Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Visie op vermogen

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2005 18:22
    Allereerst heb ik niets met de auteurs van de website vermogensvisie en keurde ik ook de zaken die laatst speelde rond een van de schrijvers af, maar ik vind dat ze weer een leuk initiatief hebben met de pennymonitor en ook tomtom was geen slechte keuze. Leuk om te volgen, kritisch ook!

    De website is toch echt een aanvulling op de websites die ik dagelijks bezoek op internet.

  2. forum rang 7 ffff 31 augustus 2005 19:04
    Met plezier las ik altijd de bijdragen van Onno/Leon. Met wat minder plezier en een hele vervelende nasmaak achterlatend de stukjes van Chantal en Runder Voorhof. Maar goed dat hoofdstuk hebben we gehad, zullen we maar zeggen.

    Waar ik WEL nog steeds moeite mee heb is met de berekening van het rendement van Onno's portefeuilles. In het verleden VAAK gezien dat Onno bijvoorbeeld 2000 aandelen koopt voor bijvoorbeeld 4,31 en dan verkoopt voor 4,33 en dan schrijft hij steevast: Bruto winst 40 Euro.

    Tot ZOVER klopt het, maar de rest volgens mij niet:
    Aan het einde van de maand, van het jaar telt hij al die brutowinsten op en berekent dan een rendement. Daar heb ik dan wel bezwaar tegen.
    Want als je natuurlijk 2000 stukjes, zelfs bij een goedkope broker koopt en verkoopt, dan blijft er van die 40 Euro BRUTOWINST niet zo bar veel over. Het hangt van je broker, bankier af hoeveel precies. En als je dat op heel veel transacties toepast dan krijg je BRUTO wel een heel mooi bedrag, maar netto na afrekening van alleen al je bank of broker is dat heel wat minder. En voor al ook PROCENTUEEL.

    Wat ik misleidend vind is dat men "Brutorendement" aan het eind van bijvoorbeeld 6 maanden handelen ineens "RENDEMENT " noemt. En die moet volgens mij aanzienlijk minder zijn, want al die transactiekosten op al die vele transacties, dat kan niet zo gering zijn.

    Verder geen hard feelings.... Beslist niet, maar 38.160 Euro opbrengst zonder de kosten te melden is natuurlijk wel een vertekend beeld geven.

    Als ik me vergis, dan meteen al mijn welgmeende excuses.

    Peter

  3. [verwijderd] 31 augustus 2005 19:22
    Peter :

    Door ongebreidelde en nagejaagde transacties verdient alleen maar de beheerder en de bank,
    maar nooit de cliënt.

    AA
    MVG
    WDO

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Een deel van dit bericht is verwijderd. Nogmaals het verzoek om niet in elke discussie uw eigen product aan te prijzen.]
  4. [verwijderd] 31 augustus 2005 19:29
    quote:

    ffff schreef:

    Waar ik WEL nog steeds moeite mee heb is met de berekening van het rendement van Onno's portefeuilles. In het verleden VAAK gezien dat Onno bijvoorbeeld 2000 aandelen koopt voor bijvoorbeeld 4,31 en dan verkoopt voor 4,33 en dan schrijft hij steevast: Bruto winst 40 Euro.

    Peter
    Beste Peter,

    Allemaal leuk en aardig die initiatieven van portfolio's enzo....
    Alleen.....ik heb helaas nog nooit een langdurige (wel of niet fictief) portefeulle op internet gezien die klopte en voorzien is van regelmatige updates.
    Als het goed gaat staan ze op de voorpagina's , maar owee als het slecht gaat, dan worden ze bijna onvindbaar.
    Zelfs hier op de IEX kan ik er geen soep van maken.

    gr.fes
  5. [verwijderd] 31 augustus 2005 19:35
    Een curieus verschijnsel deze Okkerse.
    Wat mij verbaast is dat men op deze site geen reclame mag maken voor een andere site maar dat deze bemoeial voortdurend reclame voor zichzelf mag maken.

    Misschien kan de forummoderator eens zijn diepere beweegredenen uitleggen.

    Enfin

    w
  6. [verwijderd] 31 augustus 2005 19:36
    quote:

    welgemoed schreef:

    Een curieus verschijnsel deze Okkerse.
    Wat mij verbaast is dat men op deze site geen reclame mag maken voor een andere site maar dat deze bemoeial voortdurend reclame voor zichzelf mag maken.

    Misschien kan de forummoderator eens zijn diepere beweegredenen uitleggen.

    Enfin

    w
    Ah!
    Mooi stukje welgemoed.
    Aanbevolen.
  7. forum rang 7 ffff 31 augustus 2005 19:36
    Willem en Fes,

    Eigenlijk hoop ik, dat Onno of iemand die hem goed kent hier reageert. Want als mijn vermoedens juist blijken te zijn, dan vind ik de rendementsopgaven eigenlijk ZEER misleidend.

    Peter
  8. [verwijderd] 31 augustus 2005 19:53
    Beste ffff,

    Je mag het misleidend noemen die 38.000 eur. Ik ben het daar niet mee eens. Zoals jezelf al aangeeft staat er hier bruto rendement bij vermeld en ook staat erbij dat er geen rekening is gehouden met transactiekosten. Dit onderdeel wat jij dus noemt is puur gebaseerd op overnight posities (slot kopen en opening verkopen) een aparte tak van sport en meer voor de (dag)handelaar. Ik zou het niet willen omschrijven als een portefeuille. Als je de transacties allemaal terugkijkt (en dat kan) hebben dergelijke posities de ene keer meer opgeleverd als de andere keer netto als je de kosten ervan af zou trekken. Echter een veelvoud van dergelijke transacties zijn door de grote omvang wel degelijk winstgevend, ook netto. Van mijn part laat hiervan 8000 eur kosten zijn geweest, dan praten we nog over 30.000 eur in een periode van 36 weken.

    Ten tweede heb je het over het rendement over de portefeuilles. Bedoel je hiermee die op zijn eigen site en IEX? Kloppen deze niet, dat is mij niet bekend en dan zou ik graag een voorbeeld van je zien. Naar mijn weten kloppen deze gewoon met de markt. Ook een persoon als Onno kan geen 100% score behalen, echter zijn portefeuilles (IEX sinds 2002) presteren in elke markt bovengemiddeld. Ik vind dat een hele prestatie, dat doen weinige hem na.
  9. [verwijderd] 31 augustus 2005 20:32
    KPMG had ook een visie op vermogen. Een illegale visie. Eigenlijk wel een stuk schokkender, een bedrijf van accountants (klinkt toch respectabel) dat van de overheid een boete krijgt van bijna een half miljard (pardon ?) dollar. Over gesjoemel gesproken. Ook misleiding, maar dan op iets grotere schaal:

    'KPMG koopt zaak af voor 378 miljoen'

    Door onze financiële redactie

    ROTTERDAM, 29 AUG. Accountantskantoor KPMG heeft voor een bedrag van 456 miljoen dollar (378 miljoen euro) een strafzaak in de VS afgekocht over het verstrekken van illegale belastingontduikadviezen in de periode 1996-2002.

    Dat meldden diverse media dit weekend. De schikking zou in de loop van vandaag door de Amerikaanse justitie en belastingdienst officieel bekend worden gemaakt. Nadat de frauduleuze constructies eind 2003 aan het licht waren gekomen, heeft KPMG justitieel onderzoek hiernaar lange tijd geblokkeerd.

    KPMG kon vanochtend niet officieel op de overeenkomst met justitie reageren, maar een bron op de Londense vestiging laat weten dat de publicaties van dit weekend, onder meer in de New York Times, ,,er niet ver naast zitten''. Bestuursvoorzitter B. van der Veer van de Nederlandse tak van het accountantsbureau zegt evenmin officieel op de hoogte te zijn van de uitkomst van de onderhandelingen tussen zijn Amerikaanse collega's en justitie. Hij benadrukt dat KPMG Nederland ,,volledig buiten'' het conflict in Amerika staat. ,,KPMG Nederland is net als het Amerikaanse KPMG LLP lid van het KPMG-netwerk maar het zijn allebei zelfstandige organisaties.'' Met de onderzochte constructies waarbij zowel Amerikaanse bedrijven als rijke particulieren voor een gezamenlijk bedrag van 1,4 miljard dollar (1,13 miljard euro) hebben ontdoken, hebben Nederlandse partners van KPMG niets te maken gehad. Ook niet, zegt Van der Veer, als die constructies via de Nederlandse Antillen hebben gelopen. ,,De vestiging van KPMG op de Antillen is ook onafhankelijk van Nederland.''

    De schikking tussen KPMG en de Amerikaanse autoriteiten is tot stand gekomen na weken van onderhandelen. In juni nam het accountantskantoor de volle verantwoordelijkheid voor de illegale adviezen van enkele voormalige partners, nadat het OM had laten weten over voldoende bewijzen te beschikken. KPMG vreesde een strafzaak die mogelijk tot een veel hogere boete en schadevergoeding zou leiden. Na een vergelijkbare zaak tegen Arthur Andersen in 2002 ging dit accountantskantoor failliet. Begin juni sprak het Amerikaanse Hooggerechtshof Andersen overigens vrij in deze affaire, die samenhing met de fraude bij energiebedrijf Enron.

    De schikking tussen KPMG en justitie staat los van eventuele strafzaken tegen enkele individuele oud-partners van KPMG. Volgens persbureau Bloomberg wordt ,,een dozijn'' personen strafrechtelijk onderzocht. Ook hangen er verschillende schadeclaims tegen KPMG in de lucht van klanten die de beloofde belastingvoordelen zijn misgelopen.

    29 augustus 2005

    bron: nrc
  10. [verwijderd] 31 augustus 2005 20:46
    Graag even oog houden voor de kern van de discussie lijkt mij en niet alle gebeurtenissen m.b.t. misleiding erbij plaatsen en evt. oplichting.
  11. [verwijderd] 31 augustus 2005 20:52
    Dat accountants lastig zijn bij kleine bedragen en uiterst behulpzaam bij grote verbaast mij niet.
    Wel verrast mij altijd dat men in de V.S. dit soort zaken wel weet aan te pakken.
    De nederlandse tak die in dit bericht ijverig de handen in onschuld zit te wassen is natuurlijk geen haar beter op de pruik.
    Maar ze weten dat ze hier geen enkel risico lopen.

    groet

    w
  12. [verwijderd] 31 augustus 2005 20:53
    quote:

    50.000 iEX lid schreef:

    Graag even oog houden voor de kern van de discussie lijkt mij en niet alle gebeurtenissen m.b.t. misleiding erbij plaatsen en evt. oplichting.
    De kern van de discussie lijkt mij geldzaken en ethiek. Het valt mij op dat het geval Onno, die een niet mis te verstaan mea culpa heeft laten horen, weer aangepakt moet worden, terwijl het door mij geciteerde feit de Koffiekamer nog niet had gehaald. Voor het juiste perspectief leek mij dit contrast wel informatief.
  13. [verwijderd] 31 augustus 2005 20:57
    quote:

    ffff schreef:

    Willem en Fes,

    Eigenlijk hoop ik, dat Onno of iemand die hem goed kent hier reageert. Want als mijn vermoedens juist blijken te zijn, dan vind ik de rendementsopgaven eigenlijk ZEER misleidend.

    Peter
    Peter :
    Dat is nou precies de reden waarom
    elke transactie, elke belegging, elke
    weging van mij voor het gehele publiek
    - DUS U - openbaar (moeten) zijn.
    Opdat zij alles, compleet en zonder terughoudendheid kunnen volgen.

    AA
    MVG
    WDO
  14. [verwijderd] 31 augustus 2005 21:02
    Toch verdienen ze daar eens wat positieve aandacht. Zaken als wel/niet mee doen aan emissies of IPO'S zien ze gewoon goed. Dat heeft weinig met berekeningen te maken.

    Iedereen moet de kans hebben zich te revancieren. Ik denk dat Onno zijn les heeft geleerd en het is de moeite om deze site fris te blijven volgen. Daarom heb ik me wel aangemeld voor die gratis alert.

  15. [verwijderd] 31 augustus 2005 21:02
    Aanpakken? Waarom? Iemand die 5 jaar lang voor de particulier is opgekomen hier op IEX en waar menig volger goed aan heeft kunnen verdienen. Tevens kritisch is naar zichzelf en het financiële establishment, van zijn bijdragen heeft menigeen wat opgestoken. Zijn mea culpa is wat mij betreft voldoende, maar goed een andere mening mag je toebedeeld zijn. Ondanks de de verschillende nicknames verdient hij wat mij betreft meer krediet, zeker na al die jaren.

    Dergelijke voorbeelden die jij aanhaald zijn er voldoende en zullen er ook altijd zijn. Lees onder andere maar eens Beursbedrog van Robert Bell. Of wat dacht je van de Van Heek affaire, Vilenzo, Ceteco, LCI noem maar op. Ik wilde de discussie graag wat inperken en niet te breed houden.
  16. [verwijderd] 31 augustus 2005 21:13
    quote:

    50.000 iEX lid schreef:

    Aanpakken? Waarom? Iemand die 5 jaar lang voor de particulier is opgekomen hier op IEX en waar menig volger goed aan heeft kunnen verdienen. Tevens kritisch is naar zichzelf en het financiële establishment, van zijn bijdragen heeft menigeen wat opgestoken. Zijn mea culpa is wat mij betreft voldoende, maar goed een andere mening mag je toebedeeld zijn. Ondanks de de verschillende nicknames verdient hij wat mij betreft meer krediet, zeker na al die jaren.

    Dergelijke voorbeelden die jij aanhaald zijn er voldoende en zullen er ook altijd zijn. Lees onder andere maar eens Beursbedrog van Robert Bell. Of wat dacht je van de Van Heek affaire, Vilenzo, Ceteco, LCI noem maar op. Ik wilde de discussie graag wat inperken en niet te breed houden.
    Plezierig dat u deze namen zoals de Van Heek Vilenzo, Ceteco, LCI affaire noemt. Voor mij
    waren dat geen affaires, doch duidelijk vóóraf
    herkenbare zaken. Over het boekjaar 1997 is over Ceteco(met de hoogste omzet en hoogste winst ooit) door mij een faillissementskans uitgesproken,
    gedocumenteerd en notarieel vastgelegd.

    Ook van Heek, Vilenzo en LCI waren éénduidig
    vóóraf herkenbaar. Elke wetenschapper, journalist
    en/of bankman wordt uitgenodigd om zélf dit
    te controleren.

    WDO

  17. [verwijderd] 31 augustus 2005 21:17
    welgemoed - 31 aug, 20:52 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    Dat accountants lastig zijn bij kleine bedragen en uiterst behulpzaam bij grote verbaast mij niet.
    Wel verrast mij altijd dat men in de V.S. dit soort zaken wel weet aan te pakken.
    De nederlandse tak die in dit bericht ijverig de handen in onschuld zit te wassen is natuurlijk geen haar beter op de pruik.
    Maar ze weten dat ze hier geen enkel risico lopen.

    groet

    w
    ++++++++++++++++
    Dat is wat mij ook zeer verbaasd, Nederlandse bedrijven hebben de laatste jaren vele miljarden betaald in de VS en in Nederland blijkt klasse-justitie weer van de bovenste plank.
    ++++++++++++++++

    jaap_10 - 31 aug, 20:52 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    De kern van de discussie lijkt mij geldzaken en ethiek. Het valt mij op dat het geval Onno, die een niet mis te verstaan mea culpa heeft laten horen, weer aangepakt moet worden, terwijl het door mij geciteerde feit de Koffiekamer nog niet had gehaald. Voor het juiste perspectief leek mij dit contrast wel informatief.

    *********************
    Het geval Onno verbaasd me echt, hoeveel mensen worden er niet dagenlijks (bewust) benadeeld door de banken?

    Banken geven massaal koopadviezen wanneer aandelen rond hun hoogtepunt staan en geven bijna unaniem verkoopadviezen rond de laagste koers van een aandeel.

    Onno gebruikte dit gegeven in een contra portefuille en die was zeer succesvol.

    Frank van Dongen geeft telkens op nieuw een koop tip voor puts op Apple, tipt een indexput Dec. 340 op €2.-, tipt de koop van een indexput 'out of the money' in combinatie van de verkoop op een lagere serie, dan zit je dus 2 maanden vast aan die dingen of je moet verlies pakken. Deze tips zullen hoogstwaarschijnlijk weer waardeloos blijken en toch blijft die maar doorgaan.

    Wat Onno betreft zijn er maar weinigen die er slechter van geworden zijn die zijn adviezen opgevolgd hebben, zijn handelswijze in zijn tijd van de IEX keur ik overigens af.

    Groeten en succes iedereen,

    Ozzy
  18. [verwijderd] 31 augustus 2005 21:17
    Heer Okkerse, wat mij opvalt in uw reacties is dat u het steeds over uzelf hebt of verwijst naar uw dienst. Dit bevreemd mij zeer, waarom betrekt u alles op uzelf? Reclame is immers niet toegestaan (zo ook de mod. break van Thijs nu aangeeft).
  19. [verwijderd] 31 augustus 2005 21:27
    quote:

    OzzyO schreef:

    Het geval Onno verbaasd me echt, hoeveel mensen worden er niet dagenlijks (bewust) benadeeld door de banken?

    Banken geven massaal koopadviezen wanneer aandelen rond hun hoogtepunt staan en geven bijna unaniem verkoopadviezen rond de laagste koers van een aandeel.

    Onno gebruikte dit gegeven in een contra portefuille en die was zeer succesvol.

    Frank van Dongen geeft telkens op nieuw een koop tip voor puts op Apple, tipt een indexput Dec. 340 op €2.-, tipt de koop van een indexput 'out of the money' in combinatie van de verkoop op een lagere serie, dan zit je dus 2 maanden vast aan die dingen of je moet verlies pakken. Deze tips zullen hoogstwaarschijnlijk weer waardeloos blijken en toch blijft die maar doorgaan.

    Wat Onno betreft zijn er maar weinigen die er slechter van geworden zijn die zijn adviezen opgevolgd hebben, zijn handelswijze in zijn tijd van de IEX keur ik overigens af.

    Groeten en succes iedereen,

    Ozzy
    Wederom; Hoewel ik het een dubieuze en inmiddels afgesloten zaak vond rond Onno, heb ik nooit getwijfeld aan zijn capaciteiten. Ik denk dat mensen die zich willen revancieren altijd extra hun best doen. Daarom wil ik graag de site in de gaten houden. Over een half jaar zullen we eens kijken. Net als met aandelen: de mooiste bloemen groeien aan de afgrond (overdreven gezegd)

  20. [verwijderd] 31 augustus 2005 21:28
    quote:

    Willem D. Okkerse schreef:

    Plezierig dat u deze namen zoals de Van Heek Vilenzo, Ceteco, LCI affaire noemt. Voor mij
    waren dat geen affaires, doch duidelijk vóóraf
    herkenbare zaken. Over het boekjaar 1997 is over Ceteco(met de hoogste omzet en hoogste winst ooit) door mij een faillissementskans uitgesproken,
    gedocumenteerd en notarieel vastgelegd.

    Ook van Heek, Vilenzo en LCI waren éénduidig
    vóóraf herkenbaar. Elke wetenschapper, journalist
    en/of bankman wordt uitgenodigd om zélf dit
    te controleren.

    WDO
    Willem je bent geweldig, wat moet dat een fijn gevoel zijn om alles vooraf te weten.

    Ik heb geen behoefte om je papieren te controleren, want ik weet dat je goudeerlijk bent.

    Jammer dat je je fonds hebt moeten opheffen, anders had ik er al mijn spaargeld ingestoken

    Het ga je goed,

    Ozzy
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.314
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.966
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 254
Accsys Technologies 22 9.071
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 169
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.930
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.654
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.935
ageas 5.843 109.799
Agfa-Gevaert 13 1.906
Ahold 3.536 74.072
Air France - KLM 1.024 34.435
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.792
Alfen 13 17.764
Allfunds Group 3 1.257
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.781
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.749
AMG 965 127.466
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.528
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.261
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 329
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.930
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 273
arGEN-X 15 9.224
Aroundtown SA 1 196
Arrowhead Research 5 9.339
Ascencio 1 22
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.837
ASML 1.762 78.667
ASR Nederland 18 4.201
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.877
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 50
Azerion 7 2.712

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht