Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Vermogensbelasting en het opzetten van een offshore bedrijf

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bas! 21 september 2016 19:23
    Ik neem aan dat iedereen de nieuwe kabinet plannen gezien heeft over de vermogensbelasting, ik hoop van dit forum geen plek te maken waar we onze bedenkingen over deze belasting uiten maar meer een plek om kennis op te doen over de legale alternatieven.

    Voor ons is het natuurlijk duidelijk dat de echt rijken deze belasting al lang op een legale manier ontwijken. Waar ik vooral in geïnteresseerd ben is om meer kennis op te doen over een legale en goedkope manieren om deze belasting te ontwijken.

    Zelf beleg ik op dit moment zelf via een BV, hierin heb ik een aanmerkelijk belang (dus betaal geen vermogens-rendement heffing), dividend binnen de BV is in Nederland onbelast, wat echter wel belast wordt zijn capital gains, hierover betaal je vennootschapsbelasting (voor ons gaat het om weinig geld, dus daar betalen we 20% belasting over). En op het moment dat ik geld naar privé wil halen betaal ik daar ook nog is 25% belasting over in Box 2.

    Nu is er natuurlijk geen enkele reden om deze BV in Nederland te vestigen, er zijn geen medewerkers, het is gewoon een holding company, dus ik had deze BV natuurlijk niet hier in Nederland moeten oprichten, maar ergens in een offshore land waar ik geen dividend belasting en geen capital gain/vennootschapsbelasting betaal. Dan betaal je natuurlijk nog steeds belasting in Box 2 op het moment dat je geld naar jezelf als privé persoon toehaalt.

    Zijn er hier mensen die ervaring hebben met het oprichten van een offshore bedrijf? Welke websites zijn betrouwbaar? Wat zijn de valkuilen? Welk land is geschrikt voor het oprichting van een holding company?
  2. jrxs4all 22 september 2016 09:55
    quote:

    BEN neutraal schreef op 21 september 2016 20:41:

    Niet bijster slim om via je BV te beleggen.

    Vermogen in een buitenlandse BV of trust moet je ook aangeven in box3. Dus succes.
    Nee, een aanmerkelijk belang in een buitenlandse BV valt in box 2.
  3. jrxs4all 22 september 2016 10:05
    quote:

    Bas! schreef op 21 september 2016 19:23:

    Zelf beleg ik op dit moment zelf via een BV, hierin heb ik een aanmerkelijk belang (dus betaal geen vermogens-rendement heffing), dividend binnen de BV is in Nederland onbelast, wat echter wel belast wordt zijn capital gains, hierover betaal je vennootschapsbelasting (voor ons gaat het om weinig geld, dus daar betalen we 20% belasting over). En op het moment dat ik geld naar privé wil halen betaal ik daar ook nog is 25% belasting over in Box 2.

    Je bedoelt dat dividend wat is ontvangen door de BV onbelast is ? Dat is alleen zo als de BV een aanmerkelijk belang heeft in het bedrijf dat het dividend uitkeert. Wanneer je belegt in beursgenoteerd bedrijf X is het ontvangen dividend gewoon belastbare winst. Of bedoel je een VBI ?

    Je kunt de BV inderdaad verplaatsen naar een land waar je veel minder dan 20% VPB betaalt, bijvoorbeeld de Antillen. Dan moet je eerst afrekenen met de fiscus hier en verder zijn er ook nogal wat kosten aan verbonden.

    En dan het punt wat Ben ook maakt, als je een behoorlijk rendement maakt is beleggen in prive altijd voordeliger. In ieder geval zolang het huidige systeem van de VRH blijft bestaan en dat is nog minstens 5 jaar en misschien wel veel langer.
  4. [verwijderd] 22 september 2016 10:32
    quote:

    jrxs4all schreef op 22 september 2016 09:55:

    [...]

    Nee, een aanmerkelijk belang in een buitenlandse BV valt in box 2.
    Box 2 inderdaad.
  5. jrxs4all 22 september 2016 10:56
    quote:

    Bas! schreef op 21 september 2016 19:23:

    Ik neem aan dat iedereen de nieuwe kabinet plannen gezien heeft over de vermogensbelasting
    Als echt het werkelijk rendement belast gaat worden in box 3, dan heeft het al helemaal geen zin meer om in een BV te beleggen, zelfs niet in een buitenlandse.

    Want het tarief in box 3 blijft in alle plannen 30%.

    Het kost al 25% box 2 heffing om geld van de BV naar prive te halen. Plus de kosten van de BV en de belasting die de BV betaalt. Dat is waarschijnlijk in geen enkel land interessant.
  6. forum rang 7 ffff 22 september 2016 11:11
    Bas,

    Zie hierboven de antwoorden van Jr en Ben. Zelf heb ik een jarenlange intensieve zoektocht achter de rug om uit te zoeken wat de beste manier is. In andere postings gaf ik al aan tientallen jarenlang vennootschappen in Nederland, in België, tientallen jaren Stichtingen in Nederland en België gehad te hebben en dus gerund te hebben, naast een eigen 100 procent Pensioenfonds.

    Om maar aan te geven dat ik de nodige watertjes doorzwommen heb. Over fiscale optimalisatie in vennootschappen en in Stichtingen hoeven ze mij niet veel meer uit te leggen.

    Maar jouw probleem was ook de mijne: De wetgevingen veranderen voortdurend: Wat ooit een fantastisch alternatief was, bijvoorbeeld een eigen Pensioenfonds of een volledig patrimoniumvennootschap wordt in pakweg 10 jaar door de Overheid "aangepakt" en wat een voordeel was verandert in een gecompliceerde wereld en kostenpost.

    Voor een oplossing anno 2017 raad ik je ten stelligste aan een afspraak te maken met bv. KPMG, Ernst & Young of fiscaal bureau met de nodige kennis. Want: En nou komt het: Uiteindelijk is iedere situatie toch weer net even anders. Men kan pas een goed advies geven als men het HELE PLAATJE overziet.

    Om je gewoon een idee en als voorbeeld te geven: De structuren die je opstelt houden al rekening met de toekomst , dus met de vererving, met de kinderen. Alleen al dat ene aspect kan een constructie geheel anders maken.

    Bas, bij mij liep het zodanig dat het zeer lucratief en zinvol was om gewoon te verhuizen en ik woon dus nu enkele jaren in Luxemburg. Dat scheelt gigantisch, maar uiteraard niks voor jou.

    Tenslotte Bas, toch even voor jou als advies: Ik heb hier in de KK van IEX een jarenlange diepe vete en strijd gehad met Ben, want Ben is tot in het diepst van zijn wezen tegen belastingconstructies. Dat is zijn goed recht, maar dan gaat hij altijd mensen die dat intensief toepassen denigrerend bejegenen. Het liefst belachelijk maken of opperen dat ze wel heel dom zijn. Net doen alsof die mensen nergens verstand van hebben. Zie ook alweer zijn eerste antwoord aan jou. Daar moet je geen goed advies van verwachten, want het is tegen zijn "geloof"

    Er loopt hier in de KK een hele lange draad: Fiscale optimalisatie waaraan ik.....jaren...gewerkt en bijgedragen heb en die voortdurend zwaar onder vuur lag door de tegenstanders. Lees dus oplettend de bijdragen, want die worden zwaar gekleurd door de maatschappijvisie. Al realiseer ik mij dat daar voor jou ook niet direct een oplossing staat.

    Beste advies: Alles eerst zelf goed op papier zetten hoe je huidige situatie is. Dan : waar wil je naar toe en dan een afspraak met gespecialiseerde fiscale mensen. KPMG en Ernst & Young kan ik je van harte aan bevelen.

    Peter

    P.S. Bas, opzetten offshorebedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten kost je ongeveer 3000 dollar per jaar, inclusief bestuur. Alleen huh...... Moet je wel opgeven...... Maar de Arabieren geven niks door, net als de autoriteiten van Bahama: Vraag maar aan Nelie Kroes en mijn bijdrage vandaag in de Panama-Leaks....... Raad ik je dus niet aan, maar wel bestuderen om op de hoogte te blijven!
  7. [verwijderd] 22 september 2016 11:16
    Peter, ik ben niet tot in het diepst van mijn wezen tegen belastingconstructies.

    Ik denk wel dat je als overheid er beter aan doet om een simpel en robuust belastingstelsel op te zetten waarin simpelweg geen ruimte is voor constructies. Dat is namelijk wel zo eerlijk.

    Verder denk ik dat jouw geklaag over belastingdruk op kapitaalinkomsten niet terecht is. Aangezien de belastingdruk op arbeid veel hoger is en mensen daar harder voor moeten werken dan voor rente/dividend/koerswinst. Ik denk dat een belastingstelsel mensen moet belonen/motiveren om te werken, niet om te rentenieren.
  8. forum rang 7 ffff 22 september 2016 11:24
    Ben,

    Je geeft al jarenlang zelfs een heel sterke indruk tegen ALLE belastingconstructies te zijn. Uiteindelijk is iedere belastingconstructie erop gericht MINDER belastingen te betalen en daar heb jij dan een hekel aan.

    Verder heb jij, zonder overdrijving, al jaren lang tientallen malen uiterst kwetsend en denigrerend geageerd op postings die erop gericht zijn belasting te ontwijken of te vermijden. Je hoeft er de draad Fiscale ooptimalisatie en voorla ook de draad: Belgische Regering, besef toch wat U doet, maar op na te lezen. Nu jaren later heb ik 100 procent gelijk gekregen in die draad over liquidatietax verhoging met zomaar even 150 procent. Ze jagen de productieve, keihard werkende mensen gewoon het land uit!

    Met jou allerlaatste zin hierboven ben ik het juist zo eens: Je kent mij goed genoeg: Mensen moeten werken en niet hangmatten, profiteren. Maar als mensen, zoals ik eenmaal een vermogen bezitten, ook keihard werken om dat vermogen te beschermen en niet slinks door een stelletje mouw opstropende Groenen van kaliber Klaver laten....beroven/ stelen! 1,65 procent per jaar is wel de HELFT van je vermogen in 30 jaar tijd.

    Peter
  9. [verwijderd] 22 september 2016 11:27
    Peter, om Alan Greenspan te parafraseren:

    Als jij denkt te weten wat ik denk, denk ik dat je niet weet wat ik denk.

    En ook hier sterft weer een zeehondje omdat Peter denkt dat hij belasting betaald over geld waar al belasting over betaald is. Nee, je betaald belasting over het inkomen dat dit kapitaal genereert, niet over het kapitaal zelf.
  10. Brievenbus 22 september 2016 11:29
    quote:

    BEN neutraal schreef op 22 september 2016 11:16:

    Ik denk dat een belastingstelsel mensen moet belonen/motiveren om te werken, niet om te rentenieren.
    Mja, dat zeg jij nou wel vaak, maar, op die momenten sterft er dus bij mij een zeehondje!
    Want, aan rentenieren gaat gemiddeld nou eenmaal bovengemiddeld veel / hard werken vooraf.
    Nog even afgezien van het feit dat er dan dus al evenredig bovengemiddeld veel betaald IS, zie ik niet zo veel in een maatschappij die hard werken met de hoop op later wat vroeger of wat rijker stoppen ontmoedigt.
    Jij wil de mensen niet motiveren om te werken, wat nou eenmaal nodig is om te KUNNEN rentenieren, nee, jij wil rentenieren duur maken.
    Punt.
  11. forum rang 4 New dawn 22 september 2016 11:31
    quote:

    BEN neutraal schreef op 22 september 2016 11:16:

    Ik denk dat een belastingstelsel mensen moet belonen/motiveren om te werken, niet om te rentenieren.

    Ik denk van niet. Arbeid in een kapitalistisch systeem is noodzakelijker dan arbeid.. Arbeid blijkt al meer vervangbaar en is een kostenpost op de balans van een bedrijf. Kapitaal is dat niet en is ook niet vervangbaar.

    Arbeid op de lange duur verdwijnt. Arbeidsethos is een achterhaalde moraal wanneer iedere werkgever probeert de factor arbeid te minimaliseren al sinds lange tijd.

  12. Brievenbus 22 september 2016 11:32
    quote:

    BEN neutraal schreef op 22 september 2016 11:27:

    Peter, om Alan Greenspan te parafraseren:

    Als jij denkt te weten wat ik denk, denk ik dat je niet weet wat ik denk.

    En ook hier sterft weer een zeehondje omdat Peter denkt dat hij belasting betaald over geld waar al belasting over betaald is. Nee, je betaald belasting over het inkomen dat dit kapitaal genereert, niet over het kapitaal zelf.
    Ben, even afgezien van jouw wederom opduikende opleidingsniveau, of gebrek aan, je spreekt jezelf nu heerlijk tegen.
    Als Peter in NL geld op een spaarrekening zou hebben staan dan betaalt hij meer belasting dan er rente gevangen wordt, oftewel, pure vermogensbelasting.
    Ugh!
  13. forum rang 7 ffff 22 september 2016 11:40
    Ben,

    Je gaat nu echt weer van alles door elkaar halen! Echt waar! Ten eerste sterven er hier geen zeehondjes, ten tweede heb ik NERGENS geschreven dat ik belasting betaal over vermogen waar al belasting over betaald is.

    Volgens mij hadden Jonas en zijdelings John het afgelopen etmaal daarover, maar ik niet. En zoals je correct schrijft: je betaalt belasting over het inkomen dat dat vermogen opbrengt. Daar valt nu juist mee te leven omdat het tenslotte ook inkomen is. Maar dan gaat het over percentages, over FINALE afrekeningen als Pensioenfonds of Vennootschappen O Stichtingen opgeheven worden en dan ziet het er allemaal plots anders uit. Een Overheid die 40 jaar lang beweert 10 procent aan eind af te nemen ( Stoppen vennootschap) en dat verhoogt naar 25 procent is gewoon een criminele oplichter, een bedrieger , categorie vuilste maffia.

    Peter
  14. [verwijderd] 22 september 2016 12:13
    quote:

    Brievenbus schreef op 22 september 2016 11:29:

    [...]

    Mja, dat zeg jij nou wel vaak, maar, op die momenten sterft er dus bij mij een zeehondje!
    Want, aan rentenieren gaat gemiddeld nou eenmaal bovengemiddeld veel / hard werken vooraf.
    Nog even afgezien van het feit dat er dan dus al evenredig bovengemiddeld veel betaald IS, zie ik niet zo veel in een maatschappij die hard werken met de hoop op later wat vroeger of wat rijker stoppen ontmoedigt.
    Jij wil de mensen niet motiveren om te werken, wat nou eenmaal nodig is om te KUNNEN rentenieren, nee, jij wil rentenieren duur maken.
    Punt.
    Rentenieren kun je ook met het geld van een ander waar je zelf niet voor gewerkt hebt.

    En je komt weer terug op dat gevaarlijke punt. Er is al belasting over betaald tijdens het werken dus dat hoeft dan niet meer tijdens rentenieren?
  15. Brievenbus 22 september 2016 12:21
    quote:

    BEN neutraal schreef op 22 september 2016 12:13:

    [...]

    Rentenieren kun je ook met het geld van een ander waar je zelf niet voor gewerkt hebt.

    En je komt weer terug op dat gevaarlijke punt. Er is al belasting over betaald tijdens het werken dus dat hoeft dan niet meer tijdens rentenieren?
    Aha, dus als je er wel zelf hard voor gewerkt hebt mag het wel van jou en hoeft het dus niet zwaar belast te worden?
    Fijn, giet dat maar 's in een wetsvoorstel.

    En wat betreft dat volgens jou zoo gevaarlijke punt; nee, het gaat er niet om dat er al over betaald is, het gaat er om dat er al heel veel over betaald is, immers, wil je later rentenieren dan moet je tijdens je werkzame leven bovengemiddeld hard werken of in ieder geval bovengemiddeld veel verdienen, en dan probeer je dus te sparen van een top van een inkomen dat toch al bovengemiddeld belast is, snap?
    Is al niet zoooo makkelijk, en, dan wil jij later dat geld DAT er overgebleven is nog eens graag gaan weg belasten.
    Oftewel, eigenlijk wil jij liever niet dat anderen de mogelijkheid hebben om te rentenieren.
    Voor Ben gelden natuurlijk andere wetten, die mag lekker met wat geld (van z'n vrouw/schoonfamilie?) een beetje op de beurs klieren en ondertussen met zijn wijze inzichten dagelijks een forumpje vullen, toch?
    Tsja.....
  16. Brievenbus 22 september 2016 12:33
    Overigens is het natuurlijk ook nog 's zo dat aan een vermogende oude dag naast hard werken vaak ook nog 's een spaarzaam leven ten grondslag ligt, en, dan heeft het toch iets lulligs als iemand zich gedurende z'n werkzame leven het brood (lees, dure reizen en dikke auto's) uit de mond gespaard heeft en de staat vervolgens later van die besparingen een solidariteitsheffing gaat vragen voor degenen die niet gespaard hebben, niet bijzonder hard gewerkt hebben en alles fijn hebben opgemaakt.
    Kan jij recht proberen te kletsen, blijft krom.
  17. [verwijderd] 22 september 2016 12:39
    Nou, de meningen zijn weer eens herhaald.

    Kapitaalinkomsten hoeven niet belast te worden want die mensen hebben vroeger hard gewerkt.

    Let wel, dat geklaag over de nu gunstige behandeling van kapitaalinkomsten (box3) voor vermogende beleggers wordt alleen maar minder gunstig als er aan gemorreld gaat worden. Pas dus op waar je om vraagt.

    EOD
  18. [verwijderd] 22 september 2016 12:46
    PS:

    Als de stap wordt gezet naar belasten daadwerkelijk gerealiseerd rendement (net zoals in het buitenland gebruikelijk is) de stap klein is om het aparte lage box3 tarief van 30% af te schaffen en de inkomsten ook onder box1 te laten vallen. En de volgende stap ook lonkt: de gerealiseerde winst op verkoop eigen woning ook belasten.
  19. [verwijderd] 22 september 2016 12:54
    "Bas; "En op het moment dat ik geld naar prive wil halen dan betaal ik daar ook nog is 25% belasting over in Box 2...kun je dan niet gewoon prive een lening aangaan met je BV tegen een marktconforme rente dan heb je die trammelant toch allemaal niet?
    grt. sjaak
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.521
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.539
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.143
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.606
Allfunds Group 3 1.222
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.156
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.138
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.728
ASML 1.762 77.177
ASR Nederland 18 4.127
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.692
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht