Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ease2pay N.V. NL0000345627

Laatste koers (eur)

0,572
  • Verschill

    +0,012 +2,14%
  • Volume

    5.688 Gem. (3M) 13,7K
  • Bied

    0,560  
  • Laat

    0,572  
+ Toevoegen aan watchlist

Docdata: de onbekende parel met een grote toekomst

1.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 20 september 2015 12:06
    Dat is omdat;
    1.) DD in een groeimarkt acteert.
    2.) DD een gezond verstand management heeft.
    3.) DD aantoont tegenvallers snel om te kunnen vormen in herstel.
    4.) DD een duidelijke corperate governance hanteert en transparant is.
    5.) DD haar omzetafhaneklijkehid verder sproedt.
    6.) DD stabiel\groeiend dividend uitkeert , daarmee een aantrekkelijke basis biedt als belegging.

    Ik kan nog wel even doorgaan.

    PS. Euro 21 als koersdoel is voorzichtig en afwachtend.

    Tracker
  2. pim f 20 september 2015 16:46
    quote:

    aextracker schreef op 20 september 2015 12:06:

    Ik kan nog wel even doorgaan.
    mijzelf stoort het dat een ecommercebedrijf ook paspoortendrukmachines maakt, waar zit dan je focus??
  3. [verwijderd] 10 oktober 2015 22:19
    quote:

    beukertje schreef op 9 oktober 2015 19:17:

    Alvast iedereen gefeliciteerd!
    Maandag big news van docdata!

    Waar haal je die wijsheid vandaan?
  4. forum rang 8 aextracker 11 oktober 2015 09:19
    quote:

    pim f schreef op 20 september 2015 16:46:

    [...]

    mijzelf stoort het dat een ecommercebedrijf ook paspoortendrukmachines maakt, waar zit dan je focus??
    Het lijkt idd geen "logische combinatie" voor een full service E-commerce bedrijf.
    Je vergeet echter in je verstoordheid, dat Docdata voordat het E-comemrce\full service uitbouwde, een "digitale drukspecialist was, waar midels digitalisering veel muziekdragers werden geproduceerd.
    Bij die kernaktiviteit zat technologie verpakt, die bij de turnaround van pas kwam om te "diversificeren" . De "digitalisering van andere dragers van informatie" werd een mooie inkomstenbron, waardoor Docdata weer kon investeren in de nieuwe tak van sport : E-commerce".
    Digitalisering werd in de doorontwikkeling een dermate succesvolle tak (renderend) van sport binnen Docdata, dat het als business unit apart gezet is binnen de holding. het vormde tevens een "low hanging fruit" aktiviteit, waar minder investeringsbehoefte achter zat , dan bij het opzetten van een volledig nieuwe busines unit. E-commerce is een aktiviteit in de wereld die groeit sinds de laatste 5 - 10 jaar !

    Ik vind het dus niet iets waar beleggers verstoord van hoeven te raken, wanneer je de historie en bedrijfsvoering van Docdata kent en snapt.

    De focus ligt overduidelijk op E-commerce. Daar worden de meeste investeringen gedaan en zit het overgrote deel van de (groeiende) omzet.
    Zelf ervoer ik dat Docdata zelfs in lastige jaren (wegvallen Zalando als main customer) met goede "digitale drukwerkjes op gebied van veiligheid \ paspoorten) de omzetdips wist op te vangen met zeer winstgevende (cyclische) omzet in de IAI tak van Docdata. IAI draagt daarmee ook een leuk deel van het dividendbeleid, met een pay out ratio van > 40%. Een 2e goede reden om de IAI tak oogluikend en lachend te omarmen.

    Het zou mij niet verbazen , dat wanneer Docdata een voldoende gespreide klantportfolio heeft in E-commerce, verspreid over meerdere EU landen, dat vrvolgens de groeimotor middels acquisitie ingezet moet worden.
    Het zou strategisch logisch zijn , wanneer kort voor dat moment aanbreekt, dat de verzelfstandiging\verkoop van IAI aan de orde komt.

    Als het je echt stoort, kan je op de AvA je mening daartoe inbrengen en uiten. Tot die tijd zou ik genieten van het uitgekeerde dividend.

    Tracker
  5. Kwast 11 oktober 2015 10:51
    Ik bewonder Docdata juist vanwege het omschakelen naar een andere dienstverlening. En op tijd, want hun oorspronkelijke product is verleden tijd.
    IAI zullen ze onder druk van de buitenwereld waarschijnlijk wel afstoten; zo gaat dat tegenwoordig.
    Misschien dat Beukertje daar voorinformatie over heeft; ik heb gehoord dat ze tropisch hardhout gaan kweken op IJsland....
    We wachten af.
    Ik zou zeggen: de Beuk(ertje) erin !
  6. pim f 11 oktober 2015 13:02
    quote:

    aextracker schreef op 11 oktober 2015 09:19:

    [...]

    Het lijkt idd geen "logische combinatie" voor een full service E-commerce bedrijf.
    Je vergeet echter in je verstoordheid, dat Docdata voordat het E-comemrce\full service uitbouwde, een "digitale drukspecialist was, waar midels digitalisering veel muziekdragers werden geproduceerd.
    Precies dat bedoel ik, ze slepen iets mee uit het verleden terwijl zij juist gefocust moeten zijn op de toekomst (e-commerce). De CD-persmachines zijn toch allang uit hun bedrijfsvoering? Paspoorten kunnen echt steeds beter worden vervalst, ik durf te wedden dat we naar veel meer biometrie zullen gaan (iris/vingerafdruk/stem?). Ecommerce daarentegen staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling.
  7. forum rang 8 aextracker 11 oktober 2015 14:40
    Pim,

    Het gaat niet om CD persmachines bij IAI, het gaat over "digitaliseringtechnologie i.c.m. veiligheid".
    Een verkoop van IAI aan NEDAP zou prima aansluiten op beide bedrijven en diens zoektocht naar verdere focus.
    Het voorkomen van vervalste paspoorten is nu juist wat IAI middels technologie steeds beter weet te voorkomen.
    vandaar dat er zulke mooie marge (lees winst\lees bijdrage divendendbeleid) achter weg komt.

    Al met al tot op heden een prima combi gebleken. De afhankelijkheid van Zalado & Bol.Com is uiteindelijk niet goed voor de brutowinstmarges van DD. De laatste deal met Bol.Com onder druk van moloch Ahold is voor DD al een "dekkingsbijdrage deal" geworden. Daar wordt de belegger doorgaans niet veel beter van. Wel veel (volume)groei, doch de belegger moet het hebben van rendement \ ROI. Daar draagt de bol.com deal slechts ten dele in bij.

    Groei in E-commerce ja, doch de piek lijkt mij al voorbij (like4like groei). Komt nu aan op verdere internationalisering van het businessmodel. De recente deal in Polen is daar een mooi voorbeeld van.

    Tracker
  8. pim f 11 oktober 2015 22:51
    quote:

    aextracker schreef op 11 oktober 2015 14:40:

    Het gaat niet om CD persmachines bij IAI, het gaat over "digitaliseringtechnologie i.c.m. veiligheid".
    Een verkoop van IAI aan NEDAP zou prima aansluiten op beide bedrijven en diens zoektocht naar verdere focus.
    Ja, ik refereerde aan een vorig product waar ze in 2011 afscheid van namen, en ik ben het roerend met je eens dat IAI veel beter bij NEDAP zou passen.
  9. [verwijderd] 14 oktober 2015 07:42
    Nog geen reactie op het persbericht van gisteren?

    Bedrijfsmatig kan ik geen inschatting maken, maar als belegger wordt ik hier niet blij van. Whatever de verkoop ook oplevert, als we opbrengst niet uitgekeerd krijgen, hebben we er niets aan. Ik vond het persoonlijk geen probleem om IAI als een "klein" side-project erbij te hebben, maar ik heb geen behoefte om al mijn geld hierop te zetten.
  10. particuliere belegger 14 oktober 2015 08:11
    Inderdaad beetje vreemd en gaat tegen gevoel van beleggers in om je grootste activiteiten buiten een aandelentranasactie op de beurs te verkopen. Want hoeveel beleggers zitten in doc data om e commerce of om iai ?

    Bedrijfseconomisch en inhoudelijk de deal nog niet kunnen beoordelen en ook geen idee van de waarde die er achter blijft in de beurs onderneming.

    Verder bij direct vragen zoals hoe wordt er nu omgegaan met staff functies ed in de holding, want kan me niet voorstellen dat bestuur zoals ceo en cfo zelfde functie invulling en uitdagingen houden na verkoop of worden hier allemaal exit (vergoeding) regelingen voor gemaakt van verkoopopbrengst, die gereserveerde 8 miljoen.
  11. dumpy 14 oktober 2015 08:13
    Volgens het bericht in de Telegraaf krijgen we een dividend van € 21. Maar wat de overige 2 onderdelen waard zijn weet ik niet. Er moet ook nog van afgeschreven worden. Maar de opening zal dus wel boven de 21 worden. En ik heb ook geen interesse om Docdata te houden voor 2 verliesgevende onderdelen.
  12. harrysnel 14 oktober 2015 08:36
    "Over the past months, DOCDATA has investigated the potential sale of the Company as it has been approached by parties with an interest of acquiring DOCDATA's e-commerce business. As a result of this investigation, to ensure the most compelling proposition for its stakeholders, DOCDATA organised a competitive bidding process in which bidders were provided the opportunity to perform due diligence. After several rounds of bids, the Management Board and Supervisory Board determined that Ingram Micro had the most compelling bid..."
    www.docdatanv.com/pdf/news/Press_rele...

    Wat ik denk:
    De splitsing van het bedrijf is in een stroomversnelling gekomen door interesse van meerdere partijen voor de e-commerce tak. Het bedrijf exclusief e-commerce zal waarschijnlijk ook onder andere vleugels (Nedap?) komen. Docdata kiest met deze verkoop voor het meest aansprekende aanbod voor alle stakeholders. Zij kijken dus ook naar belangen van personeel etc. Dat betekent dat bv een bod van private equity voor de aandeelhouders wel aantrekkelijker kan zijn maar dat dit niet wenselijk is vanwege andere afwegingen.

    Bod legt m.i. een bodem onder de koers. Daarbij is opwaarts potentieel omdat:
    - het overblijvende deel ook waarde heeft.
    - een partij die meedeed aan biedingsproces een vijandelijk bod kan lanceren dat voor aandeelhouders aantrekkelijker is.
  13. particuliere belegger 14 oktober 2015 08:45

    Mr. Lindenbergh, who is an indirect shareholder of DOCDATA and a Supervisory Board
    member of DOCDATA, has abstained from the decision-making process regarding the
    proposed transaction.
    Shareholders representing 63.9% of DOCDATA’s issued share capital, have under certain
    customary terms and conditions irrevocably undertaken to vote in favour of the proposed
    transaction at the Extraordinary General Meeting of Shareholders (“EGM”) that will be
    convened in relation to the proposed transaction. The irrevocable undertakings will
    terminate upon any third party making a public offer for the shares of the Company at a
    price per share of at least EUR 24.

    Nog twee belangrijke aanvullingen op persbericht hierboven, stond in bericht doc data zelf, waarom lindenbergh buiten besluitvormingsproces gehouden en maximale prijs omgerekend naar beurs is dus 24?
  14. particuliere belegger 14 oktober 2015 08:46
    quote:

    harrysnel schreef op 14 oktober 2015 08:36:

    "Over the past months, DOCDATA has investigated the potential sale of the Company as it has been approached by parties with an interest of acquiring DOCDATA's e-commerce business. As a result of this investigation, to ensure the most compelling proposition for its stakeholders, DOCDATA organised a competitive bidding process in which bidders were provided the opportunity to perform due diligence. After several rounds of bids, the Management Board and Supervisory Board determined that Ingram Micro had the most compelling bid..."
    www.docdatanv.com/pdf/news/Press_rele...

    Wat ik denk:
    De splitsing van het bedrijf is in een stroomversnelling gekomen door interesse van meerdere partijen voor de e-commerce tak. Het bedrijf exclusief e-commerce zal waarschijnlijk ook onder andere vleugels (Nedap?) komen. Docdata kiest met deze verkoop voor het meest aansprekende aanbod voor alle stakeholders. Zij kijken dus ook naar belangen van personeel etc. Dat betekent dat bv een bod van private equity voor de aandeelhouders wel aantrekkelijker kan zijn maar dat dit niet wenselijk is vanwege andere afwegingen.

    Bod legt m.i. een bodem onder de koers. Daarbij is opwaarts potentieel omdat:
    - het overblijvende deel ook waarde heeft.
    - een partij die meedeed aan biedingsproces een vijandelijk bod kan lanceren dat voor aandeelhouders aantrekkelijker is.
    Inderdaad bod >24 euro op totale bedrijf dan gaat deze verkoop niet door
  15. harrysnel 14 oktober 2015 09:00
    quote:

    particuliere belegger schreef op 14 oktober 2015 08:45:

    Mr. Lindenbergh, who is an indirect shareholder of DOCDATA and a Supervisory Board
    member of DOCDATA, has abstained from the decision-making process regarding the
    proposed transaction.
    Shareholders representing 63.9% of DOCDATA’s issued share capital, have under certain
    customary terms and conditions irrevocably undertaken to vote in favour of the proposed
    transaction at the Extraordinary General Meeting of Shareholders (“EGM”) that will be
    convened in relation to the proposed transaction. The irrevocable undertakings will
    terminate upon any third party making a public offer for the shares of the Company at a
    price per share of at least EUR 24.

    Nog twee belangrijke aanvullingen op persbericht hierboven, stond in bericht doc data zelf, waarom lindenbergh buiten besluitvormingsproces gehouden en maximale prijs omgerekend naar beurs is dus 24?
    Een concurrerend bod moet altijd bepaald percentage boven eerdere bieding liggen. Betekent dus dat er minimaal E24 moet worden geboden door evt andere partij. Maar: dat is dan wel een bieding op het hele bedrijf. Lijkt mij niet onwaarschijnlijk want als de overige activiteiten kunnen worden doorverkocht gaat deze opbrengst af van de prijs die voor e-commerce uiteindelijk wordt betaald.

    Edit: lees nu reactie hierboven. Dat is idd het geval.
  16. mjmj 14 oktober 2015 09:48
    Ik kopieer ff het persbericht zodat dat ook in deze draad staat

    WAALWIJK (AFN) - Docdata verkoopt zijn e-commercebedrijf aan het Amerikaanse Ingram Micro voor 175 miljoen dollar. Dat werd dinsdagavond laat bekendgemaakt.
    Het onderdeel dat orders afhandelt voor webwinkelbedrijven verwerkt dagelijks tussen de 125.000 en 250.000 opdrachten, in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De topman van Docdata, Michiel Alting von Geusau, zal leiding geven aan de nieuwe dochtermaatschappij van Ingram. Na de transactie bestaat het in Amsterdam beursgenoteerde Docdata uit een houdstermaatschappij met de dochterbedrijven IAI industrial systems en FEHA.

    De transactie heeft overigens nog wel goedkeuring nodig van de aandeelhouders van Docdata, en zal worden voorgelegd tijdens een bijzondere vergadering die waarschijnlijk aan het eind van het vierde kwartaal zal plaatsvinden. Docdata wil ongeveer 147 miljoen euro, of 21 euro per aandeel, als dividend uitkeren. Het restant van de opbrengst van de verkoop van ongeveer 8 miljoen euro wordt onder meer gereserveerd voor de afwikkeling van de kosten van de transactie en om IAI en FEHA de komende periode van voldoende liquiditeit te voorzien.
    Winst
    Het bedrijf opende ook de boeken over het derde kwartaal. Docdata wist die periode af te sluiten met een kleine winst bij een omzetgroei van meer dan 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. ,,Deze toename is volledig autonoom gerealiseerd binnen het e-commerce bedrijf Docdata´', aldus de onderneming.
    De tak IAI leverde vrijwel geen documenten beveiligingssystemen en werd geherstructureerd. Dit resulteerde in een aanzienlijk lagere operationele winst voor de totale groep.
    Docdata gaat zich nu richten op twee marktsegmenten. Voor IAI industrial systems is dat de markt voor hoge kwaliteit veiligheidsdocumenten en voor FEHA de markt voor zogenoemde CO2 lasers. De komende maanden worden alle strategische opties voor beiden onderzocht, met mogelijke afwaarderingen op investeringen tot gevolg. Dat kan een groot effect op de resultaten van zowel IAI als de groep´', zo waarschuwde de onderneming. Docdata denkt wel dat IAI weer winsgevend kan zijn in 2016.
  17. mjmj 14 oktober 2015 09:52
    Is dit allemaal koosjer? Of zit daar toch eigen belang van het management bij?

    DD lijkt me wel een prooi voor private equity.
  18. harrysnel 14 oktober 2015 09:58
    Heb hier een "Ten Cate" gevoel bij. Koers Docdata heeft eerder al bijna E24 gestaan. Grootste pijnpunt voor Docdata, het wegvallen van Zalando, is meer dan volledig opgevangen. Dat opstappen van grootste klant heeft vooral de koers onder druk gezet. CEO gaat mee naar de overnemende partij en gaat leiding geven aan het samengevoegde bedrijfsonderdeel bij Ingram. M.i. dubieus en valt me vies tegen.

    Kijk je naar e-commerce dan zie je dit kwartaal een omzetstijging van 30% tov vorig jaar. En er wordt gesproken met een aantal interessante nieuwe klanten.

    Ik durf te beweren dat zonder de voorgenomen verkoop van e-commerce de koers obv deze resultaten meer zou zijn gestegen dan wat we nu zien.

    SNS noemt het bedrag voor e-commerce laag gezien eerdere overnames in de sector. Als je dan bedenkt dat de prijs het resultaat is van een biedingsproces met meerdere geïnteresseerde partijen......dan weet je dat de belangen van de aandeelhouder geen enkele rol hebben gespeeld.

    Kom maar op met dat vijandelijke bod. Ik houd mijn aandelen vast en hoopt niet dat dit trucje gaat lukken.

    @mjmj: helemaal mee eens. Private Equity kan e-commerce m.i. voor hogere prijs doorverkopen aan 1 vd partijen die het niet geworden is. Sector is booming en Docdata is de strategische partij om in Europa voet aan de grond te krijgen voor partijen uit bv VS. Voor het resterende bedrijfsonderdeel kan ook wel koper gevonden worden. Er zit m.i. veel meer waarde in het bedrijf die er nu niet uitgehaald wordt omdat er andere belangen spelen (die ik ook wel begrijp maar waar ik als aandeelhouder niets mee te maken heb).
1.522 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht