Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,895
  • Verschill

    -0,005 -0,56%
  • Volume

    6.497.833 Gem. (3M) 6,6M
  • Bied

    0,893  
  • Laat

    0,897  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming september 2016

1.022 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 september 2016 10:17
    quote:

    esprit se schreef op 23 september 2016 01:15:

    Even nog iets uit de "oude doos"......nog niet eens zo lang geleden...10 jaar slechts......

    Feit blijft dat de huidige top van Pharming in het [b]VERLEDEN uitspraken deed over de toekomstige winstgevendheid en waarde van het bedrijf, die keer op keer niet uitkwamen. Al in 2005 zou het bedrijf winstgevend zijn. Begin dit jaar was er de uitspraak dat waarschijnlijk in het laatste kwartaal van 2006 of in het eerste van 2007 zwarte cijfers worden geschreven.[/b]
    Deze uitspraak werd overigens bij de publicatie van de halfjaarcijfers niet werd herhaald. Eerst zien en dan geloven, lijkt mij daarom nu het beste devies voor Pharming. Kortom, ik ben niet zo enthousiast over het aandeel en van mij hoort u een ander geluid dan van de meeste andere analisten...


    www.iex.nl/Column/23763/Farce-Pharmin...

    www.iex.nl/Column/23763/Farce-Pharmin...

    .....en ook ik ging in de laatste link (tegen beter weten) in op het artikel van dhr. Wijma:
    ....esprit se esprit se 18 aug 2006 om 17:35

    ** In IEX-magazine van febr. 2005 raadde u Axonyx (AXYX) (BESTAAT NIET MEER) aan (enorme potentie); koers toen > USD 5,00; kort daarna (binnen 1-2 mndn.) koers aandeel ingestort; koers thans USD 0.85
    Heb spijt dat ik op uw advies ben afgegaan............
    M.vr.gr, Ruud

    ** Inderdaad, elke analist maakt fouten; dat wilde ik bij dhr. Wijma nog even stipuleren met een concreet advies uit het verleden; hij sloeg daarbij de plank volkomen mis.......
    m.vr.gr, Ruud

    Esprit SE, bekend klinkende naam van vroeger die associaties met een een nuchtere, objectieve blik oproept :)
    Ja, dat destijds beruchte artikel van Wijma... ;) Ik heb net met interesse de uitgebreide reacties erop even doorgenomen. Het was nog in de tijd dat Pharming-beleggers zich in zekere zin verbonden voelden met het bedrijf en als echte hobby er zich in verdiepten.
    Met vooral in aanvang onvervalst sektarisch gedrag bij de positivo's. De tegenstellingen in opvattingen waren net zo groot als tegenwoordig. Maar wel met vaak goed doorwrochte bijdragen en interessante discussies. Toch wat anders dan: "UPUPUP".
  2. alias25 23 september 2016 10:45
    quote:

    lower schreef op 23 september 2016 00:21:

    @voda
    Je moet niet vergeten dat er ook mensen zijn die op winst staan en andere die een lange adem hebben.
    Je pessimisme komt toch te veel uit de oude doos.
    We kennen je verlies. Galapagos stond februari op lage 30'rs. Nu hosanna. Geen medicijn op de markt.
    Ieder zijn koopmoment en zijn rendement.
    De onzekerheden omtrent de emissie zijn nu groot bij Pharming en de koers ligt stil.

    De deal is het funcament voor de toekomst van Pharming!!!

    Op winst staan,laat mij niet lachen. Of voor 15/01/14 gekocht of tussen 17/05/16 en 11/07/16. Voor diegene voor 15/01/14 geen compassie, hebben tijd en hogere koersen genoeg gehad. ;-)
  3. [verwijderd] 23 september 2016 10:51
    quote:

    ooievaar49 schreef op 23 september 2016 10:35:

    En????? Worden we nog overgenomen?
    Kans nihil.........dat dachten / hoopten we /ze 10 jr geleden ook al.....kansen alleen maar slechter geworden.......
    Het is een smerig spelletje van de directie / de Vries om elk jaar (> 10 jr) opnieuw te roepen dat winst "aanstaande" is........
  4. [verwijderd] 23 september 2016 10:53
    Goedemorgen. Nog een keer hoe ik tegenover de aankomende deal, de emissie en de bava sta.

    De deal vind ik voor Pharming zeer goed, omdat Pharming hiermee de kans krijgt om volgend jaar al winst te creëren. Een fundament te leggen voor een aanzienlijk betere toekomst dan Pharming vorig jaar had. Wie had dat een half jaar geleden maar durven denken?
    Bovendien ben ik erg verheugd dat de aandeelhouders dit keer als eerste de kans krijgen om aan een emissie mee te doen. Daarna mogen de investeerders pas de rest van de claims die dus allereerst aan de aandeelhouders toegewezen waren, gaan uitoefenen tegen DEZELFDE EMISSIEKOERS als de aandeelhouders. Weliswaar krijgen ze dan nog echter een douceurtje van warrants waarbij ze later nog eens aandelen kunnen aanschaffen, maar deze zullen gelukkig tegen een iets hogere aanschafprijs zijn als de emissieprijs. Met deze laatste actie wordt de emissie wél gegarandeerd en kan Pharming de verkoop van Ruconest in de USA weer helemaal in handen terug krijgen.
    Ik verwacht dat de verkooporganisatie die op poten gezet gaat worden aldaar en de artsenbezoekers in het bijzonder hun uiterste best gaan doen om een succes te maken van Ruconest in de USA. Het kán alleen maar beter worden als de laatste maanden onder Valeant.

    Toen Valeant noodgedwongen had laten blijken de voor hen niet interessante medicijnen van de hand te willen doen, zagen De Vries en Wright blijkbaar de kans schoon om te gaan onderhandelen om Ruconest weer volledig in handen te krijgen. Wat mij betreft een prima zet.

    Wat betreft de Bava.
    Net zoals ik dat de afgelopen keren deed bij de aandeelhoudersvergaderingen die ik ging bijwonen, heb ik vorige week al mijn vragen aan De Vries gestuurd t.a.v. emissie, situatie van Pharming e.d. .
    Dat is mij tot nu toe prima bevallen. De Vries beantwoordde in zijn algemene praatje en bij de grafieken die hij toonde mijn vragen, en de rest van de vragen die ik nog had, werden gesteld door Keyner van de VEB en een viertal andere aanwezige aandeelhouders voordat ik die kon stellen.
    Vandaar dat ik Lower vorige week ook voorstelde om alle vragen die hij al hier op het forum had verzameld, op te sturen naar Pharming. Dan kan men bij Pharming de antwoorden al voorbereiden en kan De Vries ze in zijn speech meenemen.
    (Nieuwe) vragen die dan nog niet beantwoord zijn door De Vries of Wright, kunnen dan alsnog in de vergadering gesteld worden.

    Ik wacht de emissie en de Bava toch wel in spanning af. Vooral wat betreft de cijfers t/m 31 augustus. De verkoopcijfers zijn in het derde kwartaal (vanwege het zomerweer) vaak minder goed als de rest van het jaar. Dan schijnen de HAE-patiënten, gelukkig voor hen, minder aanvallen te krijgen. Dus als de cijfers even goed of zelfs beter zijn dan in het tweede kwartaal is dat een zeer goed teken. En zie ik dan zeer zeker de emissie met een gerust hart tegemoet.

    Pharming heeft in het afgelopen jaar heel veel goede berichten m.b.t. Ruconest naar buiten kunnen brengen. Daar werd gezien de huidige koers niet bepaald goed op gereageerd.
    Hopelijk kan Pharming met de start van het nieuwe jaar 2017 de knop omzetten en laten zien dat Ruconest een heel goed werkend medicijn is en artsen en patiënten wereldwijd dat ook gaan inzien.
    De prachtige uitkomsten van onderzoek Fase II maakten dat toch eigenlijk al voor iedereen duidelijk.
    Nu nog zo snel mogelijk toestemming zien te krijgen voor zelftoediening en profylactisch gebruik, en dan kan de weg echt omhoog.

    P.S. Bovenstaand is mijn mening en zijn mijn verwachtingen. Niets meer en niets minder.

  5. [verwijderd] 23 september 2016 10:57
    Pharming Putocracy......4 jr. geleden..
    ***
    Nadat we dachten dat je een aandeelhouder niet harder op zijn Grieks kon nemen dan Marius Ritskes met Antonov deed, bewijst Sijmen De Vries van Pharming dat hij ook een olympische medaille aandeelhouders verneuken verdiend.
    Waar er enkele dagen terug nog euforie heerste bij de Pharming believert over het binnen halen van een verse financiering, begint de kater nu langzaam te komen. Ook bij MG's trading God Kennie zijn er weinig jubelende woorden te vinden. Eerst noemde hij Pharming nog een mogelijke opportunity, maar inmiddels is hij met een pallet rotte eieren gesignaleerd op het hoofdkantoor van Pharming. Het is natuurlijk wel zo dat zonder deze wurgfinanciering Pharming binnen 1 maand failliet zou zijn geweest, maar dan hadden de aandeelhouders de pijn in 1 keer kunnen nemen.
    Herc is overigens al jaren zeer sceptisch tegenover Pharming en andere bedrijven die enkel veelbelovende persberichten publiceren en nooit substantiële omzet, laat staan winst kunnen publiceren. De echte kerntaak van zulke bedrijven is namelijk niet het produceren van radioactieve konijnen, of chocolade melk gevende stieren, maar het betalen van de salarissen van de directie en het vullen van de zakken van al dan niet bevriende financiers. De aandeelhouder die al zulke sprookjes geloofd betaald elke cent hiervoor uit eigen zak, en spoort meestal ook nog al zijn vrienden en kennissen aan om die crap aandelen te kopen.
    Met de huidige financieringsdeal zal de koers elke dag lager worden gedrukt, tot elke believer kotsend door de bank wordt geliquideerd. Ondanks dat er nergens exacte voorwaarden te vinden zijn, is het een geweldig instrument voor de financiers. Ze krijgen elke dag zo'n 10 miljoen aandelen die ze vrijelijk kunnen dumpen en zullen Pharming een deel van de opbrengt geven. De financiers lopen geen enkel riscio en krijgen bovenop de dagelijkse zak centen ook nog eens gratis warrants kado.
    Na deze emissie cyclus van 10 miljoen euro, komen er misschien nog bonus aandelen bij, net zoals bij de vorige emissie van E8,4M. Toen beloofde Pharming dat hiervoor slechts 70 miljoen nieuwe aandelen tegen E0,12 per stuk zouden worden uitgegeven. Alleen de laatste tranche van deze lening was al bijna 100 miljoen aandelen groot, tegen een aflossing van slechts E1,4M. Maar goed, je bent een believer of niet en je wilt dus graag genaaid worden.
    Het wachten is nu enkel nog op een reverse split en het afstempelen van de nominale waarde van Pharming zodat Sijmen De Vries samen met Marius Ritskes en Jan Kees De Jager op de olympische spelen van 2016 het volledige erepodium de bezetten in de categorie 'Geld van anderen wegpissen'. Tot die tijd noemen we het maar gewoon 'op zijn Grieks' genaaid worden, zonder het lekker te vinden.
    Voor de lezers die niet zoals Herc moeten overleven op de straat, nog even de titel term putocracy uitgelegd. Dit is een regeringsvorm, waarbij de regering wordt gevormd door een stel klz. die niets anders doen dan zichzelf verrijken en de burger naaien. Net zoiets als de Pharming directie, of de gemiddelde zetel in de 2e kamer of falende burgemeester in Nederland.
  6. [verwijderd] 23 september 2016 11:21
    quote:

    marlanki schreef op 23 september 2016 10:53:

    Weliswaar krijgen ze dan nog echter een douceurtje van warrants waarbij ze later nog eens aandelen kunnen aanschaffen, maar deze zullen gelukkig tegen een iets hogere aanschafprijs zijn als de emissieprijs

    Waar in de berichtgeving kunnen we vinden dat de strike price van deze warrants hoger ligt dan de emissie-prijs? Dat gratis douceurtje aan de institutionals waarover Pharming niet repte in haar berichtgeving!

    Of is dit , na het jouw mededeling dat jij, als enige, uit de media had "begrepen" dat er geen grote korting gegeven gaat worden op de koersprijs en dat er naar buiten zou zijn gebracht dat de directie van Pharming zelf ook mee gaat doen aan de emissie, opnieuw een niet onbelangrijk iets dat wij gemist hebben in de media? Links dus graag waar we deze bewering kunnen terugvinden!
  7. [verwijderd] 23 september 2016 11:28
    quote:

    Beur schreef op 23 september 2016 11:21:

    [...] Waar in de berichtgeving kunnen we vinden dat de strike price van deze warrants hoger ligt dan de emissie-prijs? Dat gratis douceurtje aan de institutionals waarover Pharming niet repte in haar berichtgeving!

    Of is dit , na het jouw mededeling dat jij, als enige, uit de media had "begrepen" dat er geen grote korting gegeven gaat worden op de koersprijs en dat er naar buiten zou zijn gebracht dat de directie van Pharming zelf ook mee gaat doen aan de emissie, opnieuw een niet onbelangrijk iets dat wij gemist hebben in de media? Links dus graag waar we deze bewering kunnen terugvinden!
    Beur, dit heb ik begrepen uit die vermaarde berichten, conference call, interviews in media.
    Mijn laatste antwoord.

    Edit: Zie mijn P.S. onderaan mijn bericht.
  8. [verwijderd] 23 september 2016 11:38
    De prijsstelling van De Plaatsing zal worden bepaald op basis van een discount naar de volume gewogen gemiddelde koers van de aandelen Pharming gedurende een nader te bepalen periode, welke periode zal eindigen niet later dan de datum van de BAVA (woensdag 5 oktober).

    Beur,
    Je glijdt af naar enkel marlanki afvallen en dan ook de mond dat "vroeger" de discussoe inhoudelijker was.
    Toen schreef men poep zeker nog met "ou", tijd voor Pharming retirement?
    Lees zelf ook even op je zolderkamer wat "news"
    Hierboven van de pharming site, dus de berekeninen met AB zonder discount de prullebak in.

    En ja ik heb ook gelezen dat institutuonals wen andere prijs krijgen

    Prijs aandleen uit explanatory notes BAVA
    The institutional investors taking the risk of placement of rights shares which are not required by existing shareholders will be paid a small compensation in warrants to acquire the Company shares at a strike price that will be higher than the price at which the rights shares were offered to the Company’s shareholders.
    PRICING MECHANISM OF THE RIGHTS OFFERING
    The pricing of “The Rights Offering” will be determined on the basis of a discount versus the Volume Weighted Average Price (“VWAP”) of the Company shares in the capital of the Company over a period to be defined, which period will close no later than the date of the EGM (Wednesday 5 October).

    www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

  9. [verwijderd] 23 september 2016 11:42
    quote:

    marlanki schreef op 23 september 2016 11:28:

    [...]
    Beur, dit heb ik begrepen uit die vermaarde berichten, conference call, interviews in media.
    Mijn laatste antwoord.

    Edit: Zie mijn P.S. onderaan mijn bericht.

    Met andere woorden: in tegenstelling tot jouw beweringen niet terug te vinden in de berichtgeving maar slechts jouw interpretaties en verwachtingen.

    Maar wel opvallend precieze "interpretaties en verwachtingen" die ook van belang zijn voor de huidige koersvorming.

    Poster Marianki maakt als voorlopig enige op uit de berichtgeving dat:
    -Er geen grote korting wordt gegeven
    -De directie mee zal doen aan de emissie
    -De strike price van de warrants voor de institutionals boven de emissie-prijs zal liggen.

    Waarom zou De Vries dit soort belangrijke info (desgevraagd) wel aan Marianki doorgeven maar nou niet meteen in de officiële berichtgeving melden?

  10. [verwijderd] 23 september 2016 11:51
    quote:

    lower schreef op 23 september 2016 11:38:

    De prijsstelling van De Plaatsing zal worden bepaald op basis van een discount naar de volume gewogen gemiddelde koers van de aandelen Pharming gedurende een nader te bepalen periode, welke periode zal eindigen niet later dan de datum van de BAVA (woensdag 5 oktober).

    Beur,
    Je glijdt af naar enkel marlanki afvallen en dan ook de mond dat "vroeger" de discussoe inhoudelijker was.
    Toen schreef men poep zeker nog met "ou", tijd voor Pharming retirement?
    Lees zelf ook even op je zolderkamer wat "news"
    Hierboven van de pharming site, dus de berekeninen met AB zonder discount de prullebak in.

    En ja ik heb ook gelezen dat institutuonals wen andere prijs krijgen

    Prijs aandleen uit explanatory notes BAVA
    The institutional investors taking the risk of placement of rights shares which are not required by existing shareholders will be paid a small compensation in warrants to acquire the Company shares at a strike price that will be higher than the price at which the rights shares were offered to the Company’s shareholders.
    PRICING MECHANISM OF THE RIGHTS OFFERING
    The pricing of “The Rights Offering” will be determined on the basis of a discount versus the Volume Weighted Average Price (“VWAP”) of the Company shares in the capital of the Company over a period to be defined, which period will close no later than the date of the EGM (Wednesday 5 October).

    www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

    Aha, dit is harde info! Bedankt en excuus. Dat punt over die strike price die hoger ligt dan de uitgifteprijs neem ik dus terug.
  11. [verwijderd] 23 september 2016 11:53
    quote:

    Beur schreef op 23 september 2016 11:42:

    [...]Met andere woorden: in tegenstelling tot jouw beweringen niet terug te vinden in de berichtgeving maar slechts jouw interpretaties en verwachtingen.

    Maar wel opvallend precieze "interpretaties en verwachtingen" die ook van belang zijn voor de huidige koersvorming.

    Poster Marianki maakt als voorlopig enige op uit de berichtgeving dat:
    -Er geen grote korting wordt gegeven
    -De directie mee zal doen aan de emissie
    -De strike price van de warrants voor de institutionals boven de emissie-prijs zal liggen.

    Waarom zou De Vries dit soort belangrijke info (desgevraagd) wel aan Marianki doorgeven maar nou niet meteen in de officiële berichtgeving melden?

    U insinueert.
  12. [verwijderd] 23 september 2016 11:59
    quote:

    marlanki schreef op 23 september 2016 11:53:

    [...]
    U insinueert.
    Geef dan die links uit de berichtgeving waarin ik die wezenlijk belangrijke info terug kan vinden als dat bijvoorbeeld de korting niet zo groot zal zijn.

    Marianki:
    "Uit de persberichten, conference call en interviews in media heb ik begrepen dat Pharming geen groot percentage korting zal geven via de claims.
    "Wat betreft het meedoen aan de emissie door directieleden van Pharming, is naar buiten gebracht dat de directie beslist aan de emissie zal deelnemen. "
  13. [verwijderd] 23 september 2016 11:59
    Citaat:....Het toenemende gekrakeel, scheldpartijen, vraag naar "onderbouwingen" en de ruzie's over Pharming zijn m.i. symptomatisch voor het naderende einde van Pharming........
  14. [verwijderd] 23 september 2016 12:04
    quote:

    weltevree schreef op 23 september 2016 12:02:

    Jouw einde in Pharming zal je bedoelen
    ........en die van u mijnheer / mevrouw Weltevree...
  15. [verwijderd] 23 september 2016 12:07
    quote:

    marlanki schreef op 23 september 2016 11:54:

    [...]
    Dacht het ook, maar wilde het niet zeggen . :-))
    Erica Cor Weltevree is hier natuurlijk voor de losse pumpflodders en vooral bezig als stiekem ondersteunend Ab-tjes alias, maar jij valt steeds meer uit je rol.
  16. [verwijderd] 23 september 2016 12:18
    quote:

    Beur schreef op 23 september 2016 12:07:

    [...]Erica Cor Weltevree was hier al met alleen maar losse flodders en vooral bezig als stiekem ondersteunend Ab-tjes alias, maar jij valt steeds meer uit je rol.

    En u bent alleen maar bezig te proberen mij onderuit te halen.
    Begint langzamerhand wel op stalken te lijken.
    Ik stel voor om maar nu eerst eens de aankomende weken af te wachten, i.p.v. vliegen af te vangen bij mede-forumleden om zo uw gelijk proberen te halen.

    Nu nog anderhalve week voor de BAVA op 5 oktober. De koers gaat MIJNS INZIENS toch nog daarvoor omhoog.
1.022 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht