Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ArcelorMittal LU1598757687

Laatste koers (eur)

24,000
  • Verschill

    +0,410 +1,74%
  • Volume

    823.248 Gem. (3M) 2,5M
  • Bied

    23,990  
  • Laat

    24,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Arcelor Mittal maart 2016

5.823 Posts
Pagina: «« 1 ... 232 233 234 235 236 ... 292 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 DWB Happy 20 maart 2016 15:16
    quote:

    Student biologie schreef op 20 maart 2016 14:32:

    Volgen mij hebben ze juist al heel veel verkocht en na de emissie ook hun financiële positie versterkt. En de koers is al verdubbeld afgelopen anderhalve maand en ik kan moeilijk geloven dat dat allemaal particuliere beleggers waren die toen hebben gekocht. Vergis je niet, het is echt niet mijn bedoeling om jullie enthousiast te maken want onze invloed op de koers de bestaat helemaal niet omdat wij een super klein tot geen aandeel hebben in de koersbeweging. Ik heb er wel baat bij als iedereen winst maakt op de koers en ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren door inzichten/meningen te delen. Alleen rijk worden is niet leuk. En misschien heb ik het helemaal mis zou zomaar kunnen. Dat de koers na de emissie daalt en ook nog een na Q1 dan kan die nog flink zakken terug naar 3 bijvoorbeeld. Het kan allemaal. Ik ben in ieder geval bereidt een risico te nemen. Wat jullie doen maakt mij niet heel veel uit. Ik zei twee maanden terug tegen mijn oom, als je je geld zo graag wilt beleggen, stap in AM die gaat echt stijgen. Toen zei die; als dat echt zo is dan zijn de professionele beleggers al lang voor en was de koers al lang al gestegen, als particuliere belegger loop je achter de feiten aan. Nu anderhalve maand later is de koers verdubbeld. Afgelopen week zei ik tegen hem, Fagron gaat in april ook stijgen. Hij zei weer hetzelfde. Ik hoop dat ik weer gelijk heb. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je met pessimistisch denken jezelf te kort doet en mensen al snel de professionele beleggers overschatten want zij gebruiken feiten en cijfers voor hun handelen en te weinig inzicht. Ik ga nu aan mn huiswerk, een nog veel belangrijkere investering. Medio april discussieer ik graag verder.
    Het verschil tussen jou en je oom, jij bent een gokker, en hebt toevallig (tijdelijk) geluk gehad,
    je oom is een belegger.

    Fagron, zeer speculatief aandeel, van 24 euro naar 4 euro, in enkele weken tijd,
    ook daar zaten mensen te roepen toen het naar 17 euro gezakt was dat
    het de bodem was.

    AM, het zelfde, zeer speculatief aandeel, met dus een groot risico,
    mijn inziens kan dit aandeel makkelijk de komende maand 40% inzakken.
    Iets langere termijn is het nog steeds onzeker of ze het gaan redden,
    een kans op een tweede emissie acht ik zeer groot.
    Een tweede emissie om nog meer (nieuwe) gaten te dichten!

    Wel een kanttekening, met een speculatief aandeel kan je veel verliezen,
    maar ook veel winnen, de kunst is dan altijd de juiste timing.

    Ook ik heb vaak in dit soort aandelen gehandeld, en heb daar ooit zeer zwaar
    lesgeld voor betaald.

    Beter beleggen, handelen met aandelen van solide bedrijven, met een druppelende kraan
    krijg je ook een emmer vol!
  2. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 15:27
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 20 maart 2016 14:50:

    Uit VEB nieuwsbrief van 20.3.2016
    Om de torenhoge schulden wat te dempen gaat staalgigant ArcelorMittal met de pet rond onder beleggers om 3 miljard dollar vers kapitaal op te halen. De details van die claimemissie in zes vragen beantwoord.
    Waarom een claimemissie?
    ArcelorMittal heeft zoals beleggers niet ontgaan zal zijn een moeilijk jaar achter de rug, staal- en ijzerertsprijzen staan al tijden onder druk. Het bedrijf zag dan ook het verlies oplopen tot bijna 8 miljard dollar over heel 2015, inclusief 6,2 miljard dollar aan afboekingen op voornamelijk de eigen ijzerertsmijnen. Financieel directeur Aditya Mittal gaf recent in de Financial Times aan dat 2015 een moeilijk jaar was, maar dat dankzij de nettoschuld reductie het bedrijf er relatief goed voor zal staan in het wereldwijde speelveld.

    Het staalbedrijf heeft op dit moment een nettoschuld positie van 15,7 miljard dollar, daar tegenover staat een bedrijfsresultaat (ebitda) over het afgelopen jaar van 5,23 miljard dollar. Oftewel de schuldenratio ligt rond de drie. De verhouding is op dit moment nog onder het plafond dat de banken stellen, namelijk een nettoschuld van 4,25 keer de ebitda. ArcelorMittal ziet echter in rap tempo de ebitda teruglopen en dus komt het plafond steeds dichterbij. Om zorgen weg te nemen bij beleggers haalt het bedrijf nu 3 miljard dollar op via de claimemissie en 1 miljard dollar via de verkoop van een 35 procent belang in de joint venture met het Spaanse Gestamp.

    Wat zijn de details van de claimemissie?

    Staalbedrijf Mittal geeft ongeveer 1,26 miljard nieuwe aandelen uit, dat komt neer op 2,77 miljard euro oftewel omgerekend de eerder gemelde 3 miljard dollar. Dit is een flinke uitbereiding van het aantal uitstaande aandelen dat nu nog 1,8 miljard aandelen bedraagt. Het aandeel Mittal noteert actueel 4,09 euro, daarmee is het bedrijf op de beurs zonder de emissie 9,7 miljard euro waard. Bij de huidige beurskoers komt er een derde extra kapitaal bij, na de afronding van de claimemissie komt daarmee de totale marktkapitalisatie van ArcelorMittal op 12,5 miljard euro.
    Beleggers die het aandeel op 14 maart nabeurs in portefeuille hadden hebben voor elk aandeel 1 claim ontvangen in portefeuille. Tegen inlevering van 10 claims kunnen zij vervolgens inschrijven op 7 nieuwe aandelen ArcelorMittal met bijbetaling van 2,20 euro per nieuw aandeel. De claimrechten kunnen worden gezien als een kortingscoupon om de ontstane verwatering te compenseren.
    De waarde van het claimrecht in portefeuille vertegenwoordigd het verschil tussen de huidige koers en de inschrijfprijs van 2,20 euro per aandeel. De formule werkt als volgt: waarde claimrecht = (nieuwe aandelen/oude aandelen) * (waarde aandeel ex-claim – uitgifteprijs). Dus bij bijvoorbeeld een koers van 4,09 euro voor het aandeel ArcelorMittal levert dat op: (7/10)*( 4,09 – 2,20)= 1,323 euro.
    De emissie is daarnaast volledig onderschreven door de begeleidende grootbanken, waarbij het vermelden waard is dat de Mittal-familie (grootaandeelhouder met circa 37 procent) ook gewoon volledig meedoet.

    Hoe staat de balans van ArcelorMittal er voor na de claimemissie?
    Zodra de claimemissie is afgerond zal de schuld ongeveer met een kwart zijn verlaagd. Analisten zien de schuldenreductie als een stap in de goede richting. Opgemerkt wordt dat de claimemissie een behoorlijke omvang heeft met ongeveer ruim een derde van de marktkapitalisatie, maar dat dit wel de balans repareert.
    De nettoschuld zal over geheel 2016 naar verwachting zakken naar onder de 12 miljard dollar. De actuele meest recente consensus schatting van analisten per Bloomberg ligt op 11,78 miljard dollar nettoschuld over 2016. Daar tegenover bedraagt de schatting van analisten voor de ebitda ongeveer 4,6 miljard dollar, dat is ruwweg gelijk aan de eigen afgegeven verwachting van meer dan 4,5 miljard dollar door ArcelorMittal. Het bedrijf baseert zich daarbij op de huidige marktprijzen. Daarbij daalt de verhouding naar een veel veiligere 2,6 keer de nettoschuld voor eind boekjaar 2016.
    Wat zijn de vooruitzichten voor ArcelorMittal?
    Of beleggers inschrijven zal voor een belangrijk deel afhangen van het geloof in het aandeel Mittal. Zowel meedoen (extra geld) als niet meedoen (verwatering) kosten beleggers geld. Het inschrijven hangt af van de vooruitzichten voor het bedrijf en de staalsector in zijn geheel.

    Waarom niet inschrijven
    De staalmarkt gaat op dit moment nog gebukt onder een enorme overcapaciteit en zwakke wereldwijde vraag. Staalvoorraden zijn opgelopen en Chinese bedrijven exporteren massaal goedkoop staal wat de prijzen drukt. ArcelorMittal wordt daarnaast aan twee kanten getroffen omdat het bedrijf naast het maken van het eindproduct staal ook eigen ijzerertsmijnen heeft. De mijnbouwtak zag de verkoopprijs van ijzerterts sinds 2011 al dalen van 180 dollar per ton naar even onder de 40 dollar per ton. Inmiddels is de ijzerertsprijs iets opgekrabbeld naar 56 dollar per ton, maar analisten vragen zich of hoe houdbaar dit is. Analisten wijzen op tijdelijke omstandigheden zoals een bloemenfestival in de Chinese industriestad Tangshan- goed voor 10 procent van de staalproductie in het land. Om bloemen goed te laten groeien moet de lucht schoon zijn en dus legt de overheid tijdelijk een deel van de staalfabrieken stil. Een andere factor is de ontwaarding van de yuan waardoor handelaren uit angst voor verdere ontwaardingen nu extra ijzererts opkopen. Daarbij versterkt mogelijke short covering als gevolg van deze twee factoren de beweging omhoog. Zodra deze tijdelijke factoren zijn uitgewerkt kunnen opnieuw dalende staal- en ijzererts prijzen het aandeel ArcelorMittal onder druk zetten.

    Waarom wel inschrijven
    Chinese staalbedrijven maken op dit moment grote verliezen en een herstructurering door de Chinese overheid kan zorgen voor het wegvallen van aanbod. Er zijn recent ook kleine positieve signalen, zoals dat de Chinese staalprijs weer iets aantrekt de laatste weken. Daarnaast kunnen anti-dumping maatregelen (importheffingen) in Europa en de Verenigde Staten zorgen voor hogere prijzen op deze markten en daarmee verbeterde resultaten. Zo kondigde de Verenigde Staten recent aan maar liefst 266 procent te gaan heffen bovenop de prijs van geïmporteerd Chinees staal. Europa legde eerder in februari al flinke importheffingen op Chinees staal. Een eventueel positief effect zullen beleggers in de komende kwartalen wellicht kunnen terugzien in de cijfers van ArcelorMittal.
    Tot slot is er nog het eigen reorganisatieplan van ArcelorMittal (‘’action 2020 plan’’), hierin wil het bedrijf richting 2020 de ebitda verbeteren met 3 miljard dollar en de vrij kasstroom met ruim 2 miljard dollar. Dankzij kostenbesparingen en een grotere focus op producten met hogere marges, waaronder staal voor auto’s, hoopt het bedrijf haar resultaten te verbeteren.
    De grote vraag is dus wanneer de bodem in ebitda bereikt zal worden, als dat dit jaar is dan ziet de toekomst er een stuk zonniger uit. Maar dan moeten wel de omstandigheden definitief ten gunste gaan keren. Daarnaast is het afwachten of ArcelorMittal dit keer er in slaagt hun plan succesvol uit te voeren. Als Mittal hierin echter slaagt dan kan de weg wel eens omhoog worden gevonden.
    Op dat kopen zit dus nog wel een vervelend kantje.. De afgelopen maanden heeft de auto industrie meer verkoop gehad,maar daar heeft AM dus niet bepaald van mee kunnen profiteren.Wat gaat er gebeuren als daar een kentering in komt.. In die verkopen dus.Het consumenten vertrouwen in de VS bv.. Is al 3 maanden op rij gedaald.
  3. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 15:31
    En in de laatste maand zelfs flink gedaald,daar waar de analistyen een stijging hadden verwacht.Amerika loopt tegen steeds hogere bezuinigingen aan ivm de staatsschuld bv... De lage olie koers houdt de boel op gang.. Maar bij stijging heb de gemiddelde Amerikaan een stuk minder te besteden bv.. En bij die afstanden daar.. Gaat er nog al wat BBP in die tank van hun en wordt dus uit de goederen economie onttrokken... Kan het zijn dat we dat nu zien? ;o)
  4. max21 20 maart 2016 16:03
    quote:

    "Don't Worry, Be Happy" schreef op 19 maart 2016 17:43:

    [...]

    Enkele weken wachten, inderdaad na de poppenkast, nadat het rookgordijn wat ze gecreëerd hebben weer opgetrokken is, verwacht dat je dan minimaal op 3,50 al kunt instappen.
    En dan is nog maar de vraag of het niet nog lager gaat!

    Want het zou een wonder zijn voor een bedrijf wat afgelopen 5 jaar 15 miljard door het putje gespoeld heeft, u ineens goed met een forse winst kan presteren!

    Er zijn zo'n 1,3 miljard aandelen bijgekomen, dividend zal amper 0,15 cent zijn
    bij een winst van 500 miljoen, wat afgelopen jaar dus een verlies was van meer dan 5 miljard!

    Kortom een casino aandeel pur sang!
    Misschien moet je je eens verdiepen in wat een cyclisch aandeel is en wat een varkensmarkt/handel is voordat
    Je wat loopt te blaten hier?
  5. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 16:07
    quote:

    tukker51 schreef op 20 maart 2016 14:59:

    [...]

    De uitgifte is feitelijk als geweest evenals de koersval.
    De koersval is gelijk aan de waarde van de claimrechten.
    Zonder die uitgifte was de beurskoers nu ongeveer 5,35 geweest. (4,06+1,30)
    Klopt.. Ik weet niet hoe ik laatst aan 5,80 kwam.Foutje... :o)
  6. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 16:13
    Autoverkopen VS fors gestegen vanwege gunstige kalendereffecten

    Dinsdag 1 maart 2016 16:59.. Oops... www.beurs.nl/nieuws/buitenland/396457...

    Edmunds en TrueCar verwachten dat de autoverkopen in de Verenigde Staten in februari op geannualiseerde basis uitkomen op 17,5 miljoen, wat de sterkste februarimaand in 15 jaar zou betekenen.

    In februari lag de gemiddelde transactieprijs per voertuig 2,2% hoger op jaarbasis, volgens data van Kelley Blue Book. Dit impliceert dat consumenten grotere, duurdere modellen kopen.
    Lage benzineprijzen, een soepelere kredietverstrekking en een verbetering van de werkgelegenheid in de VS dragen bij aan de sterke vraag naar auto's. Dit leidde in 2015 tot een recordjaar voor de Amerikaanse auto-industrie.
  7. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 16:17
    Europese autoverkopen plussen 14 procent in februari

    De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in februari met meer dan 14 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. In alle grote Europese automarkten was sprake van een dubbelcijferige groei. In Nederland - evenals in Griekenland - daalde de verkoop echter.

    www.dealersupportnet.nl/verkoopcijfer... en.. www.autointernationaal.nl/artikel.php...
  8. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 16:20
    quote:

    Rising hope schreef op 20 maart 2016 16:19:

    Niet mee eens, want de aandelen met korting moeten nog op de markt komen.
    Gemiddelde handel blijft belangrijk neem ik aan,niet de hoeveelheid stukken.Zijn we niet eerder minder koersgevoelig?
  9. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 16:35
    quote:

    Rising hope schreef op 20 maart 2016 16:22:

    Na emissie nog 1,5 euro te gaan op deze koers van 4 euro. Hoop dat het positief uitpakt
    Tsjaaa.. In bijde markten waar AM flink vertegenwoordigd zit zijn de verkopen gestegen in de auto industrie.Nu stijgen de brandstof prijzen weer,maar misschien trekt de verkoop nog steeds gunstig door,als men nog steeds gunstig kan lenen.Lekker gissen zo met die gouden koe..
  10. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 16:36
    Dat rijd daar op krediet... Hahaha.. Hmmm.. Maar dat is ook weer geld ontrekking aan de markt door rente..
  11. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 16:59
    Even een Amerikaanse vriendin gecheckt.. I do not know if the current rate, last time I took out a loan, I paid 11%.. ING 13,6% zelfs.. En dat leent dan daar tegen 0%..

    I heard an acquaintance of mine talking about buying a new car recently, she complained about the new taxes and fees that were included. Separate from the regular taxes and fees-

    As an example, if we go out for dinner, we get taxed for food and service, and then we get taxed again for a restaurant tax. And they're actually two different taxes. Both show up separate on the bill..

    What I mean is sometimes what they tell us we pay, is less than what we end up paying.

  12. forum rang 5 ToTheTop 20 maart 2016 17:13
    Já.. Je leent laag maar... En dan komen de belastingen dus.. Waardoor je dus in principe erg duur leent.
  13. [verwijderd] 20 maart 2016 17:38
    quote:

    Rising hope schreef op 20 maart 2016 16:19:

    Niet mee eens, want de aandelen met korting moeten nog op de markt komen.
    Ze zijn al op de markt. Namelijk in de vorm van claimrechten.
    Alle rechten tezamen vertegenwoordigen 1,26 mld. aandelen.

    Wel is het zo dat de aandeelhouders die de claimrechten bezitten nog wel 2,20 per aandeel = 2,77 mld. op tafel moeten leggen.
  14. [verwijderd] 20 maart 2016 18:55
    Enig goed nieuws over China en olie en andere grondstoffen gaan herstellen. Gezien de reactie van de beleggers op de CE verwacht ik dat 5 Euro weer snel op de borden staat. Nu 20K en bij een opening rond 4 koopt ik 20K bij. Ik vind AM een buitenkansje!!

    Suc6 allemaal de komende week!!

    Liro
  15. forum rang 4 DWB Happy 20 maart 2016 19:10
    quote:

    tukker51 schreef op 20 maart 2016 17:38:

    [...]

    Wel is het zo dat de aandeelhouders die de claimrechten bezitten nog wel 2,20 per aandeel = 2,77 mld. op tafel moeten leggen.

    Kijk en daar zit 'm nou de kneep!

    Bij een alsmaar stijgende koers zetten veel houders hun claimrechten maar al te graag om in aandelen, en dat is wat banken nu precies willen, dan slaagt de emissie voor 100%.

    Banken hebben de garantie gegeven om het restant van de claims op zich te nemen,
    deze banken die dus deze emissie begeleiden zijn er dus heel erg bij gebaat
    dat ze straks niet met die claims blijven zitten!

    Iemand hier nog vragen waarom de koers omhoog gegaan is?
    Iemand hier nog vragen wat de koers gaat doen als de banken los zijn?
  16. forum rang 4 Guus_Geluk 20 maart 2016 20:15
    quote:

    "Don't Worry, Be Happy" schreef op 20 maart 2016 19:10:

    [...]

    Kijk en daar zit 'm nou de kneep!

    Bij een alsmaar stijgende koers zetten veel houders hun claimrechten maar al te graag om in aandelen, en dat is wat banken nu precies willen, dan slaagt de emissie voor 100%.

    Banken hebben de garantie gegeven om het restant van de claims op zich te nemen,
    deze banken die dus deze emissie begeleiden zijn er dus heel erg bij gebaat
    dat ze straks niet met die claims blijven zitten!

    Iemand hier nog vragen waarom de koers omhoog gegaan is?
    Iemand hier nog vragen wat de koers gaat doen als de banken los zijn?
    Niet zo doemdenken! Kijk eens waar het aandeel vandaan komt. De grondstofprijzen zijn door het stof gegaan. De bodem is inmiddels achter de rug en AM heeft een flink herstel voor de boeg. De komende week zal de koers dan ook weer lekker verder gaan stijgen. Ik houd mijn stukken in ieder geval stevig vast. Wie zijn stukken nu verkoopt, heeft het niet helemaal begrepen.
  17. Robeke 20 maart 2016 20:17
    Ik denk toch eerder dat de begeleidende banken een koers van 2,20 willen zien. Dan kunnen ze de claims (bijna) waardeloos opkopen en omzetten in aandelen a 2,20 Wie wil ze nou niet op die prijs, toch? Als de claims zo laag gaan neem ik desnoods een lening om er nog voller in te stappen.
5.823 Posts
Pagina: «« 1 ... 232 233 234 235 236 ... 292 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht