Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

ALEX beleggersdag...

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 juni 2004 23:31
    kan ik helaas wegens omstandigheden niet heen.(CRXL wordt er vertegenwoordigd door Elizabeth Goodwin, zij zal zich storten op IR)

    Ik doe mijn best wel op het bedrijfsbezoek aanwezig te zijn op 15 juni a.s. Ook kan ik tips geven mbt omgang met 'geshuffel'door IBers etc.
    Lucky stelt het iets te eenvoudig voor, we blijven kleintjes in beleggingswereld en een blok van 60.000 zal niet helpen, al lijkt het heel wat. Ideeen in die richting dien je al helemaal niet op dit forum voor te stellen!
    Laten we ons vooral richten op waarom we in CRXL beleggen en geen 'handelsoorlog' te beginnen... Die ruime 50% particulieren in CRXL kan je beter goed voorlichten om de acties van IBers minder effectief te laten zijn!

    ivet

    mvg ivet
  2. [verwijderd] 5 juni 2004 00:34
    Goede avond Ivet,

    Tja het is misschien te eevoudig mijn voorstel, maar mogelijk voor eens en altijd doeltreffend !
    Het is inderdaad niet netjes dat ik hier zo'n voorstel doe, maar vergeet niet degene die zich met shuffelen bezighouden veel minder dan netjes zijn.
    Vergeet ook nooit dat er al vele gegarandeerd in paniek en met stevige verlies zo hun Crucell stukjes gedumpd hebben in het verleden !
    Dit soort praktijken kunnen wij gegarandeerd stoppen, dmv een giga baricade te plaatsen !
    Maar het overleg hierover zou beter in een besloten chatbox kunnen plaatsvinden.
    Kortom ik ben het spuug zat, ik ben best bereid om constant mee de muur intact te houden met een bied van 2 tot 5K.
    Zie het ook als een proef, door zo'n blok dumpen ze niet heen !
    Die lieden die zich dagelijks met koersdrukken bezig houden is ook een georganiseerde groep.
    Wat vele nog steeds niet door hebben, is dat hun het plafond steeds lager hangen, en hun alleen steeds de voorzetjes geven, dmv kleine blokjes op de bied te verkopen.
    Tussendoor doet de kleinere belegger steeds het grotere werk, om voor hun dus de biedzijde compleet uit te hollen met grotere verkooporders.
    Kortom het is een listig doortrap spel, waardoor helaas de kleinere belegger ontmoedigd wordt.
    De interesse van nieuwe beleggers word hierdoor ook minder, dat jojo effect is voor vele al een reden om niet in te stappen !
    Veel beleggers kijken steeds terug naar het koersverloop van een aandeel voordat ze het kopen, tenminste dat doe ik ook.
    Ivet zonder deze zware jongens hadden we allang over de 10,- euro gestaan !
    Laten we ze geen lucht meer geven, mogelijk dat ze in de toekomst nog veel harder aan de boom gaan schudden !
    Als de spoeling steeds dunner word kunnen ze namelijk 2 dingen doen, dat is op hoger koers nivo hun spel weer verder spelen, of een fikse shake vaak uitgevoerd tijdens een slecht persbericht aanslag etc.
    Een echte fikse shake schud misschien wel 50% van de kleine beleggers uit de boom !
    Ik vond het gegeven helemaal niet zo positief dat nu al bijna 50% van de aandelen in handen is van IBers.
    Deze grote haaien worden steeds hongeriger, en willen steeds meer, en zullen daarbij steeds brutaler worden.
    Voor degene die in zijn voor zo'n "baricade" actie, laat het weten door dit berichtje aan te bevelen.
    Misschien kunnen we bij voldoende deelnemers, er binnenkort iets concreets over afspreken :)

    Groet,
    Lucky

    PS
    wij allen zijn gebaat bij een rustig en stabiel koersverloop :)
  3. [verwijderd] 5 juni 2004 10:33
    Hi Lucky ! Ik begrijp dat je de pest hebt aan dat doorzichtige koersdrukken. Je stelt dat anders de koers al
    > €10 had gestaan. Echter dat kun je wel stellen, maar dat is mij lang niet duidelijk.

    Je wilt een constante steun organiseren, zodat er niet gedrukt kan worden. Maw je wilt een "floating" steun organiseren, die dus langzamerhand omhoog gaat. Je organisatie van steun zal zeker opgaan bij de bewezen steun (nu horizontale steun) op € 5.5, maar of dat bij (de weerstand van) € 7.5 ook opgaat, dat valt nog te bezien. Immers als de ge-organiseerde steun slechts 50 k is dan is dat voor IB-er geen probleem.

    Het lijkt mij dat er altijd partijen zullen zijn, die willen traden tussen steun en weerstand. Om daar nou ten strijde tegen te trekken, dat lijkt me niet zinvol. Wat wel ernstig zou zijn, dat is als de koers meerdere dagen onder de € 5.5 wordt gedrukt. Dat moet voorkomen worden. Echter het lijkt me zo dat iedereen daar wel wil kopen...

    ****************************************************
    Anderzijds kun je afvragen, hoe de koers verder aanzienlijk kan worden beinvloed. Ik doe poging tot rangschikking naar gelang van importantie:

    Crucell is verantwoordelijk voor:

    1. PB's (incl kwartaal/ jaarcijfers) van Crucell mbt contracten, R&D status, e.d.
    2. AVA, outlook & behandeling. NB Daar kunnen wij niet veel aandoen. Wel kunnen we VEB aanmanen via Email geen onnodige rotzooi te trappen, want kwam op Yahoo over als "hostile atmosphere". Anderzijds moet Brus niet aan VEB vragen hoeveel aandelen ze bezitten, dat is flauw en irrelevant.
    3. Geen indruk geven dat er nog een forse emissie kan komen. Maw zorg voor goeie cashflow.
    4. Geen overdreven optie beloning.
    5. Opname van Crucell in diverse indexes zou belangrijk kunnen zijn: Russell-2000, Nasdaq Biotech. NB Las ergens dat opname in Russell-2000 te verwachten zou zijn (op basis van omzet op Nasdaq).
    6. Promotie van Crucell op investors en scientific meetings, bedrijfsbezoeken. Op investors meetings wordt lobby werk gedaan om IB-ers over te halen ook mee te doen.

    Wat kunnen de aandeelhouders doen ?
    1. Aandelen kopen op steun, zodat koers niet door essentiele steun knalt.
    2. Verzorgen van forums en daar kunnen uiteenzetten dat de koers verantwoord is en goeie potentie heeft. Zorgen voor quality board (maw geen onnodige b.s.). NB Op zich is Yahoo Crucell en ook IEX Crucell forum behoorlijk goed.
    Echter het DFT forum is onvoldoende. Er is zelfs een gek die bewust negatieve verhalen post. Daar zou wat weerwerk geboden kunnen worden.
    3. Verzorgen van Web-site voor gebruikersgroep bv via MSN, waar dan ook charts voortdurend ter inzage zijn.
    4. VEB tot de orde roepen nav AVA
    5. Emails richten tot banken en analisten mbt Crucell
    6. ......Graag verdere suggesties van andere forumgenoten......

    Mijn conclusie is, dat aandeelhouders niet zo veel kunnen doen. Als je vertrouwen hebt in de aanpak van Crucell, dan moet je ook het geduld hebben om enige jaren geinvesteerd te zijn. En na een mooie uptrend, dan is een correctie naar steun slechts een bewijs van kracht en juist dan stappen nieuwe investors weer in. Als je dat geduld niet hebt (en uitstraalt), dan kun je een ander ook niet overtuigen om voor LT te investeren.

    Graag commentaar/ suggesties. Groet
  4. [verwijderd] 5 juni 2004 10:36
    ik ben het over het algemeen helemaal met je eens Lucky, maar je onderschat de kracht van IBers, of overschat je eigen kracht.
    Het is zeer de moeite waard er eens over te discusseren,maar zo'n discussie past niet op dit forum. Al is het maar omdat ook IBers meelezen...
    De koersbewegingen van CRXL zijn atypisch; omdat de doorsnee belegger de laatste berichten gewoonlijk als positief ervaart en de koers een mooie stijging moet kunnen laten zien, is het des te opvallender dat een daling optreedt na deze goede berichten. Op zijn minst zeer vreemd!

    Wanneer je het wat lijkt om van gedachten te wisselen met andere forumleden(bij mij of een ander thuis), mail me dan.

    mvg ivet
  5. [verwijderd] 5 juni 2004 10:58
    ter verduidelijking: het aandeel in CRXL van IBers , zal mogelijk de 40% overschreden hebben. Dit is uitzonderlijk hoog voor een biotech bedrijf(al moet je bedenken dat de marktkapitalisatie niet heel erg groot is).
    Het toont aan dat de profs dit aandeel zien zitten, voor het traden alleen is het fonds wat ad kleine kant!
    Het is voor mij een bevestiging dat de kleine belegger eruit gepest wordt en ik zie niet graag dat CRXL een speeltje wordt van een investeringsmaatschappij o.i.d.

    ivet
  6. [verwijderd] 5 juni 2004 11:22
    kennis over CRXL,de materie e.d. aan de markt geven is het beste wat je kan doen. Er zijn al best wat lezers van dit forum die door onze berichten in aandelen CRXL zijn gestapt(en wat de IBers dus niet hebben, wie weet zijn het zelfs IBers die we hebben doen interesseren voor CRXL!).
    Ieder moet minimaal de potentie inzien van CRXL, dat zal ze weerhouden zomaar afstand te doen van CRXL. Realiseer je het risico, maar bedenk dat de koerspotentie velen malen hoger is dan dat de koers nu staat(je kan 6,50euro verliezen, maar een veelvoud winnen). CRXL ligt op schema en het fundament onder het bedrijf neemt toe; natuurlijk is het lastig op waarde te schatten op dit moment. Echter, alle patenten,contracten,know-how zijn nu bescheiden gewaardeerd; Chromagenics werd eerder op 40-50mln waarde geschat door derden, maar CRXL kreeg het voor een prikkie van 4 mln(en al zijn er mogelijk wat clausules ingebouwd, voor het geval het een groot succes wordt; binnen is binnen!) CRXL is plm 240mln waard op de beurs, maar grote Pharma/Biotech-co's geven soms veel meer geld uit aan minder kennis en resultaten!!!

    ivet
  7. [verwijderd] 5 juni 2004 11:52
    Hi ! Op zich is het gunstig dat de institutionals zo'n groot aandeel in Crucell hebben. Immers er zijn methodieken waarbij het percentage IB-ers meetelt voor aanbeveling.

    Deze IB-ers zijn overwegend LT investors. Zo'n IB-er stapt pas in als behoorlijke analyse is gedaan. Maw dat is dan ook voor kleinere beleggers indicatie, dat er goeie LT perspectieven zijn.

    Groet
  8. [verwijderd] 5 juni 2004 15:26
    luckyhand:

    "Zie het ook als een proef, door zo'n blok dumpen ze niet heen !"

    Dat denk ik inderdaad ook niet, want "men" probeert particulieren aandelen af te troggelen en die zal men ons zeker niet gunnen. Alleen het probleem is, en dat ben ik met ivet eens, is dat we daarvoor niet voldoende kracht hebben, want misschien lukt een tijdelijke baricade bij E 6,25 wel, wil het effectief zijn dan moet de barricade ook georganiseerd meeschuiven met de koers voor langere termijn en dan moet men tevens veel risico's moeten nemen.

    "Wat vele nog steeds niet door hebben, is dat hun het plafond steeds lager hangen, en hun alleen steeds de voorzetjes geven, dmv kleine blokjes op de bied te verkopen. Tussendoor doet de kleinere belegger steeds het grotere werk, om voor hun dus de biedzijde compleet uit te hollen met grotere verkooporders. Kortom het is een listig doortrap spel, waardoor helaas de kleinere belegger ontmoedigd wordt."

    Dat is inderdaad ook precies wat ik gezien heb toen ik een paar dagen lang in staat was om de koers realtime te volgen, maar kan men natuurlijk ook over de lange termijn in alle traagheid aanschouwen, maar dan is het veel minder duidelijk. Het realtime volgen spreekt boekdelen, keer op keer.

    "Ivet zonder deze zware jongens hadden we allang over de 10,- euro gestaan !"

    Zeker, al was het maar tijdelijk. De Aventis deal alleen is al E 7,50 tot E 10,00 waard, en dan heb ik het nog niet over de echte belangrijke zaken. Maar aan de andere kant zie ik dat niet als verkeerd, ik doe er mijn voordeel mee, de koers blijft zo nog wat langere tijd op een lager niveau fluctueren en stelt ons in staat om nog goedkoop te kunnen speculeren en handelen om meer aandelen voor de lange termijn in te slaan.

    "Een echte fikse shake schud misschien wel 50% van de kleine beleggers uit de boom !"

    Ik denk dat een dergelijke poging nog zeker een of meerdere keren geprobeerd wordt. Datgene wat ik echter meer vrees is dat er bij een volgend zeer goed bericht weer zeer massaal geshort wordt (gebruikmakend van de tijdelijke massale aankoop-impuls).

    "Deze grote haaien worden steeds hongeriger, en willen steeds meer, en zullen daarbij steeds brutaler worden."

    Het goede punt is echter wel dat ze hun aandelen niet echt kwijt willen en alleen de aandelen van anderen op listige wijze binnen willen sprokkelen. Dit kan gewoonweg niet eeuwig doorgaan en ook het massaal short gaan wordt op een bepaald punt te risicovol. Ik sluit tevens een overname voor 2005 nog steeds niet uit (te weten een overname voordat het echte geld binnenkomt).

    "Voor degene die in zijn voor zo'n "baricade" actie, laat het weten door dit berichtje aan te bevelen."

    Ik heb helaas geen liquide meer ... Maar als ik het zou hebben, zou ik het willen besteden om te handelen, dat zou ik nu eigenlijk ook moeten doen met een gedeelte van mijn aandelen, maar na de laatste ontwikkelingen doet het gewoon fysiek pijn om Crucell-aandelen voor onder de E 10,00 te verkopen (dus ik aarzel nogal om weer wat liquide te maken).
  9. [verwijderd] 5 juni 2004 15:53
    xzorro:

    Misschien zouden we een gedetailleerd overzicht kunnen maken van de kansen van Crucell en zo een gedegen afweging kunnen presenteren om wel of niet in Crucell te stappen? Aleen ....

    Het punt is, dat ik dat voor mezelf al voldoende gedaan heb en zelfs tot de conclusie ben gekomen te stoppen met het verder analyseren van alle gegevens. Het boeit mij (momenteel) niet zo of de koers in 2010 nu E 100,- of E 1000,- is. En dat is wel waar we het over hebben als de plannen ook maar enigszins lopen zoals ze horen te lopen.

    Er zijn drie redenen waarom ik hier geen uitgebreide analyse wil plaatsen:

    - Ten eerste omdat ik voor mezelf de analyse niet eens afgemaakt heb (bepaalde analyses rechtvaardigen nu al een veel hogere koers dan nu en dat vind ik voldoende)
    - Ten tweede zou een dergelijke analyse op een buitenstaander dermate buitensporig zijn wat betreft potentiele en reeele kansen, dat het na 3 zinnen al ongeloofwaardig klinkt en als onzin afgedaan wordt (en het doel dus niet bereikt).
    - Ten derde, ik probeer nog steeds zoveel mogelijk te profiteren van de lage koers van Crucell. Dat deed ik al toen de koers op E 3,00 stond, toen de koers op 1,40 stond, toen de koers weer op E 3,30 stond, etc.. en dat doe ik dus nog steeds. Na 2004 mag het aandeel exploderen, want dan heb ik mijn beoogde aandelen binnen. Ik heb mijn plannen omtrent het beleggen in Crucell begin dit jaar hier gepost en zal eind 2004 maar vooral eind 2005 en verder hier ook posten wat dat opgeleverd heeft ...
  10. [verwijderd] 5 juni 2004 16:08
    het zal altijd een beetje dubbel zijn; wie graag in CRXL belegd, zou het in principe niet erg moeten vinden dat de koers gedrukt wordt, maar voor wie al zijn geld erin heeft zitten is het zuur.
    Ook voor mij geldt dat ik bijna aan mijn tax zit,maar misschien pers ik nog wel wat vers geld bij;-)
    Persoonlijk vind ik de risicograad dalen waardoor ik mijn grenzen weer wat durf te verleggen, maar ik koop wel weer wat bij op verdere daling(ieder wil ook zelf kunnen bepalen wanneer te kopen/verkopen, waardoor een samenwerking tussen veel kleine beleggers lastig te realiseren is). Nu maakt het voor grote partijen weinig uit; ze betalen net zo makkelijk 50€ voor een aandeel als 6,50€. Wanneer je als kleine belegger qua aantallen flink wilt inslaan is dit het moment, als de koers op 50€ staat koop je als kleine belegger niet meer van die grote aantallen(bedenk eens hoeveel mensen de rit uitgezeten hebben van bijv Microsoft!weinig denk ik)

    Vroeg of laat zullen instituten meer met elkaar gaan strijden om de steeds zeldzamere aandelen en dan is een hogere koers nodig om particulieren te overtuigen hun aandelen vd hand te doen(en of we het halen of niet, een gedeelte houd ik vast voor een koers van 100+ !)

    ivet
  11. [verwijderd] 5 juni 2004 17:12
    Laat ik toch een klein tipje van de sluier oplichten ...

    De deal met DSM-Biologics: DSM-Biologics is bezig in Montreal een aantal grote fermentors te bouwen voor de productie van antilichamen en eiwitten gebaseerd op "mammalian cell culture technology" (mammal=zoogdier (valt mens dus ook onder)).

    Zie ook (www.dsmbiologics.com : PB 14 mei 2003)

    "The facility will be used for the production of monoclonal antibodies (MABs) and recombinant proteins based on mammalian cell culture technology. These are a new generation of drugs representing the most promising and strongly growing segment of the pharmaceutical industry."

    Men beschouwt het produceren van biopharmaceutische producten (is een zeer breed begrip en kan van alles zijn!) op basis van dierlijke/menselijke cel-culturen een voortgaande ontwikkelingsstap, naast de productie op basis van bacterieen, gist of schimmels. DSM-Biologics wil hierin een van de marktleiders worden en heeft eind 2002 hiervoor o.a. een deal afgesloten met Crucell om hun PER.C6 techniek als een van hun "mammalian cell culture technology" te gaan gebruiken. Natuurlijk is nog niet duidelijk welk percentage van de productie op basis van PER.C6 zal zijn, maar wordt op een andere plaats op de site wel als eerste genoemd, dus het zal geen onbeduidend percentage zijn (en is uiteraard ook afhankelijk van binnen te halen klanten). Het rijtje dat genoemd wordt is:

    "Expression systems/technologies
    • Mammalian:
    PER.C6™, hybridoma´s, myeloma´s, CHO, BHK"

    Een ander punt is dat nog niet duidelijk is welke antilichamen en welke eiwitten geproduceerd gaan worden in de fermentors, maar dat zal ook uiteraard per klant gaan verschillen. Voorbeelden zal men moeten halen uit berichten als die van Crucell PB 8-dec-2003, de deal met Progenics. De meeste klanten echter zullen door DSM-Biologics zelf binnengehaald gaan worden. De variatie van producten en het potentieel aantal klanten is echter enorm (maar is uiteraard nog geen garantie dat die klanten er ook komen). Ik kan er niet genoeg op hameren dat vaccins ontwikkelen maar een enkel toepassingsgebied is voor de PER.C6 technologie. Crucell zelf, overtuigd van het nut van PER.C6, heeft zelf maar besloten een enkel toepassingebied te kiezen en daarmee producten te ontwikkelen (en zie wat dat nu al oplevert). Maar met de DSM-Biologics deal heeft Crucell de deur open gezet naar alle andere toepassinggebieden.

    Het gaat er tevens ook niet om of de PER.C6 techniek de beste techniek is die er bestaat, het gaat erom welke techniek GEKOZEN gaat worden om oude technieken op basis van schimmels, bacterieen, gist, kippeeieren, etc.. te gaan vervangen. Eenieder moet zelf maar inschatten wat hierbij de DSM-Biologics deal voor een rol zal kunnen gaan spelen. Crucell bescheiden als ze zijn spreken echt niet voor niets over een "wereldstandaard" ...
  12. [verwijderd] 5 juni 2004 20:27
    wat ik me afvraag: misschien een vraag voor een ingewijde; CRXL heeft een gezonde menselijke cel een eeuwig leven gegeven. Deze cel heeft bepaalde eigenschappen en daardoor bepaalde(beperkte?) toepassingsmogelijkheden.
    Wanneer men bij CRXL hetzelfde kunstje uithaald met een ander type/soort cel, dan boort men andere mogelijkheden(en toepassingen) aan?
    Nu weet ik niet of ik onzin verkondig, maar misschien kan iemand dit idee ontkrachten of nieuwe fantasie inblazen?

    mvg ivet
  13. [verwijderd] 7 juni 2004 11:39
    Hoi IVET, Zoals Brus al aangaf op de AVA, is het enorm moeilijk om een cellijn te maken. Heel veel instituten hebben dit gepoogd en zonder succes. PerC6 is nl een heel bijzondere cellijn omdat je er genen (DNA) aan kunt toevoegen en de cel daarmee dan eiwitten gaat maken, die je weer kunt "oogsten". Dat is je "product". Er zijn wel veel cellijnen in omloop, maar meestal produceren die maar 1 eiwit (monoclonal antibodies). Je moet dan voor ieder eiwit een nieuwe cellijn gaan opstarten. PerC6 is echt uniek en het gewicht in goud waard. Het is goedkoper om een licentie te nemen.

    Bovendien is er van PerC6 inmiddels een uitgebreide (veiligheids)file, ook dat kost jaren aan research.

    Er komt dus geen andere cellijn (op korte termijn).

    Groeten :) Frank
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.309
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.115
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.041
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.626
Aedifica 2 834
Aegon 3.257 320.339
AFC Ajax 537 7.027
Affimed NV 2 5.779
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.897
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.393
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.336
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.505
AMG 965 126.600
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.202
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.771
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.186
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.312
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.771
ASML 1.762 77.658
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 340
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.804
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht