Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Cate, ten Terug naar discussie overzicht

Overnamebod van €24,60 is TE LAAG

1.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 69 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vitavita 25 november 2015 22:23
    Bron: VEB, 25 november 2015

    VEB vraagt Ten Cate om concrete uitleg over mogelijk andere bieders

    Ten Cate wordt al tijden getipt als een aantrekkelijke overnameprooi, maar volgens bestuur en commissarissen heeft maar één partij een concreet en aantrekkelijk bod gelanceerd op de onderneming. En dat bod werd door de top van Ten Cate meteen gesteund. Waarom haakten andere geïnteresseerden voortijdig af? De VEB vraagt namens beleggers om concrete uitleg in een aanvullende brief met vragen.

    Al jaren prijkt textielconcern Ten Cate op de lijstjes van potentiële overnamekandidaten op de Nederlandse beurs. Maar tot een concreet en aantrekkelijk bod is het volgens de onderneming nooit gekomen.

    Totdat opkoopfonds Gilde een jaar geleden aanklopte en de steun van bestuur en commissarissen verwierf voor een overname van Ten Cate.

    Vragen

    Wat heeft partijen eerder ervan weerhouden om hun interesse om te zetten in een daadwerkelijk bod op de onderneming en waarom verschaft Ten Cate zo weinig informatie over deze toenaderingspogingen?

    Het zijn vragen die aan urgentie winnen nu de ontevredenheid onder aandeelhouders Ten Cate groeit over het voorliggende overnamebod waarover zij op 7 december hun mening moeten geven.

    De VEB vraagt Ten Cate daarom om concretere informatie* over de interesse van andere partijen in de laatste twee jaar.

    Eerder stelde de VEB per brief al een zestiental vragen om meer inzicht te krijgen in het overnameproces. Het antwoord van de onderneming wordt nog deze week verwacht.

    Afgezien van de hoogte van het bod zijn aandeelhouders vooral chagrijnig door het proces dat tot het bod geleid heeft. Zo bleek het openingsbod van Gilde op Ten Cate uit december 2014 meteen het eindbod, een unicum in de overnamepraktijk waarin deugdelijke onderhandelingen goed gebruik zijn.

    www.veb.net/artikel/05844/veb-vraagt-...
  2. harryhol 25 november 2015 23:11
    Joh, dat sjeffen we wel even, moeten ze ooit bij Gilde cs hebben gedacht. Maar kennelijk gaat de doos van Pandora toch open...
  3. NielsjeB 25 november 2015 23:13
    Mooi, eindelijk wat actie! Kon toch niet uitblijven, zo'n mager bod voor een prachtbedrijf. Vind het uitermate vreemd dat er nog geen andere kapers op de kust zijn verschenen. Of ze zijn wel verschenen, maar mogen we dat nog niet weten.
  4. Biobert 25 november 2015 23:41
    quote:

    NielsjeB schreef op 25 november 2015 23:13:

    Mooi, eindelijk wat actie! Kon toch niet uitblijven, zo'n mager bod voor een prachtbedrijf. Vind het uitermate vreemd dat er nog geen andere kapers op de kust zijn verschenen. Of ze zijn wel verschenen, maar mogen we dat nog niet weten.
    Voor andere kapers is het heel moeilijk om een succesvolle overnamepoging te doen. TenCate levert namelijk aan het Amerikaanse leger. En die stelt bijzondere voorwaarden aan eigenaars van toeleveranciers aan het leger. Met andere woorden, als de Amerikanen niet instemmen, vervalt de markt voor het VS leger van TenCate. En daar kan de RvC van TenCate zeker niet mee instemmen.
  5. pim f 26 november 2015 00:17
    Als die Hovers ook in dit gemene dubbelspel betrokken blijkt te zijn, dan wordt het een strafzaak. En terecht!
  6. Vitavita 26 november 2015 00:21
    Bron: FD, Jeroen Bos, 25-10-2015, 22:03

    Geactualiseerde versie

    Hedgefonds mengt zich in overname TenCate

    Het Zwitserse hedgefonds PSquared Asset Management heeft zich in het gewoel rond de overname van TenCate gemengd. Het activistische fonds heeft een belang van 2,77% in de Almelose producent van technisch textiel en kunstgras genomen en probeert nu druk te zetten op de biedende partijen om met een hoger bod te komen. Dat blijkt uit correspondentie in handen van het FD.

    Geen gelopen race

    De komst van PSquared laat zien dat de overname van TenCate nog geen gelopen race is. De overname is omstreden: Verschillende aandeelhouders hebben stevige kritiek op het overnameproces. Zij zijn ontevreden over de hoogte van het overnamebod en klagen over mogelijke belangenverstrengeling, onder meer van commissaris Egbert ten Cate.

    Private-equityhuizen Gilde Buy Out Partners, ABN Amro Participaties en Parcom bieden €?24,60 per aandeel TenCate. De overname wordt unaniem gesteund door het bestuur en de commissarissen van TenCate. Ook grootaandeelhouder Delta Lloyd heeft ingestemd met het bod. Zij zijn samen goed voor 16% van de uitstaande aandelen. De afgelopen jaren hebben ook andere private-equitypartijen naar TenCate gekeken, maar zij haakten af omdat zij het een te riskante investering vonden .

    Het is niet bekend hoeveel andere aandeelhouders hun stukken hebben aangeboden. Wel is duidelijk dat er aanzienlijk verzet is bij een deel van de aandeelhouders. Dat zijn zowel particuliere als professionele beleggers, zoals Kempen Asset Management en het Add Value Fund.

    Het is nu duidelijk dat ook PSquared een hoger bod probeert te forceren. Het fonds heeft daarom vorige week een brief gestuurd aan Gilde Buy Out Partners. Daarin noemt hoofd beleggingen Patrick Bierbaum het bod van €?24,60 een grove onderschatting van de waarde van het bedrijf. Het hedgefonds komt zelf uit op een 'conservatieve waardering' van €?32,20 per aandeel.

    Veel hoger totaal

    PSquared komt op dat bedrag nadat het fonds heeft uitgerekend wat de individuele delen van TenCate waard zijn. Tel die waarden bij elkaar op en je komt op een veel hoger totaal uit. Gilde en TenCate hebben echter bepaald dat de eerste drie jaar na de overname geen substantiële delen van het bedrijf verkocht mogen worden. Dat was voor het bestuur een belangrijke reden om in te stemmen met het bod.

    Het hedgefonds meent echter dat Gilde en de andere bieders nu de prijs betalen voor TenCate als geheel, maar dat op termijn tegen betere prijzen in stukken zullen verkopen. Misschien al voor beperkende clausule afloopt. 'Wij hebben er weinig vertrouwen in dat deze afspraak intact blijft na de overnametransactie', schrijft PSquared aan Gilde.
    'Een bod van €24,60 is grove onderschatting van de waarde van TenCate'

    Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen is ook van mening dat de losse delen van TenCate meer waard zijn dan het bod van Gilde impliceert. 'Maar het is theoretische kwestie, zolang het management het bedrijf in tact wil houden.' Hij wijst er wel op de overnemende partijen TenCate niet kopen om het binnen drie jaar als geheel weer van de hand te doen.

    Gilde pareert in een tegenbrief de stelling van PSquared door erop te wijzen dat Delta Lloyd als houder van 15% van de aandelen al heeft toegestemd in de overname tegen het huidige bod. De private-equitymaatschappij noemt het bod 'fair' en wijst erop dat eerder ook Rabobank en NBIC die conclusie hebben getrokken. Gilde gaat niet in op het opknipscenario dat de Zwitsers schetsen.

    Uitrookprocedure

    Volgens PSquared houdt het bod ook onvoldoende rekening met de aantrekkende resultaten bij TenCate. Gilde voert daar tegenin dat de resultaten vooral beter zijn door gunstigere wisselkoersen en de gedaalde olieprijs. De premie ten opzichte van de werkelijke waarde van het aandeel zou zelfs groter zijn geworden, sinds het bod is uitgebracht.

    De hamvraag is of het beleggers gaat lukken een hoger bod te forceren. Joost van Beek acht de kans vooralsnog klein. 'Het lijkt alsof de kopers het houden bij het huidige bod en dan maar zien waar het schip strandt.'

    Gilde wil 95% van de stukken binnenhalen om dan een uitrookprocedure te kunnen starten. Maar met twee derde van de stukken kunnen de kopers ook een overname forceren.

    Bij Gilde en PSquare was niemand beschikbaar voor een reactie.
    fd.nl/beurs/1128804/hedgefonds-mengt-...
  7. harryhol 26 november 2015 07:32
    quote:

    Biobert schreef op 25 november 2015 23:41:

    [...]

    Voor andere kapers is het heel moeilijk om een succesvolle overnamepoging te doen. TenCate levert namelijk aan het Amerikaanse leger. En die stelt bijzondere voorwaarden aan eigenaars van toeleveranciers aan het leger. Met andere woorden, als de Amerikanen niet instemmen, vervalt de markt voor het VS leger van TenCate. En daar kan de RvC van TenCate zeker niet mee instemmen.
    Er zijn genoeg concurrenten die zelf ook aan het Amerikaanse leger leveren (denk aan een General Dynamics), dus dat kan nooit een bezwaar zijn. Ik denk dat je het meer bij de eenkennigheid van het Almelose bestuur moet zoeken.
  8. [verwijderd] 26 november 2015 12:37
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De patstelling, die is ontstaan rond de overname van TenCate, lijkt niet doorbroken te kunnen worden, voordat op 7 december de buitengewone aandeelhoudersvergadering over het overnamebod van het consortium rond investeringsmaatschappij Gilde zal plaatsvinden, verwacht Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. De analist wijst erop dat veel aandeelhouders het bod van EUR24,60 te laag vinden, maar dat er tot nog toe geen tegenbod is gekomen en het Gilde-consortium vooralsnog ook niet bereid lijkt het bod te verhogen, wat hij wel had verwacht. "Als die patstelling blijft bestaan, is het theoretisch mogelijk dat wordt besloten om delen van het bedrijf te verkopen en dan hebben aandeelhouders mogelijk het nakijken", zegt de TGB-analist. Hij heeft op 21 oktober zijn 'aanbevolen' advies ingetrokken. Omstreeks uur noteert het aandeel 0,4% hoger op EUR24,56, terwijl de Midkap met 0,7% stijgt.

    Nu al opdelen van het bedrijf? Terwijl TC zelf er prat opgaat dat Gilde het bedrijf juist bij elkaar wil houden? Dat zou me toch.... (laat ik het maar niet hardop zeggen).
    Merkwaardige opvatting c.q. rol van TG.
  9. [verwijderd] 26 november 2015 13:01
    Ach, Theodoor Gilissen speelt sowieso een dubieuze rol op de beurs.

    Koopaanbeveling Imtech waarna het bedrijf een mega emissie doet en vervolgens failliet gaat.
    Verkoopaanbeveling TomTom met koersdoel van 2 euro HEEEL lang volgehouden (en nu nog steeds sell) terwijl het aandeel van 5 naar nu 11,5 is gestegen en o.a. John de Mol is ingestapt.
    En ga zo maar door.

  10. mr.Franz 26 november 2015 14:01
    Zelfs een voorzichtige 24,60 op de borden. Ook het volume is fors te noemen. Blijkbaar toch een paar partijen hun positie verder aan het uitbreiden.
  11. Henri Nostradamus 26 november 2015 16:36
    PSquare gaat uit van 32,50. Dat is al een stuk realistischer dan de 24,60. Als er echt een kaper op de kust komt opduiken dan is 37,50 zomaar mogelijk. Jamer dat de kleine beleggers zo slecht door hun commissaris vertegenwoordigd worden - lijkt me inderdaad dat als het Gilde bod doorgaat dat er rechtszaken komen. HN
  12. jan4210 26 november 2015 17:12
    Ik zit ook te overwegen om bij te kopen, echter ik geloof niet dat 37,50 euro realistisch is. Ik hou het op maximaal 10% bovenop het bod van 24,60.
    Nog altijd interessant om bij te kopen.
  13. [verwijderd] 26 november 2015 17:56
    do 26 nov 2015, 12:04
    Kwestie dubbele petten TenCate speelt weer op
    door Joris Polman
    AMSTERDAM -
    Behalve topman Loek de Vries en commissaris Egbert Ten Cate zou ook president-commissaris Jan Hovers van twee walletjes eten bij de overname van textieltechnologieconcern TenCate.
    Een hardnekkig gerucht in de markt is dan ook aanleiding geweest voor beleggersclub VEB om een nieuwe serie vragen in te dienen bij TenCate. Inzet is de voorgenomen overname van de beursgenoteerde onderneming door een investeringsvehicle van Gilde.
    In de woensdagavond verzonden brief van de VEB wijst de beleggersclub op het voornemen van Egbert ten Cate 'om (indirect) te participeren' in het aandelenkapitaal van de bieder. "Bestaat een dergelijke intentie ook voor andere zittende commissarissen van TenCate? " schrijft VEB-directeur Paul Koster.
    Belangen beleggers verkwanseld
    Door de mogelijke dubbele petten dreigt het gevaar dat de betrokken TenCate-topmannen de belangen van de zittende aandeelhouders verkwanselen, vreest de VEB.
    Donderdag liet een zegsman van TenCate weten: "Jan Hovers heeft geen aandelen TenCate en zal ook niet in de deal participeren. Hij is dus geheel onafhankelijk. Hij heeft ook geen indirecte belangen."
    TenCate bevestigt dat het bedrijf een brief van de VEB heeft ontvangen. "TenCate zal de antwoorden op de vragen van de VEB, zoals de gewoonte is, eerst met de VEB delen, en niet eerst met andere partijen", zegt de woordvoerder daarover.
    Het zou opmerkelijk zijn als Hovers ook zou participeren in de overname. Eerder meldde TenCate juist dat topman Loek de Vries en Egbert Ten Cate om belangenverstrengeling te voorkomen zich afzijdig zouden houden. Hovers zit als enige commissaris nog wél in de stuurgroep die de beursexit begeleidt.
    Overnamebod weinig enthousiast ontvangen
    Het overnamebod van €675 miljoen op TenCate is om meerdere redenen slecht gevallen bij een deel van de aandeelhouders. Behalve de kwestie van de dubbele petten leeft ook het gevoel dat Gilde met het bod 'voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten'. Op 7 december is er een aandeelhoudersvergadering gepland.
    Wat het bod betreft wijst de TenCate-woordvoerder er nog op dat het bod van Gilde de enige bieding is die op het bedrijf is gedaan. "Verder is het altijd aan de aandeelhouders om te beslissen, en dat doen ze door al of niet hun aandelen aan te melden. Met dit bod weten aandeelhouders precies wat te krijgen."
    (Dit is een update van een woensdagavond gepubliceerd artikel om een reactie van TenCate toe te voegen. Woensdag bevestigde een zegsman alleen dat TenCate de brief had ontvangen, maar was het 'te kort dag' om te reageren.)

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24792...
  14. NielsjeB 26 november 2015 21:18
    TOP NL: Gilde bevestigt correspondentie met PSquared over TenCate

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Gilde Buy Out Partners bevestigt dat correspondentie heeft plaatsgevonden tussen het Zwitserse hedgefonds PSquared Asset Management en het Nederlandse private equityhuis over het overnamebod van Gilde, ABN Amro Participaties en Parcom op Koninklijke TenCate nv (KTC).

    Het Financieele Dagblad meldde donderdag dat PSquared een belang van 2,77% heeft genomen en aansluitend een brief heeft geschreven naar Gilde, waarin ze meldden het bod van het consortium rond Gilde van EUR24,60 per aandeel, net als een aantal andere aandeelhouders, te laag te vinden.

    Dit bod wordt wel gesteund door bestuur en raad van commissarissen van TenCate en grootaandeelhouders Delta Lloyd en houders van minimaal 16% van de uitstaande aandelen steunen het bod.

    Gilde heeft in een tegenbrief aan PSquared het op maandag 20 juli gelanceerde bod, met een premie van 27% op de slotkoers van vrijdag 17 juli, nog eens toegelicht.

    De woordvoerder van Gilde wil verder niet inhoudelijk op de correspondentie tussen PSquared en Gilde ingaan, maar merkt wel op dat er geen tegenbod op het bod van het Gilde-consortium is gedaan en dat dit bod sinds de start van de aanmeldingsperiode op 22 oktober nog steeds het enige is dat voorligt. De aanmeldingsperiode eindigt op 16 december.

    Volgens de woordvoerder van Gilde "is het fonds altijd welkom voor een gesprek".

    Deze ontkent met klem de suggestie dat voorzitter Jan Hovers van de Raad van Commissarissen van TenCate zou participeren in de overname van het bedrijf uit Almelo door het Gilde-consortium, zoals donderdag gemeld in De Telegraaf. "Hovers heeft geen aandelen en krijgt geen aandelen in TenCate", zegt hij.

    PSquared wilde niet direct commentaar aan Dow Jones geven.


    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


    (END) Dow Jones Newswires

    November 26, 2015 12:00 ET (17:00 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  15. pim f 26 november 2015 22:06
    Amsterdamse advocaten beschuldigen TenCate van wanbeleid
    Jeroen Bos
    Joris Kooiman
    Vandaag, 22:00

    Nadat beleggers felle kritiek uitten op de overname van TenCate door Gilde, verzet zich nu een juridische partij tegen de deal. Het Amsterdamse advocatenkantoor Full Circle Law waarschuwt het bedrijf dat het onvoldoende heeft gedaan om de schijn van belangenverstrengeling van bestuurders en commissarissen weg te nemen, wat kan leiden tot een procedure Wanbeleid voor de Ondernemingskamer.

    Dat schrijft het kantoor in een brief aan de RvC, die in bezit is van het FD. Aandeelhouders maakten zich al boos over de geplande overname van het textieltechnologiebedrijf door drie private equity-huizen, geleid door Gilde. De klagers vinden het bod te laag en trekken de rol van ceo Loek de Vries en commissaris Egbert ten Cate in twijfel, omdat zij straks participeren in het nieuwe TenCate en zo zijn gebaat bij een lage overnameprijs.

    Full Circle sluit zich daarbij aan en vindt het verder onder meer dubieus dat De Vries bij het slagen van de deal nog een paar jaar aanblijft terwijl zijn afscheid al op de agenda stond.

    TenCate wil pas op de aandeelhoudersvergadering van 7 december reageren op Full Circle.

    Copyright FD; fd.nl/ondernemen/1128957/amsterdamse-...
  16. pim f 26 november 2015 22:09
    Kritiek op overname Ten Cate zwelt verder aan
    Jeroen Bos/Joris Kooiman

    Vandaag, 22:00

    En weer valt er een boze brief op de mat bij TenCate. Het Almelose concern wil zich laten overnemen door een groep van drie private equitypartijen, maar de geplande overname stuit op steeds meer kritiek. Het regent brieven van beleggers die klagen over de hoogte van het bod en vermeende dubbele petten bij hoofdrolspelers binnen het bedrijf.

    Lees verder:

    fd.nl/beurs/1128960/kritiek-op-overna...
  17. [verwijderd] 26 november 2015 22:15
    quote:

    pim f schreef op 26 november 2015 22:06:

    Amsterdamse advocaten beschuldigen TenCate van wanbeleid
    Jeroen Bos
    Joris Kooiman
    Vandaag, 22:00

    Nadat beleggers felle kritiek uitten op de overname van TenCate door Gilde, verzet zich nu een juridische partij tegen de deal. Het Amsterdamse advocatenkantoor Full Circle Law waarschuwt het bedrijf dat het onvoldoende heeft gedaan om de schijn van belangenverstrengeling van bestuurders en commissarissen weg te nemen, wat kan leiden tot een procedure Wanbeleid voor de Ondernemingskamer.

    Dat schrijft het kantoor in een brief aan de RvC, die in bezit is van het FD. Aandeelhouders maakten zich al boos over de geplande overname van het textieltechnologiebedrijf door drie private equity-huizen, geleid door Gilde. De klagers vinden het bod te laag en trekken de rol van ceo Loek de Vries en commissaris Egbert ten Cate in twijfel, omdat zij straks participeren in het nieuwe TenCate en zo zijn gebaat bij een lage overnameprijs.

    Full Circle sluit zich daarbij aan en vindt het verder onder meer dubieus dat De Vries bij het slagen van de deal nog een paar jaar aanblijft terwijl zijn afscheid al op de agenda stond.

    TenCate wil pas op de aandeelhoudersvergadering van 7 december reageren op Full Circle.

    Copyright FD; fd.nl/ondernemen/1128957/amsterdamse-...
    Misschien heeft het geholpen dat wij op dit forum ook onze mond flink opengetrokken hebben!
1.363 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 69 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.462
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.956
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.489
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.546
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.872
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.163
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.059
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht