Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Fondsmanager Gezocht Terug naar discussie overzicht

Hoop op Welvaart

4.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 224 225 226 227 228 ... 241 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hanzicht 18 januari 2016 18:42
    quote:

    fxje schreef op 14 januari 2016 13:46:

    Ik ging er vanuit dat maandag de dagcyclusbodem werd gezet. Dat zou betekenen dat op de tweede dag van de nieuwe dagcyclus al een top geplaatst werd. Ik las ook dat Ahrens dat lastig vond. Hij hanteert de stelregel dat zolang de lange DS niet boven 40 noteert er geen cyclusbodem geplaatst is. Dit zou dus betekenen dat de dagcylusbodem nog niet gezet is. Dan zitten we nu op dag 21. En de echte pullback zou nog moeten komen.
    Hey Fxje,

    Leuk om weer iets van je te lezen. Het wordt inderdaad wat stiller op dit forum. Door de verliezen van de afgelopen maanden was ik niet meer zo gemotiveerd om elke dag wat te melden.
    Aan korte termijn voorspellingen d.m.v. TA waag ik me meestal niet omdat ik hierin niet goed thuis ben. Het interesseert me ook niet echt omdat naar mijn idee de markt zich in de praktijk toch niet goed laat voorspellen.
    Dat blijkt overduidelijk als ik naar de analyses en de resultaten van de meeste analisten en beleggers om me heen kijk.
    Zelf ben ik door de grote volatiliteit noodgedwongen meer de kant van intradaytrading opgeschoven. Ik maak nu veel trades en wacht per trade niet te lang met winst nemen. Op die manier probeer ik langzaam maar zeker een goede dagwinst bij elkaar te harken. Op die manier maakt het ook niet uit of we in een bull of bearmarkt zitten, soit! Hoe volatieler hoe beter. Heel erg jammer is nu wel dat er bij De Giro nauwelijks shorts te krijgen zijn met een HB van 15 of hoger.
    Groet Hanzicht

    NB: Mocht je het leuk vinden kunnen we je uitnodigen op onze groepsapp.

  2. fxje 19 januari 2016 11:37
    Dag Hanzicht

    Ik zelf neem alleen wat langere posities in. Heb de tijd niet om te daytraden. Maar heb het wel met wisselend succes gedaan. Werkte dan met turbo's met een hoge hefboom en TA op de 15 min en 5 min en zelfs de 1 min grafiek. Dat ging vrij goed maar het vraagt veel van je. Vooral wanneer de koers niet in de richting beweegt die jij gedacht had. Je moet een zekere stoploss hanteren, op tijd je verlies maar ook winst nemen maar ook weer niet te vroeg. AL met al toch lastig.

    Je moet een goede methode hebben die voor jou werkt. Het is vooral het respecteren van de markt. Proberen met de flow mee te gaan. Dat klinkt logisch maar is vaak al lastig genoeg.

    Als je nu naar de grafiek kijkt dan zat je goed wanneer je puts had die je op een hoog niveau had aangeschaft. Maar op die hoge niveau's had je op dat moment niet het gevoel of idee om put's te kopen omdat de flow omhoog ging.

    Nu is de flow omlaag en zijn we tov het hoogste punt op 510 en laagste punt op 399 al zo'n 28% gedaald. Is het nu verstandig om langzaam aan weer call's aan te schaffen?

    Het is belangrijk om een methode te hebben om die belangrijke entry punten te vinden. Als je dan goed zit en je hebt een lange put of call die in de goede richting beweegt kun je zo een rendement van 200% halen.

    Zelf kijk ik met een zekere afstand naar de daggrafiek en kijk hoever de koers zich bevindt van de Ema's, en het 200daags gemiddelde, waar de Rsi en DS zich bevinden. Op die afstand zie je ook de golfbewegingen en dagcyclusbodems. Ik probeer dan in te schatten waar de koers waarschijnlijk heen gaat en in wat voor tijdslimiet. Daarop probeer ik de juiste optie te kiezen zowel kwa uitoefenprijs als looptijd.

    Dat traden niet makkelijk is wordt bewezen door de wetenschap dat 92% verliest ook hier op deze site zie je dat winnaars uiteindelijk verliezers worden. Methode is belangrijk maar het omgaan met emoties zoals angst en hebzucht zijn verreweg het belangrijkst.
    Daar ben ik zelf ook nog niet waar ik graag zou zijn.

    Op de site van Ahrens was er iemand met een interessante link van een succesvolle trader die wil ik graag met je delen.

    soundcloud.com/chat-with-traders/048-...

    Groet Fxje
  3. fxje 19 januari 2016 12:03
    Als je nu naar de daggrafiek kijkt lijkt het erop dat we misschien weer een morningstar te zien krijgen. Als we dan zien dat we op dag 23 zitten in de daggrafiek dan konden we weleens in de buurt van een dagcyclusbodem zitten. Een interessant moment om kort long te gaan. Maar let wel we gaan dan tegen de trend in. Maar ik zou zo geen beter entrypoint long weten. Ik loop wel vooruit nu. De dag is nog niet om en de lange Ds is nog niet boven de 40 gekomen. Dus wellicht beter wachten tot morgen.
  4. [verwijderd] 20 januari 2016 10:53
    Beurzen blijven enorm volatiel zeg!

    Op 15 januari ben ik short gegaan iets boven 400. Daarna kwam China met cijfers en steeg de AEX naar 412. Toch blijven zitten, omdat ik de cijfers niet overtuigend vond en de trend sinds december neerwaarts is.

    Op 18 januari heb ik de shorts verdubbeld bij AEX 411. Vanochtend de eerste helft verkocht op 407, uiteindelijk maar 2,7 punten mee gepakt.
    De shorts aankoop 411 heb ik nog. SL zet ik op 404, zodat ik daarmee minimaal 7 punten winst heb.

    Daggrafiek AEX:
    Dalend trendkanaal sinds december, de AEX staat momenteel tegen de onderzijde van dit kanaal.

    invst.ly/yhdy
  5. Hanzicht 20 januari 2016 19:53
    Wijze woorden Fxje

    èn herkenbaar. Klopt wat je zegt over dat korte intradaytraden. Kost i.d.d. veel tijd en inspanning *) Het past mij gegeven deze markt op dit moment het beste. Voor mij logisch in deze hypervolatiele markt want in mijn beleving kan je niet te lang blijven zitten met posities en zeker niet overnight. Je kan er mazzel mee hebben maar dat is wat je nu juist wilt uitsluiten. Je kan met je posities ook in één nacht uitgestopt worden en dan is het huilen met de pet op.

    Ik heb een kwartier naar die Amerikaanse mevrouw geluisterd: Erg herkenbaar en boeiend. Respect the market ook als je je hele vermogen bent kwijtgeraakt. Gebruik je eigen methode van traden, je hoeft daarom niets van anderen te leren. Wees flexibel want er zijn telkens weer andere factoren die het gedrag van de markt bepalen enz. enz. Morgen luister ik weer even verder.

    Als de olieprijs binnenkort haar bodem heeft gezet zal de markt weer draaien en is het tijd voor wat langere trades. Maar tot die tijd speel ik kort op de bal.
    Je brengt me daarbij wel op een idee. Misschien is het slimmer om callopties aan te schaffen i.p.v turbo's als de draad weer wordt opgepakt. Voordeel is dat deze niet uitgestopt kunnen worden door die grote dalingen en turbo's met hoge hefboom wel.

    Groet Hanzicht

    *) Vandaag was weer zo'n intensief dagje. Vanaf het niveau van de dax van -2,6%, long ingestapt. Vervolgens bewoog het naar -3,5% waarbij ik 4 x long heb bijgekocht telkens vanuit de verwachting dat de stoch < 15 min. zou draaien van OS naar OB. Gelukkig gebeurde dit uiteindelijk vlak na sluiting waardoor ik i.p.v. een groot verlies, een leuke dagwinst kon opstrijken maar je kan je de stress misschien voorstellen.

  6. Hanzicht 20 januari 2016 20:16
    quote:

    Martin W schreef op 20 januari 2016 11:27:

    Shorts met aankoop 411 verkocht op 395, mooie winst van 1,60. :-)
    Das niet gek Martin, gefeliciteerd!
  7. [verwijderd] 21 januari 2016 09:28
    Gisteravond even na 6 uur short op 393,5. Wallstreet stond op dat moment op ca. -3,4% en leek in een capitulatiefase te komen.
    Inmiddels staat de AEX al weer flink hoger op 400,6. Toch geloof ik niet dat er fundamenteel veel is veranderd en denk ik dat de downtrend wordt voortgezet.

    Er staat nog steeds een gap open tussen 400,7 en 407,3.
  8. Hanzicht 21 januari 2016 18:22
    Sluiting op 406,5 en een half uur daarna op ruim 410.
    Ik hoop echt dat we morgen door de 415 (bovenkant van de wig van Bas) breken.

    Pff en jongens ik ben blij dat ik geen shorts heb.

    De ultrakorte aanpak werk nu al een paar weken goed. Vandaag ook weer een goede dag.
    De resultaten van de meestal afwisselende long en short AEX c.q. Dax trades waren:
    +4, +16, +19, +20, +12 en +5 cent.

    Fijne avond,
    Hanzicht
  9. fxje 22 januari 2016 07:50
    quote:

    Hanzicht schreef op 21 januari 2016 18:22:

    Sluiting op 406,5 en een half uur daarna op ruim 410.
    Ik hoop echt dat we morgen door de 415 (bovenkant van de wig van Bas) breken.

    Pff en jongens ik ben blij dat ik geen shorts heb.

    De ultrakorte aanpak werk nu al een paar weken goed. Vandaag ook weer een goede dag.
    De resultaten van de meestal afwisselende long en short AEX c.q. Dax trades waren:
    +4, +16, +19, +20, +12 en +5 cent.

    Fijne avond,
    Hanzicht
    Goedemorgen allemaal,

    goed gedaan Hanzicht.

    Ja dit is geen moment om short te gaan.
    Op de daggrafiek van de Aex zie je dat er nu toch echt een dagcyclusbodem geplaatst is na 25 dagen. Dit zou normaliter betekenen dat we een dag of 3 tot 8 zouden kunnen stijgen. Wellicht tot aan 430 waar de ema's zich bevinden. Daar zou indien de bearmarkt doorzet de daling weer kunnen beginnen. Ook in andere indices is sprake van een dagcyclusbodem. Of Dragi hiervoor verantwoordelijk is?

    Op de weekgrafiek van de Aex zou ook zomaar eens een cyclusbodem geplaatst kunnen zijn. Als dat zo is dan kunnen we wellicht wat langer blijven stijgen. Wellicht tot aan de nog openstaande Gap bij 437-442. Wie van fibonacci houd het 61.8% niveau bevindt zich op 443.
    Zou mooi zijn als de pullback tot daar reikt.

    Ben benieuwd want we zitten op moment echt in een bearmarkt.
    De daling van top 510.37 tot aan 392.44 is een daling van 30% zo'n 118 punten!!

    Succes allemaal
  10. fxje 29 januari 2016 12:24
    Goedemiddag allemaal,

    wanneer je naar de koersgrafiek op 15 min kijkt dan zie je een range van pakweg 10 punten. Voor traders ideaal zou je zeggen. Vooral als er veel bewegingen plaatsvinden gedurende de handelsdag. Het gaat mooi op en neer waardoor je als je de timing goed ziet makkelijk geld te verdienen is.

    Nou ja makkelijk achteraf vooral.
    De timing is toch lastig. Ik kijk dan naar dss en rsi in de 15 min grafiek. Daar was een duidlijk verkoop signaal van de indicator zelf.
    Verder kon je een paar keer long instappen op basis van de lange(rode) dss in combinatie met de korte rsi(2).
  11. [verwijderd] 29 januari 2016 13:08
    quote:

    fxje schreef op 29 januari 2016 12:24:

    Goedemiddag allemaal,

    wanneer je naar de koersgrafiek op 15 min kijkt dan zie je een range van pakweg 10 punten. Voor traders ideaal zou je zeggen. Vooral als er veel bewegingen plaatsvinden gedurende de handelsdag. Het gaat mooi op en neer waardoor je als je de timing goed ziet makkelijk geld te verdienen is.

    Nou ja makkelijk achteraf vooral.
    De timing is toch lastig. Ik kijk dan naar dss en rsi in de 15 min grafiek. Daar was een duidlijk verkoop signaal van de indicator zelf.
    Verder kon je een paar keer long instappen op basis van de lange(rode) dss in combinatie met de korte rsi(2).
    Hallo Fxje,

    Indicatoren kunnen je helpen, als we bijv. in een dalende trend zitten dan is een piekje in de RSI, DSI of STO vaak een goede plek om short te gaan.

    Maar kijk eens naar de DSI tussen 10.00u en 13.00u. Om 11.00u stond deze os, maar als je op dat punt (AEX = 423) long gegaan zou zijn, dan kreeg je direct 4 punten tegen je, omdat de AEX eerst nog naar 419- daalde. Het is dan afhankelijk van je (eigen) stoploss of je dan de positie had gehouden.
    Met de huidige volatiliteit kun je zelfs ergens "in het midden" long of short gaan, uiteindelijk kun je wel een paar punten winst pakken.

    Zelf zit ik sinds gisteren long op 423,7.
  12. [verwijderd] 29 januari 2016 16:15
    quote:

    Martin W schreef op 29 januari 2016 13:08:

    [...]
    Zelf zit ik sinds gisteren long op 423,7.
    Inmiddels verkocht op ca. 428 en 44 ct (4,4 AEX punten) winst.
    Goed weekend!
  13. Hanzicht 29 januari 2016 20:52
    Hallo beste tradevrienden,

    Wat een ruig weekje hè met gelukkig een mooie afloop, want:

    DE CORRECTIE IS AFGELOPEN!!!

    Volgens Bas dan.

    En als we dan toch met onze resultaten mogen pronken mag ook ik als Flitstrader niet klagen:

    (gisteren was een klotedag dus die laten we even buiten beschouwing ;-)
    Met 6 trades short en meestal long dax:
    7 ct, 21 ct, 16 ct, 25 ct en 5 ct.

    Fijn weekend allemaal.

  14. [verwijderd] 1 februari 2016 15:28
    quote:

    Hanzicht schreef op 29 januari 2016 20:52:

    Hallo beste tradevrienden,

    Wat een ruig weekje hè met gelukkig een mooie afloop, want:

    DE CORRECTIE IS AFGELOPEN!!!

    Volgens Bas dan.

    Ik heb hier toch mijn twijfels bij...
    Op de daggrafiek is de stochastics al getopt en staat de RSI tegen de bovenste bollinger band. Er staat nog een gap open tussen 437 en 441.
    Een stand van 437 lijkt me voor de komende dagen het maximaal haalbare, waarna ik weer een correctie van ca. 15 punten verwacht.

    Vanochtend long gegaan op 429,7 in de verwachting dat de AEX eerst nog naar 431+ met maximaal 433 tot 437 gaat. Stoploss op 426 (op korte termijn ligt er een steun op 427).
  15. [verwijderd] 1 februari 2016 16:05
    quote:

    Martin W schreef op 1 februari 2016 15:28:

    [...]
    Vanochtend long gegaan op 429,7 in de verwachting dat de AEX eerst nog naar 431+ met maximaal 433 tot 437 gaat. Stoploss op 426 (op korte termijn ligt er een steun op 427).
    Stoploss uitgevoerd en verlies van 37 ct.
  16. Hanzicht 1 februari 2016 16:45
    quote:

    Martin W schreef op 1 februari 2016 16:05:

    [...]
    Stoploss uitgevoerd en verlies van 37 ct.
    Gadsie, zonde Martin.
    Je kunt mijn flitstradingsadvies (toch wat sneller winstnemen) natuurlijk missen als kiespijn want jij handelt niet op de 5 min stochastics.

    Zelf was mijn dag niet verkeerd.
    Voornamelijk veel trades gedaan met long dax.
    De stand:
    + 10ct, +8ct, + 7ct, +8 ct, +18 ct en + 4ct

  17. Hanzicht 1 februari 2016 16:49
    Voor de geïnteresseerden heb ik de volgende TL posities voor de wat langere termijn:
    Zilver,
    RD
    ASMI
    Galapogos,
    Besi
    Aalberts
    Homedepot
    Arcelor Mittal
  18. [verwijderd] 2 februari 2016 09:44
    quote:

    Hanzicht schreef op 1 februari 2016 16:45:

    [...]

    Zelf was mijn dag niet verkeerd.
    Voornamelijk veel trades gedaan met long dax.
    De stand:
    + 10ct, +8ct, + 7ct, +8 ct, +18 ct en + 4ct

    Je krijgt de flow weer aardig te pakken, allemaal winstposities. Maar zoals je weet ligt die flits trading mij niet zo ;-) Maar lekker doorgaan met je eigen methode :-)
4.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 224 225 226 227 228 ... 241 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.392
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.056
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.790
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.448
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.819
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.551
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.595
AMG 965 126.803
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.812
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.206
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.327
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.984
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.825
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht