Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,250
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    1.766.025 Gem. (3M) 2,1M
  • Bied

    1,274  
  • Laat

    1,274  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL februari 2017

1.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 februari 2017 18:53
    quote:

    Martijn van M schreef op 27 februari 2017 18:52:

    [...]

    Taal gebruik van accuboor is wat verwarrend omdat hij de termen interim- en slotdividend door elkaar heeft gehaald.

    (Heb dit impliciet al beschreven in mijn eerdere reactie op die betreffende post; met 1/3 van 26 cent doelt hij eigenlijk op het slot dividend over 2017 dat volgend jaar wordt uitgekeerd, maar hij omschrijft het ten onrechte als 'interim' dividend)
    Bedankt Martijn ;-)
  2. [verwijderd] 27 februari 2017 18:57
    quote:

    Accuboor schreef op 27 februari 2017 18:53:

    [...]
    Bedankt Martijn ;-)
    (Graag gedaan, ik zie dat je het in je laatste post inmiddels wel door hebt)
  3. [verwijderd] 27 februari 2017 19:13
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 27 februari 2017 18:34:

    [...]

    Dus jij denkt (ondanks de expliciete uitleg en common sense) dat men met 10 mln maar liefst 115 mln gaat besparen?

    Heeft men zeker het ei van Columbus gevonden. Hadden ze die 10 mln van jou beter al in 2016 kunnen besteden en dan hadden we nu die 115 mln er in 2017 bij kunnen tellen. Je bent een fraaie jij. Nog steeds geen bal verstand mbt wat het verschil is tussen investeringen (bv aanschaf nieuwe soteermachines + 4 warehouses) en kosten (bv ontslagvergoedingen).

    Yep, dat is wat PostNL zelf beweert (aan de implementatie zitten eerst kosten verbonden voordat de vruchten ervan structureer kunnen worden geplukt).

    Je vergeet dat de nieuwste sorteermachines vorig jaar pas in gebruik zijn genomen en het sluiten van oude sorteerdepots kost nu eenmaal tijd en geld... om vervolgens een groter deel van de post en pakketten via de nieuwe sorteermachines te laten verlopen waardoor de postbodes uiteindelijk minder tijd kwijt zullen zijn aan de sortering en direct de wijk in kunnen om te bezorgen.

    (Geen idee waarom je begint over het abstracte verschil tussen investeringen en kosten, je legt verder ook niet uit wat die van doen heeft met het feit dat in jouw ogen blijkbaar ten onrechte heeft aangegeven dat de implementatie van de nieuwe kostenbesparing wel drukt op het 2017 resultaat; immers, iedere reorganisatie gaat eerste gepaard met kosten waarvan vervolgens later pas de vruchten kunnen worden geplukt... en omdat dit de nodige tijd in beslag neemt zou het niet verstandig zijn om nu alleen het eind resultaat te beschrijven, terwijl we vooral bij de Q1 cijfers dus wel een relatieve kleine negatieve impact mogen verwachten. Kortom, je wekt bij mij de indruk dat je je blind staart op de belangen van de aandeelhouders op basis van veronderstellingen die niet helemaal realistisch zijn t.a.v. de komende kwartaal rapportages)
  4. forum rang 6 prinszicht 27 februari 2017 19:20
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 27 februari 2017 18:49:

    [...]

    Ja, dat was mij ook opgekomen. Zou toch een geweldig rendement kunnen zijn voor een pensioenfonds......volgens Marc van ING zelfs 10% in amper 15 maanden.

    Lijkt mij dat ze ook best 100 miljoen aandelen mogen en kunnen kopen :-)

    Dan zou PostNL ook de resterende twee stortingen van elk 32 mln (Of was het 34?) niet meer hoeven te doen.
    Twee vliegen in 1 klap! Alle dekkingsproblemen vh pensioenfonds opgelost vanwege het geweldige rendement en directe vrijval van pensioenreserveringen ten gunste vh EV bij PostNL ter waarde van 64 mln.

    En hup nog een dubbie erbij voor de aandeelhouders! En hup de koers in sneltreinvaart naar de 6 euro.

    Dat is pas aandeelhouderswaarde creëren!


    Potverdorrie. Voor mij was het gewoon een goed idee en jij zet er gelijk een paar mooie sommen bij. Stuur jij het door naar je relaties bij IR. En 100 miljoen lijkt mij ook mooi. Echter gaat het mij meer om het creëren van een significant belang bijvoorbeeld net als John, procentje of 5 a 10.
  5. forum rang 6 prinszicht 27 februari 2017 19:24
    quote:

    eu-forist schreef op 27 februari 2017 18:36:

    Herna in de media!
    youtu.be/TNagLd5D6tE
    Een ezel alleen stoot zich 2 keer aan dezelfde steen. Na de Outlook nu de CMD. Ergens wist zij toch wel van de plannen van Causeway. Al een paar maanden wist ze dat ze gingen dumpen. Op jouw moment in de geschiedenis. Ok, je 2de moment. En dan laat je jezelf weer voor lul zetten. Drama CEO.
  6. Jackyl 27 februari 2017 19:32
    Heb het filmpje wat gepost is,de kleine vijf minuten van Herna bekeken, sorry hoor maar moet dit de TOPvrouw van Postnl zijn. Wat een blamage, zoals ze staat te praten.
    Had die € 5,75 geaccepteerd en dan was iedereen blij geweest. Nu kunnen we weer heel lang wachten totdat we eens boven de € 5 komen.
    Verhagen, Wallage en Boersma kunnen wat mij betreft per onmiddelijke ingang weg.
    En Henk Kamp, ik hoop dat je geen stem krijgt in maart zakkenw.....
  7. [verwijderd] 27 februari 2017 19:37
    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/postnl...

    Al met al wordt er nu diep gesneden in het bedrijf ten einde de aandeelhouders tevreden te stellen. Niets mis mee, maar om de huid al te schieten voordat de beer geschoten is, lijkt een beetje op paniekvoetbal. PostNL blijft nu eenmaal een krimpbedrijf dat zich bevindt in zware concurrentie.
  8. BLOK-E 27 februari 2017 19:37
    Valt mee vandaag, €21.000 lichter, cijfers waren niet zo slecht om zo ver te zakken, het probleem zat hem in een grote mond hebben en dan de markt (bijna) niet verrassen, ja, klein dividend, alleen gegeven om baan te redden, dit is vandaag 3x eraf gegaan. 2 dingen kunnen ons er zo weer bovenop helpen, 10%+ wanneer Herna opstapt, zij zit er alleen omdat zij een vrouw is, soft en regeringsgezind is, van aandeelhoudersbelang heeft zij nooit van gehoord. Die Belgen lachen ons uit, maar schrijf hun zeker niet af, zij hebben geen keuze, zijn zelf klein en hun thuismarkt wordt steeds kleiner en PostNL steeds groter in BE, als zij geld vinden komt nog een cash bod van €6, tevens zijn onze vrienden uit de UK ook nog aan het denken, zitten ook vast, willen op het vaste land iets maar de keuze is beperkt. Je kunt overname besprekingen niet voeren met Herna en kornuiten, zij weten dat na een overname hun dagen geteld zijn, welk ander bedrijf wil dit soort gasten daarna nog hebben! De oplossing is gehele top eruit, een echte manager erin en starten met kosten besparingen, de omzet per medewerker moet drastisch verbeterd worden, 600 man is net 1%, gaat nergens over, tevens moet er druk op de minister worden uitgeoefend dat de postzegelprijs omhoog moet, anders kan PostNL niet meer deze service geven. De VEB moet geheel sowieso eens grondig onderzoeken, er zijn dingen gebeurd vanuit de regering naar PostNL toe welke vermoedelijk niet kunnen!
  9. Ir en Largo 27 februari 2017 19:43
    Wat een vreselijke cijfers, hebben ze weer winst gemaakt en of wat nog erger is dat Postnl inplaats van over 2017 dividend uitbetaald nu al over 2016 dividend uitbetaald. Voor 2020 hebben ze de winst doelstelling naar boven gesteld een nachtmerrie voor een belegger. Ik heb ook gehoord dat dit vreselijk slecht presterend bedrijf een bod heeft gehad van een Belgisch Postbedrijf en daar €5,85 per aandeel voor wilde betalen, pfffffff.
    Gelukkig is dit aandeel vandaag vreselijk afgestraft op de beurs.
    Maar "alle gekheid op een stokje", Postnl is uit een heel diep dal gekomen en is opgeklommen tot een winstgevend bedrijf.
    Toch maar weer opnieuw aandelen gekocht van Postnl. de koers was te aantrekkelijk.
  10. Bluescreen 27 februari 2017 19:43
    Ik heb mijn meeste aandelen PostNL een jaar geleden verruild voor
    Deutsche Post. Rendement incl div bedraagt op dit moment bijna 50%!!!!
    Gelet op toekomstperspectief kan PostNL beter nu aanschuiven bij Deutsche
    Post en daarmee veel besparen op toekomstige investeringen en overheadkosten.
  11. [verwijderd] 27 februari 2017 19:49
    quote:

    Toekomstbeeld schreef op 27 februari 2017 18:49:

    [...]

    Ja, dat was mij ook opgekomen. Zou toch een geweldig rendement kunnen zijn voor een pensioenfonds......volgens Marc van ING zelfs 10% in amper 15 maanden.

    Lijkt mij dat ze ook best 100 miljoen aandelen mogen en kunnen kopen :-)

    Dan zou PostNL ook de resterende twee stortingen van elk 32 mln (Of was het 34?) niet meer hoeven te doen.
    Twee vliegen in 1 klap! Alle dekkingsproblemen vh pensioenfonds opgelost vanwege het geweldige rendement en directe vrijval van pensioenreserveringen ten gunste vh EV bij PostNL ter waarde van 64 mln.

    En hup nog een dubbie erbij voor de aandeelhouders! En hup de koers in sneltreinvaart naar de 6 euro.

    Dat is pas aandeelhouderswaarde creëren!


    Tsja, hoe wanhopig kun je zijn als kleine belegger?

    Dit is immers een incestueus voorstel: het risico wordt in eerste instantie geheel bij het PostNLpensioenfonds gelegd, zonder enige garantie dat het niet mis zou kunnen gaan... bovendien zou het zelfs mis kunnen gaan voor beide partijen!

    (Immers, PostNL profiteert zelf niet direct van een hogere koers wanneer het PostNLpensioenfonds grootaandeelhouder zou worden... en wanneer de koers van PostNL daarna om één of andere reden plots definitief in elkaar zou klappen dan mag het vervolgens zelf wel gaan draaien voor de eigen lage beurskoers mocht dit het PostNLpensioenfonds zelf opnieuw in de problemen brengen. Dit soort voorstellen zijn praktijken alla Joep van de Nieuwenhuizen. Kortom, typisch een gedachte van een aandeelhouder in een moment van wanhoop. Kortom, ik denk dat PostNL zelf ernstig bezwaar zou aantekenen tegen een dergelijk ondoordacht plan!)
  12. BLOK-E 27 februari 2017 19:56
    Joep van de Nieuwenhuyzen, jo, die wil ik wel inruilen voor Herna, binnen 3 jaar staan wij op +€15, hebben Deutsche Post overgenomen de doen een bod op UPS! Moet toch binnenkort vrij zijn, onze Joep.
  13. I-trader 27 februari 2017 20:27
    verwacht morgen toch een rebound na deze teleurstelling, als iedereen een nachtje heeft kunnen slapen en over dividend heeft kunnen dromen
    had persoonlijk over 2016 geen dividend verwacht , zeker geen aanpassing ivm dividend policy...
    morgen UP!

    :)
  14. Pjedro 27 februari 2017 20:39
    CEO PostNL gaat achteruit in loon
    14 min geleden Yteke de Jong


    Topvrouw Herna Verhagen van PostNL heeft vorig jaar minder salaris gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag In 2016 verdiende ze €1,4 miljoen, waar dat een jaar eerder nog €1,5 miljoen was.

    Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over PostNL Koninklijke

    Verhagen kreeg vorig jaar extra maandsalaris omdat ze 25 jaar bij de zaak was. De topvrouw ging echter toch achteruit in loon, omdat ze niet langer haar ’bonus’-compensatie krijgt. Een aantal jaar geleden is PostNL overgestapt op meer vaste in plaats van variabele beloning. Om dit verlies te ’compenseren’, kreeg de bestuursvoorzitter de afgelopen drie jaar een extra vergoeding van jaarlijks ongeveer €250.000.

    Als de overname van PostNL door Bpost was doorgegaan, had Verhagen drie miljoen extra kunnen toucheren. De topvrouw was vorig jaar volgens bronnen bereid om haar positie op te geven bij een samengaan met de Belgen.

    Verhagen is in beeld voor andere functies, onlangs onder meer bij ABN Amro als opvolger van Gerrit Zalm, maar ook voor functies elders in het Europese bedrijfsleven. Verhagen moet PostNL na het afspringen van de overname door Bpost weer zelfstandig op de rit krijgen. Beleggers straften PostNL maandag af bij de presentatie van een nieuw strategisch plan en het dividendherstel.
  15. BLOK-E 27 februari 2017 20:49
    Zegt genoeg, 25 jaar bij 1 bedrijf, Zalm opvolger, jo, met haar ervaring bij de sjengenbank SNS zeker top!!
  16. [verwijderd] 27 februari 2017 20:59
    quote:

    I-trader schreef op 27 februari 2017 20:27:

    verwacht morgen toch een rebound na deze teleurstelling, als iedereen een nachtje heeft kunnen slapen en over dividend heeft kunnen dromen
    had persoonlijk over 2016 geen dividend verwacht , zeker geen aanpassing ivm dividend policy...
    morgen UP!

    :)
    Ja er wordt ca. 1,50 dividend verwacht door PostNL tm 2020!

    2016 0,12 (aangekondigd)
    2017 0,26 (op CMD besproken)
    2018 0,33 (extrapolatie)
    2019 0,37 (extrapolatie)
    2020 0,42 (ambitie PostNL)

    Distrabutable Corporate Profit is nu 295mln dus uitkeren is veilig voor de PostNL balans...
  17. forum rang 6 Lector 27 februari 2017 21:07
    Ik gaf voor de cijfers al aan dat we wel eens richting de € 4,00 zouden kunnen gaan, is helaas werkelijkheid geworden. Belachelijke daling volgens mij, drie jaar geleden was zo'n daling misschien te begrijpen maar nu echt niet meer. Ze betalen dividend, zelfs over 2016 dus dan slaat deze koers natuurlijk nergens op. We kunnen weer opnieuw beginnen en die € 5,75 van Bpost kan wel eens tot 2020 op zich laten wachten.
1.060 Posts
Pagina: «« 1 ... 46 47 48 49 50 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht