Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,242
  • Verschill

    +0,023 +1,89%
  • Volume

    2.044.944
  • Bied

    1,228  
  • Laat

    1,243  
+ Toevoegen aan watchlist

POSTNL December 2016

4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 60 61 62 63 64 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 december 2016 12:16
    Vraag me ook af of het waar is waar Henk Kamp gisteren mee dreigde......dat de overheid de UPD zomaar weg kan halen bij PostNL.

    Kan me wel voorstellen dat ze dat kunnen doen indien PostNL zich niet houdt aan de door de ACM opgelegde regelgeving (zoals aantal brievenbussen, percentage op tijd geleverd etc).
    Maar niet zomaar omdat het Henk niet bevalt dat een ander bedrijf PostNL wil overnemen. Zou ook erg vreemd zijn omdat PostNl wel mega geïnvesteerd heeft en met het zomaar weghalen zouden veel investeringen direct afgeschreven moeten worden.
    Denk dat dat "zomaar en per direct" zwaar is aangezet en meer afkomstig is ve blaffende hond die niet kan bijten.

    Had er eigenlijk al een artikel ve onderzoeksjournalist over verwacht :-)
  2. [verwijderd] 6 december 2016 12:31
    quote:

    Accuboor schreef op 6 december 2016 12:21:

    'PARINGSDANS MET BPOST DUURT AL LANG GENOEG'
    www.bnr.nl/nieuws/economie/10315030/p...
    De aandeelhouders voeren de druk op.

    Echter de politiek zal via wetgeving en huidige bevoegdheden een overname door Bpost zo onaantrekkelijk maken dat Bpost zal afhaken. We gaan richting verkiezingen. De PVDA zal willen scoren en wat is nu tastbaarder om mee te scoren dan onze postbodes en de postbezorging.

    Kamp hoopt dat hij niet in actie hoeft te komen, doordat de RvB van PostNL zelf met een alternatief komt. Maar als ze om tafel gaan komt de politiek wel degelijk in actie.
  3. [verwijderd] 6 december 2016 12:36
    Mijn gesprek verleden week als lid met de VEB heeft geholpen
    Ik heb gevraagd of ze niet in het openbaar hun standpunt duidelijk kunnen maken
    Zie hier
    Gaat de koers ondersteunen
    Herna moet nu echt gaan praten
  4. [verwijderd] 6 december 2016 12:43
    quote:

    Timtimster schreef op 6 december 2016 12:38:

    Klein spurtje, any news?
    VEB die zich er in mengt
    Welldone VEB zeer goed geschreven
    vooral de zin : Laat Rutte&Co dan zelf maar een bod doen op PostNL vind ik ijzersterk
    Eindelijk steun uit die hoek
  5. patrick 22 6 december 2016 12:43
    VEB eist dat PostNL in gesprek gaat met Bpost over nieuw bod
    Belangenbehartiger wil zelfstandige waardecreatie als alternatief.

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters eist van de directie van PostNL dat zij serieus in gesprek gaat met Bpost over het nieuwe bod van de Belgische sectorgenoot. Dit meldde de belangenbehartiger van aandeelhouders dinsdag op zijn website.

    Als de directie van PostNL hiertoe niet bereid is, wil de VEB van PostNL horen hoe het Nederlandse postbedrijf zelfstandig aandeelhouderswaarde denkt te creëren. De VEB betwijfelt of PostNL op de langere termijn werkelijk kan opboksen tegen veel grotere spelers in omringende landen.

    De VEB merkte op dat Bpost vorige week woensdag een "finaal voorstel" op tafel legde met een waarde van 5,75 euro per aandeel. Maar in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, was daarna van een koersstijging geen sprake. Het aandeel daalde die dag zelfs licht tot 4,65 euro. Dat is bijna 20 procent minder dan het bod, constateerde de VEB.

    Drie grote aandeelhouders, die samen meer dan 15 procent van de aandelen in handen hebben, eisen dat PostNL gaat luisteren naar de overnameplannen van Bpost. "Maar hoe hard deze aandeelhouders ook schreeuwen, uiteindelijk is hun invloed beperkt. Aangezien Bpost geen formeel bod heeft uitgebracht, kunnen aandeelhouders niet instemmen met het Belgisch-Nederlands huwelijk, omdat zij hun stukken niet aan kunnen melden", stelde de VEB.

    Bpost heeft aangegeven voor 30 januari een biedingsbericht in te dienen, waarmee het bod officieel gelanceerd zou worden. CEO Koen van Gerven van het Belgische bedrijf stelt echter wel als belangrijke voorwaarde dat de overname een vriendelijk karakter moet kennen, waarbij bestuur en commissarissen van PostNL het bod moeten aanbevelen. Als PostNL de deur blijft dichthouden, komt er geen officieel bod.

    De voorwaarden omtrent het nieuwe bod laten zien dat de invloed van de Belgische staat, die 40 procent van de aandelen in de nieuwe combinatie zal hebben, wordt ingeperkt. Zo zal onder meer worden vastgelegd dat de Belgische overheid maximaal drie van de tien bestuurders mag benoemen en is voor belangrijke strategische besluiten altijd een meerderheid van 75 procent nodig, aldus de VEB.

    De economische kant van het laatste bod "is niet slecht" merkt de vereniging op. In de laatste vijf jaar is de koers van PostNL niet in de buurt van de 5,75 euro geweest. Of PostNL op eigen kracht de koers van het aandeel in de buurt van het bod zal krijgen, is volgens de VEB twijfelachtig.

    De vereniging hekelt ook de tot nu toe weigerachtige houding van minister Henk Kamp van Economische Zaken, maar de minister liet maandag in de Tweede Kamer weten dat PostNL binnen enkele dagen met een reactie op het voorstel van het Belgische bedrijf zal komen, merkte de VEB op.

    PostNL heeft ook nog een slapende beschermingsconstructie. Het bestuur van de stichting kan een optie uitoefenen, waardoor het ineens de helft van het aandelenkapitaal in handen krijgt. "Aangezien Bpost alle nieuw gecreëerde aandelen nooit zal kunnen bemachtigen, wordt met het uitoefenen van die optie een overname de nek omgedraaid", aldus de VEB.

    Op groene beurzen noteerde het aandeel PostNL dinsdag 0,7 procent lager op 4,72 euro en won Bpost 1,7 procent tot 21,66 euro.
  6. [verwijderd] 6 december 2016 12:43
    Even een overzichtje van de feiten m.b.t. de communicatie binnen de politiek over de UPD:

    daskapital.nl/2016/12/belgen_bellen_n...

    "... De Kamer wilde ook weten of het voortbestaan van de universele postdienst (upd) gegarandeerd kan worden bij overname door Bpost. Een buitenlandse speler kan immers niet gedwongen worden om de upd uit te voeren want die hoeft zich niet aan de Nederlandse Postwet te houden. De minister gaat uitzoeken of de upd voldoende de belangen van de Nederlandse postmarkt beschermt. Kamp suggereerde in ieder geval dat een overname door een buitenlands bedrijf niet betekent dat de upd buiten de Nederlandse jurisdictie valt. De upd kan ondergebracht worden in een Nederlandse holding die naar Nederlands recht dient te handelen. Daarnaast wees de Minister erop dat het kabinet de upd op elk gewenst moment kan wegtrekken bij PostNL. De Belgische overheid en Bpost lijken zich nog niet zo'n zorgen te maken over de upd. Beide partijen namen in de afgelopen acht maanden amper contact op met Kamp. Misschien is de upd ook gewoon niet zo relevant meer. De VVD-minister concludeerde dat PostNL als zelfstandig bedrijf een succesvolle transformatie heeft doorgemaakt waarbij het zwaartepunt is verschoven van de upd naar pakketten. ..."
  7. [verwijderd] 6 december 2016 12:49
    quote:

    Timtimster schreef op 6 december 2016 12:38:

    Klein spurtje, any news?
    Beweging conform de indices; nog steeds geen enkel bericht over waar Herna mee bezig is.
  8. [verwijderd] 6 december 2016 12:53
    quote:

    Rising hope schreef op 6 december 2016 12:47:

    [...]Ze moeten nu wel reageren...
    PostNL heeft voorlopig waarschijnlijk geen enkele deadline lopen t.a.v. een reactie.
  9. Eddy the Eagle 6 december 2016 12:55
    Volgens mij wordt er achter de schermen naar een oplossing gezocht voor deze UPD. Dat lijkt mij het meest heikele punt in de overname; de NL politiek wil graag zien dat de NL briefpost (gegarandeerd) op tijd bezorgd wordt...
  10. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 december 2016 12:57
    quote:

    Martijn van M schreef op 6 december 2016 12:03:

    [...]

    ... En het dividend in augustus 2017 zouden we dan wellicht al weer op onze buik mogen schrijven indien er een transactie zou plaatsvinden voor juni 2017 (ofschoon het dividend in 2018 dan mogelijk wel verder zou kunnen gaan oplopen).

    PS. Doch, nogmaals, afgezien van de speculaties lijkt de kans niet erg groot dat over dit soort dingen al wordt gesproken - omdat het advies van de commissie immers nog onbekend is. PostNL gaat immers meestal nogal zorgvuldig te werk, en een overname van Sandd door PostNL lijkt daarmee voorbarig.
    Ik lees jouw mening maar geen argumentatie waarom we dividend in augustus 2017, igv een transactie voor juni 2017, op onze buik zouden mogen schrijven.

    Zou je mij kunnen helpen met wat meer argumentatie?
  11. [verwijderd] 6 december 2016 13:12
    quote:

    duiveltje schreef op 6 december 2016 13:00:

    Ja lekker belangrijk dat een brief op tijd bezorgd wordt.
    Dank voor deze waardevolle aanvulling
  12. [verwijderd] 6 december 2016 13:13
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 6 december 2016 12:57:

    [...]

    Ik lees jouw mening maar geen argumentatie waarom we dividend in augustus 2017, igv een transactie voor juni 2017, op onze buik zouden mogen schrijven.

    Zou je mij kunnen helpen met wat meer argumentatie?
    Tuurlijk:

    Een overname van Sandd zou vermoedelijk toch wel enkele tientallen miljoen kunnen gaan kosten... immers, we praten over een bedrijf dat in 2012 een omzet had van 110 miljoen (met de kanttekening dat hier wel tegenover staat dat PostNL vervolgens ieder jaar wel enkele tientallen miljoenen zou kunnen gaan besparen).

    Even ter herinnering: mijn berekening van 0.07 euro dividend in augustus 2017 (op basis van de parameters per eind Q3 2016) komt neer op een eigen vermogen per eind Q2 2017 van ongeveer 31 miljoen.

    Kortom, bij een overname van Sandd dan vrees ik dat het eigen vermogen per eind Q2 2017 mogelijk toch nog negatief zou kunnen gaan worden, etc.

    Ik hoop helder genoeg zo?
  13. williedevil 6 december 2016 13:17
    Koers loopt lekker op op geruchten uit de aandeelhouders(belangen)circuits, daar zullen we het ook mee moeten doen. VEB heeft 100 % gelijk als ze stellen dat het twijfelachtig is of PostNL op eigen houtje de 5,80€ (want dat is het inmiddels) zou kunnen halen. Herna is niet bij machte, nee sterker nog, ze wil geen aandeelhouderswaarde creëren. (Ik weet waar ik over praat, meer dan 5 jaar lang zit ik inmiddels al in dit aandeel) als ze al communiceert is het over de belangen van alle mogelijke stakeholders met uitzondering van die van de aandeelhouder. Neem daarom je winst als de koers op geruchten is opgelopen en keer weer terug als de koers weer eens naar beneden geperst wordt. Het is echt de enige manier!!! Het socialismegehalte in RvB en RvC is bij dit bedrijf zodanig hoog dat een "kapitalistische hond" zoals mevr Vos van de PvdA ons als aandeelhouder betitelt, er eigenlijk niks te zoeken zou moeten hebben. Alle belangen moeten tevreden gesteld worden als het geld ervoor maar uit de Portemonnee van de Ander komt.
4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 60 61 62 63 64 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht