Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

PostNL Koninklijke NL0009739416

Laatste koers (eur)

1,242
  • Verschill

    +0,023 +1,89%
  • Volume

    2.044.944
  • Bied

    1,228  
  • Laat

    1,243  
+ Toevoegen aan watchlist

PostNL MAART 2017

906 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 maart 2017 00:16
    quote:

    Cerburus schreef op 23 maart 2017 17:53:

    waar verwacht je dit dan te lezen in de dagelijkse krant, of een andere beleggers fora waarin dagelijks wordt gediscussieerd over PostNL? tja het zijn er ook zo veel.

    Neem van me aan dat intern ook op midden/hoog niveau de ontevredenheid ook groeit. Dat resultaten achter blijven, de strategie international faalt en aandeelhouders na het afketsen van Bpost een bot moeten krijgen wat alleen maar kan door relatief ongepland hard te gaan saneren.

    Het afketsen van Bpost is intern ook met de nodige vraagtekens ontvangen, omdat bijna een ieder het afgelopen jaar het gevoel had, dat we afketsen 1ste poging nadrukkelijk in de etalage zijn gezet. Verbazing dus over de 2de afwijzing. Dat doet me eerlijk gezegd (al vaker gezegd) dat eigenlijk niet PostNL maar de overheid 'Nee' heeft gezegd. Ja dat doet de wenkbrauwen ook intern fronsen. Natuurlijk ga je me weer op wijzen dat ik dit vermeld zonder bronvermelding. Maar wellicht dat andere PostNL medewerkers dit ook zo zien en meemaken op dit forum.

    Ik denk in ieder geval dat de komende aandeelhoudersvergadering niet zoals de vorigen met een simpel ja en amen wordt besloten. Zou me in ieder geval verbazen.

    Interessant, ben benieuwd wat de aandeelhoudersvergadering gaat opleveren... maar ik het de indruk dat voor het bestuur van PostNL flink wat tegenwind uit de zeilen is genomen nu ook het bestuur van Unilever en Akzo Nobel pardoes een ongevraagd bod naast zich neer hebben gelegd zonder een uitnodiging voor een gesprek.

    De handelswijze van PostNL lijkt de nieuwe Hollandse manier te worden om voor de aandeelhouder met geduld het onderste uit de kant te halen - het lijkt nu zelfs een kwestie van tijd voordat de volgende Nederlandse beursgenoteerde onderneming zich gaat aandienen die een buitenlands overnamebod pardoes naast zich neer gaat leggen.

    PS. Je suggestie dat PostNL in de etalage zou zijn gezet lijkt volledig in tegenspraak met de feitelijke uitlatingen van PostNL, want ze hebben vorig jaar in mei al expliciet en heel duidelijk aangegeven dat ze aansturen op een zelfstandig voortbestaan en dit is zowel in november en december herhaald... dus het lijkt er op dat er bij jou op de werkvloer iets eigenaardigs is gebeurd, want er is in de media geen enkele suggestie terug te vinden dat PostNL open zou staan voor een overname - afgezien van het feit dat PostNL alleen maar heeft aangegeven dat een eventueel bod van een andere partij mogelijk wel meer kans zou kunnen maken.

    (Bpost wordt immers door PostNL gezien als het kleine ouderwetse Belgische broertje dat feitelijk volledig onder de plak zit van de grootste grootaandeelhouder: de Belgische overheid - Bpost heeft immers min of meer toegang tot gratis kapitaal van de Belgische overheid terwijl PostNL zelfstandig de broek omhoog moet houden)
  2. forum rang 5 Cerburus 24 maart 2017 08:16
    zit causeway nu ook weer met mogelijke overname perikelen bij Akzo? lol te triest. Als dit soort zaken te vaak voor komen gaat er in ieder geval door buitenlandse partijen veel minder geïnvesteerd worden in NL bedrijven.
    Leuk die nationalistische wind die overwaait. Je kunt als bedrijf ook gewoon NIET door de beurs of een minderheidsaandeel beschikbaar stellen op de beurs. Als je op de volledig op de beurs staat KUN je nu eenmaal overgenomen worden. besluitvorming heeft niets meer met stakeholdersafweging te maken alleen nog maar met het nationale oranje gevoel.
  3. BLOK-E 24 maart 2017 08:35
    Ik zit er nog steeds in omdat er nog altijd een grote kans is dat er toch nog op korte termijn een bod komt, zoals eerder gezegd is er voor meerdere post/pakket bedrijven weinig kansen in de markt om nog te groeien, PostNL is toch een goede investering voor hun. Er is veel en goedkoop geld bij meerdere partijen, bij een bod in cash van €6,50 wordt het moeilijk om deze af te slaan.
  4. forum rang 4 Toekomstbeeld 24 maart 2017 08:40
    Causeway heeft duidelijk geleerd van het PostNL debacle. Bij AKZO zoeken ze de pers en zetten keihard druk. Jammer dat ze bij PostNL zo stil waren en alleen achteraf actief waren door na te trappen met het "Uninvestable" en hun wraakzuchtige verkopen.

    'Aandeelhoudersopstand dreigt bij AkzoNobel'
    AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobels grootste aandeelhouders eisen dat het concern gaat praten met zijn belager PPG Industries. Vooral Angelsaksische aandeelhouders zijn ontstemd dat het concern de avances van PPG twee keer heeft afgewezen. ,,Vergeet niet dat wij uiteindelijk de eigenaar zijn van het bedrijf'', zegt een van hen vrijdag in het Financieele Dagblad.

    De aandeelhouders bezitten samen bijna 17 procent van de aandelen. Onder de rebellerende aandeelhouders bevindt zich Causeway Capital, dat met een belang van 6,7 procent de grootste aandeelhouder is. De Amerikanen hebben bestuursvoorzitter Ton Büchner en zijn raad van commissarissen een brief gestuurd waarin zij hen aansporen in onderhandeling te gaan met PPG.

    ,,Wij geloven dat het combineren van AkzoNobel en PPG een sterker bedrijf creëert en tot verbeterde vooruitzichten leidt voor zowel aandeelhouders als werknemers', schrijft Causeway in de brief die in handen is van de krant.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  5. forum rang 6 Jestbread 24 maart 2017 08:51
    quote:

    Cerburus schreef op 24 maart 2017 08:16:

    zit causeway nu ook weer met mogelijke overname perikelen bij Akzo? lol te triest. Als dit soort zaken te vaak voor komen gaat er in ieder geval door buitenlandse partijen veel minder geïnvesteerd worden in NL bedrijven.
    Leuk die nationalistische wind die overwaait. Je kunt als bedrijf ook gewoon NIET door de beurs of een minderheidsaandeel beschikbaar stellen op de beurs. Als je op de volledig op de beurs staat KUN je nu eenmaal overgenomen worden. besluitvorming heeft niets meer met stakeholdersafweging te maken alleen nog maar met het nationale oranje gevoel.

    Lekker je oren laten wapperen naar de Amerikanen dat is echt the way to go ja. Alles in de handen van de yanks. Moet je dat willen?
  6. [verwijderd] 24 maart 2017 09:22
    4,475 euro op de borden; toch nog eventjes onder de 4,420 euro geweest maar daar werden nog geen 12.000 stukken verhandeld.

    Eindelijk eens een echt enthousiast begin van de dag en er lijkt een mooie poging in de maak om vandaag af te sluiten met de hoogste slotkoers van het jaar!

    :-)
  7. forum rang 6 prinszicht 24 maart 2017 09:27
    quote:

    Martijn van M schreef op 23 maart 2017 23:50:

    [...]

    Je zuigt het volledig uit je duim... want Causeway heeft expliciet aangegeven dat de kern van hun probleem betrekking heeft op de invloed van de Nederlandse overheid op PostNL en dan vooral rondom de overname poging door Bpost; de rol van het bestuur van PostNL werd hierbij helemaal niet genoemd en er is verder ook geen enkele hint gegeven in de richting van hetgeen jij suggereert (voor meer details zie het FD artikel hieronder):

    "'Causeway vindt PostNL "uninvestable"', zegt een bankier die op de hoogte is van de reden van het besluit. 'Met name door de manier waarop de Nederlandse politiek zich met het overnameproces heeft bemoeid.'"

    fd.nl/beurs/1181933/grootaandeelhoude...

    PS. Achteraf bezien was het een dom besluit van Causeway; nadat PostNL heeft aangekondigd dat het over 2016 toch dividend uit zal gaan keren lijkt Causeway voorlopig toch rustig te blijven zitten op de aandelen die het nog heeft.
    Jij bent niet helemaal fris in de bovenkamer! Maar dat maakt het niet minder vermakelijk. Herna deed verstoppertje achter Kamp en Rutte. Haar vriendjes. En als je dan verschillende negatieve kwalificaties krijgt van groot aandeelhouders, reflecteert dat wel degelijk op het functioneren van Herna. Maar over op de orde van de dag. Hoe doen onze Portugese vrienden het Martijn? En dan vooral de laatste 14 minuten in relatie tot Royal en de stijgende rente!? Ben echt benieuwd.
  8. [verwijderd] 24 maart 2017 09:49
    quote:

    ajax1954 schreef op 24 maart 2017 09:29:

    kranten internationaal lezen raad ik jullie aan 4.49
    heb je de kern van het artikel voor ons?
  9. Geefgas 24 maart 2017 10:00
    quote:

    Geefgas schreef op 8 maart 2017 16:10:

    Shorters stappen eruit, korte termijn beleggers zijn van hun angst bekomen na de cijfers en lange termijn beleggers hebben al zoveel klappen van de zweep meegemaakt dat ze zich niet gek laten maken.

    Als je naar koersdoelen afgegeven door banken kijkt in AEX en AMX zijn er niet zoveel aandelen meer die volgens heren analisten nog fors potentieel hebben. PostNL heeft dat wel (zie koersdoel ING). Maw, de particuliere belegger geeft nu steun in de rug naast grote partijen die er voor de lange termijn dividend langzaam instappen.

    We gaan gestaag naar de 4,50 toe, dat is en blijft m.i. momenteel een fair value op korte termijn. Laat je niet gek maken door betekenisloze posts waarin dagschommelingen worden verklaard en daaraan direct voorspellingen worden gedaan. Ofwel de zo langzamerhand zeer vermoeiende en nutteloze dagelijkse post over koersbewegingen van buitenlandse post bedrijven (kan daar alsjeblieft niet een apart draadje voor worden gemaakt zodat dat niet elke keer hier terugkomt?).

    Gewoon blijven zitten tot de 4,50. Dat komt er snel aan. Alleen een dip van de gehele beurs kan daar nog even wat roet in eten gooien maar dat zal slechts tijdelijk zijn. Einde jaar staan we op 5 euro. Is simpel kwestie van rekenen en extrapoleren van cijfers.

    Maw, komt allemaal goed!
    Arrivé! De 4,50 hebben we aangetikt (ok, 4,49). Zoals je al lange tijd kon zien aankomen. Rust is weder gekeerd in aandeel. Ik verwacht een (voor PostNL begrippen) relatief rustige rit naar minimaal 5 a 5,50 euro in dit jaar. Daarbij gesteund door een positief beurs klimaat. Ik denk niet dat PostNL de rest van de beurs heel erg zal uit performen, het is nou eenmaal niet een aandeel / bedrijf dat ineens met bijzondere zaken op proppen komt (behoudens een mogelijke steun uit Politiek, we hebben nog wat tegoed van Kamp en consorten), het is redelijk voorspelbaar allemaal. Maar dat is ook direct een buffer naar beneden, bij sterke daling beurs zal PostNL redelijk blijven liggen nu rust in aandeel is teruggekeerd.

    Het financiële fundament is gewoon goed en jaar op jaar wordt het beter. Dit steunt ook de dividend uitkeringen en daarmee koers.

    Maw, een aandeel dat iets beter dan de markt zal presenten in stijgende markt en minder zal dalen in neergaande markt. Wat wil je nog meer? Vooral blijven zitten en genieten richting de 5 a 5,50!

  10. forum rang 5 Cerburus 24 maart 2017 10:25
    verwacht dat we nog wel even rond de 4,47 zullen blijven hangen, das het niveau van voor de presentatie voordat de overdreven daling is ingezet, gezien het volume die dag/dagen zal short er eerst gecontroleerd uitgaan. Beetje gissen hoe lang nog. Maar we bevinden ons weer op voorspelbaar aandeel gedrag, das fijn. Heb alweer lekker kunnen harken :)
  11. [verwijderd] 24 maart 2017 10:46
    quote:

    ajax1954 schreef op 24 maart 2017 09:29:

    kranten internationaal lezen raad ik jullie aan 4.49
    Gisteren wilde er eentje dat we een boek gaan lezen, vandaag wil een ander dat we een krant gaan lezen... wellicht dat we morgen door een ander op cursus worden gestuurd?

    (LOL, sorry voor dit zinloze intermezzo)
906 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht