Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Corus Terug naar discussie overzicht

Wat is Corus waard?

54 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 april 2004 21:46
    Poste dit eerder in draadje 'het probleem' daar verzoop het wat dus hier maar weer,ik zou de werkelijke waarde op heden wel eens boven water willen hebben,alex postte 0.85 eurocent maar dat bestaat never niet.

    Forumbericht:


    Waar haal jij de intrinsieke waarde van 0.85 euro vandaan alex??
    September vorig jaar waren daarover duidelijke discussies onder leiding van poster girlnod hier op het forum,zoek maar eens terug, de uitkomst en algemene instemming was dat de waarde toen 0.48 euro moest zijn.

    Door een emissie met 1/3 van aandelen is dit bedrag niet hoger geworden eerder lager omdat dit geld gebruikt is en gaat worden.

    Er is duidelijk overall nog geen eurocent winst gemaakt sterker nog er wordt verlies geleden.

    Corus is naar buiten toe kampioen wazig zijn geen enkel tastbaar positieve beleidsbeslissing kom er op tafel,ik bedoel een van ja nu gaan we winst maken.

    En bij het jaarverslag viel het mooi tegen gezien de voorverwachtingen van de analisten wereld, die allen een lager verlies verwachtten.

    En vergeet even niet de koers staat momenteel hoog, bekijk je het in de oude gulden staan zij nu op fl1,35 en historisch gezien is dat hoog voor een verlieslijdend corus zonder tastbaar uitzicht van echte winst maken.
    Lenen en uitverkoop van assets moet corus komende jaren op de been houden.

    mvrgr jo jo
  2. [verwijderd] 4 april 2004 22:04
    Beste Jojo,

    Jouw vraag wat corus op dit moment waard is kan ik niet zelf beantwoorden. Ik ben dus benieuwd naar jouw berekening.

    Wat ik wel als referentie heb - voor wat het waard is - is de thans enigszins gedateerde analyse van IRIS van 25 maart j.l.. Daarin wordt gesteld:......

    "het fundamentele advies is gebaseerd op een `going concern`-waarde van het aandeel. Op basis van een liquidatiewaarde zal de waarde van het aandeel lager zijn, maar wij verwachten dat er nog wel wat in het vat zit voor aandeelhouders en dat daarmee er ook nog waarde in het aandeel zit mocht de onderneming geliquideerd worden. Het IRIS-advies voor Corus is Houden. Positieve punten: Het aandeel Corus is naar onze huidige inschatting meer dan 50% ondergewaardeerd......" tot zover het citaat.

    Ik heb niet het gehele advies overgenomen, alleen dat deel dat relatie met de aardebepaling.

    Kun jij aangeven in hoeverre IRIS er naast zit ?

    Alvast bedankt voor de te nemen moeite.

    vr.gr.
    winckie
  3. [verwijderd] 4 april 2004 22:24
    Winkie ik vind iris een zeer bedenkelijk iets werkt volgens mij voor eigenbelang.

    Voor wat betreft berekening daar hebben we het vorig jaar uitgebreid over gehad,ik heb helaas geen tijd en zin er in maar als er morgen iemand anders zin in heeft klik terug naar vorig jaar bv juni let op postings van girlnod en je komt dan een glasheldere berekening tegen die uitkomt op 0.48 eurocent en dat kan beslist niet meer geworden zijn gezien de prestatie van corus.

    De hele koers van nu is gedragen door speculatie en kan omhoog maar ook gigantisch inelkaar klappen.
    mvrgr jo jo
  4. [verwijderd] 4 april 2004 22:37
    Ik ben even wezen spitten op dft (geweldige site) en ja daar heb ik het weer de rekensom van girlnod.
    Veel is er niet veranderd behalve dan dat er meer speculatie is op een betre outlook maar ik zie die nog niet.

    Girlnod's rating.
    Als tegenpool op de S&P ratings mijn eigen rating, gebaseerd op de gegevens zoals deze zijn na te lezen op de site van Corus zelf :

    www.corusgroup.com/investor/content.c... 014BE52D-53F2-4B7C-99404ABFD970E801

    Totale waarde Corus minus leningen : 1,486 miljard engelse pond.

    Omgerekend per aandeel ( totaal aandelen pakket 4,4 miljard )

    1,486 miljard / 4,4 miljard = 33,77 pence.

    33,77 pence is met de huidige koers in Euro’s 0,4860 euro p/a.

    Veel sommetjes maar zo krijg je ten minste een idee van wat ongeveer de intrinsieke waarde van het aandeel is.

    Ook ik weet net zoals zo velen dat deze waarde niets over de huidige koers zegt, omdat deze gebaseerd is op verwachtingen en op de handelingen die het Corus management ten uitvoer brengt momenteel.

    In deze prijs is dus ook de zoveel besproken alu tak opgenomen die ze zo kunnen verkopen voor 750 miljoen euro, mits Nederland ermee instemt uiteraard. Dit komt neer op een waarde p/a van 0,17 cent. Dus de waarde van Corus puur staaltechnisch gezien is dus 0,3160 eurocent.

    Nu ga ik nog een stap verder en zal een berekening loslaten van de cijfers 2002 verlaagd met nog eens de verliesposten van 2002 om te zien wat Corus waarde per Dec. 2003 zou zijn als ze net zo veel verlies dit jaar draaien dan in 2002 ( het slechtste geval dus ).

    1,486 miljard ( waarde per Dec. 2002 ) – verlies ( indien 2003 net zo slecht is als 2002 ) 458 miljoen pond = 1,028 miljard. Stel de reorganisatie kosten tellen we er ook nog bij, geschat op 300 miljoen pond = Waarde corus 2003 bij een gehavend 2003 jaar 728 miljoen pond.

    728 miljoen / 4,4 miljard aandelen = 16,55 pence = 23,87 eurocent per aandeel.

    Mijn argumentatie is dus stellig, corus is zwaar onder gewaardeerd en dit zal toch eens een keer tot uiting moeten komen, of op de definitieve herfinanciering of bij een eventuele Alutak verkoop of bij de reorganisatie plannen. Wanneer dit zal gebeuren, geen idee dus. Voor September? Ja verwacht ik wel

    Aangemaakt door: girlnod op 29-06-2003 om 14:18:31

    mvrgr jo jo
  5. [verwijderd] 4 april 2004 22:48
    Jojo,

    Hartelijk dank voor de informatie. Ik ga het doorlezen. Eens met je, anderen zeggen dat ook, dat IRIS adviezen op juiste waarde moeten worden geschat. Maar van de andere kant, je moet ook maar in staat zijn (en ik ben dat niet) om een goede rekensom daartegenover te zetten.

    Nogmaals dank.

    vr.gr.
    winckie
  6. [verwijderd] 4 april 2004 23:33
    ha jojo en wickie
    jojo staat bekent als negatieveling als het om corus gaat, waar niks op tegen is .
    maar de meeste vaste posters zijn gewoon duidelijk positiever waar soms ook te ver doorgeschoten wordt wellicht.
    wat ik altijd post is dat het met corus pas beter gaat na de aandelen emissie (meer financ.) opheffen staal import v.s , veel hogere staal prijzen , en div andere leuke nieuwtjes., daarom gaat m.i de vergelijking met girlnod niet op , waren nog andere tijden voor corus toen.
    ben ook benieuwt of iemand de huidige waarde kan berekenen , maar voor mij en de meeste hier maakt het niet veel uit , gaan allemaal voor de m.t l.t
    jojo niet verkeert opvatten he , kritisch zijn mag van mij gerust niemand is gebaat bij luchtkastelen .
    word ook gepost een cent erbij per dag , week , per maand is nog goed genoeg wat mij betreft , geduld en afwachten hoe de uk. gaat presteren heb er wel vertrouwen in dat het beter gaat op de m.t. dan
    groet en succes boomer
  7. [verwijderd] 5 april 2004 00:06
    hallo boomer,

    Je hebt ten dele gelijk. Ik vind dat Jojo zeer kritisch is. En terecht. Ik ben het weliswaar niet met hem eens maar hij scherpt mijn inschattingsvermogen ten aan zien van Corus wel, Met andere woorden hij drukt ons wel met de neus op een aantal feiten waar tot nog toe geen goed onderbouwd antwoord/reactie op is gegeven.

    Ik ben wel beniewd naar een reactie op de stellingen van Jojo.

    Overigens, ik doe net als jij, bijkopen als de koers een stukje zakt.

    vriendelijke groet
    winckie

  8. [verwijderd] 5 april 2004 07:48
    Wanneer je alleen al kijkt naar de waarde van de individuele installaties zoals de havens, hoogovens, staalfabriek, warmbandwalserij of GWI, naast de waarde van het personeel en de infrastructuur in relatie tot de 4,5 miljard aandelen, dan is het huidige nivo van het aandeel Corus een lachertje. Iedereen weet dat de waarde van de beurs gebaseerd is op emotie. Dat zie je bv al door een bomaanslag in Madrid.
    Usmanov en andere rijken kunnen op goedkope wijze in bezit komen van een high tech bedrijf.
    Op basis van de waarde van alle installaties is 10 euro een reeel nivo.
    Lange termijn, de richtingaanwijzers staan goed.
  9. [verwijderd] 5 april 2004 08:18
    Zeker nu alles op groen staat voor Corus ben ik het helemaal met je eens.Corus is geenIT bedrijf en voorgaande berekeningen mag je dan niet op Corus loslaten.Succes iedereen en we gaan weer van start met een centje hoger.Groet Ton
  10. [verwijderd] 5 april 2004 08:35
    De nettoschuld van Corus daalde medio 2003 van 1,68 miljard pond naar 1,51 miljard pond. Verkoop van de aluminiumpoot kan de schuld vergaand reduceren. Vorig jaar wilde Corus deze tak verkopen aan Pechiney, maar dat stuitte op verzet van Nederlandse commissarissen. Vorige maand zei Corus zich te beraden op de toekomst van de aluminiumtak.
    Ik denk dat Alex-21yv het volgende heeft geconcludeerd, wellicht vandaar de 85 eurocent.
    Gezien de rap veranderde marktomstandigheden kun je de totale waarde thans met factor 1,5 vermenigvuldigen. 1.486 * 1,5 = 2.229 milj. Gezien het bovenstaande is de schuld niet groter geworden maar met 0.17 miljard afgenomen. Komt mede door uitgifte van nieuwe aandelen, verkoop van kennis en grond.
    Dus het rekensommetje is een stuk positiever geworden ten opzichte van juni 2003.
    2.5 milj/4.4 milj aandelen = 56 pence * 1.51 = 84.56 eurocent.
    Door een emissie met 1/3 van aandelen is dit bedrag niet hoger geworden eerder lager omdat dit geld gebruikt is en gaat worden. Deze opmerking raakt mijns inziens kant noch wal. Het geld is er en als het aangewend wordt om de verouderde fabrieken in Engeland te moderniseren dan kun je dit zien als een investering waardoor het gehele bedrijf Corus meer waard wordt.
    85 eurocent is vanzelfsprekend te rooskleurig bij een faillissement, maar ik vind dat een berekening van juni 2003 t.o.v. 2004 waaruit een lager bedrag naar voren komt ridicuul. Ik denk dat de intrinsieke waarde ligt tussen 0.40 – 0.50 eurocent. Uitgaande dat je bij een faillissement niet het volle pond voor het bedrijf krijgt.
    Wat ik voornamelijk wil aangeven met bovenstaand rekensommetje is dat sinds medio juni 2003 de marktomstandigheden aanzienlijk zijn veranderd en dat heeft de nodige invloed op de bezittingen/waarde van Corus.
  11. [verwijderd] 5 april 2004 14:52
    Dat is een hele leuke grap. 10 euro voor een aandeel Corus. Er zijn inmiddels al ruim 4,4 miljard uitstaande aandelen Corus. In de tijd dat Corus (lees: Kon Hoogovens) zo hoog stond was er maar sprake van een fractie van het aantal aandelen dat er nu zijn.

    Volgens u zou de marktwaarde van Corus nu 10 * 4,4 mld = 44 mld moeten zijn. Iemand moet wel hersenen als een vergiet hebben om dat bedrag voor Corus neer te leggen. Ook al zou Corus winst maken.

    PS: No hard feelings

    VG,
    Lody
  12. [verwijderd] 5 april 2004 15:12
    Het bedrijf is nu met de huidige koers nog minder dan drie miljard waard.
    Dat is pas belachelijk. Alleen de bouw van de nieuwe GWI kostte al een miljard. Dus waar praat je over. Ispat staat momenteel op 9,40 euro, laagste koers dit jaar 3,10 euro. Als staalbedrijf een bij elkaar geraapt zootje. Technologisch staat Corus in de top drie, financieel is het nog een rommeltje, maar wanneer Engeland winst maakt (hetgeen nu op maand basis af en toe al gebeurd) is er geen houden meer aan. Onze rijke russen zien dit wel goed, die kopen zich goedkoop in.
  13. [verwijderd] 5 april 2004 22:16
    Corusfans,

    Laten we eens proberen dit draadje actueel te houden. Ik heb al enkele goede bijdragen gelezen over de feitelijke waarde van Corus. Maar ook elkaar tegensprekende berichten.

    Het advies van Binck sterkt mijn gevoel dat de markt zich een beetje gaat opmaken voor wat algemener positief gevoel over Corus.

    In al die analyses, kijk ze er maar op na, wordt met name de inzet van het management van wezenlijk belang geacht voor het maken van stevige keuzes. Het is weliswaar mooi dat er externe omstandigheden zijn zoals de toenemende vraag naar staal en wat kapers op de kust.

    Maar je moet ook in minder goede tijden kunnen overleven en je moet eventuele kapers van je kunnen afhouden. Dat legt een behoorlijke druk op de bestuurderen/management van Corus. Die druk kan wel eens heel welkom blijken te zijn bij het verder doorvoeren van de herstructurering en dus het (nog) effectiever laten draaien van het bedrijf.

    Heb je gelezen dat Binck uitgaat (verwacht) van een winsttaxatie van 0,03 eurocent per aandeel ?

    Kortom: graag een bijdrage van een of enkele uwer over de waarde van Corus.

    vriendelijke groet
    winckie

  14. [verwijderd] 5 april 2004 22:30
    Ik een negatieveling kom nou, ik zit regelmatig in corus en weet steeds leuk uit te stappen en terug te kopen net als usmanov doet altyd heb ik beweerd voor de lt gaat het goed met corus maar dan echt lt,de activiteiten in uk geven mij niet de indruk dat lt korter wordt.

    Kopen en winst nemen dan verdien je aan corus.

    En kbruin installaties die een miljard kosten zeggen niets als zij geen winst maken hebben zij alleen sloopwaarde een hoogoven kun je niet verplaatsen,een gietwals wel zij het met hoge kosten maar de meeste installaties zijn niet te verkopen.

    En ook de vermindering van de schuld zegt niets want dat is gebeurt met de verkoop van grond en een fabriek in de us en ik meen in duitsland,wat dus de waarde van corus verminderd.

    Goed verder leuk draadje beter dan het eindeloos geroep van weer een centje erbij of huisrus koopt weer,echt die huisrus is gewoon een speculant net als wij,op een gegeven moment kan het juist door hem een debakle worden weest op je hoede.
    succes een ieder mvrgr jo jo
  15. [verwijderd] 5 april 2004 22:45
    Jojo,

    Dit is niet alleen een leuk draadje, maar ook een uiterst informatief draadje. Laten we die blijven voeden. Ik roep graag op tot bijdragen die jouw kritische, maar zeer gewaardeerde want nuchtere, bijdragen in een ander daglicht kunnen stellen.

    Laat ik een voorzet doen. Ik zie de analisten van de verschillende instellingen nadenken. Je hoort ze als het ware. Ik ga er voorlopig vanuit dat ze onafhankelijk op basis van cijfers en technische analyse tot hun adviezen komen. En die luiden steeds meer in de richting van kopen. Weliswaar geeft men er nog een speculatief tintje aan, maar desalniettemin: buy.

    Als jij daarnaast fiducie hebt in de langere termijn, en daaronder versta ik 5 - 10 jaar verder, en gaat dit aandeel troch zo langzamerhand een portefeuillestatus krijgen.

    Uiteraard is er voor daghandelaren voldoende mogelijkheid om te verdienen, alhoewel, als de koers zich zo blijft bewegen als de laatste tijd worden die mogelijkheden ook minder.

    Zouden de grote handelaren wellicht uit zijn op een uitputtingsslag. ?

    vr. gr.
    winckie
  16. [verwijderd] 5 april 2004 23:00
    Ha jojo,
    Even de bron,die was te beluisteren BNR radio met een medewerker van binck en het hele interview ging over usmanov versus corus op het laatst van zijn verhaal zei deze dat inrinsieke waarde ca 0.85 was.(bezittingen-schulden)hij zei ook te verwachten dat usmanov mischien wel door bleef kopen tot het niveau van ca 0.70 a 0.75 bereikt was.
    Even terug,in 2002 was de intr. waarde €1.23 bij een koers van€0.43 op het eind van het jaar.gr Alex.
  17. [verwijderd] 5 april 2004 23:42
    goed draadje dit , en jojo bedoelde er verder niks mee hoor , had al eens gepost bij sokjes dat je wel weer terug kwam , zo ook lody zie ik hier weer .dat uitstappen bij corus dan vind ik te link zal je altijd zien net eruit word de alu tak voor een dikke prijs verkocht of ander groot nieuws is hier allemaal mogelijk.
    verder de waarde is volgens de rabo zo hoog dat als ze corus failliet gaat er nog waarde over blijft voor de aandeelhouders , zegt toch wel iets normaal krijgen die dus nooit niks ,eerst de banken enz.
    gr boomer
  18. [verwijderd] 6 april 2004 09:44
    Ja, we komen er inderdaad wel. Ik ben ook weer terug, op 0,60 weer gekocht. Corus blijft voor mij behoren tot de mooiste fondsen op dit moment. Ik vind het alleen een heel groot nadeel dat de communicatie vanuit het bestuur richting de aandeelhouders zo slecht is. Nu zijn de cijfers gepubliceers en dan zal je zien dat het weer twee maanden stil is.

    VG,
    Lody
54 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.860
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.574
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.060
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.895
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.536
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.884
ageas 5.843 109.793
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.782
Alfen 13 17.623
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.655
AMG 965 127.014
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.234
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.845
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 191
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.807
ASML 1.762 78.346
ASR Nederland 18 4.185
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.834
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
    3. Handelsbalans april (Dld)
    4. Industriële productie april (Dld)
    5. Economische groei Q1 def. (eurozone)
    6. Nio Q1-cijfers
    7. Banengroei en werkloosheid mei (VS) volitaliteit verwacht
    8. Groothandelsvoorraden april (VS)
    9. Consumentenkrediet april (VS)
  2. 10 juni

    1. NL industriële productie april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht