus 2015 16:32
    Nog een uurtje en dan is het klaar. De speculanten hebben dan pech of moeten vliegensvlug handelen als het nog opengaat. Vreemde gang van zaken, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik geloof eerlijk gezegd niet in een verlenging, blij dat ik er niet in zit.
  14. gerrit 69 17 augustus 2015 16:35

    Ter herinnering......!!!

    Top Imtech vertrekt volgend jaar

    Gepubliceerd op 12 mei 2015 om 16:55 | Views: 7.246

    GOUDA (AFN) - Topman Gerard van de Aast van Imtech maakt op 1 januari plaats voor medebestuurder Paul van Gelder. Ook financieel directeur Hans Turkesteen verlaat in april volgend jaar vervroegd het nog altijd flink verlieslatende installateursbedrijf. Dat maakte Imtech dinsdag bekend.

    De eveneens aftredende president-commissaris Kees van Lede liet weten het besluit van de twee bestuurders te respecteren. Hij benadrukte dat Van de Aast en Turkesteen de onderneming door een buitengewoon lastige en intensieve periode loodsen.

    Beide bestuurders traden begin 2013 aan bij Imtech, kort nadat een groot boekhoudschandaal aan het licht was gekomen. De afgelopen jaren stonden dan ook in het teken van het oplossen van de juridische en financiële problemen die daarmee gepaard gingen, en in herstel van de winstgevendheid.

    Proces

    Nu dat proces bijna is afgerond en het bedrijf weer op zoek gaat naar groei, nadert volgens Van de Aast een ,,natuurlijk moment'' voor nieuw leiderschap. De scheidende topman is wel bereid als commissaris bij Imtech betrokken te blijven.

    In het eerste kwartaal van 2015 schreef Imtech opnieuw rode cijfers. Wel was het nettoverlies met 49 miljoen euro fors kleiner dan een jaar eerder (77 miljoen euro).

    Overkorte aandacht

    Het operationeel resultaat voor rente, belastingen en afschrijvingen (ebitda) was net als een jaar eerder 11 miljoen euro negatief. Imtech gaat er nog altijd vanuit dat dit resultaat over heel 2015 positief zal uitvallen. De omzet nam met 11 procent af tot 873 miljoen euro.

    Imtech kon orders bijschrijven ter waarde van 912 miljoen euro, tegen ruim 1 miljard euro in het eerste kwartaal van 2014. Ondanks de daling sprak het bedrijf van een ,,bevredigend'' orderniveau. Punt van zorg is de nog altijd te marges die op projecten worden behaald. ,,Dat heeft onze onverkorte aandacht'', zei Van de Aast.

    Schikking

    Het bedrijf meldde verder dat het een schikking heeft getroffen met de Belgische beleggersclub Deminor over de schade die aandeelhouders hebben geleden door het boekhoudschandaal. Financiële details werden niet vermeld, maar de invloed op de resultaten en kaspositie van Imtech is te verwaarlozen.

    Met de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) werd eerder al een akkoord bereikt. Volgens Van de Aast is de schikking met Deminor daarmee in lijn.

    Imtech liet dinsdag verder weten dat alle agendapunten op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zijn aangenomen.

    ******

    Helaas dachten sommige beleggers toen nog, dat Imtech in veilig vaarwater was terecht gekomen, terwijl de signalen nog steeds diep rood kleurde.
  15. Labyrinth 17 augustus 2015 16:41
    copypaste van Imtech site: laatste zin is wel erg cru!!!
    Aangemaakt op: 16-7-2015

    Only available in English

    Today, 16 July the Dutch newspaper Het Financieele Dagblad and the German weekly Die Zeit published articles regarding legacy issues of Imtech prior to 2013. The articles also refer to statements made by a former management member of Imtech Germany, who is subject to investigation by the public prosecutor in Hamburg Germany following criminal complaints filed by Imtech in October 2013. At this stage Imtech has no sufficient knowledge about possible findings of these investigations and their current status.

    Imtech emphasizes that the behaviour described in these articles relates to the period before February 2013, when Imtech made its first disclosure of irregularities from before 2013 which occurred under former management.

    It is Imtech’s policy and firm commitment to properly deal with issues from the past. Imtech has adopted a very strict approach to any misconduct whatsoever. New management has taken adequate measures to improve compliance and strengthen the culture throughout the company, including replacing about 70% of management. New management in Germany has entirely transformed Imtech Germany from a business, compliance and cultural perspective.

    Investigations against former German and Polish management ongoing
    Since early 2013 Imtech has taken multiple actions in response to irregularities in Germany and Poland that happened under former management prior to 2013, including thorough investigations. In June 2013 Imtech published the Report to Shareholders with the findings of these investigations. Former management of Royal Imtech N.V. and Imtech Germany have been interviewed by external investigation teams with respect to their behaviour and knowledge about the past. The results of these interviews have been incorporated in Imtech’s Report to Shareholders.

    Individuals who had a role in the irregularities have been dismissed or left Imtech. In October 2013 and January 2014 Imtech filed criminal complaints against amongst others former management of Imtech Germany and Imtech Poland respectively. Consequently, public prosecutors in both countries have started criminal investigations. Imtech is cooperating with the authorities.

    Currently these investigations are still ongoing in both countries. At this stage, Imtech has no information which individuals have been approached by the authorities, neither do we know which statements have been made by them. This is also common practice for criminal investigations.

    Potential competition law violations investigated in German technology sector
    Imtech informed the market on 4 November 2014 and subsequently gave updates on 13 January 2015 and 4 February 2015 regarding a possible violation of competition laws in Germany in the period 2008-2010. In this context German authorities are currently conducting a broader investigation involving multiple German companies and individuals active in the technical services industry. As part of this investigation on 3 February 2015 the German authorities have served warrants to obtain information at various technical services providers, including some German offices of Imtech. The background relates to possible violation of competition laws. The investigations by the authorities are still ongoing

    New airport Berlin-Brandenburg: irregularities investigated
    Imtech informed the market on 26 February 2015 and 29 May 2015 regarding alleged allegations towards former management of Germany prior to 2013 regarding the new airport Berlin. Imtech took action after a whistle blower notification in fall 2014. The company started an internal investigation and informed the competent authorities, including the office of the Public Prosecutor, and the Compliance Department of the Berlin-Brandenburg airport. Imtech is fully cooperating with these parties. The investigations by the public prosecutor are still ongoing.

    Informing stakeholders
    Imtech takes a transparent approach in informing its stakeholders regarding legacy issues, and will give updates to the market if and when appropriate.
  16. balance84738 17 augustus 2015 16:47
    Graag niet lange lappen tekst hier copy-pasten als je er ook gewoon naar kunt linken, vooral als het "oud nieuws" betreft! Je kunt wel evt. een deel ervan uitlichten/citeren en daar commentaar op leveren. Alvast bedankt.
715 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.479
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.108
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.354
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.571
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.380
AMG 965 125.894
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.678
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.083
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.682
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht