Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ArcelorMittal LU1598757687

Laatste koers (eur)

23,790
  • Verschill

    +0,200 +0,85%
  • Volume

    490.346 Gem. (3M) 2,5M
  • Bied

    23,790  
  • Laat

    23,810  
+ Toevoegen aan watchlist

Arcelor Mittal November 2016

2.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. dader 14 november 2016 18:08
    quote:

    voda schreef op 14 november 2016 18:04:

    Extra bescherming voor staalindustrie EU

    Gepubliceerd op 14 nov 2016 om 17:31 | Views: 874

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie neemt aanvullende maatregelen om de staalindustrie in Europa te beschermen tegen oneerlijke concurrentie uit China. Op stalen buizen die onder meer worden gebruikt in de bouw en de olie- en gasindustrie, moeten voorlopig extra importheffingen worden betaald als ze van Chinese makelij zijn.

    Dat maakte de commissie maandag bekend. Onderzoek op verzoek van Europese staalbedrijven heeft uitgewezen dat Chinese fabrikanten de betreffende producten tegen dumpprijzen in Europa hebben verkocht. Het dagelijks bestuur van de EU beslist binnen zes maanden of de extra heffingen blijvend zijn. In de tussentijd geven ze Europese staalproducenten ,,ademruimte''.
    Eruit op 6,68 echter als ik dit berichje lees denk ik shit.
  2. forum rang 6 Concrete 14 november 2016 18:15
    quote:

    dader schreef op 14 november 2016 18:08:

    [...]

    Eruit op 6,68 echter als ik dit berichje lees denk ik shit.

    Zal wel loslopen, Chinezen zullen wel represaille maatregelen treffen, contrair handelen lees ik hier vaak, morgen gewoon op dip weer inslaan...
  3. [verwijderd] 14 november 2016 18:20
    quote:

    dader schreef op 14 november 2016 18:08:

    [...]

    Eruit op 6,68 echter als ik dit berichje lees denk ik shit.
    Dit was eerder op de dag al bekend en dus zal dit effect morgen geen noemenswaardige invloed op de koers hebben.
  4. Donaldus 14 november 2016 18:22
    quote:

    Concrete schreef op 14 november 2016 18:15:

    [...]

    Zal wel loslopen, Chinezen zullen wel represaille maatregelen treffen, contrair handelen lees ik hier vaak, morgen gewoon op dip weer inslaan...
    In de VS al een stuk lager zie ik nu. Het zegt niet alles, i know, i know..
  5. forum rang 10 voda 14 november 2016 18:24
    quote:

    Donald J. Tromp schreef op 14 november 2016 18:22:

    [...]

    In de VS al een stuk lager zie ik nu. Het zegt niet alles, i know, i know..
    Je hebt gewoon je alias naam tegen. :-)
  6. Donaldus 14 november 2016 18:29
    quote:

    voda schreef op 14 november 2016 18:24:

    [...]
    Je hebt gewoon je alias naam tegen. :-)
    IK heb 'm al wel een tijdje. Goed hè? ;)

    PS Check mijn TA-grafiek voor gevorderden (bijlage). Ergens in september voor het eerst gepubliceerd. Vooralsnog liggen we op schema.

    PS2 Ik zal op korte termijn een nieuw beter passend alias aannemen.
  7. forum rang 10 voda 14 november 2016 18:34
    quote:

    Donald J. Tromp schreef op 14 november 2016 18:29:

    [...]

    IK heb 'm al wel een tijdje. Goed hè? ;)

    ...
    Ach ja, Hillary had meer stemmen dan jij, oude schurk! Helaas minder kiesmannen, dat maakte het verschil.

    En ja, lid sinds 2001, de IEX kan het aantal wisselingen niet meer bijhouden? Heb je zo de verkiezingen gewonnen? Bedrog? Geintje natuurlijk.
  8. max21 14 november 2016 18:57
    www.guruwatch.nl/columns/258341/Maakt...

    oud bericht zag ik achteraf van 10 november

    De verkiezing van Donald Trump tot president van de VS zal op termijn gevolgen hebben voor de economie, de industrie en dus ook ArcelorMittal. Voorlopig zijn de guru's overwegend positief over de staalgigant.
    Positief is in ieder geval dat, als Trump zijn aangekondigde plannen echt gaat uitvoeren, de staalmarkt in de VS op termijn een enorme boost zal krijgen. Dat door grote investeringen in infrastructuur, defensie en de binnensteden. Om over de aanleg van de Mexicaanse Muur maar te zwijgen. Zie wat president-elect Trump in zijn overwinningstoespraak had te zeggen.
    Snelwegen, tunnels, bruggen...
    Trump: ''We gaan onze binnensteden renoveren, we gaan de snelwegen, tunnels, bruggen, scholen en ziekenhuizen herbouwen. De hele infrastructuur zal vernieuwd worden. Miljoenen mensen zullen aan het werk kunnen, als we het land herbouwen. 'We hebben een groot economisch plan, onze groei zal gaan verdubbelen en we krijgen opnieuw de sterkste economie ter wereld.''
    Zijn aangekondigde beleid lijkt verder op grotere protectie te wijzen en ook dat zou de staalprijzen ten goede kunnen komen. Zeker als andere markten zullen volgen en daar lijkt het op. De Europese Unie is Trump al voorgegaan door vorige maand nieuwe importheffingen op Chinees staal aan te kondigen.
    Protectie
    Invoeren van Chinees staal in Europa is in oktober aanzienlijk duurder geworden met heffingen tot 22,6 procent (warmgerold staal) en 73,79 procent (zwaar plaatstaal). De EU kwam al eerder in actie met heffingen op draadstaal, roestvast staal en staven die gebruikt worden bij het maken van gewapend beton.
    En morgen buigen de EU-ministers van Handel zich over nieuwe voorstellen van de Europese Commissie tegen dumping van buitenlandse producten. EU-commissaris Malmström wil een 'systeem zoals in de Verenigde Staten' waar dumpstaal nu al keihard wordt beboet. Essentieel is dat Malmström ook staatssteun wil meenemen in de bepaling van de hoogte van de heffingen. Overigens is een van de tegenstanders van oudsher Nederland, uit angst voor de schade die dit protectionisme aan de wereldhandel kan toebrengen. Iets waar Nederland in hoge mate afhankelijk van is.
    Kwartaalcijfers
    Dat is allemaal goed nieuw voor de marktpositie van ArcelorMittal (AM). De deze week gepubliceerde kwartaalcijfers vielen analisten ietwat tegen maar beleggers reageerden opgetogen. Het hogere bedrijfsresultaat (ebitda) was 1,9 miljard dollar terwijl de analisten uitgingen van 1,95 miljard dollar. Verder verwacht het bedrijf dat de winst in het vierde kwartaal op kwartaalbasis zal afnemen door een onverwachte aanzienlijke stijging van steenkoolprijzen. Positief is wel dat AM zijn schuld verder terug wist te dringen.
    Het aandeel deed het na de publicatie van de kwartaalcijfers en de verkiezingswinst van Trump excellent met een koersstijging van circa 12 procent in twee dagen en een koers van nu rond de 6,70 euro. Van een laagste koers dit jaar van 2,62 euro in februari is dit fonds dus flink aangesterkt. Maar er zit volgens de sommige analisten nog meer in het vat.
    Guru's
    Jefferies herhaalde het koopadvies voor AM met een koersdoel van 7,30 euro. ABN Amro verlaagde het koersdoel van AM flink van 10,50 naar 7 euro maar laat het fonds op Kopen staan. Kepler Cheuvreux handhaaft het advies op Kopen mede door de daling van de schuld. Ook Berenberg en UBS hebben het aandeel op Kopen staan.
    ING verhoogde deze week het koersdoel van ArcelorMittal substantieel van 4,60 naar 5,70 euro. Het advies blijft echter ongewijzigd Houden. Volgens analist Jaap Kuin verbeterde de winstgevendheid sterk hoewel de volumes aan de magere kant waren. Hij houdt er rekening mee dat de marge weer zal terugvallen door de hogere prijs voor steenkool en lagere Amerikaanse prijzen in het vierde kwartaal en 2017. ING verwacht dat het bedrijfsresultaat van AM in 2017 op circa 6,5 miljard dollar zal uitkomen.
    Dividend
    Het minst positief is Standard & Poor's. Het verhoogde dinsdag weliswaar het koersdoel voor ArcelorMittal van 5,10 naar 5,40 euro maar houdt het verder bij een ongewijzigde aanbeveling Verkoop. De kwartaalresultaten van de staalfabrikant overtroffen volgens S&P de verwachtingen maar de outlook stelde teleur. En S&P blijft het vooral negatief vinden dat het bedrijf momenteel geen dividend biedt.
    Independent Research heeft een Houden advies met een verhoogd koersdoel van 6,30 euro. JP Morgan is Neutraal op AM met een koersdoel van 5,90 euro. HSBC handhaafde het Houden advies met een hoger koersdoel van 6,30 euro. Commerzbank heeft een Houden advies met een hoger koersdoel van 6,50 euro.
    Laatste blogposts
    Maakt president Trump ook ArcelorMittal 'great again'?
    10 november 2016 - 14:55u
    De verkiezing van Donald Trump tot president van de VS zal op termijn gevolgen hebben voor de economie, de industrie en dus ook ArcelorMittal. Voorlopig zijn de guru's... Meer »
    Guru's positief over Royal Dutch Shell
    4 november 2016 - 10:25u
    Wat vinden de guru's van de door beleggers zeer positief ontvangen kwartaalcijfers van Royal Dutch Shell? Meer »
    Nieuw beursfonds Philips Lighting stelt al snel teleur
    21 oktober 2016 - 12:35u
    Hoe vaak zie je dat nou? Dat een bedrijf naar de beurs wordt gebracht en dat niet lang daarna teleurstellende cijfers worden gepresenteerd? Meer »
  9. [verwijderd] 14 november 2016 19:53
    Vraagt nu echt niemand zich af hoe dat betaald gaat worden? Zouden al die republikeinen die altijd de democraten verweten dar ze teveel uitgaven en het overheidstekort niet mocht oplopen nu plotseling Trump hierin steunen?? Omdat het zo'n goede vrienden zijn? Ook veel republikeinse politici kunnen z;n bloed wel drinken...
  10. forum rang 4 tmaster 14 november 2016 20:13
    quote:

    Juristas schreef op 14 november 2016 19:53:

    Vraagt nu echt niemand zich af hoe dat betaald gaat worden? Zouden al die republikeinen die altijd de democraten verweten dar ze teveel uitgaven en het overheidstekort niet mocht oplopen nu plotseling Trump hierin steunen?? Omdat het zo'n goede vrienden zijn? Ook veel republikeinse politici kunnen z;n bloed wel drinken...
    Nope, hij heeft dat zelf al aangegeven namelijk.
    De VS trekt jaarlijk bijna 600 miljard (!!!!!!) dollar uit aan defensie.
    www.nationalpriorities.org/campaigns/...
    Trump heeft al meerdere keren gezegd dat landen zoals zuid Korea, Japan, Saudi Arabie, etc nu maar eens hun eigen boontjes moeten doppen en dat VS geen troepen meer gaat leveren.
    Moet je kijken hoeveel miljarden hij daar mee gaat sparen.
    Daarnaast als hij het goed speelt is een investering in eigen economie uiteindelijk goed voor de bedrijven en werkende. Hij zal een groot gedeelte weer via de belastingen terug ontvangen. Minder werklozen, minder uitkeringen, hogere belasting opbrengsten. Dat is ook de reden waarom de beurzen zoveel stegen na zijn overwinning. Ze zien ook in dat zijn plannen goed zijn voor de eigen amerikaanse economie.

    Hadden wij maar zo'n overheid die eens investeerde in eigen economie en bedrijven.. Nee wij blijven maar subsidies geven aan werklozen en geld afdragen aan Brussel (bodemloze put) die vervolgens het geld als oncontroleerbare subsidies over de arme landen in Europa uitstrooit.
  11. [verwijderd] 14 november 2016 20:36

    Als hij de militaire uitgaven met 40% zou kunnen verlagen (a la minute, is echt onmogelijk) dan heeft hij net genoeg voor de infrastructuur. Verder heeft hij gezegd de belasting voor bedrijven te verlagen van 35% naar 15%, de belasting voor particulieren met 15 a 20% te verlagen en het minimumloon te verhogen...
    Maar blijf hopen!
  12. [verwijderd] 14 november 2016 20:43
    Ik hoop maar 1 ding: dat de koers van AM niet direct doorstijgt naar 7 euro en verder, maar dat die eventjes terugzakt naar 6,40 o.i.d. zodat ik zonder veel verlies ook aan boord kan stappen.
  13. forum rang 4 Toekomstbeeld 14 november 2016 21:03
    quote:

    tukker51 schreef op 14 november 2016 20:43:

    Ik hoop maar 1 ding: dat de koers van AM niet direct doorstijgt naar 7 euro en verder, maar dat die eventjes terugzakt naar 6,40 o.i.d. zodat ik zonder veel verlies ook aan boord kan stappen.
    Heb je maar een Abtje gegeven. Is veel waardevoller dan 50 cent missen :-)
  14. [verwijderd] 14 november 2016 21:29
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 14 november 2016 21:03:

    [...]

    Heb je maar een Abtje gegeven. Is veel waardevoller dan 50 cent missen :-)
    Dank je. Ik zal hem koesteren.

    Probeer me zelf moed in te praten, dat de koersen in de VS geen stand kunnen houden en dat er wel haast een dip moet komen.
    Alleen zijn de laatste 2 maanden van het jaar meestal goede maanden voor een belegger.
    Maar misschien denk ik eind van week of volgende week (als de koersen behoorlijk gezakt zijn): wat heb je je toch weer onnodig zenuwachtig gemaakt. Je weet toch: instapmogelijkheden komen er altijd wel weer, als je maar geduld hebt.
    (Maar ik heb al bijna 2 jaar geduld gehad bij Aparam, maar nooit weer kans gehad onder de 26 euro in te stappen behalve dan eind september 2015, maar toen had ik eventjes geen geld meer beschikbaar.)
  15. forum rang 6 gpjf 14 november 2016 21:52
    quote:

    tukker51 schreef op 14 november 2016 21:29:

    [...]
    Dank je. Ik zal hem koesteren.

    Probeer me zelf moed in te praten, dat de koersen in de VS geen stand kunnen houden en dat er wel haast een dip moet komen.
    Alleen zijn de laatste 2 maanden van het jaar meestal goede maanden voor een belegger.
    Maar misschien denk ik eind van week of volgende week (als de koersen behoorlijk gezakt zijn): wat heb je je toch weer onnodig zenuwachtig gemaakt. Je weet toch: instapmogelijkheden komen er altijd wel weer, als je maar geduld hebt.
    (Maar ik heb al bijna 2 jaar geduld gehad bij Aparam, maar nooit weer kans gehad onder de 26 euro in te stappen behalve dan eind september 2015, maar toen had ik eventjes geen geld meer beschikbaar.)
    Jeetje tukker51, wat een somberheid dat er geen kans is om weer een stukje lager in te stappen. Jouw verwachting ten aanzien hiervan geeft mij weer het vertrouwen dat we inderdaad verder kunnen met de koers want ondanks dat ik positief hier steeds over ben, twijfel ik toch of er niet zo'n dip komt. Kortom ik aarzel om mijn winst veilig te stellen maar die verdomde hebberigheid staat dat niet toe. Al vaker ben ik daardoor van een koude kermis thuis gekomen. Toen ik destijds instapte op Arcelor Mittal twijfelde ik tussen Aperam en AM want beide aandelen zaten op ongeveer hetzelfde koersniveau. Alleen omdat bij Tostrams AM een of ander beter risicogetal had en ik al de nodige keren onderuit was gegaan, heb ik dus voor AM gekozen. Nou je weet wat er van is gekomen. Moet je de koersverschillen eens zien. Het zal me toch niet gebeuren dat AM nu ook een heel eind weer omhoog gaat en ik daar steeds maar achter aan moet lopen. Toch dus maar weer het risico lopen dat ik direct weerom op de blaren moet zitten. Aanvankelijk leek je me een LT belegger maar het lijkt er op dat je toch meer met daghandel bezig bent en daarom bang bent de boot te missen. Ik zou het vizier weer op de middellange termijn leggen, dan is 6,50 euro om te starten niet hoog. Bovendien kan je geleidelijk opbouwen. Nou succes want bij een behoorlijke dip, vul ik weer aan.
  16. forum rang 4 Toekomstbeeld 14 november 2016 21:55
    quote:

    tukker51 schreef op 14 november 2016 21:29:

    [...]
    Dank je. Ik zal hem koesteren.

    Probeer me zelf moed in te praten, dat de koersen in de VS geen stand kunnen houden en dat er wel haast een dip moet komen.
    Alleen zijn de laatste 2 maanden van het jaar meestal goede maanden voor een belegger.
    Maar misschien denk ik eind van week of volgende week (als de koersen behoorlijk gezakt zijn): wat heb je je toch weer onnodig zenuwachtig gemaakt. Je weet toch: instapmogelijkheden komen er altijd wel weer, als je maar geduld hebt.
    (Maar ik heb al bijna 2 jaar geduld gehad bij Aparam, maar nooit weer kans gehad onder de 26 euro in te stappen behalve dan eind september 2015, maar toen had ik eventjes geen geld meer beschikbaar.)
    Ja, maar is nu wel lastig geworden. Loop zelf sinds verkoop op 4,27 ook achter de feiten aan.

    Heb in de afgelopen drie beursdagen wel succes gehad met een andere hobby en dat heeft mij sinds donderdag, en omgerekend dan naar de normatieve volumes die ik meestal had bij AM, 32 cent p/a goedgemaakt. Kopen van putopties op de AEX.

    Grote delta's en goed voor de hartslag :-)

  17. forum rang 4 Toekomstbeeld 14 november 2016 22:03
    P.s.: overigens herhaal ik mijn aanbeveling voor PostNL.

    De laatste FD verhalen van vanavond "obv diverse ingewijden" gaan uit van een aanstaande echt bod van 6,- euro. Dat zal niet eerder zijn dan donderdag. Woensdag zitten de ministers van Belgie en NL samen. Dat is iets wat vanavond ook is bevestigd.

    Vrijdag zit het management van PostNL met een aantal genodigde grootaandeelhouders in Londen. Bij PostNL zijn er slechts 14 grootaandeelhouders die samen 72,5% van alle aandelen in handen hebben. Zo'n 25% is nu al activistisch bezig op basis vh huidige voorstel van5,65 euro.
    Het zou tactisch slim zijn van Bpost, mits de ministers het woensdag met elkaar kunnen vinden, om voor die bijeenkomst in Londen met een echt bod te komen.

    Neerwaarts risico, mocht de overname niet doorgaan, is altijd aanwezig maar naar mijn onbescheiden mening, zeer beperkt vanwege dichterbij komende toekenning van dividend.

    Garanties tot aan de voordeur maar er zijn minder grote kansen!
  18. [verwijderd] 14 november 2016 22:14
    quote:

    joopie1980 schreef op 14 november 2016 21:53:

    Bij am had je afgelopen 2 jaar enorm veel instapmogelijkheden ;-)
    Klopt en daar heb ik ook veel gebruik van kunnen maken en ook wel vaak goed getimed met tussentijdse verkopen en lager terugkopen.
    Dit keer ben ik echter bang dat ik de bood dreig te gaan missen. (Net als 2 jaar geleden met Aparam.)

    Vrijdag werd ik een beetje overvallen door de snelle daling van 6,40 naar 6,25. Wilde toen te veel / hoopte op verdere daling terwijl ik voor 6,29 was uitgestapt.
    Voordat ik besloten had in te stappen stond die alweer op 6,35 en toen was ik weer te eigenwijs om alsnog terug te kopen. Dom, dom, dom.

    Vanmiddag op 6,52 in kunnen stappen. Wel getwijfeld maar weer niet gedaan.

    Het lijkt er dit keer echt op dat die eerder door de 7 gaat dan terug naar de 6,50.

    Moet ik toch maar door de zure appel heen bijten, mijn verlies nemen en voor de LT gewoon weer op de trein springen op een koersniveau waar we volgend jaar (hopelijk) om lachen.
2.636 Posts
Pagina: «« 1 ... 79 80 81 82 83 ... 132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht