Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Fagron BE0003874915

Laatste koers (eur)

18,200
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    90.938 Gem. (3M) 55,4K
  • Bied

    17,580  
  • Laat

    18,280  
+ Toevoegen aan watchlist

Fagron september

910 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 september 2015 23:17
    quote:

    Diminhu schreef op 8 september 2015 21:36:

    mooie woorden? Met zo een interview en bijstellen van de groei wat altijd ontkend is voorheen zou ik eerder aan een nieuwe afstraffing denken morgen...
    Beleggers hebben wel positief gereageerd op die interview vandaag. Het interview was al in de ochtend bekend. Jij loopt beetje achter denk ik.
  2. forum rang 7 Kaviaar 9 september 2015 06:09
    Ik vind het een mooi en positief artikel. Er blijft groei bij Fagron. Ik verwacht ook goede cijfers/update 3e kwartaal. Beleggers zijn geïnformeerd dat de omzet mogelijk iets lager kan worden, dus daar hoeven we niet van op te schrikken t.z.t. Beter zo, dan niets zeggen en er ons mee confronteren als de cijfers komen.
    Aan de andere kant kunnen de cijfers wellicht de verwachtingen overtreffen en dan is het knal omhoog. Iedereen houdt rekening met een lagere groei....en dan ineens een heel positief 3e kwartaal bericht waardoor de koers weer hard omhoog gaat en zijn weg omhoog vervolgt.

    Dat Fagron goed zijn best doet geloof ik wel. Wij zien het niet, maar ik mag aannemen dat ze zich nu voor de volle 200% inzetten qua behalen omzet en daardoor weer het vertrouwen kunnen winnen van de speculerende belegger.

    Succes vandaag!
  3. [verwijderd] 9 september 2015 07:19

    `Fagron neemt ABC Chemicals over`
    Redactie ABM Financial News - 9 september 2015, 07:06
    Geen financiele details gemeld.
    Fagron neemt concurrent ABC Chemicals over. Dit schreef de Belgische krant De Tijd woensdag zonder financiële details vrij te geven.

    Volgens de krant is de deal tussen de twee magistrale bereiders al enkele weken geleden beklonken, maar vooralsnog niet bekend gemaakt.

    Door de overname krijgt Fagron er volgens De Tijd 5,5 miljoen euro aan omzet bij. "Maar het lijft vooral een snelgroeiend concurrent in", voegde de krant daaraan toe.

    Na de acquisitie stijgt het marktaandeel van Fagron op de Belgische thuismarkt van 80 naar 95 procent.

    Fagron sloot dinsdag 1,9 procent hoger op 19,45 euro.
  4. kwekkel 9 september 2015 07:59
    nee een spike omlaag
    Geen goed nieuws. als je bedrijfsmodel onder druk staat en je bankconvenanten staan er slecht voor en vervolgens meer schuld maken is een heel slecht plan. Gaat dus zeker een emissie worden en de aandeelhouder betaald de rekening
  5. [verwijderd] 9 september 2015 08:06
    quote:

    poicephalus schreef op 9 september 2015 07:59:

    nee een spike omlaag
    Geen goed nieuws. als je bedrijfsmodel onder druk staat en je bankconvenanten staan er slecht voor en vervolgens meer schuld maken is een heel slecht plan. Gaat dus zeker een emissie worden en de aandeelhouder betaald de rekening
    Het wordt een spike omhoog. Meneer de short er.
    Theoretical Opening Price
    €19,99 09/09/2015 07:40 CET
  6. the legend 9 september 2015 08:11
    De specialist in magistrale bereidingen voor apothekers Fagron neemt zijn concurrent ABC Chemicals over. Dat vernam De Tijd. De deal herenigt de bedrijven van twee voormalige partners van Marc Coucke.

    De transactie werd enkele weken geleden beklonken, maar nog niet publiek gemaakt. De hoofdrolspelers waren niet bereikbaar voor commentaar. Maar de deal is rond. Dat blijkt uit de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Daarin staat te lezen dat de voltallige raad van bestuur van ABC Chemicals enkele weken geleden ontslag nam en werd vervangen door Michaël Hillaert, een lid van het uitvoerend comité van Fagron, en een andere bestuurder.

    Fagron en ABC Chemicals zijn allebei gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apothekers. Fagron is marktleider met een marktaandeel van zo’n 80?procent. ABC Chemicals heeft ongeveer 15 procent van de markt in handen. Na de overname heeft Fagron met andere woorden op zijn thuismarkt een quasi-monopolie. Enkel het Limburgse bedrijf 2Pharma speelt nog een rol van betekenis met een marktaandeel van 5 procent.

    ABC Chemicals was tot nu toe in handen van ondernemer Yvan Vindevogel, de investeringsmaatschappij Indufin en drie managers van het bedrijf (Mario Debel, Ludwig Geldof en Hanne Dewulf). Vindevogel’s bedrijf Vemedia splitste ABC Chemicals in 2013 af. De investeerders wilden op basis van dat platform een ‘Europees Fagron’ uitbouwen.

    Fagron
    FAGR 0,00%
    krijgt er met de deal een omzet van 5,5 miljoen euro (2014) bij. Maar het lijft vooral een snelgroeiende concurrent in. Dat de transactie in cash gebeurde is niet onbelangrijk voor de verkopers, gezien de beurskoers van Fagron in augustus zowat halveerde.

    Yvan en Ger

    Een pittig detail is dat de deal de bedrijven van twee voormalige managers uit de Omega Pharma-stal herenigt: Yvan Vindevogel en Ger Van Jeveren.

    Het verhaal van Yvan Vindevogel en Coucke is genoegzaam bekend. De twee richtten na hun legerdienst samen Omega Pharma op en verkochten als jongelui shampoo aan apothekers. Na enkele jaren verliet Vindevogel het bedrijf en ging hij zijn eigen weg. Hij bouwde de distributeur van voorschriftvrije geneesmiddelen Vemedia uit en verkocht het enkele jaren geleden voor een stevige prijs aan het investeringsfonds IK. Hij behield een minderheidsbelang in het bedrijf en zit de raad van bestuur van Vemedia voor.

    Eind 2013 richtte Vindevogel het investeringvehikel Damier op. Die omvat na de verkoop van ABC Chemicals nog de overgenomen Nederlandse gezondheidsproducten van het Japanse Takeda en Flinndal, een internetwinkel voor vitamines en voedingssupplementen.

    Fagron-CEO Ger Van Jeveren kruiste in 2000 het pad van Coucke. Hij verkocht toen het bedrijf dat hij tien jaar voordien had opgericht aan Omega Pharma. Fagron was toen al uitgegroeid tot de snelst groeiende leverancier aan apotheken in Nederland. Bij Omega Pharma werd Fagron samengevoegd met de andere B2B-activiteiten (Omega Soft, Omega Dental en Omega Medical). In 2007 trok het als apart bedrijf naar de beurs onder de naam Arseus.

    Omega Pharma en Coucke bleven nog enkele jaren aan boord als aandeelhouder, maar verdwenen nadien uit beeld.?Onlangs maakte Coucke bekend dat hij op de koersdaling van Fagron had ingespeeld en voortaan 3,4 procent van de farmagroep bezat.

    Bron: De Tijd

  7. kwekkel 9 september 2015 08:16
    Hibi
    ik zit niet short want ik doe niets in opties. opening staat nu inderdaad hoger omdat er mensen zijn die denken dat het goed nieuws is. zegt niets. als je al een te hoge schuld hebt en daarom roept dat je overnames gaat stoppen en VERZWIJGT dat je er al 1 gedaan hebt. vervolgens moet je het toch een keer melden. lekker onbetrouwbaar CEO.
    Daarom blijf je voorlopig last houden van shorters want die zien die emissie nu zeker komen
  8. [verwijderd] 9 september 2015 08:17
    Ik wist niet eens dat Fagron marktleider in België was. Fucking 95% nu. Deze koers is echt belachelijk als je het mij vraagt. Fagron is onmisbaar in de wereld. Is een goudmijn dit aandeel
  9. op&neer 9 september 2015 08:45
    Pfff. Ik ben nieuw hier, omdat ik het technische patroon van de koers best mooi vind. Ik heb gister wat aandelen gekocht en was van plan het op weg naar 18 euro uit te breiden, maar denk dat ik maar afscheid neem. Ik heb zelden zo'n schimmig en slecht communicerend bedrijf meegemaakt... Beursgenoteerde bedrijven genoeg....
  10. forum rang 5 maci 9 september 2015 08:51
    FD citaat 9 sept j.l:

    Fagron-topman zinspeelt op lagere autonome groei

    Thieu Vaessen
    Gisteren, 15:30
    Update: gisteren, 17:50

    Fagron houdt rekening met een lagere omzetgroei dan de onderneming in het verleden heeft gerealiseerd. Dat zegt topman Ger van Jeveren van de apotheekbevoorrader in een vraaggesprek met het Pharmaceutisch Weekblad. De autonome groei kan volgens Van Jeveren afnemen van 10% naar 8% per jaar.

    ‘Wellicht moet ik die autonomie groei bijstellen. Dat zou zomaar kunnen’, zegt Van Jeveren. ‘Dan wordt het de komende jaren 8% groei, maar we blijven een groeibedrijf.’ De lagere groeiverwachting vloeit voort uit veranderingen in de Verenigde Staten, waar de regels voor het vergoeden van Fagron-medicijnen en grondstoffen zijn aangescherpt.

    Aandeel onder druk

    Financiële analisten hadden al eerder geconcludeerd dat Fagron moeite zal hebben om in de nabije toekomst nog een autonome groei – dat wil zeggen groei zonder overnames – van 10% te realiseren. Mede door de lagere groeiverwachting staat het aandeel Fagron op de beurs onder druk. De koers is sinds begin augustus gedaald van bijna €?43 tot circa €?20 deze week.

    Van Jeveren stelt ook dat Fagron nauwelijks hinder zal ondervinden van een recente uitspraak van het Europese Hof in een Zweedse zaak. Het Hof oordeelde eerder dit jaar in een zaak tussen medicijnenfabrikant Abcur en apotheekbedrijf Apoteket dat de laatste niet zo maar zijn magistrale medicijnen op de markt mag brengen indien Abcur vergelijkbare, geregistreerde medicijnen verkoopt.

    Volgens sommige waarnemers kan die uitspraak negatieve gevolgen hebben voor Fagron, dat een vergelijkbare verkoopstrategie heeft als Apoteket. Volgens Fagron zou het arrest hooguit één procent omzet kunnen kosten bij een van de drie divisies. ‘We hebben een ijzersterke casus’, aldus Van Jeveren.
  11. sobbor2 9 september 2015 08:53
    08:50 - Fagron koersdoel omlaag naar EUR20 van EUR32 - KBC
    lekker is dat weer , hebben we goed nieuws en dan kom KBC eroverheen met zo iets
  12. Snance 9 september 2015 08:54
    quote:

    poicephalus schreef op 9 september 2015 08:16:

    Hibi
    ik zit niet short want ik doe niets in opties. opening staat nu inderdaad hoger omdat er mensen zijn die denken dat het goed nieuws is. zegt niets. als je al een te hoge schuld hebt en daarom roept dat je overnames gaat stoppen en VERZWIJGT dat je er al 1 gedaan hebt. vervolgens moet je het toch een keer melden. lekker onbetrouwbaar CEO.
    Daarom blijf je voorlopig last houden van shorters want die zien die emissie nu zeker komen
    Leg even uit. Wat hebben opties met short gaan te maken Hibi?
  13. Snance 9 september 2015 09:12
    quote:

    sobbor2 schreef op 9 september 2015 08:53:

    08:50 - Fagron koersdoel omlaag naar EUR20 van EUR32 - KBC
    lekker is dat weer , hebben we goed nieuws en dan kom KBC eroverheen met zo iets
    Die wisten echt niks, en geen persbericht kan natuurlijk niet.
    De hut wordt klaar gestoomd voor een overname. De drie "vrienden" komen weer bij elkaar..
  14. op&neer 9 september 2015 09:19
    De hut wordt klaar gestoomd voor een overname. De drie "vrienden" komen weer bij elkaar..

    Maar dan wel op een koers onder de 10 euro....
910 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht