Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 805 806 807 808 809 ... 1803 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 4 mei 2016 13:51
    Er mag ook wel eens gekeken worden hoe het zit met de verdeelsleutel in Arabische landen. De landen die weigeren moeten flinke sancties aan hun broek krijgen? Saoedi-Arabie en de Golfstaten etc
  2. [verwijderd] 4 mei 2016 14:30
    Waar gaat die E 250.000 per vluchteling eigenlijk naartoe? Stel we krijgen er 100.000 die worden toch wel door onze strot gedrukt door de Rutten/Samsonkliek.

    Krijgen we dan 100.000 keer E 250.000. Even rekenen nu. We krijgen dus E 25 mld van Brussel. Morgen Rutten op naar Brussel en het geld gaan innen.

    Groet, Jonas
  3. Klazien 4 mei 2016 14:36
    Ze zijn is Brussel zo dom dat ze alleen een Brexit al hiermee dichterbij halen.
    Wie is daar nog rouwig om? Je ziet nu dat de nationale regeringen niets meer te vertellen hebben in eigen huis. Ronduit belachelijk gewoon. Rutte staat wederom voor L.L
  4. pardon 4 mei 2016 14:55
    Boete voor EU-lidstaat bij weigeren vluchtelingen
    Foto: ANP
    Gepubliceerd: 04 mei 2016 13:12
    Laatste update: 04 mei 2016 14:49

    Lidstaten die weigeren te voldoen aan de afspraken om vluchtelingen op te vangen, krijgen als het aan de Europese Commissie ligt een forse boete.
    Dat maakt de Europese Commissie woensdag bekend, als onderdeel van de plannen voor een nieuw Europees asielbeleid, met als doel de lasten eerlijker te verdelen.

    De 'solidariteitsbijdrage' kan oplopen tot 250.000 euro per geweigerde vluchteling. Dit geld gaat vervolgens naar lidstaten die de afspraken wel nakomen.

    In het nieuwe asielsysteem is opgenomen dat in uitzonderlijke gevallen kan worden gekozen voor hervestiging van de vluchtelingen. Dit is volgens de Europese Commissie nodig om landen als Griekenland en Italië, die heel veel vluchtelingen te verwerken krijgen, te ontlasten.

    In dat geval treedt een verdeelsleutel in werking waarbij de rijkere EU-landen relatief meer vluchtelingen moeten opnemen dan de armere. Ook wordt gekeken naar de omvang van een lidstaat.

    Eerder ontstond rond de vluchtelingencrisis veel weerstand bij met name Oost-Europese landen om vluchtelingen op te vangen.

    Dublin
    De zogeheten Dublinverordening schrijft voor dat vluchtelingen asiel moeten aanvragen in het land waar ze aankomen. Volgens vicevoorzitter Frans Timmermans functioneert dat systeem niet, omdat lidstaten op zichzelf zijn aangewezen en geen hulp van andere landen krijgen. "Het werkt niet meer, we moeten het systeem hervormen."

    Landen die niet solidair zijn door vluchtelingen op te nemen, moeten dan maar bijdragen via financiële solidariteit, zo verdedigde hij de voorgestelde sanctie bij weigering.

    De lidstaten en het Europees Parlement moeten zich nu over het voorstel buigen. Een eerdere poging om 160.000 asielzoekers verplicht te hervestigen kwam nauwelijks van de grond, onder meer vanwege verzet uit Oost-Europa. Hongarije gaat een referendum houden over de verplichte asielquota. Slowakije stelt dat met asielquota "de werkelijkheid niet wordt gerespecteerd".

    Grenscontroles
    Daarnaast zegde de commissie woensdag toe dat Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Noorwegen de mogelijkheid krijgen hun grenscontroles met maximaal zes maanden te verlengen.

    Het doel blijft dat de controles voor medio november zijn beëindigd, zoals de commissie begin maart al stelde in een plan om het personenverkeer in de paspoortvrije Schengenzone dit jaar te normaliseren. Aan de controles zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moeten ze doelgericht zijn en beperkt in tijd, locatie en frequentie.

    Duitsland begon afgelopen september met de grenscontroles en wil daarmee doorgaan. Verlenging na 12 mei is juridisch echter alleen mogelijk met speciale toestemming van de Europese Commissie. Die kan daar alleen toe besluiten als Griekenland de controle van zijn buitengrenzen nog altijd niet op orde heeft.
  5. [verwijderd] 4 mei 2016 15:56

    Volgens mijn simpele berekening met het ene land betaalt E 250.000 per uitgespaarde vluchteling aan het andere land met dan wel die vluchteling zou Merkel met die miljoen vluchtelingen nu E 250.000.000.000. kunnen gaan ophalen in Brussel.

    Gaat niet gebeuren, maar het geeft wel aan dat ze in Brussel totaal de weg kwijt zijn geraakt onder voorzitter Rutten.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 10 rationeel 4 mei 2016 15:58
    quote:

    henk38 schreef op 4 mei 2016 15:02:

    Nu afwachten of er een land uit de EU stapt.
    Wij als voorbeeld land, zouden de eerste kunnen zijn:)
  7. pardon 4 mei 2016 16:54
    Franse politie ontruimt school vol migranten
    10 min geleden
    PARIJS - De Parijse politie heeft woensdag een school ontruimd die sinds enkele weken bezet werd gehouden door migranten. Volgens districtscommandant Michel Cadot zijn 277 mensen uit het gebouw gehaald. Het ging vooral om Soedanezen, Eritreeërs en Syriërs. Van ongeveer tweehonderd mensen moet eerst de verblijfsstatus worden vastgesteld, de overigen zijn naar een opvangcentrum gebracht.

    Om tot ontruiming te kunnen overgaan, moest de politie traangas inzetten om demonstranten te verdrijven. Die blokkeerden de ingang. Het gekraakte pand werd niet gebruikt voor onderwijs in afwachting van een verbouwing. De Franse hoofdstad krijgt steeds meer ongewenste toevluchtsoorden voor asielzoekers, vaak ook in de openlucht.
  8. forum rang 10 rationeel 4 mei 2016 17:22
    Waarom wordt die brutale Turk KUZU een podium gegeven. Laat hij in plaats van zich zelf voor te doen als zich inzettend voor de Nederlandse waarden, en te doen alsof hij heeft begrepen waarvoor wij 2 minuten stilte in acht nemen vanavond, zich eens verdiepen in wat er in de oorlog heeft plaats gevonden met de JODEN. En vervolgens het islamitische systematische bedreigen en beschimpen van JODEN, door zijn islamitische achterban eens aan de kaak stellen. Veroordelen, en er afstand van nemen.
    Zo niet. Waarom niet allemaal uitzetten naar dat prachtige land Turkije! Waar het leven zo goed is, met die rechtvaardige en geliefde dictator,
  9. forum rang 6 Chiddix 4 mei 2016 17:50
    De EU commissie gaat de EU landen nu verplichten mee te werken anders volgen hoge boetes. Dat staat allemaal los van een hek bouwen of de toegang versperren. De luchtbrug is in het leven geroepen.
    Het toegewezen quota staat los van vluchtelingen die binnenwandelen. Nederland neemt uit de verdeelsleutel van 160000 ongeveer 9000 vluchtelingen op. Spanje bv 15000. Probleem is, dat vluchtelingen helemaal niet verdeeld willen worden over de lidstaten. In Spanje kent men geen bijstandsuitkering. De voorzieningen zijn een stuk lager dan in West-Europa.
    De aantallen(160000) waarover men het heeft zou opzich geen probleem moeten zijn , als je het afzet wat in 2015 de Unie is binnengekomen.
    Maar in Hongarije komt een referendum over toelating van vluchtelingen.
  10. forum rang 5 DurianCS 4 mei 2016 17:55
    quote:

    Chiddix schreef op 4 mei 2016 17:50:

    De EU commissie gaat de EU landen nu verplichten mee te werken anders volgen hoge boetes. Dat staat allemaal los van een hek bouwen of de toegang versperren. De luchtbrug is in het leven geroepen.
    Het toegewezen quota staat los van vluchtelingen die binnenwandelen. Nederland neemt uit de verdeelsleutel van 160000 ongeveer 9000 vluchtelingen op. Spanje bv 15000. Probleem is, dat vluchtelingen helemaal niet verdeeld willen worden over de lidstaten. In Spanje kent men geen bijstandsuitkering. De voorzieningen zijn een stuk lager dan in West-Europa.
    De aantallen(160000) waarover men het heeft zou opzich geen probleem moeten zijn , als je het afzet wat in 2015 de Unie is binnengekomen.
    Maar in Hongarije komt een referendum over toelating van vluchtelingen.

    Precies, de vluchtelingen willen helemaal niet verdeeld worden, maar ze willen zelf kiezen. Alleen al om die reden is het prachtig als we wel zelf gaan verdelen. Als we dit goed doen dan wordt de EU opeens een stuk minder aantrekkelijk. Helemaal als Oost-Europa ook mee zou doen, maar dat lijkt me niet kansrijk.
  11. Rafter 4 mei 2016 19:37
    @hierboven...
    al dan niet verdelen in een visumvrije zone (Schengen!) Is op termijn irrelevant: uiteindelijk zal het gros terechtkomen in de 3 of 4 landen waar de voorzieningen (bijstamd, sociale huisvesting, zorg) het profijtelijkst zijn- dan is ineens Roemenie of Polen niet meer zo aantrekkelijk....

    Vandaag herdenken we de slachtoffers van de DUITSE waanzin van WO 2.
    4 dagen deden ze erover om het door Linksmensechen wegbezuinigde leger opzij te schuiven.
    Wat mij betreft denken we niet enkel over de plltsklapse DUITSE bezetting, maar ook de nu sluipende bezetting, wederom door DUITSLAND ('sie si d wilkommen', 'wir schaffen es...') , door hordes in cultuur achterlijke Moslims....
  12. [verwijderd] 4 mei 2016 20:35
    quote:

    Chiddix schreef op 4 mei 2016 20:29:

    We leven wederom in een tijd waarin 1 leider zijn(haar) wil oplegt aan Europa.
    Het zal wel een goede leider zijn..
    Anders ben je toch wel super dom om te doen wat deze leider wil !!!
    Of ze zijn super dom..
    Of het is een goed plan...

    Want je laat je toch niet chanteren dat is onmogelijk.
    Dan is het corruptie van hier tot Tokio..
    Dan laat je je gebruiken...

    Dat kan niet in een democratie die Europa heet..
    Chanteren mag niet..

    dus goed plan van de leider.
    Of de laatste keus ze zijn olie dom en kunnen zelf niks verzinnen....

  13. [verwijderd] 4 mei 2016 21:47
    Wat juist op 4 mei interessant is, is dat de volgevreten babyboom generatie blijft ageren tegen vluchtelingen. Hun ouders, die nog sporadisch iets kunnen vertellen - al dan niet in het verzet destijds- in ieder geval de Oorlog meegemaakt - ze maken allemaal de link met huidige vluchtelingen. Ze zien het leed, ze voelen het zelf. Ze wijzen op het heden en de lessen die je kunt trekken uit het verleden. En ik lees zo'n Rafter. Verbijsterd telkens over zoveel dommigheid. Ik snap het werkelijk niet. Ageren tegen Europa en je snapt 4 mei niet. Je snapt het echt niet.
  14. [verwijderd] 4 mei 2016 22:04

    Natuurlijk zijn alle posters behalve Stefan hier dom "Verbijsterd telkens over zoveel dommigheid". Dat meld je standaard om blijkbaar iets bij je zelf te bevestigen.

    Verband met de huidige vluchtelingen, hoofdzakelijk gelukszoekers, zie ik niet, maar je zit eigenlijk continu appels met peren te vergelijken. Je doet maar. Tja, sommige mensen weten niet beter bij gebrek aan verstand en kennis van zaken.

    Kunnen ze ook nog superarrogant zijn.

    Groet, Jonas
  15. [verwijderd] 4 mei 2016 22:05
    quote:

    jonas schreef op 3 mei 2016 22:29:

    Stefan Jonas heeft 2 academische titels "En ik snap dus gelukkig ook dat jouw mening die van een Mavo klant is". Die gebruik ik heel zeldzaam, maar ik schaam er ook niet voor.

    Denk je echt dat ik geen buitenlandse media lees? Nou dan vergis je je vreselijk. Jouw arrogante gedrag is wel knap storend. Totaal geen inhoud breng je. Typies vanuit een krakerspandje wat dom links zwetsen.

    Groet, Jonas

    PS Die hele Antropologie van jou is eigenlijk niet eens wetenschap. Ik ken daar wel wat boekjes van en die studie zit dichter bij de damesromannetjes dan echte wetenschap
    Nou nee, dit kwalificeert je niet Jonas. Derde persoon enkelvoud, dat neigt naar narcisme. Kleuters doen dat ook. Jonas wil spelen. Jonas, etc. Nee je komt niet bijster slim over. Je hebt klaarblijkelijk ook niets gelezen van wat ik eerder schreef over mijn post in Afghanistan. Mijn studies aanvallen, daar red je het niet mee.
  16. [verwijderd] 4 mei 2016 22:10
    Net of vluchtelingen de oorzaak zijn...
    Dan ben je wel heel kortzichtig...
    De oorzaak kan nooit bij een vluchteling liggen..
    Wapenindustrie en het de bankiers en de machthebbers hebben geluk dat altijd de verkeerde de schuld krijgen ...
    Komt een keer een dag en dan krijgt het volk door dat ze de veroorzakers moeten aanwijzen als schuldige....
    en dan krijg je echt chaos in alle landen..
    Gelukkig denken mensen niet verder en kan het hele systeem van wapenindustrie bankiers en machthebbers rustig door gaan ..
    En deze kleine elite zien de wereld als een spel..

    waanzin ten top..

  17. [verwijderd] 4 mei 2016 22:22
    Ik lees die troep nog eens van je Jonas en kom erachter dat je echt enkel ageert. Laat me raden: boos, blank, vijftig-plus, en geen enkel serieus financieel debacle tegemoet ziend? En dan toch ageren tegen mensen die voor oorlog moeten vluchten? Ik zou me kapot schamen, als de vooronderstelling een beetje klopt. Je blijft in links en rechts denken, en ook dat diskwalificeert je. Je denkt gewoon niet na. Je redeneert als een Mavo klant en je dient ook overeenkomstig behandeld te worden.

    Let wel, ik ga hiermee door. Ik wil elke redenering van jou kaput maken.
36.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 805 806 807 808 809 ... 1803 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.479
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.960
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.503
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.108
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.354
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.571
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.379
AMG 965 125.892
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.165
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 319
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.677
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.114
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.709
ASML 1.762 77.083
ASR Nederland 18 4.124
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.682
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
    2. NL inflatie april
    3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
    4. Infineon Q1-cijfers
    5. UBS Q1-cijfers
    6. Zalando Q1-cijfers
    7. Solvay Q1-cijfers
    8. Heijmans Q1-cijfers
    9. Kendrion Q1-cijfers
    10. BP Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht