Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Draadje:Pensioenfondsen en effect op de beurs

10.076 Posts
Pagina: «« 1 ... 407 408 409 410 411 ... 504 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 februari 2016 09:12
    Je hebt me overtuigd John. Jullie zijn 6 jaar eerder begonnen met werken. Zijn 13 jaar eerder gestopt met werken (en hebben ook 13 jaar minder premie betaald).

    In totaal 7 jaar minder gewerkt, 13 jaar minder premie betaald, een lagere premie betaald.

    Daarom hebben jullie het recht om geld van jongere generatie in te pikken om te genieten van je onbezorgde oude dag omdat je zelf niet genoeg opzij hebt gelegd.

    Duidelijk.

    Het is gelukkig een probleem van voorbijgaande aard.
  2. forum rang 4 ONN 3 februari 2016 09:29
    quote:

    josti5 schreef op 3 februari 2016 08:56:

    Want heeft U niet óók de ervaring, dat de persoon of het kind, voor wie in Uw leven het meest heeft gedaan, zich het meest van U afkeert, én omgekeerd...???
    Ik kan het anders best begrijpen dat je kind niet staat te springen om bij jou op visite te gaan. Brrr...
  3. forum rang 7 rene l 3 februari 2016 09:55
    quote:

    BEN er weer weg van. Tot ooit. schreef op 3 februari 2016 09:12:

    Het is gelukkig een probleem van voorbijgaande aard.

    BEN maar voorbereid op het allerergste wat ons nog te wachten staat.

    Zelf heb net toen ik begon te werken ook netjes meebetaald aan de VUT, de pre-Vut, het vroegpensioen en meer van dit soort ongein.
    Ik zie er geen cent van terug, het is niet anders, en je doet er niets aan.

    Net als mijn toekomst-pensioen, voordat ik er op zaak uitgemieterd werd zat ik bij een privaat pensioenfonds, deze is inmiddels overgeheveld naar het PME, ze hebben daar gezien het aantal brieven dat ik inmiddels gekregen heb met de ene na de andere afwaardering, een chronisch geldgebrek.

    Rentes zullen de komende decennia nooit meer gaan stijgen, het is niet anders, mijn toekomstige "tegoeden" zullen verder verschrompelen.
    Er werken daar ook visionairs die dikke salarissen opstrijken maar er verder weinig van weten te bakken, ze liggen aan het infuus van de overheid.

    Dit is nog niet het ergste, we komen terecht in de hel van het Noorden, overstekers krijgen voet aan vaste wal en eten dankbaar mee uit de ruif.
    Je zag het laatst nog op tv, ze denken werkelijk dat het geld gratis is bij ons, net als huizen.

    Je hoeft geen geleerde of econoom te zijn om op een bierviltje uit te rekenen dat het t.z.t. goed fout gaat bij ons.

    Er is op termijn geen geld meer om iederéén die recht heeft op AOW nog te betalen.
    Het gaat toch fantastisch op de arbeidsmarkt en iederéén kan dikke buffers opbouwen?
    Als eerste zal de AOW straks afhankelijk zijn van je pensioen dat al weer wat verder afgewaardeerd is.
    De stap daarna is dat de overwaarde van je woning ook mee zal tellen.
    Je moet dus voordat je in het bejaardentehuis terecht komt je woning al opeten.
    Het gaat absoluut geen win-win situatie worden.

    Eerlijk zullen we alles delen in de visie van de Eurofielen, kijk nu maar naar de Oekie's, ze trekken aan alle kanten aan dit failliete land.
    Lastige vragen stellen over hoeveel dit ons gaat kosten is not-done in de media.
    Nee, dat wil je ook helemaal niet weten.
    Het wordt ons gewoon door de strot geduwd, van Griekenland hebben ze blijkbaar niets geleerd.

    Je kunt er moeilijk over doen of niet, het is niet anders.
    Het enige is om jezelf te bewapenen en hopen dat je later enigszins ongeschonden aan je eind komt.
    Dood ga je zeker, dat is de enige garantie waarvan je nog verzekerd bent.

    Zie bovenstaande ook maar een klein beetje met een grote knipoog, ben echter wel voorbereid op diverse scenario's en probeer jezelf in te dekken.
  4. forum rang 9 josti5 3 februari 2016 10:07
    'Zie bovenstaande ook maar een klein beetje met een grote knipoog, ben echter wel voorbereid op diverse scenario's en probeer jezelf in te dekken.'

    AB Rene, that's the spirit - zo denk ik er óók over, en gelukkig hebben we al tientallen jaren ervaring met 'overleven' -:)

    Niet bij de situatie en alle geschonden beloftes neerzitten, maar voor je zélf zorgen.
    De situatie die jij schetst: AOW afhankelijk van pensioen, eigen afgelost huis opeten (of je moet tijdig in een veel te duur appartement-met-hoge-hypotheek gaan zitten,lager pensioen: je kunt er op wachten.
    V''or proberen te zijn, die situatie - in ieder geval niet vooraan staan, maar zo ver mogelijk achterin, als de situaties zich gaan voordoen: da's de kunst -:)
  5. [verwijderd] 3 februari 2016 10:28
    Tuurlijk kun je daar op wachten. Er zal alleen vast wel een uitzondering gemaakt worden voor opgebouwde rechten. Het gaat dus alleen gelden voor jongeren en die arme generatie van John blijft buiten schot. En terecht. Die hebben ook zoveel ellende meegemaakt. Twee wereldoorlogen, een wereldwijde depressie. Oh wacht, dat waren hun ouders.
  6. forum rang 10 voda 3 februari 2016 16:53
    Kabinetsonderzoek suggereert opsplitsen ABP

    •Maarten van Wijk

    Om de kosten van het ABP in de hand te houden moet het overheidspensioen meer decentraal geregeld worden. Dat kan gebeuren met aparte pensioenregelingen voor gemeenten, rijk, onderwijs, politie en andere publieke sectoren, of zelfs met een complete splitsing van het ABP.

    Dat staat in een interdepartementaal onderzoek dat minister Ronald Plasterk (Binnenlands Zaken) vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

    De overheidswerkgevers ervaren een ‘gebrek aan grip op de premie’ bij het ABP, aldus het rapport. Oorzaak is dat er een centraal vastgestelde pensioenpremie is voor de veertien verschillende overheidssectoren, terwijl de lonen en cao’s in elke sector apart worden uitonderhandeld.

    Moeizaam

    Het kabinet noemt de moeizame onderhandelingen over de ABP-premie van afgelopen halfjaar als voorbeeld. Die leidden eerst tot een premiedaling, die kort daarna weer deels teruggedraaid werd, een tegenvaller van €245 mln voor de overheidswerkgevers.

    Terwijl op centraal niveau geruzied werd over de pensioenpremie, liepen in het onderwijs de cao-onderhandelingen vast. Om een geplande loonsverhoging voor onderwijzers te kunnen behouden, roepen scholen en onderwijsbonden nu om compensatie van het Rijk.

    Het zou voor de onderhandelingspositie van de werkgevers beter zijn, als overleg over pensioen en loon tegelijkertijd zou plaatsvinden, per sector, blijkt uit het rapport. Dan kan tegenover een hogere premie bijvoorbeeld makkelijker een mindere loonsverhoging gezet worden.

    Zoals het nu gaat, zijn overheidswerkgevers verdeeld en in het nadeel ten opzichte van de bonden, constateert het rapport. Die hebben weinig belang bij een lagere premie in het centraal overleg en kunnen zich makkelijk hard opstellen.

    Splitsen

    Een manier om pensioen te decentraliseren is een splitsing van pensioenfonds ABP, staat in het rapport. Alle veertien sectoren zouden direct hun eigen pensioenfonds kunnen krijgen, of de mogelijkheid om uit te stappen wanneer ze dat willen. Een andere variant is een splitsing van ABP in drie fondsen: een voor kabinetssectoren, een voor decentrale overheden en een voor het onderwijs.

    Daarmee zou meteen een andere kwestie opgelost worden, die van ‘solidariteitsbijdragen’ tussen de sectoren, aldus het rapport. Hiermee wordt gedoeld op het fenomeen dat binnen het ABP, met zijn diverse groep pensioendeelnemers, ‘de vuilnisman de hoogleraar subsidieert’. Beiden betalen dezelfde premie, maar de hoogleraar leeft gemiddeld langer en ontvangt dus meer pensioen voor zijn geld.

    Interne splitsing

    Een minder vergaande variant is een interne splitsing van het ABP. Hierbij zou het ABP verschillende pensioenregelingen uitvoeren voor de verschillende sectoren, waarbij de inhoud van die regeling in grote mate per sector bepaald wordt.

    Tot slot zou het ABP-bestuur juist helemaal zelf verantwoordelijk gemaakt kunnen worden voor regeling en premie. Dit is het model in de zorgsector, waar de premie bij het sectorfonds Zorg en Welzijn volgens het onderzoek stabieler is.

    In dit geval moeten de overheidswerkgevers wel een sterke stem in het fondsbestuur hebben, aldus het rapport, en is niet zeker of dat zal lukken.

    Verder onderzoek

    In de begeleidende brief aan de Kamer zegt minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) dat het kabinet voordelen ziet in meer decentraal pensioenoverleg bij het ABP. Het kabinet wil hierover gaan overleggen met de vakbonden en andere betrokkenen.

    Dit voorjaar wil het kabinet al een verdere studie afgerond hebben naar de financiële, juridische en arbeidsrechtelijke gevolgen van de door de werkgroep geschetste varianten.

    Onderhandelingen

    Het rapport dateert al van juni 2015, maar het kabinet verstuurt het nu pas naar de Kamer. Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken geeft aan dat het kabinet tijd nodig had om de begeleidende Kamerbrief op te stellen.

    Vermoedelijk heeft het kabinet ook eerst de onderhandelingen over de premie van het ABP in 2016 willen afwachten. Die kwamen vorige week tot een einde met definitieve vaststelling van de premie op 18,8% per 1 april, lager dan in 2015, maar hoger dan werkgevers hadden gewenst.

    Bron:FD.nl
  7. forum rang 9 josti5 3 februari 2016 17:00
    quote:

    BEN er weer weg van. Tot ooit. schreef op 3 februari 2016 10:28:

    Tuurlijk kun je daar op wachten. Er zal alleen vast wel een uitzondering gemaakt worden voor opgebouwde rechten. Het gaat dus alleen gelden voor jongeren en die arme generatie van John blijft buiten schot. En terecht. Die hebben ook zoveel ellende meegemaakt. Twee wereldoorlogen, een wereldwijde depressie. Oh wacht, dat waren hun ouders.
    Zie je wel: je meent geen bal van 'met alle respect'...
  8. [verwijderd] 3 februari 2016 20:28
    Wat Peter B. er trouwens niet bijverteld is dat als PFZW iets meer op de kosten zou letten er ruimschoots genoeg geld zou zijn om de pensioenen te indexeren. En dat gaat nog meer op voor het ABP.

    Met wat inspanning kan er met gemak 80%-90% goedkoper gewerkt worden.

  9. Paul1111 3 februari 2016 21:25
    Beste Ben,

    Met interesse deze discussie gevolgd. Maar nu wel ik toch even reageren op jouw post. Jij meldde toch al vaker dat je juist vindt dat pensioenfondsen niet teveel kosten in rekening zouden brengen en dat juist individueel beleggen voor je pensioen, als dat mogelijk zou zijn, veel en veel duurder zou zijn? Kun je e.e.a. verduidelijken? Bedankt!
  10. [verwijderd] 3 februari 2016 21:54
    Particulieren betalen voor vermogensbeheer veelal 1-1,5% van hun vermogen. Ook zelf beleggers zijn zelden goedkoper uit dan 1-1,5% per jaar alles incluis.

    Grote pensioenfondsen hebben kosten die varieren tussen 0,5% en 0,75% van hun vermogen.

    Maar het kan nog veel goedkoper. Grootste non-profit beleggingsorganisatie heeft fondsen die minder dan 0,1% per jaar kosten.

    Maakt dit veel uit?

    Elke 0,5% lagere kosten levert later een 15% hoger pensioen op.

    Zouden PFZW en ABP hun kosten terugbrengen naar 0,1% (hetgeen gemakkelijk kan) had er gemakkelijk geindexeerd kunnen worden.

    ABP zou jaarlijks ruim 2,2mrd euro besparen.

    Die hoge kosten worden voor een groot deel veroorzaakt door allemaal spannende alternatieve beleggingen (hedge funds, private equity, grondstoffen, infrastructuur). Leuk, spannend, interessant, maar vooral duur. En het argument van ABP dat het netto wel rendement oplevert snijdt geen hout. Het rendement op alternatives over 2008-2015 ligt onder dat van goedkope publieke kapitaalmarkten (obligaties en aandelen).
  11. [verwijderd] 3 februari 2016 22:00

    Ben, ABP zal altijd extra kosten hebben aan voorlichting aan de deelnemers over allerlei regelingen en situaties. Onderschat dat niet.

    Groet, Jonas
  12. [verwijderd] 3 februari 2016 22:02
    Dat zijn uitvoeringskosten Jonas, die worden seperaat gerapporteerd. Ik heb het puur over vermogensbeheerkosten.

    Die uitvoeringskosten vallen wel mee trouwens.

    169mln versus 2,4mrd voor beheerkosten
  13. forum rang 10 voda 4 februari 2016 21:07
    FNV: Pensioen moet inkomensafhankelijk worden


    Door: redactie
    4-2-16 - 18:44 bron: ANP
    ’Laat hogere inkomens minder opbouwen bij gelijke premie’

    Gijs van Dijk op archiefbeeld © anp.

    De pensioenopbouw van werknemers zou inkomensafhankelijk moeten worden. Daarvoor pleit FNV-bestuurder en pensioenexpert Gijs van Dijk in een interview in Het Financieele Dagblad dat vrijdag wordt gepubliceerd.

    De vakbondsman stelt voor om hogere inkomens bij hetzelfde premiepercentage minder pensioen te laten opbouwen en lagere inkomens juist meer. ,,Op dit moment subsidieert bij sommige fondsen de vuilnisman de hoogleraar'', stelt Van Dijk, die daarbij opmerkt dat mensen met lagere inkomens gemiddeld wel korter leven.

    In Den Haag is de politiek al een tijd bezig met nadenken over hoe het hele Nederlandse pensioenstelsel op de schop kan. Het idee dat de FNV'er nu oppert, moet echter zonder verdere wetswijzigingen ingevoerd kunnen worden.
    De vakbond ziet het feit dat veel armere Nederlanders wel flink betalen maar uiteindelijk minder lang pensioen krijgen, als een groter probleem dan het dilemma dat jongeren te veel zouden betalen ten opzichte van ouderen. Het kabinet focust zich bij het bedenken van verbeteringen juist op dit laatste punt.

    FNV ziet in eerste instantie ook niets in plannen vanuit de pensioensector zelf om allerlei beloftes over uitkeringen overboord te gooien. Van Dijk hamert er in de krant op dat eerst maar eens een oplossing moet worden gevonden voor meer urgente problemen, zoals de dreigende kortingen en de alsmaar uitblijvende indexatie (verhoging) van de pensioenen.

    De grootste pensioenfondsen ABP en PFZW waarschuwden vorige week al dat ze in 2017 mogelijk de pensioenen moeten verlagen. Een dergelijk scenario speelt waarschijnlijk voor meer fondsen. Dit komt doordat hun financiële positie door de lage rente en allerlei regels om voldoende buffers aan te houden, flink onder druk staat.

    www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/articl...
  14. [verwijderd] 4 februari 2016 21:29
    Doorgedraaide FNV weer in de weer.SP aan de macht daar.

    A Mensen met een hoog inkomen betalen al meer progressieve belastingen.
    B Hoge inkomensontvangers krijgen meer te maken met de vermogensheffing, heffing bij overgang naar een zorg instelling, hogere successietarieven..
    C Sinds jaren hebben we al het middelloon stelsel.
    D Uit onderzoek blijkt dat hogere inkomenstrekkers een gezondere levenstijl hebben en daar kies je toch echt zelf voor.

    Groet, Jonas
  15. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 5 februari 2016 06:44
    In januari 2016 hebben veel senioren en gepensioneerden te maken met minder inkomen dan men in december heeft ontvangen. Door belastingmaatregelen, waaronder een verhoging van de zorgverzekeringsbijdrage, is het inkomen behoorlijk verlaagd. Veel leden laten door middel van mails weten dat zij vinden dat het nu moet ophouden met het steeds verder verlagen van het inkomen van senioren en gepensioneerden. ...

    Overigens heeft de Tweede kamer op donderdag 28 januari 2016 gedebatteerd over een rapport waarin is vastgelegd dat senioren en gepensioneerden er in de crisisperiode meer op achteruit zijn gegaan dan werkenden. Het CNV heeft daarop gereageerd via een persbericht: “Dit jaar begint voor de senioren met een kater”. www.cnv.nl/actueel/nieuws/nieuwsdetai... Het is nu afwachten wat er alsnog geregeld gaat worden voor senioren en gepensioneerden.
    ...

    Nu al jaren sprake is van het niet indexeren van pensioenen kan met recht afgevraagd worden of het redelijk is dat de pensioenfondsen moeten rekenen met een actuele rekenrente zoals die is vastgelegd in het Financiële Toetsings Kader (FTK). De Nederlandsche Bank (de toezichthouder) heeft in juli 2015 een nieuwe Ultimate Forward Rate ingevoerd die verregaande consequenties heeft voor de dekkingsgraad van pensioenfondsen. De Nederlandsche Bank stelt dat pensioenfondsen hun verplichtingen, het pensioen dat ver in de toekomst moet worden betaald, uit moeten rekenen aan de hand van een dagelijks bewegend rentepercentage dat al een aantal jaren extreem laag is. Het gevolg is dat sommige fondsen, zoals het ABP, per 1 januari 2016 een herstelpremie hebben ingevoerd om weer op het wettelijk vereiste dekkingsgraad te komen. Berekeningen tonen aan dat als de rente met 1% stijgt het vermogen van het pensioenfonds er met 15% op vooruit gaat.

    Je kunt je afvragen of dit nog de juiste maatregel is. Kijk maar eens naar het rendement dat pensioenfondsen in de afgelopen jaren hebben behaald. Ondanks een financiële en economische crisis, ondanks grote schommelingen op de beurzen behalen de pensioenfondsen in Nederland gemiddeld jaarlijks een rendement van 6 tot 7 procent. Op basis daarvan zou een terughoudend indexatiebeleid haalbaar kunnen zijn.

    In de komende tijd wordt er opnieuw verder gediscussieerd over een nieuw pensioenstelsel. Nog dit jaar moeten daar de uiteindelijke contouren van bekend worden. Recentelijk heeft de voorzitter van het Nederlandse Pensioenfonds in een interview gezegd dat pensioenfondsen af willen van de uitkeringsbelofte en kiezen voor een systeem waarin de deelnemer een eigen pensioenpot opbouwt met behoud van de collectieve risicodeling zoals die in de huidige uitkeringsovereenkomst is vastgelegd.

    In dat kader past dan ook de vraag op welke basis het opgebouwde pensioen geïndexeerd zou moeten worden. Dit zijn vragen waar binnen het CNV de komende tijd verder over gediscussieerd moet gaan worden.

    Overigens heeft het CNV in een brief aan de Eerste Kamer opgeroepen om er bij de toezichthouder op aan te dringen het UFR besluit te heroverwegen en om te kijken hoe ernaar een stabielere methodiek kan worden gekomen.


    Bron: CNV Connectief-Senioren.
    Onderstreping door mij (BDB)

  16. 2008drama 5 februari 2016 07:03
    quote:

    josti5 schreef op 3 februari 2016 08:56:

    De les, die deze tot op het bot verwende, luie, asociale, onbetrouwbare generatie ons leert: zorg voor een eigen appeltje voor de dorst, want wat u aan pensioen o p g e b o u w d denkt te hebben, en wat u aan AOW dacht/denkt te kunnen ontvangen (en waarmee in de pensioenberekening gedurende het hele werkzame leven rekening mee is gehouden): daar halen de jaloersen een forse streep door.

    Dat U op Uw 18e begon met werken (en vaak eerder), en dat de jaloerse generatie veelal heeft kunnen doorstuderen tot 22-25 jarige leeftijd, en dus nog een aantal jaren (op uw kosten) van extra pret heeft kunnen genieten: tsja, dat wordt gemakshalve 'vergeten'.
    Beste ge(pre)pensioneerde), we hebben het er zélf, met al onze goede bedoelingen naar gemaakt: deze generatie is door ons zelf tot 'godjesgeneratie' verheven: flower power, alles moet kunnen, alles voor het kind, iedereen doorleren, iedereen een diploma.
    Dus niet klagen. Want heeft U niet óók de ervaring, dat de persoon of het kind, voor wie in Uw leven het meest heeft gedaan, zich het meest van U afkeert, én omgekeerd...???
    Zo werkt dat blijkbaar, dus...
    Schrale troost: als ik zo mij heen kijk, wordt het per nieuwe generatie vooralsnog alléén maar erger - tot de wal het schip keert...
    Dus de 2008drama's en BEN's van nu kunnen hun borst natmaken, als zij eenmaal pensionado zijn geworden...
    Wie kaatst, moet de bal verwachten...
    Flower Power was in jaren 70 en een generatie waar Josti waarschijnlijk met een bloem in zijn haar rond liep..., likkend van zijn lsd postzegel. (en dus niet de patat en of NIX generatie uit jaren negentig en 2000 waar je wellicht op doelt.)

    Josti is degene die zo graag wil laten zien dat hij de generatie van zijn ouders was, hardwerkend, niets hebbend en met alles genoegen nemend. Het is ook niet makkelijk als je terugkijkt en je precies in de hoge welvaartscurve van de sinus zat.

    Ik begrijp best dat je je eigen situatie weg wilt houden van IEX maar je maakt zo vaak verwijzingen en gebruikt cijfers die aantoonbaar niet kloppen dat je je jezelf volstrekt belachelijk maakt in de discussie.

    Dat arrogante belerende, Rupsje Nooitgenoeg is trouwens wel consequent in je postings aanwezig, dus dat zal wel kloppen.

    Wellicht moet je eens wat meer aan je herinneringen doen en dingen meemaken dan de focus op je aangespoelde rijkdom. Kortom ga eens naar Zuid Amerika de gletsjers bekijken, naar Nieuw Zeeland de adembenemende natuur beleven.

    Is een stuk beter dan je fles wijn bij de Ludl in Krefeld of een goedkoop wantsenhotelletje in De Algarve.

    Vakantieman, het is hier geweldig!








  17. 2008drama 5 februari 2016 07:14
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 5 februari 2016 06:44:


    Nu al jaren sprake is van het niet indexeren van pensioenen kan met recht afgevraagd worden of het redelijk is dat de pensioenfondsen moeten rekenen met een actuele rekenrente zoals die is vastgelegd in het Financiële Toetsings Kader (FTK). De Nederlandsche Bank stelt dat pensioenfondsen hun verplichtingen, het pensioen dat ver in de toekomst moet worden betaald, uit moeten rekenen aan de hand van een dagelijks bewegend rentepercentage dat al een aantal jaren extreem laag is. Het gevolg is dat sommige fondsen, zoals het ABP, per 1 januari 2016 een herstelpremie hebben ingevoerd om weer op het wettelijk vereiste dekkingsgraad te komen.

    In dat kader past dan ook de vraag op welke basis het opgebouwde pensioen geïndexeerd zou moeten worden. Dit zijn vragen waar binnen het CNV de komende tijd verder over gediscussieerd moet gaan worden.

    Overigens heeft het CNV in een brief aan de Eerste Kamer opgeroepen om er bij de toezichthouder op aan te dringen het UFR besluit te heroverwegen en om te kijken hoe ernaar een stabielere methodiek kan worden gekomen.


    Bron: CNV Connectief-Senioren.
    Onderstreping door mij (BDB)

    Dus om de dekkingsgraad te verhogen is een herstelpremie ingevoerd, wordt die ook door pensioengerechtigden betaalt? (dit is geen vraag)

    De methodiek is stabiel genoeg, hoe stabiel wil je het hebben met een twaalfmaands gemiddelde? Maar het cijfer wat er aan de rente wordt toegkend is niet hoog genoeg..

    En vragen om indexering terwijl in onderdekking, je moet maar durven.

    Frame frame, Spin spin.... de bocht maar in, uit spuit het kapitaal eruit..
10.076 Posts
Pagina: «« 1 ... 407 408 409 410 411 ... 504 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.566
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.164
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.661
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.304
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.722
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.293
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.246
ASR Nederland 18 4.135
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht