Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Imtech Terug naar discussie overzicht

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1491 1492 1493 1494 1495 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 februari 2016 12:48
    quote:

    Opus135 schreef op 6 februari 2016 11:15:

    [...]

    Ik dacht "Peter zal er wel uit zijn rond 118 en klaar". Kennelijk niet. Dan een zware avond, want koers ging vanaf de top 119 eerst vrij langzaam maar zeker naar 111 en toen alleen in de laatste 2 uur een snellere beweging naar 103 om op 108 te eindigen. Hierbij winstgevend handelen, gelet op nooit raken van toppen en dalen en gelet op transactiekosten, lijkt me alleen voor zeer ingewijden weggelegd.

    Fundamenteel? Kan toch niet zo zijn dat deze val alleen door een matige outlook veroorzaakt wordt, en dat na overtreffende resultaten 2015? Je zou denken dat de rebound aanstaande is, waar voor de speculatieve belegger meer winst te behalen is dan met de koersbewegingen van gisteren na opening. Minimaal alla GoPro gisteren.

    Maar voor minder risico zou men naar een aantal andere (grote) clubs kunnen kijken. Piek Facebook op 117, O.K. een beetje gekte, maar nu slechts 104? Idem Alphabet van 800 naar 700? Amazon van 630 naar 500 (O.K. hier wel tegenvallende Q-resultaten)? NXP weer terug in de buurt van 52-wk-laag zelfs na de goede vooruitzichten? Apple idem, maar twijfel over hoe verder daar. In de oliesector: MPC en MRO idem (e.v.a.).

    Dit voor de korte termijn. Fundamenteel lijkt er nu iets van recessie-vrees en, of het ergens op slaat of niet, dan komen er neerwaartse krachten vrij. Zie ook de vrees voor troubles bij banken: ook ingeval van mooie winsten, structureel, toch angst voor zwakke broeders en besmetting en daarbij saai verdienmodel in de toekomst.

    Jammer dan Twitter wat meegegaan is in de val van LinkedIn. Short vóór de cijfers lijkt me nu te risicovol, al dreigt hier ook de hakbijl. Opluchtingsrally op korte termijn houd ik nu ook voor mogelijk, dus maar aan de zijlijn.

    Komende week nieuwe spanning voor vele TomTom-long-believers, waarvan velen niet blij op voorhand met de koersval tot onder 9 euro (er zullen weinigen ingestapt zijn rond 5 euro om onder alle omstandigheden te blijven zitten). SBM wordt opnieuw interessant. Dit aandeel heeft recent toch weer een aardige run achter de rug, in slecht sectorklimaat, maar breekt nooit door en de boete-deal komt maar niet rond.
    Hallo Opus, meer geluk dan wijsheid hoor en inderdaad de eerste winst was zo binnen maar toen de koers nog verder daalde werd ik gretig en stond binnen no time op verlies.
    Absoluut niet verwacht dat de koers geen herstel vertoonde na deze kaalslag van 40+%, alleen op Outlook is onwaarschijnlijk maar op de waardering middels GAAP wat erop duidt dat de waardering tov FB nog te hoog is.
    Maar uiteindelijk met flink handelen een winst behaalt van 38 stukjes is 4K $ voor een middag en avond stressen.
    Beslist niet voor herhaling vatbaar want meestal eindig je met verlies...

    @TT, zit erin op 10,15 en ben in de tussentijd van +20% naar inmiddels ruim in de min beland.
    Ik neem voor de cijfers niets bij, d'r zitten momenteel geen kopers en dan is de koers een speelbal voor speculanten om hun voordeel te behalen, d'r zijn o dertussen flink wat posities uitgestapt en wellicht maandag nog zo'n dag..
    Succes........Peter
  2. [verwijderd] 8 februari 2016 10:08
    @tom2,
    Dat gaat nog ff met de vlakke hand.
    En daar istie weer: ' volledig de weg kwijt'
    Heb m'n stoploss ingetrokken. Hij moet omhoog morgen
    En anders:John, doe er wat aan!
  3. Stif 8 februari 2016 10:41
    Bearmarket komt weer dichterbij. Valuta oorlog heeft ook de eerste stappen gezet.
    Amerika durft de rente niet meer te verhogen, Super Mario gaat in Maart waarschijnlijk de Euro weer omlaag lullen. Japanse yen wordt miraculeus sterker ondanks negatieve rente. Daytrading heeft volgens mij nu meer kans.
  4. [verwijderd] 8 februari 2016 11:23
    @Jan Pal/kick: ja, het is me wat. Di Mario moet flink moeten gaan bijstorten, al zullen de noordelijke landen het weer hoofdschuddend aan zien. Niettemin: veel bedrijven presteren goed en zullen dat wel blijven doen: ASML, Unilever, Ahold, Philips zelfs, in de VS Facebook en Google. VS-recessie-vrees lijkt me niet aan de orde.

    Maar wat kwam Binck toch met een bagger aanzeilen vanochtend. Normaal twijfel je nog wel eens al je berichten leest, in de zin van slecht nieuws kan ingecalculeerd zijn of slecht nieuws is goed nieuws, maar hier kon ik niks positiefs van breien. En om olie die weliswaar goedkoop is op het vuur te gooien meldt men er zelf nog even een stroef begin 2016 achteraan en duidelijkheid over kapitaal komt later wel een keer.

    Intussen ging Galapagos van een al gekortwiekte koers ook al fors naar beneden, al snel gevolgd en ingehaald door het net enigszins herstelde Fugro. Het hele TomTom-forum (long) dreigt onder ellende te bezwijken: de hoop op de ultieme of in ieder geval voorlopige redding is er nog steeds (morgen!), maar intussen lijkt het zo dat minus 10-15% als trap na niet eens meer uitgesloten is, de markt "verzint" wel een reden. De heer Goddijn staat niet bekend om Jobs-achtige enthousiasme, wat op zich niet erg is, als-ie zich maar niet verlaagt tot een Binckje, waar trouwens vooralsnog geen enkele aanleiding voor lijkt te zijn.
  5. [verwijderd] 8 februari 2016 12:55
    quote:

    Opus135 schreef op 8 februari 2016 11:23:

    Intussen ging Galapagos van een al gekortwiekte koers ook al fors naar beneden, al snel gevolgd en ingehaald door het net enigszins herstelde Fugro.
    Het schijnt dat de CEO van Galapagos op het IEX forum aan het posten is. Kan/mag dat zo maar? Vind het in ieder geval zeer bedenkelijk.
  6. [verwijderd] 8 februari 2016 13:36
    quote:

    margefreek schreef op 8 februari 2016 12:55:

    [...]

    Het schijnt dat de CEO van Galapagos op het IEX forum aan het posten is. Kan/mag dat zo maar? Vind het in ieder geval zeer bedenkelijk.
    Zou vreemd zijn. Onder welk alias?
  7. [verwijderd] 8 februari 2016 14:15
    quote:

    Bart- schreef op 8 februari 2016 13:52:

    [...]

    www.iex.nl/Forum/Topic/1332889/Galapa...

    Beagle06

    Grts,
    Bart
    Bedankt Bart! Ervan uitgaande dat de poster inderdaad de CEO is: opmerkelijk. Slechts peptalk en meer mag ook niet, maar komt wel sympathiek over. Verstandig lijkt het me niet vanwege moeilijke grens richting (voor)kennis delen. Anderzijds, een interview met een dagblad of op TV doen we niet moeilijk over. Moet men het wel beter doen dan Van Beurden bij Nieuwsuur en de nationale Ombudsman ook aldaar. Toon je daar zwakte (zoals ook Cohen eerder) dan weet Twan Huys daar wel raad mee, en ik moet zeggen, bij al deze personen niet ten onrechte.
  8. [verwijderd] 8 februari 2016 14:51
    nog n interessant Bankenbericht.......

    ma 08 feb 2016, 14:24
    Griekse beurs keldert na impasse met trojka
    ATHENE (AFN) - De impasse die vorige week ontstond tussen de Griekse overheid en zijn schuldeisers resulteerde maandag in een forse daling van de toonaangevende beursindex in Athene. Vooral bankaandelen werden gedumpt, uit vrees voor verdere negatieve gevolgen van het uitblijven van een akkoord over hervormingen.
    De graadmeter van de aandelenbeurs in de Griekse hoofdstad, de ASE-index, daalde rond 14.20 uur Nederlandse tijd 7 procent. De index zelf is dit jaar al meer dan 26 procent aan waarde verloren, waarmee het de slechtst presterende index is onder 93 markten die persbureau Bloomberg bestudeerde.
    De aandelen van Eurobank Egasias, Piraeus Bank en National Bank of Greece kelderden meer dan 22 procent. Het gesteggel over de te volgen economische koers, na jarenlange malaise, raakt de bankensector extra hard omdat geldschieters kampen met meer dan 100 miljard euro aan slechte leningen. Dat komt neer op de helft van het totaal dat de sector aan kredieten in de boeken heeft staan.
    De trojka wil dat Athene de broekriem nog verder aanhaalt door onder meer te snijden in pensioenen. De onderhandelingen werden eind vorige week afgebroken zonder uitzicht op resultaat. Een datum voor een vervolg is nog niet geprikt.
  9. [verwijderd] 8 februari 2016 15:09
    bescheiden wat Arcelor en DL aangeschaft.

    @Peter,
    al wat gedaan vandaag?

    @Fugro heeft n afwaardering gehad en ziet er weer beroerd uit.
    3 day rule.... ik blijf er vanaf.
    het waaide flink vanmorgen....
  10. [verwijderd] 8 februari 2016 15:40
    M'n NUGT moet nog ongeveer verdubbelen voor break-even, maar in dit tempo duurt dat maar een paar dagen....

    ANFI ook on the way down, maar wat niet....
  11. [verwijderd] 8 februari 2016 16:01
    quote:

    Jan Pal schreef op 8 februari 2016 15:09:

    bescheiden wat Arcelor en DL aangeschaft.

    @Peter,
    al wat gedaan vandaag?

    @Fugro heeft n afwaardering gehad en ziet er weer beroerd uit.
    3 day rule.... ik blijf er vanaf.
    het waaide flink vanmorgen....
    Hallo Jan, nee tot woensdag hou ik mij rustig en geniet van 'zak eens lekker door' met de carnaval, bevalt beter als de dump op de beurzen..
    succes.........Peter
  12. ch@rter 8 februari 2016 16:27
    Lijkt wel of heel de wereld aan t carnavallen is .. met de nadruk op vallen (als een baksteen die beurzen allemaal) goud en zilver is daardoor behoorlijk in trek maar of dat de veilige haven is??
  13. vegas 8 februari 2016 16:58
    Chesapeake Energy -50%!! Paar keer aardig mee getrade tijdje geleden, maar ben wel erg blij dat ik daar niet meer inzat.
  14. vegas 8 februari 2016 18:30
    quote:

    vegas schreef op 8 februari 2016 16:58:

    Chesapeake Energy -50%!! Paar keer aardig mee getrade tijdje geleden, maar ben wel erg blij dat ik daar niet meer inzat.
    En in 1,89
  15. [verwijderd] 8 februari 2016 21:22
    Kom er niet meer uit. Zowat alle techs/social medias en Amerikaanse banken lijken interessant nu, maar ik durf niet meer: NXPI, WDC, MU, FB, Alphabet, Amazon, Citigroup, MS-boeven etc. Goud-miners durf ik ook even niet: veel gestegen en straks draait de hele situatie zich (tijdelijk?) weer om, zit je er de hele tijd achteraan te lopen....

    Over Chesapeake meende ik te lezen dat faillissement niet de prioriteit is? Toch prettig om te weten als belegger...
  16. [verwijderd] 8 februari 2016 22:12
    quote:

    Opus135 schreef op 8 februari 2016 21:22:

    Kom er niet meer uit. Zowat alle techs/social medias en Amerikaanse banken lijken interessant nu, maar ik durf niet meer: NXPI, WDC, MU, FB, Alphabet, Amazon, Citigroup, MS-boeven etc. Goud-miners durf ik ook even niet: veel gestegen en straks draait de hele situatie zich (tijdelijk?) weer om, zit je er de hele tijd achteraan te lopen....

    kopen van de bleekneusjes?.......
  17. [verwijderd] 9 februari 2016 06:56
    quote:

    Jan Pal schreef op 8 februari 2016 22:12:

    [...]

    kopen van de bleekneusjes?.......
    ja, roodhoofdjes zoals PM weten daar wel raad mee :-)
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 1491 1492 1493 1494 1495 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.564
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.768
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.651
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.274
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.292
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.237
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht