Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Delta Lloyd Terug naar discussie overzicht

Delta Lloyd 2016

31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 1560 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 maart 2016 20:01
    Delta Lloyd blijft op S&P's CreditWatch-lijst tot na BAVA, claimemissie - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Standard & Poor's houdt de A- ratings van Delta Lloyd (DL.AE) op zijn CreditWatch Negative-lijst, in afwachting van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 16 maart aanstaande, waarbij aandeelhouders zich uit kunnen spreken over de aandelenemissie van EUR650 miljoen. "We handhaven onze CreditWatch vanwege de aanhoudende onzekerheid of Delta Lloyd succesvol zal zijn in het ophalen van nieuw kapitaal via de claimemissie", aldus de kredietwaardigheidsbeoordelaar die verwacht dit opnieuw te kunnen beoordelen na de BAVA en claimemissie. "Afhankelijk van de uitkomst daarvan, kunnen we of de ratings bevestigen, of ze met e e n of twee stappen verlagen vanwege de zwakkere winstcijfers, verminderd kapitaal en de druk om financiele flexibiliteit te behouden." Sinds augustus vorig jaar staat Delta Lloyd op S&P's CreditWatch lijst waarna de ratings medio december werd verlaagd tot A-, van A. Delta Lloyd, dat vanaf 21 maart in de Midcap zit, steeg vrijdag 4,2% in de AEX, die 2,7% hoger sloot.


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 11 maart 2016 21:53
    'Delta Lloyd zonder extra kapitaal meer waard'

    Door Archie van Riemsdijk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)- Het voortbestaan van Delta Lloyd (DL.AE) is in het geding, nu verkopen of opdoeken van de verzekeraar voor aandeelhouders voordeliger is geworden dan de steeds terugkerende kapitaaltekorten aan te vullen. Dat blijkt uit commentaren van analisten, in aanloop naar een cruciale stemming over een kapitaalverhoging volgende week woensdag.

    Opstandige aandeelhouders, aangevoerd door het Amerikaanse investeringsfonds Highfields Capital Management, proberen de aangekondigde claimemissie te blokkeren, met het argument dat Delta Lloyd genoeg kapitaal zou hebben.

    Die stelling valt volgens analisten echter moeilijk hard te maken.

    Afgezien van de wellicht wat agressieve houding van Highfields, handelen de boze aandeelhouders "zeer pragmatisch" door de claimemissie te willen tegenhouden, zeiden kredietanalisten van CreditSights deze week tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Zelf zijn zij ervan overtuigd dat Delta Lloyd wel degelijk een grote kapitaalinjectie nodig heeft om als gezonde verzekeraar verder te kunnen onder de nieuwe Solvency II-kapitaalregels. "Maar aandeelhouders kiezen misschien liever een extremer scenario", zegt analist Philippe Picagne van CreditSights vanuit Londen. "Als ik een aandeelhouder was, zou ik 'nee' stemmen tegen de claimemissie, omdat het bedrijf zonder de kapitaalverhoging meer waard is."

    Highfields riep aandeelhouders begin maart op niet akkoord te gaan met de geplande kapitaalverhoging van EUR650 miljoen, omdat hun winst per aandeel hierdoor met ongeveer de helft zou verwateren.

    Een overname door een andere verzekeraar of een 'run-off'-scenario, waarin de activiteiten van de levensverzekeraar geleidelijk worden afgebouwd, zou voor aandeelhouders meer opleveren, stelde Highfields in een op de website van de investeerder gepubliceerde presentatie. De investeerder verwees daarbij naar de 'intrinsieke waarde' van de verzekeraar, die Delta Lloyd zelf vorig jaar nog op zo'n EUR18 per aandeel stelde.

    De stelling van Highfields', dat Delta Lloyd genoeg kapitaal zou hebben, wordt niet onderschreven door analisten. Volgens analist Marcell Houben van SNS Securities blijft de claimemissie nodig om de negatieve gevolgen op te vangen van een waarschijnlijke verlaging van de rekenrente of 'ultimate forward rate'. Analist Albert Ploegh van ING ziet zelfs liever een grotere claimemissie van EUR1 miljard, omdat niet alleen de buffer moet worden versterkt, maar ook de zwakke kaspositie en de hoge schuld van Delta Lloyd moet worden verbeterd.

    De analisten van CreditSights noemen de optimistische aannames waar de Amerikaanse investeerder zich op baseert "moeilijk te kwantificeren".

    Inmiddels is Highfields van tactiek gewijzigd. De investeerder probeert niet langer een meerderheid te mobiliseren om tegen de claimemissie te stemmen, maar wil de stemming op 16 maart nu laten verbieden door de rechter en uitstellen tot tenminste juni 2017.

    Dat zou tijd geven om een nieuw intern rekenmodel te ontwikkelen, wat in de hoop van Highfields opeens een veel hogere kapitaalbuffer zou kunnen opleveren, die de claimemissie overbodig maakt. Delta Lloyd stapte eind vorig jaar af van zijn eerdere interne rekenmodel, dat een veel te wisselvallige kapitaalbuffer bleek op te leveren.

    Een tweede grote investeerder, Fubon Financial, heeft zich donderdag bij dit verzoek van Highfields aangesloten.

    Delta Lloyd ziet geen juridische basis voor het verzoekschrift, dat maandag wordt behandeld door de Ondernemingskamer in Amsterdam. De verzekeraar krijgt steun van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en De Vereniging van Effectenbezitters (VEB), zo bleek vrijdag.

    Vorige maand waarschuwde de verzekeraar dat het niet doorgaan van de claimemissie ernstige gevolgen kan hebben. Als de benodigde EUR650 miljoen niet wordt gestort, ontstaat volgens DNB gerede twijfel of de verzekeraar zich in de toekomst wel zal kunnen herkapitaliseren in geval van nood.

    Een korting op de kapitaaleisen van honderden miljoenen euro's aan compensabele verliezen komt dan te vervallen. In plaats van te worden versterkt door de claimemissie, keldert de kapitaalbuffer van Delta Lloyd dan nog verder omlaag.

    Als de toezichthouder betwijfelt of Delta Lloyd zich op eigen kracht kan herkapitaliseren, komt ook het scenario dichterbij dat een of meer sterke partijen worden gezocht om de verzekeraar over te nemen, zoals NN Group of een grote Europese verzekeraar zoals Axa of Allianz. De huidige lage aandelenkoers van Delta Lloyd maakt zo'n overname aantrekkelijk. Het aandeel is vanwege de dreigende winstverwatering sinds de halfjaarcijfers van vorig jaar met bijna 70% gedaald.

    Als aandeelhouders weigeren de buidel te trekken om het bedrijf financieel gezond te maken, moet het bestuur opstappen, meent Picagne. Om toezichthouder DNB tevreden te stellen zou een nieuw bestuur vervolgens het winstgevende schadebedrijf kunnen verkopen om de balans te versterken.

    Als er geen kopers te vinden zijn, dan kan de toezichthouder het onderkapitaliseerde levensverzekeringenbedrijf uiteindelijk in run-off plaatsen. Dan mogen er geen nieuwe verzekeringen meer worden verkocht en moeten alleen de lopende verzekeringspolissen worden uitgediend.

    In dit scenario wordt de kapitaalbuffer van de verzekeraar vanzelf groter, naarmate er meer polissen aflopen. Dan zijn er minder verplichtingen en risico's waar bufferkapitaal tegenover moet staan. Het overtollige kapitaal kan worden uitgekeerd aan de aandeelhouders.

    Voor de obligatiehouders is dit slechtste optie: zij krijgen in een dergelijk scenario hun geld pas na alle polishouders.

    Voor aandeelhouders levert een run-off-scenario zonder kapitaalversterking waarschijnlijk echter meer op, dan de huidige beurswaarde, als een sterke verwatering van het aandeel door de claimemissie daarbij kan worden vermeden, stellen de CreditSights-analisten Philippe Picagne en Raymond Tam.

    "Het is mijn persoonlijke visie dat Highfields behoorlijk agressief te werk gaat", stelt Picagne. "Maar ze hebben wel een punt: het run-off-scenario is beter voor de aandeelhouders dan de kapitaalverhoging."

    Een belangrijke overweging daarbij is dat EUR650 miljoen volgens hen lang niet genoeg om de financiele problemen van Delta Lloyd structureel op te lossen. De verzekeraar koopt er volgens hen alleen wat tijd mee: de kas zal in september 2017 weer leeg zijn, voorspellen zij.

    Delta Lloyd heeft simpelweg te veel schulden om genoeg winst te draaien. "Dat breekt je uiteindelijk op", zeggen de analisten. Delta Lloyd erkent ook zelf dat zijn schuld van ruim EUR2 miljard te hoog is.

    Om een stevige contante buffer op te bouwen, die te vergelijken is met sectorgenoot NN Group, heeft Delta Lloyd daarom zeker EUR2 miljard nodig, denkt CreditSights.

    Anders dan bij NN is de kasstroom naar de holding van Delta Lloyd echter al jaren negatief. Volgens de CreditSights-analisten behoren levensverzekeraars juist ruim bij kas te zitten: ze ontvangen immers vooraf de premies die pas veel later moeten worden uitgekeerd.

    Picagne en Tam vrezen bovendien dat de kaspositie van Delta Lloyd de komende jaren verder wordt uitgehold, omdat er steeds meer pensioenen moeten worden uitgekeerd.

  3. forum rang 10 voda 11 maart 2016 21:54
    Deel2 :

    De afgelopen jaren kreeg de kapitaalbuffer van Delta Lloyd al klap na klap, door onder meer een hoge hefboom, een ongekend lage rente, de keuze van de verzekeraar om alle beleggingen op marktwaarde te waarderen en de volatiliteit van het nieuwe Solvency II-toezichtskader.

    De verzekeraar haalde in 2014 EUR750 miljoen op met een eeuwigdurende obligatie en in 2015 nog eens EUR338 miljoen eigen vermogen met een claimemissie, maar die kapitaalverhogingen bleek niet groot genoeg.

    En nu het bedrijf in de problemen zit, wordt het steeds moeilijk om terug te gaan naar de markt, zeggen Picagne en Tam. Beleggers vertrouwen het bestuur dan niet meer. "Je kunt aandeelhouders van Delta Lloyd nu niet meer vragen om het kapitaal te verhogen met EUR2 miljard. Dat begrijpen ze niet."


    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com
  4. forum rang 4 aandeelofoptie 12 maart 2016 09:11
    quote:

    painter75 schreef op 12 maart 2016 07:46:

    bestuur weg! dat geeft beleggers hoop!
    Wat een onkunde - aandeel heeft boven de euro 18,00 gestaan - tegelijkertijd lees je nu over een schuld van euro 2,0 miljard ; natuurlijk veel en veel te laat vindt de emissie plaats - dat doe je bij een ( relatief ) hoge koers. Slecht financieel management en advies bij DL
    Geloof ook het verhaal dat de DNB heel wat te verwijten valt ( zie artikel Niek Hoek ) en heb empathie voor Highfields en Fubon ( je zult maar in DL zitten voor gemiddeld > 15 euro/ aandeel ) En dan een CEO die eerst vertelt dat er geen emissie hoeft te komen en enkele maanden daarna 180 graden draait. Is zoiets niet strafbaar ?
  5. [verwijderd] 12 maart 2016 11:35
    ja over om de tuin leiden gesproken! maar verwacht op de een of andere manier toch wat potentieel binnen de beurskoers! we zullen zien wat er komt 16 maart, misschien brengt er iemand een leuk bod uit op heel DL.
  6. [verwijderd] 12 maart 2016 15:10
    Heb uit het artikel in DFT(2 paginas in papieren krant vandaag) begrepen dat de huidige CEO zal moeten vertrekken bij "NEE" stemming.
    Het zal er om hangen, enkele hedgeclubs(5%) hebben nog niet aangegeven wat hun plannen zijn.

    Het aandeel staat nu 11 cent hoger dan begin dit jaar(€5,45)...de aanhoudende onzekerheid is de handrem op dit aandeel....
  7. [verwijderd] 13 maart 2016 14:58
    Ook hier een spannende week, twee rechtzaken in 3 dagen.

    De Tuchtkamer gaat de heer Hoek oproepen: "vertelt ons, leg ons uit hoe u zonder staatssteun de crisis bent doorgekomen? waarom waren de beleggingen en opbrengsten bij DL robuuster en hoger dan bij soortgenoten? wat is uw visie op de huidige buffers?"
  8. [verwijderd] 13 maart 2016 15:15
    In de VS heb je als >5% aandeelhouder enorm veel invloed en medezeggenschap, je wordt serieus genomen.

    Mijn angst: dat die hedgeclubs worden weggelachen door een of andere foute rechter met een beperkte blik op de wereld.
    Met de consequentie dat op termijn miljarden euros in verzekeraars ons land zullen verlaten op bewezen onzekerheid(lees: "De Bananenrepubliek" aangehaald door de oud CEO)
  9. [verwijderd] 13 maart 2016 16:35
    "De grootaandeelhouder zegt gegronde redenen te hebben om te twijfelen aan het beleid van de begin vorig jaar aangetreden bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa. Zijn aanpak wordt omschreven als ‘onder de maat, verwarrend en tegenstrijdig’. Er staat zelfs te lezen dat hij ‘er blijk van heeft gegeven niet op zijn taak berekend te zijn’. Highfields doelt onder meer op het nogal onhandige optreden tijdens een analistenpresentatie in augustus"(hele artikel op FD.nl)
  10. Tilburg013 13 maart 2016 16:36
    quote:

    paulta schreef op 13 maart 2016 15:15:

    In de VS heb je als >5% aandeelhouder enorm veel invloed en medezeggenschap, je wordt serieus genomen.

    Mijn angst: dat die hedgeclubs worden weggelachen door een of andere foute rechter met een beperkte blik op de wereld.
    Met de consequentie dat op termijn miljarden euros in verzekeraars ons land zullen verlaten op bewezen onzekerheid(lees: "De Bananenrepubliek" aangehaald door de oud CEO)
    Liever een lange termijn aandeelhouder dan hedgeclubs. Van mij mogen ze allemaal verdwijen. Ben voor de emissie. Verder is er niets spannends aan deze week. Ondernemingskamer zal aanhoren maar uiteindelijk verwijzen naar de BAVA. Dit (en geen enkel ander) is het medium om je (on)genoegen kenbaar te maken. Woensdag stemming en akkoord emissie. Fubon zal blijven en wellicht meedoen. Van Highfields verwacht ik dat ze hun positie liquideren en verdwijnen als ze maandag en woensdag bot vangen.
  11. [verwijderd] 13 maart 2016 19:18
    zou betekenen dat er 10% van de aandelen op de markt komt van Highfields !verwacht toch echt dat zo grote speler wel gehoord word en de bestuursvoorzitter het veld gaat ruimen!
  12. lokeend 13 maart 2016 19:52
    het lijkt mij dat als de emissie gewoon doorgaat dat er niet veel gebeurd, de teleurstelling van die emissie zit al in de koers.. en misschien neemt een partij dan wel afstand en knalt de koers in eerste instantie omlaag..
    Als de emissie niet doorgaat kon het nog wel eens hard omhoog gaan, maar we gaan het beleven..
  13. lokeend 13 maart 2016 20:14
    quote:

    Cl44Pa schreef op 13 maart 2016 19:58:

    Hoeveel daalt het aandeel dan?
    Als ik dat toch eens wist haha dat zou toch ontzettend mooi zijn!!
    ik hou rekening met een daling als de emissie toch door mocht gaan, er zit nu nog een stukje hoop in de koers dat de emissie niet doorgaat.. we zijn immers behoorlijk gedaald na aankondiging van die emissie..
    Mocht het aandeel onder de 3,50 komen ga ik bijkopen zodat mijn winstgrens lager komt die zit nu op 4,70 omdat ik op 5,14- 5,17 gekocht heb en op 4,30...

  14. lokeend 14 maart 2016 00:15
    quote:

    i know it schreef op 14 maart 2016 00:06:

    Emmisie gaat door koers duikt naar 3 euro
    Oke dus jij denkt dat er momenteel 2,5 euro hoop in de koers zit op het niet doorgaan van de emissie?
    het zou best kunnen als de emissie doorgaat de de koers een vrije val gaat maken, omdat het stukje hoop op het niet doorgaan van de emissie wegvalt..

31.190 Posts
Pagina: «« 1 ... 117 118 119 120 121 ... 1560 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.439
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.928
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.454
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.345
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.499
Allfunds Group 3 1.214
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.345
AMG 965 125.816
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.139
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 314
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.643
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.281
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.695
ASML 1.762 77.022
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.656
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht